Baba, maci és egyéb figurák keszitese.Ötletek, tanácsok,sablonok stb2023

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Mindenki!

Már nagyon kellett ez a topick. Éppen ezért köszönet érte.
A tartalom a saját készítésről és annak fázisáról szóljon, ne pedig csupán lelketlen másolásról. Természetesen helye van itt minden-e témába tartozó, kérésnek, vagy netán ötleteléseknek, kipróbált fogások közzétételének, szabásmintáknak.....stb

Linkelni itt sem lehet! A HIDE használatát 3 hónap próbaidőre engedélyezem :)

Kellemes időtöltést Mindenkinek
üdv anyóka

Szervusztok!
Ide varok mindenkit,akit erdekel a babakeszites.
Elsokent bemutatom,hogyan keszult az iroszertarto baba.
Anyagszukseglet:65x35 cm piros viragmintas pamutszovet(karton),55x15 cm feher pamutszovet,60x30 cm rozsaszinu pamutszovet,sarga kotofonal(kb.3 mm vastagsagu)50x15 cm piros polaire(polar)vagy filc anyag a cipohoz es a dobozhoz,
1 meter 7 mm-es sotetkekszalag,50 cm feher(2 cm szeles) madeira vagy hasonlo szalag,5 cm feher tepozar(2 cm szeles),2 db kek gyongy(szemek),tomoanyag a babatesthez,
DMC 666-os himzofonal a szajhoz.
Szukseges meg a doboz kidiszetesehez es a ruha felsoreszehez 1 m sotetkek farkasfog,a viragokhoz kek,zold,lila es drapp szinu maradek filc.
Most csatolom az elso kepeket a babatestrol es probalok magyarazatot is adni hozza.
A torzset a fejjel ketszer szabtam ki,a karokat negyszer,ugyanigy negyszer a labakat is.Vegul azt a kis darabkat,amire azt irtam a baba alja.Ez azert kell,hogy rendesen tudjon ulni.Ezutan osszevarrtam a babatorzset,alul is bevarrtam az alja darabot.A feje tetejen hagytam nyilast a megtomesehez.Ehhez lehet hasznalni friz-t vagy vattat,en egy regi parnat vagtam szet a celra.(nem toll).Osszevarrtam a karokat es a labakat,majd ezeket is kitomtem es bevarrtam a nyilasokat.Ezutan felvarrtam a baba testere a karokat es a labakat.A karokat a vallal egy magassagban,a labakat pedig a kis bevarrt darab hegyes vegeitol kezdtem fellvarrni mindket oldalon.
Kovetkezoleg leirom a ruhazat osszeallitasat is,kepekkel ilusztralva a darabok kiszabasat.
Ruhazat varrasa
Eloszor a baba bluzat szabtam ki es varrtam keszre.A hata reszt ket darabban kell kiszabni,odakerul a feher tepozar.A nyakkivagasra ravarrtam a feher himzett szalagot es az ujja szelere.Ezutan kiszabtam a ruhajat is,de nem varrtam ossze a derekanal,hanem gumit fuztem a szoknya derekreszebe(elobb alul felvarrtam a rakottas reszet,5 cm szeles anyagcsikbol),mert jo bonek kell lenni es igy konnyebb volt.A ruha felsoreszet hatul most patentokkal rogzitettem,mert vastag lett volna ezt is tepozaral osszefogni,mint a bluzat.Ezutan,ravarrtam a farkasfog diszitest az ujja kivagasra es a nyakkivagasra.Raadtam a babara a bluzzal egyutt es a bluz ujjat kicsit feljebb huztam a karjan es megkotottem kek szalaggal.Ezutan osszvarrtam a cipoket(kezzel)a jelolt helyeken,majd kiforditottam es rahuztam a labara.A visszahajtasnal ezt is kekszalaggal rogzitettem.
 

Csatolások

  • Marie babaja.JPG
    Marie babaja.JPG
    577 KB · Olvasás: 785
  • Numériser0003.jpg
    Numériser0003.jpg
    203.4 KB · Olvasás: 625
  • Numériser0004.jpg
    Numériser0004.jpg
    250 KB · Olvasás: 591

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Babakesztites befejezo fazisa

Elozo beirasomban kifelejtettem a baba hajat,ami a sarga fonalbol keszult.Kb.40 cm-es szalakat vagdostam le,jo sokat,hogy dus legyen a haja.Tettem ala egy darab sarga filcet es ragepeltem kozepen a fonalakat.Majd rovidebb darabokat vagtam a frufruhoz es eloszor azt ragasztottam a fejhez.Utana raragasztottam az egesz "hajkoronat"ketoldalon ragaszthato papirragasztoval.Vegul kekszalaggal osszefogtam ket csurkaba.
Csatoltam a bluz es a ruha,cipo sablonjait is.
Miutan mar a baba fel van oltoztetve,johet a doboz a ceruzaknak ,tollaknak.
A dobozt kiurult fem kavesdobozbol keszitettem,kivul bevontam
a piros polaire(vagy filc) anyaggal,felul kicsit szelesebbre hagytam es visszahajtottam a doboz belsejebe.Elotte meg korbevarrtam a kek farkasfoggal.A dobozra ketoldalu papirragasztoval (ivben vettem)rogzitettem.
Ezutan dekoraltam ki a viragokkal,levelekkel,szinten ketoldalu
papirragasztoval.
 

Csatolások

  • Numériser0005.jpg
    Numériser0005.jpg
    303.1 KB · Olvasás: 541
  • Numériser0008.jpg
    Numériser0008.jpg
    269.6 KB · Olvasás: 527

Melisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Örülök hogy idetaláltam. Kis unokáim nagyon szeretik az egyedi textiljátékokat, én pedig nekik szeretnék örömöt szerezni.
Sajnos a képeket még nincs jogosultságom megnézni, ezért megpróbálom megmutatni próbálkozásaimat, ha sikerül képet beszúrni.

Varrtam egy boci- párnát, fejecskével, lábacskával, fülecskével, kis farokkal de sajna nem tudom megmutatni. Az URL címet még nem sikerült használni, saját gépről nem lehet feltölteni.
Babákat, bábokat készülök varrni, remélem rájövök hogyan kell megmutatni, ha elkészül.
 

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Szia,en meg orulok,hogy csatlakoztal ide.:))
Amig a gyerekeim kicsik voltak ,rengeteg jatekot varrtam nekik,babokat is,csak akkoriban meg nem volt fenykepezogepem meg szamitogepem sem,igy nicsenek dokumentalva,mint a kesobbiek.
Biztosan jo lett a parnad,meg Mo-n en is varrtam egy hasonlot,de az kutya volt.:))

Varrtam egy boci- párnát, fejecskével, lábacskával, fülecskével, kis farokkal de sajna nem tudom megmutatni. Az URL címet még nem sikerült használni, saját gépről nem lehet feltölteni.
Babákat, bábokat készülök varrni, remélem rájövök hogyan kell megmutatni, ha elkészül.
 

Melisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a fogadtatást, szeretném megtanulni a képfelrakás technikáját, hogy mutatni tudjak, remélem hamarosan sikerül.
 

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Köszönöm a fogadtatást, szeretném megtanulni a képfelrakás technikáját, hogy mutatni tudjak, remélem hamarosan sikerül.

Szia Melisza!

Remélem tudok ezzel segíteni:

csatolás:


Klikk a gombra, megnyílik az üzenet írására a felület, ide írsz amit akarsz, utána lejebb görgetsz , és ezt a fület "Kiegészítő Lehetőségek" látod. Itt ráklikk a "Csatolás manager"-re.
És itt már értelem szerüen használod a táblát, vagyis klikk a tallozásra, kiválasztod a saját géped tárhelyéről a felrakni kivánt képet, aztán amikor a tallozással végezték klikk a "feltöltés" felíratra. Ezután kicsit lejebb görgetsz és ráklikkelsz a "rendben" írásra. És már kész is.

Szólj, ha elakadsz :smile: <!-- / message --><!-- sig -->

anyóka
 

Melisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Anyoka nagyon köszönöm az útmutatást! Így meg tudom mutatni első próbálkozásomat, melyet remélem sok baba- játék figura fog követni. Idáig "csak" kötöttem és horgoltam, a varrógépet ritkán használtam. Nagyon tetszik a fenti baba szeretném megcsinálni hamarosan, csak találnom kell aránylag nem vékony vászonanyagot.
 

Csatolások

  • Kép 009.jpg
    Kép 009.jpg
    101.7 KB · Olvasás: 569
  • Kép 011.jpg
    Kép 011.jpg
    106.4 KB · Olvasás: 505

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Nagyon jo lett a parna,ugyes vagy!

Anyoka nagyon köszönöm az útmutatást! Így meg tudom mutatni első próbálkozásomat, melyet remélem sok baba- játék figura fog követni. Idáig "csak" kötöttem és horgoltam, a varrógépet ritkán használtam. Nagyon tetszik a fenti baba szeretném megcsinálni hamarosan, csak találnom kell aránylag nem vékony vászonanyagot.
 

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Varros doboz tuparnas babaval

Evekkel ezelott keszitettem egyet ajandekba.Most csinaltam egy ujat,mert csak igy tudtam a parametereket is megadni hozza,hatha valaki el szeretne kesziteni.
Elkeszitese.
Anyagok:40 cm(140 cm szeles) mintas kartonanyag,30 cm rozsaszinu pamutvaszon,30 cm(140 cmszeles) belesanyag,1 iv szines karton az anyaggal harmonizalo szinben,12 cm hosszu feher vagy nyersszinu zoknidarab a labaknak,egy doboz(femdoboz aljat hasznaltam fel,de lehet kartonbol is csinalni)a merete 65x11 cm,vegul szukseges meg egy kb.3 cm atmeroju 9 cm magas kemenykarton henger.Tomoanyag ugyanaz volt,mint az iroszertarto babanal,a regi parnabol.Szukseges meg(el is hagyhato)hajlithato drot a szemuvegnek)szemek(lehet festeni is),szines vastagabb kotofonal a hajahoz,40 cm-es darabokra vagva(kb.50 darab)
A munka menete:
Legeloszor a 12 cm -es zokni darabbol leszabtam a ket labnak 7-7 cm szeles darabokat.Osszevartam,majd egyik veget is bevarrtam.Kitomtem,ezutan a sablon alapjan kiszabtam a cipoket es osszevarrtam.Belehuztam a labakat es kezi varrassal rogzitettem hozza a cipoket.
A dobozt kibeleltem friz anyaggal es kivulrol is bevontam vele,ketoldalas papirragasztot hasznaltam hozza.Ezutan megmertem milyen hosszu szines kartonanyag kell a kulso boritasahoz es leszabtam,majd a belesanyagot is ugyanigy,ehhez kellett meg egy koralakot is kivagni a doboz aljahoz.Eloszor a belesanyagot illesztettem ossze a koralakuval,majd osszevarrtam a mintas kartonanyaggal,ugy,hogy a belesanyagbol kb.2 cm kivulre essen.A ketto koze befogtam a labakat es egyutt varrtam ossze.
Majd a szines kartonanyagot a doboz aljara rogzitettem ragasztoval es meg raragasztottam egy kerek karton lapot,ugyanigy belulre is,bar ezt mar nem ragasztottam csak akkorara vagtam,hogy szorosan beleferjen a dobozba.Foleg azert kellett belulre,mert a beles egyebkent csuszkalt.
A kartonbol kivagtam egy akkora atmeroju kort,ami befedte a dobozt es ugyanekkorat vagtam ki,kicsit kemenyebb kartonbol is es a kettot osszeragasztottam a ketoldalas papirragasztoval.
Erre jon ra a baba teste.Miutan kiszabtam a darabjait a rozsaszin pamutkartonbol,osszevarrtam a karokat,a vallaknal hagytam nyitva a tomeshez,utana bevarrtam.A testet alul hagytam nyitva,onnan tomtem,de miutan a fejet megtomtem,belehelyeztem a karton gurigat es korulotte is kitomtem a testet.Ezutan a vallcsucsnal rogzitettem a karokat a testhez.A kis koralaku rozsaszin anyagot behuztam cernaval es megtomtem,majd szorosra huztam a cernaval es felvarrtam az arcra.Ezutan raragasztottam a szemeket es fonallal kivarrtam a szajat is.Kovetkezett a haj keszitese a feldarabolt pamutbol.Ugy kalkulaltam,hogy a fonal elol majdnem ketszer olyan hosszan erjen le,mint hatul a baban,mivel majd az elol levoket hatrahajtom.Lehet maskeppen is kesziteni,de en kontyot akartam,olyan anyokasat.Egyenkent felvarrogattam a baba feje tetejen a szalakat,ugy,hogy ketoldalon kb.a nem letezo fule magassagaig erjen el.Aztan szinten egyenkent levarrogattam a homlokanal kezdve kicsit felkorivesen, folytatva hatul is,de ott lejjebb a tarkojanal.Ezutan hatrahajtottam az elol es oldalt levo szalakat es osszefogtam egy gumival,a hatul maradoakkal.Majd addig csurtem,csavartam(a szo- szoros ertelmeben)amig ilyen kontya lett.Most raragasztottam a ketretegu karton kozepere,folyekony ragasztoval.Hagytam szaradni,kozben elkeszitettem a ruhajat.A felsoresz csak egyszeruen be van szegve,majd a hata resznel befuztem a szalagot,amikor raadtam a babara.A szoknyaja berakassal keszult,14 cm szeles anyagbol,a hossza kb.60 cm volt,de vegul nem kellett mind,menetkozben hozza mertem a babahoz es a dobozhoz.Mikor elerte a kello hosszusagot,amivel kialakult a doboz takarasa,osszevarrtam es egy darab gumit varrtam a derekaba,hogy a felsoreszt jol tartsa es kezi oltesekkel egymashoz illesztettem oket.Vegul elkeszitettem a tuparnat,erre is varrtam gumibol bujtatot,amivel rahuztam a baba kezere.
Remelem eleg erthetoen leirtam es illusztraltam.

A tuparnas varros dobozhoz atrajzoltam tollal a sablonokat,mert ugy latom,a ceruzas eleg halvany lett.
 

Csatolások

  • DSC04446.JPG
    DSC04446.JPG
    550.7 KB · Olvasás: 513
  • DSC04454.jpg
    DSC04454.jpg
    67 KB · Olvasás: 526
  • DSC04453.jpg
    DSC04453.jpg
    64.6 KB · Olvasás: 517
  • DSC04451.jpg
    DSC04451.jpg
    60.2 KB · Olvasás: 517
  • DSC04452.jpg
    DSC04452.jpg
    60.6 KB · Olvasás: 603
  • Numériser0015.jpg
    Numériser0015.jpg
    381.1 KB · Olvasás: 508
  • Numériser0014.jpg
    Numériser0014.jpg
    280.4 KB · Olvasás: 519

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Csomózott babák

Csomózott babák pindurkáknak
1303471891-890.gif
 

Csatolások

  • csomozott babák.jpg
    csomozott babák.jpg
    9.4 KB · Olvasás: 665
  • csomozott babák.2.jpg
    csomozott babák.2.jpg
    9.6 KB · Olvasás: 1,924
  • csomozott babák.3.jpg
    csomozott babák.3.jpg
    8.8 KB · Olvasás: 1,918
  • csomozott babák.4.jpg
    csomozott babák.4.jpg
    10.1 KB · Olvasás: 1,918
  • csomozott babák.5.jpg
    csomozott babák.5.jpg
    9.6 KB · Olvasás: 1,904
  • csomozott babák.6.jpg
    csomozott babák.6.jpg
    8.7 KB · Olvasás: 1,918

zzsuzsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
kérés

Sziasztok!
A lánykámnak szeretnék cica figurát varrni. Nincsen véletlenül sablonotok? Tudnátok feltenni?
Előre is köszönöm!
 

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Legyen lánykádnak sok öröme benne.

Sziasztok!
A lánykámnak szeretnék cica figurát varrni. Nincsen véletlenül sablonotok? Tudnátok feltenni?
Előre is köszönöm!
 

Csatolások

  • cico3.jpg
    cico3.jpg
    14.1 KB · Olvasás: 549
  • cico2.jpg
    cico2.jpg
    12.6 KB · Olvasás: 586
  • cico.jpg
    cico.jpg
    18.8 KB · Olvasás: 641
  • ci.jpg
    ci.jpg
    16.2 KB · Olvasás: 520
  • ci2.gif
    ci2.gif
    11 KB · Olvasás: 516
  • ci3.jpg
    ci3.jpg
    20.5 KB · Olvasás: 544
  • ci4.jpg
    ci4.jpg
    17.9 KB · Olvasás: 577
  • ci9.jpg
    ci9.jpg
    19.7 KB · Olvasás: 562
  • ci6.jpg
    ci6.jpg
    18.4 KB · Olvasás: 591
  • ci5.jpg
    ci5.jpg
    20.2 KB · Olvasás: 578

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Tyukok, Kalapotr formázó tűpárna és tűtároló doboz, és kutya vagy párnának, vagypedig huzatfogónak.
 

Csatolások

  • tyuk.jpg
    tyuk.jpg
    18.6 KB · Olvasás: 525
  • kot4.jpg
    kot4.jpg
    13.3 KB · Olvasás: 483
  • kot3.jpg
    kot3.jpg
    19.4 KB · Olvasás: 486
  • kot2.jpg
    kot2.jpg
    13.7 KB · Olvasás: 503
  • kot.jpg
    kot.jpg
    27 KB · Olvasás: 518
  • tyuk2.jpg
    tyuk2.jpg
    14.6 KB · Olvasás: 496
  • ba.jpg
    ba.jpg
    16.7 KB · Olvasás: 499
  • tű+kalap készítése.2jpg.jpg
    tű+kalap készítése.2jpg.jpg
    65.5 KB · Olvasás: 454
  • tű+kalap készítése.2.jpg
    tű+kalap készítése.2.jpg
    95.4 KB · Olvasás: 446
  • tű+kalap készítése.jpg
    tű+kalap készítése.jpg
    73.7 KB · Olvasás: 448
  • tű+kalap készítése.3.jpg
    tű+kalap készítése.3.jpg
    75.9 KB · Olvasás: 463
  • kuty2.jpg
    kuty2.jpg
    15.4 KB · Olvasás: 500
  • kuty3.jpg
    kuty3.jpg
    22.7 KB · Olvasás: 490
  • kuty.jpg
    kuty.jpg
    19.6 KB · Olvasás: 499
Oldal tetejére