Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyi mindent tanultam tőletek, emberek... Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz.
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
A vers olyan emberi beszéd, ami a dallal, az ősi dallal rokon, rokon avval a kimondhatatlannal, ami már-már titkos, sámáni mesterség. (…) A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről. A legszentebb játék. A kifejezhetetlen körbetáncolása, megidézése, ritka szertartás, míves fohász. Valami, ami születésének pillanatában, a halhatatlanságra tart igényt.
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
[Vándor, ki erre jársz]
Te erre járó
sírj vagy nevess
zokogó víz
Balatonszemes:
fái görcsben
a tóra hajolnak
hatalmas nagyfia holtán
ki voltál
Latinovits Zoltán.
Pünkösdi lángnyelv
júniusi szélben
lecsap a habokra
hazányi vakokra
boldog vagonokra.
Napfogyatkozás
egy júniusi éjben.
beolvas%C3%A1s0005.jpg


Latinovits+Zolt%C3%A1n+Az+%C3%B6reg+(+1976).jpg

fortepan_32986.jpg

Ruttkai+%C3%89va+%C3%A9s+Latinovits+Zolt%C3%A1n.jpg
:dr_31:
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag
Fel kell ismernünk, hogy népművészetünk (néptánc, népzene, fafaragás, festészet, stb.) és népi hagyományaink, nyelvünk - kultúrális kincseink -, olyan kincsek, amik összetartóerőt képviseltek régen, és ma is a magyarság között. Arra kell törekedni, hogy ezek a kincsek még sokáig megmaradjanak, élő eleven részei legyenek a mai magyar társadalomnak is, mert olyan alapot képeznek amire jövőt kell, és lehet építeni. Ennek a kincsnek (nemzeti kincsnek) az őrzői, művelői nemzetünk megbecsülésére érdemesek.
 
Oldal tetejére