Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

skedóka

Új tag
Szia! Köszönöm szépen! Írtam neked az iwiw-en még régen! Válaszolj már hogy mi van veletek, nagyon kíváncsi vagyok!!! Köszi mégegyszer a választ, ismét segítettél!! :))) Edit
 

D-REX

Új tag
Szia!
Én benyújtottam a WES-t nek az eredeti bizonyitványomat és a forditást.Elég nehezen értették meg ,hogy amit ők a kezükben tartanak az az eredeti és ennél eredetibbet nem fog nekik tudni küldeni egyik iskolám sem.Végül is annyit kell még tennem,hogy az iskola ahová jártam és az OKJ-s bizonyitványomat megszereztem,kell ,hogy küldjön egy igazolást,hogy melyik évtől melyik évig voltam a suli hallgatója és a lezárt boritékra is bélyegző kell a sulitól és a sulinak kell a WES-t cimére postázni.Nem egyszerű dolog.Itt nem igazán értik,hogy miért van nálad az eredeti bizonyitvány,legalábbis az én tapasztalatom ez.De remélem ha megkapják ezt az igazolást megkapom a határozatot,hogy hova sorolnak be az iskolai végzettségem szerint.
Sok sikert Neked is !!

Célszerű az iskoládtól Neked is kérni egy igazolást és a lezárt lepecsételt boritékot is benyújtod a bizonyitványod fénymásolatával és forditásával együtt a WES-t-nek.Ha jól emlékszem 180 dollár a dija a honositásnak,én legalábbis eddig ennyit fizettem.
Hello!

Légyszi, majd írd be hogy mi lett az eredménye a procedúrának! Ezen nagyon parázok...
kösz előre is.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!
Ez aztán egy érdekes történet és meg érdekesebb törvény!

Udv

mondhatnánk, hogy ja, akkor, 2001-ben a kanadai bev. hatóság még naiv volt és hiszékeny -- de a haj az égnek áll, amikor ahelyett, hogy
felülbírálnák a 2001-es hülye döntésüket és kirugnák a hazudozó ingyenélőket, jó esély van, hogy még ki tudja hány évig kell fizetnem
az adómból az ingyenélő-hazudozó-KÖZTÖRVÉNYESEK menekült-segélyét.

szégyen kanadára...
Vajon hány hasonló "beszámoló" alapján, mennyi adó-milliót kell kifizetni hogy eltartsák az afrikai, ázsiai hazudozókat, akik a menedékesek 99 %-át teszik ki.
Hazudozni azok is kiválóan tudnak...
Nem kéne "beszámolók" helyett inkább a tényeket mérlegelni???
 

Viki0602

Új tag
Sziasztok

Szeretnem megkoszonni mindenki segitseget a tartozkodasi engedely meghosszabitassal kapcsolatban. Sok sok emailt kaptam ami segitett nekem a beadasban.
Mar nincs mas dolgom csak varni...
Maradt nehany kerdesem remelem erre is valaszt kapok itt :)
Ha elutasitanak akkor azonnal mennem kell vagy megvarhatom a 6 honapot?
Ha elutasitanak kesobb vissza tudok jonni?
Mennyi idonek kell elteni hogy ujra johessek Kanadaba?
Nagyon koszonom elore is az informaciot.
Viki
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
mondhatnánk, hogy ja, akkor, 2001-ben a kanadai bev. hatóság még naiv volt és hiszékeny -- de a haj az égnek áll, amikor ahelyett, hogy
felülbírálnák a 2001-es hülye döntésüket és kirugnák a hazudozó ingyenélőket, jó esély van, hogy még ki tudja hány évig kell fizetnem
az adómból az ingyenélő-hazudozó-KÖZTÖRVÉNYESEK menekült-segélyét.

szégyen kanadára...
Vajon hány hasonló "beszámoló" alapján, mennyi adó-milliót kell kifizetni hogy eltartsák az afrikai, ázsiai hazudozókat, akik a menedékesek 99 %-át teszik ki.
Hazudozni azok is kiválóan tudnak...
Nem kéne "beszámolók" helyett inkább a tényeket mérlegelni???

Canadaitol meg nem halltottam,hogy igy velekedjen. Mindenki aki itt el canadaikent elfogadtak akarmilyen formaban is kapta meg a letelepedest.
Aki elfogadott a menekult a torveny szerint, nem adhato ki az "uldozott" orszagnak.
Az ado meg nem egeszen igy mukodik, itt a munkanelkuliseg es a nyugdij egyik stabilitasat hozza a bevandorlok akik felnottkent adofizetokent jelenek meg a gazdasagban erkezesuk utan. A menekultek is hamar beilleszkednek es csak igen kis szamu menekultet fogad canada.
3 magyar csaladod fogadott canada menekultkent, nem allithatod hogy a birosag hazugsagok alapjan dontott.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
egyetertek te-esz-csevel.. es minden elismeresem a svajciake :jo: nezzetek meg a Hirekben, itt a forumon... vegre egy orszag, aminek van ver a pucajaban...
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadaitol meg nem halltottam,hogy igy velekedjen.
Talán nem a megfelelő körökben forogsz...

Mindenki aki itt el canadaikent elfogadtak akarmilyen formaban is kapta meg a letelepedest.
Az "akarmilyen formaban" kitétel roppant veszélyes. Ennek elfogadása olyan felhatalmazásokat ad a hatóságnak, de a szabályokat kijátszóknak is, ami megengedhetetlen.

Sajnos még "canadában" is vannak hibás törvények és még itt is vannak, akik a törvényeket kijátsszák. A hibákból és a "kijátszásokból" származó károk végső soron mindig az adófizetők hátán csattannak, tehát nekik elemi érdekük, hogy felhorkanjanak, ha valami nyilvánvalóan hibásat tapasztalnak.
Aki elfogadott a menekult a torveny szerint, nem adhato ki az "uldozott" orszagnak. Nem itt van a baj, hanem ott, hogy a DÖNTÉST nem vizsgálják felül, akkor se, ha nyilvánvalóvá válik, hogy hibás volt.
Az ado meg nem egeszen igy mukodik, itt a munkanelkuliseg es a nyugdij egyik stabilitasat hozza a bevandorlok akik felnottkent adofizetokent jelenek meg a gazdasagban erkezesuk utan.
Ez se ilyen fekete-fehér:
ha a friss bevándorlót olyan munkára veszik fel, amit előzőleg egy másik kanadai látott el, akit a "gazdasági nehézségekre" hivatkozással kirugtak, hogy ezt az új havert felvehessék -- az nem javit semmit a mérlegen. NEM minimális számú egyedi esetről van szó...
De itt nem is a járulék-fizető bevándorlóról volt szó, hanem a menekültekről, akik sokáig csak fogyasztói az adódollároknak. A mi cigóinktól kezdve ázsián át afrikáig sokak számára vonzó a kanadában menekültsegélyből (meg plusz esetleg valami feketemunkából, neaggyisten maffiában elkövetett bolti lopásokból, -- ja azok román cigányok voltak -- meg egyéb "trükkökből") elérhető életszinvonal... Jönnek (jönnének) is csőstül, a hatóság dolga, hogy ne engedje, hogy AKÁRKI bejöjjön és a mi dolgunk, hogy visitsunk (minél tömegesebben, annál jobb), ha hibázik a hatóság.
A menekultek is hamar beilleszkednek es csak igen kis szamu menekultet fogad canada.
Hogy az ördögbe tudna hamar beilleszkedni valaki, aki mukkot nem tud angolul, konvertálható képzettsége, gyakorlata nulla (pl. otthon is 20 éve segélyből éltek...), mikor azoknak se könnyű, akiknek mindez kipipálható???
3 magyar csaladod fogadott canada menekultkent, nem allithatod hogy a birosag hazugsagok alapjan dontott.
Ha abból indulok ki, hogy M.o. demokratikus jogállam, ahol SENKIT nem érhet alaptalanul üldöztetés, jogosnak látszik a következtetés, hogy a mi cigóink jó nagyokat hazudhattak a hatóságnak, hogy nem forditották vissza őket azonnal.
De nem is ez a problema -- mindenki tévedhet, -- hanem az, hogy amikor kiderül, hogy a kanadai menekült státusz melegéből visszajárnak csalásokat elkövetni, lebuknak, és kanada kiáll mellettük -- na erre én nem tudok gombot varrni...
"téeszcsé"
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Canada egy bevandorlokat fogado orszag. Igen magas kovetelmenyeknek kell megfelelni, tisztaerkolcsi, jo angol tudas ,komoly iskolai vegzettseg es szakmai tapasztalat stb.
Minden etnikai kozosseg probal mindenfele modon segiteni az ujaknak, miert is ne segitenenk mi is a magyaroknak akik most kivanak bejonni Canadaba.
A varakozas igen hosszu ido,es el kell fogjad ,hogy canada akit elfogad azt le is ellenorzi.KAr ezt megkerdojelezned.
A canadahun felvallaja es halas koszonet a sok canadai-magyarnak akik infokkal segitenek eligazodni es realis kepet adva a kijovoknek.
Idot energiat es merhetetlen joindulattal segito keszseggel valaszolgatnak a kerdezoknek.
egy ket kivetel van csak az aki igen negativ es elegedett azzal hogy neki sikerult bejonni a tobbi meg le van sajnalva maradjon otthon. A canadahun nem ezt kepviseli.
A gazdasag diktalja hany embert tud fogadni canada. Van hogy tobbet van hogy kevesebbet. Vannak dolgok ami kizaro ok a bevandorlasra.
Ne te birald felul a canadai torvenyes immigration officet!
Joga van munkat talalni es dolgozni , es ez csupa rosszmaju velemeny hogy kiturja a candaiakat az uj bevandorlo, mert eleve hiany szakmaba tud csak jelenleg bevandorolni. Nagy altalanosagokat irsz amit itt semmi nem tamaszt ala,hisz egy ujnak a legnehezebb a canadai gyakorlatot barhol megszerezni enelkul meg szinte alig tud elhelyezkedni.
A bevandorlok csaladostol jonnek nem csak szulok rovid idon belul adofizetokke valnak hanem a gyerekek mar itt jartak iskolaba es nekik mar sokkal konyebb a munka lehetosegek es ok is adofizetokke valnak. Ha nem igy lenen akkor canada nem fogadnak szazezres azaz /200ezeret/nagysagrendu bevandorlot evente.
Menekulugy az egy mas kategoria. Aki menekult az ugy erzi joga van menedeket kerni mert az o serelmei ezt indokoljak. Canada ezt felulvizsgalja es eldonti a biro mikor az ugye oda kerul. Mivel volt 3 eset ami jogos volt es elfogadtak ,te nem allithatod hogy mindenki hazudik es mindenki csalo. Canadaban meg be nem bizonyitjak addig artatlan szemely mindenki.
En magam is ismerek olyent aki be tudta bizonyitani uldoteteset ,hogy attrozitas erte es veszelyben van az elete. Se a rendorseg se birosag nem adott jogorvoslatott,se vedelmet a bizonyitekok ellenere se neki.
Letezik egy menekultugyi szervezet /nem irom ki a nevet mert enm reklamnak szanom/aminek tagja canada is ,es ok tartjak fent a menekult taborokat es majd minden orszag tagja vagy segit anyagilag nem a te adodbol tartjak el, se a szomaliai menekultet se a magyart.
NAgyon kevered a dolgokat.
Canada csak ott all ki az elfogadott menekultert ha nem az eredeti orszagban tortenik atrocitas, tehat ha valaki haza megy elfogadott menekultkent es torvenybe utkozot tesz nem all ki erte canada.
Aki itt van elfogadott menekult kent es nem megy haza ,azert kiall canada mert valoszinu bizonyitva lett uldoztetese.
Hiaba irod visszajarnak bunozni, ez nem igaz, mert koztorvenyes buncselekmeny lopas rablas stb se nem tartozik a menekult kategoria vedelmebe se nem tudod bizonyitani hogy ilyen van.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta, nem kell nekunk "felulbiralni" a canadai emigracios torvenyeket, eppen azt teszik a felsohazban; mert ok is rajottek a torvenyuk/nyunk nagyon nem megfelelo. Azok az emberek pedig a felso hazban valasztott kepviselok, Melitta, azokat pedig MI valasztottuk reven-kozon! Tehat szerintem igenis van kozunk a bevandorlasi torveny milyensegehez, hianyossagaihoz.
Amirol fenntebb szo volt - ha jol vettem ki - az nem a hivatalosan bevandorlo, vagy a jogilag igazolt szerencsetlen menekultrol, hanem azon "menekult statuszt felhasznalo" emberekrol szolt, akik egyaltalan nem felelnenek meg a minimalis bevandorlasi torvenynek miszerint: JOGILAG FEDDHETETLEN ERKOLCCSEL kell/LENE rendelkezniuk. Es ez itt a hiba! errol vitazni teljesen felesleges. Canada bevandorlasi-menekult ugyi torvenye hibas, es nehezkes. Elbiralas sokaig tart, - es tisztelet azon menekulteknek akik kovet megmozgatva de probaljak sajat fenntartasukat finanszirozni - de a legtobben nem ezt es igy teszik, es EZEK az emberek igenis az adofizetok altal befizetett penzt kapjak meg az allamtol. Lehet hogy a menekult statusszal rendelkezok reszere egy "magassagos nemzetkozi szervezet +?" bepotol a kanadai allamnak, DE Melitta, nem en talaltam ki es nem en irtam meg, hogy "csupancsak a BC-ben behajozott menekultek FEJENKENT tobb mint 40 EZER dollarba kerultek EDDIG a kanadai allamnak. Es mar bocsanat, egy idezettel elve: "az allam en vagyok"... ahogy Te, es mindenki mas, akinek osszejott, es van bevetele, amibol adozhat....
summa summarum: a svajciak fasza gyerekek :jo:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
:shock:

Melitta, azert ez egy picit naiv.
A kanadai birosag eleg sok dontest hoz hazugsagok alapjan. ;)

Ezt mi itt a canadahunon felul tudjuk biralni? es bizonyitani?
A magam es kornyezetem levo emberek mind bejottek legalisan eveket varakoztunk lagerekben, nem hiszem hogy nekunk azt fel kell vallalni ,hogy minden kijovo lehet csalo vagy szelhamos,mert ez nem igaz es nem fedi a valosagot. Biztos akadnak szep szammal akik probaljak a redszert kijatszani , ill. canada nem fogadja el oket. MInt ahogy tobb mint 7000embert kuldtek vissza mostansag. Csak dolgozik a bevandoralsi torveny,vas szigora.

Kello szigorusagot takar ,hogy komolyan figyelnek a jogtalan menekult aradatra.

Valamennyien a legalis utat ajanljuk mindenkinek aki Canadaba keszul. Erre van a bevandorlasi topic ,hogy a legjobb tudasunk szerint valaszoljunk informacioval szolgaljunk a kijovoknek. Nem a mi tisztunk eldonteni a tartozkodasi formakat hanem Canadae.
Amire torekszunk,hogy bemutasuk Canadat a mindennapi szepsegevel gondjaival lehetosegeivel.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt mi itt a canadahunon felul tudjuk biralni? es bizonyitani?
A magam es kornyezetem levo emberek mind bejottek legalisan eveket varakoztunk lagerekben, nem hiszem hogy nekunk azt fel kell vallalni ,hogy minden kijovo lehet csalo vagy szelhamos,mert ez nem igaz es nem fedi a valosagot.

Egy pillanat!
En nem mondtam, hogy "minden kijovo" csalo vagy szelhamos.

Te azt irtad, hogy "nem allithatod hogy a birosag hazugsagok alapjan dontott".
Te ezt honnan tudod?
A kanadai birosag nagyon sok dontest hoz hazugsagok alapjan.
Ez teny! Csak tessek olvasni a hireket.
Emberek eveket toltenek bortonben hazugsagok alapjan hozott iteletek miatt.
Ugyan akkor sok ember kapta mar meg a menekult statuszt "hazugsagokon alapozott dontesek miatt".
Legyen az Magyar, Orosz, Pakisztani vagy akarmi.

kb 5 eve beszelgettem egy Magyar sracal aki mosolyogva meselte, hogy milyen szepen megdumalta a birosagot, hogy O egy uldozott Roma Magyarorszagon es veszelyben lenne az elete ha visszakuldenek.
"olyan story-t adtam be nekik, hogy a biro majdnem sirvafakadt"- meselte a fiatalember.
Meg is kapta a letelepedest, csak az egyetlen problema az volt, hogy se nem volt Roma, na meg nem volt "uldozve" Magyarorszagon.

Nezd, engem nem erdekel, hogy ha valaki elakar jonni Magyarorszagrol, Kanadaba. Sok szerencset neki. Remelem sikeres lessz.
De!!! ne akarja nekem bemeselni, hogy otthon uldoztek, mert szerintem ez egyszeru hazugsag. Csak eppen a kiskaput keresik.
Velemenyem szerint az emberek gazdasagi okok miatt jonnek el.
Ugyan ugy mint mi, meg annak idejin az "atkosban".
;)
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
egyszeru hazugsag. Csak eppen a kiskaput keresik.
Velemenyem szerint az emberek gazdasagi okok miatt jonnek el.
Ugyan ugy mint mi, meg annak idejin az "atkosban".
;)
Spanky egyetertek Veled ,hogy HAZUGSAG ...
meg abban IS ,hogy megvezetheto az emigracios biro !!
meg abban IS ,hogy "okosan"ugyesen felepitett storyra
a biro PR statussal bolint , mert kijatszottak !
DE az maaaa NEM IGAZ , hogy ez egy mostani ujhullamos tendencia >>> mert az azert ugye NEM IGAZ !!!
anno annak idejen meg az altalad emlitett atkosban -bol
disszidallo menekult IS
LEHAZUDTA az egrol a csillagokat IS es
BELEHAZUDTA a napba a holdat >>> csak ,hogy
odajusson ahova akart menni ... EMLEKSZEL ...??!!!
... hat persze ... !!!
akkor IS kerestek a kiskapukat ugy mint MOST IS...
nem mindenki eri el a pontszamot ,vannak nagyon csorok es tanulatlanok ,de valtani akarna ,a lehetosegek a rendszervaltassal beszukultek igy tehat okoskodik ugyeskedik , kiskapukat keres es SAJNA DE TALAL
az pedig NEM AZ EGYEN /probalkozo/ hibaja ,hanem
Canadae aki hagyott rest a rendszereben !

a Melittanak meg igaza van, NEKUNK a menekult
NEM KERUL PIIIIZUNKBE !!!!!!!!
a befizetett adodbol nem koltunk rajuk egy CENTET SEM !!! >>> AZ MAS FORRASBOL VAN FINANSZIROZVA !!!
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
ezt nem mondod komolyan,hogy egy fillert nem koltunk az immigrantekre? :O
csak peldakeppen, a tamilokra BC mit gondolsz mennyit koltott?
Exp: Normally, the society has one lawyer to help claimants through the detention process..
But the surge in demand has forced the society to contract six or seven additional lawyers to help with the detention hearings.

While the society has received "some" funding from the federal government to do this front-end work, officials are still in talks with both the provincial and federal governments to try to secure more resources.
...
de, vita nuku, ha fel leszek vilagositva: KI vagy MI az ami vagy aki finanszirozza a refugek ilyesfajta koltsegeit - is...?
mas forras? ki-mi-hol? most mar kivancsi lettem, hadd okosodjak, hogy tovabb ne nyargalasszak ezen a teman... es hogy a hulye ujsagirok zagyvasagait ne higgyem el amit megirnak es ugyanakkor senki sem cafolja oket, hogy nem ugy van, Canadanak egy fillerjebe sem kerul... sot be sem perli oket senki al-hir-terjesztesert :D :D ...
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
...
a Melittanak meg igaza van, NEKUNK a menekult
NEM KERUL PIIIIZUNKBE !!!!!!!!
a befizetett adodbol nem koltunk rajuk egy CENTET SEM !!! >>> AZ MAS FORRASBOL VAN FINANSZIROZVA !!!

a tájékozatlanság, még ha arrogancával párosul is -- csak sötétség marad...

ez a híradás arról számol be, hogy csupán a menekült-kérelem elbirálásával eltelő idő több tízezer adó-dollárba kerül menekültenként a kanadai adófizetőknek. (a tamil hajósok esetében ez az összeg százezer dollár per tamil volt !!!)

http://www.youtube.com/watch?v=JrJWydGJ_CQ&feature=player_embedded#!

A menkültek az összes emigráns kb 10 %-át teszik ki évente (20-30 ezer), átlaguk legalább 5-6 évig nem képes saját lábra állni, sokuk soha...
szorozzatok!

visszakanyarodva az eredeti témához, a cigány, aki M.o.-on se volt
képes beilleszkedni, évtizedek óta segélyeken élt, a számára sokkal kedvezőbb nyelvi környezetben sem volt képes dolgozni, --
behazudja magát kanadába, hogy az ő életét ill. szabadságát veszély fenyegeti, majd visszajár M.o.-ra csalásokat elkövetni, hogy
kiegészítse az itteni segílykét, mint ahogy azt otthon is tette.

Ezek mellett áll ki kanada és nem engedi, hogy a magyar bíróság
elitélje őket az elkövetett bűnökért...

Logikus, hogy az csupán idő kérdése, hogy helyismeretet szerezve és létszámban meggyarapodva kisebb nagyobb maffiákat csináljanak,
majd jelentős tényezővé váljanak a lányfuttatás, autótolvajlás,
fegyverkereskedelem üzletágakban, -- ahogy az M.o-on történt...

További néhány évtized és a kanadában is feltünnek a nagy pénzeket forgató "c. vállalkozók", akik lehet, hogy pont a te
üzletedet fogják kinyírni maffiapénzeiken megvett helyi politikusaik
segítségével, vagy éppen forclosure-os házadat fogják a segged alól kihúzni -- szaré-hugyé -- csakúgy ahogy ez M.o-on történik.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére