Pozitív gondolkodás

molnarh

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként olvastam ezzel kapcsolatban a Mérgező szülőket és összefoglalva a legfontosabb üzenet ott is az, hogy konfrontálódj, mondd ki az érzéseidet, ne félj megfogalmazni, kinyilvánítani a problámát.
Csatlakozva a többi hozzászóláshoz a veszekedést én sem tartom jó ötletnek, de a problémákat meg lehet beszélni, törődéssel, szeretettel is és való igaz akkor már nem rajtam múlik hogy reagál a másik. Bár van olyan veszekedés is ami úgy hat mint egy alapos eső és utána minden sokkal frissebb ( persze itt sem sértő, bántó, durva veszekedésre gondolok )
 

Uzseda

Új tag
gondolatok

Igen, egyetértek, ami szerint:
A GONDOLATOK MEGVALÓSULÁSRA TÖREKSZENEK. DE A ROSSZAK:mad: IS:)
valamint:Minden az agyban dől el:p
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az élet ajándék.
- Mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.
- Mielőtt panaszkodsz az életed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.
- Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.
- Mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.
- És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.
 
E

elke

Vendég
Sziasztok!

Én itt egy halom bölcsességet olvastam, de aki megtapasztalja azt, hogy kicsúszik a talaj a lába alól és nem tudja mit is hoz a holnap az egy speciális érzést él meg. Amikor az ember talpa alatt stabil minden könnyű bölcsnek és okosnak lenni. Beszélni és átélni egy helyzetet nem ugyan az. Én már csak tudom, de ezzel nem vagyok egyedül.

Szép napot!

Sosem vagy egyedül. Amikor kicsúszik a lábad alól a talaj azt is te vonzottad magadnak az is a te választásod. Bármennyire nem is tetszik ez neked. Másokat hibáztatni mindig könnyű, felismerni a magunk döntéseit, választásait és érzéseit és ezt tudatosítani eleinte nehéz. Mint ahogy nehéz nem félni is. Minden változás amit rossznak élsz meg hoz magával jó változást is....bár ezt néha csak később ismered fel. Felismerni azt ami van és továbbélni most.

Sziasztok!

Olvasgatva maga a topicot, nekem egy észrevételem, magán véleményem lenne a pozitív gondolkodással kapcsolatosan, de kérek mindenkit, hogy ne kövezzetek meg érte, ok? kiss

Szóval én csak abban az esetben tudom elfogadni a pozitív gondolkodás hatalmát, amikor a tudatalattink és a tudatos tudatunk egységben van, harmóniában egymással. Csak ebben az esetben valósul meg a pozitív gondolkodás és mondható el, hogy a régi berögzött minták feloldása elkezdődött, hiszen kezd "működni" a pozitív gondolkodás. Amíg a tudatalattink és a tudatos tudatunk nincsen összhangban, addig csak saját magunkat csapjuk be, hogy pozitívan gondolkodunk, holott valójában még mindig nem...

Ez kizárólag az én személye véleményem és meglátásom, nem kötelező egyet érteni vele és senkinek nem szeretném elvenni a kedvét. Remélem senkit nem bántottam meg. Bernikiss

Amikor a tudatos "gondolkodás" elkezdődik másként folytatod az életed. kiss
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
elke-nek persze igaza van, az életünk a sajátunk, ezek mellett mi alakítjuk és felelősek is vagyunk érte. A felelősség azt jelenti, hogy felmerjük önmagunkat vállalni, tehát kézbe vesszük a dolgokat. Más néven, tanulunk a hibáinkból, a sikereinkből erőt kovácsolunk, a rossz döntéseinket is elfogadjuk (úgy hogy abban a pillanatban, az tünt a legmegfelelőbbnek), próbálunk egy kicsit megértőbb lenni önmagunkkal és másokkal szemben, hogy mindig magunkból indulunk ki, mielőtt másokat hibáztatnánk és hogy beismerjük ha tévedtünk. Ezek mellett, fontos hogy elfogadjunk mindenféle változást az életünkben, mert csak így tudunk mi is változni, változtatni, más szóval fejlődni.

"Az az igazán bölcs ember, aki nem csak éli, hanem átéli is a történést és megérti annak lényegét."
Saját!
 

KidsComeFirst

Állandó Tag
Állandó Tag
Pozitív gondolatok

Negatív gondolatok ==> negatív eseményeket teremtenek
Pozitív gondolatok ==> pozitív eseményeket teremtenek
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Eldöntheted, hogy milyen életet szeretnél. Csak a gondolkodásmódodon múlik, hogy ettől a perctől kezdve milyen események várnak rád. Próbálj meg mindenben valami jót felfedezni és egyre több pozitív esemény fog körülvenni.

Azt mondod nehéz jó dolgot felfedezni egy olyan világban, ahol annyi rossz dolog történik? Ez a gondod?

...megértem...

...én is így gondoltam sokáig...

...aztán megpróbáltam váltani. Megpróbáltam, először csak egy rövid időre nem függővé tenni a boldogságomat a környezetemtől. Ez eleinte csak rövid időre ment, de aztán egyre nagyobb gyakorlatot szereztem a dologban és mostmár órákra, sőt napokra, hetekre is megy...

...és ezzel egyre több pozitíc eseményt vonzottam be a megtapasztalásomba, ami viszont lehetővé tette, hogy egyre pozitívabban gondolkodjak.


Próbáld ki te is:
- mondjad azt magadban, hogy "nem teszem a boldogságomat a külső körülményektől függővé".

Ha ez sikerül és egyre több dologhoz pozitívan tudsz hozzáállni, akkor egy több potitív eseményt fogsz magad körül észrevenni, mert...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pozitív gondolatok ==> pozitív eseményeket teremtenek
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

KidsComeFirst

Állandó Tag
Állandó Tag
Pozitív eszmecsere

Egy energialény érkezik vissza az égiek közé egy leélt élet után. A barátai körbeveszeik és szűnni nem akaró érdeklődéssel kérdezgetik:
- Szia öreg cimbora! Merre jártál?
- A Föld nevű bolygón leéltem egy életet ... emberként.
- Na és milyen volt? Mi van a Földön?
- A Földön van ... pl. szeretet.
- A szeretet egy nagyon fontos dolog. Itt, az energiavilágban is körülvesz minket. Tudnál esetleg valami olyat mondani, ami itt nincs?
- Hááát, a Földön van ... véleménykülönbség.
- Hűha, és az milyen? Mesélj már. Mi az, hogy véleménykülönbség?
- Amikor két ember véleménye egy adott dologról eltér, amikor másképp gondolkodnak, akkor fordul elő.
- Aha, de gondolom, a véleménykülönbség rövid idő alatt eltűnik és az emberek szeretettel élik tovább boldog életüket. Ölelkeznek, és újra visszatér a harmónia.
- Nos, nem pontosan így szokott ez lenni a Földön. Nehéz mindezt nektek elmagyarázni, mert itt az energiabirodalomban paradicsomi állapotok vannak. Csak azt tudom javasolni, hogy szülessetek le a Földre, mert szavak/gondolatok nem annyira tanítanak, mint az élettapasztalat.
- Hát, jó. Megfogadjuk a tanácsodat. Mi is leszületünk a Földre. Sok szeretetet viszünk magunkkal és megmutatjuk azoknak, akikkel nem értünk egyet, hogy akkor is fenn tudjuk tartani a belsőnkből sugárzó szeretetet, amikor véleményünk eltérő...

...és így lett...

...egyre több bölcs lélek döntött úgy, hogy még több szeretetet hoz a Földre...

Lehet, hogy TE is az egyikük vagy? :p Lehet, hogy te is ilyen gondolatokkal indultál a mostani földi utazásodra?
- Elhatároztad, hogy a belőled sugárzó szeretetet mindenki érezni fogja?
- Elhatároztad, hogy a pozitív gondolkodásodban rejlő paradicsomi energiát minden Földlakó messziről észreveszi, még akkor is, ha csak keveset szólsz?
- Elhatároztad, hogy a földi utazásod minden pillanatban boldog leszel, még akkor is, ha a körülmények ezt látszólag megpróbálják nehezíteni?
- Elhatároztad, hogy véleménykülönbség esetén figyelmesen meghallgatod a másik embert és akkor is pozitív gondolatok áradnak belőled, ha a véleményetek éveken át eltérő?
-----------------------------------
Kedves fórumozó társaim! Sok oldalon csodálatos harmóniát látok közöttetek.
Felmerül, hogy a csodás szándékkal a Földre prkezők közül most sok itt fórumozik közöttünk. Ennek nagyon örülök. Nagyon jókat írtok be ide. Tartsátok fenn ezt a pozitív gondolkodást és tegyük együtt ezt a fórumot az egyik legszeretőbb, legfényesebb és legPOZITÍVABBAN GONDOLKODÓ fórummá!
 

sun1

Állandó Tag
Állandó Tag
Én már próbálgatom egy ideje, az ilyen jellegű dolgokat, de valami miatt nálam nem működnek.:(
 

guzi

Állandó Tag
Állandó Tag
Secret a titok

Mióta elkezdtem olvasni a titok könyvet sok jó tapasztalatom van én hiszek a pozitív gondolkodásban csak nagyon nehéz mindig így gondolkozni:rolleyes:
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Én már próbálgatom egy ideje, az ilyen jellegű dolgokat, de valami miatt nálam nem működnek.:(

sun1!

Megfelelő hittel és kitartással, bármit el lehet érni.
Lényeg, hogy soha ne add föl, mert az életedben lévő problémák, még csak akkor kezdődnek!
Még egy fontos szabály.: Légy megértő önmagaddal szemben, ne vágyál Maximalizmusra és amennyire csak lehet, kerüld az erőfeszítést!
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Mióta elkezdtem olvasni a titok könyvet sok jó tapasztalatom van én hiszek a pozitív gondolkodásban csak nagyon nehéz mindig így gondolkozni:rolleyes:

guzi
!

Lényeg, hogy add meg magadnak az esélyt hogy pozitív lehess és a többi idővel, úgyis kialakul.

Tedd föl magadnak a kérdést:
-Rossz ember vagyok én?
Valószínűleg, az lesz rá a válasz:
-Nem!
-Akkor mért gondolkozzak negatívan?
-Van ennek értelme?
-?
 
Oldal tetejére