Portfólió készítése 2014. november 30-ig

Gandika73

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kollégák!
Már majdnem végigolvastam amiket írtatok, de szakszoglálatost nagyon keveset látok. Sajátos helyzetben vgyok, mert mikor bejelentkeztem kkot szakszolgálatban dolgoztam, szept-1-től pedig már EGYMI fejlesztő iskolájában tantónéni:) Gyógypedagógus maradtam, hosszas hozzájárás utn kiderült írhatom a szakszoglálatosból. Van itt valaki aki most tölti, még nagyon az elején járok, prevencióm volt a legmagasabb óraszámba. Írt valaki ebből? Tudnátok segíteni pontosan miket töltök. Intézménybemutatás, életút, tematikus terv, 6 foglalkozás , hospitálni senki nem hospitált, és én sem hospitáltam, jártuk környező településeket senki nem ment vidékra egy kollégával sem, hogy órátlátogasson. ezt az irományt tudom a szakszolgálatos portfólióról, van esetleg valami egyseűbb. Írtátok, hogy mintákat is lehet találni valahol a neten. Hol?
Köszönöm elpre is a segítésgeteket.
 

Csatolások

  • Útmutató pedagogiai_szakszolgalat.pdf
    1.5 MB · Olvasás: 20
Sziasztok Kedves Portfóliózók!

Én már túl vagyok rajta! :) Ha bármiben tudok, szívesen segítek nektek! :) Kérdezzetek bátran!
Gratulálok!, én attól félek, hogy nem leszek kész vele. Az egyéni fejlesztési terv most kötelező vagy szabadon választható?
A szakmai életutat hogy kell csinálni, milyen szempontok alapján?
 

derpum

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Tudnátok nekem anyagot küldeni intézményi önértékelésről? Szülői elégedettségi kérdőív, technikai dolgozókra? Köszi! :)
 

szsziszo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Gyakornokként egy év munkaviszonnyal a hátam mögött milyen szakmai életutat kell/lehet írni? Tudna nekem ebben valaki segíteni? Köszönöm!
 
Nagyon sokat segítettél!!! Megnyugtattál, hogy én is jól gondolkodtam a tematikus tervvel kapcsolatban!!!!
Mi a heti tervet más formában írjuk, mint az Óvodai Útmutatóban szerepel .
Szerinted gond-e az, ha a csop.naplóban a megszokott formánkba írjuk, de feltölteni meg a régi (mert nincs új) Óvodai Útmutató szerint töltöm fel???
A vázlatot is beírjátok a csoportnaplóba??? vagy csak a portfólió miatti dokumentálás véget írtad be??????? Köszönöm!!!!
Igen. Külön kell feltölteni. Képeket ahol a gyerekek rajta vannak lehet feltölteni?
 

drica1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A szabadon feltölthető dokumentumok közé tartozik a publikáció, kutatásban való részvétel. Ezt hogy értik, ezen mit lehet recézni? Csatolom a publikációt és kész? vagy miről kellene még írni?
Pontosan ezt írják: "Szakmai publikációk, írások, kutatásban való részvétel, tankönyvírás stb. bemutatása, értékelése."
A publikáció tartalmazza a tevékenységet, magán az íráson mit lehet még bemutatni?
 
Utoljára módosítva:

szullone

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Német nemzetiségi óvodapedagógusként írom a portfólióm. Nem tudom mit írhatok németül és mit magyarul. Tud ebben valaki segíteni nekem? Azt gondoltam a szabadon választható dok.-ok magyarul lesznek. A tematikus terv vegyesen, a foglalkozásterv pedig németül. Szerintetek? Kitől lehet ezt megkérdezni?
Én azt olvastam, te választod meg , milyen nyelven írod, de a reflexiókat magyarul kell. http://www.oktatas.hu/pub_bin/dload...to_pedagogusok_minositesi_rendszerehez_v3.pdf 73. oldal --->
Idegen nyelv szakosként, ha ez a minősítővizsgára, minősítési eljárásra kiválasztott tárgya, a célnyelven nyújthat be minden olyan dokumentumot a pedagógus, amelyet célnyelven készít el a tanév során (éves ütemterv, tanulási-tanítási egység terve/tematikus terv, óraterv/foglalkozásterv, témazáró dolgozat, bármely IKT-ra épülő vagy más feladat stb.). A többit, például a reflexiókat magyarul csatolja, mert a bizottságnak nem minden tagja ismeri a célnyelvet.
A két tanítási nyelvű és a nemzetiségi képzésben az e-portfólió nyelvét a szaktárgy célnyelvi tanításának óraszáma határozza meg: ha ez kisebb, mint a tárgy anyanyelvi oktatásának óraszáma, akkor a pedagógusnak magyarul kell nyújtania a dokumentumokat. Ha nagyobb, akkor minden dokumentumot, amelyet a célnyelven készít el a tanév során, a célnyelven csatolhat, a többit magyarul (lásd mint előbb az idegen nyelv szakosok esetében).
 

Gandika73

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kollégák!
Segítsetek mert ott tartok, hogy abbahagyom az egészet. Most akkor mi a kötelező a szakszolgálatosnak aki nevelési tanácsadásból írja? Mindenhol azt olvasom, hogy 2 tematikus terv, és 6 egymást követő óramenete. A kiegészítő útmutatóban meg 3 esettanulmány van meg 7 ülésterv? Akkor most mit kell? Nem tudjátok van valami változás az útmutatóhoz képest?
Segítsen aki tud, teljesen kétségbeesésben vagyok:(
 
Ha valamelyik kollégám nevét megemlítem, vagy valakivel közös publikációról írok- kiírhatom-e a nevét? Kell- e hozzá beleegyezés, vagy írásos engedély?
Köszönöm!
 

Gandika73

Állandó Tag
Állandó Tag
Jajj teljesen kész vgayok, elolvastam a nov.4-én hatályba lépő módosítást, és kiderült, hogy az új helyről kell írnom. most aztán kész káosz van, mert teljesen más mint az előző. Fejlesztő iskolás van valaki aki most írta?
Köszönöm nagyon ha segít valaki:)
 

Vargáné Szigeti Irén

Állandó Tag
Állandó Tag
A jogszabály nem teszi kötelezõvé a tíz éven belül nyugdíjba vonuló pedagógusok számára a minõsítési eljárásban való részvételt. Amennyiben a pedagógus mégis élni kíván a minõsítés lehetõségével, jelentkezhet minõsítési eljárásra. Ezt természetesen csak akkor teheti meg, ha a többi pedagógushoz hasonlóan, megfelel a jogszabályban elõírt feltételeknek, azaz 14 év gyakorlattal és szakvizsgával rendelkezik.
 

drica1

Állandó Tag
Állandó Tag
Plágium.
A gyerkőceimnek gyakran készítek PPT-ket, amikhez neten keresek megfelelő szemléltető képeket. Minden egyes képhez szükséges a forrás megjelölés, ha csatolni akarom az óratervezetekhez? tehát cca. 100 képet egyenként keressek vissza? Vagy ezekre ilyen értelemben nem vonatkozik a plágium kérdése?
 

zizike2

Állandó Tag
Állandó Tag
Plágium.
A gyerkőceimnek gyakran készítek PPT-ket, amikhez neten keresek megfelelő szemléltető képeket. Minden egyes képhez szükséges a forrás megjelölés, ha csatolni akarom az óratervezetekhez? tehát cca. 100 képet egyenként keressek vissza? Vagy ezekre ilyen értelemben nem vonatkozik a plágium kérdése?
Beírod a forráshoz,hogy saját gyűjtés.
 
Oldal tetejére