Receptre íratná a sört a német miniszter

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A sör annyira egészséges, hogy a német egészségügyi rendszeren keresztül is elérhetővé kellene tenni, jelentette ki Németország egészségügyi minisztere. Wolfgang Clement, a hatvannégy éves miniszter bizonyítottan képes másfél másodperc alatt lehúzni egy sört.
"Lehetővé kell tenni, hogy az emberek az egészségügyön keresztül receptre kaphassanak sört" - mondta Clement, aki saját bevallása szerint nem tud eleget inni a folyékony kenyérből.

A sör áldásos egészségügyi hatásairól nem rég publikált dolgozatot egy osztrák professzor, Manfred Walzl, aki a grazi ideggyógyászati klinikán kutat. A dolgozat szerint a rendszeres sörfogyasztás csökkenti a szívroham és a szívszélhűdés kockázatát, serkenti a vérkeringést, sőt még afrozidiákumként is használható - amennyiben nem fogyasztják azt mértéktelenül.

Férfiak számára napi kilenc deci, nők számára pedig négy és fél deci sör elfogyasztása ajánlott, ahhoz hogy kifejtse az egészségre gyakorolt pozitív hatásait, állítja a professzor dolgozata.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ezen konnyen lehet segiteni hisz sokan nem isznak annak anevere lehet irni a recepteket. :wink:
Segits magadon az Isten is megsegit mondana a Pastor. :lol:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Rózsaszín női whisky Skóciából

Rózsaszínű whiskyt dobott a piacra - nőknek - egy skóciai szeszfőzde. Az új termék nem tudatos fejlesztés, hanem véletlen eredménye: egy tétel, húsz éve érlelt gabonaitalt tévedésből Dél-Franciaországból importált vörösborok hordóiba töltöttek, és a nedű alig öt hét alatt megváltoztatta a színét.
Mark Reynier, a Bruichladdich whiskypároló vezérigazgatója elmondta: amikor meglátták az eredményt, úgy gondolták, hogy az ital ízét csak gazdagítani fogja a vörösbor nyoma, gyümölcsösebbé, aromásabbá teszi.

Az új kreációt "Amourette" néven dobják piacra, elsősorban a nők képzeletét kívánják felgyújtani a kis szerelemre, futó flörtre utaló címmel. A rózsaszínű kaland nem lesz olcsó: 95 euróban szabták meg egy üveg árát. A gyár 10 ezer palackot kíván értékesíteni belőle.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A sör is rendelkezik a vörösbor jótékony hatásával

Jó hír a sörivóknak: a nedű szintén rendelkezik a vörösbor antioxidáns tulajdonságaival, azaz segít a daganatos betegségek megelőzésében.

A kanadai Nyugat Ontario Egyetem kutatói szerint a sör ugyanolyan mértékben képes növelni a vérplazma antioxidáló aktivitását, mint a vörösbor.

A sör is képes tehát a szervezetbe bekerülő, vagy egyes anyagok bomlástermékeként abban termelődő agresszív oxigén-szabadgyökök közömbösítésére, megóvva a DNS-t a károsodástól, mutációtól. A szabadgyökök a sejtek lerombolása révén készítik elő a terepet olyan rendellenességek számára, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek.

A kutatók körében meglepetést okozott, hogy a két ital antioxidáns képessége annak ellenére megegyezik, hogy a vörösbor 20-szor több polifenolt tartalmaz, mint a sör.

A polifenol, azáltal, hogy erősíti a sejtek falát, megvédi a növényeket az UV-sugárzás ártalmaitól. Az emberi szervezet számára antioxidáns hatása miatt előnyös. A kutatók szerint a bor hiába tartalmaz több polifenolt, a szervezet mindkét italból körülbelül azonos mennyiséget képes hasznosítani.

A sör, a vörösbor és a tölgyfahordóban érlelt rövid italok, mint például a rum, a whisky, a sherry vagy a portói bor mind jelentős mennyiségű polifenolt tartalmaznak. Kis mennyiségben bármelyik ital figyelemreméltó jótékony hatásokkal rendelkezik a már említett betegségek megelőzésében, arra azonban figyelni kell, hogy az ember ne lépje túl a biztonságos alkoholfogyasztás kereteit, nagyobb mennyiségben ugyanis növelik a rendellenességek kialakulásának esélyét.

Annak, aki sem a bort, sem a sört nem szereti, de a polifenol antioxidáns hatásából nem szeretne kimaradni, a zöld teát ajánlanánk.

A kanadai egyetem kutatóinak tanulmánya a Nonlinearity in Biology, Toxicology and Medicine című biológiai szaklapban olvasható.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tízmilliónyi tiszta szeszt foglaltak le a vámosok

Mintegy tízmillió forintnyi tiszta szeszt foglaltak le a vám- és pénzügyőrség nyomozói egy bajai üzemben. A vámnyomozók a bácskai város egyik szeszesitalt gyártó és forgalmazó cégének telephelyén tartottak ellenőrzést, amikor egy tehergépkocsi rakterében mintegy 3200 liter tiszta szeszre bukkantak. A nyomozók tetten érték a helyszínen azt a négy embert is, akik éppen a nagy mennyiségű alkohol átfejtését végezték. Mivel a cég tulajdonosa a szesz eredetét nem tudta igazolni, azt a pénzügyőrök lefoglalták, az ügyben érintett négy főt pedig - jövedéki orgazdaság bűncselekménye miatt - őrizetbe vették.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Á dehogy ! A Pitti így akarta legalizálni a zsarolásból származó pálinkát.
De olvastam valahol, hogy Finnországban valaki metilalkoholt terjeszt. Lehet, hogy abban is benne van a keze ? Olyan mint Piszkos Fred a Kapitány, mindig főz valamit. :twisted:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd kesobb jovok, most sok dolgom van. Valami vamosok erdeklodnek az allando lakhelyem irant. :shock:
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Valami vamosok erdeklodnek az allando lakhelyem irant.
Na végre ! Sikerült letesztelnem a Vám,- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának hatékonyságát. Három hetükbe telt, míg feldolgozták a feljelentésemet és akcióba lendültek.
Jaj neked Pitti ! :twisted:
 
C

csocsike

Vendég
Ideje volt Efikem , hogy vegre kicsinalod a Pitti . Evek ota jozanul turjuk , hogy siman lenyulja a raktarkeszletet. :shock:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Most jovok a meghallgatasbol. Jo uzletet csinaltam a vamosokkal, csak nehany masik nev es cim erdekelte oket. :shock:
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Na tessék !
Ez a korrumpálható magyar hatóság.
Eddig csak egy szarka volt, most már lesz egy szarkahad. :evil:
 

grindcore

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádom a sört
bieres-09.gif

ennyi lett volna az építő jellegű hozzászólásom hehe :-D
 

xawier

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok,

...úgy értesültem, hogy néhány munkahelyen az ebéd mellé egy pohár sör elfogyasztását javasolják, állítólag megszünteti az álmosság érzetet, amit a teli gyomor okoz...ennek én is örülné :)
 

Ica-mami

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt en elore megereztem a sorrol! Ugyanis eletemben eloszor az iden nyaron kostoltam meg e nedut.Ha valoban egeszseges, akkor lehet kortyolgatni, de 4 dl.-tol???, hat az nekem rengteg. Akkor inkabb estenkent egy deci valodi magyar voros-
bort ajanlok! Errol - a dedszuleimtol - tudom, hogy egeszseges. Rakellenes anyagokat tartalmaz, verszaporito, stb. Nem utolso szempont: finom is! Egeszsegunkre!!!
 
Oldal tetejére