Már a BBC-n is téma az ózdi vízelzárás

4xmami

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelenleg mindenkinek-akinek nincs vezetékes vize-150m-es körzetében van vízvételi lehetőség.Ahogy írták,73 másodperc alatt megtelik egy 10 literes vödör.Akkor hol itt a probléma??Nincs senki aki meg fog halni víz nélkül a hőségben.És már bocsánat,de idejükből telik alig 2 percet várni egy vödör vízre.
Csak éppen megint lehet hőbörögni,mert egy kicsit kényelmetlenebbé vált az ingyen élet.Ugyanígy lehet hőbörögni ha leszedik az áramlopáshoz használt vezetékeket,vagy ha nem jutnak be a szomszéd kertjébe ellopni a termést,mert áram van a kerítésben.Mert nekik minden JÁR.
Ugyanakkor nem egy faluban megtörtént,hogy az önkormányzat dolgozói nem kaptak fizetést,mert először a segélyeket osztják,és nem maradt nekik.
Humánusak vagyunk?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kicsit utana olvastam, torvenyes eloiras ott ahol nincs vezetekes viz 150 meterenkent kell kutat biztositani az ivovizellatast. /Van tiport a vizugyi szakembertol aki errol tajekoztatott./
Minden tv ezzel foglalkozik, a netten is fent van, meg lehet nezni, Pl Erzsebeten Bp. is tobb helyen hasznaljak az emberek mert nincs meg kiepitett vizvezetekrendszer.
Akit erdekel a tema megnezheti a riportokat ahol a tisztiorvostol a koz es jarvanyugyi szakembertol civil szervezetektol a vizmuvektol stb nagyon sok szakember mondta el a velemenyet.
Ami nem hoborges , hanem melyseges felhaborodas ez a rossz intezkedes ellen.
Minden mas temat kar idekeverni, aramlopast ,segelyt,mert ha nincs munkalehetoseg ez is letfeltetel az elethez, es sajna nem csak a romak kenytelenek segelybol elni hanem masok is akiknek semmilyen munkalehetoseg nincs ezektol az emberektol kar sajnalni a segelyt mert borzalmas nehez helyzetben vannak.
 

4xmami

Állandó Tag
Állandó Tag
És persze azokról se feledkezzünk meg,akik nem AKARNAK dolgozni,mert a segélyt egyszerűbb felvenni.Ezt konkrétan látom a saját környezetemben,ahol a férjem munkahelyére nem kapnak elég embert,pedig ott el tudnának helyezkedni a 2-3 osztályt végzett képzetlenek is,csak hát nehéz a munka és kevés a pénz.
Arról pedig szerintem ne vitatkozzunk így több ezer km távolságból,hogy jogosan hőbörögnek-e...mert aki csak a médiában látja amit láttatni akarnak vele,és homokba dugja a fejét az ott élők tapasztalatai elől,az sosem fogja megismerni a valós helyzetet.
Mert úgy látszik könnyebb rásütni egy országra,hogy náci,fasiszta meg rasszista,mint elgondolkodni azon,hogy esetleg jogosan éreznek úgy az emberek ahogy éreznek...
 

vivo8

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyértelműen faji támadásnak látom
Nem a vízről szól
De kissé visszafelé sült el
A kimagyarázhatatlan ál-indoklással(pazarlás 500 liter,autómosás, medencetöltés)
Embertelenség, ez már kínzása annak a lakosságnak
és még jobban rontja majd azok esélyét akik politikai céllal zárták el(kontra-produktív lépés)
 
Utoljára módosítva:

ValarMorghulis

Állandó Tag
Állandó Tag
Tulajdonképpen miről beszélünk?
Van hozzáférésük a személyes igényeik fedezéséhez elégséges mennyiségű vízhez? VAN, sőt, továbbra is ingyen van.

Nagyon helyes lépés volt a pazarlás korlátozása, a pénzcsapok nyomását is ideje lenne már csökkenteni.
 

divisi

Állandó Tag
Állandó Tag
yeti108 Legalább amíg a vízre várnak, addig sincs idejük "megélhetési bűnözniük"...
Ez egy igazán általánosító és előítéletes megfogalmazás jelzi a beállítottságát hovatartozását az illetőnek
Ő meg nem szomjazott van fürdőszobája munkája rendezett életet él Igazán még Ő nem kényszerült kukázásra
A pazarlás megszüntetésével egyet kell érteni
Kivéve ha katasztrófa helyzet van
Budapesten tudnak vizet osztani. Járatják a szökőkutakat ,és lehet benne hűsölni
De az ózdi szegénynegyedbeliek is ugyanúgy kiszáradnak
Ha sorban állás van vízért valahol az még nem rosszabb mint 1960 ban a régi közkutakra járásnál. 2 kannával mentünk.20 litervizet használtunk naponta
Csak kizárólag inni és főzni használtuk.Meg kicsit spórolva mosdani.
Mosásra esővizet gyűjtöttünk,meg kényszerből ásott-kútvizet
Kemény víz nem alkalmas mosásra jobb az élkővíz
Fentebb láttam egy képet miszerint a közkifolyóra slagot kötöttek és egy kb 80 literes felfújható kismedencébe folyik a víz.Ez még nem ok a sok kút korlátozására
Az a kép éppen a kerítés előtti közkifolyóból tölti a vizet
a legközelebbi kút elvileg 150 méterre van
Akkor már megint egy miatt büntetnek általánosan és adminisztratív eszközökkel
Hazug polgármester van ott és elvadult embertelen
Neki meg van ami kell Már csak a szavazatszedésre hajt
Neki nem a pazarlásról szól.
Nem tud jobb életet teremteni hát adminisztratív eszközökkel büntet egy városrészt
 
Utoljára módosítva:

Gagul

Kitiltott (BANned)
Talán, a T.Olvtársak hallgassák meg nyitott füllel a mai mr1-n az ütközöt, 12:30-tól.Abban a helyi cigány önkormányzat vezetöje (vajda??) szépen elmondja a valósat.Amellett: ugye, egy olyan országban történik meg mindez,ahol akkora a jólét, hogy trainig cimén az utasok eltólják a 2-s villamost Pesten. Ma,.39 fokban!

Ebböl is világosan látszik, hogy a fülkeforradalmas hevülettel bevezetett iskolai testnevelési reform virtigli honpolgáraink fizikumában máris pozitiv változásokat okozott.
2esTolni kellett a 2-es villamost.jpg
 

divisi

Állandó Tag
Állandó Tag
A segély az más kérdés de most a hőségről és a téves megoldásokról van szó
A cigány önkormányzat vezetőit feled el.
Nem mondják meg a valósat azt mond amit elvárnak tőle, a pénzt neki juttatók
A bértapsolók, fizetett békemenetesek idejében Hol hallasz te "valót"
A 2 villamosnak semmi köze az Ózdi vízelzárásokhoz
Gagul ezt ne mosd össze, éleslátásodat nem javítja

No és arról nem beszélve miért tolják tán nincs áram? Vagy kiesett a motor?
 
Utoljára módosítva:

Gagul

Kitiltott (BANned)
Teljes
A segély az más kérdés de most a hőségről és a téves megoldásokról van szó
A cigány önkormányzat vezetőit feled el.
Nem mondják meg a valósat azt mond amit elvárnak tőle, a pénzt neki juttatók
A bértapsolók, fizetett békemenetesek idejében Hol hallasz te "valót"
A 2 villamosnak semmi köze az Ózdi vízelzárásokhoz
Gagul ezt ne mosd össze, éleslátásodat nem javítja

No és arról nem beszélve miért tolják tán nincs áram?Vagy kiesett a motor?

A PC szellemében, mely valómat korpától a gombáig átitatja, teljes mellszélességgel el kell utasitanom azt az erkölcstelen s elöitéletes, elvakult cigányellenes romafób általánositást, miszerint a cigányság vezetöi pénzzel megvásárolhatók s netán, esetleg korruptak lennének ezáltal.
Megintelek!
 

vivo8

Állandó Tag
Állandó Tag
Jujj Gagul te aztán tudod verni a melled
de most a hőségről és a téves megoldásokról van szó
No és talán a cigányság tagjai mind lopták a vizet?
Nem erről szól hanem a megkülönböztetésről
A vezetőik csak vezetők épp annyi mint más ember
Majdnem minden politikust át itat a korruptság ma már
Hiába lett kormányváltás a helyzet csak rosszabb lett
 
Utoljára módosítva:

gandi13

Kitiltott (BANned)
Feltetelezem a polgarmerstert elitelo dolgok iroi valamennyien ózdiak akik tisztaban vannak a helyzettel, igy a velemenyuk megalapozott, es a tenyeken alapul.

Csendesen jegyzem meg, hogy a viz korlatozasrol szolo hatarozatot EGYHANGULAG hozta a kepviselotestulet, aminek tagjai reprezentaljak a parlamenti eroviszonyokat. (a szocialista kepviselo is megszavazta

Kovetkezo lenyeges dolog: a dontes, es a vegrehajtasa a vonatkozo jogszabalyoknak eleget tett!!!

Tovabba: azok akik az erintett teruletek lakoi tovabbra is hozzajuthatnak az ivovizhez ingyen.

Vegul: sem tegnap, sem ma nem altak sorok a fotokon bemutatott kozkutaknal, ott sem ahol a viznyomast nem allitottak helyre. A sajto kepviseloi nelkul ugyanis nem erdemes cirkuszolni.

Javaslat: nyissatok szamlat, es gyujtsetek penzt az ozdi romak tamogatasara, mert en mar baromira unom, hogy en fizetem ki a kb 1/3-al magasabb vizdijat(a nemfizetok miatt ennyi) es raadasul meg mi nem bunozo, a kozuleti dijakat rendszeresen fizeto ozdi polgarok vagyunk a rossz fiuk, akik igy kitolnak ezekkel a szegeny emberekkel.
Duhito ez a kepmutato alszent frocsoges, ami itt is es sok mas forumon megjelenik.
Tenni nemtesztek semmit, de mukodik az álhumanum ezerrel.
röhejes!!!!
 

natasha09

Kitiltott (BANned)
Nem, Melitta, akiknek nincs vízhálózata, azok sem hordják egész nap a vizet - csak máshogy élnek, mint te vagy akár én. Pl. apáméknál 1980-ban lett bevezettetve a vezetékes víz. Anyámék úgy építettek fel egy házat, hogy nem volt vezetékes víz. Na, akkor hordták láncban a vizet a férfiak a húzós kútból, egyébként anyám, vagy én, amikor már elbírtam egy vödör vizet. Naponta vagy kétszer, esetleg háromszor, de az ritka volt, mentünk kútra, 4 vödörrel/kupával, amelyik kettőből éppen kifogyott. Más volt az életmódunk is. Nagymosás hetente egyszer, de inkább 2 hétben egyszer. És nem ám minden dolgot belerakni a mosásba: a felső ruházatot, amibe nem izzadt bele az ember, de ráfröccsent mondjuk a sár, kiszárítottuk és lekeféltük. Fürdés hetente egyszer. Mosakodás mindennap, kevés vízben. Anyámék pl. fürdőszobát 1998-ban építettek a házhoz, külön toldalék volt. Mosáskor általában nekem volt a dolgom a vízhordás. Olyan 10 család jutott egy kútra, aminek folyamatosan vizsgálták az összetételét. Még ma is megvan a kút, de már senki sem hord róla vizet.

Nekem is van kutam, csak éppen használni nem merem, kertet locsoltam vele, amíg abban a házban éltem. Ugyanis a mi falunkban meg csatorna nincs. NINCS és kész, tehát minden a földbe - és a kutamba - szivárog. Cigány és szegény ember annál több van viszont, és miután nincs csatornázás, az emésztőkbe megy minden. Onnan elvileg ki kellene szippantatni, és elvitetni a szennyvizet (ürülék, vizelet, mosó-mosogatólé, fürdővíz), de erősen döglődik a szennyvizes vállalkozó a faluba, ergo: csendes éjszakákon mennek a zagyszivattyúk, és engedik neki a mezőnek a kloáka tartalmát (aki teheti). Arról nem is írok, akik emésztőt sem készítenek a házaikhoz.

A cigányokhoz, de egyáltalán a hátrányos helyzetűekhez: ide kell jönni, és élni velük, mint ahogy nekem van szerencsém tenni. Nem tudom sajnálni az ózdiakat sem, akkor sem, ha sokan megszívják az ügyeskedő gazdagabbak miatt, akik visszaélnek az ingyen kutak hozamával. Minden kút mellé mégsem lehet őröket állítani, hogy valóban egy-két vödörrel visz-e el a delikvens, vagy a medencéjét tölti az újgazdag... és azt sem lehet, hogy az önkormányzat és kvázi az adófizetők állják a túlzott vízfelhasználást. Kedves ózdi nyilvános kúthasználók, tessék megregulázni azokat, akik miatt most nincs annyi kút, vagy kevesebb a víznyomás. A nyakam rá, hogy mindenki tudja, kikről van szó, csak senki nem mer / nem akar lépni.

Jól mondtad:
Ide kell jönni és élni velük! Én éltem, sokat, de az utóbbi időben már elegem volt. Nyavalyás jogvédők a szuper ingatlanukból próbálják nekünk, közvetlenül érintetteknek megmagyarázni, hogy mit kellene tennünk!
Aki nem jön ide és nem él velük, az nem mondhat semmilyen fennkölt igazságot! Sajnos, mostanában divat a "szegények, szegények, mit tehetnek, hát lopnak" szókifejezés. És ezt mind a "szuper ingatlanokban" élők teszik!
Nem találkoztam még olyan objektív véleményt nyilvánítóval, aki az érintettek közvetlen közelében lakik és e tényt ki is meri mondani.
Hát ez a mitugrász Nyakó, ő Miskolcon lakik. Talán a video feltevője megkereshetné az ő házát is. Ráér, van ideje rá, úgy látom.
Én félek, mert a "mit tehetnének, hát lopnak" után jöhet rosszabb szóhasználat is. Félek...
Többre már nem is merek gondolni, bár egy-két év és változhat a dolog.
 

natasha09

Kitiltott (BANned)
Nem, Melitta, akiknek nincs vízhálózata, azok sem hordják egész nap a vizet - csak máshogy élnek, mint te vagy akár én. Pl. apáméknál 1980-ban lett bevezettetve a vezetékes víz. Anyámék úgy építettek fel egy házat, hogy nem volt vezetékes víz. Na, akkor hordták láncban a vizet a férfiak a húzós kútból, egyébként anyám, vagy én, amikor már elbírtam egy vödör vizet. Naponta vagy kétszer, esetleg háromszor, de az ritka volt, mentünk kútra, 4 vödörrel/kupával, amelyik kettőből éppen kifogyott. Más volt az életmódunk is. Nagymosás hetente egyszer, de inkább 2 hétben egyszer. És nem ám minden dolgot belerakni a mosásba: a felső ruházatot, amibe nem izzadt bele az ember, de ráfröccsent mondjuk a sár, kiszárítottuk és lekeféltük. Fürdés hetente egyszer. Mosakodás mindennap, kevés vízben. Anyámék pl. fürdőszobát 1998-ban építettek a házhoz, külön toldalék volt. Mosáskor általában nekem volt a dolgom a vízhordás. Olyan 10 család jutott egy kútra, aminek folyamatosan vizsgálták az összetételét. Még ma is megvan a kút, de már senki sem hord róla vizet.

Nekem is van kutam, csak éppen használni nem merem, kertet locsoltam vele, amíg abban a házban éltem. Ugyanis a mi falunkban meg csatorna nincs. NINCS és kész, tehát minden a földbe - és a kutamba - szivárog. Cigány és szegény ember annál több van viszont, és miután nincs csatornázás, az emésztőkbe megy minden. Onnan elvileg ki kellene szippantatni, és elvitetni a szennyvizet (ürülék, vizelet, mosó-mosogatólé, fürdővíz), de erősen döglődik a szennyvizes vállalkozó a faluba, ergo: csendes éjszakákon mennek a zagyszivattyúk, és engedik neki a mezőnek a kloáka tartalmát (aki teheti). Arról nem is írok, akik emésztőt sem készítenek a házaikhoz.

A cigányokhoz, de egyáltalán a hátrányos helyzetűekhez: ide kell jönni, és élni velük, mint ahogy nekem van szerencsém tenni. Nem tudom sajnálni az ózdiakat sem, akkor sem, ha sokan megszívják az ügyeskedő gazdagabbak miatt, akik visszaélnek az ingyen kutak hozamával. Minden kút mellé mégsem lehet őröket állítani, hogy valóban egy-két vödörrel visz-e el a delikvens, vagy a medencéjét tölti az újgazdag... és azt sem lehet, hogy az önkormányzat és kvázi az adófizetők állják a túlzott vízfelhasználást. Kedves ózdi nyilvános kúthasználók, tessék megregulázni azokat, akik miatt most nincs annyi kút, vagy kevesebb a víznyomás. A nyakam rá, hogy mindenki tudja, kikről van szó, csak senki nem mer / nem akar lépni.

Jól mondtad:
Ide kell jönni és élni velük! Én éltem, sokat, de az utóbbi időben már elegem volt. Nyavalyás jogvédők a szuper ingatlanukból próbálják nekünk, közvetlenül érintetteknek megmagyarázni, hogy mit kellene tennünk!
Aki nem jön ide és nem él velük, az nem mondhat semmilyen fennkölt igazságot! Sajnos, mostanában divat a "szegények, szegények, mit tehetnek, hát lopnak" szókifejezés. És ezt mind a "szuper ingatlanokban" élők teszik!
Nem találkoztam még olyan objektív véleményt nyilvánítóval, aki az érintettek közvetlen közelében lakik és e tényt ki is meri mondani.
Hát ez a mitugrász Nyakó, ő Miskolcon lakik. Talán a video feltevője megkereshetné az ő házát is. Ráér, van ideje rá, úgy látom.
Én félek, mert a "mit tehetnének, hát lopnak" után jöhet rosszabb szóhasználat is. Félek...
Többre már nem is merek gondolni, bár egy-két év és változhat a dolog.
 

inmelius

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit utana olvastam, torvenyes eloiras ott ahol nincs vezetekes viz 150 meterenkent kell kutat biztositani az ivovizellatast. /Van tiport a vizugyi szakembertol aki errol tajekoztatott./
Minden tv ezzel foglalkozik, a netten is fent van, meg lehet nezni, Pl Erzsebeten Bp. is tobb helyen hasznaljak az emberek mert nincs meg kiepitett vizvezetekrendszer.
Akit erdekel a tema megnezheti a riportokat ahol a tisztiorvostol a koz es jarvanyugyi szakembertol civil szervezetektol a vizmuvektol stb nagyon sok szakember mondta el a velemenyet.
Ami nem hoborges , hanem melyseges felhaborodas ez a rossz intezkedes ellen.
Minden mas temat kar idekeverni, aramlopast ,segelyt,mert ha nincs munkalehetoseg ez is letfeltetel az elethez, es sajna nem csak a romak kenytelenek segelybol elni hanem masok is akiknek semmilyen munkalehetoseg nincs ezektol az emberektol kar sajnalni a segelyt mert borzalmas nehez helyzetben vannak.
 

inmelius

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta, az isten áldjon meg. Törvény? Ami előírja?

És?

Már vagy 5-6 éve mulasztásos törvénysértésben van jó pár Önkormányzat Magyarországon, mert törvényben van előírva, hogy az ezredforduló után pár évvel minden magyar településen csatornának lenni kell. (tudod, hogy közegészségügyileg milyen veszélyes nélküle, ugye?)

De nincs.

A mii falunkban sincs csatorna. Ezért aztán egy falubeli "megunta a tésztát", és feljelentette az önkormányzatot a mulasztásos törvénysértés miatt.

Most már pecsétes papírunk van arról, hogy tényleg nincs csatornahálózat a faluban. Talárban, független magyar bíró hirdette ki, hogy nincs. Az indoklásban a sok paragrafus mellett szerepelt egy mondatban a lényeg is: nincs rá pénze a falu önkormányzatának.

Ennyi.

Minden törvény annyit ér, amennyit végre lehet hajtatni belőle. Egyébként annyit sem, mint a papír, amire nyomtatták.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Azert masfel milliard Ft ott csucsul evek ota az ozdi viz problema megoldasara. Gondolom a te faludba nincs ennyi penz azert nem sikerult meg megoldani a csatornazast. Vizlezaras embertelen es felhaborito, piros hosegriado mellett meg mar szavakat se talal az ember erre.
 

nefeledj

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyértelműen félre kell tenni a cigány-útálatot azoknak akik érintettek ott a környéken
Mert a víz az életkérdés Az általános romaellenesség mint látszik erősen terjedőben van.
Az életvitelükre való,ellenérzések gyakran jogosak.De ezzel nem lehet általánosítani sem nem kollektív bűnösséget megállapítani
A problémákat egy vízelzárás nem oldja meg
A rendszerváltás óta nem képesek kezelni ezt a problémát
Sőt merem állítani több száz év óta sem
Egyetlen országról sem tudok(De én sok-mindenről nem tudok)
Ahol szociális kérdésként kezelnék
A szociális kérdésemnek nem megoldása a büntetés a kirekesztés
Az iránymutatás a jövőképteremtés csak a megoldás
Elvakult felbőszített emberek nem képesek párbeszédet folytatni
Ez a vízelzárás ismét csak a felbőszítést növeli
Megint előbújnak a faji megkülönböztetést kedvelők Hurrognak: Le velük
Ám a megoldást még csak nem is keresik
Itt az előző hozzászólásokból is kiderül kik azok akik utálnak
Én az teljesen átérzem azokat akik mondják:
Nem lehet velük együtt élni .Mégsem abban látom a megoldást:
Csak adjunk, vagy csak büntessünk
Mindkettő tévút
A vízelzárás a legostobább lépés amit el lehet képzelni
 
Oldal tetejére