Mennyi cukrot fogyasztasz? Diabetes étrend+receptek

gipsi queen

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem fogyasztunk.Cukor helyett ,mézet és az is keveset.Só...... csak jodos tengeri só,reggel alma ecet iszunk és......rendben van a koleszteról és triglicerin és a vernyomás is.
 

pipuka29

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát elég édesszájú vagyok,tehát elég sokat fogyasztok belőle.Nagyon szerettem a mézet is,de kb.jó 2 éve allergiás ,fulladásos rohamot kaptam tőle,ami majdnem az életembe került,tehát ezt most már hanyagolom.
Pedig milyen finom a mézes-krémes.......
 

szimagdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztos,hogy nem jó sok cukrot enni. Én megiszom a teát nélküle is ( vagy esetleg egy kis mézzel, ritkán). A gyerekem viszont ha nem kavarom össze "kieszi" a pohár aljáról a mézet és utánna szól, hogy nem elég édes a tea.
 

Vukk1

Állandó Tag
Állandó Tag
Pékségünk van sok sütivel, úgyhogy sokat. De csökkenteni akarom, semmi igényem cukorbetegségre, és egyenesen odavisz ez az út. De mindennapos a küzdelem.
 
F

fanyar

Vendég
Nem tartóztatom meg magam ,de nincs túl sok igényem cukorra,amennyi jólesik azt mindíg.
A csokit is amennyi jólesik. 1 doboz konyakos-meggy egy ültőben.aztán 1 évig semmi.Mert eltelek vele.
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Receptek cukorbetegegeknek több helyről. (A keresőbe beírva ezeket nem találtam. Elézést kérek, ha már szerepelt! Azért is elnézést kérek, hogy van olyan recept, ami többször szerepel! Volt már eddig is olyan, amit szerepelt, sőtt én feltettem, és később más is közölte. Nézzétek el, ha ezek közt is van olyan! Remélem találtok köztük olyat, ami új.)
 

BandR

Állandó Tag
Állandó Tag
Csicsóka

A csicsókáról már sok helyen olvastam, hogy cukorbetegeknek ajánják, de amikor próbáltunk valamit készíteni belőle, nem igazán nyerte meg a tetszésünket. Nyersen elrágcsálok időnként egy darabot, arra jó.
Ha valaki tudna küldeni valamilyen jó, kipróbált receptet, vagy főzési, sütési tanácsot, annak örülnék!

Mi elég sok csicsókát fogyasztunk.

Legegyszerűbb elkészítési módja ha úgy járunk el vele mint az újburgonyával. Egyszerűen petrezselymes csicsókát készítünk belőle. Nagyon finom és egészséges. Javaslom az olivaolaj használatát hozzá.
Lehet úgy is, hogy egy kevés újburgonyát is teszünk hozzá (a csicsóka gyorsabban fő), így akinek nem ízlik annyira a csicsóka mégis evett valami finomat és egészségeset :)
 

BandR

Állandó Tag
Állandó Tag
Csicsóka

Csicsókás saláta
Cukorbetegeknek, fogyókurázóknak!

Már ezt is kipróbáltam:


A krumpli salátához hasonlóan is érdemes elkészíteni: a csicsókát megtisztítjuk, egy nagyobb zellerrel együtt sós vízben megfőzzük. (Előbb a zellert főzzük, a csicsókát később tegyük hozzá, mert 5-10 perc alatt megfő.) Ízlés szerinti saláta levet készítünk, majd a csicsókát, 1-2 fej hagymát és a főtt zellert felkarikázva beletesszük. Tetejére kevés gyömbért reszelünk, összeérleljük.
 

megamusic

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik jól bevált diabetikus csokitorta receptet szeretnék veletek megosztani. Nálunk bevált, a családban van cukorbeteg, én nem vagyok az, de nekem is ízlik. :)

Csokitorta


Hozzávalók:

Tésztához:
- 7 tojás
- 2,5 dkg szorbit
- 2,5 dkg glukonon
- 15 dkg liszt

Krémhez:
- 2,5 dkg szorbit
- 2,5 dkg glukonon
- 2,5 dl víz
- 2,5 dkg búzakeményítő
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg kakaópor
- vanillin kristály

Elkészítés: A tésztája ugyanúgy készül, mint a piskóta. A tojásfehérjét habbá verjük, belekeverjük az édesítőszereket. A tojássárgáját egy nagyon pici lisztben elkeverjük, és beletesszük a fehérjébe. Majd hozzáadjuk az egész lisztet és átkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tortakarikába öntjük és kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A szorbitot, a glukonont, a búzakeményítőt és a kakaóport felfőzzük a 2,5 dl vízben. Ha kihűlt elkeverjük a 30 dkg vajjal vagy margarinnal. Vanillin kristállyal ízesítjük. Ezután a szokott módon megkenjük a tortalapot.


Elkészítési idő: 1,5 óra
Egy adag: 100g (2 szelet)
1666 Kj\396 Kcal
 

Kandrea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sütemények cukorbetegeknek - Erika Casparek-Türkkan, Petra Casparek

Sütemények cukorbetegeknek - Erika Casparek-Türkkan, Petra Casparek

B313064.JPG
 

lacikabp

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon szeretem az édességet és a cukrozható ételeket ( mákos és túros tésztát) különösen és édesen sok cukorral eszem.
 

helguli

Állandó Tag
Állandó Tag
nagyon szeretem az édességeket, minden nap muszáj ennem valamit. viszont nem szeretem a túl cukros édességeket pl. cukorkák, csoki, stb.
 

kazsuki

Állandó Tag
Állandó Tag
Cukor, és az édesítőszerek helyettesíthetők a stevia nevű növényi édesítő, természetes édesítőszerrel. Nincs kalóriatartalma, és cukorbetegek is használhatják!
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Állítólag az emberek majdnem harmada kb. cukorbeteg, még ha ezt nem is tudja. Még több a veszélyeztettett.
Miután az emberben ez tudatosul, szembe kerül a problémával már késő.
Ha előbb gondolna rá, elkerülhetné, nem úgy, mint én.
Több olyan fórum kellene, amelyik tájékoztat a veszéklyről, jobb lenne, ha minél többen olvasnák.
Sajnos én is későn kezdtem tájékozódni.
Remélem sikerül előbb-utóbb a megelőzési lehetőségeket is tudósítani is. Mások elkerülhetik azokat azokat a nehézségeket, sőtt élet válságokat, amivel nekem is szembe kellettt néznem.
Hogy ne csak okoskodjak, egy receptkönyv is, remélem még sokaknak új.
 

ballamark

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok 17éves vagyok, nekem alap élelmiszer a cukor, cukor nélkül nem is tudnék élni, de én jó géneket örököltem^^ nem kell vigyáznom az alakomra:) nem tudok elhízni, kereken 52,3786 kg vok. jó csak viccelek:D de komolyan 165 cm magasság és 52-53 kilo az sztem jó:)
 
Oldal tetejére