Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Ebben nagyon igazad van Melitta!De!
Akinek leirod,hogy mit kell tennie es utan meg o megsertodik mert O jobban tudja mint az aktiol tanacsot kersz. Mit csinalsz?
Ezrt irtam Canada mindenki elott nyitva all csak repjegy kerdese aztan majd itt kiderul kinek van igaza nem?
Ha valaki nem latja meg a jo szandekot jojjon aztan megtudja...
Konnyu bebofogni,hogy menekult vagyok es aztan mi lesz?Megy majd haza mert nem jott be es kesz De ez mennyi penzebe kerul azt soha nem nezik meg azt hogy utanna mi lesz ha vissza megy.

Eleged van mindenbol irany Anglia 1 evvel kesobb meg Canada tobb penz jobb angol nyelv tudassal es szakmai gyakorlattal jon ide= biztosabb megelhetes itt!

Udv
 

sani07

Kitiltott (BANned)
Ebben nagyon igazad van Melitta!De!
Akinek leirod,hogy mit kell tennie es utan meg o megsertodik mert O jobban tudja mint az aktiol tanacsot kersz. Mit csinalsz?
Ezrt irtam Canada mindenki elott nyitva all csak repjegy kerdese aztan majd itt kiderul kinek van igaza nem?
Ha valaki nem latja meg a jo szandekot jojjon aztan megtudja...
Konnyu bebofogni,hogy menekult vagyok es aztan mi lesz?Megy majd haza mert nem jott be es kesz De ez mennyi penzebe kerul azt soha nem nezik meg azt hogy utanna mi lesz ha vissza megy.

Eleged van mindenbol irany Anglia 1 evvel kesobb meg Canada tobb penz jobb angol nyelv tudassal es szakmai gyakorlattal jon ide= biztosabb megelhetes itt!

Udv

Sokaknal mar eleve az sem jon le, hogy milyen tavolsagokrol van szo. amikor eloszor repul az ember, akkor jon ra, hogy milyen rohadt messze van kanada/usa, nameg az, hogy orszagon belul is micsoda tavolsagok vannak, elkepeszto. Nem lehet hazastoppolni, meg hazabuszozni. Kihez fordul segitsegert, mit fog enni, hol fog lakni, egyaltalan hogy jut el a kovetsegre ha gond van, sok embernek az alapokrol sincs semmi fogalma.
 

Bernadett1985

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ezt az úgy ahogy tudnak dolgot csak úgy értem: ha valaki olyan buta, hogy elindul felelőtlenül, hát tegye....majd rájön, hogy hoppácska, lehet nem kellett volna semmit sem elsietni.... Pláne úgy hogy se kutyája, se macskája nincs oda kint... Nekem annyiban könnyebb a helyzet, hogy az édesapám, aki kint él, és nagyon sokat tud segíteni, és már most nagyon sokat segített. Viszont én sem mennék ki nyelvtudás nélkül, de ezt már szerintem többször nem kell kihangsúlyoznom, sokszor írtam már.... Az út valóban hosszú , és valóban nem egy köpésre lakik az ember, ha egyszer kimegy Magyarországtól. Sokaknak nincs is ki segítsen, ha rossz helyzetbe kerül...de hozzáteszem, apám egyszer megpróbálta és sikerült neki...Annak idején meg a nagyapámnak sikerült Floridába kijutnia, azóta is ott él és nem volt egy rossz élete.....Nincs lehetetlen, de ha mindenki a negatív dolgoknak hinne, akkor senki nem próbálkozna, mert a baj ott kezdődik, hogy igen, leírjátok a negatívumokat, de jóról alíg-alíg beszéltek....Akkor Ti, akik nem túl jó dolgokat írtok, miért éltek még kint??? Most ezt ne vegyétek sértésnek, hogy megkérdezem....csak tényleg kíváncsiság..mert én pl, törvényesen szeretnék kimenni, és nem most rögtön, hanem ha majd felkészültem mindenképpen rá, és biztonságban érezhetem magamat ott kint legalább annyira, mint itthon (itthon biztonság? mikor erről írtok gondolkodok....otthon??? most is albérletben lakok....a mostani fiatalok lakáshoz nem tudnak jutni, milyen biztonsága lehetne itt egy átlagos fizetésű embernek??) Még mindig Canadában van az, hogy a válságot nem olyan súlyosan érzi meg az ember, és még mindig Canadában nem érzi meg az ember azt sem, ha albéretet kell fizetnie....Itthon, egyikünk fizetése rá megy az albérletre...egy ember egyedül szintén nem képes albérletet kivenni, hacsak nincs szerencséje...itt is kénytelen az emeber betársulni szobabérlői lehetőségekbe...ezek mind-mind itthon ugyanúgy megvannak....egyedül ember legyen a talpán aki fent tud tartani egy albérletet....vagy egy saját lakást.... Családdal, gyerekkel: szintén katasztrófális a helyzet itthon....pedig mi még nem is élünk olyan borzalmasan másokhoz képest.... Nem mondom: nekünk is volt már nem egyszer még így is, hogy zsíros kenyeret ettünk, mert nem volt más a hűtőnkben....ez mindenhol megvan szintén....
És nem vagyunk munkanélküliek, nem is fizetnek "rosszul", de még sem vagyunk képesek itthon egyről a kettőre jutni...és ami a legrosszabb, hogy ez csak rosszabb lesz...Most pl ott tartunk: a gyereket áprilistól bölcsibe akarnám, hogy felvegyék, de a munkahelyem nem biztos, hogy vissza vesz, mert leépítések voltak...de a bölcsi meg nem vesz fel gyereket, ha nincs igazolt munkahely....na most én februárban hogy tudnék erre a kérdésére válaszolni a bölcsinek, ha azt sem tudom vissza vesznek-e, mert ezt még eldöntik addig, mire vissza kellene mennem....Tehát: ha a gyerek nem mehet bölcsibe, mert nincs munkám, akkor nem tudok dolgozni, ha nincs munkám, nem veszik fel a bölcsibe....szóval, marad a GYES a GYEDből, ami fele annyi sem lesz családi pótlékkal együtt, de dolgozni nem tudok, mert nem tudom kire hagyni a gyereket, és mivel nem is kerenék olyan jól hogy babysittert alkalmazzak, így felesleges is elmennem dolgozni, amíg a gyerek oviba nem járhat....
Kint nem egy emebrnek (tudom, mert néztem hirdetéseket és apuék is volt, hogy igénybe vették őket) babysitterre van pénze...+ rezsire, kajára, szórakozásra, és mindezért ugyanannyit dolgozik, mint más itthon negyed annyiért... Míg kint egy albérlet megvan minimális összegből (a fizetéshez számítva), addig itthon a felét, háromnegyedét elviszi az albérlet, esetleg a lakásra-házra felvett kölcsön....Híradót már nem is nézek: ez megölte ezt, az megölte azt, fegyveres rablás (egy mobiltelefonért), az anya megölte a gyerekét, mert nem látta a kiútját az anyagi gondjaiknak, majd végzett magával is....Ohh, és ezeket milyen régen hallottam...már be sem kapcsolom a tv-t ha híradó megy....Mindenhol vannak ilyen doglok, ezt is aláírom, de most tényleg ami itt megy, mindenkit tönkre tesznek vele....Válság mindenhol van, viszont apu is mondta, ők nem is érzik Pentictonban....és csak elhiszem amit mond....Ne haragudjatok, hogy ezt leírtam, közre játszhat már az is, hogy nagyon fáradt vagyok, itt negyed 2 van éjszaka....és persze ezt azért is írtam le, mert tényleg annyira sok negatívumot írtok, és aki mondjuk ésszel menne ki, annak is egyből a negatívumot kell mondani...tudom, hogy vannak negatívumok, itt ugyanúgy megvannak....Nem tudom ki él itt, de az tudja....aki pedig nem él itt, lehet rég nem él itt, és nem látja, hogy mi megy itt....Mindenhol ugyan az van...de mégis Canada a legjobb az egész mostani Világ helyzetben...
És egy frankó Canadai (nem magyar-canadai lehet alkalmazna is egy magyart)...más egy magyar és más egy canadai gondolkodása...a Canadai sokkal pozitívabb, jóhiszeműbb, mint a magyarok...ezt is tudom....azért tőlem nem áll annyira messze canada, hiszen a fél családom kint él....és én is voltam már kint 2x....Láttam Canadát, beszéltem canadaiakkal, láttam hogy élnek, és látom hogy itthon mi van....milyenek az emberek, hogy állnak egymáshoz.... Jaj, tényleg ne hari., hogy ilyen hosszan írtam, ez már tnyleg a fáradtságom jele, szóval lépek is. Sziasztok, és sorry!!!!
 

Bernadett1985

Állandó Tag
Állandó Tag
Két ember fizetsét ha összeadjuk, annak a fele megy albérletre vagy a háromnegyede annak az összegnek a hitelre..nem egy fizetésről beszélek, hanem két ember fizetéséről....szóval ez itt a gáz....ezért nem tud egy emebr albérletbe elindulni, és sokan még 33 évesen is a szüleikkel élnek....(akinek mondjuk nem jött össze egy párkapcsolat, hoyg tovább lépjen)....
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Sajnalom hogy az jon le hogy csak a negativumokrol irunk, ez talan azert van mert oly boduletes naivitassal talalkozunk ,hogy szinte el sem hiszuk.
Lehet te szerencses vagy mert ki tudsz jonni.....edesapad altal.
De minden beirasod teli van targyi tevedesekkel.
Ketten fogtok dolgozni, remek, es valoban ha van ket kereso megha nem is nagy fizetes de ketto.
de
Itt nincs bolcsode.
Itt nincs gyes
Itt nincs gyed.
Ovoda a minimum napi $75 tol akar $120

Sponzorsagnal nem jar allami tamogatas ha megis a szukseg ugy hozna.... es nem jonne ossze a ket munkahely.
12 ev alatt gyereket nem lehet otthon hagyni egyedul.
Akkor hogy is fog osszejonni a ket kereset? Meg ha talalsz munkat akkor is , az angol nelkulozhetetlen de az nem + mert itt mindenki angolul beszel.

Akkor Ti, akik nem túl jó dolgokat írtok, miért éltek még kint???
Epuletes kerdeseid vannak.
Mert kolbaszbol fonjak a keritest es a dollar a fan terem.:cool:

Ha azt irnam gyere batran mert munka van dogivel , sot akar $30 allasok tomkellege akkor nem kerdezned ezt.
Ha oszinten megmondjuk nincs ilyen munka ,jo szakma nelkul canadai gyakorlat nelkul es itteni vegzettseg nelkul.
Elhiszed? boritekolom nem.

A kerdes meg mindig azt kene korbe jarni, hogy legalisan hogy lehet kijonni.
A te esetedbe apukad tud szponzoralni.
Itt elsosorban a tisztan latast szeretnenk ha mindenki a lehetosegeinek megfeleloen felelosseggel dontson.

Sokan ugy gondoljak Canada is olyan mint Eu barmely orszaga, hogy vesz egy repulojegyet vagy felul a vonatra es elmegy Hollandiaba vagy nemetbe es keres maganak munkat, elintezi a papirokat es el mint Marci hevesen.

Canadaba orszagon kivulrol lehet bevandorolni!
elso lepes Becs.
es nem a repter.

Mint ahogy itt olvassuk ,maskeppen kepzelik az emberek, kijon es kesz.
Ha venned a faradsagot, es visszaolvasnal nem csak en irtam le, hogy jottunk ki de nagyon sokunk akik ide irnak es nap mint probaljak az infokat adni. es a realitas medereben tartani az almokat.

Ha valaki alberletben lakik a szuleivel
tervezi a kijovetelet megnezi a pontszamait mennyit tud elerni es itt eldol a dolog.

Sokan vegig jartak a "menekult" megoldast de gazdasagi menekultet nem fogad Canada se a vilagon egy orszag sem.
Lehet a fortunaval joban lenni es elindul a folyamat ,de rovid tav es kiutasitas a vege 99%-ban.

Lehet kijonni tanulni , munkavallalast kerni Canadai cegtol csalad egyesites stb kategoriakban.

Ezeket mind megtalaljatok a bevandorlas utmutatoba.

Nem tudok statisztikat mondani ,de tobb szaz csalad van aki megbanta akik most erkeztek,mert atszamolni a keresett penzt nem lehet mikor mar itt el valaki ,mert itt is kell abbol a penzbol megelni.
Bizony hiaba dolgoznak egyrol kettore nem mennek mert gyarba vagy takaritasbol itt is nagyon beosztonak kell lenni,hogy minden nap jusson etel az asztalra.

Nagy szuksege van a magyar communitynek az utanpotlasra mert nagyon el van oregedve, tart karokkal varjuk az ujakat akik legalaisan be tudtak jonni, es vegul is ez a topic is errol szol aki el akar indul az tajekozodjon, merlegeljen es csak utana dontson.

Meg egy haza latogatas is egy vagyonba kerul, hisz "rendezett" anyagiakkal mennek itt az emberek masik continensre holidayre.
Egy csalad eseteben 1-2 gyerekkel is $5000 bol nem igen lehet meguszni egy ilyen hazalatogatast meg ha csaladi korben van szallas megoldas + itt is ugyan ugy lakast es egyebeket kell tartani az alatt az ido alatt is meg valaki Mo -ra utazik rokon latogatasra.

Az eletbe egyik legnagyobb dontes hazat cserelni.
Nem lehet es szabad elkapkodni, mert nagyon messze van Mo Canadatol.
 

horvathc

Állandó Tag
Állandó Tag
Na csak hogy jót is írjak, elmesélem az én eddigi benyomásomat és helyzetemet - ami persze egyedi és embertől, várostól, melóhelytől, stb. ez nagymértékben eltérhet:

Mi 2011 április végén érkeztünk feleségemmel Kanadába. Én a cégemen keresztül (nemzetközi multi) jöttem, ők intéztek mindent, és mivel előtte is náluk dolgoztam már közel 9 évet így tapasztalt munkaerőként kezeltek és kezelnek azóta is. Sőt, sok területen tapasztaltabb vagyok mint az itteniek. Ez persze nekem jó. Szóval nekem szerencsére támogatták a repülőjegyemet - a feleségemét nekünk kellett fizetni - és egy hónapig fizették az albérletünket is segítségképpen. Így is azért ahogy számoltam kellett közel 1,5 millió a kezdéshez - mivel az albérletet is utólag fizették vissza, stb.
Azóta elmondhatom, hogy jól élünk, utazgattunk is, és emellett még rakok is félre szépen, pedig csak én keresek egyenlőre - igaz nagyon jó melóm van. Feleségem még tanulja az angolt, de lassan már neki is elkezdünk keresni. Egyenlőre valami egyszerűbbet hogy jobban belejöjjön az angolba, aztán majd meglátjuk. Ja igen, ugye itt Fort McMurray-ben kicsit magasabbak a fizetések, bár a lakás árak és a megélhetés is, de ha ügyes vagy, összességében jobban jöhetsz ki, mint máshol. Ha állásotok van mindkettőtöknek, akkor 2 ember simán jól megél itt, ahogy látom.
Ha már van gyerek, azt nem tudom, mennyire változik, de a fent említett problémák tényleg léteznek, több ismerősöm küzdött/küzd ezzel. Gond a bölcsi, az ovi, a babysitter nagyon drága, kb. elmegy rá az, amit azalatt keresel. A suli is pl. itt 9-15-ig tart, tehát az egyik szülő csak rész-munkaidős tud lenni ugyebár....tényleg, ezt ti régóta itt élő családosok hogy oldottátok meg??? Egyedül azért ez nagyon nehéznek tűnik...

Ami nekem még tetszik itt, hogy sokkal pozitívabbak, kedvesebbek az emberek. Rád mosolyognak a boltban, az utcán, stb....és még ha csak köszönési frázis is, mégis mindig megkérdezik, mizujs, hogy vagy? És az én tapasztalatom, hogy ha válaszolok rá, és tényleg visszakérdezek, sokan nagyon örülnek és már sokakkal összehaverkodtam ilyen módon, szóval ez tőled is függ, hogy megmarad a "how u doin? good, yoursefl?" szinten, vagy váltotok pár bővebb mondatot is....persze ez is szitufüggő. :)

Szóval egyenlőre mi jól érezzük magunkat, de persze küzdünk a honvággyal kicsit (párom az elején jobban, de most már abszolút jól van ő is), hiányoznak megszokott helyek és emberek, a család, de sok pozitív élmény is ért, alakulnak új barátságok, stb., így egyenlőre maradnánk. :) Pedig párom még az angolt nehezen beszéli, így kevésbé komfortos hozzám képest, de mégis érzi a különbséget az otthoni és az itteni élet között. Ja, otthon mi is albérletesdiből jöttünk...

No ennyi. :)


U.I.: És tényleg nagyon messze van!!! :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kosz hogy leirtad a te tortenetedet.
Letezik ilyen, sot van hogy meghivasos alapon csere diak vagy tanar orvos stb
Zomeben sajnos az embereknek nincs itt semmilyen ilyen itt is otthon mukodo multiceg kapcsolata vagy munkahelye.
Ez egy idealis megoldas volt.

20 evig nem vittem haza a gyerekeket, egyreszt mert ugy gondoltam itt kell gyokeret ereszteniuk,es mikor mar ez meg van akkor lehet hazalatogatni, volt is tobbseguk otthon tobbszor is.

Masik ok a penz, hisz nekem nagy csaladom van es egy ilyen vikkend vagy nyaralas Mo-ra tobb mint $10 ezer dollarba kerult volna ami azert egy olcso kis auto ara volt ano, vagy egy olcsobb condo beugroja.

Nekem sokszor kellett haza mennem mert egyeduli gyerek voltam es anyukam sokat betegeskedett.
Mikor en haza mentem akkor barataim hozzam koltoztek es bevallalaltak a "nagy csaladot" .
Volt is izgalom mindenkinek, es idegeskedes es naponta tobbszori telefonalasok Mo-ra mit hogy csinaljanak, mert maga a fozes is nagy gond volt mert egyiknek sem volt gyereke, nagy csaladot meg csak kivulrol lattak mikor eljottek hozam..
Az en csopsegeim meg...rendesen kihasznaltak a lehetoseget.. mi ezt nem eszuk meg, mert az Anyu nem igy csinalja......
Mi ilyent nem szoktunk enni..stb
McDonald es pizza volt a napi foetel orderoltak a gyerekek rendesen , mire telefonon egyeztettunk , szo sincs fast foodrol, meg tomentelen colarol amit en tolem nem tudtak kisirni azt bepotoltak.
Azon viszont nagyon elcsodalkoztak ,hogy napi 1-2 kilonyi fagyi, tobb uveg udito es napi 8 l tej es ebed csomagolas a gyerkeknek hogy birom elhozni bevasarolni ennyi mindent mar csak kiloban is es a penzrol nem is beszelve.

Alig vartak ,hogy megint haza menjek mert ok nagyon elveztek:D.....a relativ szabadsagot , hogy meg tudtak dumalni baratimat nagyon sok mindenre.
Szoval teli voltak elmennyel a gyerekek is, meg a baratok is.:D


Canadaban napkozi sincs , tehat ebedet viszi minden gyerek magaval az iskolaba.
 

horvathc

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is köszönöm, hogy te is írtál a te esetedről kicsit. Gondolom könyvet tele lehetne írni már ennyi idő után...

Amit a gyerekekről írsz az nagyon jópofa! :) :) Kicsit mindenki kizökkent a mindennapokból, ami mindig jót tesz. ;)

Mi idén júniusban megyünk először haza, és hát 2 főnek sem olcsó, pláne, hogy otthon kocsit is meg kell oldanom a távolságok miatt, stb...

Amúgy nekünk is vannak megoldandó dolgok, problémák, nem akartam belemenni minden részletbe itt "nyilvánosan", de tény, hogy van benne jó és szép is, és nehézségekkel, lemondásokkal is jár egy ilyen lépés. De bárhogy is alakul, bármeddig is maradunk/maradhatunk, mindig is hálás leszek a sorsnak, hogy kaptam ezt a lehetőséget és hogy úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk.
 

albino

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy legyen még egy pozitív példa elmondom a mi történetünket.

A kivándorlás gondolata régóta foglalkoztatott, de a papírokat 2007 tavaszán adtam be. Nagyjából 2009-ig várni kellett az első reakcióra (SW kategória, azóta a folyamat már teljesen más) és 2010 áprilisában landoltunk mint PR-ek. Két hónapon belül volt munkám. Így utólag persze minden megszépül, de igazán nagy kihívást a következőek jelentették: elhatározás, kivárás. Onnantól kezdve, hogy az ember itt van, hivatalos keretek között nincsenek vállalhatatlan kihívások (szerintem).

Mindehez persze nagy szerencse is kellett és többek között:
- angolul már viszonylag fiatalon megtanultam elfogadható szinten (Én úgy gondolom a nyelvet egyértelműen egyszerűbb anyanyelvi környezetben megtanulni. Elképzelhető, hogy én voltam szerencsétlen, de az összes Mo.-i nyelvi tanulmányom nem ér annyit, mint 1 hónap külföldön. Kinek ne lenne ismerős a Rigó utca?) Ha egy dolgot kéne megneveznem, amit nem adnék semmiért akkor az a nyelvtudás lenne.
- szerencsés pályaválasztás
- elvárások minimalizálása és kompromisszumkészség
- nem kell feltétlen minden információt készpénznek venni (az enyémet sem), hanem utána kell járni
- kedves barátok, akik az első hónapokban rengeteget segítettek

Jobb e Canada?

Persze, nekem egyértelműen. Más e mint elgondoltam? Teljesen. Annak ellenére mondom ezt, hogy éltem angolszász kultúrában előtte huzamosabb ideig. Élni, véleményem szerint mindenhol lehet (enyhe túlzás). Amiért én itt szeretek lenni azok: lehetőségek, emberek.
 

Komjatius

Állandó Tag
Állandó Tag
- angolul már viszonylag fiatalon megtanultam elfogadható szinten (Én úgy gondolom a nyelvet egyértelműen egyszerűbb anyanyelvi környezetben megtanulni. Elképzelhető, hogy én voltam szerencsétlen, de az összes Mo.-i nyelvi tanulmányom nem ér annyit, mint 1 hónap külföldön. Kinek ne lenne ismerős a Rigó utca?) Ha egy dolgot kéne megneveznem, amit nem adnék semmiért akkor az a nyelvtudás lenne.
Alapjában véve ezzel a problémával küzdök én is. Két nyelvből van középfokú, C típusú állami nyelvvizsgám - azon az egyetemen, ahol végeztem, ez volt az előírás a diplomához. Éppen angolból és franciából. Mivel franciául egy szót nem szóltam senkihez az elmúlt 8 évben, mára már nem is nagyon tudnék. Filmeket angolul szoktam nézni, internet, játékok nyelve az angol, van 1-2 holland ügyfelünk, akikkel angolul kell tárgyalnom - de soha, egyetlen percet sem töltöttem olyan országban, ahol angolul beszélnek. Jól tudom tehát, hogy nem tudnám magam eladni egy komolyabb állásinterjún angolul. Erre szerintem az a megoldás, hogy el kell kezdeni valami egyszerűbb munkával, ahol zajlik kommunikáció az ember körül, és így gyorsan élővé válik a nyelvtudás, 1-2 hónap alatt eljuthat az ember oda, ami ahhoz kell, hogy szépen el tudja adni magát egy jobb helyen. Én ezt az utat próbálom majd bejárni, aztán majd kiderül, jól okoskodtam-e ki a dolgot.
 

Komjatius

Állandó Tag
Állandó Tag
Élni, véleményem szerint mindenhol lehet (enyhe túlzás).

Mondod (írod) ezt azért,mert már 1-2 éve nem élsz Magyarországon. Kérlek szépen, ez az a hely, ahol már nem lehet élni. Égbe szökő devizahitelek, égbe szökő munkanélküliség, égbe szökő adóterhek, égbe szökő "bullshit".
Az utolsó oltsa le a villanyt...
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
ne sértődjön meg egy két ember. de . olyan emberek adjanak tanácsot ujrakezdéshez akik nem menekültként mentek ki. kicsit más a szitu annak aki full vakvilágba megy 0 segítséggel. akárki akármit fog itt előadni ég és föld a különbség a kettő elindulása..... egyébként észrevettétek hogy leginkább az sír hogy nem jó ott aki nem mostanában hagyta el ezt a szemétdombot? :D :D viva la refugee
 

biviki87

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves "Kintiek"! :) Mi az a szakma, amivel kint meg lehet élni? Vannak-e hiány-szakmák? Hol lehet ennek utánanézni? És konkrétan: egy Természetgyógyász végzettséggel meg lehet élni odakint? (Konkrétan: masszőr és fülakupunktúrás addiktológus)
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves "Kintiek"! :) Mi az a szakma, amivel kint meg lehet élni? Vannak-e hiány-szakmák? Hol lehet ennek utánanézni? És konkrétan: egy Természetgyógyász végzettséggel meg lehet élni odakint? (Konkrétan: masszőr és fülakupunktúrás addiktológus)

itt a hiánylista http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp
hogy azzal a végzettséggel ami neked van mi a helyzet kint hát nem tom. neked max a pontrendszerrel van esélyed kimenni. itt teszteld magad http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp

sok sikert......
 

Bernadett1985

Állandó Tag
Állandó Tag
Viki! Hát nem tudom, nekem meg apám pont most mesélte, hogy egy természet gyógyász iszonyat jól keres kint....A felesége pont most megy el abba a szakirányba...
 

Bernadett1985

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta! Azon csak néztem, amikor azt írtad, hogy ketten nem tudnánk dolgozni és így megélni, meg ott nincs GYED és GYES.... Szóval: avval teljesen tisztában vagyok, hogy GYED és GYES nincs, de hidd el nem is akkora összegek, amik számottevőek lehetnének, inkább nevetséges összegek....Ha a GYED nem is, de a GYES már igen.... Tudod mennyi itt a GYES??? 28 ezer Ft....abból még a kajádat sem tudod megvenni...pláne, ha gyereked van...én a mai napig babatejet adok a gyereknek és még nem szobatiszta, így pelenkára is költeni kell + popsitörlő (a többiről nem is beszélve) csak ezekre egy hónapban elmegy 24 ezer Ft, akkor marad 4 ezer Ft arra, hogy kaját vegyek? Pláne ha egyedülálló anya lennék, tegyük fel, és albérletben laknék a gyerekkel kettesben.... Mondjuk a 28 ezer mellé még kapnék 20 ezer gyerektartást és ugye még ott a családi pótlék ami 12.200.- Összesen: 60. 200.- Ft NAgyszerű, mert egy albérletet tuti ebből a pénzből senki nem fog kifizetni, mert az albérlet 40 ezernél kezdődik, de a rezist még bele sem számoltam, ami szintén van 40 ezer, téli időszakban még 60 is lehet....szóval 100 ezer Ft maga az albérlet.... szóval a GYES-sel az emebr kitörölheti a hátsóját). Van a GYED, az már jobban néz ki, de azért tegyük azt hozzá, hogy amiket most pénzeket ad az állambácsi, azokat én be is fizettem, mert mindenre pénzt kérnek, szóval nem a szegények pénzéből élek, nem a gazdagok pénzéből élek, nem a munkások pénzésből élek, hanem abból, amit én anno fizetgettem...(Legalábbis én ezt így gondolom)....
Amúgy köszönöm a többi infót! Kint nincs bölcsi, ezért vannak nanny-k... és ha kint keresel, erre van is pénz pluszba, míg itthon gazdagok vesznek fel a gyerekfelügyeletére emberkéket.... Mamám, papák itt nem érnek rá unokázni.....mert dolgoznak.... Amúgy mi nem a szüleinkkel élünk albérletben, hanem függetlenül mindenkitől lakunk albérletben....és hogy nagyobb lakás kell, mert 3-an vagyunk 120-140 ezer Ftból jön ki az albérlet....(Nekem a GYED-em nincs annyi) :)

Horvathc!

Köszönöm a történetetdet! Jó volt ilyenről is hallani. Persze Biztosan nagyon jó munkád van, ha ilyen szépen megéltek. Apuéknál ott volt az öcsém, aki akkor olyan 2 éves lehetett....szóval náluk a nagymama vigyázott az öcsémre.... Nem kellett babysitter így, és nem ment a pénz sem... Mi esetünkben nem tudom hogy lenne, ezen már én is gondolkodtam...mondjuk itthon sem tudna senki sem vigyázni a gyerekre, néha esetleg dédi, de ők meg már tényleg öregek, nagyon szívesen nem is bízzuk rájuk... szóval ha vissza mennék dolgozni, de bölcsi nem veszi fel, akkor dolgozni sem tudok menni, hacsak nem azokon a napokon sikeredik elintézni, amikor férjem szabadnapos...Szóval itthon is nehéz kérdés ez, mert nagyik dolgoznak, másik nagypapa elhunyt....én apám pedig kint, de még ő is aktív dolgozó, fiatalabb a férjem szüleinél....Na meg kint öreg is többet látni az utcán, akik sétálni mennek, és nem beubozódnak egy lakás négy fala közé....Feleségednek akkor nem lenne honvágay, ha hazajönne, és észre venné a különbséget...na akkor emg is bánná, hogy haza jött :) Én legutóbb így voltam....szídtam magam...pedig akkor még apu el tudta volna intézni, hogy maradjak, mert akkor még nem értem el azt a kort...

Melitta! Biztosan nem lehetett könnyű! Nekem öcsáméknek nem kellett reggelente kaját vinniük, sőt még ők hoztak délután kaját....dobozban volt: baby répa, meg joghurt meg nem tudom még mik....

Albino! Köszi Neked is!
 

sani07

Kitiltott (BANned)
Kedves Melitta! Azon csak néztem, amikor azt írtad, hogy ketten nem tudnánk dolgozni és így megélni, meg ott nincs GYED és GYES.... Szóval: avval teljesen tisztában vagyok, hogy GYED és GYES nincs, de hidd el nem is akkora összegek, amik számottevőek lehetnének, inkább nevetséges összegek....Ha a GYED nem is, de a GYES már igen.... Tudod mennyi itt a GYES??? 28 ezer Ft....abból még a kajádat sem tudod megvenni...pláne, ha gyereked van...én a mai napig babatejet adok a gyereknek és még nem szobatiszta, így pelenkára is költeni kell + popsitörlő (a többiről nem is beszélve) csak ezekre egy hónapban elmegy 24 ezer Ft, akkor marad 4 ezer Ft arra, hogy kaját vegyek? Pláne ha egyedülálló anya lennék, tegyük fel, és albérletben laknék a gyerekkel kettesben.... Mondjuk a 28 ezer mellé még kapnék 20 ezer gyerektartást és ugye még ott a családi pótlék ami 12.200.- Összesen: 60. 200.- Ft NAgyszerű, mert egy albérletet tuti ebből a pénzből senki nem fog kifizetni, mert az albérlet 40 ezernél kezdődik, de a rezist még bele sem számoltam, ami szintén van 40 ezer, téli időszakban még 60 is lehet....szóval 100 ezer Ft maga az albérlet.... szóval a GYES-sel az emebr kitörölheti a hátsóját). Van a GYED, az már jobban néz ki, de azért tegyük azt hozzá, hogy amiket most pénzeket ad az állambácsi, azokat én be is fizettem, mert mindenre pénzt kérnek, szóval nem a szegények pénzéből élek, nem a gazdagok pénzéből élek, nem a munkások pénzésből élek, hanem abból, amit én anno fizetgettem...(Legalábbis én ezt így gondolom)....
Amúgy köszönöm a többi infót! Kint nincs bölcsi, ezért vannak nanny-k... és ha kint keresel, erre van is pénz pluszba, míg itthon gazdagok vesznek fel a gyerekfelügyeletére emberkéket.... Mamám, papák itt nem érnek rá unokázni.....mert dolgoznak.... Amúgy mi nem a szüleinkkel élünk albérletben, hanem függetlenül mindenkitől lakunk albérletben....és hogy nagyobb lakás kell, mert 3-an vagyunk 120-140 ezer Ftból jön ki az albérlet....(Nekem a GYED-em nincs annyi) :)

Horvathc!

Köszönöm a történetetdet! Jó volt ilyenről is hallani. Persze Biztosan nagyon jó munkád van, ha ilyen szépen megéltek. Apuéknál ott volt az öcsém, aki akkor olyan 2 éves lehetett....szóval náluk a nagymama vigyázott az öcsémre.... Nem kellett babysitter így, és nem ment a pénz sem... Mi esetünkben nem tudom hogy lenne, ezen már én is gondolkodtam...mondjuk itthon sem tudna senki sem vigyázni a gyerekre, néha esetleg dédi, de ők meg már tényleg öregek, nagyon szívesen nem is bízzuk rájuk... szóval ha vissza mennék dolgozni, de bölcsi nem veszi fel, akkor dolgozni sem tudok menni, hacsak nem azokon a napokon sikeredik elintézni, amikor férjem szabadnapos...Szóval itthon is nehéz kérdés ez, mert nagyik dolgoznak, másik nagypapa elhunyt....én apám pedig kint, de még ő is aktív dolgozó, fiatalabb a férjem szüleinél....Na meg kint öreg is többet látni az utcán, akik sétálni mennek, és nem beubozódnak egy lakás négy fala közé....Feleségednek akkor nem lenne honvágay, ha hazajönne, és észre venné a különbséget...na akkor emg is bánná, hogy haza jött :) Én legutóbb így voltam....szídtam magam...pedig akkor még apu el tudta volna intézni, hogy maradjak, mert akkor még nem értem el azt a kort...

Melitta! Biztosan nem lehetett könnyű! Nekem öcsáméknek nem kellett reggelente kaját vinniük, sőt még ők hoztak délután kaját....dobozban volt: baby répa, meg joghurt meg nem tudom még mik....

Albino! Köszi Neked is!

Szerintem ez elkerulte a figyelmed: Ovoda a minimum napi $75 tol akar $120

Tehat ha 20 nap oviba van a gyerek, akkor az havi 1500-2000 dollar kuka. Ne csak azt nezd, hogy mennyit keresnek kint, hanem hogy ott is koltik el. Legutobb olvastam egy sracot, azt irta, 1200 euro alatt nem szabad kimenni nemetorszagba, mert nem marad semmi belole. Holott itthon 1200 eurobol harman megelnenek...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Viki! Hát nem tudom, nekem meg apám pont most mesélte, hogy egy természet gyógyász iszonyat jól keres kint....A felesége pont most megy el abba a szakirányba...
Ahogy egy CNC esztergályos is biztosan jól keres, ha megvan hozzá a megfelelő végzettsége (akkreditált - kanadai - iskolai végzettség ).
Persze egy természetgyógyásznak előbb ki kell alakítania egy - a kinti előírásoknak megfelelő - stúdiót (gyógyászati helyet) és meg kell teremtenie hozzá a hírnevet, ami a klientúrát fogja biztosítani.

(Nincs ez másképp M-o-n sem. Talán azzal a különbséggel, hogy itthon jelenleg nincs akkreditált TGY egyetem és a KÖJÁL/ANTSZ/... ott köt bele a természetgyógyászba, ahol akar, amikor a működési engedély kapcsán megkeresik, mert konkurenciát látnak benne az orvosok, de ezt tovább nem részletezném, mert nem ide tartozik.)

Talán érdekesség, hogy szemben a hazai (mint említettem nem akkreditált) oktatással szemben kint üzleti ismereteket is el kell sajátítania annak, aki ezzel hivatalosan is foglalkozni szeretne.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Persze egy természetgyógyásznak előbb ki kell alakítania egy - a kinti előírásoknak megfelelő - stúdiót (gyógyászati helyet) és meg kell teremtenie hozzá a hírnevet, ami a klientúrát fogja biztosítani.

Nekem volt egy ismerősöm aki minden külön figyelmeztetés nélkül is tudta, hogy ha orvos akar lenni Kanadában, akkor itt is le kell vizsgázni és azt is tudta, hogy nem praktizálhat, ha illegálisan tartózkodik az országban.

Na amire nem volt felkészülve, az az, hogy Kanadában, ha orvos akar lenni, előbb vennie kell egy kórházat, természetesen azt is a KANADAI előírásoknak megfelelően kialakítva, kanadai papírokkal /HIVATALOS PAPÍROKKAL (okmányok)!/ rendelkező nővérekkel ....... és a portásnak is tudni kell angolul.

Még az a szerencse, hogy Magyarországon oly sokan ismerik a kinti lehetőségeket és szabályokat és időben felvilágosították.

Ja és még egy gondolat. Azon sem kell meglepődni, hogy ha valaki kabátot akar venni és megkérdezi, hogy mibe kerül, akkor az ár közlése után mindíg hozzáteszik az eladók, hogy "nem ám ellopni" mert lassan ez a normális válaszadás módja.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére