"Adják vissza a tanítás örömét!"

Itt van a Kossuth téri pedagógustüntetés képekben

A helyszínen tartózkodó hírportálok tudósítói szerint megtöltötték a budapesti Kossuth teret a szombaton délelőtt kezdődött demonstráció résztvevői. Összeállításunkban a legkorábbi információkat cikkünk végén olvashatják.

Szűcs Viktória, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete: Amihez a kormánypárt tagjai hozzányúltak, azt vagy ellopták, vagy tönkretették - élettapasztalatuk nincs, az egyetemi székből egyből a bársonyszékbe ültek. Többen vagyunk itt, mint a stadionokban a futballdrukkerek. Azért vagyunk itt, hogy elmondjuk a Fidesz-KDNP-eseknek eddig és ne tovább!

Sándor Mária, a "fekete ruhás nővér": Nem engedjük, hogy a kormány szabja meg, hogy a kijelölt ünnepeken előre megírt szövegeket szavaljanak gyermekeink. Értük követeljük a szabad tankönyvellátást. Tegyétek meg, ne engedjetek a diktatúrának. Majd: Sokkoló megélni, amikor gyermekek műtétjei maradnak el eszközhiány miatt, és ezt az egészségpolitikusok európai szintű ellátásnak merik nevezni. Sándor Mária öt perces csendet kért a tüntetés befejezése után, amivel a tiltakozók a rendszer - a Buda Cash, a trafikmutyi és más visszaélések - kárvallotjaival fejezik ki együttérzésüket.

2016021314origoill.jpg


Fotó: Origó

Boross Péterné, az MKKSZ főtitkára: Az ország versenyképességének feltétele a minőségi közszolgáltatás, de lehet ott versenyképesség, ahol nincs kréta, kötszer és gyógyszer? Mint mondja, több százezer közalkalmazott nyolc éve egy fillér béremelést nem kapott, köztük védőnők, hivatalnokok. A lopás szót hallva maffiát emleget a demonstrálók tömege.

ptunti2.jpg


Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke (b) és Pilz Olivér tanár, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke. MTI Fotó: Kovács Tamás

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke: A kormány három éves szorgalmas munkájával tönkre tette a magyar oktatást. Nagy reformjukkal olyan rendszert hoztak létre, ami rossz a gyereknek, tanárnak és szülőnek, az egész országnak - és végképp elveszik a tanulás, tanítás szabadságát. A hatalom szerinte tudatosan taszítja szegénységbe a felnövekvő nemzedék nagy részét.

(Origó)

Egy most közölt kutatás szerint a tanárok által kezdeményezett tüntetéssorozatról tíz megkérdezettből kilenc hallott, és háromnegyedük összességében egyetért a követelésekkel. Még a fideszesek kétharmada is elismeri a pedagógusok követeléseit - foglalja össze a kutatási eredményeket az Index.

kutatasill.png


Fotó: Publicus Intézet

Megérkeztek a Pedagógusok Sztrájkbizottsága által szervezett budapesti demonstráció résztvevői szombat délelőtt a Parlament elé. A tüntetés résztvevői a Jászai Mari térről indulva az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szalay utcai oktatási államtitkárságát érintve érkeztek a Kossuth téren felállított színpadhoz, ahol több beszédet mondanak.

pedtuntbp1_0.jpg


Fotó: Marjai János (MTI)

A rendezvényt azért hirdették meg pedagógus szervezetek, mert úgy látják, rendszerszintű változtatásokra lenne szükség az oktatás, a köznevelés területén, ugyanakkor szerintük a kormányzat nem értette meg ennek fontosságát.

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága korábban egy 25 pontból álló követeléssort állított össze, ebben egyebek mellett a tankötelezettség 18. évig történő visszaállításáért, a tananyag és a tanulói óraszám radikális csökkentéséért, az intézményvezetők munkáltatói és gazdálkodási jogának visszaállításáért, a pedagógusok kötött munkaidejének eltörléséért, adminisztratív terheik csökkentéséért emelték fel szavukat.
adz8630-01-jpeg.exact611x407.jpg



adz8628-01-jpeg.exact611x407.jpg






tanar1.jpeg
 
Utoljára módosítva:
Sőt, meg kell szüntetni az iskolát! Ez komoly?
Persze libapásztornak, lapátosnak, napszámosnak nem kell iskola...

Nem erről van szó, de az se teljesen normális, hogy valaki közel 30 évesen még az iskolapadot koptatja, és egy napot se dolgozott. Tisztelet a kivételnek, de én is ismerek nem egy ilyet.
 
A tananyagcsökkentéssel kapcsolatban teljes mértékben igazad van. Ilyen csodaországról viszont, amit leírsz, itt csak álmodni lehet. sajnos, a tantervben annyi felesleges lexikális tudást írnak elő (központilag), hogy ismétlésre sem jut idő, úgyhogy az említett "régi rendszer"-t nagyon tudnám támogatni!
Viszont a logikádat követve a gyerekeknek sem járna több szünet mondjuk 4-5 héttől, a szülőknek így is felváltva kellene kivenniük a 2 hetüket.
Igazad van, nem csak dolgozni lehet melegben (egyébként javasolnám, hogy tölts el csak egy napot egy alsós osztályban, még tanítanod sem kellene és rájönnél, hogy a tanítás a legnehezebb munka. Én egy fél órát is nehezen bírtam.) de a gyerek nem felnőtt! Sokkal hamarabb elfárad. Az igaz, hogyha hagynak neki időt, villámgyorsan regenerálódik is, de (lehet, hogy épp ezért) nem hagynak.
A tanári pálya presztízsének a visszaadásában is tökéletesen igazad van. Az nem igaz, hogy ez a legkönnyebben megszerezhető diploma, különben özönlenének rá a tanulni vágyók. Ezzel szemben volt olyan év nem is rég, amikor egyetlen matek-fizika szakos tanár végzett egész Magyarországon!! És máskor sem sokkal volt rózsásabb a helyzet. És nem kellene évi 700 000Ft-os öszöndíjakkal csábítani a népet. Amíg egy tanárnak ahhoz sincs joga, hogy görbén nézzen a gyerekre, mert az állásával játszik, addig ne beszéljünk presztizsről. A Biblia tele van drámával, úgyhogy még lehet, hogy meg is tudnám magyarázni, de mit szólsz például a meditációhoz a mindennapos testnevelés órán tornaterem (és udvar) hiányában? Ez nem vicc, Viktorék javasolták.
A matek tanár kirúgásával egyetértek, kérdés, hogy a KLIKK-el szemben meg tudnák e nálunk csinálni.
Amit a végén felsorolsz, ahhoz pedig sokkal több idő kellene, úgyhogy visszatértünk a tananyagcsökkentéshez.
Most akkor az is baj, ha egynapos szünet van, az is, ha több 2 héttől? Véletlenül nem egy gyerekmegőrzőre gondolsz?
Nyáron egyébként, legalábbis nálunk, be sem teheti a lábát a pedagógus az iskolába, csak fenntartói engedéllyel.
Nem akarok én vitatkozni veled, mert nagyjából egyetértünk sok mindenben. De lennének azért ötleteim. A tanítás utolsó hónapjában nem nagyon vesznek már új anyagot. (Legalábbis így kéne lennie.) Lehetne úgy szervezni az órákat, hogy több pihenéssel, játékkal lazítsák a tanítást, nem muszáj bent ülni végig a tanteremben.
Tudom, hogy nehéz munka a tanítás, főleg, hogy sajnos a tanórák nagy része fegyelmezéssel megy el, mert sajnos otthon valahogy nem nagyon nevelik a gyerekeket (tisztelet a kivételnek). Viszont annál hamarább rohannak be leordítani a tanár fejét, ha valami nem tetszik.
Azt gondolom, nem azért nincs sok jelentkező a tanári diplomára, mert annyira nehéz, hanem mert nem lehet elég jól keresni. Részben ez az oka a pálya elnőiesedésének is, pedig szükség lenne férfi tanárokra, többre, mint ami most van. De pl. a matek-fizikát jellemzően férfiak választják, viszont nekik nem "pálya", nem elég jó egzisztencia ez, inkább mennek mérnöknek. Informatika tanárt is lasszóval fognak, mert aki jó benne, sokkal jobban fizető állásoka mehet, hacsak nem nagyon elhivatott, nem áll tanárnak.
Igen, a persztizshez az is hozzá tartoznak hogy ne vegyünk ki minden eszközt a tanár kezéből, ne legyen több joga a diáknak, mint neki.
Nincs bajom az egy napos szünettel, de amikor pl. előző nap jelentik be, te meg oldd meg, akkor bajom van vele.
Nem hiszem, hogy ahhoz, hogy pl. fogalmazásokat adjanak fel magyarból házi feladatnak, ahhoz több tanóra kellene. Régebben kevesebb tanórával megoldható volt? Mert mi még elég sok dolgozatot, meg fogalmazást írtunk. Igaz, a fogalmazásokat aztán el kell olvasni, javítani kell a tanárnak. Amire oly gyakran hivatkoznak, hogy otthon ezekkel mennyi dolguk van, az egyszerűen nem igaz, erre céloztam. Lehet, hogy más iskolákban másképp van, amelyekkel én kerültem kapcsolatba, viszont így.
A matektanár esete, vagy a Biblia tanulmányozás dráma/tánc órán arra volt példa, hogy milyen ellenőrzés van, ha ezeket meg lehet csinálni?
A meditáció torna helyett nonszensz valóban. Nem lenne rossz dolog a mindennapos testnevelés, csak nem mindenhol kivitelezhető. Az iskolák fejlesztésével, a feltételek megteremtésével kellett volna kezdeni, és csak aztán bevezetni ezt.
Azért írtam a nyári ügyeletről, mert erre is szoktak hivatkozni, hogy a tanároknak nem olyan hosszú a nyári szünet, mert ügyelnek a suliban. Közben meg nem, legalábbis nem mindenhol.
 
