Ernoe - Itt lehet beszélgetni

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Admin,
úgy gondolom, elég toleránsan viseltettem a vitában. Azt be kell látni, h. olyan kérdésekben, amiben a tudománynak szilárdan megalapozott álláspontja van, ott ahhoz az érvelésben ragaszkodni kell, és nem lehet a közízlés a mérvadó.
El szoktam engedni a fülem mellett az ilyen érvelést:

"...te mi a francot akarsz és kit érdekel, hogy te min vigadsz, azt nem tudtam eddig, de nem is érdekelt. Most már tudom. Avatarod alapján szereted a piát és bunkó vagy....",

mert teljesen tévesnek, alaptalannak és az adott tudományos kérdésben irrelevánsnak tartom. Esetleg kifejtem, h. miért tartom tévképzetnek.
Egyetértek azzal, h. az ilyen megnyilatkozás kulturálatlan, és nyilván szándékosan sértő, de ha engem ér, akkor elviselem.
Nem feltétlenül értek veled egyet, hisz ha mindenki így tenne, nem lenne ma például heliocentrikus világképünk vagy Bolyai-Lobacsovszkij féle geometria.
Az persze más kérdés, hogy az itt folytatott eszmecserék elvezetnek-e bárminemű változáshoz a tudományos álláspontok terén, de ittt szerintem nem is ez a cél, hanem a különféle - gyakran extrém - álláspontok megvitatása.
Ami a sértéseket illeti, ne feledjük, az a sértőt is jellemzi, nem csak a sértettet.
 

korhely1

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem feltétlenül értek veled egyet, hisz ha mindenki így tenne, nem lenne ma például heliocentrikus világképünk vagy Bolyai-Lobacsovszkij féle geometria.
Az persze más kérdés, hogy az itt folytatott eszmecserék elvezetnek-e bárminemű változáshoz a tudományos álláspontok terén, de ittt szerintem nem is ez a cél, hanem a különféle - gyakran extrém - álláspontok megvitatása.
Ami a sértéseket illeti, ne feledjük, az a sértőt is jellemzi, nem csak a sértettet.

Bolyai-Lobacsovszkij féle geometria egészen biztosan lehetne, mert az európai matematikában a legelső időktől kezdve folyt a próbálkozás, h. az Euklidesz-i axiómák közül kiküszöbölhető-e ill. a többiből levezethető-e a párhuzamossági axióma. Ez semmiféle ellenállásba nem ütközött a matematikusok részéről.
A heliocentrikus világképpel szemben pedig éppen a hívők serege viseltetett ellenérzésekkel, persze nem ráhatás nélkül. Hasonló volt a fogadtatása, mint napjainkban (azaz 150 éve már) az evolúciós elméletnek, amivel szemben még mindig fellépnek egyesek.

Neked is legyen szép napod, Imbolygó Láng! :)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-Szerintem akkor is megtudunk lenni egymással ha hiányosak az érveink.
Ehhez nem kell más, mint egy kevés intelligencia. Miért kellene utálnunk valakit azért, mert néhány esetben más a véleménye?
clear.png

Szép és jo, hogy 7000 evvel ezelött (a honfoglalás elött) okos emberek éltek Pannoniában de ne feledjük közben volt nyelvujitás, a betüket a latinoktol, a számokat az araboktol örököltük.
A latinok sosem ismerték a rovásírást, ékírást, vagy az egyiptomi hieratikus és démotikus írást. Latinokról azóta lehet beszélni, amióta a latin pásztorok megalapították Rómát. Ez pedig a történészek és régészek szerint időszámításunk előtt 1000 és 750 között történhetett, a Tatárlakai korong pedig i.e. 5500-ban került a földbe.
Azért mert kis ország vagyunk nem kell nagyképünek lenni. :)
Drága Ernő! Tudom vannak gyerekeid. Te sosem alkalmaztad azt a módszert, hogy kihúzd őket az itt-ott tájuk törő elkeseredettségből azzal, hogy növeled az önbizalmukat? Gondolj bele, ha egy gyerek folyton azt hallja, hogy ő milyen buta, lusta, béna, stb. akkor képes lesz összekaparni magát és továbbmenni, küzdeni, hogy elérje a céljait? Nem tudom emlékszel-e valamennyire a régi történelemórákra. Én igen. Bennünket úgy tanítottak, mint azt a szerencsétlen kölyköt, aki naphosszat mást sem hall, csak a szidalmakat.
Soha nem láttam a világban népet aki anyit dicsekedne a multjával, a nobeldijasaival mind mi. Viszont láttam egyetemet amelyik egyedöl több nobeldijast termelt mind Magyarország. Egy angol nem dicsekszik vele, hogy alig 100 évvel ezelött a Föld 1/4 része az Angol birodalomhoz tartozott. Hangsulyozom az 1/4 része.
Tudod, nem csodálkozom, hogy nem dicsekszenek azzal, hogy leigázták és végigrabolták a Föld 1/4 részét. Ez olyan volna, mintha Amerika azzal dicsekedne, hogy mennyi rabszolgát hurcoltak el Afrikából, dolgoztattak ingyen és hány fekete bőrű embert öltek meg. Igaz, hogy "már" 150 éve eltörölték a rabszolgaságot, de igazából a faji megkülönböztetés csak olyan 60 éve szűnt meg törvényesen is.

Látod, ezek ellenére egyáltalán nem is emlékeztetik a népüket folyton folyvást arra, hogy nem valami tiszta a múltjuk és mi mindent követtek el az emberiség ellen. Mi meg mai napig mást sem hallunk, mint hogy milyen gyalázatos gyilkos horda vagyunk.

Tudod ők azok a"gyerekek", akiknek egyáltalán nincs szükségük a dicséretre, mert nem szenvednek önsorsrontó önbizalomhiányban, még arra sem emlékeznek ami rosszat tettek a múlt héten, hát még arra, amit több száz éve követtek el.
clear.png

Mit számit az, hogy 7000 évvel ezelött kik voltak az öseink, ha egyáltalán létezik. Olyan szoros nem lehetett a kapcsolat velük ha ma csak elfogult speciális kutatok tudnak a rokonságrol. :)
Hát már hogy ne lennének őseid 7000 éve? Ne butáskodj. Elfelejtetted Darwint?
clear.png
:dr_9: Jó tudom, akkor még csak majmok voltak, vagy majdnem majmok, de a te majdnem majom őseid már tudtak írni! Ez azért nagy dolog, nem?

Most félretéve minden viccet, én tudom miért berzenkedsz az ilyen ősi, történelem előtti kutatások ellen. Olyan csacsiságok jelennek meg - szerintem szándékosan gerjesztve - hogy mindig mindenhol és mindenki magyar és mindenki magyarul beszél, mi mindenhol ott voltunk, meg egyéb ilyen marhaság.
clear.png
Ezzel szemben meg az igazság az, hogy a Kárpát medence az a hely volt, ahol kezdetben jól érezték magukat az emberek, mert megvolt minden, ami az élethez kellett, az éghajlat is megfelelő volt. Úgy saccolnak, hogy 2000 évvel ezelőtt az emberiség létszáma úgy 300 millió lehetett a Földön, 30 000 évvel ezelőtt (akkor már éltek az őseink itt a Kárpát medencében) talán néhány tízezren lehettek az egész földön, erre nem találtam számítást, de arra igen, hogy amikor a Tatárlakai korongra rótták azokat a jeleket, akkor az egész Földön, összesen 5 millió ember élhetett! Akkor vajon mennyi juthatott a Kárpát medencére? Tegyük fel, hogy 50 000. Talán jól saccoltam. Akkor tulajdonképpen ez a típus, amely itt élt, szépen elterjedt az egész földön, széthordta a génjeit keveredve a másutt élőkkel, széthordta az írását, a nyelvét és mivel meg volt verve egy érzéssel, amit honvágynak neveznek, vissza-visszatért a hazájába. Itthon aztán megint az övéik között volt. Ezért történt aztán az, ami manapság a tudósok köreiben nagyon jól ismert tény, hogy a magyar az ősnyelv, csak nekünk kell szégyellni ezt, mert gúny tárgya mindenütt a politikus tudósok (MTA) és a tárgyban tájékozatlan emberek között. Ha nem a magyar lenne az ősnyelv, hanem mondjuk a francia, akkor azt lehetne büszkén lobogtatni, de nekünk nem lehet. Mi szépen csak kussoljunk, szégyelljük magunkat és vezekeljünk folyamatosan olyasmiért is, amit soha el sem követtünk.
Bevallom nekem mind Magyarnak nincs kisebbségi érzetem, nekem nem kell "régi dicsöségek" után kutatni . Érdekes, hogy a szüleink, nagyszüleink történetével, nem foglalkozunk anyit mind elmult idök legendáival. Valoszinü azért mert a tegnapba nem tudunk anyit beleinterpretálni mind a tegnapelöttbe. :)
Én emlékszem a szüleim és a nagyszüleim történetére, mert elmesélték. Az életükért kellett menekülniük, mindenüket hátrahagyva egy szál ruhában, a folyón át a lerobbantott híd roncsain. Sokan meghaltak, elsodorta őket a víz. Főleg akik gyengék voltak, öregek, gyerekek és akiket a partról lövöldöző katonák golyói eltaláltak. Ez volt a "magyarok kitelepítése!" Soha senki nem kért tőlük bocsánatot, nem kárpótolták őket, pedig semmiről nem tehettek, nem tehettek arról, hogy magyarnak születtek. Párizsban néhány szabadkőműves úgy határozott, hogy áthelyezi máshova Magyarország határait. Ezért nem jár kárpótlás.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Gondolj bele, ha egy gyerek folyton azt hallja, hogy ő milyen buta, lusta, béna, stb. akkor képes lesz összekaparni magát és továbbmenni, küzdeni, hogy elérje a céljait?
-
Teljes mértékben egyetértek veled, ezért nam ajánlatos a Magyar Himnuszt egy sportrendezvény kezdetén elénekelni (nemcsak az én meglátásom, lázsd. Wikipedia, Himnusz) , ezért marhaság az alkotmányunkat azzal kezdeni, hogy "Isten álld meg a Magyart"
-
Kell anyi önbizalom, hogy egy földönkivüli segitsége nélkül, a felkészültségünkre és akaraterönkre támaszkodva elérjük a céljainkat.
-
Tudod, nem csodálkozom, hogy nem dicsekszenek azzal, hogy leigázták és végigrabolták a Föld 1/4 részét. ... Látod, ezek ellenére egyáltalán nem is emlékeztetik a népüket folyton folyvást arra, hogy nem valami tiszta a múltjuk és mi mindent követtek el az emberiség ellen.
-
Nagyon tévedsz, az angolok ugyan rányomták a bélyegüket az elfoglalt területekre de ugyanakkor párszáz évvel elörevetették az ottani strukturákat. Sok helyen a mai napig az általuk épitett infrastruktura, jogrendszer stb. van.
-
A Commonwealth of Nation az anyaország és a korábbi kolloniákbol alakult suverän országoknak egy nem merev kapcsolata és ez létezik már 1947 ota.
-
Nem igaz, hogy az Angolok nem beszélnek a történelmük dicstelen epizodjaikrol, ellenkezöleg. Egy Gandhi sem érhetett volna el semmit az angol jog nélkül, ahogy a többi gyarmat is igy érte el a függetlenségét. Lettek a korábbi kolloniák lakoi teljesértékü angol polgárok.
-
Most félretéve minden viccet, én tudom miért berzenkedsz az ilyen ősi, történelem előtti kutatások ellen...
-
Nem berzenkedek én tudományos kutatások miatt csak az utálatos, hogy pseudo-tudományos irások arra céloznak, hogy a nemzeteket egymás fölé, vagy alá probálják rendezni.
-
Megmondom öszintén engem nem érdekel kinek a farka volt a játékba a saját vagy a másik születésénél. En a gyerekeimet nem azért szeretem mert én nemzettem öket, hanem azért mert ismerem öket az elsö pillanattol és az évek alatt sikerült megkedvelnünk egymást.
-
Hány szülö nem jön ki a gyerekével és forditva. A vér szerintem csak azt mondja meg milyen kötelességünk van a másikkal szemben. A szülö köteles egy világrahozott gyereket az önállosagig felnevelni. A gyerektöl csak szép ha az idös szülein segit.
-
Az életükért kellett menekülniük, mindenüket hátrahagyva egy szál ruhában, a folyón át a lerobbantott híd roncsain.
-
Hát bizony egy nagy tragédia volt (nem is gyözöm ismételni), hogy a két nagy folyotol háromrészre szelt országunk összes hidját hidjat, a "mieink", a nyilasok, robbantgatták fel, nem orosz vagy Amerikai bombázok. Ez példátlan a történelemben! Ez olyan mind amikor valaki tökön szurja magát aztán jajong.
-
Nem tudom ki elöl menekültek a szüleid, gyanitom, hogy a bennünket a naciktol felszabadito szovjett csapatok elöl. Hát igen ez is egy tragédia, hogy minden német egy kalapalá lett véve. Ezért is vetem el a nationalizmust és az individualizmus melett török pálcát.
-
Párizsban néhány szabadkőműves úgy határozott, hogy áthelyezi máshova Magyarország határait. Ezért nem jár kárpótlás.
-
Aha, lehet, hogy tévedtem és a szüleid az elsö világháboru után menekültek a mai Magyarországra. Talán nem kelett volna rozsát tüzniük 1914-ben a háboruba menö katonák karabélyába, de hát kelett nekünk szerbia és most szivjuk a fogunkat, hogy ide menekülnek emberek erröl a területröl.
-
Ha jol emlékszem az elsö világháboru ugy kezdödött, hogy anektáltuk Szerbiát ami nem tetszett a Szerbeknek és lelötték a tronörököst. Ez valoban nem szép dolog de mit javitott ezen, hogy 15 millio további halott keletkezett, a népek egymás torkának ugrottak. Akár milyen szomoru de nekem sem jutott volna egy egyszerübb ötlet az eszembe, mind sem geografiai határokkal elhatárolni a kakaskodokat. A magyar-szerb gyülölet még az 50-es években is lövöldözésekhez vezett, mi lett volna ha nem két különbözö parton éltek volna a kakaskodok.
-
1914_Mindent_meggondoltam,_mindent_megfontoltam.jpg

-
Talán az volt a probléma, hogy egy nemlétezö személlyel beszélte meg a Király a helyzetet.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
És mi a bánat köze van a magyar címernek alsó- és felső Egyiptom egyesüléséhez? Én is teljesen süket vok az ilyen spirituális igazságokra.

Mi köze? Hát nem csodálom, hogy nem tudod, mert már miért is tanították volna. Valami titokzatos okból kifolyólag nekünk nem szabad tudni, hogy őseink hol éltek. Azt kellett tanulnunk, hogy valahonnan északról jöttek, bogyókat gyűjtögetve, beszélni a finnektől tanultak, addig csak makogtak. Nem egy istenben hittünk, hanem a sámán fél lábon körbeugrálta a tüzet egy dobbal és így kért esőt az istenektől. Úgy látom a fotódról, hogy azóta már felnőttél és semmi sem akadályozhat meg abban, hogy művelődj.

Csak röviden: A Bibliának muszáj hinni, igaz? "Kus fia Nimród" A magyarok gesztáiban leírt történetnek nem nagyon szabad hinni, de most kivételesen: "Nimród fia: Hunor és Magor." Attillán és Árpádon át az Árpádházi királyaink Nimródig vezették vissza a családfájukat egészen addig, míg az összeset meg nem gyilkolták. A kusiták a mai Etiópia és Szudán északi részén éltek, akkoriban Núbiának nevezték. Nevezetes fáraókat adtak Egyiptomnak, például azt, aki a fáraók közül először tisztelte Athont, Amun helyett. Ő volt az első monoteista.

A többit már találd ki magad, a Google segítségével. Egy kis segítség: http://empiriamagazin.com/jelenido/Egyiptom Árnyékában.htm
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi köze? Hát nem csodálom, hogy nem tudod, mert már miért is tanították volna. Valami titokzatos okból kifolyólag nekünk nem szabad tudni, hogy őseink hol éltek. Azt kellett tanulnunk, hogy valahonnan északról jöttek, bogyókat gyűjtögetve, beszélni a finnektől tanultak, addig csak makogtak. Nem egy istenben hittünk, hanem a sámán fél lábon körbeugrálta a tüzet egy dobbal és így kért esőt az istenektől. Úgy látom a fotódról, hogy azóta már felnőttél és semmi sem akadályozhat meg abban, hogy művelődj.

Csak röviden: A Bibliának muszáj hinni, igaz? "Kus fia Nimród" A magyarok gesztáiban leírt történetnek nem nagyon szabad hinni, de most kivételesen: "Nimród fia: Hunor és Magor." Attillán és Árpádon át az Árpádházi királyaink Nimródig vezették vissza a családfájukat egészen addig, míg az összeset meg nem gyilkolták. A kusiták a mai Etiópia és Szudán északi részén éltek, akkoriban Núbiának nevezték. Nevezetes fáraókat adtak Egyiptomnak, például azt, aki a fáraók közül először tisztelte Athont, Amun helyett. Ő volt az első monoteista.

A többit már találd ki magad, a Google segítségével. Egy kis segítség: http://empiriamagazin.com/jelenido/Egyiptom Árnyékában.htm
Kedves Kyra_
-
En jonak találom, hogy érdeklödsz eltünt kulturák nyomai után de miért fontos neked magadat ezek leszármazottjainak kiadni?
-
En nem vagyok biztos benne, hogy a te és az én öseim Egyptomba ajto az ajto melett éltek volna. Sokkal valoszinübb, hogy együtt másztak le a fárol.
-
Korábban a generatiok 30 évente váltották egymást, ez azt jelenti, hogy 300 év alatt tiz generatio cserélödött ki. A képen négy generatiot látunk egymás melett.
-
vier-generationen-5ed6f4f6-9c4c-4d97-bc62-d8e131cfe828.jpg

-
De ha már itt vagyunk, érdemes megemliteni, hogy a férfiak és a nök különbözö ütemben váltják a generatioikat, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 10 generatio anyai ágon hosszabb ideig tart mind a férfiaknál.
-
Csak röviden: A Bibliának muszáj hinni, igaz? "Kus fia Nimród" A magyarok gesztáiban leírt történetnek nem nagyon szabad hinni, ...
-
Az ilyen hozzászolások felbosszantanak mert nem igaz amit mondasz. Az az érzésem, hogy szivesen csinálsz magadbol mártyrt. :)
-
En nem tartom a Bibliát egy tényjelentésnek és merem ezt hangoztatni, nem kapok hajba azokkal akik templomokat épitenek képzeletbeli földönkivüli lényeknek. Lehet, hogy a kutatásaid nagyon laikus szintüek ezért mosolyognak meg téged. Hinni hihetsz amiben akarsz. A tankönyvekben csak olyan dolgokat szeretnénk tényként megnevezve ami igazolt.
-
A mesekönyvek sincsenek betiltva csak a Holle Anyot nem probáljuk igaz történetként eladni.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Mi köze? Hát nem csodálom, hogy nem tudod, mert már miért is tanították volna. Valami titokzatos okból kifolyólag nekünk nem szabad tudni, hogy őseink hol éltek. Azt kellett tanulnunk, hogy valahonnan északról jöttek, bogyókat gyűjtögetve, beszélni a finnektől tanultak, addig csak makogtak. Nem egy istenben hittünk, hanem a sámán fél lábon körbeugrálta a tüzet egy dobbal és így kért esőt az istenektől. Úgy látom a fotódról, hogy azóta már felnőttél és semmi sem akadályozhat meg abban, hogy művelődj.

Csak röviden: A Bibliának muszáj hinni, igaz? "Kus fia Nimród" A magyarok gesztáiban leírt történetnek nem nagyon szabad hinni, de most kivételesen: "Nimród fia: Hunor és Magor." Attillán és Árpádon át az Árpádházi királyaink Nimródig vezették vissza a családfájukat egészen addig, míg az összeset meg nem gyilkolták. A kusiták a mai Etiópia és Szudán északi részén éltek, akkoriban Núbiának nevezték. Nevezetes fáraókat adtak Egyiptomnak, például azt, aki a fáraók közül először tisztelte Athont, Amun helyett. Ő volt az első monoteista.

A többit már találd ki magad, a Google segítségével. Egy kis segítség: http://empiriamagazin.com/jelenido/Egyiptom Árnyékában.htm
Tévedsz. Kus a mongol sztyeppékről származik. Még hegységet is neveztek el róla! lásd: Pallas Nagylexikon:
Hindu-Kus (Hindu-Koh) a Kabul és felső Amu-Darja közt vizválasztóul szolgáló, KNy-i irányt követő magas hegység Közép-Ázsiában, a párisi k.h. 72° és 65° közt. K-i végében a Pamir-fensikhoz, Ny-i végében pedig az anatoliai Taurushoz csatlakozik. stb, stb, stb.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Tévedsz. Kus a mongol sztyeppékről származik. Még hegységet is neveztek el róla! lásd: Pallas Nagylexikon:
Hindu-Kus (Hindu-Koh) a Kabul és felső Amu-Darja közt vizválasztóul szolgáló, KNy-i irányt követő magas hegység Közép-Ázsiában, a párisi k.h. 72° és 65° közt. K-i végében a Pamir-fensikhoz, Ny-i végében pedig az anatoliai Taurushoz csatlakozik. stb, stb, stb.

Kedves Éleskés! Csak nem azt állítod, hogy az Ótestamentum, azaz Isten szava hazugság?! :o
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
e275af_d49a4717bf41ca7bf82805c7393d1fbf.jpg_1024

991063865.jpg


1788240_orig.jpg


history-of-africa0.gif



Ezeket a térképeket olyan műveletlenek készítették, akik nem olvasták el Pallas Nagylexikonban, hogy hol volt a Kushita királyság. :D
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
En jonak találom, hogy érdeklödsz eltünt kulturák nyomai után de miért fontos neked magadat ezek leszármazottjainak kiadni?
-
En nem vagyok biztos benne, hogy a te és az én öseim Egyptomba ajto az ajto melett éltek volna. Sokkal valoszinübb, hogy együtt másztak le a fárol.
-
Korábban a generatiok 30 évente váltották egymást, ez azt jelenti, hogy 300 év alatt tiz generatio cserélödött ki. A képen négy generatiot látunk egymás melett.
-
vier-generationen-5ed6f4f6-9c4c-4d97-bc62-d8e131cfe828.jpg

-
De ha már itt vagyunk, érdemes megemliteni, hogy a férfiak és a nök különbözö ütemben váltják a generatioikat, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 10 generatio anyai ágon hosszabb ideig tart mind a férfiaknál.
-

-
Az ilyen hozzászolások felbosszantanak mert nem igaz amit mondasz. Az az érzésem, hogy szivesen csinálsz magadbol mártyrt. :)
-
En nem tartom a Bibliát egy tényjelentésnek és merem ezt hangoztatni, nem kapok hajba azokkal akik templomokat épitenek képzeletbeli földönkivüli lényeknek. Lehet, hogy a kutatásaid nagyon laikus szintüek ezért mosolyognak meg téged. Hinni hihetsz amiben akarsz. A tankönyvekben csak olyan dolgokat szeretnénk tényként megnevezve ami igazolt.
-
A mesekönyvek sincsenek betiltva csak a Holle Anyot nem probáljuk igaz történetként eladni.

Ernő! Csak nem vagy rasszista? Te ne tudnád, hogy a Földön először mindenki fekete volt, amikor a majmoktól az evolúció során a te hited szerint emberré váltunk....? :D

Én magyar vagyok és nem csak azért, mert a felmenőim neve magyar, hiszen Rákosi Mátyás neve is magyar volt, bár Rosenfeld Mátyásként született, hanem azért vagyok magyar, mert szeretem a hazámat, függetlenül attól, hogy milyen ocsmány és aljas politikusok vezetik. Én a népemet szeretem, mint mindenki más, te is. Tudom, hogy ezt nekem nem lehet megbocsátani, de nem bánom.

Tehát valaha a te őseid is feketék voltak, ne szégyelld. Miért is kellene szégyellni? Hiszen nem ti, hanem mi magyarok vagyunk rasszisták! Elfelejtetted? Vagy csak kiestél a szerepedből?

Egyébként a mostanában Szudánban és Etiópiában élő fekete bőrű emberekről ilyen fotókat is be lehetett volna tenni, de ismerve a te híresen rosszindulatú stílusodat, igazán meglepődtem volna...

nubia124.jpg


magyarOeb65.jpg


afile1672.jpg Hajlé Szelasszié.jpg img.jpg obama_szudan.jpg 21-e1405955682633.jpg
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom mit akarsz mondanil kedves Kyra_
-
Az én informatioim szerint Kus(h) szanszkritül, perzsául füvet jelent. A Hindu-Kush az nem más mind kanabisz, egy kábito hatásu kender-fajta. Ezzel hozod az öseidet kapcsolatba?
-
og-kush-926l.jpg

-
Ha jol tudom ez a növény 1970-ben került Europába és Amerikába, nincs kizárva, hogy az Ural mögül jött öseink már ismerték a Kus kifejezést.
A "kussolás" valoszinü onnan származik, hogy a füvet fogyasztok magukbazárkoztak. Nem vagyok ethimologus. :)
-
image-149052-galleryV9-znhv.jpg

-
A katholikus egyház nem füvet, hanem tömjént használ az istenhez valo jobb hozzáféréshez, teljesen legálisan. A Kis-Jézust már gyerekkorában tömjénnel és mirhával ajándékozta meg a három király.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Honnan veszed, hogy engem zavarna a bör szine? En soha sem tagadtam meg a majmokkal valo rokonságunkat.
Korábban orákat töltöttem a napon, hogy barna legyek mind egy sötétbörü, ma félni kell attol, hogy cigánynak néznek Mo.-on és belémkötnek. :)
-
Apropoo, a sötétbörü nök böre csillogobb mert nem látni a lábukon a szört, amit a fehérbörü nök kénytelenek nehéz testi munkával hetente leborotválni.
-
A bör szinéhez csak anyit, hogy a szülök és a gyerekeik között minimum 200 génkülönbbség találhato, a börszinhez elég 5 gén eltérés. Emiatt az 5 gén miatt van rengeteg ember a mai napig hátrányos helyzetben. Ujra és ujra megtörténik, hogy fehér szülök sötétbörü gyereket hoznak a világra, vagy forditva, fehrbörü gyerek születik sötétbörü szülöktöl.
-
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Éleskés! Csak nem azt állítod, hogy az Ótestamentum, azaz Isten szava hazugság?! :o
Kedves Kyra!
Ritka agresszív a hozzáállásod.
Nem, nem állítom, hogy hazugság. Azt viszont állítom, hogy ha valaki nem gondolkodik, csak vagdalkozik, az bizony butaság.
Miért is? Milyen nyelven íródott a Biblia eredetileg? Az Ószövetség, ha jól tudom, arámi nyelven, az Újszövetség pedig részben görögül. Azt hiszem, egyik sem finnugor származék. Arról az egészen apró dologról már ne is beszéljünk, hogy a bibliai nyelv, akármi is az, nem használt magánhangzókat, minthogy a mai héber sem. Így Kús lehetett akármi más hangzó is.
Továbbá mégis, mi köze van a Biblilának a magyarokhoz? Már azon túl, hogy többen lefordították magyarra. Mi magyarok (a zsidó) Isten (Jehova) választott népének egyik törzse vagyonk, netán az elveszettek közül az egyik? Ezt te se gondolhatod komolyan!
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
e275af_d49a4717bf41ca7bf82805c7393d1fbf.jpg_1024



Ezeket a térképeket olyan műveletlenek készítették, akik nem olvasták el Pallas Nagylexikonban, hogy hol volt a Kushita királyság. :D
De bizony, olvastam. Csak direkte nem ezt a részt idéztem be, hanem a Hindu-Kus hegységet.
Apropó, az első képen Kus nem is úgy van írva, hanem Cush. Mindjárt nem stimmel a magyar vonatkozás. :D
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Még egy dolog: "Kus fia Nimród"
Lehetséges, hogy más és más népek ugyanazzal a betükapcsolattal más és más jelentésű fogalmakat jelölnek? Miért kell Kus-nak pont a Bibliából származni? Mert ott egyszer valaki leírta? Már földrészen más jelentése nem lehet? Mert az Isten csak és kizárólag az Ószövetségben leíratta, és onnan kezdve az védett név? Egyiptomtól a mongol pusztákig levédte valaki???
Na nee.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra!
Ritka agresszív a hozzáállásod.
Nem, nem állítom, hogy hazugság. Azt viszont állítom, hogy ha valaki nem gondolkodik, csak vagdalkozik, az bizony butaság.
Miért is? Milyen nyelven íródott a Biblia eredetileg? Az Ószövetség, ha jól tudom, arámi nyelven, az Újszövetség pedig részben görögül. Azt hiszem, egyik sem finnugor származék. Arról az egészen apró dologról már ne is beszéljünk, hogy a bibliai nyelv, akármi is az, nem használt magánhangzókat, minthogy a mai héber sem. Így Kús lehetett akármi más hangzó is.
Továbbá mégis, mi köze van a Biblilának a magyarokhoz? Már azon túl, hogy többen lefordították magyarra. Mi magyarok (a zsidó) Isten (Jehova) választott népének egyik törzse vagyonk, netán az elveszettek közül az egyik? Ezt te se gondolhatod komolyan!
Erdekes, hogy mindenki tudja, hogy nincs istenek istenek de ha azt hallják, hogy a zsidok egy ilyen fantázialény kiválasztott népe akkor rögtön elkezdenek irigykedni. :)
-
A zsidok meg bosszankodnak mert a kiválasztottságot abban látják, hogy a 10 parancsolat melett egy csomo más elöirást is bekéne nekik tartani ami haszontalan és lehetetlen.
-
Az egyetlen dolog aminek értelme van az a szabat megtartása, ezt átvették a keresztények is csak egy nappal késöbbre helyezték. Time-sharing. :)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra!
Ritka agresszív a hozzáállásod.
Nem, nem állítom, hogy hazugság. Azt viszont állítom, hogy ha valaki nem gondolkodik, csak vagdalkozik, az bizony butaság.
Miért is? Milyen nyelven íródott a Biblia eredetileg? Az Ószövetség, ha jól tudom, arámi nyelven, az Újszövetség pedig részben görögül. Azt hiszem, egyik sem finnugor származék. Arról az egészen apró dologról már ne is beszéljünk, hogy a bibliai nyelv, akármi is az, nem használt magánhangzókat, minthogy a mai héber sem. Így Kús lehetett akármi más hangzó is.
Továbbá mégis, mi köze van a Biblilának a magyarokhoz? Már azon túl, hogy többen lefordították magyarra. Mi magyarok (a zsidó) Isten (Jehova) választott népének egyik törzse vagyonk, netán az elveszettek közül az egyik? Ezt te se gondolhatod komolyan!

Kedves Éleskés! Nem egészen tudom, hogy mitől lettél ennyire felháborodva. Nem vetted észre, hogy a Bibliát szinte történelem könyvként forgatják újabban? Tulajdonképpen lehet is, mert az Ó- és Újtestamentum mint vallás a történelem vázára lett felépítve. Ezért aztán számos pontján párhuzamot lehet vonni az ókori történelem és a bibliai történelem között. Az Ótestamentum összes városa, tájegysége beazonosítható, ugyancsak beazonosíthatóak azok a történelmi személyek is, akik szerepelnek benne. Mondjak példát? Például Kürrosz a perzsa király. Mózes és Ábrahám nem volt történelmi személyiség, csak vallási. Őket valóban nem lehet beazonosítani, de Noéról, Bábel tornyáról, Nimródról, a kusitákról stb. az izraelitákon kívül más keleti népek is megemlékeznek.

Ezért merészeltem megkérdezni, hogy miből gondolod, hogy a Biblia, mely isten szava, hazudik? Azt megértem, hogy a magyarok történelmét nem illik ismerni, hiszen évszázadok óta ezt sulykolják a fiatalok agyába, de ki akadályozhat meg benne egy felnőtt embert, aki szereti a népét, hogy tájékozódjon? Nem kell mindenkinek, hiszen nem mindenki magyar, még akkor sem, ha tud magyarul. Nekem semmi bajom azzal, aki német és szereti Németországot, büszke a népére és ismerni akarja a történelmét. Én miért nem tehetem ugyanezt? Mihelyt kimondom, hogy "a magyarok gesztái" - azonnal nekem esik valaki. Nem tudom te hol élsz, valószínűleg nem itt és Ernő meg biztos nem itt. Állandóan hangoztatja a lenézést és az ellenszenvét sem titkolja soha. Nem bűn, ha kivándoroltatok és nem érzitek már a kötődést, de ez az állandó alázó hangnem nem tisztességes azzal az országgal szemben, ahol megszülettetek. Nem ez a nép tehet arról, hogy ilyen politikai események kereszttüzében kellett neki élni, mint ahogy most is történik. Örüljetek annak, hogy a világ boldogabbik végén vagytok és ha már jót nem is tehettek értünk, legalább ne ellenségeskedjetek.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Még egy dolog: "Kus fia Nimród"
Lehetséges, hogy más és más népek ugyanazzal a betükapcsolattal más és más jelentésű fogalmakat jelölnek? Miért kell Kus-nak pont a Bibliából származni? Mert ott egyszer valaki leírta? Már földrészen más jelentése nem lehet? Mert az Isten csak és kizárólag az Ószövetségben leíratta, és onnan kezdve az védett név? Egyiptomtól a mongol pusztákig levédte valaki???
Na nee.

Ez most csacsiság, hogy mást ne mondjak... mert megint megkapom, hogy agresszív vagyok.

%C3%81zsia_Nimrud_Dag%20(4).jpg
Nimrud hegy
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Erdekes, hogy mindenki tudja, hogy nincs istenek istenek de ha azt hallják, hogy a zsidok egy ilyen fantázialény kiválasztott népe akkor rögtön elkezdenek irigykedni. :)
-
A zsidok meg bosszankodnak mert a kiválasztottságot abban látják, hogy a 10 parancsolat melett egy csomo más elöirást is bekéne nekik tartani ami haszontalan és lehetetlen.
-
Az egyetlen dolog aminek értelme van az a szabat megtartása, ezt átvették a keresztények is csak egy nappal késöbbre helyezték. Time-sharing. :)
Tévedsz, én tudom van egy isten, ezer más néven említve és száz különféle vallás által imádva.
-
A zsidók "haszontalan" előírásai az akkori és a mai, a diaszpórában, a túlélésüket biztosítja. Tehát egyáltalán nem feleslegesek. Apropó, tudod, hogy a Tóra még ma sincs lezárva? Hogy hozzáírnak, módosítanak rajta?
-
Aha. A változó idejű Húsvét nem zsidó örökség???
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Éleskés! Nem egészen tudom, hogy mitől lettél ennyire felháborodva. Nem vetted észre, hogy a Bibliát szinte történelem könyvként forgatják újabban? Tulajdonképpen lehet is, mert az Ó- és Újtestamentum mint vallás a történelem vázára lett felépítve. Ezért aztán számos pontján párhuzamot lehet vonni az ókori történelem és a bibliai történelem között. Az Ótestamentum összes városa, tájegysége beazonosítható, ugyancsak beazonosíthatóak azok a történelmi személyek is, akik szerepelnek benne. Mondjak példát? Például Kürrosz a perzsa király. Mózes és Ábrahám nem volt történelmi személyiség, csak vallási. Őket valóban nem lehet beazonosítani, de Noéról, Bábel tornyáról, Nimródról, a kusitákról stb. az izraelitákon kívül más keleti népek is megemlékeznek.

Ezért merészeltem megkérdezni, hogy miből gondolod, hogy a Biblia, mely isten szava, hazudik? Azt megértem, hogy a magyarok történelmét nem illik ismerni, hiszen évszázadok óta ezt sulykolják a fiatalok agyába, de ki akadályozhat meg benne egy felnőtt embert, aki szereti a népét, hogy tájékozódjon? Nem kell mindenkinek, hiszen nem mindenki magyar, még akkor sem, ha tud magyarul. Nekem semmi bajom azzal, aki német és szereti Németországot, büszke a népére és ismerni akarja a történelmét. Én miért nem tehetem ugyanezt? Mihelyt kimondom, hogy "a magyarok gesztái" - azonnal nekem esik valaki. Nem tudom te hol élsz, valószínűleg nem itt és Ernő meg biztos nem itt. Állandóan hangoztatja a lenézést és az ellenszenvét sem titkolja soha. Nem bűn, ha kivándoroltatok és nem érzitek már a kötődést, de ez az állandó alázó hangnem nem tisztességes azzal az országgal szemben, ahol megszülettetek. Nem ez a nép tehet arról, hogy ilyen politikai események kereszttüzében kellett neki élni, mint ahogy most is történik. Örüljetek annak, hogy a világ boldogabbik végén vagytok és ha már jót nem is tehettek értünk, legalább ne ellenségeskedjetek.
A japán sintó, az indiai származású buddhizmus, az iszlám, "mint vallás a történelem vázára lett felépítve. ....." Bezony. Ha Buddha, vagy Mohhamed valamit mondott és az nem egyezik a Jehova, ad abszurdum Jézus kijelentésével, akkor ki hazudik? Szerinted csak egy igaz Isten van. = erre épülnek a vallásháborúk. Gratulálok! (Hát ezért is vagy keményen agresszív.)
A magyarok őseiről: lehet rajta vitatkozni, de nem lehet ex cathedra kijelenteni semmit. Márpedig te kijelented ....
 
Oldal tetejére