Tilos lesz a rántott karaj és a kókuszgolyó

kispillangó

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ezzel az intézkedéssel egyetértek! Sok családban nem táplálkoznak tudatosan, így a gyerekek legalább az iskolában egészségesebb ételhez jutnak. Nem baj ez.
Igen, a mozgás is nagyon fontos. Meg a helyes táplálkozás is. A kettő együtt.
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
A tiltás hiba, az ember mindenevő! Szükség van a sóra, cukorra is! A mérték a fontos! Tiltani nem szabad!
Az meg furcsa, ha magyar hagyomános étel, akkor nem számít, hogy zsíros, sós, vagy cukros, az nem baj.
A házi pálinka nem káros, csak a szakértők által főzött?
Különadóval kell sújtani mindent, ami a kormány szerint káros, de az otthon, ellenőrzetlen körülmények között főzött pálinka nem káros?!
A rántott hús miért károsabb az egészségre, mint a pincepörkölt?
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
Javaslom tiltsák be a lazacot és a szarvasgombát is az iskolai menzákon.... elvégre majdnem olyan sűrűn vannak, mint rántott karaj.
 

amazonaszenekar

Állandó Tag
Állandó Tag
...hát, nem tudom, szerintem, nem jó, h tilos lesz, mert egyrészt, aki rendesen mozog, annak igazán belefér egy kis husika, a golyóról nem beszélve, másrészt pedig az étkezési kultúra silányodik így, a választék csökkenésével. akik nem tudnak rendesen főzni, csak azok találhatták ki ezt - szerintem........
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem meg nem jogos a tiltás. Mert az ember már olyan természetű, hogy ami tilos, azt csakazért is enni fogja. Ha nem lehet az iskolában, mukahelyen, akkor otthon. Meg kell előbb értetni, hogy miért káros az egészségre, és mikor az emberek többsége távol tartja magát tőle, akkor lehet csak az étkezdékben beszüntetni.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

GJodie

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Inkább arról van szó, hogy megideologizálják azt, hogy már nincs pénz ezekre a "luxus" ételekre, mint hús és sütemény (vagy fogyóban van a disznóállomány?) :D
Helyette inkább több testnevelésórát tennének be az órarendbe, és már le is dolgozhatná a nebuló a finom sütit és husit.
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
Inkább arról van szó, hogy megideologizálják azt, hogy már nincs pénz ezekre a "luxus" ételekre, mint hús és sütemény (vagy fogyóban van a disznóállomány?) :D
Helyette inkább több testnevelésórát tennének be az órarendbe, és már le is dolgozhatná a nebuló a finom sütit és husit.

Utoljára úgy emlékszem, romániában, meg irakban ideologizálták ezzel az élelmiszerhiányt. Reméljük itt is ugyanúgy véget ér majd, mint ott. ;)
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Volt olyan idő, amikor a tehén tej káros hatásáról írtak, amikor a tojástól akartak eltiltani néhányan. A sót, cukrot fehér halálként emlegették.
Próbálja meg valaki, mi lenne nélkülük!
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
A McDonald's, vagy jobb a hagyományos ?

mcdonalds-kaja.jpg



Fél év után sem rohad a gyorséttermi kaja

Sally Davies manhattani fotóművész csendélet-sorozaton akarta bemutatni egy szétrohadó Happy Meal-menü szomorú állapotváltozását, de sokkolás helyett végül ő sokkolódott: hiába várt, a gyorséttermi darab fél év után sem volt hajlandó a bomlás jeleit mutatni.
A modell még egy vacak penészfoltot se volt képes növeszteni, csak egyre kopogósabb és fényesebb műanyag-állagot mutat.


1312868826_35_FT4297_kaja1.jpg xAz első napon

Sally Davies az elmúlt fél évben minden nap készített egy fotót arról a McDonald's Happy Meal menüről, amit idén áprilisban vásárolt, majd egy polcon helyezett el manhattani műtermében.​

Az 54 éves fotóművésznő elképzelése eredetileg az lett volna, hogy a The Happy Meal Project elnevezésű mű keretében minden nap lefotózza a hamburgert és a sült krumplit, ily módon megörökítve a gyorséttermi menü bomlásának fázisait.
Hiába várt azonban a ráutaló jelekre egyre türelmetlenebbül, ez a fázis félévi fotózgatás után sem következett be.​


Az első napon

“Április 10-én vásároltam az ételt, eleve azzal a kifejezett szándékkal, hogy kinn hagyom, hadd lássam, hogyan boldogul.
Azért pont McDonald's, mert ez volt a legközelebb a lakásomhoz, de a projekt szempontjából bármelyik másikat is választhattam volna az egymillióféle New York-i gyorsétterem láncból.
Az első jelenség, ami megdöbbentett, hogy a második naptól már semmi illata nem volt.
A második pedig, amit észrevettem, hogy ettől kezdve a kutyáim sem mutattak már semmi érdeklődést iránta” - számolt be a Daily Mailnek az október 14-én már 187. napja folyó kísérletről.​


1312868826_35_FT4297_kaja2.jpg xA soha nem öregedő fotómodell


Davies eleinte naponta fotózta az ellenálló hamburgert, majd egyre hosszabb szüneteket iktatott a képek közé, hátha akkor feltűnik valami látványosabb változás, de egyelőre semmi eredménnyel nem járt.​

