Szerepjáték... RPG... Mond ez valamit?

Alkenon

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a gyerekkori barátom írt egy komplex szerepjáték rendszert,aminek a neve Paradigma. Hasonlít egy kicsit a Star Warsra és a Shadowrunra is. Régebben a család előtt sokat toltuk (szinte minden hétvégén) Star Wars-t,Shadowrunt,M.A.G.U.S.-t és egyebeket.
Valamint Magic the Gatheringet is.
 

merienn666

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Lineage 2-vel játszok. Most kezdtem újra egy újabb szerveren, előzőek valahogy mindig becsődöltek sajnos :S
Az Aiont is próbáltam, de az nemigazán jött át, ahogy a Metin 2 sem..
De azz L2-t tudom ajánlani mindenkinek :)
 

rahzel88

Állandó Tag
Állandó Tag
Diablo 3-at is sokat toltam , de egy idő után már unalmas. Kiadhatának valami kiegészítőt, modot már hozzá
 

kerkyraxd

Új tag
Hasonlóképp:) Combo tetszett a legjobban, meg hogy lehetett rendesen farmolni... Aztán a végén a legújabb, legnehezebb pályák is unalmasak lettek. Kivéve, ha összeakadtunk az ellenséges néppel:)
Előtte meg Last Chaos, de Cabal sokkal inkább bejött.
:555:
 

touchrawag

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyjátékosak tényleg egyszerűbbek, az MMO-k mindíg beszippantják az embert, és elviszik a való világból... túlságosan is.
Én 1992 óta játszom, nagyo sok játékkal, nagyon sok rendszerrel megismerkedtem... és persze nagyon sok játékossal.. és ez utóbbinak örülök visszatekintve a legjobban.
Most Németországban élek, s remélem idővel itt is találok majd partnereket a játékokhoz, akár csak az MtG-hez.
 
Fiatal koromban rengeteget játszottam. Szinte végigmentünk minden magyarul kijött rendszeren, aztán később jöttek az otthon nem hozzáférhető nyalánkságok.
Amúgy épp a közelmúltban gondolkodtam el azon, hogy miként változott meg a játékhoz való hozzáállásom az évek során? Nem arról van szó, hogy szeretem-e, vagy nem, egyszerűen a történetek vonala, mesetípusokra- és egyebekre való igényem. Igaz, az utóbbi nyolc-tíz évben szinte csak kizárólag meséltem. :)
Ha már úgyis rpg a téma, akkor had kérdezzem meg, hogy ti hogyan viszonyultok a kiegészítőkkel megspékelt játékhoz? Itt a különböző térképekre, figurákra, terepekre és hasonszőrű társaira gondolok. Preferáljátok őket, vagy csak fölösleges sallangok, esetleg a rendszere és meséje válogatja?
 

Aegnor10

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Látom, nagyon kezd kétfelé válni a téma. PRG vs MMO ...
Én személy szerint nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a témára, bár mostanában nem nagyon ír ide senki: :( Az egész az egyik "Kaland és Kockázat" (talán ez a neve) könyvvel kezdődött, mely véletlenül került a kezembe, és teljesen magával ragadott. Jó, nem szabály szerint játszottam, mert úgy mindig hamar elhaláloztam. :) Aztán mikor éppen csillapítottam tudásszomjamat, rátaláltam a Középfölde szerepjátékra. A könyvből nem értettem egy mukkot sem, de rájöttem, hogy eddig mit hagytam ki az életemből. Bevallom őszintén, MÉG nem igazán volt alkalmam kipróbálni egyik rendszert sem, de egyszer mindenképpen szeretném. Nehéz találni olyan embert, aki hasonlóan vélekedik + nem ártana egy tapasztalt mesélő sem. Mindezeket nélkülözve tehát magam vágtam neki megismerni a játékrendszereket. A Magus, Valamint a CoC-t sikerült elsajátítanom valamennyire, de gyakorlat híján mára már az is feledésbe merült. Így mással próbálom kitölteni a keletkezett űrt: fantasy könyveket olvasok. A PC-s játékok már nem igazán tudnak lekötni. Lehet, hogy visszafelé fejlődöm?:o

Nos, kiegészítőkkel megspékelt játékok.
Ezt legjobban a könyvolvasáshoz hasonlíthatom. Mikor elolvasol egy könyvet, az elképzeled az eseményeket. Nehéz ezt megfogalmazni. Tehát a fejedben megalkotod az adott szereplő kinézetét, stb. Tegyük fel, hogy megnézed ennek a könyvnek a megfilmesített változatát. A filmben már előre megvan alkotva a képi világ, semmilyen befolyással nem vagy rá. Lehet, hogy egy, saját magad által elképzelt árny sokkal félelmetesebb, mint a filmben bemutatott.
Szerintem ugyanez a helyzet az RPG-k világában is. Sokkal jobban beletudod magad élni a "cselekménybe", ha te magad alkotod meg annak minden részletét.
Persze vannak olyan helyzetek, amikor szükségszerű, hogy mindenki pontosan ismerje a környezetét, önmaga és társai elhelyezkedését a térben, a távolságokat.
Szerintem az olyan rendszereknél, melyekben nagy szerepet játszanak a különböző mértékek (idő, távolság, stb), pontos arányai, szükségszerűek lehetnek a karakterek környezetét és helyzetüket ábrázoló segédeszközök.
Azoknál a rendszereknél, melyeknél a távolságok, stb. elhanyagolhatók, és nem szükséges a játékosok magas fokú helyismerete,elhanyagolhatók ezek a segédeszközök.
Viszont semmi sem adja vissza azt az érzést, amikor egy ősrégi tekercs megtalálásakor valóban kézhez kapják az irat egy példányát(még ha nem is ősrégi). Gondolom, ez jelentősen megdobja a játékélményt, és a hangulatot.
 

Damsel8

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Vannak írás alapú szerepjátékok is, ahol mindenki leírja, hogy mit csinál vagy mond a karaktere. Olyan, mintha egy novella, vagy regény készülne a többiek részvételével. Sajnos az ilyen oldalakon már nem nagy az élet, mivel írni és olvasni kell...
Viszont itt jó pár játékos aktív:
http://castlefolk.hungarianforum.com
Ha valakit érdekel, nyugodtan regisztráljon és nézzen körbe.
Szép napot mindenkinek!
 

Carun

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Vannak írás alapú szerepjátékok is, ahol mindenki leírja, hogy mit csinál vagy mond a karaktere. Olyan, mintha egy novella, vagy regény készülne a többiek részvételével. Sajnos az ilyen oldalakon már nem nagy az élet, mivel írni és olvasni kell...

Ó, igen... a jó öreg fórum alapú szerepjáték :) Évekkel ezelőtt rengeteget játszottam így, főleg Vamire the Masquerade-et, de több hátránya is volt a dolognak. Először is lassú... másodszor többségében szükség van pár mesélőre, akik kordában tartják, mind a játékosokat, mind a sztorit, hadszor pedig előbb-utóbb kihal a fórum, mert a játékosok megunják a karaktert, vagy a várakozást, esetleg a történet alakulását. Tisztelet a kivételnek, mint pl. a M.A.G.U.S. Online RPG, ami már ki tudja hány éve él és virul.

A PC-s RPG témához hozzászólva... Baldur's Gate 1-2 és a The Elder Scrolls sorozat 3. része (Morrowind) nálam a favorit. A Diablo-t nem tartom rpg-nek, mivel abban semmiféle szerepjáték nincsen, hogy megyek és ölök, legyek bár barbár, nekromanta, druida, mifene :D Az, hogy egy fantasy világban játszódik, és a hozzá tartozó lényeket kell halomra irtani csak egy dolog, attól még nem lesz rpg.
Kipróbáltam pár MMO-t is a maga idején, de szerintem tizenkettő egy tucat :p

Amúgy meg az asztali szerepjátékot nem pótolhatja semmi :)
 

Hudzsolt78

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak a M.A.G.U.S. !!! Sajna az a baj vele, hogy hiába magyar, nem szentelnek rá kellő pénzt. Se mágus klubbokra, se a rendszer további könyveire, se regények, a videó játékra és a rajzfilm/film átírásra nem is gondolok. Kár érte, mert van olyan kidolgozott rendszer, mint ami nyugatról jött hozzánk.
 
Én is toltam egy időbe, magus, d&d, vampire, ars magica stb. Ma már csak a regények mennek, Gemmel a nagy kedvenc, meg a diablo3:) Az megunhatatlan, ha valaki tolja még jelezze
 

timea001

Állandó Tag
Állandó Tag
Néha el kell bújni az élet elől és ez az egyik megfelelő eszköz :) Más bőrébe képzelni magunkat és lerázni a félelmeket. Nincs is jobb.
 
Oldal tetejére