Ember-kutya barátság

kozmapuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk, mindig Német juhász kutyánk volt. Most mikor átjönnek ,a gyerekek, az unokákkal, hát mind a két lurkót ,egész nap le se lehet vakarni a kutyáról, Úgy lovagolnak rajta, mindha lovon ülnének. az a kutyus aki az idegeneket még a ház közelébe se enged,szó nélkül tűri,
 

hsedit

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk border collienk van, az összes ismerős gyerek hozzánk jár játszani, mert rendesen lehet vele focizni. Ő a kapus, a gyerekek rúgják a labdát, elkapja, visszahozza, de nem a szájában, hanem a lábával rúgja és az orrával túrja, mintha tényleg focizna. Imádja a gyerekeket, bármit megtehetnek vele. Minden gyerekes családba ajánlom ezt a fajtát. Nagyon kedves és szép kutya.
 

naturlecso

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy kutyabarát vagyok én is. Nekem is van 2 kutyám. Szomorusággal tölt el, hogy mostanában egyre többet hallani arról, hogy a kutyák megtámadtak embereket. Nem tudom mi lehet az oka?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy kutyabarát vagyok én is. Nekem is van 2 kutyám. Szomorusággal tölt el, hogy mostanában egyre többet hallani arról, hogy a kutyák megtámadtak embereket. Nem tudom mi lehet az oka?

A kutyatámadásoknak sokféle oka lehet, de egy minden esetben biztos: soha nem a kutya a hibás.

Az olyan kutya, akivel igényei szerint, szeretettel és emberségesen bánnak, soha nem fog emberre támadni.

A támadások a legtöbb esetben láncon tartott kutyáknál fordul elő, amelyikkel soha nem foglalkoznak, alig lát embert, a mozgási lehetőségét a minimálisra korlátozzák, ki van téve az időjárás viszontagságainak, sokszor kínozza a nyakába vágó lánc, egyszóval kegyetlen módon tartják. Nem csoda ha becsavarodik.
Sok más esetben pedig egyszerűen területvédésről van szó, de hallottam olyan esetről is, amikor a szomszéd kisgyerek épp akkor bújt át a kerítésen és ment a láncra kötött kutya közelébe a labdájáért, amikor a kutya evett. Ennél már jobban nem is lehetne halmozni a hibákat.
Csak sajnos a hírekben sosem beszélnek a kutyatámadás hátteréről, pedig ez az, amit igazán fontos lenne tudni. Ok nélkül egyetlen kutya sem támad senkire, pláne nem a gazdájára vagy gyerekekre.
 
Nekem most 3 kutyám van. Az anya kutya Suzy úgy került hozzám, hogy az unokaöcsém találta egy kukoricaföldön, miközben a horgászásból jött hazafelé. A kiskutya legfeljebb 1 napos lehetett. Akkora volt, mint egy hörcsög. A legyek a testnyílásait már beköpték. Nem bíztam benne, hogy életben marad. Megfürdettem, és fecskendővel kamillás tejet adtam neki. Csak úgy tudtunk tőle aludni, hogy a mellkasomra tettem és ott csendben volt. Ha leraktam, rögtön sírni kezdett. Gyönyörű - szerintem puli és uszkár keverék- kutya lett belőle.

Hűséges jó barát.
 

Walterhal

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első kutyám mindig elvitt sétálni, amikor érezte, hogy majdnem összeomlok (nehéz életünk volt tíz évig). Szerintem neki köszönhetem az életemet.
 

v.wiky86

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is van egy kutyusom, terápiás kutyának hívom :) Neki köszönhetően nagyon ritka, amikor szomorú vagyok valami miatt, kis hiperaktív, mindig felvidít :)
 

emma1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra is érthetetlen és felfoghatatlan, hogyan támadhat a gazdájára egy kutya. 20 éve él mellettünk kutya. Hűségesek, nem haragtartóak és a legjobb barátai az embernek.
 
családtag

sziasztok

Nekünk egy labradorunk van Ő a legidősebb gyerek, a fiam (3 év) és a lányom(1 év) fejlődését szerintem sokban segíti. Mi nem házban élünk hanem vele együtt lakásban.
 

Csatolások

  • Denny_01.jpg
    Denny_01.jpg
    110.9 KB · Olvasás: 1
A kutyatámadásoknál sokszor az emberek is felelőtlenek. Teljesen megbízok a kutyámban a fajtája meg a génei is jók, de nem jutna eszembe felügyelet nélkül órákra kettesbe hagyni őket. A gyermekemnek elmagyaráztam az alapvető szabályokat evés közben nem zavarjuk.........
 
D

dolphin3

Vendég
Igen ,egy kicsit szélsőséges !

6839812bc335a04e374c6f8767bc3a11.jpg



Ne nézz a szemébe!
 

buboszakszofon

Állandó Tag
Állandó Tag
Unokám aki Canadában született és ott is él egyik nyári Magyarországi vakácioja alatt talált egy kisméretü kutyust-hozzászegődött-hirdettük helyi rádioba bemondattuk.Az igazi gazda nem került elö-hihetetlen okosságát rögtön észrevettük tanitva volt -szofogadó-szobatiszta---a cicánkal összebarátkoztak.Sokan elszerették volna vinni.Mi az igazi gazdinak szerettük volna odaadni-megszerettük.Orvossal megvizsgáltattuk kiderült hogy nagyon jo származásu kb egy másféléves brüsszeli griffon asulya mindig 4,7kg.Azota hogy idekerült 7 év telt el.Életünk része-idézöjelben hozzátartozonk-megédesiti az éltünket -mindennap reggel -késödélutan sétálni kell vele .-ami nekem és feleségemnek egézségileg jot tesz.Mi mindig porázon vezetjük sajnos vannak felelötlen emberek akik nagyméretü kutyáikat poráz nélkül szabadon sétáltatják .Sok konfliktus helyzetünk volt már amikor az élete forgott veszélyben-nagyon körültekintönek kell lennünk.Minden idösödö embertársamnak ajánlok egy ilyen kisméretü--szobacirkálót-van egy orvos barátom aki szerint az idös nyugdijasoknak fel kellene receptre irni.
 

tucsokgirl

Állandó Tag
Állandó Tag
kutyusok

Sziasztok!

Nekem tavaly decemberig 3 lány kutyám volt, de sajnos a legöregebb elpusztult karácsony előtt. :( A kertben van egy kis sír neki, gyertyát szoktam gyújtani rajta, szörnyen hiányzik. :(
A másik kettő nyilván nem tudja pótolni, mert mindegyik egy külön egyéniség, de sok boldogságot szereznek ők is nekem.
Mi itthon szinte "emberként" kezeljük őket, ahová lehet, jönnek velünk. Már a kocsiban is úgy ülnek, mint egy ember, mindig megmosolygom. :) Beülnek mellém és néznek ki az ablakon. A kocsi hátsó részében szinte nem is hajlandóak utazni. :)
 

szisza90

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem két kutyusom van az egyik egy spániel a másik egy boxer. A boxer csak hét hónapos imádni való a bohóckodása mindig jó kedvre tud deríteni.
Sajnos a spani már 11-12 éves nem tudom pontosan mennyi idős mivel 2 éve találtuk.Nagy valószínűséggel kidobták ,mert szürke hályogja volt azóta sajnos már teljesen megvakult. A spaninak rettenetes nagy szeretett éhsége van amikor csak teheti jön és bújik hozzám őt is nagyon szerettem.
 
Oldal tetejére