Nyárra 2 hónapra munkát keresünk

Lorit888

Új tag
Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni. 2016. Június közepétől augusztus közepéig, esetleg végéig munkát keresünk az USA-ban vagy Canadában. Ez lehet valami önkéntes munka is, nem a pénzkereseti lehetőség a fontos. Vázolom röviden: 42 éves vagyok, ELTE-n német szakon és a Külker. főiskolán végeztem. Itthon normál anyagi körülmények között élünk, külkereskedelemben dolgozom, nemrég jöttem haza a Közel-Keletről és egyre inkább szembesülök vele, hogy nagyon nagy szükségem van jó angol nyelvtudásra. Ezt a nyarat arra szeretném szánni, hogy fejlesszem az angol nyelvtudásomat. Ezért én és 16 éves lányom (angol kéttannyelvű gimibe jár, de járt már német iskolába is) 2016 nyarára keresünk valami munkalehetőséget - akár privát személyi edző - többféle sportot végzünk, edzői vizsgám folyamatban, a nyárra meglesz, fontosnak tartjuk az egészséges sportos életvitelt. Beszélünk magyarul, németül, oroszul és olyan középszinten angolul, ezt szeretnénk tökéletesíteni. Fontos, hogy szállást, ellátást kapjunk, költségeinket fedezzék, ill. angol anyanyelvi környezetben legyünk. Szeretjük a gyerekeket, a természetet, szóval elég sok minden szóba jöhet - karitatív munka, vagy családnál tréner életmód tanácsadással és ennek a betartásának a felügyeletével /fogyókúra program/ vagy házkörüli kisegítő. A munkától nem riadok vissza, de olyasmit keresünk, ahol szükség van kommunikációra, mert napi 10 órában takarítani, hát ott nem igazán.
Szívesen tanítok német nyelvet is akár, de akár házfelügyelői munka, gyermekfelügyelet, gyermekek táboroztatása, természetvédelem, biztos minden munka mellett meg lehet találni a lehetőséget a nyelvtanulásra egy anyanyelvi környezetben. Van jogosítványom, rengeteget vezetek. Nyugodt, kiegyensúlyozott, de dinamikus, alkalmazkodóképes emberek vagyunk.
Ami fontos, hogy szeretnénk biztonságban lenni, mivel a lányommal jövök, tehát valami normál környezetet keresünk, de mindenféle nagy igény nélkül.
Légy szíves segítsetek, ha tudtok, hogyan induljak neki a munkakeresésnek. Esetleg, aki kint él, lehet, hogy van ilyen jellegű ismeretségi köre, akik munkaerőt keresnek.
Nem vagyok járatos a témában, rengeteg helyen jártam a világban, de Amerikában még nem. Éltem több európai országban.
Köszönöm a segítségeteket! És ha bárkinek bármiben tudok innen Magyarországról segíteni, keressetek nyugodtan.
Köszönöm és csodás napot Nektek!
 

Csatolások

  • image.jpg
    image.jpg
    400.9 KB · Olvasás: 5

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Az USA-ba J1 vizummal lehet menni nyari gyerektaborokba dolgozni ugynoksegeken keresztul.
Fizetik az utazast es ott sincsen semmilyen kiadasod (szallas, kaja), de gyakorlatilag nem kapsz fizetest, csak valami zsebpenzt.
Szoljatok, hogy mindenkeppen egy helyre akartok kerulni, minden ugynokseg tobb taborral dolgozik!
Remelem lehet 17 evesen is, kerdezoskodjetek.
En 20 evesen voltam, meghatarozo elmeny volt, es rengeteget dobott a nyelvtudasomon.

Kanadaban is van valami "working holiday" vizum:
http://www.cic.gc.ca/english/work/iec/

Ide Kanadaba idonkent jonnek "KCSP"-sek is, Korosi Csoma Sandor program osztondijasok, ez a tavalyi kiiras:
https://www.nemzetiregiszter.hu/palyazati-felhivas-korosi-csoma-sandor-program-osztondijra-2015


Addigis ami nekunk nagyon bejott amig kicsik voltak a gyerekek, az ennek a totalis ellentete:
Bejelentkeztunk couchsurfing host-nak, hozzank jottek vadidegen kulfoldiek, akikkel muszaj volt angolul beszelni :)
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia,
Köszönöm a válaszod, azért körülnézek.köszönöm!

Lorit888,

- "...azért körülnézek..." -->> ...szóval "azért (is) körülnéz... értem...

A kanadaiak (is) se' perc alatt felveszik a telefont, ha kitudódik,
hogy illegálisan próbál dolgozni, akkor a "munkáltatója" is bukik...

Üdv: Pandora's Box
 

Lorit888

Új tag
Nem úgy gondoltam:) eszembe sincs, nem ilyen a gondolkodásom, hogy de igen és csak azért is és mindenképpen:) úgy gondoltam, hogy ahogy valaki írta nekem, van lehetőség gyerekeknek a táboroztatásában résztvenni, vagy karitatív munkában. Ez semmiképpen nem nyári munka, hiszen nem történik bérezés. De én nem ragaszkodom Canadához, ha az USA-ban találok, akkor is teljesen jó.
Köszönöm a segítségedet és hogy próbálsz megvédeni, de hidd el, eszem ágában sincs, nem vagyok rászorulva és ha lennék se tenném, hogy bármiféle illegális vagy megkerülősdiben benne legyek.
Gondolod, ha ilyen hozzáállásom lenne az élethez, akkor Teréz Anya idézete lenne a bejelentkezésem mellett?
Köszi szépen és nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek!:)
 
Sziasztok! Tanácsot kérnék. A fiam másodéves a református teológián. Szeretne nyáron az USA-ba vagy Kanadába elmenni dolgozni, nem a pénzgyűjtés a prioritás, abból annyi kéne, hogy ott ellegyen belőle. Táboroztatásra akár fogyatékos gyerekek mellé vagy egy kinti gyülekezetbe segíteni.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Annyit tudok hozzatenni a korabbi hozzaszolasomhoz, hogy tizenhusz evvel ezelott en egy "Camp America" nevu (angol) ceg szervezeseben voltam kint, es ugy nez ki ok meg mindig leteznek. Hogy toboroznak-e Magyarorszagrol, az igy elsore nem jon szembe, de egyreszt kerdezzetek meg, masreszt bizonyara van sok masik hasonlo.

Ja, es ha lehet ne ezt a kepet kuldjetek be, sok Amerikainak igy is az elso asszociaciojuk Magyarorszagrol az, hogy Erdely -> Drakula :)
 
Szia!

Annyit tudok hozzatenni a korabbi hozzaszolasomhoz, hogy tizenhusz evvel ezelott en egy "Camp America" nevu (angol) ceg szervezeseben voltam kint, es ugy nez ki ok meg mindig leteznek. Hogy toboroznak-e Magyarorszagrol, az igy elsore nem jon szembe, de egyreszt kerdezzetek meg, masreszt bizonyara van sok masik hasonlo.

Ja, es ha lehet ne ezt a kepet kuldjetek be, sok Amerikainak igy is az elso asszociaciojuk Magyarorszagrol az, hogy Erdely -> Drakula :)
Koszi
 
Oldal tetejére