Mindennapi kozmológia Mottó: Nem vagyok már ahhoz elég fiatal, hogy mindent tudjak

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Ah kedves Frank
-
Nem szorágásrol van szo ha ismét figyelmeztetlek, egy élölényt nem lehet a környezetéböl kiragadva vizsgálni ha a fejlödéséröl beszélünk. Az ember nem "önmagátol" hanem a környezete álltal lett olyan amilyen. Ebbe beletartoznak a szülök mellett a bolhák, a virusos betegségek, amit eszünk, ahogy élünk, a klima, a zöldségeskert földjének jodtartalma ... minden. Es ez elég.

Ugye nem fogsz nagyon összetörni Ernoe, ha azt mondom, hogy a fentiekből egy szó sem igaz....

A paraziták, a vírusok, a betegségek azok amelyek ellen állandó harcban van az ember, mert különben megöli őket. Ha nem harcolna..... hiába volt a sokféle betegség járványszerű támadása a történelem folyamán, az ember nem szokott hozzá. Ha nem védekezik, néhány nap alatt viszi abba a világba, melyről neked fogalmad sincs.;)

Az influenza például már annyiszor támadta az embert, hogy attól már híznunk kellene.....;) De, ha nincs antibiotikum, meg sokféle "finomság", akkor .....

Hát, itt sem jön össze a darwinista alkalmazkodás....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön
-
Nem értem pontosan, hogy mit akarsz mondani? Azt, hogy nem fektettem hangsulyt a bakteriumokra és virusokra?
Akkor igazad van, mert ök még fontosabbak mind a tetük. Igen a virusokkal szembeni harcban szinte évente egyszer alul maradunk és kapunk egy "megfázásos megbetegedést" amit szinte napra pontosan egy hét mulva kiheverünk, köszönet az evolutionak.
-
Ilyen rövid idö kell, hogy az egyensuly köztünk és az élösködöink között ujra helyreálljon. Nagyon finoman csiszoljuk egymást.
-
Bizony Adam még az almát sem tudta volna megemészteni a bakteriumok nélkül.
A börünket rögtön kikezdik ellenséges bakteriumok ha a sajátunkat, akikkel jol megvagyunk, eltávolitjuk mososzerrel.
-
Had ismételjem meg a kedvenc mondásomat, az emberen(ben) tizszer anyai élösködö van mind ahány emberi sejtböl állunk. Az ember egy vándorlo biotop. :D
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Ah kedves Frank
-
Képeket én is betudok tenni zöld emberkékröl és aláirni, "látogatok a marsrol". Mond már meg, hogy honnan vannak ezek a képek. En ugy gyanitom, hogy egy magyar nationalista oldalrol de ha erröl kezdünk beszélgetni akkor veszed magadnak a jogot és kitörölsz.
-
Ezért csak mosolygok a háttérben.

Tudom, hogy Te győznél, csak nem akarsz "megütni". :D A hatezer éves fogaskerékről mondjál valamit... ne az elterelő kártyákkal gyere. A képkeresőbe beütöd, hogy -fogaskerék- és adja a képeket mindenhonnan. De ha nincs fogalmad róla, akkor az egyiptomi madárról is beszélhetünk ami valójában egy siklórepülő... vagy a falba faragott helikopterről... vagy az elemként működő agyagkorsókról... Te egyébként olvasol mást is vagy csak a nacionalista oldalakat nyomozod, meg Darwin könyvét mint bibliát? ;)

Mik ezek Ernő? /A lányom azonnal rávágta a jó választ.:D/

11627_2.jpg


-
Jo a "NAMA Machine" valoban egy mechanizmus volt de az csak ujra igazolja, hogy a kereszténység elöször minden szétrombolt magakörül. :D
-
Nekem az az érzésem, hogy te a multat technikailag elörébbhaladottnak kivánod beállitani és a saját korunk emberét pedig idiotának. Meglehet, hogy vannak ilyenek közöttünk de az egész mai világra nem érvényes.
-
Az sem igaz, hogy "természetfeletti lények" hozták létre ezeket az oramüveket.
-
Az biztos, hogy az emberek közötti müveltség nagyobb differentiákat mutatott mind most, de ez nem csoda, a kötelezö iskolalátogatás nem olyan régi. A 60-as évek elején, a szülök nagy része nem tudott irni és olvasni, ha négy elemijük volt már felnéztek rájuk.

Nem kell messzire menni Ernő. Én most is ismerek embereket akik iskolába is jártak, írnak, olvasnak csak nem értik, hogy mit. Felvesznek egy szemellenzőt mint a fuvaros-lovak.. és nagyokat bólogatnak mindenre ami a betanított dolgokba beleillik. Nem én állítom be az embereket idiótának, hanem az önmagában egy idiotizmus, ha a tudományos magyarázgatások a józan ész ellen mennek. "Az sem igaz, hogy "természetfeletti lények" hozták létre ezeket az oramüveket." Csak azt tudnám, hogy honnan ez a nagy magabiztosság... De nem is az a kérdés, hogy ki gyártotta le, hanem az, hogy honnan volt a tudás, ami a kor tudományát ilyen mértékben meghaladta....

Egy szoval sem emlitettem, hogy én fejböl tudnám az összes ösünk rokoni kapcsolatát de nem is az én szakom. Az én kis "lelkivilágomnak" elég ha látom, hogy az élövilág változik az utodok bizonyos dolgokat örökölnek, a fiaink mások mind mi voltunk.

Jó lesz papírról is, nem kell, hogy fejből tudjad... de az a baj, hogy a logikusan felállított hazugságokat meg sem vizsgálod. Sorra derülnek ki a tények, hogy a tudós társadalom nem a leletekből adódó kérdésekre kerestek választ, hanem egy felállított ideológiához gyártottak magyarázatokat... Most meg véditek a buborékot...

/Ha a gyerek nem hasonlít az apjára, ne az evolúcióval magyarázd... van egy olyan lehetőség is, hogy más az apa :D./
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A hatezer éves fogaskerékről mondjál valamit... ne az elterelő kártyákkal gyere.
-
Kedves Frank
-
Nem tudom milyen 6000 éves fogaskerékröl beszélsz, az Antikythera-Mechanizmus az idöszámitás elött 140-böl származik. Ha jol tudom 2009-ben épp Budapesten volt egy világ kongreszus ahol ez meglett vitatva.
-
Már régen tudjuk, hogy az ogörögök, a kinaiak komplikált, oramüszerü mechanizmusokat csináltak szorakoztatás céljára. Mit mondjak hozzá: gratula.
-
Te megtévesztöen "computerröl" beszélsz azt szugerálva mindha ennek köze lenne egy mai digitális számitogéphez. Hát nem kedves Frank, ezt a mechanizmust egy számololéchez lehet hasonlitani de a fogaskerekek ellenére egy analog masina.
-
En nem látok földöntuli eröket mögötte. A bronzot már ismerték a görögök, számtalan modon használták. A varjak képesek egyszerü mechanikus rendszereket (emelö, csiga) felismerni és használni. Miért lenne meglepö, hogy az emebr is képes ilyesmire?
-
Nem én állítom be az embereket idiótának, hanem az önmagában egy idiotizmus, ha a tudományos magyarázgatások a józan ész ellen mennek.
-
Hát igen, elég sokáig eltartott amig a gömbölyü föld tényével megbirkozott a "jozan paraszti ész", amig belátta, hogy egy kocsi lovak nélkül is haladhat elöre, felfogta a távolbalátást stb.
-
A tudományos ismeretek olyan hatásossak, hogy a technologiának semmi nehézsége öket átvinni a felhasználás területére, sokmindent elöbb használunk mindsem felfognánk mi van mögötte.
-
Csak azt tudnám, hogy honnan ez a nagy magabiztosság... De nem is az a kérdés, hogy ki gyártotta le, hanem az, hogy honnan volt a tudás, ami a kor tudományát ilyen mértékben meghaladta....
-
Már miért haladta volna meg a kor tudományát? Bronzott már ismerték az emberek és számos helyen használták Akik Rhodoszi Koloszt voltak képesek épiteni azok egy fogas-kerekes mechanizmusra is képesek. :D
-
A tudomány az "egyszerüség" elvét követi, mindig a legegyszerübb magyarázatot tekinti érvényesnek amig az megnem döl.
Istenek után kiálltani egy fogaskerék láttán tulzás.
-
Jó lesz papírról is, nem kell, hogy fejből tudjad... de az a baj, hogy a logikusan felállított hazugságokat meg sem vizsgálod. Sorra derülnek ki a tények, hogy a tudós társadalom nem a leletekből adódó kérdésekre kerestek választ, hanem egy felállított ideológiához gyártottak magyarázatokat... Most meg véditek a buborékot...
-
Az emeber evolutios fejlödéséröl majd a Darwin topikban irok többet. Mosz csak anyit:
-
Az ember fejlödése egy sokkal izgalmasabb történet mind ahogy kezdetben láttuk. Ma tudjuk, hogy nemcsak egyféle "homoidok" éltek a földö, hanem több. Az evolutio nem egy egyenes ut volt az emberhez hanem egy szerteágazo.
-
Ez nem egy ellentmondás, hanem az evolutio megerösitése, az evolutio nem követ semmi féle célt, az ember megjelenése egy orjási szerencse a számunkra. Az sincs kizárva - mind ahogy ezt a dinoszauruszoknál is láttuk - hogy egy az ember csak egy átmeneti jelenség, egy rövid epizodot jelent a Föld történetében. Elvezzük amig lehet. :D
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Kedves Ernő!

A kőből készült fogaskerekek mellé írtam a 6000 évet.. ne mosd össze a dolgokat. Azokat Kaliforniában találták a Santa Ana folyó völgyében, de ha számodra a tengelynek kialakított furat nem jelent semmit és egyébként sem ismersz rá a fogaskerékre... beszéljünk az egyiptomi leletekről. Ja arra meg nem válaszoltál, most jutott eszembe. :D

"Már régen tudjuk, hogy az ogörögök, a kinaiak komplikált, oramüszerü mechanizmusokat csináltak szorakoztatás céljára. Mit mondjak hozzá: gratula. /.../ En nem látok földöntuli eröket mögötte. A bronzot már ismerték a görögök, számtalan modon használták."

Ja, ez az idióta LeonardoVinciből meg majd 2000 év múlva a fával és kötelekkel görcsölt. A fa fogaskerékkel nem sokra ment.... de mint feltalálót aki jól titkolta a forrásait Ktészibioszt is említhetnénk, de nem jött neki össze az acél laprugó, bronzból meg nem működött... Kolkhisz meg baromi messze volt és el sem árulták volna a titkot.

Kedves Ernő, azt fogd már fel, hogy senki sem akarja lehúzni az ember tudását és leleményességét... ez mind igaz. De szűk csoportok olyan tudás birtokában voltak történelmünk során, amik nem következnek az előzményekből.

Lehet, hogy 6000 éve az ember csak lemásolt valamit amiről nem tudta, hogy micsoda, de a fogaskerék az akkor is fogaskerék, ha csak az égből hullott alá akkor is. A rendeltetésszerű használathoz is kell idő meg logika
:D

2009063023251801.jpg

 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A kőből készült fogaskerekek mellé írtam a 6000 évet.. ne mosd össze a dolgokat. Azokat Kaliforniában találták a Santa Ana folyó völgyében, de ha számodra a tengelynek kialakított furat nem jelent semmit és egyébként sem ismersz rá a fogaskerékre... beszéljünk az egyiptomi leletekről. Ja arra meg nem válaszoltál, most jutott eszembe.
-
Kedves Frank
-
Köböl lehet ugyan csiszolni egy fogaskereket disznek a nyakadba de nem tudsz belölle egy valamire valo hajtomüvet fabrikálni, ennek az oka a kö fizikai tulajdonsága és ez igy volt millio évekkel ezelött is.
-
me-zg-02-paarung-ausenverzahnte-nullrader.png
-
Köveket csak nyomással lehet terhelni, a nyiroeröknek nem állnak ellen. Ezért épitettek korábban piramist és boltiveket mert ott a kövek egymáson vannak.
-
Vegyük a betont: a beton képes nagy nyomást kibirni, több mind 40 Newtont négyzetmiliméterenkként (ez megfelel 250 személyautonak egy DIN-A4-es papiron) ezzel szemben rögtön tönkremegy 4 Newton pro négyzetmilliméter nyiroerönél. Ezért tesznek a betonba vasat. A köböl készült fogaskerék-hajtomü egy ékszer, csupán a szem számára, azzal nem lehet semmit meghajtani. :D
-
Kedves Ernő, azt fogd már fel, hogy senki sem akarja lehúzni az ember tudását és leleményességét... ez mind igaz. De szűk csoportok olyan tudás birtokában voltak történelmünk során, amik nem következnek az előzményekből.
-
Az ember egy szociális lény, egyedül nem tudhatunk sokat. Egy kis csoport, mégha tölcsérrel öntenénk is beléjük az eszet, sem tudnának - mondjuk - egy modern kerékpárt létrehozni.
-
Te megtudod csinálni mert bemégy az alkatrészüzletbe és megveszed a kellékeket hozzá de ha egy csoportnak kikéne bányászni az ércet, dusitania kéne, megolvasztani elekromos kemencében amihez drotra, erömüre lenne szüksége, szerszámgépeket csinálni egy csavar miatt, feltalálni a gumigyártást stb. hát rég letelne az életük. Meg aztán mit ennének idöközben? :D
-
Nem hiszem, hogy lenne valaki aki ugy jönne a világra, hogy tanulás nélkül ledoktorálna, miután elhagyta az anyaméhet. Még a Jézuskának is volt gyerekkora ahogy azt Szent Tamásnál olvassuk. Harmic évig tanult mire rájött, hogy pikelysömör nem lepra stb. :D
-
Te abban reménykedsz, hogy egy "földöntuli" megsugott nekik valamit, hát ilyen csodák csak a mesékben vannak. Egyetlen egy präcedens esetet nem ismerünk.
-
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves filozófusok...)
van olyan bizonyíték amely egyértelműen kizárná hogy létezik isten?:)

Bocs, nem vagyok filozófus, de olvastam, hogy most keresik a választ a CERN-ben, aminek az építési költsége 3 000 000 000 € - 4 500 000 000 $. Ezt az uniós adófizetők finanszírozzák és a fenntartása évenként további évi 700 millió euróba kerül. Eredmény? Megkérdezték a tudósokat, hogy "vajon megéri?" A válasz bonyolult.:) A tudósok természetesen, azt mondták: "Igen, ez megéri, hogy megtudjuk, hogyan született az univerzum, és hogyan kezdődött." :cool:

http://gizadeathstar.com/2015/02/cern-physicist-amit-goswami-we-have-no-idea-what-were-doing/
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Ha valami felfoghatatlan akkor nem létezik?) Mi van az 50 dimenzió után, és utána..stb?

Nagyon sok tudós hisz a mindenség fölött álló intelligenciában, akit istennek lehetne nevezni - na nem az ősz szakállas varázslóban, aki egy felhő szélén ül és lóbálja a lábát, miközben figyel bennünket, akik nem csak a Föld, nem csak a naprendszer, hanem az egész univerzum egyetlen értelmes teremtményei lennénk...:D

Egyszerűen azért hisznek, mert bármennyire is messzire jutnak az emberi aggyal művelt tudományban, az út végén mindig be kell látni, túl tervezettnek tűnik a világ ahhoz, hogy véletlenül jöjjön létre.

A sok dimenziót, húr elméletet, párhuzamos világokat, brán elméletet meg szegények kínjukban ötlötték ki, mert közel 100 éve nem képesek elfogadni azt, amit a mikrovilág megismerése a kvantumfizika állít. Így aztán kénytelenek mindenféle variációt kiötleni, hogy Isten nélkülire magyarázhassák a világmindenséget úgy, hogy a jelenleg ismert természeti törvényeken ne kelljen változtatni. A kvantumfizikát és a relativitás elméletet kellene valahogy közös nevezőre hozni, mert jelenleg teljesen ellentmondanak egymásnak. A tudományos elit még mindig a kvantummechanika előtti tudatállapotból szemléli a világot, ezért aztán a matematikára támaszkodva próbálják kitalálni mi is lehet a valóság. A sok dimenziós elképzelés pedig a matematika szerint ráillik arra a világra, amelyben szerintük élünk.

Néhány tudományos elmélet szerint a valóság teljesen más, mint amit látunk magunk körül, mi magunk teremtjük meg a saját világunkat és egy holografikus univerzumban élünk. Ez az elmélet például az új fizikával megmagyarázható, ezért aztán nemigen akarja elfogadni a nagy többség...

A lényeg, bármilyen elméletet ötlenek ki Istennek eddig mindegyikben volt helye. :)
 

Semyassa

Állandó Tag
Állandó Tag
"A sok dimenziós elképzelés pedig a matematika szerint ráillik arra a világra, amelyben szerintük élünk."
Majdnem mindegyik vallás arról beszél hogy az úgynevezett Isten országa itt van ahol élünk.)
 

veritatem

Állandó Tag
Állandó Tag
Az anyagról az anyagok kicsi apró részecskékből állnak össze a saját vonzásuk habitusuk szerint ebből lesz aztán kő, föld, bolygó, víz fa, állat, ember stb vagy vannak a csinált anyagok mint a műanyag vagy fémötvözetek stb. az emberi tudás szerint így van, de ez nem jelenti azt hogy amit nem( mai) ember csinált az nem csinált anyag.

Az embert lehetne egy parazitának is nevezni.
Ez esetben az Istenek ( mert sok a teremtett , kinevezett Isten) egy másik fajta parazita amik az emberi parazitán élősködnek a Fő Isten meg egy olyan parazita ami az Istenekből táplálkozik többek közt ;)

Egy biztos egyik féle Isten sem csinált vallást azt mind az ember csinálta hogy uralkodjon a többi mafla felett aki el-hisz mert azt mondták neki hogy higgyen meg aztán jöhet a lóvé hogy eltartsa a vallást kitaláló egyházat csináló heréket .

És mégis van Valami Valaki egy Tudat? ami több nálunk több az ismereteinknél mert tartalmaz minden ismeretet minden tapasztalatot és velünk ellentétben képes mindet elfogadni ahogy minket is teljes egészében elfogad minden dolgunkkal együtt.
Egy dolog biztos az emberek mindig tudták már az időszámítás előtt is hogy van egy felettük létező (többet tudó és nagyobb hatalommal bíró valami -valaki aki -ami "fent -ről az égből származik ) Lehet UFÓ Idegen a neve és lehet hogy Isten az. Az egységesített neve mára Teremtő. (bár az irányító vallások szerint sokféle névvel illetik ma is de van pár közös dolog benne amiből következtethető az eredet azonosság)

"A személyiségünk, lelkünk a testhez van kötve mind a mosoly és a homlokráncolás az archoz. Ha az izmok elernyednek az arcunk porrá válik akkor a mosoly is odavan végérvényesen."

Az anyag nem vész el csak átalakul ezt tanultuk. Na igen a test elrohad vagy ha elégetik hamuvá válik de az információt továbbítja folyamatosan a tudat, de ha nincs tudat akkor a szétmálló rohadó elégő részecskéink viszik tovább és adják tovább amikor anyaggá állnak össze.

"az elektron nem ez egyetlen elemi-részecske amiböl a világ felépül" Bezony! nem az egyetlen vannak sokkal apróbbak is még azoknál is sokkal apróbbak amiknek már nevet is adtak .:p

"az anyag valojában nem anyagbol" hanem egymással "összekötött részecskékböl" Hát ha maradunk a részecske meghatározásnál felfogva hogy vannak olyanok is amiket még nem ismerünk akkor ez így van .

"Ha ti a koma-patiensnek az élményét vagy a kislányodnak a teljesen reálisan megmagyarázhato vágyát mysztikusan akarjátokértelmezni akkor nekem közbe kell kibálni. "
Nincs reális magyarázat arra amikor egy gyerek közli hogy meghalt a mama.
-Dehogyis a mama jól van ma beszéltünk vele telefonon délelőtt te is beszéltél vele kisbogaram, tudod mondta hogy délután megy vásárolni kérdezte mit vegyen neked.
-A mama meghalt most volt itt és elbúcsúzott.
-Tudod mit? Felhívjuk a mamát most azonnal.
A telefon csak kicsöng és kicsöng meg csöng majd felveszi egy vadidegen férfi és közli hogy x kórház traumatológiáján dolgozik kije vagyok xy-nak? Igen a Lánya? - Kérem fáradjon be sürgősen x kórház traumatológia osztályának intenzív őrzőjébe az édesanyját autó baleset érte állapota válságos többet nem mondhatok.
Beérve tájékoztatást kaptam hogy agysérülés miatt nincs agyi tevékenység gépek tartják életben túlélésre nincs esély szerveit donornak fogják felhasználni itt írja alá kérem. -Nem kérem ez nem eldönthető nem rendelkezett másképpen a házi orvosnál ezért a tövény szerint donorként használhatóak azon szervei amik megfelelnek ...Éppen ma van 2 éve ennek.

Ha erre tudsz ésszerű racionális magyarázatot akkor add elő.
Te imádod a vitát az érvelést a cáfolást.

A vita:
A vita az oktatás egyik leghatékonyabb módszere, hiszen kialakítja a résztvevőkben a saját álláspont melletti érvelés, a másik fél meghallgatása, a mérlegelés, a tolerancia és az empátia képességeit. Ezekre a kompetenciákra minden értelmiséginek szüksége van, de a társadalomtudományok területén a szerepük még jelentősebb. Itt az érvek egymásnak feszülése állandó és kevés megfellebbezhetetlen tudományos állítást tudnak a vitatkozó felek álláspontjuk alátámasztására használni.

Sikeres a vita csak akkor lehet, ha a résztvevők:

  • egymásnak ellentmondó véleményeket képviselnek,

  • közel azonos információval rendelkeznek a témáról,

  • nyitottan, előítélet mentesen reagálnak minden érvre,
    A vita mindig ellentétes nézetek szembesítését jelenti egy meghatározott témában, amit általában szóban folytatnak a résztvevők. Kétirányú folyamat, amiben a helyesnek tartott álláspontok ütköznek az ellentétessel, a helytelennek tartottal. Célja egyrészt a probléma többoldalú megközelítése.
Próbáljuk meg így a vitát. A stílusod nem azért bicska nyitogató mert ellentétes az érvelésed hanem azért mert szándékosan provokálsz és személyeskedsz.


"Egészen más a helyzet a makroszkopikus világban (a méteres tartományban) ahol mi élünk." És képzeld van ahol mink kisebbek vagyunk mint az általunk megnevezett és ismert részecske szóval nem is vagyunk . Az észlelő számára ha nincs megfelelő eszköze nem vagyunk észlelhetőek .

"Ezek az anyagok igen stabilak" Már azok amik anyaggá állnak össze számunkra stabilnak tünnek van kiterjedésük azért egyszer ezek is elbomlanak nem állandóak és csak a mi számunkra tűnnek stabilnak holott azt tanultuk hogy rezegnek már ez sem a stabilitás biztos jele .

"Tudod a buta filozofálgatás nem visz semmire. " A buta vita sem visz semmire" amugy ez személyeskedés és sértegetés ennél tudsz te jobbat is

"Csodálom, hogy még nem verted magadat fejbe egy kalapácsal, hogy a komábol átugorjál egy kicsit a menyországba."
másik sértegetés és provokálás ráadásul a hasznos előbbre vivő vita ellen szól .

"Hidd el a fizika nem mese. " Hidd el :rohog: a fizika sincs kőbe vésve mindig változik csak úgy megbonyolítják a tudósok hogy nem közérthető .

"A mi világunkban a fal az egy fal,"
Amit más világból észlelve nem is tapasztalnának mert más érzékelésük van attól mert most nem tudjuk ezt bizonyítani még lehetséges. Csóri Gallileinek sem adtak igazat annak idején ( többek közt) mert minden ismerttel, felfoghatóval na meg a vallással (irányítás) szemben állt. És az sem mindegy mekkora az a fal és miből van és hogy ki vagy mi építette a mi világunkban mert vannak olyan falak amiket az ember nem is vesz észre de attól még ott van.


"ahol a klasszikus törvények szerint nem tudna eljutni." "A klsszikus fizikába ilyesmi lehetetlen lenne"
Hál' Istennek mindegyiknek van evolúciós előélete. Innentől csak elfogadott és MÉG nem elfogadott törvényt meg fizikát tudok megkülönböztetni de ez nem jelenti azt hogy a nem elfogadott az helytelen lenne.

"részecske tulajdonsága a megfigyelö "szemszögétöl" (a mérökészüléktöl) függ" Na ez az a megfigyeléstől és a szemszögétől ne meg a mérőcucctól függ minden Isten is Ezoterika és a Tudomány is az hogy jelenleg valami nem mérhető mert nincs mérőeszköz hozzá nem jelenti azt hogy az nem létezik vagy hamis lenne. Én sem látom hogy a hold forog és nem láttam még egy elektron sem kvázi én hiszek a tudományban ;)

"Mérhetetlen naivitás azt feltételezni, hogy a naprendszerünk és a Föld az első a végtelen múltban, ahol élet és értelmes lény alakult ki."
Így van ez . Csak nincs még rá bizonyíték hacsak mink magunk nem vagyunk azok .

"Nállad az a probléma kedves Frank, hogy nem veszed észre, hogy az "értelem, tudat" az anyag egy komplikát rendezödésének az eredménye, egy tulajdonság és nem pedig "ad hoc" önálloan létezö valami."

A személyeskedés még nem párbeszéd. Szerintem Frank-nek nincs problémája ezzel .
Akkor a komplikált elrendeződése a tudatnak nem önállóan létező valami hanem csinálták ? Ki csinálta Isten?

"Csodálom, hogy egyáltalán gondolatokat vesztegetsz az emberi test tulélésére. " Mert az emberi test egyfajta életforma ráadásul az amit itt a legfejlettebnek tartunk ( szerintem kártékony fajta vagyunk ) mi emberek mert a többi életformát csak megfigyeljük és elméleteket gyártunk róla de nincs valódi tudásunk arról lehet a galambok azt mondják egymásnak na nézd már a sok parazitát gyere carjunk a tojásaikra ) szeretünk élni szerintünk jó élni így emberi testben ezzel már szerintem a földön sem ért egyet minden életforma hát még az univerzumokban ...

"Egy másik alkalommal már írtam: az ember nem hogy az űrben, a Földön sem képes egyetlen napot sem eltölteni kisegítő ruházat nélkül. A Föld egyetlen pontján sem. Ha mégis rákényszerül, nagy az esélye, hogy nem éli túl. "

Hát nagyon gyengusok vagyunk ezzel a civilizált Darwini elkorcsosulásunkkal .

"Biztosan emlékszel, ezelőtt mutatta a tv, hogy a visszatért űrhajósokat "kosárban" vitték el a visszaérkezés helyszínéről...."
És azok csak itt voltak a szomszédban mégis kicsinálta őket a gravitáció hiánya és azok további hatásai az emberi szervezetre meg sok más amit be sem vallanak .

"Az ember is ilyen félresikerült kisérleteknek az eredménye."
A kísérlethez megfigyelő személy szükséges aki figyelemmel kíséri a kísérlet eredményeit majd rögzíti és levonja belőle az információt. Ha eredmény vagyunk akkor az embert csinálta valaki esetleg teremtette . És az ki más lehetne mint Isten :)

"Ha én gondoskodom a kutyámrol akkor épitek neki egy házikot"
A kutyádnak valószínűleg egy Isten vagy. Egy Isten aki ugyan enni ad és ez biztosabb mint a vadászat és könnyebb is de közben érthetetlen szabályokat vezet be és nem enged meg egy csomó dolgot. Isten nélkül tudna élni de vele rövid távon kényelmesebb hosszú távon viszont már függ tőle a túlélés mert a jólét meg a szabályok elkorcsosítanak , de Isten gondoskodik tovább róla.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Az anyagról az anyagok kicsi apró részecskékből állnak össze a saját vonzásuk habitusuk szerint ebből lesz aztán kő, föld, bolygó, víz fa, állat, ember stb vagy vannak a csinált anyagok mint a műanyag vagy fémötvözetek stb. az emberi tudás szerint így van, de ez nem jelenti azt hogy amit nem( mai) ember csinált az nem csinált anyag.

Az embert lehetne egy parazitának is nevezni.
Ez esetben az Istenek ( mert sok a teremtett , kinevezett Isten) egy másik fajta parazita amik az emberi parazitán élősködnek a Fő Isten meg egy olyan parazita ami az Istenekből táplálkozik többek közt ;)

Egy biztos egyik féle Isten sem csinált vallást azt mind az ember csinálta hogy uralkodjon a többi mafla felett aki el-hisz mert azt mondták neki hogy higgyen meg aztán jöhet a lóvé hogy eltartsa a vallást kitaláló egyházat csináló heréket .

És mégis van Valami Valaki egy Tudat? ami több nálunk több az ismereteinknél mert tartalmaz minden ismeretet minden tapasztalatot és velünk ellentétben képes mindet elfogadni ahogy minket is teljes egészében elfogad minden dolgunkkal együtt.
Egy dolog biztos az emberek mindig tudták már az időszámítás előtt is hogy van egy felettük létező (többet tudó és nagyobb hatalommal bíró valami -valaki aki -ami "fent -ről az égből származik ) Lehet UFÓ Idegen a neve és lehet hogy Isten az. Az egységesített neve mára Teremtő. (bár az irányító vallások szerint sokféle névvel illetik ma is de van pár közös dolog benne amiből következtethető az eredet azonosság)

"A személyiségünk, lelkünk a testhez van kötve mind a mosoly és a homlokráncolás az archoz. Ha az izmok elernyednek az arcunk porrá válik akkor a mosoly is odavan végérvényesen."

Az anyag nem vész el csak átalakul ezt tanultuk. Na igen a test elrohad vagy ha elégetik hamuvá válik de az információt továbbítja folyamatosan a tudat, de ha nincs tudat akkor a szétmálló rohadó elégő részecskéink viszik tovább és adják tovább amikor anyaggá állnak össze.

"az elektron nem ez egyetlen elemi-részecske amiböl a világ felépül" Bezony! nem az egyetlen vannak sokkal apróbbak is még azoknál is sokkal apróbbak amiknek már nevet is adtak .:p

"az anyag valojában nem anyagbol" hanem egymással "összekötött részecskékböl" Hát ha maradunk a részecske meghatározásnál felfogva hogy vannak olyanok is amiket még nem ismerünk akkor ez így van .

"Ha ti a koma-patiensnek az élményét vagy a kislányodnak a teljesen reálisan megmagyarázhato vágyát mysztikusan akarjátokértelmezni akkor nekem közbe kell kibálni. "
Nincs reális magyarázat arra amikor egy gyerek közli hogy meghalt a mama.
-Dehogyis a mama jól van ma beszéltünk vele telefonon délelőtt te is beszéltél vele kisbogaram, tudod mondta hogy délután megy vásárolni kérdezte mit vegyen neked.
-A mama meghalt most volt itt és elbúcsúzott.
-Tudod mit? Felhívjuk a mamát most azonnal.
A telefon csak kicsöng és kicsöng meg csöng majd felveszi egy vadidegen férfi és közli hogy x kórház traumatológiáján dolgozik kije vagyok xy-nak? Igen a Lánya? - Kérem fáradjon be sürgősen x kórház traumatológia osztályának intenzív őrzőjébe az édesanyját autó baleset érte állapota válságos többet nem mondhatok.
Beérve tájékoztatást kaptam hogy agysérülés miatt nincs agyi tevékenység gépek tartják életben túlélésre nincs esély szerveit donornak fogják felhasználni itt írja alá kérem. -Nem kérem ez nem eldönthető nem rendelkezett másképpen a házi orvosnál ezért a tövény szerint donorként használhatóak azon szervei amik megfelelnek ...Éppen ma van 2 éve ennek.

Ha erre tudsz ésszerű racionális magyarázatot akkor add elő.
Te imádod a vitát az érvelést a cáfolást.

A vita:
A vita az oktatás egyik leghatékonyabb módszere, hiszen kialakítja a résztvevőkben a saját álláspont melletti érvelés, a másik fél meghallgatása, a mérlegelés, a tolerancia és az empátia képességeit. Ezekre a kompetenciákra minden értelmiséginek szüksége van, de a társadalomtudományok területén a szerepük még jelentősebb. Itt az érvek egymásnak feszülése állandó és kevés megfellebbezhetetlen tudományos állítást tudnak a vitatkozó felek álláspontjuk alátámasztására használni.

Sikeres a vita csak akkor lehet, ha a résztvevők:


  • egymásnak ellentmondó véleményeket képviselnek,


    közel azonos információval rendelkeznek a témáról,


    nyitottan, előítélet mentesen reagálnak minden érvre,
    A vita mindig ellentétes nézetek szembesítését jelenti egy meghatározott témában, amit általában szóban folytatnak a résztvevők. Kétirányú folyamat, amiben a helyesnek tartott álláspontok ütköznek az ellentétessel, a helytelennek tartottal. Célja egyrészt a probléma többoldalú megközelítése.
Próbáljuk meg így a vitát. A stílusod nem azért bicska nyitogató mert ellentétes az érvelésed hanem azért mert szándékosan provokálsz és személyeskedsz.


"Egészen más a helyzet a makroszkopikus világban (a méteres tartományban) ahol mi élünk." És képzeld van ahol mink kisebbek vagyunk mint az általunk megnevezett és ismert részecske szóval nem is vagyunk . Az észlelő számára ha nincs megfelelő eszköze nem vagyunk észlelhetőek .

"Ezek az anyagok igen stabilak" Már azok amik anyaggá állnak össze számunkra stabilnak tünnek van kiterjedésük azért egyszer ezek is elbomlanak nem állandóak és csak a mi számunkra tűnnek stabilnak holott azt tanultuk hogy rezegnek már ez sem a stabilitás biztos jele .

"Tudod a buta filozofálgatás nem visz semmire. " A buta vita sem visz semmire" amugy ez személyeskedés és sértegetés ennél tudsz te jobbat is

"Csodálom, hogy még nem verted magadat fejbe egy kalapácsal, hogy a komábol átugorjál egy kicsit a menyországba."
másik sértegetés és provokálás ráadásul a hasznos előbbre vivő vita ellen szól .

"Hidd el a fizika nem mese. " Hidd el :rohog: a fizika sincs kőbe vésve mindig változik csak úgy megbonyolítják a tudósok hogy nem közérthető .

"A mi világunkban a fal az egy fal,"
Amit más világból észlelve nem is tapasztalnának mert más érzékelésük van attól mert most nem tudjuk ezt bizonyítani még lehetséges. Csóri Gallileinek sem adtak igazat annak idején ( többek közt) mert minden ismerttel, felfoghatóval na meg a vallással (irányítás) szemben állt. És az sem mindegy mekkora az a fal és miből van és hogy ki vagy mi építette a mi világunkban mert vannak olyan falak amiket az ember nem is vesz észre de attól még ott van.


"ahol a klasszikus törvények szerint nem tudna eljutni." "A klsszikus fizikába ilyesmi lehetetlen lenne"
Hál' Istennek mindegyiknek van evolúciós előélete. Innentől csak elfogadott és MÉG nem elfogadott törvényt meg fizikát tudok megkülönböztetni de ez nem jelenti azt hogy a nem elfogadott az helytelen lenne.

"részecske tulajdonsága a megfigyelö "szemszögétöl" (a mérökészüléktöl) függ" Na ez az a megfigyeléstől és a szemszögétől ne meg a mérőcucctól függ minden Isten is Ezoterika és a Tudomány is az hogy jelenleg valami nem mérhető mert nincs mérőeszköz hozzá nem jelenti azt hogy az nem létezik vagy hamis lenne. Én sem látom hogy a hold forog és nem láttam még egy elektron sem kvázi én hiszek a tudományban ;)

"Mérhetetlen naivitás azt feltételezni, hogy a naprendszerünk és a Föld az első a végtelen múltban, ahol élet és értelmes lény alakult ki."
Így van ez . Csak nincs még rá bizonyíték hacsak mink magunk nem vagyunk azok .

"Nállad az a probléma kedves Frank, hogy nem veszed észre, hogy az "értelem, tudat" az anyag egy komplikát rendezödésének az eredménye, egy tulajdonság és nem pedig "ad hoc" önálloan létezö valami."

A személyeskedés még nem párbeszéd. Szerintem Frank-nek nincs problémája ezzel .
Akkor a komplikált elrendeződése a tudatnak nem önállóan létező valami hanem csinálták ? Ki csinálta Isten?

"Csodálom, hogy egyáltalán gondolatokat vesztegetsz az emberi test tulélésére. " Mert az emberi test egyfajta életforma ráadásul az amit itt a legfejlettebnek tartunk ( szerintem kártékony fajta vagyunk ) mi emberek mert a többi életformát csak megfigyeljük és elméleteket gyártunk róla de nincs valódi tudásunk arról lehet a galambok azt mondják egymásnak na nézd már a sok parazitát gyere carjunk a tojásaikra ) szeretünk élni szerintünk jó élni így emberi testben ezzel már szerintem a földön sem ért egyet minden életforma hát még az univerzumokban ...

"Egy másik alkalommal már írtam: az ember nem hogy az űrben, a Földön sem képes egyetlen napot sem eltölteni kisegítő ruházat nélkül. A Föld egyetlen pontján sem. Ha mégis rákényszerül, nagy az esélye, hogy nem éli túl. "

Hát nagyon gyengusok vagyunk ezzel a civilizált Darwini elkorcsosulásunkkal .

"Biztosan emlékszel, ezelőtt mutatta a tv, hogy a visszatért űrhajósokat "kosárban" vitték el a visszaérkezés helyszínéről...."
És azok csak itt voltak a szomszédban mégis kicsinálta őket a gravitáció hiánya és azok további hatásai az emberi szervezetre meg sok más amit be sem vallanak .

"Az ember is ilyen félresikerült kisérleteknek az eredménye."
A kísérlethez megfigyelő személy szükséges aki figyelemmel kíséri a kísérlet eredményeit majd rögzíti és levonja belőle az információt. Ha eredmény vagyunk akkor az embert csinálta valaki esetleg teremtette . És az ki más lehetne mint Isten :)

"Ha én gondoskodom a kutyámrol akkor épitek neki egy házikot"
A kutyádnak valószínűleg egy Isten vagy. Egy Isten aki ugyan enni ad és ez biztosabb mint a vadászat és könnyebb is de közben érthetetlen szabályokat vezet be és nem enged meg egy csomó dolgot. Isten nélkül tudna élni de vele rövid távon kényelmesebb hosszú távon viszont már függ tőle a túlélés mert a jólét meg a szabályok elkorcsosítanak , de Isten gondoskodik tovább róla.


Hűha! Ilyen istenképről még nem olvastam, ezt jól át kell gondolnom...;)
 

veritatem

Állandó Tag
Állandó Tag
Hűha! Ilyen istenképről még nem olvastam, ezt jól át kell gondolnom...;)

Én nem hiszek Istenben, hanem tudom, hogy létezik. Nem bácsiként nem felhők között, hanem bennem, köröttem mindenben a földön és az ismert és még ismeretlen univerzumban mindenütt ott van. Nem irányít, nem büntet ( ezt megtesszük mi magunkkal és másokkal ) hanem elfogad és ez több mindennél Isten része vagyok.
Ez nem zavar abban , hogy többször többféleképpen átgondoljam bármi létezését és működését tudományosan vagy filozofikusan attól mert valami nem kimutatott, bizonyított még létezik.
Sosem láttam Amerikát mégis elhiszem és tudom, hogy van.
Hogy miért? Mert láttam képeket róla olvastam könyvben róla beszéltek róla más emberek sokféle módon.
Jelenleg számomra pont annyi bizonyíték van Amerika létezésére mint Isten létezésére arról is mutattak sokféle képet olvastam róla ismeretterjesztőt láttam filmeket róla és jó sok ember beszél róla sokféle módon:)
Amiben nem hiszek az a vallás és az egyház rendszere, de ez nem akadályoz semmiben és ha más hisz ebben az az ő személyes dolga.

Hagyjuk ki a pedofil maszturbáló papokat ők is csak emberek mégha Isten szolgáinak nevezve hülye testet lelket megnyomorító ( emberi ) szabályokat kellene követniük. Jóval több pedofil maszturbáló ember ( nők és férfiak) van a földön mint pap.
 
Utoljára módosítva:

Semyassa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha jól tudom Szókratész ( is csak kérdezgetett a piactéren... Persze lehet hogy Szókratész is csak bicskanyitogató volt)).
De legyen kezdjünk vitát... "Ez esetben az Istenek ( mert sok a teremtett , kinevezett Isten) egy másik fajta parazita amik az emberi parazitán élősködnek a Fő Isten meg egy olyan parazita ami az Istenekből táplálkozik többek közt ;)"
Nos az én véleményem az hogy elfogadom a felvetésedet, te ugyanis sok istent tapasztalsz, én igazából egyet amelynek sokféle aspektusa van. Példa: Attól még hogy a szomszédod neked, unszimpatikus embert (aki tudathasadásos) jelent nekem meg egy szimpatikus családot, az ott van a szomszédban.)
 

veritatem

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha jól tudom Szókratész ( is csak kérdezgetett a piactéren... Persze lehet hogy Szókratész is csak bicskanyitogató volt)).
De legyen kezdjünk vitát... "Ez esetben az Istenek ( mert sok a teremtett , kinevezett Isten) egy másik fajta parazita amik az emberi parazitán élősködnek a Fő Isten meg egy olyan parazita ami az Istenekből táplálkozik többek közt ;)"
Nos az én véleményem az hogy elfogadom a felvetésedet, te ugyanis sok istent tapasztalsz,
Jelenleg egy Isten tapasztalok de elfogadom hogy régen és jelenleg is vannak olyan emberek akik számára több Isten létezik .
én igazából egyet amelynek sokféle aspektusa van.
Pont annyi ahányan tapasztalják , nincs ezzel semmi gond.

Példa: Attól még hogy a szomszédod neked, unszimpatikus embert (aki tudathasadásos) jelent nekem meg egy szimpatikus családot, az ott van a szomszédban.)
Jó emberek azok, de a macskájuk tuti nem normális :rohog:
Értelek, én értelek éppen ezért nem idéztem tőled mert csak bólogattam volna arra meg nincs szükség. Vitázni nincs szándékom veled, de szivesen beszélgetek.
Ernővel reménytelen a beszélgetés de sokat segít tolerancia gyakorlatokban valamint a humorérzéket is fejleszti sőt az információs készletemet is.
 

veritatem

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem beszélhetek Istenről csak úgy ahogyan számomra létezik.
Meg arról ahogyan mások elmesélték nekik hogyan létezik esetleg arról hogy szerintük miért nem létezik.
Mindegyik gondolatot befogadtam elgondolkoztam rajta idézhetem, de számomra Isten valósága rajtam keresztül az igazi az amit én érzékelek belőle. Akkor is ha nincs fotóm róla és mások nem úgy érzékelik :)
 
Oldal tetejére