Menekültbefogadókkal tennék értelmetlenné a kvótanépszavazást

Egy kis párt jegyzi azt a kezdeményezést, ami pár napja kering a neten, és önkénteseket keres a Magyarországra kirótt 1293 menekült befogadásához. Azt, hogy az ötlet nem teljességgel naiv és elrugaszkodott a valóságtól, mutatja az is, hogy Kanada valami hasonló módszerrel már közel 30 ezer menekültet fogadott be.

Pár napja felhívás kering a neten, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság önkéntes települések jelentkezését várja menekült családok befogadására. "Az EU 6000 eurót fizet menekültenként, mi pedig megspórolunk 250 ezer euró büntetést szintén menekültenként", valamint okafogyottá válik a 6 milliárdba kerülő népszavazás. A jelentkezőket szeptember 1-ig várják.


A kezdeményezés szervezőjét, Büki Zoltánt nem kell bemutatni a közéletet figyelő magyar közönségnek, ő zárt le több hidat, az Erzsébet hídon – legális módon – robbantott is, hirdetett meg országos útblokádot, és például idén március 15-én ellentüntetést szervezett a fővárosban a Nemzeti Múzeumnál tartott központi ünnepség mellé. Büki úgy látja, a kormány nem gondolkodik előre, politikai tőkét akar kovácsolni a menekültkérdésből már tavaly nyár óta. Büki szerint a kérdést igenis csak egységesen, EU-s szinten és részvétellel lehet megoldani. Az biztos, hogy egy település sem akar magához menekülttábort, de ha egy településnek csak 3-4 embert kell befogadnia, az nem okozna semmilyen gondot.

Büki Facebook-oldalára öt nappal ezelőtt került fel a felhívás, és már ezer megosztásnál tart. Már több mint 150-en jelentkeztek, hogy szívesen látnának menekülteket, s nemcsak egysoros emaileket írnak, hanem megadják nevüket, címüket, telefonszámukat, személyi azonosító dokumentumaik számát, vagyis komolyan gondolják az ügyet.

A többség az ésszerű befogadás mellett áll

A cél, hogy összejöjjön 2000 ember, hogy meglegyen annyi ember, akik – elméletileg – el tudnák helyezni a Magyarországra kirótt 1293 menekültet, ennyi embert kéne most az országnak befogadni az Európai Tanács határozata értelmében. A kormány szerint ugyan ha ezt megengednénk, akkor még több, több százezer menekültet kapnánk még a nyakunkba, és ezért fontos a kvótanépszavazás is. De már arról is erősen megoszlik a szakemberek véleménye, hogy a mi kvótanépszavazásunk mennyire kötelezné az EU-t bármire is.

Hogy konkrétan mit gondol Büki a saját kezdeményezéséről? "Sok értelme nincs", mondja, de hozzáteszi, ha összegyűlne a megcélzott felajánlás, akkor megpróbálnának leülni a kormánnyal, hogy esetleg a jelentkezők közt érdemes lenne a felajánlott EU-s pénzt szétosztani. "Egy problémát nem másra kell tolni, hanem meg kell oldani" – fogalmaz Büki.

image.aspx

Büki Zoltán egy tüntetésen
© MTI / Marjai János
A felajánlkozó, pozitív reakciók mellett persze érkeznek negatív, gyalázkodó hozzászólások is az ötletre. De Büki úgy látja, a többség az ésszerű befogadás mellett áll. "Fontos a hozzáállás", mondja a politikus, "hogy várhatunk el bármilyen segítséget az EU-tól vagy bárkitől szükséghelyzetben, ha mi nem vesszük ki a részünket a szükségből? Csak élősködünk az EU-n."

A kormány mostani döntései csak látszatmegoldások, a 8 km-es mélységi határellenőrzés is csak valamiféle rossz pingpongozást jelent a menekültekkel a szerb és magyar fél között.

Kanada valami hasonlót csinál

Van egyébként egy olyan ország, ahol a Bükiékhez hasonló módszerrel fogadnak be menekülteket. Kanada már a kezdetektől fogva más úton jár, mint a többi ország: viszonylag kis számú menekültet fogad be úgy, hogy egyrészt a helyszínre, a szíriai, libanoni, törökországi, jordániai menekülttáborokba mennek el a hatóság emberei (kb. 500-an), ott választanak ki fokozottan sérülékeny családokat, befogadandó menekülteket, akiket le is ellenőriznek biztonsági szempontból.

