Pozitív gondolkodás

Ha valaki a tied engedd elmenni, vissza fog jonni ... ha meg nem talalna visszajonni, soha nem is volt a tied :)

Igazad van tisztán látod a helyzetet. Türelmesen kell várni mindenki szokott hibázni, az a lényeg hogy tudjunk korrigálni. Ha én is hibázok akkor más is hibázhat. nem szabad hirtelen felindulásból dönteni fontos, hogy mindig aludjunk rá egyet utána mindig másképp látjuk a dolgokat persze a probléma továbbra is megmarad de nem mindegy hogy higgadtan vagy forró fejel akarunk dönteni. Ha Monaco családot nézzük ott is van élő példa hogy a megcsalt feleség kidobta a férjét és megnézhetjük utánna milyen lett a hercegnő élete elég szépen kisiklott az élete. Fontos hogy ilyenkor megfontoltan döntsünk soha ne forró fejjel.
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazad van tisztán látod a helyzetet. Türelmesen kell várni mindenki szokott hibázni, az a lényeg hogy tudjunk korrigálni. Ha én is hibázok akkor más is hibázhat. nem szabad hirtelen felindulásból dönteni fontos, hogy mindig aludjunk rá egyet utána mindig másképp látjuk a dolgokat persze a probléma továbbra is megmarad de nem mindegy hogy higgadtan vagy forró fejel akarunk dönteni. Ha Monaco családot nézzük ott is van élő példa hogy a megcsalt feleség kidobta a férjét és megnézhetjük utánna milyen lett a hercegnő élete elég szépen kisiklott az élete. Fontos hogy ilyenkor megfontoltan döntsünk soha ne forró fejjel.

diana!

Végül is igazat adok neked, csak a végével nem vagyok megelégedve!
Ha anyagi érdekből mész hozzá valakihez, akkor már nem eleve kisiklott az életed?
 

Dzsezzi

Állandó Tag
Állandó Tag
A megfontoltság tényleg lényeg. Az érdekházasságról annyit, hogy szerintem ez nem túl jó dolog. Aki olvasta a Harry pottert,tudja,mire gondolok(Lucius-Narcissa,aranyvérűek). Az érdekházasságtól még azért lehet vkinek jó élete, férfitól/nőtől függ.
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
A társadalom lényege nem az hogy egymást megismerjük, hanem hogy megismerjük a körülöttünk lévő világot azáltal, hogy nem kell messzire mennünk.
 
Szintén Dr. Csernus Imre a Nő című könyvét tudom ajánlani. Ráadásként,ami nekem mai napig is sokat segít Máté Péter: Most élsz, Egyszer véget ér... című örök érvényű dalait. Kitartást kívánok neked.
 

cinci68

Állandó Tag
Állandó Tag
Szegénykém,megértelek,de sajnos az önvizsgálatot,lelki nagytakarítást nem úszhatod meg . Ezt a kapcsolatot,mindegy milyen okból,mert azt mindig lehet találni,de ketten hagytátok ellaposodni. Kapd össze magad,ne fojtsd magadba,de sírás után irány a könyvesbolt,vagy itt a letöltős oldalak,ahol sok könyvet találsz párkapcsolati válságokról. Amin tudsz változtatni,változtass,legyél a férjeddel megértő,és empatikus.Próbáld az ő szempontjából megvizsgálni a történteket.
Nem biztos persze,hogy a legjobb megoldást választotta,de néha a menekülés tűnik egyszerűbbnek. Erősítsd magad mindenfélével. Például az AK clubokban is erőt kaphatsz. Persze,tornázz,szépítkezz,de leginkább keresd meg az igazi mélyen elbújt önmagad. Csak akarnod kell,elhatározni magad,és "véletlenül" egy csomó jó lehetőség jön eléd. Ez a helyzet felér egy betegséggel,vagyis lehetőséget kapsz,kaptok a változtatásra.
Nyugi,ha a férjeddel valódi szeretetet éltetek át,még ha megkopott is,ha ennek nyoma maradt benne,ne gondold,hogy olyan felhőtlen most,mint a filmekben. Neki is van dolga,baja.
Ha ő a párod,visszafordul.....és ezt az egészet tapasztalatból írtam.
Becsülöm azóta is a párom,neki volt ereje,és hamarabb visszafordult...mit mondjak,nem volt rossz lecke nekem sem. Jobban rá látok magamra,elvégre én sem,és senki nem akarja túlélni az életet. Én megélni szeretem...azzal akivel kölcsönösen figyelünk egymásra,akinek fontos a véleménye,és akivel örömben,bajban össze kapaszkodunk,szeretjük egymást.
Elnézést a hosszú léért....de jön a tavasz,nem hagyhatom,hogy itt búsuljon bárki is.
Drukkolok nektek,jelentkezz!!!!;)

Köszönöm a jó tanácsot,és okos gondolatokat!
Sikerült rendezni a kapcsolatunkat,jobban szeretjük egymást,mint valaha.
Mind a 2-en változtattunk dolgokon,és én is beláttam hibáimat,ő is megbánta,ill.annyiból nem, hogyha EZ nem történik, lehet,hogy unalomba,közönybe fúl a házasságunk.
Az már más lapra tartozik,hogy nehéz hónapokat éltem át...Az exnő már-már elmebeteg dolgokat produkált annak érdekében,hogy szétválasszon minket,de nem sikerült neki...és hál Istennek terhes se lett,ahogy ő állította anno...
Tudom, nehéz feldolgozni, felejteni, de napról napra könnyebb lesz...
Ja ,és szinte alig iszik, 2 sör max,hetente párszor...
A szex pedig jobb lett,és sűrűbb,mint a 20 -as,30-as éveinkben...:))
 

H.Vica

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem már sokszor kellett pozityvan gondokodnom. A második lányom 3 éves volt amikos rosszindulatú elváltozás miatt nőgyógyászati műtétem volt. Ezután elváltam. Mindig úgy gondolom, hogy most már csak jobb jöhet. A műtét óta született egy kisfiam. Szerintem mindig jön jó dolog, csak észre kell venni.
 

Culuka

Állandó Tag
Állandó Tag
A személyiség titkai
Amit pozitív gondolkodásnak hiszünk, az lehet egyszerűen egy elfojtás
A pozitív gondolkodás negatív hatásai
A különböző ezoterikus könyvek és magazinok oldalain nap mint nap találkozunk a pozitív gondolkodás „áldott” hatásaival. Arról viszont nemigen olvashatunk sehol, hogy esetleg a pozitívnak mondott gondolkodásnak negatív hatásai is lehetnek.
Bár a hatás-mellékhatás törvényét tudományosan még senki nem fogalmazta meg, nyilván nem véletlenül, azzal mindenki tisztában van, hogy a betegségünket enyhítő, megszüntető gyógyszereknek nem kívánatos mellékhatásaik is lehetnek. A figyelmünket is felhívják rá: „A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!” Sőt, bár ez kevéssé ismert, a gyógyteáknak is vannak mellékhatásaik.
Ha az életvitelünket támogató szereknek többféle negatív hatása is lehet, felmerül a kérdés: vajon a pozitív gondolkodás is csak kedvező irányba tereli szemléletünket? Vannak-e káros következményei? És kit kérdezzen meg a pozitívan gondolkodó? A kérdések megválaszolásához először tisztázni kell, mit is jelent egyáltalán a pozitív gondolkodás.

A felszínes köztudatban a pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy pozitív megerősítéseket kell ismételgetnünk, és ha kellemetlen helyzetbe kerülünk, vagy ha valaki megbánt bennünket, akkor is mosolyognunk kell, és kedvesen válaszolnunk a sértegető félnek. A derű és nyugalom sugárzása által derű és nyugalom fog körülvenni bennünket. Hinni kell abban, hogy minden a lehető legjobban alakul.
A pozitív gondolkodás azonban nem ezt jelenti. A pozitív gondolkodás igazi fokmérője, hogy tudatában vagyunk annak, hogy minden úgy jó, ahogy van. Nem látunk mindent szépnek, és a problémákat sem söpörjük a szőnyeg alá, hanem felismerjük a látszat mögött húzódó valóságot.
Bizonyos szempontok alapján vizsgáljuk meg kicsit bővebben a pozitív gondolkodást!
A megerősítésekben alkalmazott szavak hatása
Nem baj, ha hiszünk a megerősítések ismételgetésében, a szavak erejében. Ismételgessünk. Nagyon vigyázzunk azonban, milyen szavakat alkalmazunk! A „szeretem önmagam” megerősítés hiába hangzik pozitívan, semmi hatása nem lesz, ha a szeretet szóhoz tudattalan negatív élmények kapcsolódnak.
Egy gyerekben tudattalanul negatív cselekmények és érzések kapcsolódhatnak a szeretet szóhoz, ha a szülők állandóan veszekednek, esetleg tettlegességig fajul a vita, miközben a gyereknek azt mondják: én „szeretem” az édesanyádat, illetve édesapádat. Ennek hatására, amikor felnőttkorában rendszeresen ismételgeti a „szeretem magam” megerősítést, a testében feszültség keletkezhet, a szó ellentmondást és szorongást válthat ki belőle. A negatív energiák eredményeképpen nem gyógyulni fog, és nem fogja magát jobban szeretni, sőt egyre többször kerülhet konfliktusba önmagával. A tudatalattija „tudja”, hogy valójában nem szereti saját magát, és utálja a szeretet szót, mert negatív gyerekkori élmények kapcsolódtak hozzá.
Bármelyik szép, kellemesen hangzó szavunk lehet ilyen „lelki vírus”. Mielőtt elkezdenénk a programozást, vizsgáljuk meg, hogy az adott szó mit vált ki belőlünk. Bárhol feszültség keletkezik a testünkben, ne alkalmazzuk tovább! Olyan kifejezést kell találnunk, ami kellemes érzést kelt, és a képzelete-gondolata örömmel tölt el – testünkben máris elindulnak az öngyógyító folyamatok.
A pozitív gondolkodás, mint az elfojtások forrása
A pozitív gondolkodás neurózist okozhat. Amit pozitív gondolkodásnak hiszünk, az lehet egyszerűen egy elfojtás is. Azt hisszük, ha nem mutatjuk ki a haragunkat, a megbántottságunkat, a szomorúságunkat, akkor pozitívak vagyunk. Ez csak a látszat. Valójában sokszor elfojtjuk az érzelmeinket, és megmagyarázzuk magunknak, hogy nem is bántottak meg, mert annyira „pozitívak” vagyunk, hogy minket már nem is lehet megbántani. Mikor mélyebben magunkba nézünk, látni fogjuk, hogy ezek az érzések bennünk tombolnak, és csak arra várnak, hogy valahol kiutat találjanak a testből. Meg is találják a kiutat – valamilyen pszichoszomatikus betegség formájában. Csodálkozunk, miért fáj a fejünk, miért ég a gyomrunk, miért magas a vérnyomásunk. Mindez csak pozitív gondolkodásunk által elfojtott érzelmeink „mellékhatása”.
A negatív gondolkodás pozitív hatásai
Fentiekből következik, hogy a negatív gondolkodásnak is lehetnek pozitív hatásai. Elsősorban az, hogy a romboló érzelmek nem maradnak a testünkben. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ha haragosak vagyunk, verjünk meg valakit, vagy lépjünk fel támadólag és használjunk trágár szavakat. Egyszerűen vezessük le a felgyülemlett feszültséget úgy, hogy megéljük az érzelmeinket, nem utasítjuk el azokat. Ha kell, fogjunk egy párnát, és püföljük, ameddig jólesik. Vagy vágjunk földhöz valamit. Menjünk ki az erdőbe, és üvöltsünk. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat!
Ki az, aki pozitívan gondolkodik: a hétköznapi vagy a felsőbb énem?
Talán a legfontosabb kérdés az: „ki” az, aki pozitívan gondolkodik. A „kicsi én”, a hétköznapi énem, vagy a „nagy én”, a felsőbb énem. Nevezhetnénk ezt akár tudatalattinak is. Más folyamat zajlik a felszínen, és más a mélyben. Lehet, hogy gazdagságot akarunk programozni, de belül nem hiszünk benne, hogy meg tudjuk valósítani. Nem hisszük el, hogy képesek vagyunk rá, nem bízunk magunkban. A döntés a tudatalatti kezében van. A tudatalatti legtöbbször felülírja a tudat döntéseit. Komoly és folyamatos munkát igényel, és szakember segítsége is szükséges lehet hozzá, hogy megismerkedjünk tudatalattink tartalmával. A tudatalattink tartalmazza az elfojtott, elfeledett dolgokat, melyekkel az adott időpontban nem biztos, hogy szembe tudunk nézni. A tudatalatti idő előtti megbolygatása tehát nem veszélytelen folyamat.
Amit szeretnénk elérni a pozitív gondolkodás révén, lehet, hogy árt nekünk
Végül, de nem utolsósorban nagyon fontos a sors kérdése. Hiába kívánunk bármit, ha az nincs benne a sorsunk forgatókönyvében, nem fogjuk megkapni. Gondolkodhatunk pozitívan, ismételgethetünk reggeltől estig megerősítéseket, a kívánt dolog, esemény nem fog megjelenni az életünkben. Vagy ha mégis, akkor lehet, hogy később bánni fogjuk, ami megtörtént. Néha sorsunk óv meg bennünket attól a hibás döntéstől, amit elkövetni készülünk. Lehet, hogy amit szeretnénk, hosszabb távon nem válna előnyünkre. Leállna a fejlődésünk, az életünk más irányt venne. Mikor életünk letér a helyes útról, a sors előbb-utóbb megteremti a körülményeket, hogy változtatni kényszerüljünk az eddigi életmódunkon. Ezért mielőtt elkezdjük a pozitív gondolatok alkalmazását, gondoljuk át az élethelyzetünket. Lehet, hogy a megoldás a szemünk előtt van, csak vonakodunk megtenni azt a bizonyos lépést.
Lukács Tünde