Az érdeklődők a projekt Flickr-oldalán követhetik, épp hol tart a rohadásban Happy Meal menüje, de a képek alapján is egyértelmű: sehol.​

“A sült krumpli egész picit megfonnyadt, ahogy a burger húspogácsája is, de ettől eltekintve az egész kinézete semmit sem változott, miközben a hetekből hónapok lettek.
Most pedig, fél évvel később érintésre teljesen műanyagszerű, és még egy kis enyhe akrilos fénye is lett.
Az egyetlen változás, ahogy látom, hogy kőkemény”
- írja le Davies az állapotváltozásokat.​

A zsömle szupereje

A kezdeti enyhe meglepetés után két héttel már ő is egyre növekvő tisztelettel méregette a természeti erőkkel változatlanul dacoló táplálékot, most, fél évvel később pedig úgy gondolja, egyre izgalmasabb a projekt, bár egyelőre maga se tudja, hol a kísérlet vége.
Mivel Davies egyébként vegetáriánus, tehát sose fenyegette a veszély, hogy ilyesmiket egyen, a kísérlet eredményét nem igazán találja sokkolónak, inkább csak figyelemreméltónak.
“Szerintem ez nem annyira ijesztő, inkább már-már szórakoztató.
Persze, ha húsevő volnék, akkor azért máshogy látnám.
De hogy még a zsömle sem penészedik?! Ez egész különös”
- kommentálta a legyőzhetetlen hamburger viselkedését.​

A lap megkereste a McDonald’s étteremláncot, reagáljanak Davies kísérletének eredményére.​

A kérdésre, hogy vajon miért nem bomlik hagyományos, biológiai úton az általuk előállított táplék, Danya Proud, a cég szóvivője annyit válaszolt:
“Ez az egész csak egy idétlen vád, és egyáltalán nem igaz”. (?!!!)

A Föld pedig lapos.


1312868826_35_FT4297_kaja3.jpg xA 180. nap


Lehet, hogy tényleg kibírja 12 évig ?!​

Davies saját bevallása szerint egy városi legendából merítette az ötletet: eszerint valaki 12 éven át őrizgetett egy hamburgert anélkül, hogy az étel rohadni kezdett volna.​

Barátai óva intették tőle, hogy felüljön az ilyen sztoriknak, úgyhogy a fotóművésznő úgy döntött, nem is ül, inkább személyesen jár utána a pletyka igazságtartalmának.​


78 féle élelmiszerpiari műanyag egy menüben


Ettől függetlenül sem ő az első, aki megpróbálta bebizonyítani, hogy az akár 78 féle adalékanyagot is tartalmazó
műanyag "ételek" gyanúsak, és jobb óvatosnak lenni a fogyasztásukkal.​

Joanne Bruso denveri nagymama ugyanilyen módszerrel egy egy évig (sikertelenül) rohadni hagyott Happy Meal-menüvel szerette volna felhívni a figyelmet a gyorséttermi táplálkozás veszélyeire, és ugyancsak a McDonald’s volt a célpontja Morgan Spurlock híres, 2004-es dokumentumfilmjének, a Super Size Me-nek is, amelyben a rendező saját bőrén bizonyította, mi az eredménye, ha 30 napon át az étteremlánc termékein él.​

Spurlock 11 és fél kilót hízott egyetlen hónap alatt, testtömege 13 százalékkal, koleszterinszintje az egészséges érték 230 százalékára emelkedett, hangulatingadozások és szexuális teljesítőképtelenség gyötörte, elzsírosodott a mája, és az egyhavi kísérlet után 14 hónapig tartott, míg vissza tudta nyerni kiinduló testsúlyát.


mcdonalds_is_evil.jpg
x fat_kid.jpg


forrás:/mkh.hu/
 

rudy00

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nem talált igazán finom kenyeret a HVG szúrópróbája, és ebben része lehet a sütödék technológiai trükkjeinek. Nagyobb a gombafertőzés kockázata, mint gondolni lehetne, és a vásárlók nem tudhatják meg, milyen adalék anyagok kerülnek a kenyérbe." Hetilap: HVG -teszt
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Chipsadó: kiderült, hogy a kávé után is fizetni kell
2011. október 06.
Az ízesített sörökre, a kávéra és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a kormány a népegészségügyi termékdíjat - derül ki a hvg.hu birtokába került tervezetből. Továbbá átlagosan 50 forinttal emelnék meg az eddigi termékkörökre kivetett adó mértékét. Információink szerint a kormány a jövő héten tárgyalja a tervezetet.
Szerző: hvg.hu
 

Ese

Állandó Tag
Állandó Tag
szomorú, hogy annyira a végletekben gondolkodnak, ahelyett, hogy keresnék a a helyes középutat.
 

1oldboy

Állandó Tag
Állandó Tag
A döntési felelősség... ilyen vezetőkre semmi szükség! Nemzedékek nőttek fel, akik ettek karajt rántva és kgolyót is! Mi ez a bullshit?
 

Trevis_3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja amugy mindegy hogy milyen adot talanak ki (chipsado) amit nem sorolnak bele, annak majd felviszi az arat az uzemanyag meg az alapanyag dragulasa, stb...
 
Oldal tetejére