Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt

Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?


Gazdag ország a miénk! Hogyan és mire költi kormányunk a rokkantaktól elvett összeget a lehetséges szavazatok fejében? Rövid áttekintés a határmenti osztogatásról:

Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják - ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget.

Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek - mondja az önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: " Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar-ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!

És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!

Ez a téma a határ menti településeken már régóta közszájon forog. Miért is ne kérnék a jó magyar nyugdíjat, ha ez a határon túliknak garantáltan jár? Ráadásul az itteni nyugdíj három-négyszer annyi, mint az ukránoké. Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk az öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-magyar nyugdíjas, ha itt igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna. Na ezért van ez a nagy határmenti jövés-menés!

Ukrajnában egy népes család vígan megél a magyar 95 ezer forint átlagnyugdíjból. Jó ha tudjuk, ott az átlagkereset a hazainak csupán a fele, 45 ezer forint. (Megjegyzés: Ukrajnában jelenleg 15 millió nyugdíjas él). A tanúk arról is beszámoltak, hogy a határon túl akadozik a nyugdíjkifizetés, ez is ösztönzőleg hat a magyar nyugdíj választására.



soltesz.jpg

Idén nyáron Soltész Miklós tárgyalt az Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal az 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG az ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését.

És ezzel még koránt sincs vége az osztogatásnak! Rengeteg ingyenes juttatást adunk az ukránoknak, mindenféle szociális ellátásokat, úgy mint ingyenes egészségügyi ellátás, kedvezményes árú gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök. A Horváth Ágnes nevével fémjelzett miniszteri rendelet értelmében a határon túli magyarok számára többek között a daganatos betegségek diagnosztikáját, az idegsebészeti, szemészeti, fülészeti és gégészeti műtéti beavatkozásokat támogatja az állam. Mindemellett a nem megfelelően ellátott csonttörést követő korrekciós műtéteket és például pacemaker beültetését is fizeti a hazai biztosító. Nem beszélve a kultúra és oktatás területéről, ahová sok milliárdot fizetünk.

Az osztogatás azért is félelmetes, mert hazánkban a munkaképes lakossághoz viszonyított foglalkoztatás mindössze 56 százalék körül van, ráadásul nagyrészt a minimálbér utáni járulékok megfizetésével, így látható milyen különösen nehéz a magyar átlagnyugdíjakat is kitermelni. Félelmetes az a tény, hogy az anyaországi nyugdíjasok száma a nyugdíjszakértők becslései szerint 15 éven belül megduplázódik. Kormányunk folyton azzal riogatja a lakosságot, hogy nyugdíjreformot kell végrehajtani. Ezzel az indokkal szüntette be a korhatár alatti nyugdíjba vonulások lehetőségét is.

A kormány nagyívű jogalkotásának köszönhetően a legnagyobb veszteséget a legkiszolgáltatottabb és súlyos beteg, korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok szenvedték el. Hiszen tőlük arra való hivatkozással vették el a nyugdíjaikat, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza. Az ő 330 milliárd forint rokkantsági nyugdíjukból 2013. 12. 31-ig a Széll Kálmán tervben 217 milliárd forintot akar megspórolni a kormány.

Hogy ez megvalósulhasson, az ellátórendszerből válogatás nélkül dobálják ki a súlyos betegeket, akiknek kb. 30 százaléka egyetlen fillér ellátás nélkül marad. A többiek sem járnak sokkal jobban. Az ellátórendszerben maradók, csak fix összegű 25-47 ezer Ft/fő/hó összeget kapnak juttatásként, többségük átlag 30 évnyi munka és járulékfizetés után. Elképesztő, hogy a kormány a 2012. 01. 01-től hatályos 2011. évi CXCI. törvénnyel visszahatóan vette el a rokkantévek időtartamának nyugdíj jogfolytonossági idejét, így aki rég megrokkant már, az még öregségi nyugdíjjogosult sem lehet. Élethossziglan csupán a segélyes pénzt fogja kapni a betegek egy része.

Kormányunk miért részesít előnyben egy 50 éve megkötött szociális államközi szerződést azzal a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével - CCCP -, mely már nem is létezik?

A következő 15 éven belül Ukrajnában a szakértők szerint 30 millió nyugdíjas lesz. Ha csak ezek töredéke igényel magyar nyugdíjat, már az is az katasztrofális lesz hazánk számára! Miközben innen úgy menekülnek a fiatal járulékfizetők, mint az utasok az égő trolibuszból. Ki fog itt ennyi nyugdíjast eltartani majd? Vagy a kiirtásuk a cél? Ez több mint félelmetes!



A fiatal járulékfizetőket talán nem kellene megkérdezni, hogy el akarják-e tartani az ukrán importnyugdíjasokat is a saját családjukon kívül? Velük tol ki igazán a kormány, hiszen nekik el kell tartani egyrészt önmagukat, a gyermekeiket, az Alaptörvény szerint az idős beteg rokkant szüleiket, és még az ukránokat is!

Ne csodálkozzon senki sem, ha itt ezek után elenyésző számú járulékfizető marad, és csupán az az egyetlen út, ami hazánkból kifelé vezet!

Magyarország elkezdte felélni a jövőt?!

2013. 12. 31hivatkozassal

Rozy-x
hirhatar

hatar ukran.jpg
 
Utoljára módosítva:
Amúgy ez a megállapodás 1962 óta van érvényben. Lehet, hogy akkor még nem voltak ekkora különbségek a nyugdíjban, és nem lehetett egyszerű át se települni onnan ide. Jogos, hogy már törölni kellett volna ezt a megállapodást, de a balliberális kormányok ugyanúgy nem törölték, mint a jobboldaliak.

Amúgy nem is 62-es, hanem 63-as szerződés, de akármelyik, az még mindenképpen az Szovjetunióval köttetett, és nem Ukrajnával, mivelhogy olyan még nem is volt.
 
Nem kell nekem mindent érteni!

Ha közel-keletiekről van szó, akkor kötelességünk támogatni és nácifasiszta az, aki egyáltalán meg meri kérdezni, hogy hová vezet az, amit humanizmus álnéven véghez visznek egyesek. Ha a mieink vannak bajban, és rajtuk segítenénk, máris szűkiben vagyunk a javaknak és ostobaság osztogatni azt, ami nekünk is jó lenne.
Nem értem.
Nem csodálom hogy nem érti! A megértéshez némi ész kellene... Akkor elmondom: 1962-ben a magyar kormány kötött egy megállapodást a Szovjetúnióval, aminek értelmében (mert ezt a megállapodást azóta sem módosították, törölték el), az ukránoknak (mind a 45 milliónak!) jogilag jár a magyar nyugdíj és további kedvezmények: ingyenes egészségügyi ellátás, stb. Szóval: NEM (csak) az ukrajnai (kárpátaljai) magyaroknak adunk nyugdíjat és egyéb kedvezményt, hanem MINDEN ukránnak!!! Nézzen utána.... akkor hátha elhiszi!
 
Nem csodálom hogy nem érti! A megértéshez némi ész kellene... Akkor elmondom: 1962-ben a magyar kormány kötött egy megállapodást a Szovjetúnióval, aminek értelmében (mert ezt a megállapodást azóta sem módosították, törölték el), az ukránoknak (mind a 45 milliónak!) jogilag jár a magyar nyugdíj és további kedvezmények: ingyenes egészségügyi ellátás, stb. Szóval: NEM (csak) az ukrajnai (kárpátaljai) magyaroknak adunk nyugdíjat és egyéb kedvezményt, hanem MINDEN ukránnak!!! Nézzen utána.... akkor hátha elhiszi!
Sajnálom. Ilyen stílusban nem szoktam beszélgetni.
 
Nem kell nekem mindent érteni!

Ha közel-keletiekről van szó, akkor kötelességünk támogatni és nácifasiszta az, aki egyáltalán meg meri kérdezni, hogy hová vezet az, amit humanizmus álnéven véghez visznek egyesek. Ha a mieink vannak bajban, és rajtuk segítenénk, máris szűkiben vagyunk a javaknak és ostobaság osztogatni azt, ami nekünk is jó lenne.
Nem értem.

Nem vagy egyedül. Ugyanazok, akik azért nyígnak, hogy miért nem akarunk eltartani egy csomó olyan embert, akikhez az égvilágon semmi közünk nincs, a kárpátaljai magyaroktól sajnálják.
Mindamellett azt a szerződést valóban fel kellett volna már rég mondani, nem is értem, hogy egyik kormány sem tette ezt meg.
Lehet, nem vagyok képben, de mi történt, amitől a cikk most aktuális, hogy elő kellett venni? (Komolyan kérdem).
 
Nem erről a témáról szól, de van köze a határon túli magyarokhoz.

A feleségem munkatársa kb. 10 éve költözött át Ukrajnából, gyermekorvos. Itt volt rezidens, majd letette a gyermekgyógyász szakvizsgát. Amikor átköltözött családjával (2 gyermek + férj + édesanyja), mert kint elvitte a házukat a tiszai árvíz nem győzött hálás lenni a sorsnak, hogy sikerült állást találni, a kórház szolgálati lakást biztosított neki. Soha nem felejtem el, amikor elkezdett dolgozni Györgyike azt mondta: itt könnyű gyógyítani, mert van gyógyszer, műszer stb., nem úgy, mint Ukrajnában, pedig már akkor sem volt nálunk rózsás helyzetben az eü. Ami a beilleszkedését illeti a nővéreknek és a takarító néninek is mondta tegezzék nyugodtan.

Azóta vett hitelre egy házat, állami segítséggel egy háziorvosi praxist, ahol nagyon szeretik a betegek. A két gyereke elvégezte az egyetemet, sajnos mind a kettő külföldön dolgozik, hívták az édesanyjukat is dolgozni, de azt mondta: Ő nem hagyja itt a HAZÁJÁT!
 
Nem kell nekem mindent érteni!

Ha közel-keletiekről van szó, akkor kötelességünk támogatni és nácifasiszta az, aki egyáltalán meg meri kérdezni, hogy hová vezet az, amit humanizmus álnéven véghez visznek egyesek. Ha a mieink vannak bajban, és rajtuk segítenénk, máris szűkiben vagyunk a javaknak és ostobaság osztogatni azt, ami nekünk is jó lenne.
Nem értem.
*
Kedves CDurmol!
Ezt a témát én sem értem:o, feljebb kifejtettem, hogy miért nem?
G.B.
 

Csatolások

  • 028.jpg
    028.jpg
    1.5 MB · Olvasás: 113
Nem vagy egyedül. Ugyanazok, akik azért nyígnak, hogy miért nem akarunk eltartani egy csomó olyan embert, akikhez az égvilágon semmi közünk nincs, a kárpátaljai magyaroktól sajnálják.
Mindamellett azt a szerződést valóban fel kellett volna már rég mondani, nem is értem, hogy egyik kormány sem tette ezt meg.
Lehet, nem vagyok képben, de mi történt, amitől a cikk most aktuális, hogy elő kellett venni? (Komolyan kérdem).
*
Kedves Graver!
Azért, mert folyamatosan rosszak a hazai visszajelzések :(.
Aktuális :cool:
Az orvosok-, a pedagógusok fizetése, a magyar "nemzeti" eü. helyzete.
Nem vagyunk jó helyzetben :(
Azért aktuális, mert megkérdőjelezném, hogy meddig toljuk ki azt a pénzt, ami nekünk:dr_4: sincs meg :o?
Ha megvolna, akkor ez a kormány, az orvosokat is meg tudná fizetni, sőt a pedagógusokat is. Az egészségügy nehézségeiről nem is szólva :confused:.
Ez a cikk azért lett "előbányászva", hogy meg tudjuk kérdezni, meddig és miért megy ez még mindig így :mad2: ?
Miért? :o
No most már kapizsg? :dr_31:
Ezért. o_O
G.B.
 
Nem csodálom hogy nem érti! A megértéshez némi ész kellene... Akkor elmondom: 1962-ben a magyar kormány kötött egy megállapodást a Szovjetúnióval, aminek értelmében (mert ezt a megállapodást azóta sem módosították, törölték el), az ukránoknak (mind a 45 milliónak!) jogilag jár a magyar nyugdíj és további kedvezmények: ingyenes egészségügyi ellátás, stb. Szóval: NEM (csak) az ukrajnai (kárpátaljai) magyaroknak adunk nyugdíjat és egyéb kedvezményt, hanem MINDEN ukránnak!!! Nézzen utána.... akkor hátha elhiszi!

Azért azt az apróságot sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mindezekre a juttatásokra a magyar állampolgár csak járulékfizetéssel szerez jogosultságot, az ukrán állampolgár pedig azzal, hogy megszületett.
 
Nem csodálom hogy nem érti! A megértéshez némi ész kellene... Akkor elmondom: 1962-ben a magyar kormány kötött egy megállapodást a Szovjetúnióval, aminek értelmében (mert ezt a megállapodást azóta sem módosították, törölték el), az ukránoknak (mind a 45 milliónak!) jogilag jár a magyar nyugdíj és további kedvezmények: ingyenes egészségügyi ellátás, stb. Szóval: NEM (csak) az ukrajnai (kárpátaljai) magyaroknak adunk nyugdíjat és egyéb kedvezményt, hanem MINDEN ukránnak!!! Nézzen utána.... akkor hátha elhiszi!

Én pedig úgy látom, nem cdurmolnak vannak észbeli és szövegértési problémái. A válaszodnak semmi köze ahhoz, amit cdurmol írt, mivel ő összevetette a migránsügyet ezzel az ukrán-magyarnyugdíj témával, a cikk hitelét pedig még csak meg sem említette. Meg kéne érteni, miről ír a másik, de akkor se kéne sértegetni, ha nem értjük.

Az pedig, hogy MINDEN ukránnak jár a magyar nyugdíj, már csak azért sem igaz, mert a törvény szerint csak annak jár, aki áttelepül Magyarországra, betöltötte az öregségi korhatárt, és igényt nyújt be az odaát megszerzett jogosultsága alapján. Letelepedési engedélyt viszont nem minden ukrán kap.
Attól még, hogy egyesek kijátsszák ezt a törvényt, attól még ez igenis a kárpátaljai magyaroknak kedvez elsősorban.
 
Azért azt az apróságot sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mindezekre a juttatásokra a magyar állampolgár csak járulékfizetéssel szerez jogosultságot, az ukrán állampolgár pedig azzal, hogy megszületett.

Ez sem így van, ő is jogosultságot szerez a nyugdíjra, csak nem nálunk, hanem először az SZU-ban, utána Ukrajnában. A szerződés amúgy kölcsönös, tehát magyar állampolgár is áttelepülhet Ukrajnába, és kérheti ott a nyugdíjat. Csak ez ugye, nem túl jellemző.
 
Amúgy pedig azt, hogy a kárpátaljai magyaroknak kedvez ez a törvény, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Fidesz sem változtatta meg. Majd ha bolond lesz, mikor nem kis mértékben számít a határon túli magyarok szavazataira.
Hogy a baloldali kormányok miért nem változtatták meg, azt nem tudom. Lehet, hogy az ő zsebükbe is csurrant-cseppent abból a kenőpénzből, amit a határközeli hivatalnokok kapnak, hogy fals magyarországi lakcímeket és letelepedéseket igazoljanak. Ugyanígy nyilván a mostani nomenklatúra is zsírosodik belőle.
A magyar nyugdíjkasszán pedig állítólag mindössze tízmilliárdnyi lyukat üt, hát az nem egy tétel, ennél egy stadion is többe kerül. Tehát senkinek sem érdeke piszkálni ezt a dolgot.
 
Nem kell nekem mindent érteni!

Ha közel-keletiekről van szó, akkor kötelességünk támogatni és nácifasiszta az, aki egyáltalán meg meri kérdezni, hogy hová vezet az, amit humanizmus álnéven véghez visznek egyesek. Ha a mieink vannak bajban, és rajtuk segítenénk, máris szűkiben vagyunk a javaknak és ostobaság osztogatni azt, ami nekünk is jó lenne.
Nem értem.

Ez ugyanabból a metódusból születik, mint az a propaganda, ami a külhoni magyarok állampolgársága ellen kampányolt, mert jaj, összeomlik a szociális, meg a nyugdíj, meg a mindenféle rendszer, ha a határon túliak idejönnek a nyakunkra, elveszik a munkánkat, elszívják előlünk a levegőt, de az arab migránsokra már ugyanazok azt kampányolták, hogy milyen nagy szüksége van az országnak muszlim bevándorlókra, ó de kár, hogy nem maradnak itt. Hát ez az, amit én se értek, vállalva, hogy engem is lehülyéznek érte.
 
"Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják -ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget."

Melyek is a tények?
  • Ismeretlen szándéktól vezérelve, valaki előásott egy hároméves cikket.
  • A cikk hiteles forrásokra hivatkozik: nem túl messze élő lakos, közeli település ÖK. dolgozója, környékbeli ápolónő.
  • Úgy látom, sikerült indulatba jönnötök! Miért is?

Ha jól tudom, Magyarországon okos, és tehetséges emberek vezette ellenzék működik. Nem túl nagy számban, de működik. Tudtok olyan "megnyilvánulásról", melyben ezt a helyzetet reflektorfénybe állították volna? Parlamenti felszóllalás, pl.
Ha tényleg súlyos a helyzet, és ezek nem tettek semmit, akkor lapáton a helyük.
Ha tehetségesek, és a megfelelő emberek ülnek az elnökségükben, akkor ez a cikk hamis?

Tudjátok, mit neveznek hitvitának?
 
Nézzük meg ezt a törvényt közelebbről:
A magyar nyugdíj igénylése magyarországi letelepedéshez kötött, a letelepedéshez szükséges engedélynek pedig feltételei vannak, nem is kevés:

Letelepedés céljából engedélyt az a külföldi kaphat,
• aki beutazásától számítva legalább három éven át megszakítás nélkül jogszerűen és életvitelszerűen Magyarországon tartózkodott;
• akinek magyarországi lakhatása és megélhetése biztosított;
• akivel szemben a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2001. évi XXXIX. törvényben meghatározott kizáró ok nem áll fenn; illetőleg
• akinek a letelepedését a belügyminiszter kivételes méltányosságból engedélyezte.
A legalább három éven át megszakítás nélkül jogszerű és életvitelszerű Magyarországon való tartózkodás alkalmazásában nem minősül megszakításnak az ország évente legfeljebb kilencven napra történő elhagyása.
A három éven át megszakítás nélkül jogszerű és életvitelszerű Magyarországon való tartózkodás alól felmentést kaphat az a külföldi, aki tartózkodási vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezik, és
• letelepedését családegyesítés céljából családtagként kérelmezi, feltéve, hogy beutazásától számítva legalább egy éve magyar állampolgárral, letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkező, illetve Magyarországon menekültként elismert külföldivel családi életközösségben, jogszerűen Magyarországon tartózkodik;
• magyar állampolgár volt, de állampolgársága megszűnt, vagy akinek felmenője magyar állampolgár volt.
A tartózkodási vízummal vagy engedéllyel rendelkező házastárs kérelmező a három éven át megszakítás nélkül jogszerű és életvitelszerű Magyarországon való tartózkodás alól akkor kaphat felmentést, ha a magyar állampolgárral, letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkező, vagy menekültként elismert külföldivel a házasságot már a kérelem benyújtását megelőzően legalább két éve megkötötte.
Forrás: http://www.mfa.gov.hu/kulkepvi..

Szóval a törvény alapján szó sincs arról MINDEN UKRÁN kaphat magyar nyugdíjat.
Ha korrupcióval bizonyos személyek kijátsszák ezt a törvényt, és egyesek hamis papírokat állítanak ki, akkor nem a törvénnyel van a baj, hanem a korrupcióval.
Magával a törvénnyel szemben viszont a fenti cikk hamisan és feleslegesen kelt indulatokat.
 
Ez sem így van, ő is jogosultságot szerez a nyugdíjra, csak nem nálunk, hanem először az SZU-ban, utána Ukrajnában.
Én mérget azért erre sem vennék. :)
A tb ellenőrnek van lehetősége (rendszerint élnek is vele) az igény elbírálása előtt a helyszínen, vagyis a munkavállaló utolsó munkahelyén ellenőrizni évtizedekre visszamenőleg a dokumentumokat, azokat összeveti a korábban beadott NYENYI, 08, SZJA bevallásokkal.
Az ukrán cégeknek ilyen bevallásokat nem kell benyújtani a magyar tb felé, az ukrán állampolgárnak nem kell szja bevallást benyújtania Magyarországra, a magyar tb ellenőr pedig nem megy ki Ukrajnába ellenőrizni, hogy az adatszolgáltatás helyes-e, és valós adatokat tartalmaz.
És mint tudjuk, a golyóstoll fog, a papír meg hagyja magát.
 
Én mérget azért erre sem vennék. :)
A tb ellenőrnek van lehetősége (rendszerint élnek is vele) az igény elbírálása előtt a helyszínen, vagyis a munkavállaló utolsó munkahelyén ellenőrizni évtizedekre visszamenőleg a dokumentumokat, azokat összeveti a korábban beadott NYENYI, 08, SZJA bevallásokkal.
Az ukrán cégeknek ilyen bevallásokat nem kell benyújtani a magyar tb felé, az ukrán állampolgárnak nem kell szja bevallást benyújtania Magyarországra, a magyar tb ellenőr pedig nem megy ki Ukrajnába ellenőrizni, hogy az adatszolgáltatás helyes-e, és valós adatokat tartalmaz.
És mint tudjuk, a golyóstoll fog, a papír meg hagyja magát.

Na akkor bogarásszuk együtt tovább ezt a dolgot, ha egyszer már így belementünk.
Tehát mi kell ahhoz, hogy valaki miután megkapta a magyarországi letelepedési engedélyt, ugye, beadhassa Magyarországon a nyugdíjkérelmét:

A kérelem előterjesztésével egyidejűleg célszerű csatolni az alábbi okmányokat, vagy azok hitelesített másolatát:

- állampolgárságot, magyarországi lakóhelyet igazoló okmányt,
- szovjet munkakönyvet,
- szovjet nyugdíj folyósításának megszűnéséről kiállított igazolást
(nyugdíjas áttelepült személy esetén),
- szovjet nyugdíjas igazolványt (nyugdíjasként áttelepült személy esetén),
- hozzátartozói nyugdíj esetén a halotti anyakönyvi kivonatot, továbbá
- özvegyi nyugdíjigényhez a házassági anyakönyvi kivonatot,
- árvaellátáshoz
- a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint
- szükség esetén az iskolalátogatási igazolást is csatolni kell.

A nyugellátást annak a szerződő országnak az illetékes nyugdíjbiztosítási szerve állapítja meg és folyósítja a saját belső szabályai alapján, amely területén a nyugdíjigénylőnek a kérelem benyújtása időpontjában a lakóhelye van. A két szerződő állam területén szerzett szolgálati időket össze kell számítani. Magyar részről a nyugdíj akkor állapítható meg, ha a magyar szabályok szerinti jogosultsági feltételek teljesülnek (így korhatár betöltéséhez kötött nyugellátás attól az időponttól állapítható meg, amikor a kérelmező a magyar öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte).

Lakóhely alatt azt a helyet kell érteni - a tartózkodási hellyel ellentétben - ahol a kérelmező az illetékes hatóság engedélyével letelepedett és életvitelszerűen tartózkodik.

Az egykori Szovjetunió területén szerzett szolgálati idők igazolása

Az illetékes orosz és ukrán szerv igazolása alapján lehet a szolgálati időt figyelembe venni.

Korkedvezményes időként az az idő vehető figyelembe, amely a magyar szabályok szerint is korkedvezményre jogosító időnek minősül.

Az igazolás beszerzéséről a nyugdíjbiztosítási szervek hivatalból gondoskodnak." http://www.onyf.hu

Ennek alapján nekem úgy tűnik, hogy be e kell nyújtaniuk az ukrán cégeknek az igazolásokat a magyar nyugdíjbiztosítási szerveknek.
Még egyszer mondom: minden törvény kijátszható. De ez nem a törvény hibája.
 
Azért azt az apróságot sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mindezekre a juttatásokra a magyar állampolgár csak járulékfizetéssel szerez jogosultságot, az ukrán állampolgár pedig azzal, hogy megszületett.
*
Kedves CasaLoma,
hiába no, régi igazság, hogy születni tudni kell, de jó helyre? No az az igazán művészet!:cool:
Nem mintha az ukrán térségbe szeretnék élni :confused: .
Jó helyen vagyok itt, ahol.:hurra:
Vannak dolgok, melyek (joggal-okkal) bökik az orromat :o
G.B.
 
Georgina Bojana, arra írtam, hogy "a több 100 ukrán nyugdíjas per nap..." stb. Ez városi legenda. Ne ülj fel!
*
Kedves Tng1!
Áh, nem ültem fel, mérgemben lefeküdtem, s úgy írok.
Áh' nem :o, ülve írok és bosszúsan:mad2:, sőt elkeseredetten :(.
Bosszant:mad:, ez az egész katyvasz, amiben élünk.
Nem részletezem, a hozzászólásaimban olvashatóak a véleményeimo_O.
G.B.
 
Nalunk is nagy vita van , ebbol mert tobben azt kerdeztek jar -e nekik Mo-rol nyugdij,hogy felvettek az allampolgarsagot?

Sajna en nem tudtam megmondani , mert amit en olvastam hogy az otthon fizetett nyugdij utan jar de az itt etoltott evekre nem.
A cikk tele van paragrafusokkal igy utana lehet nezni ,hogy ez mindenkinek jar vagy csak az ukranoknak ez itt a nagy kerdes.Az 56 -os magyarok gyerekei vannak mar a nyugdij korhatarnal.

/azert sokan azt allitjak , hogy mikor ide jottek agitalni az allampolgarsag felvetelere, akkor azt mondtak , hogy jar, ugyan ugy mint az ukranoknak, meg az erdelyieknek a magyar orszagon kaphato nyugdij, ha felveszik a magyar allampolgarsagot./
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,713
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére