2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

Ö

öreganyám

Vendég
Igazmondó ! Azért nem árt a tudományt is figyelembe venni, hogy az éghajlat változás hozhat olyan változást, amire nem árt felkészülni. Legalább is lelkileg. Hogy vajúdik a föld, azt gondolom, mindenki érzi. Én úgy vagyok vele, hogy jöjjön aminek jönnie kell. Én megteszem amit megtudok.
 

igazmondó

Kitiltott (BANned)
Igen vita nélkül elismerem, hogy igazad van.
Akinek a szeme nyitva van az látja, hogy a Föld megérett a pusztulásra.
Hogy mikor fog bekövetkezni azt senki nem tudja.
Viszont ha elfogadjuk azt, hogy van egy szuper hatalom ami irányitja az univerzum minden porcikáját és az nem más mint Isten, akkor őt tökéletesnek, megbocsájtonak, irgalmasnak ismerjük.
Ha a tízparancsolatot be tarja ő is akkor mi nem halhatunk meg. ''NE ÖLJ''- ennek nagyon erős jelentése van.
Ha minket elveszejt akkor, ellenmondásba ütközünk.
 

igazmondó

Kitiltott (BANned)
Szeretném tudni, hogy érdekelne-? titeket az én verziom amit a dimenzió váltásról írtam?
Egy kicsitt hosszú, kétszer hosszabb mint amit Aariella írt az előző oldalon.
A címe ''Posztapokalipszis'' le írtam benne amit gondolok.
Ha felkeltette érdeklődéseteket, bemásolom ide.
Jelzem saját elképzelésem, tapasztalat és improvizáció, az élet mindenéről.kiss
Várom a visszajelzéseiteket, valamilyen szinten lehet levonni következtetéseket belőle. Pályázatra van írva.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Öreg és igaz...amit írtok az nem úgyvan. Vagyis alapjaiban másként.
Először is öreg, a magyarok semmiféle pusztákon nem kerestek maguknak hazát, a haza már előttük is adott volt, a neve: Kárpát-medence. Mindenki -azaz csaknem- tudja miért a Kárpát-medence..Sajnos még nem vetted a kezedbe az Arvisurát, akkor egészen másként látnád, Álmost, Bajánt, Atillát, Pannont és az ő elődeiket...mert elődeik is voltak..
Szörnyű ez a máig ható Hunsdorfer-Hunfalvy által vagy 160 éve leírt habsburgi marhaság...a magyarokról, ezen utoljára tegnap láttam nevetni dr Obrusánszky Borbálát, aki történész és keletkutató, kelet nyelveken is beszél és sokat jár oda (most a Bajkálnál van)..ő részben a mongoloknál is tanult. Annyi mindent tud keletről, hogy nocsak,..,.,,. Ha nem tájékozódsz öreg-mondó, akkor maradsz finnugrász...és az igazság elmegy melletted.
Elóször azt a kérdést kell tisztázni: kik a magyarok, kik a hunok és mit akartak itt ők? Ezután pedig még sokmindent..
A sámánképzések Ordoszban már jó 6000 éve elkezdődtek, ekkortól vezeti be az első Hun Törzsszövetség választott fejedelme (Agaba...Őreg-medve) a rovásírást is...Szörnyű oktondiság erről sem tudni..öregmamus.
A sámánképzés 5 éves volt, a tárkányokat 4 évig képezték és a rimalányokat (szúlésznő, ápolónő) dettó...és még a beavatottképzésről nem is szóltam. Kik is a tárkányok? A képzések 20 évenként azonos időben végződtek és ekkor rendezték meg a Nagy Süánt...hallottad biztos...és a győztes 3 kívánsága teljesűlt..Egyet említek késői korből: Baján az avarok fejedelme Alpárnak, a győztesnek adta hugát, Telenát, mert a győztes Alpár ezt kérte Pusztaszeren...Alpár egy Tiszamenti letelepedést is kért a töményének, ezt is megkapta (van ma is Alpár nevű falu Szolnok alatt) stb..Néha nők is győztek, pl Deédes (ma Dédes örzi a nevét) is, Atilla unokahuga...Atilla lova pedig elbuott az Etilnél a süánon, így Réka lett az első...és Atillát válsztotta...Mezopotámia-északon, egíy Paripa nevű településen pedig ie. 4000-ben Etur garauz fejedelemfi győzőtt és csapatával elvonulást kért nyugat felé...mellesleg Tőle erednek az etruszkok..nem folytatom. Mondjuk a beavatottak a krém, kevesen voltak, kiválasztottak, rátermettek voltak és a sámánképzés után mentek a beavatott képző 5 éves tanodájába, ahol pl a tanfejedelem, a fősámán és mások oktattak..róluk külön kellene írni..Pl Tarhos is ez volt, vagy Árpád első felesége, Abacil..de ennél sokkal meglepőbb neveket is ismertet a könyv. Álmos fősámán volt egészen a honfoglalásukat megelőző 3-4 évig, ekkor lett fővezér és fejedelem együtt..Lebed pedig lovasfejedelem, de ők is sámánképzőt végeztek.
Ezek az emberek hihetetlen sokmindent elvégeztek, szellemi munákra gondolok...de mamár sikerűlt róluk semmit sem tudni, a radír jól működött/-dik...
Kevés beavatott volt tehát és különös képességük is volt...szellemileg tehát jóval a sámánok fölött álltak, erről itt többet nem írnék. Egyidőben Nippurban, majd Karnakban, majd Ordoszban...stb volt beavatott központ ... Csak egy apróság: Atilla hozta el ide a beavatott központot...mely Budán a Várhegy járataiban, pincéiben volt de Vajk idején elvitték, keletre, méghozzá Csaba nádor a határig, majd Vazul fiai (Endre, Béla, Levente) Kievig , tovább pedig Kipcsák...és a manysik, tudott hogy hová..az elvitelen ősi relikviákat kell főként feltételezni.
Ez persze csak éppen jelzésértékű, amiről írtam, erről Paál Zoltán könyve részletesen ír. Száz évenként a törzsszövetség és a beavatott Központ un nagyszalát rendezett, melyre minden számottevő hunfajú nép vezetője elment...az első említésreméltó -melyről ír az Arvisura- Egyiptomban, Havarutban volt, ie. 3970-ben. Havarutnak a nevét ma is megtalálhatod a Fajjumi mélyedésnél..Elsőre szokatlan tudom az írásom..
A Hun Törzusszövetség megelakuilásakor 24 hun népet tartalmazott a Sárga folyónál..az ordoszi fennsíkon.
A hunfajú népek egy hatalmas kataklizma okán kerűltek Ázsiába...kb 7000 éve, előtte egy más földrészen laktak a majákkal, indijókkal..de ez hosszú. A maják és indijók elválása nem tette számukra lehetővé, hogy megtanulják a pl fémek gyártását...nem tünt fel Neked, hogy ez pl miért lehet így? Na és a piramisok...a legősibbek Egyiptomban is lépcsősek...de a majáknak is ilyenek vannak...honnan az éca? Várkonyi Nándornak ez már 1940 előtt feltünt ez és meg is említi -hosszan- könyvében (Sziriát pszlopai) a dolgot és még valamit: egyedűl a Khufué mondható kozmikusnak, ezt egy német be is bizonyította, matematikai érveivel...melyekre kijelenthető: fantasztrikus a beleépített tudásuk..hagyjuk, a majákat...most divatosak, holnap az ecuadori inkák lesznek azok, akikkel Móricz János többször találkozott (van honlapja Móricznak). A maják piramisai nem kozmikusak, tehát magasabb tudással nem rendelkeztek az építők. A kozmikus fogalmát itt nem tudom ismertetni, hosszú.
Igen sokat kell ahhoz elmélyűlten olvasni, hogy megértsük nagyjából a multunkat..NEM hunsdorferi és habsburgi módon, mely ez egy lejárt marhaság. Régi népnek hosszú a multja...
Ajánlanám az alábbiakat, csak bevezetőként az ifjú keletkutató-történésztől: huntv (írd be a Google-ba) -Archivum-Hunok öröksége ( Obrusánszky Borbála)...magadnak tennél szívesságet, ha meghallgatnád. Látnád, hogy egy ifjú -aki ugyan sokat olvas és kutat is- miket látott/lát keleten, amit mindenféle Dorfer nem..kapcsolatban áll japánokkal, mongolokkal, német, orosz, kínai kutatókkal stb..
Persze finnugrásznak is lehet maradni...az osztrákok átal a magyaroknak kb 160 éve írt történelmet is lelehet nyelni..(törköllyel?) melyik nemzet teszi ezt még rajtunk kívűl?? A románok a dák.gaháikkal a tótok, akiknek az első királya állítólag 1350 éve élt(Samó). Egyébként a suomákkal való kapcsolatra is van elmélet...elmondhatom később.
A maják megrekedt népség, amikor a teljes különválásuk megtörtént, azután szellemi fejlődésük megállt..nézd meg -akár a Khufu adatai alapján- mit tudott csillagászatból Egyiptom, vagy Mezopotámia ill. a Hun Törzsszövetség? A maják néhány megfigyelése ehhez smafu. Elküldhetem ezt..
Divat ma a majákról zengeni..
 

igazmondó

Kitiltott (BANned)
Kedves Bihar!
Mivel nem akarok finnugrász maradni, és érdekesnek találom a válaszodat szeretném megkérdezni azt, hogy A Honfoglalás előtt a Kárpátmedencébe kik éltek? Milyen nemzetek? Akarom tudni tőled, hogy kik az őslakók?
Köszönöm a fáradságot nem ismerő válaszodat. Most megint jó kedvem van, kérlek csak szépen és ovatosan válaszoly, hogy élyem tul. Csak éppen azt ne mond, hogy a Románok.
 

Aariella

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát egy kis felüdülésként,hogy legyen egy kis irodalom,mese is..mégám igazi..ajálom mindenkinek..e pár sort---Nem témához illően,csak csatolásként..Csak azért szólok előre,hogz ne kelljen másoknak figyelmeztetni.erről,hogy eltértem a témától.

WASS ALBERT
Tizenhárom almafa (részlet)
1
Tudni kell, hogy mikor az Úristen népek s országok dolgát rendezte volt a földön, Erdélyről
ügyesen megfeledkezett. Azóta is szokásban maradt, hogy megfeledkezzenek róla,
valahányszor adódik.
Szóval az Úristen éppen elkészült a maga munkájával, s kedvtelve szemlélgette a világot,
mikor megszólalt mögötte a legöregebb főangyal. Egy olyan nagybajuszú, időt-töltött főangyal
volt ez, olyan törzsőrmesterféle. Azért volt szabad neki megszólalnia.
- Uram - mondotta -, valami még nincsen készen!
- S az mi lenne? - nézett az Úristen csudálkozva legvénebb szolgájára.
Az pedig kivette szájából a csutorás pipát s odabökött vele Erdély felé.
- Ahunn-e! Még nincsen rajta senki!
Az Úr odanézett, s abbiza lakatlan volt egészen. Pedig csudaszép kis országnak ígérkezett,
tiszta vétek lett volna pusztába hagyni.
- No, várj csak - mondta s elkezdett kotorni a zsebeiben.
Talált is egy marékravaló magyart még, azokat leszórta a völgyekbe. A másik zsebében
valami maradék románokra bukkant, azokkal meg behintette a hegyeket.
- Így, ni - mondotta -, ezzel is megvagyunk. De a vén angyalcseléd csak csóválta a fejét. -
Már pedig ejszen hibádzik még valami.
- Hibádzik? Mi a szemed világa hibádzik? - hökkent meg az Úr. - Hásze emberek, azok
most már vannak, instálom - okoskodott a vén főangyal -, de ki fog ott dolgozni?
- Mi? Hogy ki fog dolgozni? Hát a magyarok a völgyekben s a románok a hegyek között!
De az öreg csak csóválta a fejét.
- A magyarok? Azok uraskodni fognak. A románok? Azok hanyatt hevernek s bámulják
leptiben a felhőket. Ami ráérő idejük pedig az uraskodásból s a felhőbámulásból marad, azt
eltöltik azzal, hogy kergetik egymást. Valakinek dolgozni is kell!
Erre az Úristen nagy bosszúsan benyúlt a lájbizsebébe, s kirángatta onnan a szászt.
- Na - lökte oda bosszúsan a magyarok s a románok közé -, itt van, ni. Ez majd dolgozik
helyettük is!
De a vén okvetetlenkedő újra csak megvakarta a fejét.
- Hásze jó, jó. Ez megvolna. De valami azért még mindég hibádzik!
- Mi a keserűség hibádzhatik most már? - mérgelődött meg az Úr ekkora konokságon.
- Hásze idenézz, Uram - bökdöste pipáját az öreg főangyal Erdély felé -, a magyar
uraskodik és veszekszik a románnal. A román bámulja a felhőket és veszekszik a magyarral.
Na ugye? A szász, az dolgozik, ez igaz s a veszekedésben mindég amellé áll, amelyik éppen
erősebb. Na de kinek lesz haszna belőle? A szász, az fösvény, Uram, annak szőrös a lelke! Köll
még valaki, akinek esze is legyen, meg szíve is s a munkához is értsen valamicskét, mert
különben elviszi az ördög az egészet!
Erre már az Úristen sem mondhatott egyebet, minthogy ez éppen így igaz, s mivel pedig a
zsebeiben már nem volt semmi, amit elővehetett volna, hát megteremtette a székelyt.
 

igazmondó

Kitiltott (BANned)
Kedves Aariella!
Nagyon tanulságos, sőt tetszik nekem.
Most jövök rá hogy a magyarok miért vannak elnyomva?
Hiszen Isten nagyot tévedett már akkor amikor, a magyarokat a völgyekbe , a románokat meg a hegyekbe telepitette.
Így sokkal magasabb szintre helyezte a románokat, és e tévedése miatt a magyarok örökre le lesznek nézve, fenetről.
Sőt a hegyről a völgy felé folyik a "szennyvíz és a mocsok''.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kedves Igazmondó!
Túléled, gondolom. Ha megszeretnél ismerkedni a magyarok és más hunfajú ROKON népek (avarok, kabarok, úzok, tatárok, manysik, hantik, baskírok, vepszék, törökök, kazahunok, székihunok (székely), kunok, mongolok, mordvinok, jászok, szkíták, úzok (palócok), mandzsuk...stb történetével akkor ajánlom újra az Arvisurát. Vedd meg és olvasd el, ha kell éjjelente sem tilos. Régi nép története hosszú és nem éppen sima..A legtávolabbi ősidőkben a hunfajú népeknek persze egy törzse, népcsoportja lehetett, de ez nagyon messze van időben..
A kérdésedre nagyon vázlatosan írok, ott ugyanis az ajánlott könyv..aki akarja bizonyos agymunkával ebből jól tájékozódhat, vagyis, ha akar és bír..
Az utolsó jégkor kb 10 000 éve mult el, persze nem egyik napról a..vagyis ie. 7000 körűl. Nézd meg ha kérhetlek a Bihar név, jelige mellett azt a kis kör micsodát, ez egy Erdélyben talált kb 6500 éves vadász amulett, méghozzá egy" hunfajú népbeli" valakitől...neve: tatárlaki amulett és meg is fejtették. Ez még nagyjából képírást tartalmaz. Kolozsváron a múzeumban van---a másolata. Az eredtit már lenyelték az oláhok. Talán Torma Zsófia (első régésznőnk) marosmenti kutatásait is érdemes lenne megismerned..
A Hun Törzszövetség ie. 4040-ben alakult meg Ordoszban (ma a város neve: Paotou) a Sárga folyónál, Kínában, első fősámánja Abagaba volt. AGABA elvei között az is jelen volt, hogy keresni kell a szétszóródott rokonnépeket és ezért sok kalandozót (ma expedíciónak mondanák) küldött szét főként nyugatra. Először Uzapani, majd Batour (Bátor) sámánokból álló expedíciója tett nagy utakat, már ie. 4020-tól. Az Industól a sumérokon, Egyiptomon át a Kaukázusig, Kárpátokig és visszafelé az Altájon át a Bajkálig...10 évig lovagolgatva...a sámán csapattal. . A szétszóródás okait az Arvisura tartalmazza, erről most nem írok..de Agaba előtt is voltak már hunfajú népek...valahol, egy másik földrészen, de egy kataklizma.. Nézd meg a térképeden hol van Hawaii.
A Hun Törzszöv. vezetői mindíg is a Kárpát-medencét tartották -jégkor előtti- őshazának. Ide Gula (Gyula) sumér pateszivel jöttek el az első felderítők ie. 4000 körűl . Többen itt is maradtak -ez szokás volt- PARAJD vezetésével..a mai Parajdon persze.
A következő expedíció pedig Kerkával érkezett (ie. 3970 körűl) majd Baloggal is sokan jöttek (ie. 3770), akik pl megalapították Debrecent..(kinaias szó: Deb-Re-Cen!! nem véletlen ez) Az expedíciókban mindíg több hunfajú néptörzset képviselő sámánok, vagy vezetők voltak, pl Balog kazahun volt, de tárkányokra, rimalányokra is szükség volt. Balog idejében már volt a Tiszánál egy fősámánság is, Tisza jaku sámán vezetésével (25 féle sámán létezett: a boksa, igric, bőd, nazír, jaku, bacsa, barus stb) ...és elkezdődött a széttelepülés eleinte az alföldi és az erdélyi részeken. Tisza sámán fiának neve Szeged volt. A többit Rád bízom. A jászok "fővárosát" Berény alapította, a többit Rád bízom. Eger neve...Egedtől származik, a nyugati szkíták fejedelmétől, Gyöngyösé Gyöngyös nevű szkíta fejedelemtől..de a térképen látható Maklár is szkíta és Szihalomé mi lehet? A magyar honfoglaóknak már alig kellett településnevekkel vacakolni. Vác vepsze alapítású, még Pannonkori..a Balaton neve is vepsze.
Balog után már 100 évenkénti rendszerességgel érkeztek ide betelepülők, pl a jászok is.
A kalandozásokról ennek vezetői jelentéseket -arvisurákat- írtak Ordosznak. Ordosz egy város neve is és egy fennsík is (térképet!).
Még néhány betelepülőt említenék: Aranyosszékre Esküllőék jöttek (ie. 2800) , a Barcaságba Barca..az utóbbi ie. 1610-ben.
A betelepülésekre idővel jellemző volt, hogy egyfajta népcsoport (kabar, vagy mondjuk a palóc, a szkíta, a székely, a jász, a kun..) nagyjából egy területet foglalt el. ezt bővítették új érkező esetén.
Nagy betelepülés volt, amikor Pannon egy tyumenyjéval (10 000 lovas) megérkezett, melynek kb a jó fele Aranyosszéken, Esküllőnél maradt, a többi átjött a Dunántúlra, biztosan hallottál már Pannonhalmáról, ez volt Pannon székhelye...az unokája -Veszprém- pedig Veszprémet, mint fősámáni központot alapítja, de utódai voltak még: Sopron, Pét, Lébény, Pentele stb is. Pannon szkítákkal és avarokkal érkezett, de a betelepülések itt is erősen színesítették ezt..Ekkor a szkíták (háromféle szkíta volt!) megalapították Pécset, Pécs tórem városát..A római időkben a rómaiak azután átnevezték ezeket, Arrabona, Savária stb nevekre..ők a székelyt sikulnak, a kabart kvádnak, a dahát dáknak, az úzt oscusnak stb nevezték.
Ekkor már jelentős rokonnépekből álló népesség élt a Kárpát-medencében. Pannon után a legnagyobb honfoglalás Atillához (433) köthető, majd az avarokhoz (568-75) és végűl a Magyar Törzsszövetséghez (895-96).
Minderről sokkal részletesebben érdemes tudni, annak akit érdekel..mert a leírásom éppencsak említi ezek nagyrészét. Pannontól kállságokra volt az ország felosztva.
Nagyon lényeges lenne ismerni még az uruki ősvallásunkat is, mely Jézushoz kötődik.
A mai Európát lakó népek nagyrészének a származása Atlantiszhoz kötehető. Ezért a szlávok, latinok, germánok, görögök...atlantiszi népek. Nagy tömegben ők akkor érkeztek, amikor az Atlantis elsüllyedt, mely geybeesett a Szantorin felrobbbanásával, vagyi ie. kb 1600 körűli ennek a dátuma. az oláh is latin..a daha pedig rokonnépümk, őket j e l ő l t é k ki őseinknek...a fényezés okán?? A daha neve a rómaiknál a dák, ők különben Atilla segédcsapatai voltak...őshazájuk az északiráni Urmia tó keleti oldalánál volt. Réka a daha fejedelemhez ment feleségűl Atilla halála után..
Kivételesen írtam csak ide, -mondó kérésére, a szövegem nem idevaló, tudom.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Nem szeretném a majákat pellengérezni-nagyon. Megkell jegyeznem, hogy -már jóval előttük- pl a sumérok és az egyiptomiak nagyságrenddel okosabbak voltak náluk. Jelenleg valaki kitaláta, hogy őket éppen fényezni kell..biztosan okkal. Szerintem ez félrevezetés.
Valaha -a közös őshazájukban- a majáktól délre éltek a sumérok, akiket ekkor Uruk törzsbelieknek neveztek..az egész földrészen az Uruk törzsbeliek voltak "az ész"...A maják inkább hajóztak, halásztak és persze azért valamennyire ismerték az égitesteket is a sámánjaik, akiket most "maja papoknak" neveznek..de csak valamennyire. Írásuk pedig egyfajta képírás volt, ezen nem is sokat változtattak, akkor sem, mikor más népek pl már a rovásírást gyakorolták, akkor sem. Más szokásaikon sem tudtak változtatmi pl az emberáldozatok is megtörténtek később is...a fémmúvességet pedig nem ismerték, ezért obszidián késsel vágták ki embertársaik szívét, a maja isteneknek. Ez nagy kultúra ám...piramisaik pedig az egyiptomi lépcsős piramisok mintájára épültek.
A közös őshaza kb 7000 éve eltünt...a Csendes óceánban, mai kis maradványa -északon- Hawaii.
Mindenki persze azt bálványoz, amit akar, de lehet, hogy a bálvány nem is az..
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Szerintem nyugodtan :).
Új vagyok, így elnézést, ha olyat írok amiről volt már szó. A topic nyitó szövege miszerint az 5.Nap utolsó éve lenne 2012, az nem pontos,
a 4. Nap utolsó éve, és az 5. kezdődik dec.22.-én a maják szerint.
Ami a fotonövet illeti, 2012 dec.22.-től a föld egy része már folyamatosan benne lesz, a teljes föld (van ugye vastagsága) minden része
pedig 2013 február 17-18.-tól állandóan. A fotonövbe való belépés valamikor 1987. augusztusától kezdődött.
Úgy gondolom nem lesz világvége egyik napról a másikra :eek:. Egy folyamat az egész, de úgy mondják nagyon fontos,
mert az un. kozmikus évet 26.000 (ill. 25920) zárjuk (összefüggésben a föld precessziójával). Minden ilyen korszakváltás
egyben vizsga is, de nem egy pillanat.

Valakinek rosszul működik a számológépe. A topic indítója hozzászólásban azt írta, hogy a 25 625 év jár le decemberben. Ez a Föld egy precessziós ciklusát teszi ki, ennyi idő alatt tesz meg egy teljes kört az állatövi jegyekben. Ezen belül 1 Napciklus a maja naptárban 5125,4 év. Ha elosztod a 25625-öt 5125,4-gyel, akkor nem 5 jön ki? :mrgreen: Ezért ez az ötödik és azt követően jön a hatodik Napciklus. Na, ennek a megírásához nem volt már idejük szegény maja papoknak vagy azoknak, akikre Bihar is célozgat.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ha pontos értéket szeretne kapni valaki a precesszióról, akkor erre már nem alkalmas a maják számának értéke. Azóta mióta ezt megalkották, műszerek hijján, többször pontosították ezt a csillagászok. A jelenlegi "átmenetileg pontos" értéket megkereshetem...Mindez azonban nem fontos...a lényeg az, hogy a maják egykori értékével kell-e ezt figyelembevenni, vagy a legújabbal? Gondoljunk bele Egyiptomban már jó régen pontosítani kellett még az őslakóknak a Szíriusz (Ibos) csillag felbukkanásának idejét a Kheopsznál, ..mert rájöttek, hogy ..
Kapásból írom, hogy a Föld kb 1 secundum/év értékkel lassul jelenleg..ez bizony tőbbezer év alatt már észlelhető, ha nem is a mi számunkra. A 25920 év pedig egy nagyon régi érték.. A Föld mozgása sokkal bonyolultabb mint gondoltam volna...na és a Zodiákus csillagai fixen állnak?
A világvége pedig sokunknak eljöhet és sokunknak nem.
 
Ö

öreganyám

Vendég
Nem a világvégi hangulatot akartam fokozni, csak rámutatni, hogy van benne valami, amit a maja próféciában leírtak. Vallással kapcsolatban pedig a Popper Péter írásával értek egyet.
"P. P.: – Sokfajta lelkésszel, pappal, guruval, lámával megismerkedtem, így lett belőlem szellemi kóbor kutya. Nemvolt bennem már annyi önátadás, hogy valahova, egy gyülekezethez teljes szívvel becsatlakozhattam volna. De voltak olyan gyülekezetek, voltak olyan papok, akikre rábólintottam. Úgy láttam vándorlásom során, hogy a vallások ugyanarról szólnak. Egyetlen transzcendencia létezik a világon. Konok egyistenhívő vagyok. Ha Istenről van szó, nem látom a különbséget. Azt látom, hogy ugyanarról beszélnek, máshova téve a hangsúlyokat. Ezért a világ legostobább dolgának tartom a vallásos ellentéteket, hogy ugyanannak a transzcendenciának, Istennek a nevében gyilkolják egymást. Ha én egy hétpecsétes gazembert megmutatok egy muzulmán imámnak, egy rabbinak, egy püspöknek, egy lámának, mindegyik azt fogja mondani, hogy ez egy sötét gazember. Teljesen azonos lesz az erkölcsi ítélkezés. Az igaz papságon az előítélet-nélküliséget értem, az elfogadását."
Asztronómiával lehet foglalkozni, hogy a föld primer , szekunder , tercier mozgása és az egyes mozgások mennyi időt ölelnek fel. Minden esetre a maja prófécia arról szól, hogy a víz meghatározó lesz ebben az időszakban. Ha mást nem akkor a tengerszint emelkedését, vagy az nagy mennyiségű esők egy egy területen, máshol szárazság. Ha Bihar ezt nem veszed észre, akkor nincs miről beszélni/írni
 

igazmondó

Kitiltott (BANned)
Tudjátok mit az a gyanum, hogy ez az egész kavalkád egy hatalmas félrevezetés alapja megint.
A National Geografic-on látom a reklámot miszerint nagy betükkel ki van írva APOKALIPSZIS, Fel vagy készülve rá?
És most jön az üzleti része mutatják benne a specsialis védőruhákat, sisakokat, gázmaszkokat, hogy a paraszt minél többet vegyen meg belőle az ők mégjobban meggazdagodásuk érdekében. Egy hatalmas üzlet van kialakulóban.
Na ehhez mit szóltok? Ja és ha netán történni fog valami akkor ezeknek a ruháknak semmi hasznát nem vesszük.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Ha pontos értéket szeretne kapni valaki a precesszióról, akkor erre már nem alkalmas a maják számának értéke. Azóta mióta ezt megalkották, műszerek hijján, többször pontosították ezt a csillagászok. A jelenlegi "átmenetileg pontos" értéket megkereshetem...

Keresd meg, légy szíves. Ha így van, ahogy mondod akkor mégsem olyan elképesztően pontos a maja naptár, mint írják.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Nincs miről öreganyám, mert öt mondatból nem sokat lehet megérteni olykor...a másik gondolataiból. Azért tehát a lassú felfogásom okán mégsem értem, hogy Popper hogyan jön ide a vallásával, a lámáival, a maga pszichológikus lényével? Mert amit mondd az igaz, a véleményének a helye talán mégsem nem nálam van..Jómagam ugyanis a majákról merészeltem a véleményemet leírni, bocsánat érte.
Öreganyám a tengerszint emelkedések nem a maja prófécia következményei. A jégkor elmultával (azaz 10 000 évvel ezelőttől) kezdődott ez a jelenség. A jelenség okán pedig sokminden történt, szigetek süllyedtek el a tengerfenékre ható megnövekdett nyomás miatt és szigetek lettek óceánpart területekből vagy éppen szétszakadtak, elsüllyedtek a szárazföldek darabjai(Anglia, Bering szoros, Szahalin, elsüllyedt az Atlantisz is stb..)
Viszont tévedtem Kyra, mert a Föld 100 év alatt jelenleg 29 másodpercet késik, egy csillagászok által írt könyv szerint. A késés legfőbb oka az árapály jelenség. Ezt a késési időt "kamatos kamattal" számítva 2000 év alatt 3 óra 15 perc lassulás várható.
A naptár viszont sok javítgatáson esett át, mondjuk Hammurabi óta. Régebbi példákat is mondhatnék, Egyiptomban is sokat vacakoltak a Szíriusz heliosztikus megjelenési idejével, később Cézár is tett ilyeneket..Például a 15. században már a pápaság is észrevette a napok elcsúszását, de csak 1582-ben javították ezt ki, mikor 10 napot hozzáadtak. Namost a maja naptár és az európai kiigazítások ( majd szökőnapok) viszonyaival mi a helyzet? Arra akarok rámutatni, hogy a maják utolsó ciklusának időpontja csak hibával számítható át a mai időszámításunkra...vagyis jelentős, akár többnapos eltérések is lehetnek a kettő között. Ezt az eltérést befolyásolhatja a maják jóslatának ideje is. Sok probléma forrása az is, hogy az év kicsit több mint 365 nap (0,24219...nappal).
A Föld bolyongásos térbeli mozgása különben még annyi tényező függvénye, hogy inkább nem is érdemes itt nagyon részletezni...hiszen a Holddal egy közös tömegközéppont körűl kering (bolyong) , a pályája ellipszis, és a Földtengelye -most olvastam- 22-24,4 fokok között ingadozik (persze nem évenként...) stb..Ja és egyensúlyzavarai is vannak..(hó, lombhullás, sarki jég olvadás...)Még ráadásul a Föld a téli évszakban siet, nyáron pedig lassabb a mért keringésének..forgásának ideje. Ezek okán bevezették a csillagászok a középnap fogalmát, továbbá a csillagidőre is szükségük volt.. Még egyéb problémák is léteznek, mellyek befolyásolják a keringését.A Föld ferde pályasíkja, vagyis a tengelye is egy módosító tényező, mint írtam..ugyanis ez a sík sem örök ill. konstans tehát, jelenleg kb 23.5 fok..
Szegény maják...új hazájukban minden csillagászati megfigyelésükön változtatni is kellett. Ezért is nehéz hazát cserélni..
 
Ö

öreganyám

Vendég
Poppert azért idéztem, hogy sem a Maja kultuszt se más ezoterikus szélsőséget nem követem, de amit írtak, úgy néz ki, hogy ha lassan is , de bekövetkezik.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Sok őskori nép élt és ezeknek mindnek szinte volt kultusza. Jómagam csak a hunok, hunfajúak esetében tudok erről egy igen keveset. Ők nagyon régen egy közös, hatalmas őshazában éltek a majákkal, indiánokkal, Góg fehér és Magóg fekete hunokból álló népeivel. Továbbá az agabákkal (agaba törzs volt pl az örmény is), és az okos, nagykultúráju Uruk törzsekkel. A közös főváros neve Kosztroma volt a hunok fővárosa pedig Dorozsma..
Már ebben az időben közös nagyfejedelmük volt, közös tudásközpontjuk létezett, csillagjárások megfigyelésével is foglalkoztak...és kegyhelyeik, templomaik is voltak. A templom és a korona sem nyugat találmánya..
Nem tudni -legalábbis nem tudom- hogy mi lehetett az oka annak, hogy az Uruk törzsbeliek voltak a legokosabbak. Később, amikor őket suméroknak nevezték, akkor már ők Egyiptom papjait is "okosították" sokmindenre. Vándorlásuk oka pedig -Mezopotámiába- a vulkanikus hegységgel "megáldott" hazájuk földjének instabil volta, majd elsüllyedése. Nagyon sok nép ősemlékezetében él egy hatalmas csendes óceáni kataklizma (olv. Várkonyi Nándor: Sziriát oszlopai). Amikor ezt nem hittem el, akkor -többek között- azt olvastam, hogy több fejedelemfi elmenekült hajós népével amikor a szigetük földje remnegett és a tenger elöntötte...erről azt írja a könyv, hogy Suva is ilyen valaki volt, aki délre indult hajóival...nem akartam elhinni és szétnéztem a térképen: a Fidzsi szigetek fővárosa Suva. Tessék megnézni..de folytahatnám..akár Kuszkóval is. Ha ez sem bizonyíték, akkor ugyan mi lehet az?
Valamit viszont elhallgatok, ugyanis így is meseszerűen hangzottak az eddigiek és ez a kötözködők ingerküszöbét már átlépi . Mert sejtetik néha a Mu-nak -általuk elnevezett sziget- létét, de itt belép az atlantiszi effekt: mindenki máshol keresi, holott az atlanti óceán sem olyan végtelen...hol lehette a Mu?? Szóval a Mu neve a lakóinál nem stimmel, de a darwini evolúció is kitaláció...egészen más volt a helyzet anno. Darwin a majáknál biztosan megbukott.
A maják labdaszedők voltak csak a közös hazában...most valakik valamiért isteneket csináltak az obszidián késes szívkitépő népükből..akik évezredekig egy lépést sem tettek..csak kukoricáztak.
Bármilyen furcsa, van összefűggés a maják szívkitépései és ma sumér királyok, királynők embermellékletes sírjai között. De ez nem meglepő, írtam az előbb, a közös őshazájuk egy nagy sziget volt. Az avarkorig idegen népek elfogott embereit szabad volt sírmellékletként a királyhoz betenni az avaroknak is, ezt -emlékeim szerint- a 600. évi pécsi nagyszalájukon azonban megszüntették...csak ekkor. Persze előtte már sokáig nem éltek ezzel az avarok.
Ugyanis Anyahita három fia közűl Él és Úr megengedte ezt a fajta temetést...Van azonban nem. A magyarok Van hívei voltak..( A Van tó neve mondd valamit, de hosszú ) A majákról nem tudni, hogy a teljes hitviláguk mit tartalmazott, írt elő. Csak foszlányokat mondanak róluk a mai nemtudók és úgy tesznek mintha tudók lennének. Persze mindenki abban hisz, amit jónak lát. A maják tudása még nagyon kiforratlan volt, amikor a sziget elsüllyedt és menekülniük kellett, nekik is, de tudtak hajózni. Így egy elzárt közösség lettek Dél-Amerikában. Ezért nem tudtak a fémgyártáshoz -kivéve az aranyat- hozzászólni és írásuk is így lett egy konzerválódott nehézkes ősvalami..A lépcsős piramisok is beszélnek, ezek Egyiptomban keletkeztek legrégebben és a legősibbek (pl a Dzsószeré) a maják pedig itt megálltak szintén. De ez is egy közös őshazára mutat..
Nem lehetett a maják élete könnyű, nem is voltak azért sötétebbek mint az indián testvéreik Ecuadorban, Peruban és máshol. A mai napig nem értelmezték kik az indiánok, kik a maják, a hunfajú népeket sem tudják összefoglaló módon értelmezni, látni. A majákról majd Kukulkán - az égi nagyfejedelmük irnoka- fog egy nagy könyvet írni..addigis jó nagy és kevert a szövegem.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Nem a világvégi hangulatot akartam fokozni, csak rámutatni, hogy van benne valami, amit a maja próféciában leírtak. Vallással kapcsolatban pedig a Popper Péter írásával értek egyet.
"P. P.: – Sokfajta lelkésszel, pappal, guruval, lámával megismerkedtem, így lett belőlem szellemi kóbor kutya. Nemvolt bennem már annyi önátadás, hogy valahova, egy gyülekezethez teljes szívvel becsatlakozhattam volna. De voltak olyan gyülekezetek, voltak olyan papok, akikre rábólintottam. Úgy láttam vándorlásom során, hogy a vallások ugyanarról szólnak. Egyetlen transzcendencia létezik a világon. Konok egyistenhívő vagyok. Ha Istenről van szó, nem látom a különbséget. Azt látom, hogy ugyanarról beszélnek, máshova téve a hangsúlyokat. Ezért a világ legostobább dolgának tartom a vallásos ellentéteket, hogy ugyanannak a transzcendenciának, Istennek a nevében gyilkolják egymást. Ha én egy hétpecsétes gazembert megmutatok egy muzulmán imámnak, egy rabbinak, egy püspöknek, egy lámának, mindegyik azt fogja mondani, hogy ez egy sötét gazember. Teljesen azonos lesz az erkölcsi ítélkezés. Az igaz papságon az előítélet-nélküliséget értem, az elfogadását."
Asztronómiával lehet foglalkozni, hogy a föld primer , szekunder , tercier mozgása és az egyes mozgások mennyi időt ölelnek fel. Minden esetre a maja prófécia arról szól, hogy a víz meghatározó lesz ebben az időszakban. Ha mást nem akkor a tengerszint emelkedését, vagy az nagy mennyiségű esők egy egy területen, máshol szárazság. Ha Bihar ezt nem veszed észre, akkor nincs miről beszélni/írni

Nagyon okosan ír erről Popper Péter, de ha az idézetedben netán volna célzatosság egy másik topikban dúló vitára, akkor csak annyit jegyeznék meg, hogy Popper egy transzcendens istenről beszél, aki egyetlen egy van bármely bőrszínű, vagy vallású emberről van szó, de a másik topikban épp az a vita tárgya, hogy olyan istenképet erőltettek egy két milliárd embert tömörítő közösségre, akinek semmi köze semmiféle transzcendenciához.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Tudjátok mit az a gyanum, hogy ez az egész kavalkád egy hatalmas félrevezetés alapja megint.
A National Geografic-on látom a reklámot miszerint nagy betükkel ki van írva APOKALIPSZIS, Fel vagy készülve rá?
És most jön az üzleti része mutatják benne a specsialis védőruhákat, sisakokat, gázmaszkokat, hogy a paraszt minél többet vegyen meg belőle az ők mégjobban meggazdagodásuk érdekében. Egy hatalmas üzlet van kialakulóban.
Na ehhez mit szóltok? Ja és ha netán történni fog valami akkor ezeknek a ruháknak semmi hasznát nem vesszük.

Tegnap véletlenül én is láttam egy ilyent, ahol a családapa bemutatta mennyi készletet vásárolt össze és bemutatta a 4 darab fegyvert, amit a készlet védelme érdekében szerzett be. Most lőgyakorlatra jár az egész család. Ő a gazdasági összeomlásra számít Amerikában. Végén az összekötő szöveg az volt, hogy lám-lám! Milyen helyesen cselekednek, mert valóban nagy a baj Európában...:mrgreen:

Remek, már csak azt kellene megmagyarázni, hogy ha itt a nagyobb baj, akkor miért ott fegyverkeznek és halmoznak fel élelmiszert? Folyik a hülyítés ezerrel és az a tapasztalatom, hogy egy csöppet sem hatástalanul. Az emberek szajkózzák, amit a tévék sugallnak. Elfelejtünk főzni, meg gondolkodni. Készétel, előre és mások által gyártott gondolat. :twisted:
 
Oldal tetejére