Látcső /Beszélgetés színházról, filmről, kultúráról/

Christine74

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki a Budapest X.kerületben gyakran jár tudok segíteni színházas jegyvásárlásban. Szinte bármire, amikor még a honlapokra sem tették fel a színházak a repertoárját.
 

Christine74

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valakinek kell a X. kerületben a jegyárusítás helye és telefonszáma, szívesen megosztom veletek. Sokszor a XVII. kerületben is átvehetőek a jegyek, akár egész iskolai osztályoknak is tud szerezni jegyet gyermek és ifjúsági előadásokra.
 

boxos

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszer lattam egy rogtonzos Shakespeare darabot: ugy adtak elo a Hamletet, hogy osszeszedtek hozza random egy csomo targyat, amit a nezoknek kellett bevinni: terkep, udito, budipapir, fesu, banan, teniszlabda, stb. :)
 

Laciguru

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom jó helyen keresem-e ,de nagyon szeretném A vörös malom hanganyagát megkapni.
Kérlek segítsetek.Teljesen be vagyok ettöl a zseniális darabtól zsongva.
Kérlek írjatok.
Köszönöm elöre is a fáradozást.
 

Kingvampire

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem csak pár kedvencem van. Pl: A Rómeó, s Júlia a musical, István a király, Az operaház fantomja, ami szerintem szenzációs. Volt fantáziája aki megcsinálta, és a kivitelezés is nagyon jó. Sok felvételt láttam már a külföldi előadásokról, és a filmesítését is.
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Bujtor István

Vannak meghatározó színdarabok az ember életében, amelyek valamikor nagy hatást tettek rá. Nekem az ügynök Willy Loman mindig Timár József marad, Anna Franként csak Vass Évát tudom elképzelni, Bánk Simándy József hangján szólal meg, a Csárdáskirálynő nagyasszonya -Hajmási Péter, Hajmási Pál- csak Honthy Hanna lehet. Az Indián pedig mindig Bujtor István lesz.
A Vígszínházban debütált kamaszkoromban ebben a szerepben Koncz Gábor híres MacMurphy-ja mellett. A mozdulataival mindent kifejezett. Hallgatag volt, robusztus, érezhetően egy bármikor felrobbanó bomba. Évtizedekig mindig újra és újra, különböző életkorban, különböző színpadokon Ő volt a szerep tulajdonosa. Összenőttek, mint a kabát és a gomb. Bizonyítéka volt annak, hogy Bujtor nemcsak Ötvös Csöpit képes eljátszani kiválóan, hanem drámai alkat.
Nehéz utána eljátszani a szerepet. Szalma Tamást inkább csak a vájtfülűek ismerik, egyike azon kiváló színészeknek, akit jelentős alakításai mellett is elnyelt a vidék. Még emlékszem- pedig nem ma volt- amikor Ruszt József rendezésében Gábor Miklós Luciferje mellett Ádámot játszotta Zalaegerszegen. A kritika legekben beszélt az előadásról, és Szalma Tamásról is.
A szerep nagy kihívás. Azt kívánom a színésznek, hogy legyen egy olyan korosztály, akiknek Szalma Tamás jelenti majd az örökös Indiánt.

Kétszer láttam Bujtor Istvánnal a Száll a kakukk fészkére c. darabot. Az egyik a valóban nagyon emlékezetes Vígszínházbeli előadás volt, amelyben Béres Ilona volt a főnéni, Csákányi László pedig fergeteges ápolót alakított. A könyvet nagyon szerettem, elvarázsolt és egy új világot nyitott meg előttem. Milos Forman filmje nem tetszett annyira, de a színdarab csodálatos volt.
Másodszorra pár évvel ezelőtt láttam- a ma már Bujtor Színpadon (Tihanyi Szabadtéri Színpad) az előadást. Persze minden más volt, mint régen. Bujtor István csak állt, mint egy rendíthetetlen indián harcos.

Bujtorról legendák jártak életében is a Balatonon, élt halt a tóért és a vitorlázásért. A Rabonbánnal hatszor nyert magyar bajnokságot, mindig jó helyezést ért el a Kékszalagon. Előfordult, hogy a marathoni verseny idején vihar kerekedett....árbócok törtek, hajók merültek meg, és ő volt az egyetlen, aki mentett.
 

pilaka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik legnagyobb filmélményem :Bereményi Géza -Megáll az idő , komor hangulata és Őze Lajos (szerintem az egyik legerőteljesebb magyar szinész volt)óriási alakítása miatt.
 

Hitsugaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég láttam egy hihetetlenül jó filmet. Japán művészfilm volt, Takeshi Kobayashi rendezésében, a címe Bandage. Mindenkinek ajánlom, kis utánajárással magyar felirattal is meg lehet szerezni ;) Gyönyörű, elgondolkodtató, és nekem borzasztóan tetszettek a rendező megoldásai, hogy hogyan mutatta be egy férfi hanyatlását, önmagába vetett hitének megingását, majd eltűnését.
 

kooofic

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem tetszett a film
Amint páran mondták érdekes dolgokat csinál az egyház
pl: Régen lehetett megbocsátás cédulát venni aztán térde felmászni egy hosszú lépcsőn hogy szeretteinket megváltsuk a pokol tüzétöl
 
Oldal tetejére