ÉRDEMES ELOLVASNI!
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
A személyiség titkai
Amit pozitív gondolkodásnak hiszünk, az lehet egyszerűen egy elfojtás
A pozitív gondolkodás negatív hatásai
A különböző ezoterikus könyvek és magazinok oldalain nap mint nap találkozunk a pozitív gondolkodás „áldott” hatásaival. Arról viszont nemigen olvashatunk sehol, hogy esetleg a pozitívnak mondott gondolkodásnak negatív hatásai is lehetnek.
Bár a hatás-mellékhatás törvényét tudományosan még senki nem fogalmazta meg, nyilván nem véletlenül, azzal mindenki tisztában van, hogy a betegségünket enyhítő, megszüntető gyógyszereknek nem kívánatos mellékhatásaik is lehetnek. A figyelmünket is felhívják rá: „A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!” Sőt, bár ez kevéssé ismert, a gyógyteáknak is vannak mellékhatásaik.
Ha az életvitelünket támogató szereknek többféle negatív hatása is lehet, felmerül a kérdés: vajon a pozitív gondolkodás is csak kedvező irányba tereli szemléletünket? Vannak-e káros következményei? És kit kérdezzen meg a pozitívan gondolkodó? A kérdések megválaszolásához először tisztázni kell, mit is jelent egyáltalán a pozitív gondolkodás.

A felszínes köztudatban a pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy pozitív megerősítéseket kell ismételgetnünk, és ha kellemetlen helyzetbe kerülünk, vagy ha valaki megbánt bennünket, akkor is mosolyognunk kell, és kedvesen válaszolnunk a sértegető félnek. A derű és nyugalom sugárzása által derű és nyugalom fog körülvenni bennünket. Hinni kell abban, hogy minden a lehető legjobban alakul.
A pozitív gondolkodás azonban nem ezt jelenti. A pozitív gondolkodás igazi fokmérője, hogy tudatában vagyunk annak, hogy minden úgy jó, ahogy van. Nem látunk mindent szépnek, és a problémákat sem söpörjük a szőnyeg alá, hanem felismerjük a látszat mögött húzódó valóságot.
Bizonyos szempontok alapján vizsgáljuk meg kicsit bővebben a pozitív gondolkodást!
A megerősítésekben alkalmazott szavak hatása
Nem baj, ha hiszünk a megerősítések ismételgetésében, a szavak erejében. Ismételgessünk. Nagyon vigyázzunk azonban, milyen szavakat alkalmazunk! A „szeretem önmagam” megerősítés hiába hangzik pozitívan, semmi hatása nem lesz, ha a szeretet szóhoz tudattalan negatív élmények kapcsolódnak.
Egy gyerekben tudattalanul negatív cselekmények és érzések kapcsolódhatnak a szeretet szóhoz, ha a szülők állandóan veszekednek, esetleg tettlegességig fajul a vita, miközben a gyereknek azt mondják: én „szeretem” az édesanyádat, illetve édesapádat. Ennek hatására, amikor felnőttkorában rendszeresen ismételgeti a „szeretem magam” megerősítést, a testében feszültség keletkezhet, a szó ellentmondást és szorongást válthat ki belőle. A negatív energiák eredményeképpen nem gyógyulni fog, és nem fogja magát jobban szeretni, sőt egyre többször kerülhet konfliktusba önmagával. A tudatalattija „tudja”, hogy valójában nem szereti saját magát, és utálja a szeretet szót, mert negatív gyerekkori élmények kapcsolódtak hozzá.
Bármelyik szép, kellemesen hangzó szavunk lehet ilyen „lelki vírus”. Mielőtt elkezdenénk a programozást, vizsgáljuk meg, hogy az adott szó mit vált ki belőlünk. Bárhol feszültség keletkezik a testünkben, ne alkalmazzuk tovább! Olyan kifejezést kell találnunk, ami kellemes érzést kelt, és a képzelete-gondolata örömmel tölt el – testünkben máris elindulnak az öngyógyító folyamatok.
A pozitív gondolkodás, mint az elfojtások forrása
A pozitív gondolkodás neurózist okozhat. Amit pozitív gondolkodásnak hiszünk, az lehet egyszerűen egy elfojtás is. Azt hisszük, ha nem mutatjuk ki a haragunkat, a megbántottságunkat, a szomorúságunkat, akkor pozitívak vagyunk. Ez csak a látszat. Valójában sokszor elfojtjuk az érzelmeinket, és megmagyarázzuk magunknak, hogy nem is bántottak meg, mert annyira „pozitívak” vagyunk, hogy minket már nem is lehet megbántani. Mikor mélyebben magunkba nézünk, látni fogjuk, hogy ezek az érzések bennünk tombolnak, és csak arra várnak, hogy valahol kiutat találjanak a testből. Meg is találják a kiutat – valamilyen pszichoszomatikus betegség formájában. Csodálkozunk, miért fáj a fejünk, miért ég a gyomrunk, miért magas a vérnyomásunk. Mindez csak pozitív gondolkodásunk által elfojtott érzelmeink „mellékhatása”.
A negatív gondolkodás pozitív hatásai
Fentiekből következik, hogy a negatív gondolkodásnak is lehetnek pozitív hatásai. Elsősorban az, hogy a romboló érzelmek nem maradnak a testünkben. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ha haragosak vagyunk, verjünk meg valakit, vagy lépjünk fel támadólag és használjunk trágár szavakat. Egyszerűen vezessük le a felgyülemlett feszültséget úgy, hogy megéljük az érzelmeinket, nem utasítjuk el azokat. Ha kell, fogjunk egy párnát, és püföljük, ameddig jólesik. Vagy vágjunk földhöz valamit. Menjünk ki az erdőbe, és üvöltsünk. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat!
Ki az, aki pozitívan gondolkodik: a hétköznapi vagy a felsőbb énem?
Talán a legfontosabb kérdés az: „ki” az, aki pozitívan gondolkodik. A „kicsi én”, a hétköznapi énem, vagy a „nagy én”, a felsőbb énem. Nevezhetnénk ezt akár tudatalattinak is. Más folyamat zajlik a felszínen, és más a mélyben. Lehet, hogy gazdagságot akarunk programozni, de belül nem hiszünk benne, hogy meg tudjuk valósítani. Nem hisszük el, hogy képesek vagyunk rá, nem bízunk magunkban. A döntés a tudatalatti kezében van. A tudatalatti legtöbbször felülírja a tudat döntéseit. Komoly és folyamatos munkát igényel, és szakember segítsége is szükséges lehet hozzá, hogy megismerkedjünk tudatalattink tartalmával. A tudatalattink tartalmazza az elfojtott, elfeledett dolgokat, melyekkel az adott időpontban nem biztos, hogy szembe tudunk nézni. A tudatalatti idő előtti megbolygatása tehát nem veszélytelen folyamat.
Amit szeretnénk elérni a pozitív gondolkodás révén, lehet, hogy árt nekünk
Végül, de nem utolsósorban nagyon fontos a sors kérdése. Hiába kívánunk bármit, ha az nincs benne a sorsunk forgatókönyvében, nem fogjuk megkapni. Gondolkodhatunk pozitívan, ismételgethetünk reggeltől estig megerősítéseket, a kívánt dolog, esemény nem fog megjelenni az életünkben. Vagy ha mégis, akkor lehet, hogy később bánni fogjuk, ami megtörtént. Néha sorsunk óv meg bennünket attól a hibás döntéstől, amit elkövetni készülünk. Lehet, hogy amit szeretnénk, hosszabb távon nem válna előnyünkre. Leállna a fejlődésünk, az életünk más irányt venne. Mikor életünk letér a helyes útról, a sors előbb-utóbb megteremti a körülményeket, hogy változtatni kényszerüljünk az eddigi életmódunkon. Ezért mielőtt elkezdjük a pozitív gondolatok alkalmazását, gondoljuk át az élethelyzetünket. Lehet, hogy a megoldás a szemünk előtt van, csak vonakodunk megtenni azt a bizonyos lépést.
Lukács Tünde


ÉRDEMES ELOLVASNI!

Culuka!

Az írásodat illetően, sok mindennel nem értek egyet, de ezt most nem szeretném részletezni. Így inkább egy mondatban foglalnám össze, amit én gondolok.

Igazán pozitív csak az tud lenni, aki jobban ismeri a körülötte lévő világot és ezek mellett racionális.
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Culuka!

A Pozitív gondolkodásnak, maximum kívülről jövő mellékhatásai lehetnek. Ezek pedig általában pozitív visszajelzések.
 

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Culuka, én nem tudom ki ez a Lukács Tünde aki a cikket írta, de ez így nem igaz.
Ezt mindenki tudja, aki maga is alkalmazza a pozitív gondolkodást, a cikkben pedig azt vélem felfedezni, mint a többi direkt népbutításra íródottban. Olvasd át ebből a szemszögből és gondolkodj el rajta! ... mintha azt sugallná, el ne kezd pozitívan gondolkodni, mert csak bajod lesz belőle! Nekem legalábbis így hangzott ...
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
A személyiség titkai
Amit pozitív gondolkodásnak hiszünk, az lehet egyszerűen egy elfojtás
A pozitív gondolkodás negatív hatásai
A különböző ezoterikus könyvek és magazinok oldalain nap mint nap találkozunk a pozitív gondolkodás „áldott” hatásaival. Arról viszont nemigen olvashatunk sehol, hogy esetleg a pozitívnak mondott gondolkodásnak negatív hatásai is lehetnek.
Bár a hatás-mellékhatás törvényét tudományosan még senki nem fogalmazta meg, nyilván nem véletlenül, azzal mindenki tisztában van, hogy a betegségünket enyhítő, megszüntető gyógyszereknek nem kívánatos mellékhatásaik is lehetnek. A figyelmünket is felhívják rá: „A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!” Sőt, bár ez kevéssé ismert, a gyógyteáknak is vannak mellékhatásaik.
Ha az életvitelünket támogató szereknek többféle negatív hatása is lehet, felmerül a kérdés: vajon a pozitív gondolkodás is csak kedvező irányba tereli szemléletünket? Vannak-e káros következményei? És kit kérdezzen meg a pozitívan gondolkodó? A kérdések megválaszolásához először tisztázni kell, mit is jelent egyáltalán a pozitív gondolkodás.

A felszínes köztudatban a pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy pozitív megerősítéseket kell ismételgetnünk, és ha kellemetlen helyzetbe kerülünk, vagy ha valaki megbánt bennünket, akkor is mosolyognunk kell, és kedvesen válaszolnunk a sértegető félnek. A derű és nyugalom sugárzása által derű és nyugalom fog körülvenni bennünket. Hinni kell abban, hogy minden a lehető legjobban alakul.
A pozitív gondolkodás azonban nem ezt jelenti. A pozitív gondolkodás igazi fokmérője, hogy tudatában vagyunk annak, hogy minden úgy jó, ahogy van. Nem látunk mindent szépnek, és a problémákat sem söpörjük a szőnyeg alá, hanem felismerjük a látszat mögött húzódó valóságot.
Bizonyos szempontok alapján vizsgáljuk meg kicsit bővebben a pozitív gondolkodást!
A megerősítésekben alkalmazott szavak hatása
Nem baj, ha hiszünk a megerősítések ismételgetésében, a szavak erejében. Ismételgessünk. Nagyon vigyázzunk azonban, milyen szavakat alkalmazunk! A „szeretem önmagam” megerősítés hiába hangzik pozitívan, semmi hatása nem lesz, ha a szeretet szóhoz tudattalan negatív élmények kapcsolódnak.
Egy gyerekben tudattalanul negatív cselekmények és érzések kapcsolódhatnak a szeretet szóhoz, ha a szülők állandóan veszekednek, esetleg tettlegességig fajul a vita, miközben a gyereknek azt mondják: én „szeretem” az édesanyádat, illetve édesapádat. Ennek hatására, amikor felnőttkorában rendszeresen ismételgeti a „szeretem magam” megerősítést, a testében feszültség keletkezhet, a szó ellentmondást és szorongást válthat ki belőle. A negatív energiák eredményeképpen nem gyógyulni fog, és nem fogja magát jobban szeretni, sőt egyre többször kerülhet konfliktusba önmagával. A tudatalattija „tudja”, hogy valójában nem szereti saját magát, és utálja a szeretet szót, mert negatív gyerekkori élmények kapcsolódtak hozzá.
Bármelyik szép, kellemesen hangzó szavunk lehet ilyen „lelki vírus”. Mielőtt elkezdenénk a programozást, vizsgáljuk meg, hogy az adott szó mit vált ki belőlünk. Bárhol feszültség keletkezik a testünkben, ne alkalmazzuk tovább! Olyan kifejezést kell találnunk, ami kellemes érzést kelt, és a képzelete-gondolata örömmel tölt el – testünkben máris elindulnak az öngyógyító folyamatok.
A pozitív gondolkodás, mint az elfojtások forrása
A pozitív gondolkodás neurózist okozhat. Amit pozitív gondolkodásnak hiszünk, az lehet egyszerűen egy elfojtás is. Azt hisszük, ha nem mutatjuk ki a haragunkat, a megbántottságunkat, a szomorúságunkat, akkor pozitívak vagyunk. Ez csak a látszat. Valójában sokszor elfojtjuk az érzelmeinket, és megmagyarázzuk magunknak, hogy nem is bántottak meg, mert annyira „pozitívak” vagyunk, hogy minket már nem is lehet megbántani. Mikor mélyebben magunkba nézünk, látni fogjuk, hogy ezek az érzések bennünk tombolnak, és csak arra várnak, hogy valahol kiutat találjanak a testből. Meg is találják a kiutat – valamilyen pszichoszomatikus betegség formájában. Csodálkozunk, miért fáj a fejünk, miért ég a gyomrunk, miért magas a vérnyomásunk. Mindez csak pozitív gondolkodásunk által elfojtott érzelmeink „mellékhatása”.
A negatív gondolkodás pozitív hatásai
Fentiekből következik, hogy a negatív gondolkodásnak is lehetnek pozitív hatásai. Elsősorban az, hogy a romboló érzelmek nem maradnak a testünkben. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ha haragosak vagyunk, verjünk meg valakit, vagy lépjünk fel támadólag és használjunk trágár szavakat. Egyszerűen vezessük le a felgyülemlett feszültséget úgy, hogy megéljük az érzelmeinket, nem utasítjuk el azokat. Ha kell, fogjunk egy párnát, és püföljük, ameddig jólesik. Vagy vágjunk földhöz valamit. Menjünk ki az erdőbe, és üvöltsünk. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat!
Ki az, aki pozitívan gondolkodik: a hétköznapi vagy a felsőbb énem?
Talán a legfontosabb kérdés az: „ki” az, aki pozitívan gondolkodik. A „kicsi én”, a hétköznapi énem, vagy a „nagy én”, a felsőbb énem. Nevezhetnénk ezt akár tudatalattinak is. Más folyamat zajlik a felszínen, és más a mélyben. Lehet, hogy gazdagságot akarunk programozni, de belül nem hiszünk benne, hogy meg tudjuk valósítani. Nem hisszük el, hogy képesek vagyunk rá, nem bízunk magunkban. A döntés a tudatalatti kezében van. A tudatalatti legtöbbször felülírja a tudat döntéseit. Komoly és folyamatos munkát igényel, és szakember segítsége is szükséges lehet hozzá, hogy megismerkedjünk tudatalattink tartalmával. A tudatalattink tartalmazza az elfojtott, elfeledett dolgokat, melyekkel az adott időpontban nem biztos, hogy szembe tudunk nézni. A tudatalatti idő előtti megbolygatása tehát nem veszélytelen folyamat.
Amit szeretnénk elérni a pozitív gondolkodás révén, lehet, hogy árt nekünk
Végül, de nem utolsósorban nagyon fontos a sors kérdése. Hiába kívánunk bármit, ha az nincs benne a sorsunk forgatókönyvében, nem fogjuk megkapni. Gondolkodhatunk pozitívan, ismételgethetünk reggeltől estig megerősítéseket, a kívánt dolog, esemény nem fog megjelenni az életünkben. Vagy ha mégis, akkor lehet, hogy később bánni fogjuk, ami megtörtént. Néha sorsunk óv meg bennünket attól a hibás döntéstől, amit elkövetni készülünk. Lehet, hogy amit szeretnénk, hosszabb távon nem válna előnyünkre. Leállna a fejlődésünk, az életünk más irányt venne. Mikor életünk letér a helyes útról, a sors előbb-utóbb megteremti a körülményeket, hogy változtatni kényszerüljünk az eddigi életmódunkon. Ezért mielőtt elkezdjük a pozitív gondolatok alkalmazását, gondoljuk át az élethelyzetünket. Lehet, hogy a megoldás a szemünk előtt van, csak vonakodunk megtenni azt a bizonyos lépést.
Lukács Tünde


ÉRDEMES ELOLVASNI!
Kedves Culuka!

Kétszer is elolvastam hozzászólásodat,és azt kell,hogy mondjam,hogy mélyen egyetértek tartalmával.
Ezt igazából az értheti meg,aki már átélte ezen szituációkat.

El kell,hogy ismerjem,hogy CSAK a pozitiv gondolkodás nem lehet a TELJES megoldás.Persze szükség van rá,amikor elönt a negativum,és máshogyan nem lehet kompenzálni,de a legfontosabb,hogy belül váljunk nyugodttá,kiegyensúlyozottá,azt pedig csak ezzel a módszerrel sohasem érhetjük el.
Tehát le kell csendesiteni elménket..lehetőleg minél hosszabb ideig (ezáltal idegrendszerünk,és minden egyes sejtünk pihen,és gyógyul!)
Tehát bensőleg kell rendbeteni magunkat,és ha ott már minden OK,csakis ezután válik hatékonnyá a külső (akár programozott) megnyilvánulás.

A másik pedig,hogy olyat gondoljunk,és kivánjunk,ami jó érzéssel tölt el,amire vágyunk,és elvárjuk a megvalósulását.

- Saját megfigyelésem,hogy lehetséges mindenkinek valamilyen szinten "előre megirt sorsa",amit ha akar sem kerülhet el,vagy ha akarja sem kapja meg,akármennyire is vágyakozik rá,és lehetséges,hogy jobb is úgy...
 
Oldal tetejére