Kézilabda

T

TH6777

Vendég
Női kézilabda: Bulath Anita után Mörtel Renáta is távozik Debrecenből


Mörtel Renáta is elhagyja az élvonalban szereplő DVSC-Korvex női kézilabdacsapatát. Ezt a játékos erősítette meg a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva.

<!-- .cikkhead -->
„Valóban elhagyom a Debrecent – árulta el a 27 esztendős átlövő. – Hogy hol folytatom, azzal kapcsolatban még folynak a tárgyalások, úgyhogy konkrétumokat nem szeretnék mondani."

Az NS információi szerint Mörtelt a Siófok csábítja, ami logikus választás is lenne a részéről, hiszen korábban, még Dunaújvárosban dolgozott már a jelenleg a Balaton-parton edzősködő Imre Vilmos keze alatt, és a 2007–2008-as bajnokságban Görbicz Anitával társbérletben az NB I gólkirálynője lett – szóval a tréner és az átlövő esetében sikeresnek mondható munkakapcsolatról van szó.
Mörtel és Bulath tehát biztosan elhagyja Köstner Vilmos együttesét – utóbbi a Veszprém játékosa lesz –, míg a harmadik számú kapust, Pácz Viktóriát nem marasztalja a klubvezetőség. Rajtuk kívül azonban további játékosok jövője is kérdéses még, köztük korábbi és jelenlegi válogatott kerettagoké: Borbás Rita, Bognár Barbara, Bogdanovics Annamária, Triffa Ágnes, Juhász Gabriella, Kiss Éva és Szabó Valéria szerződése is az idény végéig szól, és még nem hosszabbították meg. Nagy meglepetés lenne, ha mindegyiküket sikerülne megtartania a Lokinak.​
 
T

TH6777

Vendég
Férfi kézilabda BL - Koldingban nyert a Veszprém
2011. 02. 26. 21.00

<RIGHT>
kezilabda1.jpg



Az MKB Veszprém nyert Koldingban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati játéknapján, így az első vagy a második helyen végez a csoportjában, vagyis a nyolcaddöntőben biztos kedvezményezett lesz.


Férfi BL, B csoport, 9. forduló:
Kolding (dán) - MKB Veszprém 29-34 (11-16)
------------------------------------------

A Veszprém szenzációsan kezdett, a 7. percben már 5-1-re, a 14. percben pedig 9-4-re vezetett. A BL-góllövőlistát vezető Vujin ezúttal is nagyszerűen játszott, szórta a gólokat. Lusnyikov és Császár kiállítását viszont könyörtelenül kihasználta a dán alakulat, és 11-11-re egyenlített Christiansen vezérletével. Egyenlő létszámban megint a Veszprém diktálta az iramot, a szünet előtti hajrában nem kapott újabb gólt - Fazekas remekelt a kapuban -, viszont lőtt ötöt.
A pihenőt követően - ismét létszámfölényben - a Kolding megkezdte a felzárkózást, már az egyenlítésért küzdött, de 17-18 után három veszprémi találat következett. Vujint nem tudták tartani, negyedórával a vége előtt már tízszer volt eredményes. Végül 12 találatig jutott.
A hazaiak megpróbálták gyorsítani a játékot, hiszen vészesen fogyott az idő, és nem akart csökkeni a 3-4 gólos különbség. A nagy rohanásba hibák is becsúsztak, így az 52. percben már 28-23-ra vezetett a Mocsai-csapat.
Utolsó rohamra indult a Kolding, amikor Laluskát kiállították. Sorozatban háromszor betaláltak, ám ekkor Jensent küldték ki, és ezzel el is dőlt a fontos két pont sorsa. A végén még Fazekas büntetőt is fogott, így aztán joggal mosolygott a lefújáskor minden vendégjátékos.
A mostani siker azt jelenti, hogy az éllovas Veszprém első vagy második lesz a csoportjában, és egy másik csoport harmadik vagy negyedik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben úgy, hogy a visszavágó lesz a Veszprém Arénában.
Feltételezve, hogy a Montpellier vasárnap legyőzi a sereghajtó szlovák Tatran Presovot, akkor a franciák elleni jövő vasárnapi, idegenbeli meccsen dől el az első hely sorsa.

Később:
Sa:vehof (svéd)-Hamburg (német) 16:20 ó
vasárnap:
Montpellier (francia) – Tatran Presov (szlovák) 16 ó


BL: nagy csatát nyerve jutott tovább a Pick Szeged

Bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe a Pick Szeged férfikézilabda-csapata, miután szombaton fantasztikus játékkal legyőzte a vendég spanyol Valladolidot.

Eredmény, férfi BL, C csoport, 9. forduló:

Pick Szeged - Valladolid (spanyol) 30-25 (17-13)

Szeged, 3000 néző
v.: Hakansson, Nilsson (svédek).

Pick Szeged: Mikler, Tatai (kapusok) - Butenko 7, Baláz 1, Sulc 4, Zubai 4, Katzirz 3, Vadkerti 2, Bajorhegyi, Lékai 6, Teimel, Herbert 1, Grünfelder, Törő 2

Valladolid: Sierra, Svensson (kapusok) - Joli 7, Delgado, Antonio, Fernández 4, M. Krivokapic, Tvedten 2, Cutura 2, Bilbija 3, Rambo, Perales 5, Gurbindo 2, A. Romero

hetesek: 0/0, illetve 2/2

kiállítások: 8, illetve 14 perc

Az első két gólt a spanyolok, a következő kettőt Sulc lőtte. A szegedi szlovák légiós a folytatásban sem állt le, ennek köszönhetően emberelőnyben 7-5-re, majd 8-5-re ellépett együttese. A hatalmas hangzavarban felpörgette a játékot a Valladolid, sorozatban négyszer bevette Mikler kapuját, így aztán Skaliczki László vezetőedző időt kért. Innen jött egy újabb fordulat, és a 19. percben, 12-10-es szegedi vezetésnél már a spanyolok kérték ki az idejüket.
Szinte hihetetlen, de emberhátrányban tovább hízott a különbség, elsősorban a Mikler védéseit követő megugrásokból (17-12), és a szünetig már csak egy vendéggól esett. A spanyol gárdában a sportág legendás alakja, a 43 éves, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes svéd Tomas Svensson kifogta a nála húsz esztendővel fiatalabb Lékai Máté két ziccerét.

A folytatásban is remekül játszott a Szeged, biztosan őrizte előnyét, légiósa, Butenko szórta a gólokat. A 44. percben, 23-17-nél ugyan a védekezés-specialista Herbert megkapta harmadik büntetését is, de a kiválását is elbírták a házigazdák.
A Szeged ezen az estén ellenállhatatlanul, lehengerlően játszott, és a végén még a látványra is figyelt: különösen Lékai álompasszai után robbant fel a csarnok.
A mostani sikerrel biztos nyolcaddöntős Szeged jövő vasárnap a sereghajtó dán Aalborg otthonában lép pályára, és akkor dől el, hogy pontosan hányadik (a második, a harmadik vagy a negyedik) helyen végez a csoportjában, amelyet biztosan az orosz Csehovszki Medvegyi nyer meg.

Szerdán játszották:

Schaffhausen (svájci) - Csehovszki Medvegyi (orosz) 32-29

A vasárnapi program:
Dinamo Minszk (fehérorosz) - Aalborg (dán) 14.00

Az állás:
1. Csehov 13 pont/9 mérkőzés,
2. Valladolid 11/9,
3. Szeged 10/9,
4. Schaffhausen 9/9,
5. Minszk 5/8,
6. Aalborg 4/8​
</BEVEZETO>




Női kézilabda NB I - Tizenhárom góllal verte az FTC a Fehérvárt
2011. 02. 26. 18.00

<RIGHT>
noi_kezi.jpg



A vártnál jóval könnyebben, 13 gólos különbséggel győzött a Ferencváros csapata a Székesfehérvár ellen a női kézilabda NB I 19. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.


Eredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Alcoa-FKC-RightPhone 37-24 (23-15)

később:
Újbuda - DVSC-Korvex 18 ó
Syma-Vác - Dunaújváros-Regale Klíma 18 ó
ÉTV-Érd - Szekszárd 18 ó
Veszprém-Barabás - Győri Audi ETO KC 18 ó
Budapest Bank-Békéscsaba - Siófok 18 ó

Xlsport
 

réti boglárka

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
segítségedet szeretném kérni: nincs véletlenül olyan könyved, amelyben megtalálhatóak a kézilabda esések, az esés tompításának gyakorlatai? vagy esetleg letudnád írni??? Fontos lenne!!!
Előre is nagyon köszönöm!!!
 
T

TH6777

Vendég
Férfi kézilabda NB I - Dráma és döntetlen Füreden
2011. 03. 17. 04.08

<RIGHT>
kezi.jpg



A Budapest Bank férfi kézilabdaliga szerdai játéknapján:


Eredmény:
Budapest Bank férfi liga:


Balatonfüred - Celebi-FTC 23-23 (9-13)
A hazaiak a lefújás pillanatában ziccert rontottak.

Korábban:
MKB Veszprém - Orosháza 42-27 (21-11)
Pick Szeged-Mezőkövesd 34-24 (15-14)
Dunaferr-Alexandra - TM-Line Pécs 40-27 (19-10)

korábban:
Barátság Kupa:
PLER - Tatran Presov (szlovák) 33-42 (19-20)

Volt kézilabdázónak kell felráznia a brémai futballistákat
2011. 03. 16. 19.10

<RIGHT>
kezi.jpg



Egy volt válogatott kézilabdázót szerződtettek a Bundesliga élvonalában maradásért küzdő Werder Bremen labdarúgói mellé.


A Sport Bild szerdai beszámolója szerint a mentális felkészítésben specialistának számító 49 éves Jörg Löhr - aki többek között a 2007-ben vb-aranyérmes német kézilabda-válogatott mellett is tevékenykedett - két hete igyekszik felrázni az egyre nehezebb helyzetbe került futballcsapat játékosait.


A brémai alakulat, amely szombaton, hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbachhal, 26 forduló alatt mindössze 29 pontot gyűjtött, ezzel 12. a 18 csapatos bajnokságban, amelyben a 16. helyezett St. Pauli is csak egy ponttal van lemaradva tőle.

Férfi kézilabda NB I - Magabiztos Tatabánya
2011. 03. 16. 06.01

<RIGHT>
kezi.jpg



A Tatabánya magabiztos, ötgólos győzelmet aratott kedden Csurgón a férfi kézilabda NB I-ben.

Eredmény:
Csurgó - Tatabánya-Carbonex 23-28 (11-13)






Női kézilabda BL - Tovább menetel a Győr

<RIGHT>
noi_kezi.jpg



A már biztos elődöntős Győr továbbra is százszázalékos a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, mivel vasárnap 36-23-ra nyert a vendég orosz Dinamo Volgográd ellen.


A magyar együttes az első vagy a második helyen jut majd tovább csoportjából, ez a norvég Larvik elleni, egy hét múlva sorra kerülő hazai találkozón dől el. Ott még nyolcgólos vereség is az ETO-nak kedvez.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Dinamo Volgográd (orosz) 36-23 (18-13)
----------------------------------------------------------
Az eddig hibátlan Győr az első helyért harcolt, míg a Volgográdnak már elszálltak az elődöntős reményei. Ennek ellenére az oroszok bátran kezdtek, és a 12. percben már 8-6-ra vezettek. Lassan ébredt a magyar bajnok, Lunde egyre többet védett, és a felgyorsított támadások révén pedig sorozatban öt gólt dobtak a hazaiak. Ezután 11-8-nál a Dinamo időt kért, de számára már nem volt visszaút. A folytatásban a győriek remekeltek, és a félidőre biztos előnyt szereztek.
A magabiztos ETO a második játékrész elejét is felpörgette, ellépett 21-13-ra, ám amikor Spiridont kiállították, valamelyest csökkent a különbség. Azonos létszámban megint nem volt gond, a csereként beálló Pálinger pedig remekelt a kapuban.
Görbicz is nagy kedvvel játszott, passzai és góljai élményszámba mentek. Az 50. percben, 26-19-nél a vendégek időt kértek, mert nem volt ütőerő a támadójátékukban.
Görbicz pimasz büntetőjével 30-20 lett az állás, a hazai publikum „rászámolt” az ellenfélre. A hajrára is maradt néhány attrakció, és a hálás közönség vastapssal jutalmazta a produkciót.

A Győr jövő vasárnap azt a Larvikot fogadja, amelyet február 19-én 25-16-ra legyőzött idegenben. Így nyolcgólos vereség is a magyar bajnok első helyét jelentené a csoportban, és akkor Görbiczék az I. csoport második helyezettjével találkoznának az elődöntőben, és a visszavágót rendezhetnék Győrben.

A kvartett szombati meccsén:
Larvik (norvég)-HC Leipzig (német) 29-19

Az állás:

1. Győr 10 pont,
2. Larvik 8,
3. Volgográd 2,
4. Leipzig 0


Xlsport




 

Alba Regia

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
segítségedet szeretném kérni: nincs véletlenül olyan könyved, amelyben megtalálhatóak a kézilabda esések, az esés tompításának gyakorlatai? vagy esetleg letudnád írni??? Fontos lenne!!!
Előre is nagyon köszönöm!!!
Szia !
Ha még aktuális,válaszolj.Nekem vannak szakkönyveim,azoknak a címeit tudom közölni,ha érdekel még.
üdv : ALBA REGIA
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Rég jártam már a fórumon és azóta mint látom zajlott néhány esemény!!!
Elöször is kezdem a Győrnél.
Hát nem könnyű megszólalni azok után ahogy a lányok játszottak vasárnap a Larvik ellen. Én nem akarom őket bántani, remélem csak valami kis porszem került a gépezetbe és a következő meccsen ,már mindem ugy megy majd mint eddig. azért gratulálok a lányoknak a csoport elsőséghez.

Szeged!!!! Nagyon örültem annak hogy a Szeged is bejutott a BL további küzdelmei közé. Bár igaz én MKB párti vagyok de azért örülök a szegedi sikernek is, meg annak hogy a magyar kézilabda egyre sikeresebb.

MKB Veszprém!!! Na ök a kedvenceim!! Egyszerüen igy jó ez a csapat ahogy van. Bár lehet mind többen is mondták nincs a csapat nagy formában. Remélem nem lesz igazuk!!! Kicsit azt hiszem fájó pont volt a Montpellier elleni vereség, de nem baj ez most így sikerült. A csoport 2 helye sem a legrosszabb. Es elérkeztünk a sorsolásoz! Már mindenki tudja a következö ellenfél a Barcelona lesz. Most mint igazi drukkernek azt kéne írnom hogy a veszprém az esélyesebb a mostani bracelona val szemben. de nem igy gondolom, lehet tévedek... ugy látom hogy spanyolországban az mkb nem nyerhet. vszont ha csak minimális lesz a gólkülömbség, mondjuk olyan 1-2 gól körül, akkor itthon az arénában nagy esély van arra hogy visszavágjunk Nagy Laciéknak a tavalyi elszemvedett vereségért!!!Tehát hajrá MKB!!!

Utószóként még annyit mondanék, köszönet a VIASAT3 minden munkatársának és Hajdú B. Istvánnak a kellemes, örömteli, izgalmas pillanatokért amellyel 5 éven keresztül szórakoztattak bennünket nézöket.
További sok sikert a magyar kézilabda csapatoknak. remélem a közel jövöben gyakrabban jutok majd el egy egy veszprémi vagy györi meccsre, ha már nem nézhetem a tévében.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Veszprémi és szegedi bukta!
Nem is tudom hol kezdjem összefoglalni a hétvége eseményeit amik a kéziladba bajnokok ligájában történtek. Talán cél szerübb lenne a Szegeddel kezdeni...

PICK-SZEGED–SG FLENSBURG (német) 26–27 (12–9)
Sokak szerint egy tartalékos Flensburg ellen veszített a magyar csapat. Nem gondolom ezt így... A szeged elsö félidőben mutatott jól összeszedett játékkal némi elönyre tett szert. Bár meg kell jegyezni nem játszottak jól a németek. Aztán következett a szünet és valami megváltozott a magyaroknál. a németek sorra alakították ki helyzeteiket, vezettek megfontoltabb támadásokat és löttek gólokat nekünk. A szegedi védök meg elaludtak, igaz néha - néha volt egy jó blokk! Még szerencse hogy a csapatnak olyan nagyszerű kapusa van mint Mikler Roli. Ha nem ö állt volna a kapuban akkor lehet hogy a Flesburg nem 1el hanem akár nagyobb előnnyel is nyerhetett volna. Remélem a jövö hétre a csapat kicsit összekapja magát és olyan játékot mutat mint a Valladoid ellen! mert az a Szeged képes lett volna/ lenne legözni a Flensburgot.

FC BARCELONA - MKB VESZPRÉM 21-28 (13-14)

Na térjünk rá a bajnokok ligája azt hiszem egyik legnagyobb csatájára. A magyarok az oroszlán barlangjában. Már az elsö perctöl világos volt számomra hogy a Veszprém nem térhet haza Barcelonabol gyöztesen. Viszont sokak számára meglepetéssel kezdödött a meccs. A magyarok szervezett védekezéssel, jó támadójátékkal kezdtek és tartani tudták a barca val a lépést. Peric fantasztikusan védett, tudta nagy faladat hárul rá, fejben ha lehet ilyet mondani akkor 110%os volt. odatette magát!!!Ez meg is hozta gyümölcsét, a szüntere egy golos hátránnyal mehettünk. Itt jegyzem meg gyorsan ha a szélsöink kicsit pontosabbak akkor akár vezethettünk volna, ha be megy az a két Iváncsik Tomi ziccer. De hagyjuk a mi lett volna ha... kezdetü mondatokat.
Következett a második játékrész. örltünk mert azt láttunk hogy minden rendben a barca csak 2 góllal vezetett ellenünk. Aztán valami eltört, hiába voltak helyzetek SJÖSTRAND mindent megfogott. csodálkoztunk is hogy ez miként lehetséges. Marko Vuinnak és Iváncsit Tominak sem ugy ment a játék ahogy azt megszoktuk tőlük. Charli bombázott csak, szép gólokat is lőtt. Szinte felhoghatalan számomra hogy ez a Veszprém aki sorra végezte ki ellenfeleit a 17. perceben dobott utoljára gólt. 13 percig gólképtelenek voltunk. Rengeteg volt az eladott labda, lehibázott ciccer - 7es, rengeteg volt a hiba, ami labda meg a kapuig eljutott azt Sjostrand simán védte. a veszprém játékát ekkor már a kapkodás jellemezte. Védekezés ugyan volt, de nem sokra mentünk vele. a barca nehéz tüzérei ugy gázoltak át rajtuk ahogy akartak. Szép jelenet volt ahogy Iváncsik Tomi Nagy Laci ellen védekezett, a kicsi meg az óriás!!! Ziccereket dolgoztak ki amit be is löttek szépen. S néha már Peric is tehetetlen volt.
Mindezek ellenére én ugy gondolm a Veszprém nem játszott rosszul, kicsit megilletödötten játszottak. Lehet talán lelkiekben feladták mikor azt látták hogy a bírok a barca játékosainak mindent befújnak! Ebböl a szempontból kicsit igazságtalannak találom a meccset, igaz hogy hazai pálya meg minden, de azért nem kell ennyire segíteni. Úgy gondolom a veszprém megérdemelte a veszeséget, de ugyanakkor azt is le kell ismerni hogy a barcelona a vasárnap muatott játékával nem volt 7gólal jobb mint a veszprém. az 1-2 gólos vereség még belefért volna. De a 7gólos vereségben már a bírók is simán benne vannak.

S hogy mondandóm végén egy kicsit esélyt is latolagssak,azt kell mondanom hogy bár a szívem azt mondja a veszprém jut tovább, az eszem viszont tudja hogy a veszprém számára túl sok ez a 7gól, és ha nyer is az arénában, ugy gondolm a barca van olyan rutinos csapat hogy 7gólt ne herdáljon el az elönyéböl.
Szeged - Flensburg, nem ledolgozhatatlan a szegedi hátrány, bár pokoli nehéz lesz nyerni, de egy ki ki meccsen talán még az is előfordulhat hogy a Szeged nagy bravúrral nyer és tovább megy.
 

pedroka

Állandó Tag
Állandó Tag
Én annyit akarok mondani a MKB Veszprém szerepléseivel kapcsolatban,hogy nem találom véletlennek,hogy most már évek óta, vagy a Barcelona vagy a Ciudad Real az ellenfelük az elődöntőkben!
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Én annyit akarok mondani a MKB Veszprém szerepléseivel kapcsolatban,hogy nem találom véletlennek,hogy most már évek óta, vagy a Barcelona vagy a Ciudad Real az ellenfelük az elődöntőkben!

Már nekem is eszembe jutott ez a teória. de sajnos ebben az évben a veszprém szerintem csak magának köszönheti azt hogy már megint a barcaval játszik. ugyanis ha jól emlékszem az ö kezükben volt a csoport gyözelem sorsa. és ugye mennyivel más lett volna ha valamelyik 4helyezett csapattal játszik!
az meg már a sors fintora hogy megint a legerösebbet sorsolták nekünk!
 

pedroka

Állandó Tag
Állandó Tag
Női kézilabda Bajnokok Ligája

Ha a Győri Audi ETO KC nem nyeri meg a idei női kézilabda Bajnokok Ligájájt akkor soha nem fogja megnyerni!Az idén ők a legjobbak!
 

sissyp

Állandó Tag
Állandó Tag
Már 5 éve kézilabdázom, nincs is ennél jobb sport szerintem. Van egy kis ETO-s zászlóm, még apukámé volt, ő ott játszott régen.. már akkor is nagyon jó csapat volt, hát még most..:)
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Én annyit akarok mondani a MKB Veszprém szerepléseivel kapcsolatban,hogy nem találom véletlennek,hogy most már évek óta, vagy a Barcelona vagy a Ciudad Real az ellenfelük az elődöntőkben!
Ne haragudj, de ezt nem igazán értem.
A tavalyi idényben (2009/2010) a negyeddöntőben esett ki az MKB Veszprém a Barcelona ellen, tehát nem jutott az elődöntőbe.
Előtte a Ciudad Real ellen szintén a negyeddöntőben esett ki, nem jutott el az elődöntőig. (2008/2009)
2007/2008-ban nem jutott tovább a csoportkörből sem.
2006/2007-ben szintén a negyeddöntőben a Kiel ellen esett ki.
2005/2006-ban jutott el az elődöntőbe, de ott a Portland San Antonio volt az ellenfele.
Az idei éven kívül az utóbbi 5 évben 4 különböző csapat volt a negyeddöntős ellenfele. Ez szerintem teljesen rendben van.
Ja, hogy most megint a Barcelona? Hát ez előfordul.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem pedroka és én is csak arra akartunk kilyukadni hogy milyen véletlen hogy az utóbbi néhány évben mekkora prechje van az MKB nak mert mindig spanyol csapat ellen esünk ki! Tavaly is a baracanak köszönhetjük hogy nem jutottunk be a final4-ba. (mint ahogy ebben az évben is) azelött meg a ciudad real álta utunkat.


Ne haragudj, de ezt nem igazán értem.
A tavalyi idényben (2009/2010) a negyeddöntőben esett ki az MKB Veszprém a Barcelona ellen, tehát nem jutott az elődöntőbe.
Előtte a Ciudad Real ellen szintén a negyeddöntőben esett ki, nem jutott el az elődöntőig. (2008/2009)
2007/2008-ban nem jutott tovább a csoportkörből sem.
2006/2007-ben szintén a negyeddöntőben a Kiel ellen esett ki.
2005/2006-ban jutott el az elődöntőbe, de ott a Portland San Antonio volt az ellenfele.
Az idei éven kívül az utóbbi 5 évben 4 különböző csapat volt a negyeddöntős ellenfele. Ez szerintem teljesen rendben van.
Ja, hogy most megint a Barcelona? Hát ez előfordul.
 
T

TH6777

Vendég
Férfi kézilabda BL Egy félidőt élt a veszprémi álom


kezi.jpg



Kiesett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájából az MKB Veszprém, miután a nyolcaddöntő hazai visszavágóján – a szenzációs első félidőt követően - csak 30-26-ra nyert Barcelona ellen. A spanyol csapat 54-51-es összesítéssel került a nyolc közé.


Álomrajtot vett az első mérkőzésen hétgólos hátrányba került magyar csapat, és a 22. percben már 12-3-ra vezetett, a szünetben éppen „holtverseny” volt.
A szünet után a katalánok magyar átlövője, Nagy László igazi vezérnek bizonyult, és a több minőségi cserével rendelkező vendégek végül biztosan jutottak tovább.
A két gárda hatszor került egymással szembe a BL-ben, és csak egyszer volt jobb összesítésben a Veszprém.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém – Barcelona (spanyol) 30-26 (15-8)
-----------------------------------------------
gól: Vujin 11/1, Sulic 4, Perez, Terzic 3-3, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T. 2-2, Korazija, Vilovski 1-1, Lusnyikov 1/1, illetve Garcia 9/5, Rutenka 5, Nagy 4, Tomas 3, Romero 2, Sarmiento, Oneto 1-1, Entrerrios 1/1
Továbbjutott: a Barcelona, 54-51-es összesítéssel.
Egy hete a katalán együttes jó második félidei játékával 28-21-re nyert, és egyértelmű esélyesként lépett pályára a Veszprém Arénában.
Már a meccs előtt egy órával gyülekeztek a szurkolók, ám annyira jó idő volt, hogy sokan inkább a csarnok előtti téren hangoltak a fontos meccsre. Ahogy közelgett a kezdés, úgy "szivárgott be" a nézősereg, és negyedórával a rajt előtt teltház, több mint 5000 drukker fogadta a bemelegítést éppen befejező együtteseket.
A vendégeknél a magyar válogatottól viharos körülmények között elköszönt Nagy László eleinte megúszta "beszólások" nélkül, de amikor a hangos bemondó bemutatta őt, akkor "Ria, ria, Hungária!" és nagy füttyszó fogadta.
Remekül kezdett a hétgólos hátrányból rajtoló Veszprém: Peric három bravúrt mutatott be, köztük volt védett büntető is, mialatt elől Gulyás és az első meccsen gyengén játszó Vujin is beköszönt. A Barcelona csak az 5. percben volt először eredményes. A hazaiak teljes extázisban játszottak, a közönség pedig fergetegesen űzte a kedvenceket. A 9. percben már 5-1 volt az állás. A meglepett vendégek időt kértek, és a hat mezőnyjátékosból négynél cserélt a vezetőedző. 6-1-nél és 7-2-nél az MKB védekezése maga volt a tökély. Lusnyikov kiállítása alatt sem tudta rendezni sorait a Barcelona.
Érdekes volt, hogy a vállsérüléssel kezelt Eklemovics is szerepelt vállalt, és Perez – aki gyakorta az első félidők utolsó tíz percében áll be először – már negyedóra elteltével pályán volt, és ha már beállt, két bődületes nagy gólt vágott (8-3).
A veszprémi henger nem állt meg ezuán sem! A 19. percben ledolgozta hátrányát a Mocsai-csapat (10-3), a Barcelona teljesen le volt bénulva. A két lövő, Vujin és Perez nem ismert lehetetlent, míg Peric "befalazta" a kapuját. 12-3-nál a vérmes hazai szurkolók jelezték: még nem akarnak rászámolni a riválisra, nehogy ettől erőt kapjon, viszont Perezt elkapta a hév, és kétperces kiállítással sújtották a német bírók. Ez alatt Garcia két büntetőt is bevágott, így aztán Mocsai Lajos időt kért.
A félidő hátralévő részében újfajta védekezéssel próbálkozott a spanyol gárda, az átlövők külön őrzőt kaptak. A Veszprémben annyi erő volt ezen a napon, hogy a még Laluska kiállítása alatt is betalált, a szünet előtt azonban 15-8-ra feljöttek a vendégek.
A folytatásra az volt a kérdés, hogy összeáll-e a Barcelona, illetve bírja-e az őrületes tempót a Veszprém? Az elsőre igen, a másodikra nem lett a válasz…
A második félidőt a "közutálatnak" örvendő Nagy parádéja vezette fel: öt perc alatt négy gólt lőtt, és mások is eredményesek voltak a spanyoloktól, így vészesen apadt az előny (15-12, illetve 17-13). Terzic és Garcia is kiült, majd Vujin lett főszereplő: előbb vágott egy szép gólt emberhátrányban, majd előnyben hetest rontott. A vendégek kapusa, Sjöstrand – hasonlóan az egy héttel ezelőtti meccshez – megint a második félidőben sziporkázott, és úgy tűnt, megtöri a Veszprémet.
A védései után társai rendre gólokat lőttek, és a 43. percben 19-18-nál Mocsai időt kért. Iváncsik Tamást és Vilovskit is kiküldték, Garcia pedig az ötödik értékesített hétméteresével egyenlített (19-19).
A Veszprém Terzic és Vujin révén 22-20-ra ellépett, de Sulicot is kiküldték. Fogytán volt az erő, ennek is volt következménye a sok kiállítás.
Az utolsó tíz perc 23-22-ről és Vujin kihagyott hétméteresével indult, s azért kellett izgulni, hogy legalább a hazai siker meglegyen. A közönségen semmi sem múlott: amikor elszálltak a remények, akkor is kiállt a csapat mellet.
Lusnyikov hétméteresével 28-25 lett, de nem volt esély az összesített hátrány ledolgozására. A vége 30-26 a Veszprémnek.
Mocsai Lajos, a Veszprém edzője:
"Mindent megpróbáltunk, hogy ledolgozzuk a hétgólos hátrányunkat. Az első félidő fantasztikus volt, a másodikra elfáradtunk, illetve a Barcelona már úgy játszott, hogy arra nem tudtunk megfelelően lépni. Hatalmasat küzdöttünk, és emelt fővel veszítettünk. Sokat elárul a mostani teljesítményünkről, hogy noha kiestünk, a szurkolók felállva tapsolták meg a játékosokat."

A másik magyar BL-érdekelt, a Pick Szeged vasárnap Flensburgban lép pályára, és a német csapat egy hete 27-26-ra nyert a Tisza-partján.





Női kézilabda MK Sorozatban hetedszer győztes a Győr

<RIGHT>
kezi.jpg



Sorozatban hetedszer nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, miután a saját pályáján rendezett vasárnapi fináléban 29-21-re legyőzte a 45 percig kitűnően helytálló Debrecent.


A döntőben:

Győri Audi ETO KC – DVSC-Korvex 29-21 (12-14)
---------------------------------------------

Minden a győriek sikerét jelezte előre a hazai pályától a teljes bajnoki és MK-sorozatban százszázalékos mérlegig.
A 10. percben ennek megfelelően már 5-2-re vezetett a BL-elődöntő főpróbáján az ETO, és látva a hazaiak lendületét, a DVSC a 13. percben, 7-3-nál időt kért. Ezután csökkent a különbség, és a 21. percben jött az egyenlítés a kényelmessé váló Győr ellen. A szünetig tovább hajtott a hihetetlenül lelkes hajdúsági együttes, és kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.
A fordulás után a vendégek egy kettős emberhátrányt kivédekeztek, ám gólt csak hét perc elteltével tudtak dobni. Fej fej mellett haladt a két együttes, és a 39. percben megint a Győrnél volt az előny (16-15). A Debrecen időt kért, mert támadásban nagyon "leállt", két hetest is rontott gyors egymásutánban.
Újra magára talált az ETO, és a hátralévő közel negyedórában nem ismert pardont fokozatosan fáradó riválisával szemben. Folyamatosan nőtt a különbség, és végül nyolc góllal győzött az esélyesebb házigazda.
A Győr ezzel sorozatban hetedszer győzött a kupában, ez a bravúr még egyetlen csapatnak sem sikerült.

Korábban:
a 3. helyért:
Alcoa FKC-RightPhone - Syma-Vác 27-24 (17-15)

A női MK történetének győztesei:
---------------------------------
11-szer: Vasas, FTC
7-szer:
Győr
5-ször:
Debrecen, Dunaferr
3-szor:
BP. Spartacus
2-szer: Vörös Lobogó, TFSE, Bakony Vegyész
1-szer: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger, Építők


 
T

TH6777

Vendég

MA!

HAJRÁ LÁNYOK! HAJRÁ Győri Audi ETO!




<IFRAME title="YouTube video player" height=390 src="http://www.youtube.com/embed/om_fuiDm6iM" frameBorder=0 width=480 allowfullscreen></IFRAME>



"Mi vagyunk az esélyesebbek" - Görbiczék sorozatban az ötödik BL-elődöntőt vívják



A spanyol meglepetéscsapat, az Itxako Navarra otthonában sorozatban ötödik Bajnokok Ligája-elődöntőjét vívja szombaton a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata.



A magyar bajnok eddig egyszer jutott el a fináléig, de papíron most esélyesebb. Így véli ezt Görbicz Anita is, aki szerint a továbbjutásról úgyis a visszavágó dönt majd. Ambros Martín, az Itxako edzője az [origo]-nak elmondta, bár a Győr több tapasztalattal rendelkezik, képesnek tartja tanítványait a bravúrra.



Sorozatban ötödször jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, amely szombaton az Itxako Navarra otthonában lép pályára.



A spanyol csapat az idei sorozat legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a legjobb négy közé verekedte magát, hazai pályán mindössze egyszer kapott ki eddig (a csoportkörben a Lipcsétől), simán verte oda-vissza a másik magyar BL-résztvevő Debrecent, a középdöntőben pedig otthon legyőzte a Buducnost Podgoricát, illetve túljutott a Valceán és a Krim Ljubljanán.



A papírforma ugyan győri sikert jósol, de Eduarda Amorim, a Győr brazil átlövője nem véletlenül emelte ki a spanyolok legfőbb erősségeként a csapategységet, az Itxako eddig is sok meglepetést okozott, így az évről évre jobban teljesítő, agresszív nyitott védekezéssel játszó együttest nem lehet félvállról venni.



Tíz éve folyamatos a javulás



Görbicz BL-trófeára vágyik a Győrrel



A mérkőzés esélyesének számító Győr másfél éve már összecsapott a BL-ben a navarrai együttessel. A 2009-2010-es évad csoportkörének november 1-jei meccsén a magyar bajnok hazai pályán drámai küzdelemben egy góllal tudott nyerni úgy, hogy öt perccel a lefújás előtt még kettővel a vendégek vezettek.


Két héttel később Spanyolországban már jobban ment, 10-9-es félidő után 20-14-re nyert az ETO, amely elsősorban védekezésének és Vérten Orsolya hat találatának köszönhette a sikert.



"Sajnos nem voltam ott azon a meccsen, de emlékszem, kinn nagyon jól játszottak a lányok. A hazai találkozó nehezebb volt, szorosabb is lett, de teljesen más csapat volt a spanyoloké, és a miénk is" - mondta az érdeklődésére Görbicz Anita, aki elmondta, a mostani csatára nagyon keményen készül az együttes.



"A két mérkőzés alapján szerintem mi vagyunk az esélyesebbek. Remélem, sikerül majd azt a taktikát alkalmazni, amit eltervezünk. Bármi is lesz az első meccs végeredménye szombaton, a továbbjutásról úgyis a visszavágó dönt majd" - tette hozzá.




20110408itxakogyo5.jpg




A Győr a hétvégén megnyerte a Magyar Kupát, igaz, a döntőben 45 percen keresztül szenvedett a Debrecen ellen. Görbicz szerint nem tartottak attól, hogy elbukhatják a csatát, bár Konkoly Csaba vezetőedző alaposan leszúrta a csapatot a szünetben.



"Akkor összerakott minket, és erre szükség is volt. Bennem nem volt félsz, de szerintem a többiekben sem, tudtuk, hogy megnyerjük a döntőt. Persze vigyázni kellett, és tisztában vagyunk vele, hogy ilyet nem engedhetünk meg magunknak, főleg a BL-ben nagyon fontos, hogy az elejétől a végéig jól játsszunk."



Felvetésünkre, hogy mennyire nehéz úgy felkészülni a BL-re, hogy gyakorlatilag évek óta nincsen vetélytársa az ETO-nak Magyarországon, a válogatott irányító úgy felelt, ő örül annak, hogy most az ETO a legjobb.



"Hál' istennek jók vagyunk, és ezt azért mondom, mert játszottam én már olyan ETO-ban is, amikor voltak nálunk erősebb csapatok is az NB I-ben. A két Magyar Kupa-meccs is sokat segített az Itxako elleni BL-meccsre való felkészülésben, próbáltunk olyan taktikát alkalmazni, ami a spanyolok ellen nyerő lehet. Az edzéseken általában az ifista fiúk ellen szoktunk kézizni, és ők rengeteget segítenek. Gyorsabbak, erősebbek nálunk, és jobbak a reflexeik."



Görbicz elmondta, bár kapott már kecsegtető külföldi ajánlatot, úgy érzi, jó döntést hozott azzal, hogy Győrben maradt.



"Volt pár éve egy kecsegtető és elgondolkodtató spanyolországi ajánlatom, de imádom Győrt, a klubot, szeretek itt élni, itt van a családom, a szurkolótábor. Minden feltétel adott volt, és a klubtól megkaptam mindent, úgyhogy minden megvan ahhoz, hogy jól érezzem magam. Úgy érzem, jó döntést hoztam akkor, amikor úgy döntöttem, maradok. Mégiscsak mi vagyunk a legjobbak, a legjobb négy között legalábbis biztosan ott vagyunk. Sok célom van még, a BL-trófea például nagyon hiányzik, szeretném megnyerni. És ha lehet, akkor a Győrrel. Válogatott szinten nagy álmaim vannak, remélem, a pályafutásom során Magyarországgal is szép eredményeket érhetek még el."


Hajrá én ugy is tudom győzni fogunk...csak hajtsatok,hajtsatok...





Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:





Itxako Reyno De Navarra - Győri Audi ETO KC
Estella, április 9., szombat 19.00

v.: Michal Badura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)




Az Itxako kerete:
kapusok:



Adriana Stefani Gava (brazil), Silvia Navarro Gimenez
mezőnyjátékosok:



Macarena Aguilar Diaz, Jessica Alonso Bernardo, Leyre Aramendia Yerro, Amaia Azanza Orbe, Andrea Barno San Martin, Alexandrina Cabral Barbosa (portugál), Najara Egozcue Extremado, Begona Fernandez Molinos, Natalija Kurbanova (orosz), Carmen Martin Berenguer, Nerea Pena Abaurrea, Patricia Pinedo Saenz, Oana Florica Soit (román), Raphaelle Tervel (francia), Emilija Turej (orosz), Mayte Zugarrondo



A másik elődöntőben:




Larvik (norvég) - Buducnost Podgorica (montenegrói), szombat 17.15



A KEK-ben az FTC-Rail Cargo Hungaria a francia Metz együttesével találkozik, a zöld-fehérek két fordulóval korábban a dán Viborgot, majd a francia Toulont verték ki. A Fradi ezt megelőzően legutóbb a 2007-es KEK-sorozatban jutott el európai kupasorozat elődöntőjéig.



A KEK-elődöntők programja:




Metz (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap, 17.30



Lugi (svéd) - Mar Alicate (spanyol), szombat, 19.30


Hajrá én ugy is tudom győzni fogunk...csak hajtsatok,hajtsatok...






2014-es női kézilabda Eb - A magyar-horvát pályázat nyert



2011. 04. 09. 13.33



<RIGHT>


kezi.jpg




Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szombati döntése értelmében Magyarország és Horvátország rendezi meg a 2014-es női Európa-bajnokságot.





A két ország közös pályázata a török kandidálással szemben nyert az EHF végrehajtó bizottságának bécsi ülésén, a mérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Győrben, Veszprémben, illetve Zágrábban, Eszéken és Varasdon vívják majd.




Sinka László, a magyar szövetség elnöke boldogan nyilatkozott:


"Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az emlékezetes, 2004. évi női Európa-bajnokság után tíz évvel ismét vendégül láthatjuk a kontinens legjobb válogatottjait. Azért is aktuális egy ilyen rangos esemény hazánkba hozatala, mert nagy lökést adhat a magyar kézilabdasport fejlődéséhez, gazdasági háttere megerősödéséhez, egyidejűleg nagy esélyt ad a játékosoknak és a szurkolóknak is. Ahhoz, hogy minden a terveink szerint alakuljon, időben el kell készülnie a Győrbe tervezett fantasztikus új sportcsarnoknak, és a Veszprém Arénában, valamint Eszéken is szükség lesz néhány kisebb átalakításra."




Mátéfi Eszter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya már a csapatépítésről beszélt:
"Biztos vagyok benne, hogy ütőképes válogatottunk lesz, hiszen a rutinos játékosaink mellé addigra újabb tehetséges fiatalok is beépülhetnek a csapatba. A jó szereplés nemcsak a szurkolóknak okozhat sok örömet, hanem remélhetőleg sok gyereket is meg tudunk nyerni a sportágnak."




Görbicz Anita, a válogatott irányítója harmadik hazai világversenyére készülhet:
"2001-ben a junior, 2004-ben pedig a felnőtt válogatottban már szerepelhettem hazai világversenyen. A junior vb-n ezüst-, a felnőtt Eb-n bronzérmet nyertünk. Remek érzés lenne triplázni, részvételben is és éremben is…"




Magyarország eddig csak 2004-ben adott otthont női Eb-nek, korábban - amióta a sportág világversenyeit teremben játsszák - 1982-ben egyedül, 1995-ben pedig Ausztriával együtt rendezett női világbajnokságot.




Az EHF csütörtökön nem fogadta el a szlovákok jelentkezését a kontinenstornára,

mivel csak két helyszín felelt meg az előírásoknak.




A 2014. december 7. és 21. között esedékes torna jelentőségét növeli, hogy annak aranyérmese kijut a 2016-os riói olimpiára.




 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda BL - Ötgólos hátrányba került a Győr
2011. 04. 10. 05.52

<RIGHT>
kezi.jpg



A Győri Audi ETO KC öt gólos, 26-21-es vereséget szenvedett a spanyol Itxako Navarra otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének szombati, első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik.


Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:

Itxako Navarra (spanyol) - Győri Audi ETO KC 26-21 (13-11)
----------------------------------------------------------
magyar gólszerzők: Bradeanu 7/3, Görbicz 3/1, Mraviková 3, Hornyák 3, Spiridon 1, Gros 1, Vérten 1, Kovacsics 1, Mayer 1

Kiválóan kezdett a magyar bajnok, védekezésben és támadásban is felülmúlta spanyol riválisát. Ennek eredményeképpen hamar 8-5-ös vezetésre tett szert, így Martin Ambros, az Itxako vezetőedzője időt kért.

A szakember tanácsait vélhetően megfogadták a hazai játékosok, ugyanis teljesítményük fokozatosan feljavult, ezzel párhuzamosan a győriek egyre könnyelműbbekké váltak. A magyar együttes szinte fel sem eszmélt, s a spanyolok máris 11-9-ra vezettek, a kétgólos hátrány pedig maradt is a szünetre.

Bradeanu kiállítása miatt spanyol emberelőnnyel kezdődött a második félidő, melyben gyorsan háromgólosra duzzadt a különbség (15-12). Ezt követően Kovacsicsot is kiküldték a bírók, de ennél sokkal aggasztóbb volt, hogy támadásban nem ment a játék a magyar csapatnak. A spanyoloknak a mérkőzés ezen szakaszában szinte minden sikerült, míg a győriek csak vergődtek, 19 perc alatt csupán három gólt lőttek (20-14). Spiridont is leküldték, a legrosszabbkor került ismét emberhátrányba a Győr, ám sikerült átvészelnie a nehéz periódust. Öt perccel a vége előtt Mraviková gyors indításból lőtt góljával négyre jött fel a Győr, és emberelőnybe is került. Az utolsó percekben aztán hiába dobott gólokat a magyar együttes, a spanyoloknak mindannyiszor volt válaszuk, és végül öt gólra nőtt a különbség.


A másik elődöntőben:
Larvik (norvég)-Buducsnost Podgorica (montenegrói) 25-20 (13-10)



 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda KEK A döntő küszöbén az FTC
2011. 04. 10. 19.42

<RIGHT>
kezi.jpg



A Ferencváros nagyon közel került ahhoz, hogy bejusson a női kézilabda KEK fináléjába, miután a vasárnapi első mérkőzésen 31-27-es győzelmet aratott a francia Metz otthonában.


Női KEK-elődöntő, 1. mérkőzés:

Metz (francia) – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-31 (12-17)
------------------------------------------------------

Az első negyedórában még a franciák irányítottak, 1-2 góllal vezettek, ám utána nagyobb sebességre kapcsolt a magyar együttes, és fokozatosan elhúzott. A védekezés remek volt, támadásban pedig alig volt hiba. Így aztán a meglepett hazaiak alaposan leszakadtak, és a szünetben már ötgólos volt a magyar együttes előnye.

A folytatásban sem állt le a Fradi, egyszerűen mindenben jobb volt vendéglátójánál. Negyedórával a vége előtt – emberelőnyben – sikerült kétszámjegyűvé hizlalni a különbséget (17-27). A Metz időkérése után sorozatban háromszor volt eredményes, és a bírók támogatását is élvezve megkezdte a felzárkózást.


Vészesen fogyott az előny, négy perccel a vége előtt már csak 28-25-re vezetett az FTC, amely végül négy góllal diadalmaskodott.


Ha nem sikerült volna az utolsó negyedóra borzalmasra, akkor a magyar együttes már most finalistának érezhetné magát, ám helyzete így is nagyon kedvezőnek mondható a jövő vasárnapi, népligeti visszavágó előtt.


XLsport

 
Oldal tetejére