Játsz-gondolkozz-válaszolj

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a házad leégne mi az a 10 dolog amit kimenekítenél mindenképpen belőle?
Avagy mi van a túlélő emlékező érték tarsolyodban?

Dolog? Tárgy... Vannak körülöttem apróságok, amik kedves pillanatokat idéznek, de ezekre nélkülük is emlékszem... Ha lángok jönnek értük, vigyék... Azt hiszem, egyetlen tárgyért sem moccannék, inkább a károkozó folyamat megállításáért küzdenék :D. (Egyszóval: oltanám a tüzet :D.)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Van még kérdésem:

Hol élnél legszívesebben?


(Lehet égtáj, éghajlat, kontinens, ország, hegyek, síkság, tengerpart, faház, panel, stb.)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy elgondolkodtató kérdésem, ami elé az egyik kedvenc filmem állított. Feltenném nektek is, ha nem bánjátok (aki ismeri, az tudja melyik filmről van szó):

Tehát két jó barát, egy fiatal férfi és egy nő, találnak egy régi sírban egy vászondarabot, amiről kiderül, hogy gyógyító ereje van. Ha egy beteghez érintik, akkor a beteg bármilyen betegségéből azonnal meggyógyul. Használni is kezdik egy kórházban, és a betegek sorra gyógyulnak meg.
Csakhogy a kendő a levegővel érintkezve rohamosan kezd szétporladni. Végül már csak egyetlen, pici darab marad belőle, amit a laborosok egy légmentes tasakba zárnak, amíg kikutatják, milyen hatóanyag az, amivel gyógyít. Ha rájönnek a kendő titkára, akkor az egész emberiség számára óriási áldást fog jelenti, és már jó úton is haladnak a kutatásban.
Igen ám, de közben a lány egy fertőzést kap, és súlyosan megbetegszik. A férfi tudja, hogy a kendő meggyógyítaná, de utána már nem marad a kendőből semmi, és szertefoszlik a remény, hogy az egész emberiség hasznára legyen.
A lány haldoklik, de az utolsó akarata az, hogy a férfi ne használja fel a kendő utolsó darabját az ő életéért.
A férfi viszont nagyon szereti őt. Kétségbeesetten őrlődik. Megmenthetné a lányt, de azután a kendő semmivé lesz. Mit döntsön? Az egész emberiség.... vagy az, akit szeret?

Ti mit tennétek a helyében? Az egész emberiség.... vagy az, akit legjobban szerettek a világon?


(Ha már megemlítettem, gondoltam, hátha valaki meg szeretné nézni a filmet. Megnézhető neten letöltés nékül, mindössze 43 perces /érdemes/:
 
O

oliyboty

Vendég
Van még kérdésem:

Hol élnél legszívesebben?


(Lehet égtáj, éghajlat, kontinens, ország, hegyek, síkság, tengerpart, faház, panel, stb.)


Sok helyre visszamennék (oda még nem mehetek sajnos, ahova szeretnék már régebb óta, oda fel Istenhez), de legszívesebben az Atlantiszi korban vagy az Egyiptomi korban, de élnék még indiánoknál is, fenn a hegyekben, esőerdőkben egy teljesen más és varázslatos világban;)
 
E

elke

Vendég
Te milyen beavatásokat ismersz? Kaptál már valamilyen beavatást?

tumblr_luvs5jF3Lx1ql5slao1_500.jpg
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
ha egyszer véletlenül levenném az ujjamról és akkor lenne az a tűz, a jegygyűrűmért visszamennék
más dolog nem okozna csapást, mondjuk ez sem,de
ez az egyetlen anyagi dolog amihez szívből ragaszkodom
bele van gravírozva az én imádott feleségem neve :)
egyszer azt olvastam valahol úgy élj hogy ne ragaszkodj semmihez hisz semmi nem lehet "igazán" a tied
ház,autó,anyagi javak....
Déry Jánosnak volt egy mondata amit már sok anyagi etvaszokhoz ragaszkodó embernek elmondtam kb így hangzik a halotti ruhán üres a zseb
látogatók vagyunk a földön és csak emlékeket visz magával a bennünk élő lélek amikor elhagyja tetstünket

szerintem:)
üdv Igi
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
legszívesebben bármelyik tenger mellett de szívesen élnék Tirolban is
a tenger hatalmas szerelem és Tirol a maga "üveg hegyeivel"hatalmas élmény
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Te milyen beavatásokat ismersz? Kaptál már valamilyen beavatást?

Reiki,AROLO,Táltos,Sámán

Eleinte "gondosan" szétválogattam az eljárásokat de mára valami leszűrődött az egészből és mellé "kaptam" valami féle bizonyosságot, csak az emberek keresnek különbségeket.

Amikor emberek "más" , "jobb" iskolákat hoznak létre nem veszik észre azt az isteni derűt ami az egészet - ego vezérelte erőlködések,bölcsebb és okosabb vagyok mint te,mert csak én vagyok a tudás letéteményese okán ... - áthatva, elsöpri a különbségeket és az "igazi" avatott lelkében, elméjében, egész lényében viszik végbe azt a transzformációt amitől a delikvens egy picit sem lesz jobb vagy különb más utakon járó testvéreinél, de megérti és tolerálja a másik dolgait.

Szolgálatra szegődik mindenki aki az igazi beavatást választja.

Igazi?!!!

Kapja fel fejét a gyanutlan polgár, hiszen most rizsázott a fene nagy toleranciáról.
Igen.
Igazi lesz bármelyik iskola bármely mestertől, Istentől kapott beavatása ha a jelölt egész lényével adja át magát a csodának és szegődik szenvedő embertársai szolgálatára.

szerintem:)
üdv Igi
 
E

elke

Vendég
Kérdésem:
Mikor és mivel "akartad" megváltani a világot?
üdv Igi


Érdekes a világot komplexen soha nem akartam megváltani.... de 6 éves koromtól segítettem azoknak a társaimnak akiknek nem volt enniük vagy nem volt játékuk volt hogy a legkedvesebb játékom ajándékoztam el olyan is volt hogy magamra válaltam valaki bűnét ha tudtam hogy komoly fenyítés várható érte. Egyszer pedig a szomszéd néninek adtam mind a 10 forintomat mikor rájöttem hogy nem tud kenyeret sem venni már....akkoriban még 10 forint ért is valamit.
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Te milyen beavatásokat ismersz? Kaptál már valamilyen beavatást?

tumblr_luvs5jF3Lx1ql5slao1_500.jpg


hát igen...mit jelent beavatás...és mi az igaz értelme...amiben benne van az elme...információ....tudás gyűjtés....ami elsőként az ego számára fontos(hamis én)....hogy önmagát létezését igazolja...az igaz beavatás...sosem érkezhet kívülről...az benned zajlik...felismerések által történik...egy pillanat műve az egész....hirtelen ott van és már nincs is....elmondani már úgysem tudod, úgy ahogy a felismerés megtörtént....ezért átadni sem lehet....a beavatás egy belső dolog...ezért az igaz ember(nevezhetjük mesternek is)....nem gyárt követőket...sőt követni sem lehet...nincs tudás mit átadhatna...csak megmutatni tudja hol találod meg...abban a pillanatban szabaddá tesz, függetlenné minden hamis azonosulástól...minden hamis prófétától(beavató mestertől)...az igaz ember...nem ad hanem elvesz...de mire erre rájössz...már túl fontos leszel, túl értékes ahhoz, hogy mindezt elengedd...veszélyesek ezek a titulusok...megragadnak és többé nem engednek...;)
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdésem:
Mikor és mivel "akartad" megváltani a világot?
üdv Igi

Mikor és mivel????..."akarattal"....még fel nem ismertem benne azt aki és ami vagyok...így önmagam váltottam(valósítottam) meg és nem a világot, így "akaratlan" is formálom(vagy megváltom?) a világot...;)
 
Oldal tetejére