Kanadában anonim marad az internet

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az országban mindenkit megillet az anonim internethasználat joga.

A döntés kiindulópontjának számító eset a kanadai Saskatchewan tartományban történt, ahol egy felhasználói fiókot gyermekpornográfiával hoztak kapcsolatba. A rendőrség az account adatait tároló Shaw Communications szolgáltatóhoz fordult, így derült fény az elkövető Matthew Spencer személyére.

Az eljárásról a Kanadai Legfelsőbb Biróság megállapította, hogy bár a rendőrség jóhiszeműen járt el, a jövőben már csak bírósági végzéssel férhetnek hozzá internetes oldalak felhasználóinak adataihoz.

A döntés kétségtelenül hosszadalmasabbá teszi a hatóságok munkáját, ám Thomas Cromwell indoklása szerint mindenkit megillet az anonim internethasználat joga és a személyes adatok védelme.

Az ítéletet sem a rendőrség, sem a kormány nem üdvözölte, mivel a bürokrácia újabb szintjének beiktatásával nehezebbé válik a bűnözők és a terroristagyanús elemek tevékenységének és kommunikációjának nyomon követése.

Egyes szervezetek viszont kimondottan örülnek, szerintük az anonimitás jó hatással van a szabad véleménynyilvánításra.

kanada-internet-01-pcworld_20140614_115103_m.jpg
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Akkor kivánom , hogy a világ összes ilyen döntést hozó személy saját gyermekét használják a pedofilek de rendesen ! Vagy talán maguk is azok ?? Mert szerintem ha "normális " emberek lennnének akkor saját véleményem szerint elöször is a gyermeket kéne védeni nem azt ...... Vagy ez már sikk hozzátartozik a mai életmódhoz jajj bocsánat el is felejtettem egyes országokban ez normális . :mad:
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Akkor kivánom , hogy a világ összes ilyen döntést hozó személy saját gyermekét használják a pedofilek de rendesen ! Vagy talán maguk is azok ?? Mert szerintem ha "normális " emberek lennnének akkor saját véleményem szerint elöször is a gyermeket kéne védeni nem azt ...... Vagy ez már sikk hozzátartozik a mai életmódhoz jajj bocsánat el is felejtettem egyes országokban ez normális . :mad:
Ez azért kétélű dolog.
Ha csak minden "sejtésre" belenézhetnek a fiókodba, az azért nem hinném, hogy szerinted is természetes.
Azon kívül, ha egyszer nyomoznak, ott van ügyész, nyomozási bíró... Nekik sem árt egy kis munka. Itt ugyanis arról van szó, hogy a rendőrség csak úgy kikérte egy felhasználói fiók adatait.
Ha komoly a gyanú, ez max 1-2 órás csúszást jelenhet a nyomozásban, vagy még annyit sem.
De szerinted az OK, hogy a rendőrség bármikor lekérheti a mobilod adatait (amiből nem csak az derül ki, hogy kivel, mikor kommunikáltál, hanem az is, hogy merre jártál?
Ebből volt az a bődületes bukta is, amit anno elkövettek nálunk, hogy másodfokon is elítélték a móri 8 ember haláláért azokat akik a közelben sem voltak.
 
Utoljára módosítva:

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Flamingo,
ez magától értemüleg kétélü a dolog , de és itt jön a de !! Ugye a rendörség az nyomoz és majd a ügyészség majd az a bírósággal egyetemben hozza meg az itéletet . Már megbocsájts a tudatlanságomért , de nekem fogalmam sincsen a móri 8 halotról :(. Igen sajnos itt Németországban is egy tüntetés alkalmával az összes szeme´lyt akinek a mobilja a környéken használatban volt biróság elé állitották . Szerintem nem eröl van most szó . Nem gyilkosságról de ez majdnem az ez gyermek megrontása , hogy úriasan fejezzem ki magamat az ilyent magam ... de inkább nem . Tudod már évek óta folyik a Bundertagban a dumma , hogy törvénykéne ez ellen de sajnos nem lehet , nem mert egyik a másik után bukik le a "hon atyák " közül akiknek még a parlamenti irodájának computer is tele van ilyen filmekkel . Magam nem akartam elhinni amikor otthoni újságirok közöltek egy ismert Zöld EU képviselö ellen irt vádakat . Azt hittem hogy csak kamu mert ilyen nincsen . Erre az itteni zöldek választásánál a fötitkár kijenti , hogy kérem ez régen volt és bennünket ne ez jellemezen . Puff tehát napirendre térünk fölötte , még Kotu sem kell hiszen a 60-70 években ez itt valószinü normális volt . Na nekem ez nem normális már ne is haragudjál . Aki egy gyereket vesz magának ilyen társként az a szememben nem ember és maradok véleményemnél , bárki is legyen az politikus vagy szinrendezö Pedofil az Pedofil mégha modern is akkor is .
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Szervusz Flamingo,
ez magától értemüleg kétélü a dolog , de és itt jön a de !! Ugye a rendörség az nyomoz és majd a ügyészség majd az a bírósággal egyetemben hozza meg az itéletet . Már megbocsájts a tudatlanságomért , de nekem fogalmam sincsen a móri 8 halotról :(.
Bocs. Elflejtettem, hogy te nem Mo-n élsz. A móri bankrablásról itt található összefoglaló.
Igen sajnos itt Németországban is egy tüntetés alkalmával az összes szeme´lyt akinek a mobilja a környéken használatban volt biróság elé állitották . Szerintem nem eröl van most szó . Nem gyilkosságról de ez majdnem az ez gyermek megrontása , hogy úriasan fejezzem ki magamat az ilyent magam ... de inkább nem . Tudod már évek óta folyik a Bundertagban a dumma , hogy törvénykéne ez ellen de sajnos nem lehet , nem mert egyik a másik után bukik le a "hon atyák " közül akiknek még a parlamenti irodájának computer is tele van ilyen filmekkel . Magam nem akartam elhinni amikor otthoni újságirok közöltek egy ismert Zöld EU képviselö ellen irt vádakat . Azt hittem hogy csak kamu mert ilyen nincsen . Erre az itteni zöldek választásánál a fötitkár kijenti , hogy kérem ez régen volt és bennünket ne ez jellemezen . Puff tehát napirendre térünk fölötte , még Kotu sem kell hiszen a 60-70 években ez itt valószinü normális volt . Na nekem ez nem normális már ne is haragudjál . Aki egy gyereket vesz magának ilyen társként az a szememben nem ember és maradok véleményemnél , bárki is legyen az politikus vagy szinrendezö Pedofil az Pedofil mégha modern is akkor is .
Félreértés ne essék én nem a pedofília elleni harc gátlója akarok lenni, de amikor a terrorizmusra hivatkozva már így is magánlevelek és e-mail-ek millióit nézik át törvénytelenül, akkor nem kellene még egy érvet a kezükbe adni.
Mert nem tudom kint hogy van, de gyanítom ott sincs másként, hogy a rendőrséget az ügyészség felügyeli, de az ügyészséget már senki, a bíróságot meg pláne.
Holott a függetlenség nem azt jelenti ebben az esetben, hogy azt teszek amit jónak látok, hanem az, hogy azt teszek, amit a törvény megenged.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz ,
Na igen független lenne ha , mint Petöfi is monda , ha az a ha ottnem lett volna .. Igen itt nálunk Németországban van egy mondás ; a Tengeren és a biróságon az életed a "Sors" kezében van . Kimeg nem akarom fejteni mert ez nagyon , de nagyon mérgesitö tud lenni . Aztán mindegy hogy hol Erröl kérlek regényeket lehetne irni , na most értve ugy általánoságban a Justiciát .
 

Ridita

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ez nagyon helyes döntés. Itt Magyarországon előfordult, hogy egy mentőst elbocsátottak, mert megnyomta a like gombot egy mentőszervezetet kritizáló cikk alatt. Persze ez nem volt okos dolog, de ha egyébként megfelelően látta el a munkáját a véleménye miatt nem kellett volna megfosztani a megélhetésétől.
Az internet még nagyon új találmány, szerintem még legalább 50 évbe telik, amíg megtanuljuk felelősségteljesen használni. Én hiszek abban, hogy ennek önszabályozó folyamatnak kell lennie és a régi törvényeket nem mindig lehet rá alkalmazni. Például az információ szabad áramlását nem lenne szabad akadályozni, de módot kellene találni arra, hogy az alkotók közvetelnül részesüljenek műveik hasznából. Még belegondolni is nagyszerű, hogy mekkora tudományos fejlődést lehetne elérni, ha a tudósok korlátozás nélkül megoszthatnák egymással az eredményeiket és akár a világ túlsó feléről is együtt dolgozhatnának.
A terrorizmus elleni harcra hivatkozva főleg az USA-ban már eléggé megkurtították az emberi jogokat. Már be se lehet menni az országba anélkül, hogy minden személyes adatunkat, ujjlenyomatainkat megadnánk. Szerintem a kötelező DNS mintavétel sincs már messze. Magyarország is aláírta titokban azt az egyezményt, amivel bárkinek az internetes forgalmát ellenőrizhetik a szerzői jogokra hivatkozva. Azért nagy különbség van a pedofil fotók készítése és egy könyv, film vagy zeneszám megosztása/letöltése között, a törvényt viszont mindenkire egyformán lehet alkalmazni.
 

haverom

Állandó Tag
Állandó Tag
Hm. Nem egyszerű helyzet.
A szabad véleménynyilvánítás egy fontos dolog, de azért mások jogait is figyelembe kell venni.
A bűnüldözők helyzetét pedig nem érdemes nehezíteni.
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
A hatóság bármikor leállíthat az utcán, és kirámolhatja ellenőrzés címén az autódat.
• Ruházat, csomag és jármű átvizsgálása
"A rendőr az igazoltatás során ruházatot, csomagot, járművet átvizsgálhatja, ha erre személyazonosságod megállapításához szükség van, vagy bűncselekmény illetve szabálysértés gyanúja merül fel. "
És Ő akkor foghat gyanút, amikor jónak látja.
Tehát alapos indokra hivatkozva akármikor vizsgálhatnak akármit, amit a Te személyiségi jogaid védenek. Nincs magán szféra, magánterület.....
Ha úgy gondolod, hogy az autód belseje magánterület?? Tévedsz:
http://jogszerviz.hu/hirek/bsebll-uto-z-utobn
 

attimenyfreemail.com

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ez nagyon helyes döntés. Itt Magyarországon előfordult, hogy egy mentőst elbocsátottak, mert megnyomta a like gombot egy mentőszervezetet kritizáló cikk alatt. Persze ez nem volt okos dolog, de ha egyébként megfelelően látta el a munkáját a véleménye miatt nem kellett volna megfosztani a megélhetésétől.
Az internet még nagyon új találmány, szerintem még legalább 50 évbe telik, amíg megtanuljuk felelősségteljesen használni. Én hiszek abban, hogy ennek önszabályozó folyamatnak kell lennie és a régi törvényeket nem mindig lehet rá alkalmazni. Például az információ szabad áramlását nem lenne szabad akadályozni, de módot kellene találni arra, hogy az alkotók közvetelnül részesüljenek műveik hasznából. Még belegondolni is nagyszerű, hogy mekkora tudományos fejlődést lehetne elérni, ha a tudósok korlátozás nélkül megoszthatnák egymással az eredményeiket és akár a világ túlsó feléről is együtt dolgozhatnának.
A terrorizmus elleni harcra hivatkozva főleg az USA-ban már eléggé megkurtították az emberi jogokat. Már be se lehet menni az országba anélkül, hogy minden személyes adatunkat, ujjlenyomatainkat megadnánk. Szerintem a kötelező DNS mintavétel sincs már messze. Magyarország is aláírta titokban azt az egyezményt, amivel bárkinek az internetes forgalmát ellenőrizhetik a szerzői jogokra hivatkozva. Azért nagy különbség van a pedofil fotók készítése és egy könyv, film vagy zeneszám megosztása/letöltése között, a törvényt viszont mindenkire egyformán lehet alkalmazni.
Ha a te lakhelyed lenne a célpont ,te is megnéznéd ki jár a környékeden nemde? Viszont az igaz hogy van különbség a pedofil képet vagy egy zeneszámot töltesz le -s valljuk be a hivatali hatalommal is vissza lehet ám élni :(
 

attila7771

Állandó Tag
Állandó Tag
Nehéz kérdés az internet mert egy részt benne van az információ szabad
áramlása,de sajnos vannak rosszindulatú emberek akik ezt igyekeznek
kihasználni akár a terroristákra,hackerekre,ferde hajlamú stb.-re gondolok,másrészt visszont egy olyan ablakot nyit a világra ahol rengeteg hasznos és új információra lehet találni ha megfelelően használja az ember.Felségem betegsége alatt sok segítséget találtam (reflexmassszázs.akupresszúra ),a kutyusom betegségéhez (veseelegtelenség )
is sok hasznos dologra akadtam,ha nem is sikerült őket megmenteni ezzzel
de az életminőségen tudtam javítani és fájdalmat csökenteni.Több mint 14 éve
számítógépezek,így tudom ,hogy adataimhoz sokszor olyanok is hozzá akartak
jutni akinek ehhez semmi közük nem volt(nigéria örökség,áll banki oldal ).Szerintem hatalmas különbség van abban,hogy mire használom a netet,
egy zene,könyv (ha a jog szerint ez sincsen rendben) kisebb bűn mint a pedofilia,terrorizmus így igazolt esetben én az ellenőrzés mellet szavazok.
Sajnos az emberi jogokra hivatkozva leghangosabban éppen azok akarnak védelmet és teljes szabadságot akik ezt ugyis meg akarják sérteni.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Mint a legtöbb dolgot, az internetet is lehet jóra és rosszra is használni.
A kenyérszelő késsel is lehet ölni, meg az autóbusszal is, de azért még nem kell esztelen korlátok közé szorítani...
A az állami szintű pedofíliára való hivatkozás meg szerintem mélységesen álságos addig, amíg vígan üzletelnek Indiával és más hasonló államokkal, ahol 9-10 évesen nem csupán férjhez adnak lányokat, de nővé is teszik őket.
 
Oldal tetejére