Látod, ti sem tanultatok, hanem műhelyben voltatok. Még egyszer leírom, szét kellene választani az oktatást a gyerekmegőrzéstől. Egyébként ha hiszitek, ha nem, a pedagógus is keményen kiborul év végére. Szerintem ezt folyamatosan nem lehet csinálni. Lehetne viszont nyári táborokat szervezni, vagy más unaloműző gyerekmegőrzőt.

Hogyne tanultunk volna. Csak nem tankönyvből, de ugyanúgy egy zárt helyiségben voltunk, nem szabadfoglalkozás, meg pancsolás folyt ott se.
Igazad van, szét kell választani, ezért is van napközi a tanítási órák után, az a gyerekmegőrző része.
Igen, fárasztó a tanítás, tudom. De azért gyakran rövidebb a munkaidő, és több pihenőidő is jut, mint monduk egy gyárban dolgozónak.
Nyári táborok? Már csak horror áron vannak, a táboroztatás kiment a divatból. Helyi szervezésben akad valami esetleg 1-2 hétre kedvezményesebb áron.
 
C
Nem erről van szó, de az se teljesen normális, hogy valaki közel 30 évesen még az iskolapadot koptatja, és egy napot se dolgozott. Tisztelet a kivételnek, de én is ismerek nem egy ilyet.

De nem ez a többség. Ma a szakok jórésze már tandíjas. A finanszírozott szakok is csak 7 évig. Ha valaki megteheti (nem túl sokan), addig járhat amíg akar, csak fizesse.
Arról nem beszélve, hogy szinte lehetetlen egy rászoruló diáknak némi munkával finanszírozást szerezni, az "ösztöndíjak" nevetségesek (diákbérletre sem elég).
Tisztességes tanulással és némi tehetséggel még az orvos is 24 évesen meg tudja szerezni a diplomáját. De alapdiplomát már 21 évesen is kap.
De utána nem kap olyan állást, amiből ne csak elvegetálna. Nem karriervágyból, bulizás miatt nem alapítanak családot. Felelősen gondolkodva vabankra nem.
 
De nem ez a többség. Ma a szakok jórésze már tandíjas. A finanszírozott szakok is csak 7 évig. Ha valaki megteheti (nem túl sokan), addig járhat amíg akar, csak fizesse.
Arról nem beszélve, hogy szinte lehetetlen egy rászoruló diáknak némi munkával finanszírozást szerezni, az "ösztöndíjak" nevetségesek (diákbérletre sem elég).
Tisztességes tanulással és némi tehetséggel még az orvos is 24 évesen meg tudja szerezni a diplomáját. De alapdiplomát már 21 évesen is kap.
De utána nem kap olyan állást, amiből ne csak elvegetálna. Nem karriervágyból, bulizás miatt nem alapítanak családot. Felelősen gondolkodva vabankra nem.

Hát remélem, hogy igazad van, és nem ez a többség. Sokaknak megfinanszírozza a szülő, akár erején felül is, abban a reményben, hogy majd könnyebben érvényesül a gyerek.
 
Az ilyen maratoni tanulok se mindegyik ,nem melegedni jar az egyetemre. Felnott emebrekrol van szo, soknak csaladja van mar es bizony nem konnyu penzt keresni es tanulni es otthon is valamennyire helyt allni.
Sok ismerosom van aki evet ismetelet , halasztott, mert ugy alakult , hogy vagy nem volt eleg penze es kellett gyujteni meg a tandijra.
A gazdag gyerekeknek van a legkisebb gondjuk, es ok kevesbe halasztanak ,altalaban azert nyomos ok is kell hozza nem bemondasos alapon , hogy most nincs kedvem iskolaba menni. It tmar mindenki erzi tudja maganak tanul es igyekszik is minnel elobb befejezni, hogy penzt tudjon mar keresni mert az egyetemi evek alatt igen szukosen van ellatva a tobbseg.
 
Az ilyen maratoni tanulok se mindegyik ,nem melegedni jar az egyetemre. Felnott emebrekrol van szo, soknak csaladja van mar es bizony nem konnyu penzt keresni es tanulni es otthon is valamennyire helyt allni.
Sok ismerosom van aki evet ismetelet , halasztott, mert ugy alakult , hogy vagy nem volt eleg penze es kellett gyujteni meg a tandijra.
A gazdag gyerekeknek van a legkisebb gondjuk, es ok kevesbe halasztanak ,altalaban azert nyomos ok is kell hozza nem bemondasos alapon , hogy most nincs kedvem iskolaba menni. It tmar mindenki erzi tudja maganak tanul es igyekszik is minnel elobb befejezni, hogy penzt tudjon mar keresni mert az egyetemi evek alatt igen szukosen van ellatva a tobbseg.

Én nem a felnőtt, családos, munka mellett tanulókról beszéltem. Vannak fiatal ismerőseim, akik közelebb vannak már a 30-hoz, mint a 20-hoz, és még tanulnak. Munka hébe-hóba valami alkalmi, de igazából "lógnak a levegőben". Elvannak a "mamahotelben", vagy többedmagukkal albérletben. Még csak nem is gazdag szülők ivadékai.
 
Én lassan közeledek a 60-hoz, de nagyon szomorú lennék, ha itthon kellene malmoznom csak azért, hogy egy ifjú titánnak átadjam a helyemet!

Én ezt is megértem, ezért fogalmaztam úgy, hogy "el kéne engedni" nyugdíjba 50 felett azokat, akik el szeretnének menni, nem pedig kitolni a nyugdíjkorhatárt a végtelenségig, amíg végül is már megszűnik a nyugdíj. Mert amint látom, ez a cél. Én pl. már szívesen nyugdíjba mennék.

Ha egy 50 éves mérnököt hasonlítasz össze egy frissen végzettel, akkor tudásban óriási előnye van az idősebbnek és a munkabírása is nagyon jó még. Ha a fiatal mégis többet keres, ott már nagy baj van.

Egyetértek, hogy ez baj, de attól még ez így van. Én csak a tapasztalatot közöltem. Ha egy ötvenes valami csoda folytán állást kap, nem kap annyi fizetést, mint egy frissen végzett mérnök. Mivel ez utóbbiból kevés van, az előzőből meg sok.

Sajnos nem minden szakterületen van előnye az 50-es mérnöknek az újjal szemben, tisztelet annak a kivételnek, aki folyamatosan képzi magát. A technológia minden téren olyan gyorsan változik, nem csak a műszaki, vagy informatikai, hanem még az orvosi pályán is, hogy aki nem tart folyamatosan lépést vele, az bizony lemarad a fiatalokkal szemben.
 
Én nem a felnőtt, családos, munka mellett tanulókról beszéltem. Vannak fiatal ismerőseim, akik közelebb vannak már a 30-hoz, mint a 20-hoz, és még tanulnak. Munka hébe-hóba valami alkalmi, de igazából "lógnak a levegőben". Elvannak a "mamahotelben", vagy többedmagukkal albérletben. Még csak nem is gazdag szülők ivadékai.

Igen, nagyon sok ilyen van. És ezért mondom, hogy egészségtelen ilyen hosszú időre kihúzni a tanlóéveket, egyszerűen elmarad a szülőktől való leválás és az önállósodás a megfelelő életkorban. A gyerek is úgy érzi, hogy amíg tanul, nem felnőtt, így áll hozzá a szüleihez, a párkapcsolataihoz, mindenhez. A szülők is úgy érzik, hogy a gyerek még "gyerek", hiszen tanul. És akkor egyszer csak ott lesz egy 25-30 éves "gyerek".

Legkésőbb 21 évesen be kéne fejeződni az iskolának, és saját lábra kéne állni. Mert ez a leválás életkora, és nem a 30 éves kor. Ha a maga idejében elmarad, lehet, hogy utána már soha nem is következik be. Én ismerek olyat, aki még 40 fölött is a mama pici fia, vagy öreglány, és az anyját pátyolgatja.
Ráadásul elősegíti ezt a sok válás is, az egyedül maradt anyák pedig képtelenek engedni a gyerekeiket, és a hosszú iskola még kapóra is jön nekik, hogy az idők végtelenségéig anyáskodhassanak felettük. A gyerek pedig nem tud leválni, hiszen nem önálló.
 
Amúgy én az iskolai évek számát is csökkenteném. Úgy lecsökkenteném a tananyagot, hogy annak, aki felső oktatásra megy, legkésőbb 21 éves korára diploma legyen a kezében!
Ez egyébként régen így is volt.
Mert az se normális dolog, hogy 25-26 éves az a "gyerek", mire diplomázik. 30 éves, mire beindul a karriere. Lényegében már középkorú. És még ekkor kezd társat keresni. Csoda, hogy ennyi szingli van? Hogy a fiatalok későn házasodnak, későn vállalnak gyereket, vagy már nem is vállalnak?
Annak a fiatalnak se jó, hogy ilyen sokára áll a maga lábára, alapít családot, hisz erre már 20 évesen bőven igénye lenne, és a legtöbb család se bírja anyagilag a felnőtt gyerekét eddig támogatni. Pláne, ha több gyerekét is kell támogatnia!
Szóval sztem az iskolai évek számát is csökkenteni kéne. Mert ha így haladunk, a végén nyugdíjas korukra fognak diplomázni a gyerekeink. Hisz a tudásanyag csak növekedni fog. Kell tudni belőle szelektálni, ha tetszik, ha nem.
Ja megvilagosodtak,mert par eve azt hittek rosszul mennek a dolgok, azota viszont egyre rosszabbul megy minden ,attol fuggetlenul, hogy egyre jobban telesit a kromany.

A lenyeg nem az hol voltak regen hanem most a helyukon vannak, es vegre a gyerekek erdekeben a jovo nemzedekert is felemeltek a szavukat.
Eleg sokan voltak pedig zuhogot az eso.:dr_24:
:hurra:

Folytatódik!
Úgy tűnik, korántsem ért véget szombaton a pedagógusok tüntetése.
Újabbnál újabb fordulatokat vesz
 
image-jpeg.1429507


Kockás ingben és borostásan fényképezkedtek ma Magyarországon, több iskolában is a tanárok, így tüntetve Klinghammer László nyilatkozata ellen.
A volt felsőoktatási államtitkár, a pedagógus tüntetés kapcsán mondta : "kinyílik a bicska a zsebemben... - nyilatkozta - ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál"
Erre a kijelentésére reagáltak ma a pedagógusok országszerte. Tanárok, tantestületek fogtak össze, kockás ingben, a férfi pedagógusok pedig borostát növesztve, fényképezkedtek intézményeikben. A képeket pedig közösségi oldalakon tették közé. Klinghammer Lászlót KlikHammerként emlegetve, utalva ezzel a KLIK - a magyar kormány által életre hívott, sokat vitatott - Klebelsberg Iskolafenntartó Központ elnevezésre.
Csatolt fájlok:
 
Az idézet követelések egy része pozicionális inkább, mintsem szakmai. Nem is okvetlenül a gyermek érdekeit szolgálja.
pl.

Ha nincs megoldva, mert nem oldható meg a szülő jelenléte, gyermekfelügyeleti jogának gyakoroltatása, akkor többet árt, mint használ. Különösen 10-12 éves korig.

Ez mitől lenne alanyi jogon jobb, bármely más centrum-szervezetnél?

Egyértelmű pozicionális kérdés. Számos esetben az iskolaigazgató helyi kiskirályként élt mindezzel vissza.

Nem követelni kell. Ilyen listát sokan, sokfélét össze tudnak állítani. Anno magam a sokat emlegetett netadós tüntetés kapcsán fogalmaztam meg ezeket a pontokat. (2015 január) (A jelen tüntetés kapcsán természetesen sok irreleváns közülük):

  • Megtörtént-e a tüntetést szervezők elhatárolódása a Jobbiktól, és minden szélsőséges politikai erőtől egyaránt?

  • Megtörtént-e a tüntetéssel elérendő, az Orbán Viktor lemondatásán túlmutató, politikai cél lefektetése?

  • Megtörtént-e, kapcsolódva az előzőhöz, egy szakértői testület felállításának előkészítése a tüntetés szervezésével egy időben?

  • Mennyiben jelent pártsemlegességet, ha párthoz köthető, vagy egykor pártpolitikát folytató felszólaló jelenik meg a színpadon?

  • Megtörtént-e, kapcsolódva az előzőhöz az elhatárolódás az LMP-től, mint olyan párttól, amely szintén része a jelen parlamenti politikának is?

  • Megtörtént-e az elhatárolódás a korábban jelzett, a tüntetőket és a szervezőket minden felelősségben is egybemosó megnyilvánulásoktól?

  • Történt-e a felszólalók között szövegszintű egyeztetés a felszólalások tekintetében?

  • Az előzőhöz kapcsolódva minden felszólaló maga írta-e a beszédét? Különös tekintettel Takács Borbálára, aki nagyjából úgy olvasta fel a szöveget, mint egy egyetemi házi dolgozatot.

  • Amennyiben történt szöveg-egyeztetés, akkor milyen program, milyen célok mentén?

  • Amennyiben Takács Borbála beszédét nem maga írta, vagy jelentős külső segítséggel íródott, akkor ki volt a mentora?

  • A Facebook-on megadott adománygyűjtő számlaszám Takács Borbála nevére szól. Ez egy, csak a tüntetések számára nyitott számla, illetve alszámla? A választ nem pótolja a máskülönben példamutatónak tűnő elszámolás-közlés.

  • Biztosítható-e, hogy a jelenlegi tüntetések nem egy szociomaniplációs kísérlet részét képezik? 2012-ben Várady Zsolt nyilatkozta: „Van már egy-két ötletem, amely közösségépítő lehet, vagy közösséginek nevezhető, de ezekbe nem kezdtem még komolyan bele”. Nem lenne jó abban a hiszemben lenni, hogy az októberben hirtelen megtalált közéletiség mögött csak egy ilyen ötletkísérlet van.
De, a programokra, a célokra, a hogyan továbbokra vonatkozók nagy része a tanártüntivel kapcsolatban is nyitott, ahogy másutt, máskor írtam.
Viszont: Ezekre a kérdésekre nem sikerült választ adni. Nem nekem, mert kis pont vagyok. Hanem a tömegeknek. El is sülyedt a netadós mozgalom. Váradyval és Borbálával az élen.
Netadó nem lett, de az akkor még csak egy tervezet felvetésének ötlete volt. Sosem fogjuk megtudni, hogy mennyi volt mögötte a szándék, és mennyi a manipuláció

Valós válaszok nélkül a tanártüntetésekre egy év mulva ugyancsak könnyes nosztalgiával fognak sokan gondolni. Eredmények nélkül.



********************************************************************************

Vigyázz, mert férrevezet a szakszervezet!
Amikor a kommunisták voltak hatalmon, akkor bezárták az iskolákat és elvették a 13. havi jutattást, iskolák működését nem fizeztték ki. Adósságot csináltak.
Az országot az IMF hitelekbe vitték. Még sorohatnánk!
A mostani szakszervezet, már nem a pedagógusokért harcol.
Vigyázz a szakszervezettel!


********************************************************************************
 
Nem erről van szó, de az se teljesen normális, hogy valaki közel 30 évesen még az iskolapadot koptatja, és egy napot se dolgozott. Tisztelet a kivételnek, de én is ismerek nem egy ilyet.

*****************************************

Galló Istvánné, a szocialisták hatalma alatt, MIÉRT HALGATOTT!!!?
Akkor minden rendben volt? Valóban iskolákat zártak be és elvették a 13. havi jutalmat és nem volt fizetésemelés.
Akkor nem tüntetett. Miért?

*****************************************
 
Folytatódik!
Úgy tűnik, korántsem ért véget szombaton a pedagógusok tüntetése.
Újabbnál újabb fordulatokat vesz
MInt a diáktüntetések. Míg egyszer csak el nem fárad az egész. Részmegbeszélésekkel elaprozódik és elmúlik....
Eddig, ha jól számolom 4-5 különböző ágon zajlanak az események.
Lázár már berúgta a szalámivágót.
 
Manapsag a kozpontositas miatt a gaz sincs kifizetve es kikapcsoljak. "szen szunet" gyerek koromba volt ilyen.

A szakszervezet a dolgozokat vedi, [; a tul terhelestol a sok + munkatol amit nem fizetnek stb. amikor mindenbe beleszol az allam az diktaturara hajazik. Megmondja milyen szoknyat hordhat hany cm legyen a tanarnak, a tankonyvek igen sok problemat vetettek fel hisz nem a Kiszel Tude bugyijairol kell matekot tanitani.
A gyerekek tul terheltsege az enek , a foci a hittan ha a fotargy egy iskolaba abbol a gyerekbol lehet jo pap lesz de hogy mas tantargyakat kivana meg a XXI.sz. az biztos.
HOgy nem tetszik a ket szakszervezet vezetoi, .........ha a tanaroknak jo akkor nekunk miert ne felelne meg?
 
*****************************************

Galló Istvánné, a szocialisták hatalma alatt, MIÉRT HALGATOTT!!!?
Akkor minden rendben volt? Valóban iskolákat zártak be és elvették a 13. havi jutalmat és nem volt fizetésemelés.
Akkor nem tüntetett. Miért?*****************************************

Mert a pedagogusok ertelmes emberek es a vilagvalsagot nem a kormanyhoz kotottek, de ugyaz a kormanyzat 50% beremelest is adot arrol nem beszelsz.
Az iskola bezaras sok faluban azota is megy mert elfogytak a gyerekek.
Nem beszelve arrol 5 -10 fos osszevont also vagy felso tagozatos tanulas a multszazadi.Ma ezeknek a gyerkeeknek is kell a legfejlettebb modszereket elsajatitani.
A KLIKK miert nem nyitotta ki es szerelte fel a bezart iskolakat ?

Fidesz demagog beszed ez amiket irsz mert a tuntetes a 25 pont 1 pontja hogy nem a fizetesekrol szol a tuntetes es a koveteles.

14526787458833_52293816590277_db.jpg
 
Utoljára módosítva:
Manapsag a kozpontositas miatt a gaz sincs kifizetve es kikapcsoljak. "szen szunet" gyerek koromba volt ilyen.

A szakszervezet a dolgozokat vedi, [; a tul terhelestol a sok + munkatol amit nem fizetnek stb. amikor mindenbe beleszol az allam az diktaturara hajazik. Megmondja milyen szoknyat hordhat hany cm legyen a tanarnak, a tankonyvek igen sok problemat vetettek fel hisz nem a Kiszel Tude bugyijairol kell matekot tanitani.
A gyerekek tul terheltsege az enek , a foci a hittan ha a fotargy egy iskolaba abbol a gyerekbol lehet jo pap lesz de hogy mas tantargyakat kivana meg a XXI.sz. az biztos.
HOgy nem tetszik a ket szakszervezet vezetoi, .........ha a tanaroknak jo akkor nekunk miert ne felelne meg?

Csak személyes példát tudok hozni. Amikor a nagyobbik gyerekem járt a helyi iskolába - s ez nem most, a KLIK idején volt - minden szeptember úgy kezdődött, hogy nem volt gázóra az iskolában, mert a szolgáltató leszerelte a felhalmozott tartozás miatt. Volt, hogy októberi hidegben még nem volt fűtés, mire valahogy ki lett fizetve a tartozás egy része, és visszatették a gázórát.
Manapság ez nem fordult elő.
Csak a teljesebb kép kedvéért mesélem, mert a KLIK létrehozásával nem értettem, értek egyet, felesleges vízfejnek tartom. De nem igaz, hogy régebben minden jó volt, most meg minden rossz. Az iskolánkban éppen felújítás zajlik, meg új tornaterem építése. S ez egy kisebb település.
A hittan csak választható, aki nem kéri, annak erkölcstan van helyette. Ami amúgy felesleges szerintem, mert erkölcsöt nem a tanórán tanul a gyerek, hanem a közvetlen környezetében. Úgy hogy ezt is csak a korrektség miatt írom. A foci nem tantárgy... még. :)
 
C
********************************************************************************

Vigyázz, mert férrevezet a szakszervezet!
Amikor a kommunisták voltak hatalmon, akkor bezárták az iskolákat és elvették a 13. havi jutattást, iskolák működését nem fizeztték ki. Adósságot csináltak.
Az országot az IMF hitelekbe vitték. Még sorohatnánk!
A mostani szakszervezet, már nem a pedagógusokért harcol.
Vigyázz a szakszervezettel!


********************************************************************************

Hazugság!

Próbáltak a nagyobb települések iskoláiba iskolabuszokkal járatni a gyerekeket, amit a jelenlegi szélsőbaloldali rezsim még ellenzékben megfúrt.
És mivel akkor még nem a szélsőbaloldali rezsim volt az iskolafentartó, bizony fideszes önkormányzatok zártak be iskolákat, és nem fizettékl a gázszámlát.
A világválság miatt, hogy kihúzzák az országot a szarból, az adható 13. havi (és nem jár), nem adták.
Viszont a klikk alatt elvették a pedagógusok diplomáját (életpálya modell címszó alatt visszasorolták őket kezdő státuszba és a harsogott emelést megkapják majd egyszer talán), emelték a kötelező óraszámot, nem jár a túlóráért pénz, emelték az osztálylétszámokat (pedagógus státusz stop, nyugdíjasok nem taníthatnak és a státust megszüntatik.
Rengeteg felesleges előírt adminisztráció és a régi helyi adminisztrációs létszámot "központosították". (Zömét kirúgták. a maradék helyére jó pénzért csókosok most már a pedagógustól követelik az ötletszerű kimutatásokat.
A kötelező délutáni benttartózkodás alatt a tárgyi feltételek hiánya miatt utána otthon még órákat töltenek iskolai és meg nem fizetett feladatokkal.
A zömében még le nem hívott IMF hitelt lehívták és rögtön a felét el is lopták. (MOL kötvény).
Utána pedig vettek fel hasonló mértékű hitelt drága piaci alapon. (Mert jól teljesítettünk.)
A mostani megmozdulásokat a pedagógusok szervezték, nem a szakszervezetek, azok csak csatlakoztak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,675
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére