Hangoskönyvelők

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

ametiszt99

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Senki nem úgy kel fel reggel, hogy most veszekedni fog ( legalábbis én nem ),
de néha kiveri a biztosítékot ha olyannal találkozom aki nem képes megérteni,
hogy picit változnia kellene!
Mint írod szívesen beszélgetnél másokkal.
De ha nincs kivel? És ennek megvan az oka? Csak nem képes belátni?
Ez most megint veszekedésnek látszik pedig nem annak szánom!
Csak figyelem felhívásnak!
Az, hogy akiről szól nem képes változni............hmmm.
Igen teljesen megértelek,és tudom hogy neked nem áll szándékodban veszekedni,de néha muszáj szólnod azoknak ,akiket már nehéz elviselni a stílusa miatt.
És tényleg, amióta ide írok már többen is írták/sajnos nagyobb részt tornando miatt/ hogy nem fognak belépni erre a topikra.
Ez nehéz döntés lesz,de én elfogadom és szerintem a többiek is, bárhogy döntesz.
 

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Ha nem emlékeznél ki lettél tiltva a canadahun oldalairól.
Pontosan ezekért!
Más névvel vissza jöttél.
Vagy egy azóta megszűnt oldal. Nem Evilától hallottam.
Ő csak felidézte!
Ametiszt nyafogott?
Kért!!! Kétszer!!
És ez csak a legutóbbi!
Fogalmad sincs, miről beszélek.
Fogalmad sincs miről beszélnek mások.
Csak a te igazad létezik számodra!
Pedig ez nem igaz!!!!!

És részemről ennyi! Megpróbálok a továbbiakban nem foglalkozni veled!
Azután ha nem megy, előbb a topic megy azután én!
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Majd akad talán egy higgadt ember aki másképpen látja
gépész írta:
Ha nem emlékeznél ki lettél tiltva a canadahun oldalairól.
Ennél értelmesebb vagy mint hogy ilyen mindentudó bölcsnek képzeld magad
Pontosan ezekért nem tudsz lenni békebíró
Csak rendcsinálási kényszered van
Nem kell rendet csinálni ez az élet sora.Nem pedig a bájolgó csak szépet mondás
Illik a korona hozzád.Hozzám meg a forgószél
Még ha nem azét választottuk is
Valójában bölcsebb voltál és higgadtabb mígnem túl sok lett a dicséret
 
Utoljára módosítva:

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Javaslatom:
Te írd meg továbbra is miket olvasol fel
Én pedig megírom miket hallgattam meg bárkitől és mi volt a benyomásom.
Elvégre hangoskönyvezők vagyunk mindannyian
Ha nem teszem minden üzenet elejére hogy "véleményem szerint"
Akkor is ott van látatlanban
Így nem válik egyszerű puszidobálássá és tünd-bündizéssé a téma
-----------
Ametisztnek üzenem
Már folyamatban van a megfelelő előzékeny tálalási formában az általa keresett (2014 Június 8)
Charlotte Bronte - Jane Eyre
Kubik Anna felolvasásában
Ha egyáltalán elfogadja tőlem
 
Utoljára módosítva:

teddyted

Kitiltott (BANned)
Hajaj... májusi eső aranyat ér, de hosszú távon idegőrlő is tud lenni :)

Ezt a topikot Gépész jó érzékkel anno azért hozta létre,hogy ne a hangoskönyveket szórjuk meg közvetlenül nem anyagot adó, vagy egyéb OFF bejegyzésekkel.

A topik olvasottsága magas, ellenben néhányan szoktunk csak hozzászólni, mondani, mesélni valmit. Ez nem tornando hibája. Az emberekdöntő többsége anyagokért jön be, körülnéz, viszi, amit talál, esetleg kér valamit. Nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy más ügyben is megszólaljanak, vagy netántán megköszönjenek valamit, elmondják a véleményüket. Ilyenek, tudomásul kell vennünk. Nincs azzal baj, évek során megszokhattuk.

Mi, akik készítjük az anyagokat, néha hozunk valamit,és azzal kapcsolatban beszélgetünk, néha más, a területet érintő téma kerül elő. A valódi véleményekrejtve maradnak sokszor. Ez sem gond.

