A bevándorlás margójára

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Szolidaritási tüntetés a kanadai romákért

"Április 28-án Torontóban tartanak szolidaritási tüntetést a kanadai romákért, azok a roma és nem roma szervezetek, akik nem értenek egyet a júniusban hatályba lépő, megreformált menekültügyi törvénnyel (Bill-C31). Az új törvény alapjaiban zárja be az ajtót az Európai Unióból és Mexikóból érkező menekültek előtt, így automatikusan elutasítja az Európából érkező roma menedékkérőket is. A szervezők elutasítják azt a politikai akaratot, hogy az Európai Unió tagállamai feltétlenül biztonságosak. " - adta hírül a Romnet.hu

 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
"Elfoglalták" a Parlamentet a magyar cigányok


Szombaton figyelemfelhívó demonstráció keretében jelképesen elfoglalta az Országgyűlés épületét a Magyar Cigányok Országos Pártja.



A demonstráción az ország tizenkét megyéjéből, különbuszokkal érkező, 300-350 fő a Nyugati pályaudvar parkolójából indult, és vonult rendőri kísérettel "Munkát, kenyeret!" és Tisztességes megélhetést!" jelszavakat skandálva az Alkotmány utcába.
A tüntetés helyszínén Menyhért-Mészáros László, a jelenleg még bejegyzés alatt álló párt sajtóreferense a Hír24-nek azt mondta: a politikusok elárulták, magára hagyták a reménytelen, kilátástalan helyzetbe került magyar cigányságot, akik csupán emberhez méltó életet szeretnének, itt Magyarországon. Mert mint fogalmazott, "ők nem az Azori-szigeteken élnek, és nem akarnak Kanadába disszidálni."


52143_406362_784x523.jpg


52143_406373_784x523.jpg




/Forrás: Hír24/
 

&&&&&

Kitiltott (BANned)
Menyhért-Mészáros László, a jelenleg még bejegyzés alatt álló párt sajtóreferense

Talan NEM artana MEGISMERNI KI IS ez a figura ...

" Menyhért-Mészáros László, a bejegyzés alatt álló Magyar Cigányok Országos Pártja sajtóreferense. A magyarság vádolása közben azonban elfelejtett bemutatkozni.

Mészáros - mily meglepő - súlyosan terhelt múltú cigány, dokumentáltan besúgó. Korábban a nyolcvan-száz cigány maffiózó által alapított Vállakozók Pártja tisztségviselője volt.Mészáros - mily meglepő - súlyosan terhelt múltú cigány, dokumentáltan besúgó. Korábban a nyolcvan-száz cigány maffiózó által alapított Vállakozók Pártja tisztségviselője volt.
De változatlanul a pártalapítással járó közpénzek lenyúlásában lát üzletet.
Pályája során pletykalapok (Kacsa Magazin, Pszt! Magazin) pletykákkal zsaroló, pénzeszsákokat megvágó munkatársa, szerkesztője. Legnagyobb sikere: a postabankos „Maci”: Princz Gábor sikeres megzsarolása 80 millió forinttal. Emlékezetesen Nagy Bandó András seprűnyéllel vett elégtételt megrágalmazásáért.
Évek óta rövid életű internetes oldalak szerkesztőjeként tűnik fel, pl. belpol.hu; Veszprém-hír.
A neve elé megtévesztésként és figyelemelterelésként vette fel a Menyhért előnevet, így nehezebben találhatók meg dokumentumai.

Mészáros Lászlót (1958. május 10., Budapest, Kálai Ilona) 1984. március 8-án szervezte be a Budapesti Rendőr-főkapitányság III/II-A alosztályáról Gál Miklós rendőr százados hazafias alapon „Leó” fedőnéven a kémelhárítás vonalára. Beszervezési nyilatkozatot írt alá, és írásbeli jelentéseket adott.

1984-ben turistaútlevéllel az NSZK-ba utazhatott, ahonnan csak 1985. áprilisban tért haza. Az állambiztonsági szerv operatív érdekből mentesítette a joghátrányok alól és tovább foglalkoztatta. Ám 1985-ben dekonspirálódott, s emiatt kizárták a hálózatból. 1989 májusában a Kacsa Magazin igazgató főszerkesztője volt, amikor a BRFK III/III-B alosztálya „Gerendai” fedőnéven felújította vele a kapcsolatot, és a politikai ellenzék ellen kulturális, tájékoztatási területen foglalkoztatta.


Menyhért-Mészáros több éve egy balatonszepezdi luxusvillában él, amelynek értéke kb. 150-200 millió forint, és az év felét rendszeresen Thaiföldön tölti. Noha hozzávetőlegesen másfél évtizede nem csinál semmi érdemlegeset, tejben-vajban fürdik. Nem tudni, miből... "


"A politikusok elárulták, magára hagyták a reménytelen, kilátástalan helyzetbe került magyar cigányságot" - mondta Mészáros a mai tüntetésen. De ő majd hiteles képviselőjük lesz..."

MILYEN HITELESSEGROL IS BESZELUNK ???????



 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
"Röviden a C 31 azt jelenti, hogy a kanadai menekültrendszer valószínűleg még zártabb lesz majd a magyarországi romák számára, és még kevesebben kaphatnak közülük menekült státuszt."

"Sarah Villiger, a torontói Romero House, egy menedékkérőket segítő otthon igazgatója azért jött néhány napra Közép-Európába, hogy magyarázatot találjon arra, miért keresi fel egyre több magyarországi és szlovákiai roma család őket azzal a céllal, hogy új életet kezdjenek a világ másik végén."

cikk:
http://hvg.hu/itthon/20120508_magyar_romak_kivandorlas

/A Romero House 1992-ben alakult és Óscar Romero el szalvadori érsek után lett elnevezve. A Romero House-t Mary Jo Leddy, Order of Canada-díjas író és békeaktivista alapította./

Sok hírportál átvette az interjút és sokan kiemelten idéznek egy mondatrészt :
"azt gondolom, hogy jó okuk van kivándorolni". De a válasz folytatását már kevesen részletezik.



pontos idézet:
"hvg.hu: És ön mit gondol?
S. V.: Nehéz kérdés ez, de azt gondolom, hogy jó okuk van kivándorolni. Sok minden megalapozza azt, hogy úgy döntsenek, jólétben akarnak élni és a gyermekeiket is így akarják felnevelni. Ezek elsősorban gazdasági szempontok. Olyan területekről jönnek, ahol egyáltalán nincs munkalehetőség, és a gyerekek nem férnek hozzá a megfelelő oktatáshoz. Vannak olyanok is, akiket megfélemlítettek, ezért nem akarnak visszajönni Magyarországra, de sokan egyszerűen a munkalehetőségek, a biztosabb jövő miatt jönnek. De ez a többi menekültkérő csoportra is igaz."

A felsorolt indokok nem tartoznak a menekültügyi törvények alá.... így a kivándorlás az érthető, csak a menekülés megalapozottsága nem és ez két különböző dolog. Sok idéző viszont azt sugallja, hogy mintha a menekülés indokai lennének érthetők S.V. részére, pedig ilyet Ő nem mondott.

Szervezetek, politika... csúsztatás, poziciók, jól fizető beosztások de pl. Miskolcon az Avasi lakótelepen a helyzet változatlan.


 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
attitude....

Több fórumon és több Kanadába készülő honfitársunktól olvastam olyan sorokat, amiből nekem az jött át, hogy -"tanult, több diplomás, szorgalmas... ember vagyok és Kanada örülhet, ha hozzám hasonló emberek akarnak bevándorolni" - "mi is csodát csinálunk, mint a régi 56-os tanult magyarok".... /tiszteletem a csendesebb kivételeknek!/

Tény és való, hogy a magyar oktatási rendszer összetettebb információkkal/tananyaggal rendelkezik és ebből adódóan a követelményrendszer magasabb az egyénnel szemben, de ez nem jelenti azt, hogy ilyen emberekre mint "megváltóra" van szüksége Kanadának és nem vagyok róla meggyőződve, hogy akár a bevándorlási ügyintézés során, vagy akár egy munkainterjún is szívesen veszik a hivalkodó stílust.

A kanadai oktatási rendszer sokkal tagoltabb/szakosított, lehet, hogy a végzős diák nem tudja, - hogy hol van Európa....:D, - hogy ki volt Goethe, de a szakirányú szakmáját azt magas szinten ismeri és a munkaadók ennyit várnak el. Arról nem is beszélve, hogy egy mérnöknél, orvosnál, jogásznál.... a szaktudás "kicsomagolásához" talán itt az angol nyelv ismerete is szükséges.... ami rendszerint a "leghangosabbaknál" hiányzik.

Azt pedig, csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy ha valaki valóban az ügyvéd, orvos, mérnök kategóriába tartozik, akkor pontosan tudnia kell, hogy ez a társadalmi réteg, a világ minden országában mennyire védi a pozícióját... és ez Kanadában sincs másként. Ameddig nincs meg a megfelelő nyelvtudás és a kanadai diploma, addig csak egy átlagos vagy a sok közül...... Akiknek sikerült itt is megtalálniuk a képesítésüknek megfelelő munkát és életet, azok sokkal szerényebben kérték a "tagfelvételt". Csodákat csinálni pedig már nagyon nehéz mert igaz, hogy Kanada fiatal, de 56 óta már "kinőtt a gyerekcipőből".
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A Kanadai kormányintézkedések, a biztonságosnak ítélt országokból érkező menekültkérelmek gyors elbírálása, a menekültek egészségügyi ellátásának megreformálása.... sokakban keltettek negatív érzelmeket. Összehasonlításhoz álljon itt egy másik példa és mindenki elgondolkodhat, hogy akkor az a bizonyos pohár most félig üres vagy majdnem teli...

Éhségsztrájkba kezdtek a börtönszigetté alakított miniállamban

<bevezeto>Ausztrália újranyitotta menekülttáborát a világvégi szigetországban, Naurun, ahová több száz Ausztráliába vágyó menekültet telepítettek. A menekültek azonban megelégelték, hogy akár 5 évet is várniuk kell az óceán közepén, amíg az ausztrál kormány elbírálja az ügyüket, ezért most tömeges éhségsztrájkba kezdtek.
</bevezeto>

Fellázadtak nyomorúságos körülményeik miatt azok az illegális bevándorlók, akik menekültként próbáltak Ausztráliába jutni egy szebb jövő reményében, de boldogulás helyett egy világvégi sziget menekülttáborában találták magukat. A világ egyik legkisebb országának számító csendes-óceáni szigetállamban, Naurun kialakított ausztrál menekülttábor lakói éhségsztrájkot kezdtek, hogy így hívják fel a figyelmet az ausztrál hatóságok embertelen eljárására.
Ausztráliába évek óta tömegesen próbálnak menekültként bevándorolni a környező országok lakói, ezért az ország kormánya az idén szeptemberben ismét szigorított bevándorlási politikáján. A kormány újra bevezette a menedékkérelmi eljárások Ausztrálián kívüli lebonyolítását: ez azt jelenti, hogy a hajókkal, csónakokkal Ausztráliába érkező külföldiek nem várhatják meg az országban a menedékkérelmüket elbíráló eljárás végét. Ehelyett az Ausztráliától több mint 3000 kilométerre, a Csendes-óceán közepén álló Naurura deportálják őket, ahol a naurui kormány beleegyezésével működtetett menekülttáborban kell kivárniuk az eljárás végét.

20110701oceaniais4.jpg



A mindentől elérhetetlen távolságban fekvő, mindössze 21 négyzetkilométeres Naurun nem trópusi vakáció a bürokrácia döntéseinek kivárása. A korábban foszfátbányászatból élő sziget a foszfátkészletek kimerülése után egy hatalmas, csupasz meddőhányóvá vált, az ország teljesen elszegényedett, a naurui állam pedig szinte kizárólag az ausztrál menekülttábor üzemeltetéséért kapott pénzből tartja fenn magát. A BBC beszámolója szerint a szeptemberben újranyitott táborban egyelőre még házak sincsenek, csak sátrak állnak, és a menekülteknek akár 5 évet is le kell húzniuk itt, amíg Ausztráliában döntést hoznak a sorsukról.
Az illetékes ausztrál hatóságok nem csinálnak titkot abból, hogy a naurui táborban elszenvedett megpróbáltatásokkal szeretnék elrettenteni Ausztráliából a menedékkérőket. A tábor szeptemberi újranyitása óta mintegy 370 menedékkérőt, főleg Afganisztánból és Srí Lankáról érkező embereket telepítettek a szigetre, akik közül sokan már most megelégelték Nauru kétes értékű vendégszeretetét. Eddig 11 ember döntött úgy, hogy inkább hazatér Srí Lankára, sok százan pedig éhségsztrájkba kezdtek ügyük előmozdítása érdekében.
A BBC értesülései szerint mintegy 300 ember utasítja el a nekik kínált ételt, egy ausztrál kormányszóvivő szerint pedig több embert kiszáradás miatt kellett kezelni a táborban. A menekültek azt követelik, hogy számolják fel a tábort Naurun, és az ausztrál hatóságok gyorsítsák fel a menekültügyi eljárásokat. A z ausztrál kormány ugyanakkor azt közölte, hogy a tiltakozás nem fog változtatni a politikáján.

/origo-2012. Nov./


 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
"Hová ment félmillió magyar?

A külföldön dolgozó magyarok négyötöde Nagy-Britanniában és Németországban él. Matolcsy György a nagykövetségek becsült adatait idézte.
Körülbelül 300 ezer magyar állampolgár dolgozik Nagy-Britanniában (nagyrészt Londonban), 100 ezer munkavállaló Németországban (jellemzően Berlinben, Bajorországban és Baden-Württenbergben), körülbelül 50 ezren Ausztriában, és 50 ezren az Európai Unió többi országában - közölte az [origo] megkeresésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)."
(forrás:
http://www.origo.hu/gazdasag/201301...k-a-felmillio-kulfoldon-boldogulo-magyar.html)

Lám-lám: Kanadába oly kevesen jönnek, hogy fel sincsenek mérve. Mert egyáltalán nem könnyű.
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Idegen vagyok a saját otthonomban

A következő cikk egy provokatív iromány egy londoni lakos tollából, aki úgy érzi már ő a kisebbség, hovatovább idegen lett abban a környezetben, ahol 17 éve él. Egyes területekről megindult a fehér lakosság elvándorlása, írja a Telegraph című brit lap.

post_116227_20130130235325.jpg


A nyugat-londoni Acton az utóbbi években szinte a felismerhetetlenségig átalakult. A legtöbb bolt tulajdonosa muzulmán, a fish&chips és az indiai házhozszállító is „halal” vagyis az iszlám előírásainak megfelelően készíti az ételeket. „Múltkor a patikában mondta nekem a kiszolgáló muzulmán hölgy, hogy sokkal egészségesebb a teljes testet eltakarva úszni menni. Tudom, hogy jó szándékkal mondta, és hálás is vagyok neki, mert azon kevesek közé tartozik, aki hajlandó beszélgetni velem a környéken.

London 8.17 millió lakosa közül ma már 1 millióan muzulmán vallásúak, sok közülük fiatal, családos ember, és bár ez a szám talán nem is tűnik olyan nagynak, ők egyre inkább hangsúlyozzák másságukat, ezért olyan, mintha már ők lennének többségben. „Ahogy a fiatal nők lefátyolozva járnak az utcán, még a szemüket sem lehet látni. Akikkel gyakrabban találkoztam, azokra megpróbáltam mindig mosolyogni, de ez nem vezetett például beszélgetésekhez, mert ők sosem néztek rám vissza.

Falusi lány vagyok, és bár negyedszázada Londonban élek, megőriztem a szokást, hogy beszélgetek a szomszédokkal, az ismerős boltosokkal. Mostanában azonban szinte minden boltban muzulmán fiatalemberek állnak a pult mögött, akik folyamatosan mobiltelefonálnak, nekem pedig hiányoznak a napi tereferék.

Az egyik boltban felfedeztem a kiírást, miszerint sem a boltban, sem a környékén nem szabad alkoholt fogyasztani, amivel önmagában nincs is problémám. Nem vagyok híve annak a modern brit kultúrának, hogy az utcán igyon valaki, de megkérdeztem a muzulmán tulajdonost, hogyan érti ezt pontosan, de ő csak jelentőségteljesen mosolygott, és nem válaszolt. Úgy érzem, meg akarják határozni a környék szabályait is. Vannak olyan területek már Londonban, ahol például egy nő tavaly azért nem kapott állást egy patikában, mert nem volt lefátyolozva, és közterületeken tilosak a félreérthető reklámok.

Sőt az utóbbi időszakban arról is cikkeztek, hogy egyes kerületekben ennél sokkal szélsőségesebb megnyilvánulások is előfordultak. Egy szélsőséges szervezet muzulmán őrjáratot szervezett, rákiabáltak az utcán sétáló britekre, hogy ez „muzulmán terület”, egy férfinek kiverték a kezéből a sört egy pub előtt, mert az „ördögi dolog”, és az esetekről feltöltött videók alatt a szöveg, hogy a „meztelen állatokként öltöző nőknek nincs önbecsülésük, és hogy ezt és a részegeskedést is meg kellene tiltani”.

Persze vannak más európaiak a környéken, akikkel beszélgethetnék ezekről a dolgokról, de sok esetben róluk is kiderül, hogy bevándorlók. A múltkor egy idősebb hölgynek mondtam, milyen kár, hogy a környéken a zöldségeseknél hiánycikk a petrezselyem, de kiderült, hogy nem tud angolul, és nem érti, mit mondok, így csak moroghattam magamban tovább.


2004 óta 370 000 kelet-európai telepedett le Londonban. Az Ealing, Hammersmith kerületek lakosságának fele nem „bennszülött”. A buszmegállóban már ritkán hallható angol szó. „Persze tudom, hogy nem lehet visszatérni azokhoz az időkhöz, amikor fehér hölgyek ültek főleg a buszon, a jobbik kalapjukban, de nosztalgiával gondolok azokra az időkre, amikor a tömegközlekedési eszközökön nem én éreztem úgy magam, mint aki most érkezett egy idegen országba.


Acton, amikor én ide költöztem, egy tipikus munkáskörnyék volt, ma azonban semmiféle közösség nincs itt, inkább egy óriási átmeneti tábornak nevezném, ami senkinek nem igazán az otthona. A bevándorlás mértéke az utóbbi években olyan környékeket, közösségeket hozott létre, akiknek nincs szükségük arra, - vagy nem akarják -, hogy a körülöttük élőkkel kapcsolatba lépjenek, beilleszkedjenek.


Korábban is volt bevándorlás, olyan esetek is, amikor a helyi lakosságot kiszorították az újonnan érkezők, nem tagadható, hogy volt diszkrimináció és rasszizmus is, de aztán szépen megbékélt mindenki a helyzettel. Megtanultunk egymás mellett élni, közös célokat kialakítani, ha nagyon más otthonokba is tértünk haza este.


Ma azonban a multikulturalizmus ábrándja mellett ott van a bevándorlók szándékos elkülönülése, aminek az az eredménye, hogy a fehér lakosság elköltözik a városokból. A Statisztikai Hivatal adatai szerint 600,000 fehér brit hagyta el Londont az utóbbi 10 évben. A legutolsó népszámlálás adatai szerint egyes londoni kerületek elvesztették eredeti brit lakóik negyedét.

Azt gyanítom, sokan vannak, akik azon az alapon költöznek, hogy milyen az etnikai megoszlás valahol, különösen, ha gyerekeik is vannak. Sok esetben az ingatlanhirdetésekben virágnyelven ott van, hogy jó iskola a közelben, vagyis főleg fehér gyerekek járnak oda. Az iskolákkal kapcsolatban is meglepő adat, hogy egymillió tanulónak nem az angol az elsődleges nyelve.

Én is elhatároztam, hogy elköltözöm, követve a szomszédaimat, bár nem nagyon szeretnék menni, mert sokat dolgoztam azon, hogy itt éljek. De már idegennek érzem magam ezeken az utcákon, a jó környékek pedig számomra megfizethetetlenek. Úgy érzem London a szegény bevándorlók és a nagyon tehetősek városa lesz.


A hölgy azt írja, már nem is kell alibit keresnie erre a szándékára, ugyanis kerekperec kimondja, hogy a tömeges bevándorlás kelletlen rasszistát csinál mindannyiukból.


Azért azt is tegyük hozzá, hogy ez ugyan egy igen sarkalatos, de eléggé szélsőséges nézőpont. A cikk megjelenése után rögtön megindult a támadás a lap ellen, hogy szégyellheti magát, hogy egy ilyen rasszista cikket lehozott.

Forrás: http://uton.postr.hu/idegen-vagyok-a-sajat-otthonomban
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
<header style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.1875px;">[h=1]Notice – Notice of Regulatory Changes to Establish Biometrics in Canada's Temporary Resident Immigration Program[/h]</header><section style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.1875px;">May 8, 2013 — Regulatory amendments to the Immigration and Refugee Protection Regulations outlining changes to establish biometrics in Canada’s temporary resident immigration program came into force on April 29th, 2013, and were published today in theCanada Gazette.
The Protecting Canada’s Immigration System Act, which received Royal Assent on June 28, 2012, allows the government to require biometric information from applicants as part of the temporary resident visa, study and work permit application process.
Using biometrics will strengthen Canada’s immigration program as it will provide visa officers with greater certainty in screening applicants and will allow a person’s identity to be more readily confirmed upon arrival. Accordingly, biometrics will help facilitate the travel of legitimate visitors to Canada. At the same time, it will protect the safety and security of Canadians by helping prevent inadmissible individuals from entering the country.
The regulations outline who is required to provide biometric information, the dates the new biometric requirement come into effect, the type of information that will be collected (fingerprints and a photograph), how the information will be collected, the biometric fee, and how the information can be used and disclosed for law enforcement purposes.
To read more about the changes, please visit the Canada Gazette website.
</section>
 

gabi19g

Állandó Tag
Állandó Tag
<header style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.1875px;">Notice – Notice of Regulatory Changes to Establish Biometrics in Canada's Temporary Resident Immigration Program

</header><section style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.1875px;">May 8, 2013 — Regulatory amendments to the Immigration and Refugee Protection Regulations outlining changes to establish biometrics in Canada’s temporary resident immigration program came into force on April 29th, 2013, and were published today in theCanada Gazette.
The Protecting Canada’s Immigration System Act, which received Royal Assent on June 28, 2012, allows the government to require biometric information from applicants as part of the temporary resident visa, study and work permit application process.
Using biometrics will strengthen Canada’s immigration program as it will provide visa officers with greater certainty in screening applicants and will allow a person’s identity to be more readily confirmed upon arrival. Accordingly, biometrics will help facilitate the travel of legitimate visitors to Canada. At the same time, it will protect the safety and security of Canadians by helping prevent inadmissible individuals from entering the country.
The regulations outline who is required to provide biometric information, the dates the new biometric requirement come into effect, the type of information that will be collected (fingerprints and a photograph), how the information will be collected, the biometric fee, and how the information can be used and disclosed for law enforcement purposes.
To read more about the changes, please visit the Canada Gazette website.
</section>

Erre amugy miert van szukseg? Mar eleve a belepeskor levesznek minden azonositot.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
New Parent and Grandparent program re-opens January 2, 2014

Mississauga, May 10, 2013 — Citizenship and Immigration Canada will re-open the Parent and Grandparent (PGP) program for new applications on January 2, 2014, by which time the backlog and wait times in the program are expected to have been cut in half.
“The Action Plan for Faster Family Reunification is on track to meet the goals of cutting in half the backlog and wait times in the Parent and Grandparent program,” said Citizenship, Immigration and Multiculturalism Minister Jason Kenney. “It is very important that we continue to make progress and not return to the old broken system with wait times as long as a decade—that would be unfair to families.”

http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2013/2013-05-10.asp
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Faster Removal of Foreign Criminals Act Becomes Law

Protecting the Safety and Security of Canadian Families

Ottawa, June 20, 2013 — Citizenship, Immigration and Multiculturalism Minister Jason Kenney welcomed the final passage and Royal Assent of The Faster Removal of Foreign Criminals Act, which speeds up the removal of dangerous foreign criminals from Canada.

“This new law will keep Canadians safer by ending endless appeals and loopholes that were being used by dangerous foreign criminals to delay their deportation, during which time many committed more crimes,” said Minister Kenney. “Canadians can now feel more confident in the integrity of our immigration system because violent criminals and fraudsters will be kept out while genuine visitors are welcome.”

The Faster Removal of Foreign Criminals Act, strengthens the integrity of Canada’s immigration system by amending theImmigration and Refugee Protection Act to:

  1. Make it easier for the Government to remove dangerous foreign criminals from Canada;
  2. Make it harder for those who may pose a risk to Canada to enter our country in the first place; and
  3. Remove unnecessary barriers for genuine visitors who want to come to Canada.
The Faster Removal of Foreign Criminals Act has received widespread acclaim, including support from the Canadian Association of Police Chiefs, the Canadian Police Association, Victims of Violence and Immigrants for Canada, among many others.

The Government is delivering on its commitment to deport dangerous foreign criminals faster by limiting their access to the Immigration and Refugee Board’s Immigration Appeal Division (IAD). This will reduce the amount of time certain criminals may remain in Canada by up to 18 months, preventing them from committing more crimes against innocent, law-abiding Canadians.

Another change in the legislation ensures that foreign nationals who are inadmissible on the most serious grounds – security, human or international rights violations, or organized criminality – are no longer able to delay their removal by applying for a program that is meant for cases deserving of humanitarian and compassionate consideration. This change is consistent with the government’s no safe haven policy.

Other changes to protect the safety and security of Canadians include a new Ministerial authority to refuse temporary entry in exceptional cases, and increased penalties for those who try to cheat the system.

The legislation also facilitates the temporary entry of low-risk individuals who would have previously been refused entry because one of their family members was deemed inadmissible for non-security reasons, such as health.

“Canadians are generous and welcoming people, but they have no tolerance for criminals and fraudsters abusing our generosity,” said Minister Kenney. “We want an immigration system that is open to genuine visitors, while at the same time prevents the entry of foreign criminals and denies them the ability to endlessly abuse our generosity.”

/forrás: http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2013/2013-06-20.asp /
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt pedig, csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy ha valaki valóban az ügyvéd, orvos, mérnök kategóriába tartozik, akkor pontosan tudnia kell, hogy ez a társadalmi réteg, a világ minden országában mennyire védi a pozícióját...
Bizonyara, de az informatika mar megint kivetel :)
Szivesen latunk mindenkit, tobb a munka mint az IGAZAN JO szakember.
Nyelvtudas persze kell, de anelkul ugysem tudnad magad szinten tartani, magyar nyelvu szakkonyvet utoljara az iskolai pascal szakkoron lattam...
Az arcoskodasnak meg ugyis pofaraeses a vege mar az elso skype interview-n, tul konnyu felmerni a valodi tudast.
 
Oldal tetejére