Kanadai táj felett - madártávlatból - a csodák felülnézetből

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs egy magánrepülőgépem, helikopterem, mert varázslatos helyeket láthatnék, méghozzá madártávlatból. Azért hoztam be, mert remélem, minél többen már a címre ráklikkelnek :) és ezek után a cikk teljes gyönyörűségében megmutatja magát.
Akkor üljünk fel a "képzeletbeli" magán repülőgépemre és nézzük meg ezeket a csodaszép hegycsúcsokat, utakat, vízeséseket áh' nem is vízesések, de víz zuhogásokat. Ámuljunk :rolleyes: el egy felkelő Nap "ébredésébe" és köszönjünk el attól a Naptól, mely búcsút int a horizont mögött.
G.B.



Csodaszép kanadai természetfotók
Az ausztrál fényképész, Jimmy Dau az elmúlt három évben bejárta a fél világot, de saját bevallása szerint olyan érintetlen szépséget, mint amit Kanadában fedezett fel, sehol máshol nem látott.

Az utazni szerető természetfotós számtalan mesés helyen megfordult már karrierje során, ám szívét a turistalátványosságokkal kevéssé tűzdelt, ám annál szebb Kanada ejtette rabul. Kalandozásait szokásához híven megörökítette, fényképei pedig a hozzá hasonlóan sokat tapasztalt utazókat is ámulatba ejtették, amit nem is csodálunk. A szavak helyett azonban beszéljenek inkább lenyűgöző alkotásai!

5-1455119028.jpg



Fotó: Jimmy Dau
14-1455119032.jpg



Fotó: Jimmy Dau
1-1455118967.jpg



Fotó: Jimmy Dau
2-1455118969.jpg



Fotó: Jimmy Dau
3-1455118971.jpg



Fotó: Jimmy Dau
4-1455118974.jpg



Fotó: Jimmy Dau
6-1455118980.jpg



Fotó: Jimmy Dau
7-1455118985.jpg



Fotó: Jimmy Dau
8-1455118996.jpg



Fotó: Jimmy Dau
9-1455119000.jpg



Fotó: Jimmy Dau
10-1455119003.jpg



Fotó: Jimmy Dau
11-1455119005.jpg



Fotó: Jimmy Dau
12-1455119009.jpg



Fotó: Jimmy Dau
13-1455119015.jpg



Fotó: Jimmy Dau
15-1455119018.jpg



Fotó: Jimmy Dau
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
*
Kedves Ökörpörkölt!
Én is ezt gondolom,fentről nézve a táj még szebb, még mesésebb, mint lentről szemlélve. Ilyenkor sajnálom, hogy nem madár, de ember vagyok. Vagy, mint írtam, lenne egy magánrepülőgépem.
Ha madár lennék, kizárólag sas szeretnék lenni. Büszke, aki a döntéseit átgondolja és soha nem bánja meg. A sas hosszú életében döntésre kényszerül. S, mi emberek hányszor, de hányszor kerülünk "útelágazások" elé? S, hányszor van erőnk dönteni? S, meg is lépjük azt, amit zsigereinkben érezzük, hogy meg KELL tennünk?
A bércek között élnék.
Rárepülnék a szélre, kibontanám hatalmas szárnyaimat és röpülnék, röpülnék, röpülnék...
Éles szememmel a prédát, de a szépséget is meglátnám.
*
Most viszont "behozom" azt a csodát, melyet a YouTube-on láttam.
A sas újjászületése. Ez a büszke madár, kétségtelenül a legnagyobb, az igazi "király"nak életében egyszer döntenie kell. Az életéért. Kétségtelen, hogy a döntés nehéz, de még fájdalmasabb. Vannak dolgok, melyek halaszthatatlanok. A sasmadár dönt és saját érdekében meg is teszi, mert ÉLNI akar.
*
Elgondolkoztam, milyen sokan vagyunk emberek, akik csak azért, mert fáj, csak azért, mert kellemetlen, csak azért, mert halogatjuk, mert kényelmesek vagyunk, meg azért, mert ha eddig jó volt, ezután is jó lesz... és ezért nem teszik meg azt, amit meg kellene lépniük.
Nem, egy világért nem hasonlítanám magam egy sasmadárhoz. Ha, mint bizonyos vallásokban hívők mondják, van reinkarnáció. No én, új életemben, csakis sas leszek.
Miért?
Tény, hogy én azonnal lépek, teszek, ha úgy ítélem meg.
Utólag soha nem sajnálkozom tetteim miatt, mert jól tudom, jól döntöttem. Ha pedig rosszul, az "utólagosság"ra nincs orvosság. Akkor pedig, mi a csudának tépelődjek, vergődjek? Újból és újból neki és újból nekilendülök mindazon tennivalóimnak, amelyeket úgy ítélek meg, meg kell tennem. S, a meg kell tennem-et nem halogatom, tudom, hogy ezt vagy azt, MOST kell megtennem.
Miért lettem ilyen?
Elsősorban genetika, másodsorban neveltetésem okán.
S, ezért hálás vagyok Teremtőnek, Sorsnak - s mindazoknak, akik tevőlegesen tettek azért, hogy ilyenné váltam.
Sasmadárrá.... S, majd sok év múlva eljön az idő, amikor én is fentről látom azt a csodát, amit Földnek hívnak.




(Utóirat, de fontos:cool:. Az elmúlt év december 6-án a Mikulás ajándékkal lepett meg. Megismertem egy olyan EMBERT, aki u.így gondolkodik, u.így lépte és lépi meg életének grádicsait, mint ahogyan én. Elképesztő:o, ennyi év után rátaláltam. Igazi ajándéknak érzem és köszönöm :dr_24:Sorsnak, Teremtőnek és kívánom Neki a legjobbakat.
Honnan kívánom? - Természetesen a magasból:hurra:, ahol Ő is szárnyal, repül és mégis EMBER maradt, itt ezen a Földön:dr_9:).
 
Udvozlet,


Nagyon szuper szep fotok, es tetszik a legi fotos "vonatkozas" is , koszi szepen a cikket

Kanada tényleg egy olyan orszàg, ahol a tàjak olyanok, mint az életre kelt képeslapfotok. Egy megelevenett képes mesekönyv, egyszerûen nem lehet kiiktatni a szuperlativuszokat
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Udvozlet,


Nagyon szuper szep fotok, es tetszik a legi fotos "vonatkozas" is , koszi szepen a cikket

Kanada tényleg egy olyan orszàg, ahol a tàjak olyanok, mint az életre kelt képeslapfotok. Egy megelevenett képes mesekönyv, egyszerûen nem lehet kiiktatni a szuperlativuszokat
*
Megköszönöm! :dr_24:
Én is így gondoltam, hogy csodaszépek a tájak és a róluk készített fotók. Ezért osztom meg, ezért hoztam be.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Természeti csodák - a Banff-i Nemzeti Parkból

Canadában van ez a csodálatos hely, van itt minden hegyek, tó és vadregényes, csodaszép táj. Ez a Nemzeti Park Canada első nemzeti parkja, amlyet 1885-benalapítottak. A park Albertában fekszik és egyike a Canadai Sziklás-egység nemzeti és tartományi parkjainak, amelyek a Világörökség listájára kerültek. Alpesi hegységek, tavak százai, hatalmas jégmezők, gleccserek, számtalan folyó és patak - ami jellemzi ezt a varázslatosan szép helyet. Alapításának elsődleges célja a Sulphur-hegységben található meleg ásványvízforrások védelme volt mindössze 26 km²-en. Most nézzük és ámuljunk ezeken a fotókon, s gondolatban legyünk ott. Hiszen a fantáziánknak semmi, de semmi nem szabhat határt, sem idő, sem kor, semmi. Nosza, akkor utazzunk? Utazunk!

national-park-9.jpg


A park területét fokozatosan növelték. Három éghajlati öv, az alpesi, szub-alpesi és hegyvidéki határozza meg a növényzet jellegét.

national-park-3.jpg


national-park-7.jpg


national-park-24.jpg


national-park-11.jpg


national-park-5.jpg


national-park-8.jpg


Maci is van ám! Süteményt, mézet ne feledjük otthon! :rohog:
national-park-18.jpg
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ismét Canada és csodái
Közeleg az ősz, s hamarosan a tél is itt lesz. Ám jövő tavasszal,újra élednek a canadai botanikus kertek.. Az itt virágzó növények illata és csodás pompájuk látványa nemcsak a szemnek adnak örömet, de a léleknek is. Emberek ezrei látogatnak el ezekre a varázslatos helyekre, hogy beszívják a rózsák illatát, hogy megcsodálják a levelek üde zöldjét és az emlékezetükbe zárják a virágok tarkaságát, melyek itt és így körülveszik őket.
Canadában nagyon sok ilyen varázslatosan szépséges park van, mely valóságos földi paradicsomként, csalogatja magához a természet kedvelőit.
Fontosnak tartom megemlíteni a a Montreali Botanikus-, a Butchart-, a Niagara Parks botanikus kertet és a Jardins de Métist. Szépségük páratlan.
Az alábbi videó a Butchart-kertekben készült és hűen tükrözi mindazt, amiről itt írok.
A tavasz hamarabb köszönt be a Vancouver-szigeten, mint Canada más vidékein. Talán ezért is olyan gyönyörű, ahogy a természet itt új életre kel. A Butchart-kertek világszerte híresek a szépségükről. 2004-ben, a parkok 100 éves évfordulója alkalmából, nemzeti kincsnek nyilvánították őket. A kerteket Robert Pim Butchart mérnök kezdeményezésére hozták létre és a bolygó legszebb növényeinek adnak otthont. A trópusi növényzetet apró szökőkutak, kerti bútorok, színes virágok és különféle fűfélék tarkítják. Ha azt írom le, hogy ez egy meseszép tündérek lakta hely, nem lódítok.



Forrás: Tw!ce
 
Oldal tetejére