Feladványok

balumacko

Állandó Tag
Állandó Tag
A vándor egy útelágazáshoz ér. Az egyik út az oázisba, a másik a sivatagba vezet. Az elágazásnál egy ikerpár áll, az egyik mindig hazudik, a másik mindig igazat mond.
A vándor az oázisba szeretne eljutni, és egyetlen kérdést tehet föl valamelyiknek, de nem lehet tudni, hogy melyik a hazudós, és melyik az igazmondó.
Mit kérdezzen a vándor?

azt hogy a masik mit mondana es utana az ellenkezojet kell csinalni, hiszen az igazmondo tudja hogy a masik hazudik, a hazug meg hazudna az igazrol...
 

Pettonka

Állandó Tag
Állandó Tag
Balassa Béla írta:
Akik erősek, tudják, hogyan tartsák rendben az életüket.

Könnyekkel a szemükben sikerül, azt mondják mosolyogva:Jól vagyok.
 

klori76

Állandó Tag
Állandó Tag
Feleségül vettem egy özvegyasszonyt, akinek volt egy felnőtt lánya. Apám, aki gyakran meglátogatott minket, beleszeretett és elvette a nevelt lányomat. Apám tehát vejem lett, nevelt lányom pedig az anyám. Néhány hónap múltán fiam született, aki apám sógora és egyben az én nagybácsim lett. Apám feleségének is született egy fia. Ezzel egy csapásra lett egy testvérem és egy unokám. A feleségem a nagyanyám, hiszen anyám anyja.

Ki vagyok én?
A sajat nagyapam.
 

klori76

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy vidéki csávó jött a haverjához Pestre szilveszterezni, de az egészbõl nem lett semmi. Az esetet a vidéki így meséli el egy másik haverjának:

"Már este volt, mire Pestre értem, találkoztunk a pályaudvaron. A metróban már kezdtük szervezni az estét, amikor a Józsinak hirtelen eszébe jutott valami, és kiugrott az éppen csukódó ajtón. Annyit még odabökött, hogy három megállóval késõbb szálljak le, annál a kijáratnál találkozunk egy óra múlva. Ha nem érne oda akkorra, menjek vissza oda, ahol kiszállt. Mivel nem vagyok pesti, figyeltem is jól a három állomást (Keleti, Blaha, Astoria), de kitaláltam, hogy én bizony nem fogok ácsorogni, inkább járkálok egy kicsit. Leszálltam, sétáltam, közben észre sem vettem, és eltelt az idõ. Mivel nem ismerem Pestet, kicsit el is tévedtem, de azt tudtam, hogy már csak az utolsó metrót érhetem el. Szerencsém volt, mert megláttam a világító M betût, ott a lejárat, még épp elértem a metrót, gondosan néztem a megállókat visszafele is (Astoria, Blaha, Keleti), de miután leszálltam, a Józsi nem volt sehol."

A másik haver erre azt mondja: "Na hallod, nem is csoda !"

Mé ?
Meg egyet kellett volna menni.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
6 gyergya ég 4-et eloltunk hány gyertya marad?

****
Csak kettő ég , de hat gyertya marad.


Egy horgásztól megkérdezték, hány halat fogott.
A felelet így hangzott:

- Húszat reméltem fogni, de ha háromszor annyit fogtam volna, mint amennyit tényleg fogtam, akkor is kettővel kevesebb lett volna, mint ahányat reméltem.

Hány halat fogott a horgász?
 
Oldal tetejére