Ugyanakkor településszinten koordinálják a befogadókat, sőt vannak családok, közösségek, akik maguk is jelentkezhetnek befogadásra, magánszemélyek, cégek jelentkezhetnek az áttelepítéshez szponzornak. Az állam minden segítséget megad az integrációhoz. A bevándorlási hivatal nem tud jelentősebb integrációs feszültségről, amit magyarázhat az is, hogy a kanadaiakban mélyen benne él a befogadás aktusa, a migrációs tudat.

Bár korábban 2016 márciusára 35 ezer embert terveztek befogadni a kanadai hatóságok, ettől az ütemtől elmaradtak, jelenleg 28 876-ot mutat a hivatal számlálója, ebből tízezer körül van a magánúton szponzorált menekültek száma, akiknek útját és letelepítését kanadai cégek vagy magánszemélyek vállalták magukra. 306 közösség várja a menekülteket Kanada-szerte (Quebecen kívül, oda 7500 menekült érkezett), ezenkívül 16 807 kérelem átvilágítása van folyamatban, 2643-é pedig befejeződött, de még nem utaztak be Kanadába. A legtöbben libanoni menekülttáborokból érkeztek, itt van amúgy a legtöbb egységnyi lakosra jutó menekült. Térképen is követhető, hol mennyi embert fogadtak be a kanadai közösségek.

Ahogy korábban is jelezték a kanadai hatóságok, hogy nem tapasztaltak jelentősebb problémákat, továbbra sem történt semmi nagyobb vagy egész Kanadát megrázó bűneset, amit a betelepítéshez lehetne kötni.

HVG

menekult3.jpg
 
Tudod, az európai kereszténység nem önmagától lett ilyen lagymatag. Ez nem egy alulról induló közakarat volt, hanem nagyon is felülről, messze-messze az európai népek feje fölött döntődött el és már legalább 100 éve, de Albert Pike volt a nagy ideológusa ennek az irányzatnak, aki még sokkal régebben élt és alkotta sátáni ideológiáit. Most forrt ki és érett meg annyira, hogy rá lehet szabadítani Európára az iszlámot. Most már nyíltan megtesznek mindent még a saját vezetőik is a kereszténység ellen.



Kedves Csillagözön! Én tudom, hogy te egy nagyon jószívű ember vagy, de hidd el, ehhez a mostani kavaráshoz a Jóistennek semmi köze. :(


Interjú
A Jóisten nagy fakanalat ragadott
Böjte Csaba elmondta, hogy mitől félti Európát
Karikó Éva

http://mno.hu/hetvegimagazin/a-joisten-nagy-fakanalat-ragadott-1306016


http://napimigrans.com/kotelezo-olvasmany-bojte-csaba-kimondja-az-igazsagot-a-bevandorlasrol/


"...Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől. Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság..."

http://adatlistazo.hu/bojte-csaba-kimondja-az-igazsagot-a-bevandorlasrol/

De abban megegyezhetünk, hogy sok hazugságot írnak. Sajnos, minden oldalon.......
 
Meg szeretnélek nyugtatni, hogy az Európába érkező muszlimok nem fognak óvodára és , iskolára és öregek otthonára támadni, és pedig azért nem mert ezek MÉRSÉKELT muszlimok , ezek megmaradnak ,a gázolásnál , szórakozóhelyek elleni támadásoknál, baltázgatásnál. Ez ellen pedig simán lehet úgy védekezni , hogy nem mászkál az ember ilyen helyekre.
És járjunk mezítláb, mert ha elmegyünk cipőt venni, akkor mindjárt az élet sűrűjében találjuk magunkat! Netezzünk itthon bezárkózva éjjel-nappal, az biztonságos?!
Ez így már nem élet!
Az, hogy az ember a 4 fal közé vagy egy koporsóban van elzárva, majdnem mindegy.
 
-
Miért, a magyar diszidálok oda szoktak menekülni ahol nincs semmi? Ne játszad meg magad. ;)
Te pedig Ernő, légyszíves, csak a saját nevedben nyilatkozz ilyet!

Sem Angliába, sem Németországban nem a támogatásokért mentem, hanem dolgozni!
Nem volt sem kész p.csa, sem meleg málé, amikor odaértem, mindent magamnak kellett előteremteni!
Addig, amíg nem találtam munkát, az otthonról hozott pénzből kellett élnem, nem kaptam sem lakást, sem napi 3x étkezést stb. ingyen, és az utazgatásért is fizetnem kell a mai napig is.
Az adóVISSZATÉRÍTÉSen kívül semmit nem veszek igénybe, nem is jár semmi, nem vagyok nyomorék, vagy szellemileg visszamaradott, tudok dolgozni!
Nem szaladgálok puskával a kezemben a mekiben lövöldözve, és nem ordítozom a tetőről, hogy milyen f.sza német vagyok!
 
NEONACI egyedekrol szolnak a hirek !!!
Péntek délután tüntetés volt a városban, nekünk is át kellett vágnunk azon a téren, hogy a Hbnf-hez eljussunk gyalog.
Ha mindaz a tömeg, akit ott láttunk, neonáci, vagy csak szimpatizáns, akkor nagyon nagy a baj!
Nem bakancsos stb. (ahogy általában jellemzik őket) erőszakos kinézetű emberek tömegét láttuk, hanem teljesen átlagos, békésen álldogáló embereket, köztük időseket, fiatalokat, családokat kisgyerekkel, babakocsival!
 
Interjú
A Jóisten nagy fakanalat ragadott

Vajon a Jóisten az oka, hogy a Svéd óvodásoknak nem szabad tudni, hogy fiúk-e vagy lányok a gender ideológia szerint, majd ők eldöntik :rohog: és Pride-okra hurcolásszák őket. Aztán beteszik közéjük az afgán kiskorúakat, akiknek meg ezt tanítják? Tessék szépen integrálódni! :cool:

kiskorúak.jpg
kis svéd buzi ovodások.jpg

A Jóisten teszi ezt velünk? Szerintem nem, mert a Földön nem ő uralkodik jelenleg még a vallásos emberek szerint sem.
 
És járjunk mezítláb, mert ha elmegyünk cipőt venni, akkor mindjárt az élet sűrűjében találjuk magunkat! Netezzünk itthon bezárkózva éjjel-nappal, az biztonságos?!
Ez így már nem élet!
Az, hogy az ember a 4 fal közé vagy egy koporsóban van elzárva, majdnem mindegy.
Nem sokat segít, de szívem minden melegével együtt érzek veled.
Ezeknek a terrortámadásoknak nem csak a közvetlen tragédiája, a halottak és sebesültek a szörnyű, hanem az, hogy az emberek ezután félelemben élnek. 4-5 évvel ezelőtt majdnem kinevettük azt a Mexikóból hazalátogató rokonunkat, aki az utcán folyamatosan forgolódott. Hozzászokott, hogy figyelnie kell, ki jön mögötte. Most majd mi is hozzászokunk.
Ha tovább gondolom, a bizonytalanságból és félelemből káosz lesz az impotens kormányok jóvoltából. Nem szép kilátások.
 
Vajon a Jóisten az oka, hogy a Svéd óvodásoknak nem szabad tudni, hogy fiúk-e vagy lányok a gender ideológia szerint, majd ők eldöntik :rohog: és Pride-okra hurcolásszák őket. Aztán beteszik közéjük az afgán kiskorúakat, akiknek meg ezt tanítják? Tessék szépen integrálódni! :cool:

Csatolás megtekintése 1474846 Csatolás megtekintése 1474847

A Jóisten teszi ezt velünk? Szerintem nem, mert a Földön nem ő uralkodik jelenleg még a vallásos emberek szerint sem.

70-es évektől elindult valami
zenét hallgattam és szeretném megosztani veletek



elmegyógyintézetbe már nem kell bemennünk egyszerűen körénk építik:hurra:
 
Utoljára módosítva:
És járjunk mezítláb, mert ha elmegyünk cipőt venni, akkor mindjárt az élet sűrűjében találjuk magunkat! Netezzünk itthon bezárkózva éjjel-nappal, az biztonságos?!
Ez így már nem élet!
Az, hogy az ember a 4 fal közé vagy egy koporsóban van elzárva, majdnem mindegy.

nem jött át az irónia ... o_O;)
 
Rofike vegyel vissza lenduletbol ha valakit agymos a media az te vagy.
Nincs mentseg a gyilkolasra, de se nem Merkel a felelos egy 18 eves gyerekert se nem a nemet allam.
Raadasul nem az ujabban jovo menekultekhez tartozott a gyilkos.

Ne higgyetek el mindent, amit a politikusaitok szajkóznak, meg az irányított médiátok, mert lelkifurdalás nélkül kiszolgáltatnak benneteket egy beteg ideológia oltárán.

Ugy latom teged iranyitanak mert mint a szemellenzos lot csak egy iranyba vagy kepes latni.

Sajnos még mindig elhiszik a politikusaiknak, hogy "mi nem fogunk félni!", pedig dehogynem, a rettegés ott lesz bennük, mert ennek itt még nem lesz vége. Ugyan miként védhetné meg a németeket a titkosszolgálatuk az ilyen udvarias, kedves, kiegyensúlyozott viselkedésű fiataltól?

Sok szaz millios nep kozott mindenhol megtalalhato a beteg agyu gyilkosok.
A menekultek a mar ott szuletettek kozott ugyan ugy mint Norvegiaba vagy usaba vagy nalunk elofordul ilyen amokfutas, gyilkolaszasok .

Eu 28 orszag criminalja van presentalva naponta ami masrol sem szol mint kit hogy nyirtak ki. Nincs idealis orszag ahol nem tortenek gyilkosagok.

Minnel hangosabban kiabalsz annal erosebb lesz a security ami egyre jobban idegesiti az embert , es feleslegesnek is iteli hisz nem minden nap tortenik ilyen tragedia.
Biztos lehetsz benne hogy a nemet titkos szolgalat megtesz mindent es nem csak ok hanem minden orszag hogy polgarai biztonsagba legyenek.
Nem szimpi az allando kritikad mindennel es mindenkivel , mert a te elkezelesed szerint akkor egy diktatorikus rendor allamba kellene elnunk ami lehet szamodra jo de az emberek nem kernek belole. Nem csak a criminal embereket korlatoznak es megszuntetni nem tudnak hanem a bekes polgaroknak okoznanak korlatokat es elviselhetetlen szabalyokat.

A terror veszely miatt igy is mar a hatarokat surolja amit el lehet viselni a bekes embereknek ,nem beszelve az orult kiadasrol amibe ez kerul.

Minden ilyen eset ujabb ugyosztalyokat hoznak letre , ujabb biztonsagi szabalyokat korlatozasokat amit az emberek szabadsagat korlatozhatja vagy rossz kozerzetet okoz.
 
Rofike vegyel vissza lenduletbol ha valakit agymos a media az te vagy.
Nincs mentseg a gyilkolasra, de se nem Merkel a felelos egy 18 eves gyerekert se nem a nemet allam.
Raadasul nem az ujabban jovo menekultekhez tartozott a gyilkos.

FRISS: A rendőrség megerősítette, hogy az elkövető egy 21 éves szíriai migráns volt. A férfit őrizetbe vették.

Hát ki a felelős, Melitta? Vagy nincs felelős? Érdekes, ha egy felmérést csinálnál, az emberek 80 százaléka azonnal tudná, hogy ki a felelős. Hogy lehet ez? Mindenki téved, csak ti nem?

A felelősöket védeni és a fejünket struccként a homokba dugni bűn. Tudod, vétkesek közt cinkos, aki...:) - persze ez csak egy közmondás, de nem árt belegondolni.
 
Igen, ez ordítozta, hogy ő német. Mi meg, ahogy ott állt a tetőn, terroristának néztük.
Borderline személyiségzavar... :confused:


Vicc nélkül, s szakirodalmi tény, a pszichologiai szekcioban van erröl anyag.

A mai pszicoszerek, antideresszánsok egyik mellékhatása (a sok mellett, pl. suizidveszély) a gyilkolásra valóh hajlam. Ilyen pl. a leszedálásra használ diazepám, clonazepam, RIVOTRIL.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,930
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére