Gyorsabb mint egy forma 1-es auto es megbizhatobb is!

Anonymous

Állandó Tag
Állandó Tag
Pentium 4: Az Intel már túl a 3 GHz-en \m/

2002. november 14., csütörtök, 10:10


Az Intel november 14-én piacra dobta minden korábbi, asztali PC-kbe szánt lapkájánál nagyobb teljesítményű processzorát. Az új Pentium 4 órajele meghaladja a 3 GHz-et.


Az Intel új, asztali számítógépekbe szánt chipje 3,06 GHz-en működik, és egy Hyper-Threading elnevezésű technológiával is felszerelték. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy az alkalmazások a processzort virtuálisan két külön lapkának lássák, ezáltal több különálló feladatot egyszerre lehessen végezni - például video kódolás mellett játszani - a sebesség lassulása nélkül. Az Intel közlése szerint emellett az eddig csak a szerverekbe szánt Xeon CPU-kban alkalmazott Hyper-Threading az azt kihasználó alkalmazások - például az Adobe Photoshop - esetében akár 20 százalék teljesítménynövekedést tud biztosítani.

Piaci elemzők a 3 GHz-es processzor megjelenése kapcsán nem számítanak az eladások számottevő növekedésére. Mindeddig a Dell, a Hewlett-Packard, a Gateway és öt másik számítógépgyártó jelentett be az Intel új lapkáját használó konfigurációkat, amelyeket 1200-3000 dolláros áron kínálnak. Maga az új Pentium 4-es lapka ára nagytételű rendelés esetén 637 dollár, míg legközelebbi típustársának, a 2,8 GHz-es Pentium 4-esnek az árát ezen a héten 508-ról 401 dollárra csökkentette a gyártó.

Az Intel legnagyobb riválisa, az AMD várakozások szerint az elkövetkezendő hetekben fogja piacra dobni az új Pentium 4-es vetélytársául szánt új, Athlon XP 2800+ típusjelzésű processzorát.

[origo]

.
 

Athos

Kitiltott (BANned)
Szia Admin!
En teljesen analfabeta vagyok a szamitogepekhez, es szeretnem ha egy par szoban magyarul is leirnad mennyit is jelent a 3.0GHz osszehasonlitva mondjuk egy 2.0GHz-essel. Irj legyszives egy par peldat, igy jobban lehet majd erzekelni a kulonbsegeket. Koszi.
Athos
 

Anonymous

Állandó Tag
Állandó Tag
Ok induljunk az alapokbol.

Szoval az a doboz ott a labad mellet tudod amit neha megrugdosnal szivesen ugy hivjuk hog szamitogep :roll:

Abba a dobozba talalhato a processor is mind sokminden mas mint mondjuk a video kartya, a winchester stb. stb. A Processor egy kis lapkacska (ok van kivetel) vegulis ez a szamitogep lelke! Ez vegzi el az osszes szamitast es minden muveletet. Na most ennek a gyorsasagatol is (es a ram meg a winyo es meg sok mastol is de fokepp a processortol fugg) fugg hogy most milyen gyors a geped, milyen gyorsan tudja elvegezni a muveleteket. Szoval minnel gyorsabb egy processor annal gyorsabban vegzi el a feladatot namost ha te nem csinalsz sokimdnent a gepen csak weblapkat nezegetcc meg ilyesmi akkor nem fogod erezni nagyon a kulonbseget hiszen ott mar nem a gep lesz tul lassu hanem te :D.

A gyors processor akkor kell amikor ujjabfajta jatekokat szeretnel jaccani a gepen, video szerkeztes es ehhez hasonlo dolgokat csinalsz. Ekkoraztan mar szukseged van egy nagyon gyors gepre mert egy 200mhz es gep elott ott ulhetel napokig (persze a gep nemsokaig birna lefagyna 2 masodperc alatt :roll: ).

Na most mit is jelentenek ezek a szamok. Par evvel ezelott legjobb gepek is csak 500-600 mhz en futottak de boven lehetett latni meg a
200mhz-100mhz eskbol (meg ma is vannak :shock: ). Ez a mai teljesitmenyhez kepest nulla! Ma mar amint latjatok 3.0 Ghz-nel jarunk sott ha jol tudom a cikk kiadasa ota mar igencsak megkozelitettuk a 4Ghz-et is mar! (3Ghz---->3000 Mhz). Ennek a processornak rettento nagy teljesitmenye van! Anyira sok hogy egy atlag Juzer ki sem tudja hasznalni normalisan. De azert megis jobb Ferrarival dongetni mint trabival nem :wink:

Remelem ezzel tisztabb lett.
 

Athos

Kitiltott (BANned)
Koszi Petyoca, valoban tisztabb lett a kep, ha meg eszembe jut valami megkerdezem.
Tenyleg, Te a sajatodat miert rugdosod? :)
Udv. Athos
 

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ide csak ezert irok,hogy ez az "egy" ne arvalkodjon ...
"gyorsabb,mint egy forma egy"kepzelte a fiam,amikor negy evvel ezelott beleugrott egy motor vasarlasba,de tevedett.Mert, mire kifizette a csodajarganyt,majd kezhezkapta.Kb. egy honap mulva,mar hult helye volt.
(szegeny gyerekem,pedig mennyit melozott erte)
Csak ennyi....

Sziasztok...
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Bogyómama!
Szia! :D
Nagyon sajnálom a Fiadat!
Nagyon nagy baj, hogy senkinek az értéke nincs biztonságban!
Ami mozdítható viszik! :!:
:..:
 

Andi2010

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma már az a kérdés, hogy hány gépet (procit, memóriát) zsúfolnak be egy gépbe, gyakorlatilag a határ a csillagos ég, csak bírd pénzzel. :) Lassanb elfelejthetjük a klasszikus PC fogalmat. Böngészős alkalmazások némelyike tipikusan ilyen előfutár, ki tudja mi fut a te gépeden, mi fut a kiszolgálón.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Érdeklődnék hogy mit tud a Thunderbolt csatlakozó, mert hallottam hogy nagyon jó
Idén februárban megjelent egy áttörést hozó új csatlakozószabvány, az adatátviteli és a videós csatornákat egyesítő, 10 gigabites Thunderbolt. Először az új Macbook Pro laptopokon lesz elérhető, és az Apple nagyjából egy év előnyt szerzett riválisaival szemben. Kérdés, hogy a riválisokat ez érdekli-e. A Thunderbolt fejlesztésének az alapja az eredetileg Light Peak néven ismert optikai csatlakozó, amellyel az Intel egy alacsony késleltetési idejű (8 nanomásodperces), nagy sebességű (mindkét irányban 10 gigabites) átviteli módszert akart bevezetni. Fontos újdonsága, hogy jelentősen csökkentették az eszközök közti háttérkommunikációt, tehát a tényleges sebesség sokkal jobban megközelíti az elméleti maximumot, mint mondjuk az usb 3.0 esetében. Az usb 3.0 az ígért 5 gigabitből nagyjából 3 gigabitet tud kihozni.
Csakhogy az Intelnek gondot okozott az üvegszálas vezetékek magas ára, ezért inkább összekötötte a Light Peaket az Apple DisplayPortjával, és végül rézdrótos vezetéken valósította meg a nagy adatátviteli sebességet. Így viszont már hülyeség lett volna megtartani a Light Peak nevet, hiszen nem optikai a csatlakozó, ezért átkeresztelték Thunderboltra. A rézdrót előnye, hogy energiát továbbít, tölti az eszközöket, hátránya azonban a rövid, csupán 3 méter körüli hossza. A jövőben az optikai kábel több tíz méterre növelheti a kábelhosszt, ám ez nem továbbít majd elektromos áramot.

Az új csatlakozó nem kompatibilis az usb-vel és bővítőkártyán sem építhető bele a számítógépekbe. Olyan alaplapot kell venni, amin eleve rajta van a Thunderbolt vezérlőcsipje, amelynek közvetlen kapcsolatban kell lennie a rendszer videós és PCI Express vezérlőivel. Az Apple emiatt szerzett előnyt a riválisaival szemben, a többi pc-gyártó talán jövő tavasszal dobja piacra a thunderboltos számítógépeit.
Gyorsulási verseny a szakadék peremén?

Fölösleges aggódni a Thunderbolt hiánya miatt, mert egyelőre nincs olyan eszköz, amely ki tudná használni a sebességét. Az Intel prototípus eszközökkel ért el egy demonstráción 6,25 Gbps sebességet, de a jelenleg kapható gyors SATA merevlemezek is legfeljebb 6 gigabitet tudnak. Könnyebb lesz kihasználni a Thunderboltnak azt a funkcióját, hogy az eszközök sorba köthetők. Például a Macbook Próra kötött külső merevlemezre ráköthető még egy monitor is, amely így is meg tudja jeleníteni a számítógépen lejátszott 1080p felbontású filmeket.
A Thunderboltot az első év(ek)ben a profi felhasználók használják majd, a nagy adatátviteli sebesség például fotók és filmek továbbításánál lehet előnyös. Az Intel is közölte, hogy az eszközök eleinte drágábbak lesznek, valószínűleg sokkal drágábbak az átlagos usb-seknél. Sok a hasonlóság a Thunderbolt és a Firewire között. Azt is inkább a profik használták ki, egészen addig, amíg az Apple ki nem vonta a forgalomból, és át nem állt a szélesebb körben elterjedt usb-re. Ugyanez megtörténhet a Thunderbolttal is, ha a többi gyártó marad a jól bevált usb-nél.
 

MPZ

Új tag
szerintem meg a szoftware és a hardware egymásból él, az egyik gerjeszti a másik iránti folyamatos fejlesztés igényét
 

kifiu25

Állandó Tag
Állandó Tag
Manapság már csak a pénz szab határt

Ebben van valami mivel minden szoftver ami újabban kijön egyre nagyobb igényű
 
Oldal tetejére