Biókertészet - vegyes növényi kultúrák

ABandi66

Állandó Tag
Állandó Tag
A délelőtt voltam egy előadás-sorozaton: Magbörze címmel és megismerkedtem az ECO Ruralis Egyesület elnökével. Közben kinyomozom, hogy külföldre küldenek magot megrendelésre? Ahogy a weboldalukon olvastam - www.ecoruralis.ro - az idén lekéstük az ingyenes magrendelést.
Az idéntől én is fogok magokat a sikeres termésből ... és megpróbálom adatbázisba szedni a körülményeket ahol termelem ... ha majd valakinek kell tudjak küldeni. Addig esetleg ha valakinek van tudomása, hogy a magok küldése postán ütközik-e valamilyen jogi követelménybe?? Kérem ossza meg velünk.
 

Vargáné Solymosi Erika

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves ABandi66!
Bocsánat, néha kicsit beakad a szemem, nem vettem észre a feltöltött könyvet.
A kertészettel kapcsolatos könyveimről feltöltök egy listát, ami érdekel valakit, szívesen megosztom.

Szia Tengelice!
Nekem 2 könyv kellene ha lehet: Inczefi Lajos - Fűszernövényeink...., Bernáth Jenő - Gyógy- és aromanövények.
Nagyon köszönöm.
 

tengelice

Állandó Tag
Állandó Tag
Inczefi Lajos - Fűszernövényeink....,
Bernáth Jenő - Gyógy- és aromanövények. túl nagy, próbáltam darabolni, de csak 1,3 megásokra lehet, és ha tízesével becsomagolom, a zip-et sem tudom feltölteni.
Aki priviben elküldi az e-mail címét és a kívánságát, annak megosztom Google Drive-on.
 

Csatolások

  • Inczefi Lajos - Fűszernövényeink és fűszerkészítés.pdf
    6.5 MB · Olvasás: 168
Utoljára módosítva:

icebreaker

Állandó Tag
Állandó Tag

ABandi66

Állandó Tag
Állandó Tag
Icebreaker,

Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk a fenti oldalakat. Kell majd egy kis idő, hogy mindent átolvassak. Egyelőre - pozitív kritikaként - a blogon valami más színt kellene használj a címnek, mert nehezeh olvasható. :)
 

laberag

Új tag
Sziasztok, Ági vagyok. Végigolvastam az egész bejegyzést, az első oldaltól az utolsóig. Nagyon nagyon sokat tanultam Tőéetek, és ezt köszönöm. De az este észrevettem egy darab paprikapalánton, hogy pici fehér "izék" lettek rajta, és ma reggelre az egész palántaállomány levele begyűrődött, szerintem meghalnak a palántjaim. SEGÍTSÉG!!! Mit csináljak velük, de gyorsan?
 

ABandi66

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Ági,

Remélem van tapasztaltabb tag is a környéken, aki találkozott ilyen jelenséggel és segíteni fog.
 

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
Spanyol csiga ügyben nem született senkinek jó megoldása? Egyre többen vannak, a picitől a felnőtt példányig. Kínai kacsát pedig a környéken nem találok. : (
 

Szacsi71

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy olvastam valahol,hogy eszi a spanyol csigát a sün, vakond de még a varangyos béka is.Remélem hasznos volt az info.
 

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi az ötleteket. Egy sünit most fedeztünk fel, de olyan nagy a kert, hogy szerintem egyedül nem győzi. (Amúgy a kutyák miatt, ha tehetik elkerülnek) Most ásattunk tavat, remélem a varangy is előbb-utóbb beköltözik.
 

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi-hi, nem is kell kínai futókacsa, megteszi a falusi házi tyúk is. Ma a szomszédok nagy örömére (jót nevettek rajtam) kipróbáltam, hogy a tyúk tud-e segíteni csiga ügyben. Mivel nagyon-nagy a kertünk és féltem, hogy nem tudom majd megfogni a tyúkocskámat, megkötöttem az egyik lábát és betettem az eper közé. Mivel nálunk még csak most virágzik, nem tett kárt benne. De ahogy szedegettem a gyomot hamar rájött, hogy mi a dolga. Az általam nem látott egyedeket is kiszedte a földből, jóízűen kapirgált és szedegetett. Amit nem tudott megenni azt is jól megcsípkedte, amíg átszúrta. Miután kinevették magukat, a szomszédok is elhatározták, hogy kipróbálják ők is. Holnap is megyünk. :D
 

Vargáné Solymosi Erika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Segítségre szorulok: az epremet eszik a hangyák. Van esetleg valakinek valami bevált hangyaírtó módszere amivel az eper nem sérül? Sürgős lenne. Köszönöm.
 

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm eszipi már olvastam, de sajna nem találtam használható ötletet. Egy folyó parton lakunk, ahol ideális körülmények között szaporodhatnak a csigák. Még a legnagyobb szárazságban is harmatos a fű reggelre. Ennél több nem is kell nekik.
Újabban hamuba gyűjtöm a spanyolcsigát, ha elég sok hamut teszek, akkor nem jönnek ki belőle. "Csigaetetőt" készítettem egy halom gyom formájában. Innen könnyebb összeszedni. Nagyon sok futrinkát láttam a gyomrakásban. Most (sima) házi kacsával fogok próbálkozni, mert a tyúk csőre egy idő után megtelik a csiga által termelt nyákkal és alig tudott megszabadulni tőle. Ma is több mint 1 kg-ot gyűjtöttem belőlük, de egy óra múlva egy sem hiányzott. : ( A tömény citromsavas oldattal is próbálkoztam, de elég sok kell belőle, hogy nem menjenek tovább.
 

tengelice

Állandó Tag
Állandó Tag
Az összetört tojáshéjjal nem próbálkoztál? Én most nem látok a kertemben meztelencsigát, bár az utóbbi években már nem is volt sok. A kimosott tojáshéjat összetöröm, és hol itt, hol ott szórom el: azt írták valahol, valamikor, hogy nem szereti a csiga, mert szúrja.
 
Oldal tetejére