Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Draga Kishugom, ne blamalj engem. Ez nem egy kedves idos bacsi. Ez a volt Canadai vedelmi miniszter. Ez nem konnyen adja a nevet valami hulye cel erdekeben. Csak gondolj bele, hogy egy embernek mint ez micsoda presztizs forog kockan. Anyagilag meg nincs erdekeltsege mert tobb a nyugdija mint az 5-ik kerulet osszes lakosanak egyuttveve.
-
Kedves Pitti
-
Paul Theodore Hellyer egy 90 éves válalkozo, mérnök, üzletember és volt parlamenti képsiselö, kereken 50 évvel ezelött egy rövid ideig valoban honvédelmi miniszter. A karrierje 2000-ben ugy nézett ki, hogy a saját pártjának a 0,13%-a volt mellette és érthetö modon 0,21%-os mandanttal nem lehet bekerülni a parlamentbe.
-
Azért mer valaki egyszer egy miniszteri pozitioban volt nem jelenti azt, hogy egy fél évszázad mulva még az ereje teljében lenne. XVI. Benedikt Pápa fiatalabb korában belátta, hogy az értelem alábhagy a korral és visszalépet. Boris Yeltzin egy teritorium ura volt ami 11 idözonát fogott át mégis néha olyan hülyeségeket mondott, hogy csak na.

A video ugy néz ki mindha egy parlamenti üllés lenne valojában egy "polgár-gyülés" ugy mind amikor a lakobizottság megbeszéli a mosokonyha közös használatát. Természetes, hogy az emberek szeretnék elsökézböl hallani mi van a hiresztelések mögött amit Helley magábol ad.
-
De ne kételkedjünk a fél évszázaddal ezelött honvédelmi miniszteri tisztségt betöltö uriember szavaiba, tételezzük fel, hogy az igazat mondta.
-
A kérdésem csak anyi, kedves Pitti: miért várat magára a minden kétséget elsöprö kézzelfoghato bizonyiték? Mikor fogják végre megmutatni magukat ezek az alienek az égen? En ugy szeretnék már egyel találkozni.
-
Erdekes, hogy anyi "igazság melett" a globális felmelegedésröl is szo van. Mi akar ez lennei? A sarkok már korábban is voltak jég nélkül, melegebb volt, a széndioxid tartalom magasabb, az ember szerepe jelentéktelenebb volt. Meglep, hogy a széndioxidot, a növényeknek ezt a fontos alapanyagát méregnek nevezik. Nemrég az ozonlyuk volt a probléma most a levegönél nehezebb széndioxiddal van baj? :)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Jászladány! Nem olvasom végig a dogonokkal szemben szerzett ellen-információidat, mert mindet ismerem. Tudod elég nehéz dolguk van szegény "szkeptikusoknak", mert van egy könyv, amiben leírták a néprajzosok, hogy mit mondanak a dogonok és Kész! Az egész ott rohadt egy könyvtárban húsz évig, míg valaki véletlenül (!) el nem olvasta, mert valljuk be őszintén igen kicsi a közönsége egy ilyen könyvnek. Ez a valaki nem hitt a szemének, amikor megnézte a dátumot a könyv születéséről, mivel néhány csillagászati felfedezés épp akkor volt szenzáció, amikor a könyvet a kezébe vette.

Innen aztán nekem mondhat bárki amit csak akar a mainstream tudósok közül, pedig Lukács Bélát nagyon is szeretem. :)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
AMár ott fennakadok, hogy a "repülő csészealjat", mint olyant, "repülő szerkezetként" határozzák meg. Senki sem gyárt csészealj alakú repülő közlekedési eszközt, ilyen csak a képzeletünkben létezik. Az aerodinamikai tulajdonságai miatt a csészealj-forma alkalmatlan a repülésre. Micsoda légellenállása lenne vertikális irányban? Mitől repülne fel, mi hajtaná? ......pláne ha a fizikát tekintve is gond van vele.

Jajj, nem akartam belemélyedni ebbe az ufós vitába, mert Te és Ernő teljesen alkalmatlanok vagytok ennek megértésére vagy befogadására, de képtelen vagyok arra, hogy ne asszociáljak. "A kor szkeptikus tudósai ezt mondták a feltalálónak, amikor az szabadalmaztatni akarta a kerékpárt: működési elve ellenkezik a fizika törvényeivel. A kerékpár kiegyensúlyozásához ugyanis a kormányt mindig a dőlés felé kell fordítani, de ugyanez a kormány szolgál arra is, hogy a kerékpárt egy kanyargós úton irányítani lehessen. A Brit Szabadalmi Hivatal véleménye szerint a két követelmény egymással ellentétes, így a kerékpár vagy eldől, vagy letér az útról, de a kettő együtt nem működik." :dr_31:
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyáltalán nem vitatkozni akarok, csak nem igazán értem, hogyan tartjátok hihetőnek, sőt ténynek, hogy idegen bolygóról jött élőlények jelen vannak a földön. Én ebben már ott megakadok, hogy nem hiszem el, hogy az élet magától kialakulhat és kifejlődhet, ezért nem tartom valószínűnek, hogy az univerzumban a Földön kívül bárhol máshol élet legyen, akár bakteriális formában is. Az eddigi kutatásaink egyelőre ezt még nem cáfolták meg, majd ha találnak életet máshol, átgondolom a nézetemet.

De még ha lenne is egy fejlett idegen civilizáció valahol az univerzumban: eltekintve annak igen csekély valószínűségétől, hogy több milliárdnyi galaxis több milliárdnyi csillagrendszeréből éppen a Tejútat, azon belül a Naprendszert, azon belül pedig a földet szúrják ki maguknak, még mindig fennmaradnak a fizikai akadályok. Mert ha földönkívüli látogatóink fizikai lények (és nem démonok vagy lúdvércek), akkor testtel és tömeggel rendelkeznek, mind ők, mind pedig a közlekedési eszközeik, ebben az esetben viszont akármilyen fejlettek is, rájuk is vonatkoznak a fizika törvényei. Ennek alapján pedig ők sem száguldozhatnak gyorsabban a fénysebességnél, de még annyival se. De még ha fénysebességgel közlekednének is, akkor is több száz (vagy több ezer, akár milló) évbe telne, mire ideérnek a földre. Ezért elképzelhetetlennek tartom, hogy ingajáratot hozzanak létre, és csakúgy ideruccangassanak, ahogy én leugrok a sarki boltba.

A féreglyukat meg egyéb fantaszta elképzeléseket most hagyjuk, mert ezeknek a létezésére egyelőre nincs semmiféle bizonyíték, ahogy az X bolygó létezésére sincsen. Ami azt illeti, egy olyan bolygón, ami a naptól olyan távol kering, hogy minimum 250 CSE-re becsülik (ha ott van egyáltalán, míg a Plútó 40 CSE-re van), ráadásul elliptikus pályán kering, több mint valószínű, hogy egy ilyen bolygón örök sötétség és dermesztő hideg uralkodik, méreténél fogva pedig a Földénél többszörös gravitáció. Még a marslakónak is nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy egy ilyen, a csillagától ennyire távol keringő bolygón élet legyen, pláne fejlett civilizáció. Amúgy az X bolygóról se öt perc lenne átrándulni a Földre.

És még ha a kis zöld emberkék ide is jönnének a Földre, hogyan tudjátok elképzelni, hogy a mai műholdas meg egyéb megfigyelési technikánk mellett, amivel még egy kavicsnyi meteoritot is észlelünk, ha a föld közelébe kerül, észrevétlenül besurranhatnak az űrből a Föld atmoszférájába? De még ha át is csusszanak a műholdak, távcsövek, akármik árgus szeme előtt, hogyan nem égnek el a légkörbe érve? Ahhoz nyilván nekik is le kell lassulniuk. Ma már az ég legeldugottabb szegletét is radarokkal és egyebekkel figyelik, hisz az egész ég fel van osztva légterekre még a sarkkörök felett is, hála a háborús és terrorista fenyegetettségnek, és a rendkívül sűrű légiközlekedésnek. Ezek a radarok még egy kis cesznát is jeleznek, akkor hogyan lehetséges, hogy nem észlelik a földönkívüliek légiflottáját, csészealjait, vagy akármijeit? Ennyit ér a NATO légelhárítása? Ott repkednek az ítik Amerika feje felett, és bármikor leruccanhatnak egy kis bífsztekért, anélkül, hogy néhány habókos farmeren kívül bárki kibökhetné őket?

A légellenállásnak az UFÓ-kra is hatással kell lennie, hogyan tudnak olyan gyorsan elillanni az égen, hogy a következő pillanatban már senki sem látja őket?
Ha kivesszük a dologból a fizikai törvényeket, és azt mondjuk, ők ezeket áthidalták, a műholdjainkat, radarjainkat pedig kijátsszák, és azért tudnak villámgyorsan eltűnni és megjelenni, mert valami másik dimenzióba ugranak át, vagy láthatatlanná tudnak válni, akkor már átléptünk a fizikai valóságból a transzcendentális világba.
De akár fizikai, akár szellemi lények az UFÓ-k, mindenképpen elgondolkodtató hogy ők is egy fejjel, két szemmel, két-két végtaggal és egyebekkel rendelkeznek, két lábon járnak, és mint most kiderült, még erkölcsileg is pont olyanok, mint mi.
És az, hogy az egyes eseteknél a radioaktivitás észlelése állítólag szinték UFÓ-k jelenlétére utal, számomra olyan, mintha kicsöpögött motorolajjal bizonyítanánk a létüket. Hát az UFÓ-k is plutóniumot használnak, mint mi? Akkor mitől vannak technikailag előrébb nálunk? Hisz mi már évek óta használjuk az atomenergiát! Már rég más energiaforrások után kutatunk. Ezek szerint az UFÓ-k se jutottak még többre. Akkor meg pláne nehezen hiszem, hogy fénysebességgel robognának a kozmoszban.

Úgyhogy ne haragudjatok rám, amiért az UFÓ-elmélet a lehetséges magyarázatok között nálam az utolsó helyen áll, vagy még ott se nagyon.
sorry_smiley.gif

Szóval úgy néz ki, hogy lehetetlenség nincs, csak a fizikai ismereteink szabhatnak gátat. Ha ügyesek leszünk, illetve lesznek az illetékesek, akkor hipp-hopp, és máris ott vagyok, ahol akarok....

Hipertér hajtóművet vizsgál az amerikai kormány
2006. január 8. 19:56, vasárnap

"........Az Egyesült Államok kormánya egy rendkívüli "hipertér" hajtómű lehetőségét vizsgálja, ami dimenziók közötti ugrásokkal váltaná valóra a csillagközi űrutazást. Ezzel egy 11 fényévnyire található csillagig is mindössze 80 nap lenne az utazás időtartama - állítja a New Scientist magazin legfrissebb számában megjelent írás.

heim.jpg

Burkhard Heim
Az elméleti hajtómű egy erőteljes mágneses mező létrehozásával működik, ami gravitációs mezőt alkot, és tolóerőt eredményez az űrhajó számára. Az elvet elsőként a 2001-ben elhunyt Burkhard Heim fejlesztette ki az 1950-es években. A 75 évet élt tudós 1944-ben egy balesetben elvesztette látását, hallását és kezeit, ezért elhagyta korábbi munkahelyét a Göttingeni Asztrofizikai Intézetet és kutatásait magánúton folytatta tovább. 1967-ben állt elő az új hajtómű elvével, ekkor ismerte meg nevét a média révén a világ, majd közel 10 éven át szinte semmit nem lehetett hallani felőle. Csak néhányan tudták, hogy Heim az anyag és a gravitáció egy egységes hatdimenziós kvantum mező elméletén dolgozik.

hauser.jpg

Jochem Hauser Jochem Hauser professzor, a német Salzgitter Alkalmazott Tudományok Egyetemének fizikusa, az elvet előterjesztő tudósok egyike, a The Scotsman hírportálnak elmondta: amennyiben minden megfelelően zajlik, akkor öt éven belül már egy működőképes hajtóművet tesztelhetnek....."

Ha tartották az ütemet, akkor már néhány éve röpködnek......De valószínűleg lassúnak találták, mert...:

Hipertérugrásra készül a NASA
  • 2012.09.20. 16
  • A fény sebességénél tízszer gyorsabb tempóra képes hajtómű elméleti alapjain dolgoznak az amerikai űrhivatal legnagyobb koponyái.

    Köztudomású, hogy a jelenleg elfogadott fizika egyik alaptétele, hogy a fénynél semmi sem haladhat gyorsabban – ez viszont jelentős problémát jelent, ha az emberiség a galaktikus szomszédságánál távolabbra is el szeretne jutni. Az adódó ellentmondást az utóbbi évtizedek sci-fi szerzői megoldás helyett általában megkerülték – hipertér-hajtóművekkel, csillagkapukkal stb. –, és most a NASA szakemberei próbálják tudományossá tenni a fantasztikumot.
Hát, ezek vannak. Érdemes figyelembe venni azt a nasa bejelentést, hogy "dimenziókapukat" fedeztek fel.....

Meg persze azt is, hogy amit az átlagembereknek szánnak, az több évtizedes titok után kerül nyilvánosságra......
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy tudom, hogy maga a tér mehet gyorsabban a fénynél....
B.Heim hogyan kutatott tovább? Hogy kommunikált? Mezítláb???? Nem hall, nem lát....... ha tüskébe lép=nem, ha szivacsra=igen ????
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Komolyan érdekelne, hogy vakon, süketen, kéz nélkül mit tudott csinálni? (Majdnem azt mondtam, hogy felléphetne egy ír step-tánc csoportban, de süketen mindig elvétené a ritmust.....aztán meg leesne a színpadról...) (tudom, hogy gonosz vagyok)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
És még mennyi mindent nem tudunk elképzelni..:
-
Kedves Csillagözön
-
Nem a fantáziálással van probléma, ezen a területen ismerünk több nagymestert.
A realitás az ahova vissza kéne találnia sokmindenkinek.. :)
-
3-format1.JPG
A Pápa csokolgatja az elödje vérét és ezzel szeretne segiteni Mexiko népén.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Mik a kerdeseid draga Kishugom? Tudod hogy a kerdesed szamomra parancs! :hurra:

Szia Pittikém!

Bocsi mindenkitől, de két napra hirtelen elugrottam nyaralni.
Látom, hogy itt közben már többen is nagyon kedvesen igyekeztetek engem informálni, és meggyőzni arról, hogy tele vagyunk idegenekkel, és úgy tűnik, néhány hsz. a kérdéseimre is megpróbált válaszolni, ezért nem írom le újra őket, mert amire már válaszoltatok, azt nem akarom feltenni újra. Más kérdés, hogy válaszok engem meggyőznek-e vagy sem, őszinte leszek, nem igazán. Lehet, hogy ez makacsság, de számomra még mindig kevés a bizonyíték arra, hogy több százezer fényévről egy tőlünk független, idegen létforma (ha az), kóricál itt az égen-földön, egész flottányi csészealjak röpködnek, még se látja más, csak aki akarja látni őket, és a többieket győzködnie kell arról, hogy ezek léteznek.
Arról, hogy helikopterek, meg repülőgépek léteznek, mint már írtam, nem kell engem győzködni, mert látom őket. De miért nem látom a csészealjakat? Ez az én problémám.
Ezért engem még a volt kanadai védelmi miniszter sem tud meggyőzni arról, hogy az alienek itt vannak, csak én nem látom őket.
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Asszem a Kyra valami ilyesmire gondolt...

Nem költői kérdés volt a részemről, mert nem értem, miért rendítene meg a keresztény hitemben ez az UFÓ-téma.
Az UFÓ-k létezése cáfolná Isten létezését? Szerintem nem. Ha nagyon akarnánk, összeegyeztethetnénk a földönkívüliek létezését a kereszténységgel, de számomra a kettőnek nincs köze egymáshoz. Nem azért állítom, hogy nincsenek UFÓ-k ,mert az UFÓ-k létezése befolyásolná a hitemet, hanem azért állítom, mert szerintem nincsenek UFÓ-k. A kereszténységet ebbe kár belekeverni.
Tehát ebben a topicban szerintem a témát illetően én vagyok a hitetlen.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt Jászladánynak ajánlom:

Ne haragudj, kedves Csillagözön és Pitti drága, de mivel a II. Világháborút és a nácikat a krónikások már ízekre szedték, és gyakorlatilag az egész korszakot és minden részletét percnyi pontossággal dokumentálták, és már minden ezzel kapcsolatos dolgot unásig emlegettek a Messerschmittektől az SS-ig meg a haláltáborokig, utóbb már a dokumentumfilmek Hitler szexuális életét bondolgatják, mert már nem maradt más téma, akkor most már előveszik a mende-mondákat is. Én egyetlen német bevetésről se tudok, ahol repülő csészealjakkal támadtak volna a nácik a szövetségesek ellen. A nácik erősen hittek az okkultizmusban, ezért foglalkoztatta őket minden ezzel kapcsolatos téma, kísérleteztek is mindenfélével, éppen az UFÓk-kal ne foglalkoztak volna?
Majd ha az égen csészealj formájú Boeingekkel fogunk utazni, akkor majd elhiszem, hogy ez a tányér-izé repül. Sajnálom, de megint olyasmiről győzködtök, aminek az égen kellene lennie, de nincs ott.

És ha ti látjátok őket, honnan tudjátok, hogy nem a németek által egykor megépített csészealj alakú röpzajokkal bolondítja az embereket valaki, hogy UFÓ-kat képzeljenek?

Kedves yeti, a frizbit én is említettem, de inkább mint ellenpéldát, mivel a frizbi nem csészealj alakú, de még laposan is csak akkor repül, ha alaposan meglódítják (nem a földről száll fel), és pörög, mint a hajderménkü. Ha a repülő csészealj így pörögne, akkor a centrifugális erő az ítiket mindvégig a szerkezet falának préselné.
Ha azt vesszük, a bumeráng is repül, mégse akar senki bumeráng alakú repülő szerkezetet tervezni.
Sőt, a tégla is repül, ha kellő nyomatékot adunk neki. Kérdésem: ha a csészealj forma olyan szuper repülő szerkezet, miért nem ilyenre tervezik a Boeing-eket?

És kedves Csillagözön, lehet, hogy a fizikai ismeretei egyeseknek a 20-as években nem terjedt odáig, hogy tudják, mitől gurul egy kerék, ha hajtóerőt adnak neki, aminek a törvényszerűsége alapján gurul egy bicikli is, de a kerék és bicikli ettől még egy fizikai törvénynek engedelmeskedik.
A repülő csészealjnak viszont rosszak az aerodinamikai tulajdonságai, akkor is, ha elégségesek hozzá a fizikai ismereteink, ha nem. Erre utal az is, hogy bár a nácik is kísérleteztek vele, mégis megmaradtak a messerschmitteknél.
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére