Kreatív ötletek mindenfele temaban:naptar,stb...

Evila

Őstag
Rádiós
Állandó Tag
egy kis segítség

Ray Gibson - Papírmasé a báboktól a virágtartókig (2000)

A könyv megmutatja, hogyan változtathatsz át régi újságpapírt csodálatos ajándékokká és mutatós tárgyakká. Más, olcsó alapanyagokból, mint a tojástartó, cipős-doboz és kartonhengerek, ragyogó díszeket készíthetsz: bábokat, tálakat, nagy, merész fülbevalókat, nyakláncokat és karkötőket, tálcákat, virágtartókat, sőt még szörnylábas ceruzatartót is. Nagyszerű fényképeket mutat be a kész tárgyakról, hogy neked is legyen kedved elkészíteni őket. Világos, lépésről lépésre haladó utasításokkal mutatja be a papírmasé alapvető alkalmazási formáit és a tárgyak elkészítését. Ezek után nehéz lesz elhinni, hogy a papírmasé szó megrágott papírt jelent...
 

folk19

Állandó Tag
Állandó Tag
Filcből szeretnék virágot készíteni,kitűzőnek vagy hajgumira rátűzni
Esetleg valakinek valami ötlete,hogy hol találok szép mintákat? köszönöm

Valakinek valami jó ötlete tavaszi díszítésre? (óvoda)
 

asiandream

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádok "kreatívkodni". Majd képeket később linkelek, de rengeteg mindenből szeretek újakat csinálni. Még egy magazinban olvastam, hogy régi farmergatyából válltáskát hogyan lehet készíteni. És nagyon jó lett, imádom!

Esetleg valamilyen ötletek így tavasz közeledtével? (Mindenféle tanácsot szívesen várok, akár lakásdíszítéssel, ruhadíszítéssel..)
 

Vizimókus

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi ma a gyerekekkel festettünk egy kartonlapra egy világítótornyot és a szélére kagylókat ragasztottunk. Apukámék házassági évfordulójára készült.
 

Kiskatabj

Állandó Tag
Állandó Tag
régiből-újat...

Kedves asiandream!
Úgy látom, szeretsz te is régiből-újat varázsolni...
nos, néhány ötlet, ami most hirtelen eszembe jut:
- konzervdobozból: - festés után szalvétatechnikával
- kenderzsineggel
- dekorgumival..stb. díszíthető írószertartót, vázát
- lyukasztással mécsestartót
- tejfölös pohárból írószertartót (gyerekek/kreatív ötletek II. 3419.hsz)
- használt pet palackból: - pillangókat
- nyakláncot
- vázát
- mécsestartót, stb.
- kiürült tejes dobozból:- mécsestartót...(erről is van képes leírás)
Bonbonos tartókból gipszöntéssel pl.virágok...tojás, stb. vagy csak szuper jégkockák(málnaszörp a jégkockákba fagyasztva különböző színekben...)
Cd-kből is rengeteg mindent....
Nálam már egész doboz ilyen "hulladék" van, még a szomszédok is gyűjtik nekem...
MIndezekre sok-sok példát látsz a már feltöltött anyagok közt!
Böngéssz bátran!
Jó munkát, majd mutass készeket, ha lesznek!
Szép napot!
 

Tubibaba

Új tag
használt pet palackból gyertyatartót: vágd le a tetejét, fordítsd meg és a szájába illeszd a gyertyát! az aljára köss masnit, hogy ne látszódjon a vágás.
 

Ben Kenobi

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegyünk egy követ az ablakpárkányra, és egy akváriumról készített képet igényesen kimunkálva, a falra. Ezekután képzeljük el hogy egy beltéri lagúnában tündöklünk, mi is felvehetünk egy margarétás kosztümöt, gyermekeinknek pedig Sponge Bob os ruhákat vagy játékokat "szállítva" :D Déltengeri nyelvek különleges szavaival fűszerezve mondanivalónkat, például: amara ('ámárá' a szeretet hívószava), lanungon, ebül mehé ('királyliliom') ... könnyen örömteliek, s boldogok maradhatnak mindennapjaink lakásunkban. Szép Napot! Peter
 

Queen1

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép ez a topic, Lányok :)

GIGI, olyan ágra szép felakasztani a narancsszeleteket (amit a múltkor beszéltünk) , mint a lilli egyik képén , amelyikre a tojások vannak felakasztva. Olyan kunkorodó füzfaág, nem tudom mi a hivatalos neve, de nem szomorúfüz. Szóval azt az ágat vízszintesen felkötni az ablakba, s arra aggatni a narancsot, úgy képzeltem a múltkor. :rolleyes:

csavart fűznek hívják
 
Oldal tetejére