Egyetlen ember van, aki konzekvensen veszi a fáradtságot, és elmondja,amit tapasztal, amit gondol - ő tornando. Mások miért nem? Mert ők meg nem. Mert nem akarják, nem merik, lusták, vagy nem veszik komolyan. Tornando igyekszik komolyan venni. A vélemény, amit elmond, a sajátja - lehet egyetérteni vele, lehet vitába szállni vele. Van, amiben például én sem értek vele egyet, van, amit másként gondolok, vagy csinálok, mint az ő ízlésvilága. Ez sem baj. Ettől sokszínűbb, árnyaltabb az egész. Ha ő nem tenné - gyakorlatilag senki nem tenné, mert tény, hogy a gyakorlat ezt mutatja.

Tornandonak van egy sajátos stílusa. Nem akar rosszat, nem akar sértő lenni. Ő ilyen. Kétségtelen, hogy sokan, sokszor szóltak már neki, sokan kérték, vagy jelezték, hogy másként kellene fogalmaznia. Amit ő nem bántásnak szán - más számára kényes, vagy bántó, esetleg sértő lehet. Igen, nyersen és őszintén fogalmazza meg a gondolatait - ám ezt lehet elérteni, félreérteni, nem megérteni is. Az, aki nem ismeri - pl. Ametiszt - hirtelenjében nem tudja hová tenni. Ha azt látja, hogy nade amúgy is ő a rosszfiú, ... hát akkor ... akkor hát ő az. Biztosan... Pedig nem rosszakarat áll a dolog mögött, csak egy nagyon nyers, külön figyelemre törő és külön figyelmet igénylő ember, aki egyébként érzékeny, művelt és önálló gondolatai vannak. Mint olyan, értékes. Igen, az - mindenki számára.

Igaz - nem kellene mindíg arra figyelni, hogy na, most akkor nem veszem fel,és nem is úgy gondolhatta - ezügyben tornandonak is jócskán akadhat átgondolni valója. Ám az sem megoldás, hogy a torkára vetjük a kést, mert ő A Hibás. Ez szintén elég gyerekes valami, értelmetlen.

Mindenki hoz valamit egy közösségbe. Gépész az ötleteket, a sok munkát, az összetartás-összefogás képességét. Nemo az élményeket, a benyomásokat és rengeteg anyagot, Evilaés a többiek szintén építik-segítik e kicsinyke közösséget, és értékeket gyártanak-adnak. Szépet, önzetlent. Én néha eldörmögöm magam, Ametiszt és a többiek, akik megtisztelnek, egyszerűen elmondják a véleményüket, javaslataikat, benyomásukat. Tornando sem szeretne mást. Csak közöttünk és velünk lenni.

Kár ezekért a túlfeszültségekért. Van épp elég baj, intrika, veszekedés mindenütt. Ezt az egészet magunknak építettük-építjük - olyan lesz, amivé formáljuk. Nem kellene lapáttal szétcsapkodni a szépen felépített hóembert :)
 

editke2004

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérek engedélyt megszólalni..
Nem az a megoldás,hogy megszűnik a topic..Szerintem se.
Teddy kulturáltan megfogalmazta az én gondolataimat is. Számomra nincs jobb és bal oldal. TI vagytok! Amikor megérkeztem, azt gondoltam egy jó kis közösségbe csöppentem(eddig is itt voltam csak más fórumon). Szeretettel és segítőkészen fogadtatok, amit utólag is köszönök. De jó kis közösség ez, nem szabad mellre szívni ennyire a dolgokat. Senkit nem kérek név szerint. Mert mindenki hordozza a maga szubjektív igazságát. S mindannyiónknak joga van érezni.
Különbözünk. El kell fogadni Én például elfogadtam hogy tornando ilyen. Jókat nevettem a nyakas modorán, a szúrós szavain.,néha én is bosszankodtam. Sokszor elolvastam a mondatait , megismertem és tudom, hogy nem a rossz szándék vezérli.Átlagtól eltérően fejezi ki magát, írásban a hangsúly hiánya miatt félre lehet érteni amit mondd, de én nem hiszem hogy bántásból mondja , amit mond, csak egyszerűen leírja a véleményét.És úgy, ahogy. Mondtam már hogy nélküle nagyon-nagyon unalmas lenne itt. Mert csak a Húsvéti és a karácsonyi jókívánságok lennének itt szinte.(persze azok is nagyon klasszak)
Ki mond véleményt(építő kritikát) a munkáitokról(munkáinkról?) a stílusa, és igen értem, hogy ezt szeretnétek megváltoztatni, de nem lehet. Nem kizárni kell, topicot megszűntetni, hanem elfogadni.(már aki akarja, aki nem annak persze nem kell) Tornandot nem kedvelitek ez világos, az egyedi megmondomafrankót stílusa miatt.
Szegényke egyedül elemzi itt a hangoskodásainkat, meg megosztja az élményeit, és mindenki megharagszik rá, pedig lefogadom, hogy ő csak vitázni akar! Nem veszekedni, hanem vitázni. Dolgokat, eseményeket, technikákat megvitatni.
Nem emlékszem már hol szaladt el a ménes, de tereljük már össze újra, borítsatok fátylat a múltra, és tabula rasa induljon újra vagy folytatódjon.
Te meg "falu rossza" ugyan foglald már le magad azzal az unalmas Mélység és Magassággal a neked való romantikus történettel :D még pár napig, és ne írkáljál már ide.
(Úgysem bírja ki, de már ezen is csak előre röhögök):rohog:
Szóval lehet vele foglalkozni, de át is lehet lépni azt, amit ő ír. Kinek milyen a hangulata, kit mi érdekel.én kifejezetten élveztem, mikor valamiről eszmecserét folytattatok, volt olyan is hogy kedvet kaptam egy-egy műhöz.
Köszönöm, hogy meghallgattatok vagy elolvastatok, s elmondhattam a gondolataimat.
Ne széledjünk már szét, ha lehet..
 

angel1208

Állandó Tag
Állandó Tag
Először is, köszönöm azoknak akik megköszönték az eddigi megosztásaim, a felolvasásaim és nem néznek keresztül rajtam. (bár megjegyzem, a fene tudja miért is, közel nem érzem magam én sem értéktelen embernek). Ha privátban nem kapnék köszöneteket, buzdításokat, már nem folytattam volna. Szóval köszönet nekik - ha már tényleg olyan nagy ennek az oldalnak az olvasó tábora, akkor eljut hozzájuk is a szavam! Nem adok semmit egy, (illetve úgy nézem több), olyan ember véleményére, akik számomra érthetetlen módon többnek, felettünk állónak képzelik magukat. Gépész-t egy nagyon normális, reálisan gondolkodó, segítőkész, empatikus embernek ismertem meg. Ha már valami nála is kiveri a biztosítékot, annak oka van! Kicsit ismerve őt - amennyire ez a neten keresztül lehetséges-, ezt meg sem kérdőjelezem. Sajnos minden közösségben vannak bomlasztó elemek. Ha jó az a közösség, akkor tud ellene tenni. Ha elnézőek vagyunk, és eltűrjük hogy egy ember véleménye, ízlése legyen mérvadó, és ehhez még bátorítás is kap, akkor ott megszűnik a létrehozott, kialakult közösség alapvető értelme. Szerencsére ez csupán az itteni oldalra vonatkozik. Sok hangoskönyv kedvelő, hallgató ember van, és vagyunk páran, - már bocs az okoskodóktól, hogy magam is ide sorolom- akik igyekeznek új könyvek felolvasásával bővíteni a kínálatot. Hogy ez a kínálat nem mindig klasszikus irodalom? No igen, többnyire azon már túl vagyunk egy bizonyos korosztályon. Kevés olyan klasszikus könyv van, amivel egy olvasni szerető ember ne találkozott volna már. Ettől függetlenül, hagy döntse már el mindenki saját maga, mit, és kinek a hangján szeretne hallgatni egy könyvet, és ne egy "megmondó ember" adja hozzá a tippjeit egy személyben! Szó se róla, hogy ne oszthatná meg "tornando" a véleményét. Megteheti. Mint bárki más. Csupán annyi lenne tőle az elvárás, hogy fogja fel; a véleménye egyéni vélemény, ami közel nem biztos (sőt!) hogy egyezik más ízlésével, véleményével. Ha mi elfogadjuk tőle hogy "véleményezzen", fogadja el ő is , hogy másnak más a véleménye. Amíg erre nem képes, addig ő marad a két (max. három) személyes támogatottságával a "tuti megmondó ember". Ezt pedig azt hiszem, a többségünk (úgy tűnik meg kell itt jegyeznem; az "átlagember") nem kívánja!
 

ametiszt99

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm tornandonak és természetesen Kolonel0708nak hogy felrakta Charlotte Brontë Jane Eyre cimű könyvét,Kubik Anna felolvasásában.Meghallgattam már Rideg Annamária felolvasásában /meg többször el is olvastam,mert szeretem/,de kíváncsi vagyok erre a változatra is.
 

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Remélem utolsó visszatérés Tornandóra!
Ez egyben reagálás Teddy, Editke, Evila és Angel soraira.
Nem megengedhető, "azért mert ilyen" felkiáltással elnézni valamit
ami rendszeresen megtörténik és nem jó.
Ha valaki közösségbe akar tartozni, igenis tessék alkalmazkodni a többséghez.
Valójában nem derülhet ki mi lenne ha nem lenne, mert van!
És sokan azért nincsenek!
Egy darabig én is vigyorgok, de egyszer elég lesz és kibukik az indulat, főleg a tehetetlenség
miatt, hogy nem lehet elérni változást.
Mert mi a reakció?
"Nem kellene sakálként rárontani valakire"!
De ha az a valaki többeket támad meg, előbb utóbb a támadottból, támadó lesz
és megkérdezi honnét ez az undorító stílus ami nem közösségbe való.
Nem, valóban nem vagyok prókátor. Se fogadott se fogadatlan.
De néhány éve én is itt töltöm az időm szabadabbik részét, kellemesen. Néha leírom
amiből elegem van, ezért kicsit meglepett amikor olvastam, "ő ilyen, csak jót akar".
Nem kell, hogy ilyen legyen! Így, ezzel a stílussal nem akarhat jót!
Nem kell, hogy emberek ( fórumtársak ) lelki világába gátlástalanul bele rondítson.
Mert ő ilyen! ( és jönnek a privátok: ki ez? miért nem lehet elküldeni... stb )
Nem szabad elfogadni, hogy ilyen!
Mindenki meg tud változni, akarat kérdése. Ha többre nem, arra az időre amíg itt van!
Ne legalizáljuk azt ami nem való ide!
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Nem kéne már ennyit foglalkozni vele

Már ment volna ha nem tartod fent a témát.
Mikor leszel elégedett?

A gépkocsit könnyű vetetni az gép

Már szépen csend volt teddy után
Igyál egy sört.
Küldök koccintsunk

17_o_kocc-NORTH.jpg
 
Utoljára módosítva:

teddyted

Kitiltott (BANned)
........Nem adok semmit egy, (illetve úgy nézem több), olyan ember véleményére, akik számomra érthetetlen módon többnek, felettünk állónak képzelik magukat. ................ Hogy ez a kínálat nem mindig klasszikus irodalom? No igen, többnyire azon már túl vagyunk egy bizonyos korosztályon. Kevés olyan klasszikus könyv van, amivel egy olvasni szerető ember ne találkozott volna már. Ettől függetlenül, hagy döntse már el mindenki saját maga, mit, és kinek a hangján szeretne hallgatni egy könyvet, és ne egy "megmondó ember" adja hozzá a tippjeit egy személyben! ............ Ha mi elfogadjuk tőle hogy "véleményezzen", fogadja el ő is , hogy másnak más a véleménye. Amíg erre nem képes, addig ő marad a két (max. három) személyes támogatottságával a "tuti megmondó ember". Ezt pedig azt hiszem, a többségünk (úgy tűnik meg kell itt jegyeznem; az "átlagember") nem kívánja!

Na akkor most én is reagálok Angelre - kicsit Gépészre is.

Nahát az, Angel, hogy te kinek a véleményére adsz, vagy nem adsz, egyrészt a magánügyed, másrészt egészségedre, legyen neked. Hogy ki képzeli "felettünk állónak" magát. így, rébuszokban elég siralmas és gyáva vagdalkozás. Ha netán tornandora gondoltál, neki van is némi alapja a dologhoz, és ennek semmi köze a stílusához. Ha pedig netán rám, vagy másra gondoltál volna, nem ártana bátrabban fogalmazni. Ami azt illeti - én semminek nem gondolom magam. Ám ha itt tartunk, kevéske alapom nekem is lenne kihúzni magam, bár soha nem tettem, mert érdektelen marhaságnak tartom az ilyesmit.

Ki mit olvas fel, mindenkinek magánügye. Ki milyen minőségben és stílusban teszi azt - szintén. Mindenkinek megvan a maga hallgatósága, lelkes drukkerei és az ellentábora. Legfeljebb nem a felszínen. Itt nem egymással versenyzünk - mindenki ugyanazt a célt követi. Adni. Hogy kinek és milyen formában, minőséggel, az egyéniségfüggő. Én speciel nagyívben ki nem állom a romantikus lagymatyokat és a felslappolt divatos hóttunalmat. Más meg mást - netán azt, amit én csinálok. Baj? Nekem ugyan nem. A klasszikusok lejárt lemez szerinted - szerintem meg nem. Hihetetlen mennyiségben van megmentendő, jó írás, senki nem mondta, hogy ugyanazt a nyalókát kell nyalnia újra és újra mindenkinek. Csakhogy ahhoz kicsit mélyebben dolgozni is kell, nem lekapni és így-úgy ledarálni az első jópofa newbiet a polcról. A felolvasásnak lehetne ugyanis egy értékmentő küldetése is. Már, ha komolyan veszik. Na, akkor most újfent én vagyok a felsőbbrendű, satöbbi? A rossz hírem - hát, nem. Csak néha értéket és értékeset is megéri csinálni, ha már egyáltalán valamit csinál az ember.

Mellesleg érdeklődnék arról a többségről, amit lelkesen jelzel a két-három nagyképű, meg mindenféle, tornando-támogató fannal szemben. Őkök kik lennének Őkök? Itt akkor szekértáborok vannak és nyilazgatunk? Klikkesedgetünk? Vannak a Csúfronda Amazok és vannak a Boldog Szeressük Ti? Szerinted ez tényleg így működik? Mert ha igen - akkor bizony Gépésznek igaza van. Akkor bizony itt tisztogatni kell és elmenni, és ilyesmit nem eltűrni. Csakhogy akkor sikerül ám kialakítani a csodálatos egysíkú sleppet, akik elbeszélik, milyen jók voltak így ma megint együtt.

Na, ez viszont meg nekem nem. Tudom, a kutyát sem érdekli - na és? Ám itt mindenki elmenni akar, mert az egy darab tornando miket művel és az a két másik hülye meg mit támogatja ebben. Nem látjátok a fától az erdőt, nem látjátok saját magatoktól a gondok eredetét. Ametisztet és a pár tényleg beszélgetni szerető társunkat sajnálom picit - szegények akaratlanul belecsöppentek itt valami nagyon magyarba már megint...

Semmi baj. Gépész természetesen bírja rokonszenvem és elismerésem rengeteg munkájáért - ám tornandot nem vagyok hajlandó kikiáltani semmiféle bajkeverő ördögfattyának. Továbbra is rendkívül értékes - bár kétségtelenül nehéz természetű és nehezen kezelhető - embernek tartom. Ha pedig valaki nem képes vagy nem hajlandó ezt látni és emiatt ki akarja utálni azzal, hogy ő bomlaszt és miatta vannak itt mindenféle gondok - az nagyon úri módon fogalmazva kissé szamár és kissé fillent.

Ami pedig azt illeti - megkíméllek, Angel a további kisebbrendűségi érzésektől. Mindenki tegye szépen a dolgát, ha meg lesz majd valami mondanivaló - az úgyis elhangzik alkalmas helyen és időben.

Tessék kérem jól érezni magatokat, egy ideig nem zavarom a fennkölt diskurzust.
 
Utoljára módosítva:

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
És ezek után, aki miatt ismét elindult ez az egész, nyugodtan dörzsöli a tenyerét
és elégedetten hátradől.
Nem az gyakorol önkritikát akinek kellene
"Elnézést kérni nem tudok.Vedd annak" Ez a nesze semmi, fogd meg jól kategória!
Sérteni, bántani lehet? Bocsánatot kérni nem?
Más megy el inkább! Tessék csak visszanézni ebben a 62 oldalban.
Ha kirobbant valami vita, egy szereplő mindíg ugyan az volt!
Azután, okos enged ....... elv szerint hosszú napokig nem volt beírás itt.
Szép lassan elkezdődött visszatérni az élet és megint, hopp történt valami
( ugye nem kell mondanom mi ) megint veszekedésnek tűnő beírások,
kérések a stílus miatt ( válasz: ilyen vagyok ).
Nem a kritikával van baj, hanem az értelmetlen szurkálással. Ezt kellene befejezni!
Valóban értékes ember lehetne, ha tiszteletben tartaná mások véleményét, érzelmeit, gondolkodását.
Vitatkozni, véleményt formálni nem kioktatva, sértegetve kell.
Ha a fórum vezetése nem zavar el, csak azért sem megyek el.
Nem azért mert belenyugszom egy ember önfejűségébe!
Max. nem írok róla minden nap! ( néhány napig nem leszek, de más okból )
Be kell látni, és ezért köszönet a közösségi oldal fenntartóinak, hangoskönyvek terén ( most
csak erről beszélek ) ez a legjobb, legnagyobb kínálatot nyújtó fórum.
Büszke vagyok, hogy itt lehetek.
Hál' isten, nagyon sokan "járnak ide" irodalom szerető emberek.
60 - 70 nevet kapásból tudnék mondani. És még hány olyan van aki csak alkalmanként
"ugrik" be szétnézni és viszi ami tetszik.
Lehet véleményük is van, akár jó, akár rossz, csak nem szeretnek, nem akarnak konfrontálódni.
Nem akarok én klikkesedni, széthúzni, valakit elüldözni!
De ami rossz, többeket zavar, tegyük szóvá és igenis próbáljunk változtatni!
Csak akarat kérdése az egész!
És nem fogadjuk el, hogy "ilyen vagyok"!!!!!
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
689047_4.jpg

Itt találja akit érdekel:
Vavyan Fable Mesemaraton
Fable írta:
Ott, ahol rossz van, jónak is kell lennie. E két pólus nélkül nem létezne egyensúly. Nem az a dolguk, hogy kiirtsák egymást, ugyanis összetartoznak, miként a tűz és a víz, a föld és az ég, a hideg és a meleg.
citatum.hu írta:
Némelykor kérdezd meg magadtól: muszáj most megbotránkoznom? Az esetek zömében nem muszáj.
Vannak rosszabbul viselt dolgok is a könyvben.És vannak kimondottan jók
Tényleg egy jó mulattatós laza könyv és ugyanakkor időnként idegesítő is.
Az elején nincsen benne semmi két fejezetig.
Nem is hittem mikor lesz ebből valami.
Majd elkezdte nyelvi leleményét csillogtatni Fable. Az Athéne külső leírásával a mopedes csetlés-botlásakor,a szélvédőre felkenődésekor
Érdekes szerkezetet választott alámegy egy idő után laposba.Csak azért hogy később ismét felpörgesse váratlanul a hallgatót
Az az érzésem az akciódús jelenetekben találja meg hangját
Az pedig főleg a második felében van sok
Kiborultam a nevetéstől a fürdőszobás jelenetnél
Ami nem igazán nekem való az a néha olyan sokszereplőssé változtatott részek
Nevek kavalkádja olyan tömegjelenetek, ami már az amerikai habfürdős mindenki ordít és a medencébe rohangál
Már senkit nem tudsz kicsoda hogy került elő,zűrzavarrá fokozza
Van ahol fárasztó és üres locsogássá válik a könyv
Amit ismét mellette kell dicséretnek mondani. A tömegjelenetes részekben a részletek is kidolgozottak
Értem itt ez alatt a mozgások képi leírása annyira élethű és fejben leképezhető,hogy látod amint az fizikailag hogyan valósul meg.
A helyzetkomikum filmet képez a fejben.( jobban szeretem a jellemkomikum-t)
Ez a láttatás egyedi és mesteri
Magam részéről a tömegjelenetes burleszket ki nem állom
Jobb szeretem a lassabb, kevés szereplős érzelem összefeszülős, majd azokat feloldani képes írásokat
Ebben a könyvben az is fellelhető vannak konfliktusok amik megoldódnak
A felolvasója Madarász Éva kiválóan érzi a könyvet
Köszönet neki és annak aki itt ezt megemlítette és így felhívta rá a figyelmet
talán Ametiszt volt
Madarász Éva (Budapest, 1970. január 18. –) magyar színésznő, szinkronszínész.
Tehát nem csak fülre profi hanem valójában foglalkozása is.
Szerepelt a Szomszédok, az Öregberény és a Patika című televíziós sorozatokban. Tévés és színházi szerepei mellett rendszeresen szinkronizál.

teddyted írta:
Csakhogy Fable-t rettenetesen nehéz még viszonylag tisztességesen is felolvasni.
Madarász Évának sikerült
images

Madarász Éva

A következő lesz ha valaki hangoskönyvben megtalálja:Jégtánc
konyv-sarok.blogspot írta:
A Jégtánc minden izgalma ellenére - vagy talán éppen ebből fakadóan - megható történet, mely mély érzelmeket tár fel. Nem pusztán akciójelenetek sokasága, sokkal több annál.
Remélem ez nem lesz sokszereplős és valóban mély érzelmeket tár fel​
 
Utoljára módosítva:

ametiszt99

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenik embernek a lelkében dal van
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.
Babits Mihály

Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott.
Babits Mihály
 

editke2004

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!


Eszembe jutott egyik kedvenc íróm, és egy nekem nagyon tetsző könyve. Én csak olvastam, a hangos változatát nem hallgattam, de itt megtalálható. Kíváncsi vagyok arra, hogy hallgattátok-e vagy ha meg fogjátok hallgatni, mi a vélemény, mind a történetről, mind a hangos változatról.

Tornando, neked a történet szerintem tetszeni fog, hallgasd meg, ha még nem tetted.

S íme amiről beszélek:

A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt

(film is készült belőle, de a könyv nagyon olvasmányos, jó a stílus, és a történet)
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Tornando, neked a történet szerintem tetszeni fog, hallgasd meg, ha még nem tetted.

S íme amiről beszélek:

A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt

(film is készült belőle, de a könyv nagyon olvasmányos, jó a stílus, és a történet)

No és a jó öreg tapasztalt Bodor Tibor már úgy is rég halottam az előadását
Szép kattintható linket tettél be

Így könnyen odataláltam és tudtam hozni a leírásból azt ami érdekelhet:

idezojel.gif Cronin maga is orvos volt – katonaorvos, hajóorvos, majd bányaorvos, utóbbi minőségében éppen Walesben, ahol a Réztábla a kapu alatt egy része is játszódik. E kétségkívül leghíresebb regényének főszereplője, dr. Adrew Manson, friss dimpomával a zsebében érkezik Skóciából a walesi bányavidékre. Hamar ráébred, hogy elméleti képzettsége veszélyesebb, mintha teljesen tudatlan volna, ezért igyekszik minél több tapasztalatot szerezni s a gyakorlatból tanulni, hogy igazán jó és hasznos orvos váljék belőle. Segítségére van ebben áldozatos felesége és egy hányatott sorsú kollégája is. Hét esztendővel később Londoban találjuk – ahol megszédíti az anyagi gyarapodás lehetősége. Amit eddig elkerült, holott megkönnyítette volna helyzetét: feladja az elveit. Türelmesen hallgatja a gazdag hipochondereket, és észre sem veszi, hogy a valódi betegek számára már nincs ideje. A jómód felé vezető erkölcsi züllés útján egy tragédia állítja meg. De idejében-e? idezojel.gif
Igen köszönöm ajánlásodat!
Meghallgatásra beteszem a sorba
 
Utoljára módosítva:

Morgan kapitány

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!


Eszembe jutott egyik kedvenc íróm, és egy nekem nagyon tetsző könyve. Én csak olvastam, a hangos változatát nem hallgattam, de itt megtalálható. Kíváncsi vagyok arra, hogy hallgattátok-e vagy ha meg fogjátok hallgatni, mi a vélemény, mind a történetről, mind a hangos változatról.

Tornando, neked a történet szerintem tetszeni fog, hallgasd meg, ha még nem tetted.

S íme amiről beszélek:

A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt

(film is készült belőle, de a könyv nagyon olvasmányos, jó a stílus, és a történet)
Ügy vélem, hogy a történelmi-szakmai ismeretterjesztés mellett, ami bepillantást enged a kor orvostudományába, egy mesteri jellemfejlődést is láthatunk, méghozzá több irányút. Ezt még a nem irodalomkritikus önmagam is észrevette :) Szegény Bodor Pál, hallhatóan majdnem elsírta magát, mikor a busz... > csúnya lenne elmondani a tartalmat. Nálam örök helyet kapott a "Mindig megtartani" könyvtárban.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
A leírásból én is azt láttam egy jellem és tudásfejlődés leírása regényes módon
És jellem visszafejlődés.
A felolvasó Bodor Tibor.Éppen azért nagyszerű mert úgy tud elcsukló hangon beszélni hangulatot teremteni.
Hogy sírásig fokozza a hallgatóban az érzést. Mindezt pátosz mentesen teszi igen visszafogott színészi eszköztárral
Ő semmit nem játszott agyon
bodor-tibor.jpg

Tőle mindég kapjuk amit szeretünk
Ha sorra kerül persze meghallgatom
Jó könyvnek ígérkezik
Ezt a könyvet Angel hozta és már ez is remek hogy itt van a könyv
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére