Intézményi önértékelés

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
A napot még nem tudom, megkérdezni meg nem szeretném, mert ezügyben lehetőleg kerülöm a feltűnést...;)
Így is félő, hogy megkapom a BECs vezetését.:eek:
:D Neked se legyen jobb, mint másnak (nekem) :D. Nagyon-nagyon lapos kúszásban közlekedtem, mégis sikerült belekerülnöm. Bár néha-néha megkérdeztem (csak úgy halkan), hogy nem kellene-e kezdeni valamit ezen ügyben. Hát ez lett belőle. :rolleyes2: Bár nem vagyok a vezetője, mert azt az intézményvezető ki nem engedi a kezéből. ;)
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Kell-e foglalkozni:
  • másodállásban dolgozó kollégával
  • óraadóval
  • nyugdíjassal
  • nyugdíjhoz közeledőhöz
  • gyesen lévővel?
 
Utoljára módosítva:

Nessieee

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Az önértékelési kézikönyvben ez áll:
"Az öt évre szóló önértékelési programban az intézményvezető meghatározza az önértékelési
munka célját, elvárt eredményeit, a megvalósításhoz szükséges feladatokat, azok
ütemezését és a szükséges emberi és egyéb erőforrásokat."

BECS-es személyemnek kell megírnia az Önértékelési programunkat... :hurra:(nem vagyok intézményvezető, és csak Mód-szer-tár-os szakmai napon voltam ez ügyben...):o
Mit jelent, hogy elvárt eredményeit?! Meg kell mondanunk hány százalékot kell elérni?!?!
Vagy elég ezt beletennem? (idézet az önértékelési kézikönyvből)
"Az önértékelés eredménye egyrészt az elvárások teljesülésének mértékét jelző, elvárásonként meghatározott, az „Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez”3 című útmutatóban leírt skálán értelmezett értékek összessége, amelynek meghatározására az eszközrendszer alkalmazásával gyűjtött információk elemzése és az önértékelést támogató kollégákkal történő egyeztetés alapján kerül sor, másrész pedig a kompetenciánkénti összegzés eredményeként meghatározott kiemelkedő és fejleszthető területek."

Következő kérdésem: "a megvalósításhoz szükséges feladatokat, azok ütemezését és a szükséges emberi és egyéb erőforrásokat." Ez az jelenti, hogy készítek egy részletes intézkedési tervet, amiben az egyes feladatokhoz embereket, dokumentumokat, határidőket rendelek, akkor az már lefedi?

Köszönöm előre is!
 

Szamóca88

Állandó Tag
Állandó Tag
2015-ben meg kell csinálni az önértékelést azoknak a kollégáknak, akik 2015-ben, vagy 2016-ban kapnak tanfelügyeleti ellenőrzést, de nem egyforma módon. Azoknak, akik 2015-ben kapnak tanfelügyeleti ellenőrzést valóban csak a kérdőíves értékelés eredményeit és az elvárásrendszert kell feltölteni, azoknak, akik 2016-ban kapnak tanfelügyeletete, e kell folytatni a teljes önértékelési folyamatot: dokumentumelemzés, 2 óra/foglalkozás látogatás, interjúk, kérdőívek eredményei alapján el kell készíteniük az önértékelésüket és a két évre szóló önfejlesztési tervüket és ezeket is fel kell tölteni a majdan megnyíló felületre. A 2015/16-os tanév második felében pedig el kell végezni szintén a teljes procedúrát azokkal a kollégákkal, akikkel az előbb említett két csoportot kiegészítjük a tantestület 50%-ára.
Krémusz! Nagyon köszönöm, ha a sok infó után elbizonytalanodunk, mindig helyre teszitek a dolgokat a lényeget kiemelve!!! Jó, hogy vagytok Nekünk!!!:dr_24::cool:
 
Kedves Krémusz!
Csak a pontosítás kedvéért kérdezem, hogy aki 2015-ben kap tanfelügyeletet,annak a már fentebb leírtak alapján járjon el. És ehhez kapcsolódik egy fontos kérdésem: kell-e neki foglalkozást tartania a csoportjába? Előre is köszönöm a válaszodat.
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Krémusz!
Csak a pontosítás kedvéért kérdezem, hogy aki 2015-ben kap tanfelügyeletet,annak a már fentebb leírtak alapján járjon el. És ehhez kapcsolódik egy fontos kérdésem: kell-e neki foglalkozást tartania a csoportjába? Előre is köszönöm a válaszodat.
Kedves Ildikó! az önértékelés során ennek a kollégának nem kell órát tartania. De a tanfelügyeletben igen. Az önértékelésben a 2015-ben tanfelügyelt kollégáknak a kérdőíves felmérések eredményeit és az elvárásrendet kell majd feltölteni.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezeket elég sűrgős elkészíteni azokról/azoknak a kollégáknak, akik 2015-ben tanfelügyeletet kapnak!
Lehet, hogy lesz olyan kolléga, aki hasznát veszi!
 

Csatolások

  • MUNKATÁRSI KÉRDŐÍV.pdf
    285.3 KB · Olvasás: 427
  • PEDAGÓGUS ÖNÉRTÉKELŐ KÉRDŐÍV (Automatikusan mentett).pdf
    192.4 KB · Olvasás: 375
  • SZÜLŐI KÉRDŐÍV A PEDAGÓGUS ÖNÉRTÉKELÉSÉHEZ.pdf
    286.7 KB · Olvasás: 336

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kell-e foglalkozni:

  • másodállásban dolgozó kollégával
    óraadóval
    nyugdíjassal
    nyugdíjhoz közeledőhöz
    gyesen lévővel?
Verőce!
Igen, kell!
Miután valamennyien részt vesznek az intézmény pedagógiai munkájában, őket is be kell venni a tervbe!
Az önértékelés alól senki, még a nyugdíj előtt álló kolléga sem kaphat felmentést (az intézmény hátrább sorolhatja az önértékelésben, és akkor lehet, hogy elkerüli a nyugdíjazás miatt)
 

Jucus424

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a véleményetek? Jól gondolom?
Tagintézmény-vezető portfóliót ír, PedII-be szeretne kerülni. Véleményemet kérte, hogy az egyéb dokumentumai közé tölthet-e fel vezetői feladatokkal kapcsolatos dokumentumokat?
Szerintem igen, hiszen vezetői feladatai megvalósulását igazoló dokumentumokkal több kompetenciát is "igazolhat", indikátorokat meg főleg.
Szerintetek?
 
Oldal tetejére