Gyereket akarok!

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Húgyúti fertőzés és meddőség

A húgyúti fertőzés során a húgyutak (a vesemedencétől a húgycsőig) bármely szakaszán kórokozó mikroorganizmusok szaporodnak el. A vizelet elvileg csíramentes, de fertőzésről csak akkor beszélünk, ha a baktériumok vagy gombák száma meghaladja a milliliterenként 100.000-et.
<O:p</O:p
Tehát nem a kórokozók jelenléte, hanem a túlzott elszaporodásuk jelenti a problémát, hiszen a tünetek is ekkor jelennek meg, bár lehetnek tünetmentesek is. Ilyenkor csak góckutatásnál, vagy mellékleletként kerülnek felismerésre.

Jelez a test: alhasi fájdalmakkal - sőt, lázzal jár(hat)<O:p</O:p

Legjellemzőbb tünet a gyakori vizelési inger, ami nem feltétlenül jelenti sok vizelet ürítését. E mellett égő érzés jelentkezhet vizelés közben, ami kifejezetten fájdalmas is lehet.<O:p</O:p

Egyes esetekben alhasi görcsök is jelentkeznek, mely reflexes folyamat és nem mindig áll párhuzamban a fertőzés súlyosságával. A vizelet színe sötét, zavaros lehet, illetve a genny miatt bűzössé is válhat.
<O:p</O:p
A betegség sokszor tünetmentes, ezért megmagyarázhatatlan lázas állapotok esetén feltétlenül gondolni kell rá. Gyermekekben és felnőttekben is ha nem fedezik fel időben, egy krónikus húgyúti gyulladás akár zsugorveséhez is vezethet.
<O:p</O:p
Támadás!
<O:p</O:p
A húgyutakba vagy alulról kerülnek be a kórokozó mikroorganizmusok, vagy a vérárammal a vesén keresztül. Az előbbi sokkal gyakoribb jelenség, mely során a gáttájékról és a hüvely környékéről kerülhetnek a húgycsőbe a kórokozók.
<O:p</O:p
Nőkön az anatómiai viszonyok miatt sokkal gyakrabban alakul ki. Ezek a kórokozók általában a bélflóra tagjai, de a bőr és a hüvely bakteriális vagy akár gombás fertőzései is veszélyt jelenhetnek. A húgycsőből a hólyagba –férfiaknál a prosztatába- és a vesemedencébe is bekerülhetnek az említett gombák és baktériumok.
<O:p</O:p
Mivel a húgycső kivezető nyílása és a hüvely nagyon közel helyezkednek el egymáshoz, a fertőzés könnyen továbbterjed a női szervezetben. A betegség elsősorban égő, viszkető érzéssel, valamint folyással hívja fel magára a figyelmet.
<O:p</O:p
Míg a nőknél idősebb korban a méh előreesés, férfiaknál a prosztata megnagyobbodás a hajlamosító tényező. E mellett az aktív szexuális élet, illetve a partnerek gyakori váltása szintén kedvez a betegség kialakulásának.
<O:p</O:p
Mit tegyünk, ha már baj van?
<O:p</O:p
Antibiotikus kezelésre csak makacsabb esetekben lehet szükség. Első körben mindenképpen a természetes gyógymódok javasoltak.
<O:p</O:p
Ennek részei vizelet mennyiségének növelése, fertőtlenítése és az immunrendszer erősítése. Ha a gyulladás két-három nap alatt nem reagál a természetes megoldásokra, mindenképpen forduljunk orvoshoz, mert a folyamat vesére terjedése komoly következményekhez vezethet.
<O:p</O:p
Ez is megelőzhető
<O:p</O:p
Az előbbiek ismeretében, javasolt a bőséges mennyiségű folyadékfogyasztás, mely a vizelet mennyiségét is megnöveli. Így a teljes vizeletelvezető rendszer átmosásra kerül, és csökkent a pangás lehetősége is.
<O:p</O:p
Fontos a megfelelő higiénés szabályok betartása, mely csökkenti a fertőzés kockázatát. A partnerek gyakori váltása sokkal súlyosabb problémákat is okozhat, így nem itt kell említeni, de az óvszer használata, ebben az esetben is védelmet nyújthat.
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Gabriele Grünebaum - Gyereket akarok (1. fejezet)

Problémáim vannak a csatolással, most így sikerült megoldani.
1. fejezet folytatás
 

Csatolások

  • beolvasás0025.jpg
    beolvasás0025.jpg
    863.5 KB · Olvasás: 63
  • beolvasás0026.jpg
    beolvasás0026.jpg
    1.5 MB · Olvasás: 58
  • beolvasás0027.jpg
    beolvasás0027.jpg
    836.4 KB · Olvasás: 48
  • beolvasás0028.jpg
    beolvasás0028.jpg
    1 MB · Olvasás: 48
  • beolvasás0029.jpg
    beolvasás0029.jpg
    857.3 KB · Olvasás: 48
  • beolvasás0033.jpg
    beolvasás0033.jpg
    990.3 KB · Olvasás: 49
  • beolvasás0032.jpg
    beolvasás0032.jpg
    770.6 KB · Olvasás: 45
  • beolvasás0031.jpg
    beolvasás0031.jpg
    753.6 KB · Olvasás: 47
  • beolvasás0030.jpg
    beolvasás0030.jpg
    1.1 MB · Olvasás: 47

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Fehér fagyöngy - Viscum album

Elindult a honlapunk, felkerültek az első cikkek.

Egyik kedves barátom máris küldött egy segédanyagot a Neked rendszeres? című cikkhez, melyben a rendszertelen széklet következményeire hívom fel a figyelmet. A cikkben leírtam a 6 hetes fagyöngy kúrám emésztéssel kapcsolatos jótékony hatását.

Dr. Nagy Géza gyógynövényes könyvéből a fehér fagyöngyre vonatkozó részt csatolta, továbbítom nektek. Köszönet érte!!! Ebben megtaláljátok a tea elkészítésének módját, és gyógyászati felhasználási területeit (pl. vérnyomás, érelmeszesedés, pajzsmirigy, immunrendszer, stb.).
 

Csatolások

  • Fehér fagyöngy.jpg
    Fehér fagyöngy.jpg
    467 KB · Olvasás: 59

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
IVIG program – alloimmun eredetű habituális vetélések

IVIG program – alloimmun eredetű habituális vetélések kezelése I. és
Alloimmun betegség – a habituális vetélések egyik okozója című cikkekhez csatolom a segédanyagokat, linkeket.
 

Csatolások

  • Linkek.doc
    28.5 KB · Olvasás: 7

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
IVIG és a lombik program (IVF) kapcsolata

A Habituális Vetélők Multicentrikus Klinikai Programjának eddigi öt éve alatt 32 igazoltan immunológiai hátterű RSA betegnél alkalmazott IVIG mellett 23 esetben a kezelt nők sikeresen kiviselték terhességüket (72 %).
A nem tisztán immunológiai hátterű hat eset kizárásával az alkalmazott immunterápia hatékonysága 88,5 %-os.
Az eredménytelen esetek utólagos értékelése felhívta a figyelmünket a protokoll betartásának fontosságára. Bár kezdeti sikereink miatt szerettük volna, hogy az általános bevezetés előtt álló módszer minél szélesebb körben terjedhessen, abba a hibába estünk hogy néhány habituális vetélőnél hiányos, illetve nem kellő körültekintéssel végzett vizsgálatok alapján alkalmaztuk az IVIG terápia indikációját. Ez kihangsúlyozza az általános előszűrés rendkívüli fontosságát, és azt, hogy az indokolt esetekben is csak a magzati szívhangok ultrahangos megjelenése után kezdhető el a kezelés.

Sokszor jelentős presszió nehezedik a bizottságra a fokozott rizikójú terhességek esetén. A habituális vetélők immunológiai kivizsgálása, pozitív esetben pedig a terhesség alatt alkalmazott immunterápiára adott javaslat – tehát a betegek listára vétele – akkor születik, amikor az adott beteg még nem terhes. Etikai szempontból megoldhatatlan, hogy ha magas kockázatú terhesség alakul ki ezeknél a nőknél (pl IVF, trigemini terhesség, redukció utáni állapot), megtagadjuk tőlük az igazolt immunológiai háttér ellenére a beígért IVIG kezelést.

Az immunterápia indikációjának felállítása sokszor nem egyszerű döntés.
Példaként említhetjük az in vitro fertilizációs (IVF) technikával létrejött terhességek kérdését. Többszörösen eredménytelen IVF próbálkozások felvethetik a sikertelenség immunológiai hátterét. Az ilyenkor igényelt immunológiai vizsgálatok megtagadása sem szakmai, sem etikai szempontból nem elfogadható, bár ilyenkor legtöbbször az immunológiai tesztek elvégzésére az általános előszűrés nélkül kerül sor. Az optimális eljárás az lenne, ha az IVF programba kerülés előtt már megtörténne a közleményünkben vázolt protokoll szerinti kivizsgálás.
Ha ilyenkor az alloimmun kóroki tényező fennállása igazolható, az immunkezelés korábbi megindításával már a magzat beágyazódását is elő lehetne segíteni, a szokásos terhesség-fenntartó immunterápia alkalmazása előtt.
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Citromfű - melissa officinalis

Népies neve:
t.gif

orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke.

A növény leírása:
t.gif

Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható.

Mire jó?
t.gif

Hatóanyagai nyugtató és vírusölő hatással rendelkeznek. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén. Ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó citromfüvet alkalmazni. Ismeretes még izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is. Az illóolaj reumás panaszok enyhítésére használható fürdőként és bedörzsölő szerként.

Hogyan használjuk?
Tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével) fogyasszunk 4-6 héten át. Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.
t.gif

Fürdő: 1 l vízben forraljunk fel 10 evőkanál citromfüvet, majd 10 perc múlva szűrjük le. A főzetet öntsük a fürdővízhez, és vegyünk benne 10-20 perces fürdőt.
t.gif

Tinktúra: Öntsünk 100 ml vodkát 4 teáskanálnyi citromfűre, és hagyjuk állni két hétig meleg helyen, majd szűrjük le. Sötét, légmentesen záródó üvegben tároljuk. Fejfájás esetén dörzsöljük be a halántékot a tinktúrával, de herpesz esetén, illetve depresszió oldására is alkalmazható.
t.gif

Illóolaj: Övsömört is gyógyíthatunk vele; egy teáskanálnyi olívaolajhoz adjunk 5 csepp illóolajat, és masszírozzuk be a kívánt bőrfelületet. Feszültségoldásra is kiváló.
t.gif

Fűszerként: Halak, szárnyasok, saláták, desszertek ízesítésére kiváló.
 

Csatolások

  • citromfu.jpg
    citromfu.jpg
    3.9 KB · Olvasás: 276
Szia Andi!
Lulunak igaza van, tudni kéne, hogy miért javasolták az IVF eljárást neked/nektek. Magyarországon belül hol élsz? Hol állapították meg a sterilitást? Mik voltak az előzmények?
Írj le mindent, olyat is amit te nem tartasz nagyon fontosnak, néha abban rejlik a megoldás felé vezető út :)
Túl két lombikon és két spontán terhességen 2 gyönyörű kislány anyukájaként mondom, hogy van remény és van megoldás!
Üdv: Páj Kriszti
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Örökbefogadás

Segédanyag az Örökbefogadásról őszintén című cikkhez.



Feltételek az örökbefogadáshoz<O:p</O:p
  • teljesen cselekvőképes nagykorú <O:p</O:p
  • örökbefogadási tanácsadáson és a felkészítő tanfolyamon eredményes részvétel<O:p</O:p
  • gyámhivatal örökbefogadási eljárásán alkalmasság, ami személyi és környezeti elbírálás alapján dönt el <O:p</O:p
  • ezen kívül orvosi, pszichikai alkalmassági vizsgálat, <O:p</O:p
  • gyermeknél legalább 16, legfeljebb 45 évvel idősebb (házasságban élők esetén a fiatalabb házastársat veszik alapul) <O:p</O:p
  • egyedülálló személy is örökbe fogadhat <O:p</O:p
Ha az örökbefogadó a fent említett követelményeknek megfelel, akkor a szakszolgálat felveszi nyilvántartásába, amely 2 évig érvényes. <O:p</O:p
Mint láthatjuk rengeteg feltételnek, kell megfelelni, hogy valaki örökbe tudjon fogadni, ezek közül a legrosszabb a várakozási idő, ami nagyon lassan telik, de ha minden jó megy a végére „saját” gyermekünket foghatjuk a kezünkben. <O:p</O:p
Ha már az összes feltételnek megfeleltünk el kell döntenünk, hogy nyílt vagy titkos örökbefogadást szeretnének. Véleményem szerint mind a két változatnak meg van az előnye és a hátránya. De mindenki saját véleménye szerint döntse el, hogy számára melyik a legmegfelelőbb.
<O:p</O:p
Örökbefogadás fajtája <O:p</O:p

Titkos örökbefogadás<O:p</O:p
Titkos örökbefogadás esetén sem a vérszerinti szülő nem tudja, hogy kihez kerül a gyermek, sem az örökbefogadó nem tudja, hogy kik a szülők. Esetleg egy-két fontosabb információt kapnak, de egyéb személyes adatok nem kerülnek nyilvánosságra. A titkos örökbefogadás a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) hatáskörébe tartozik. Szintén a TEGYESZ-en keresztül folynak azok a titkos örökbefogadások, amikor a szülő lemond a gyermekről a születésekor, illetve inkubátorban vagy más helyen hagyja. Titkos örökbefogadás esetén az anyának 2 hónapja áll rendelkezésére, hogy meggondolja döntését, és a gyermekéért menjen.<O:p</O:p

Nyílt örökbefogadás<O:p</O:p
Nyílt örökbefogadás alkalmával mind a vérszerinti mind az örökbefogadó szülők ismerik egymást, sőt jobb esetben még „baráti” kapcsolat is kialakulhat köztük. Az örökbefogadás ezen, fajtájával a civil szervezetek foglalkoznak, ma jelenleg Magyarországon 3 ilyen szervezet működik.
Nagyon sokan elzárkóznak az örökbefogadás ezen, módjától, mondván, hogy ők nem akarják a gyermek családjával a kapcsolatot tartani. Nem kell aggódni, a vérszerinti szülők sok esetben, nem keresik a kapcsolatot az örökbefogadókkal. Nyílt örökbefogadás esetén a vérszerinti anya lemondó nyilatkozata teszi lehetővé az örökbefogadást. Itt is van fellebbezési időszak, amely szintén arra szolgál, hogy az anya meggondolja döntését, ha nem akkor véglegesen lemondott gyermekéről. <O:p</O:p
Van olyan eset is, amikor a hatóságok nyilvánítják a gyermeket örökbefogadhatónak. Ez akkor történhet meg, ha a szülő fél éven keresztül nem tartja a kapcsolatot a gyermekkel, vagy életvitelén és körülményein a figyelmeztetések ellenére nem változtatott.
<O:p</O:p

Örökbefogadás eljárása <O:p</O:p

A várakozási idő alatt a szakszolgálat félévente felkeresi az örökbe fogadni szándékozót. A szakszolgálat ezen, csapata válassza ki, hogy melyik örökbe fogadó szülőhöz melyik gyermek kerüljön. Nagyon sok esetben éveket kell várni, még sikerül egy gyermeket befogadni, ami újszülött esetén még tovább tolódik.<O:p</O:p

Az örökbefogadási kérelem után a hivatal 15 napon belül dönt, hogy gondozásba engedi-e a gyermeket. A kötelező gondozási idő legalább 30 nap. Ez után a gyámhivatal, az örökbefogadás engedélyezéséről az erre irányuló kérelem előterjesztésétől számított 60 napon belül dönt (kivéve, ha az elrendelt kötelező gondozási idő az 1 hónapot meghaladja, ebben az esetben a gondozási idő lejártát követő 30 napon belül kell a döntést meghozni).
 

Andi86

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Andi!
Lulunak igaza van, tudni kéne, hogy miért javasolták az IVF eljárást neked/nektek. Magyarországon belül hol élsz? Hol állapították meg a sterilitást? Mik voltak az előzmények?
Írj le mindent, olyat is amit te nem tartasz nagyon fontosnak, néha abban rejlik a megoldás felé vezető út :)
Túl két lombikon és két spontán terhességen 2 gyönyörű kislány anyukájaként mondom, hogy van remény és van megoldás!
Üdv: Páj Kriszti

Szia Kriszti!
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Én Zala megyében Szentpéterúron lakom, Keszthelyen a Hashmat Ibrahimkhail főorvos végezte el a műtétet! Rendszeres menzesz kimaradásom volt, szőrösödtem, híztam 25kg. Kiderült, hogy PCOS vagyok, uh, kimutatta a cisztákat, ezért csinálták a drillinget. A drilling során kiderült, hogy a bal petefészkem hozzá van nőve a hasfalhoz nem tudták megtisztítani a cisztáktól, a jobbat, azt igen, ekkor csináltak meg a petevezeték átfújást ahol a kontraszt anyagot nem tudták bejuttatni sem. Azt mondta az orvos, hogy a sok felfázástól, kifázástól mindig gyulladásban van mindenem és sajnos ehhez elég, ha zokni nélkül alszom. A műtét előtt hormon vizsgálaton estem át, ami szintén igazolta a PCOt kaptam gyógyszert Merckformint, ami rendbe tette a ciklusomat és szépen javította a vérképemet és fogytam <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:metricconverter w:st="on" ProductID="10 kg">10 kg</st1:metricconverter>. Hát más nem jut eszembe, de ha esetleg, van kérdésed akkor szívesen válaszolok!

Üdv: Andi
 
Szia kukonya58!
A www.gyereket-akarok.hu weboldalon a "Vetélés" és a "Vetélés esetén javasolt vizsgálatok" címmel írtam cikkeket, amelyek arra adnak választ, hogy mi okozhatja a vetélést, illetve milyen vizsgálatok javasoltak. Érdemes lenne elolvasnod.
Én összesen négyszer vetéltem el. Az első két vetélésem után az én nőgyógyászom sem akart semmilyen vizsgálatot elvégezni, mondván, hogy statisztikai eset, ebben nincs semmi különös. Végül saját úton indultam el, orvost váltottam és kiderült, hogy érdemes volt.
Szívesen javasolnék Neked akár orvost is, csak Kiskunhalas kicsit messze van. Úgy tudom viszont, hogy Szegeden van egy orvos, aki ugyanabban a programban vesz részt, amelyikben én. Szeged (Tőled 70 km) talán még vállalható.
Ha érdekel írj.
Szép napot!
Emőke
 

kukonya58

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia attilalánya!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Igen érdekelne a szegedi orvos, metrt Szeged és Kecskemét is kb ugyanannyira van tőlünk. Hamarosan orvost váltok!!! Elfogom olvasni amit írtál, de csak a hétvégén érek majd rá.
Ne nagyon köszönöm a válaszodat!
Hajni
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia attilalánya!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Igen érdekelne a szegedi orvos, metrt Szeged és Kecskemét is kb ugyanannyira van tőlünk. Hamarosan orvost váltok!!! Elfogom olvasni amit írtál, de csak a hétvégén érek majd rá.
Ne nagyon köszönöm a válaszodat!
Hajni

Szia Hajni!

Írtad, hogy jó ideje hőmérőzöl. Ha felteszed a hőgörbét, megnézem, hátha tudunk kideríteni belőle valamit.

Lulu
 
Sziasztok!
Andi problémájához szeretnék röviden hozzászólni, úgy is, mint volt PCO-s és úgy is, mint volt lombikos. A lombik egyszerű megoldásnak tűnik, ha nagyon szeretnél már gyereket, és természetes, hogy bízol az orvosodban és bízol az eljárás sikerében, de mai eszemmel jól átgondolnám, mielőtt belevágok. A sok fölösleges hormon és beavatkozást inkább elkerültem volna, ha valaki mondja, hogy tornával egy része gyógyítható, akkor biztos előbb végigjártam volna ezeket a lehetőségeket. Nekem ugyanis két lombikot is csináltak az elzáródott petevezetékek miatt és ennek ellenére mind a két lányom spontán fogant. Előtte én sem hittem, hogy agyban dőlnek el ezek a dolgok és idegesítő volt, amikor azt mondták: ne stresszlj! Ma már én is ezt mondom azoknak, akik tanácsot kérnek tőlem :) A lombik sokaknak ad reményt és esélyt arra, hogy gyerekük legyen, de előtte te is tudod javítani az esélyeket, ha nem is sikerül beavatkozás nélkül teherbe esned, de hozzájárulhatsz a sikerhez, ha a lelkedben rend van és a testedet amennyire tudtad "feltuningoltad", akkor a sikeres IVF-nek is megnőnek az esélyei. SZóval igyad a gyógynővényeket és tornázz, no meg ne stresszlj!!! Biztos vannak ennél szakszerűbb vélmények, de én a saját tapasztalatim alapján mondom ezeket és a két lányom feljogosít arra, hogy sikernek érezzem a történetemet.
 

Livai

Állandó Tag
Állandó Tag
sokáig szenvedtünk mi is ettől, és bár eléggé szkeptikus vagyok bizonyos dolgokkal szemben, a talpmasszázsban azért hinni szerettem volna, hát elmentem és vajákoltam.... :) egy-két próbát megér
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
sokáig szenvedtünk mi is ettől, és bár eléggé szkeptikus vagyok bizonyos dolgokkal szemben, a talpmasszázsban azért hinni szerettem volna, hát elmentem és vajákoltam.... :) egy-két próbát megér

Szia Livai!

Remélem eredményes volt a talpmasszázs! Hol tartatok a babázásban?

Lulu
 
Szia attilalánya!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Igen érdekelne a szegedi orvos, metrt Szeged és Kecskemét is kb ugyanannyira van tőlünk. Hamarosan orvost váltok!!! Elfogom olvasni amit írtál, de csak a hétvégén érek majd rá.
Ne nagyon köszönöm a válaszodat!
Hajni

Szia Hajni!
Nem feledkeztem meg rólad, de úgy tűnik nem is olyan egyszerű a dolog. Ma tudtam beszélni a professzorral, megígérte, hogy ad egy doki nevet a közeledben.
Még egy kis türelmet kérek!
Emőke
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Örökbefogadás - Esőcseppek Egyesület

„Csodabogárnak néznek minket” - Horváthék magyar származású szülőként fogadtak örökbe egy cigány származású ikerpárt. Azt mondják, bár nem volt egyszerű a kötődés kialakítása, most már úgy érzik, kihúzták a lottó ötöst, és vérszerinti gyermekeik sem lehettek volna tökéletesebbek. Az őket érő rasszista támadásokra és a szemforgatásra azonban nem voltak felkészülve.



Egy nagyon kedves barátom küldte az örökbefogadásról szóló cikket és az Esőcseppek Egyesület linkjét. Részletek a csatolásban.
 

Csatolások

  • Esőcseppek.doc
    19.5 KB · Olvasás: 11
Szia attilalánya!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Igen érdekelne a szegedi orvos, metrt Szeged és Kecskemét is kb ugyanannyira van tőlünk. Hamarosan orvost váltok!!! Elfogom olvasni amit írtál, de csak a hétvégén érek majd rá.
Ne nagyon köszönöm a válaszodat!
Hajni

Kedves Hajni!
Egy debreceni nőgyógyászt tudtak ajánlani, mert itt van legközelebb kapcsolatuk. Ha érdekel, írj és megadom az elérhetőségeit.
Szép napot!
Emőke
 
Oldal tetejére