MAGYAR ÉRMEINK - a RIÓI OLIMPIÁN 2016

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A magyar küldöttség első érme a XXXI. nyári játékokon: Szász Emese aranyérmet szerzett a riói olimpián. A párbajtőröző a világbajnok olasz Rossella Fiamingo ellen, lépett pástra a döntőben és 15-13-ra nyert.
A Lauren Rembi elődöntőben is 10-6-ra nyert.
A finálé már óriási izgalmakat hozott. Az olasz négy találattal is elhúzott. A döntő előtt 2,5 perccel egyenlített a magyar párbajtőrözőnk, majd átvette a vezetést. Szász 15-13-ra nyert!

dY7ktkqTURBXy9mZmViZDRkOGI1YmQ4YmVkODdjMzc2Mzk2MmUwODE1Yy5qcGVnkZUCzQJsAMLD


- Nagyon örülök, nem fogom még fel, nem tudom, hogy mi van - mondta Szász Emese, a pástról lelépve, még az eredményhirdetés előtt.
Aranyérmes sportolónknak ez a harmadik olimpiája.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja szerint tíz évesen kezdett sportolni. Tervei szerint pályafutása befejezése után is szeretne a sportágban.
- Néha a sírás kerülget az örömkönnyek folynak az arcomon. Amiért gyerekkorom óta dolgozom, az most valóra vált - sírta el magát örömében a sikeres sportolónk az eredményhirdetés után. - Nagyon szerettem volna érmet nyerni, evés közben jött meg az étvágy, úgy voltam vele, mégis csak az aranyérem lenne a legjobb. Végig jókedvűen, felszabadultan vívtam. A döntőben sem adtam fel, hittem abban, hogy ez az a nap, amikor minden összejön.


Köszönjük!

20160807parbajtor-szasz-emese-rio2016-olimpia2016.jpg


20160807szasz-emese1.jpeg

 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós

Hosszú Katinka olimpiai bajnok világcsúccsal!



image.aspx


Hosszú Katinka olimpiai bajnok világcsúccsal!

Őrületes idővel, rajt-cél győzelemmel Hosszú Katinka a 400 vegyes olimpiai bajnoka.

Hosszú Katinka tíz éve készül arra, hogy olimpiai bajnok legyen.

„Kiráz a hideg, még kimondani is nehéz” – nyilatkozta Hosszú pár perccel a döntő után. Ráadásul korábban is azt nyilatkozta, hogy nagyon vágyik a 400 vegyes világcsúcsára, most hogy meg van hozzó az olimpiai bajnoki cím „ennél kedvesebb ez nem is lehetne”.

Hosszú Katinka óriási fölénnyel, 4 másodperccel megelőzve a mezőnyt, nyerte első előfutamot: a világcsúcstól mindössze 15 századdal elmaradva jutott a 400 vegyes döntőjébe.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hosszú Katinka újra olimpiai bajnok!
Hossz%C3%BA-Katinka-100-h%C3%A1t-MTI-Illy%C3%A9s-Tibor-1000x600.jpg

kép: MTI / Illyés Tibor
Hosszú Katinka óriásit hajrázva, a rövid távhoz képest jelentős előnnyel aranyérmes női 100 m háton is!

A második legjobb idővel döntőbe jutott, s így az 5-ös pályán úszó Hosszú Katinka ötven méternél még csak hatodikként fordult, hat tizedmásodperccel lemaradva a szám világ- és olimpiai csúcstartójától, az élen forduló Emily Seeebohmtól, aki viszont az 1-es surranópályán versenyzett, mert csak a hetedik idővel kvalifikálta magát a döntőbe. A második távra aztán Seebohm lemaradt, Katinka viszont irdatlanul rákapcsolt, és végül három tizeddel otthagyta a második Kathleen Bakert, és a mögötte néhány századdal érkező többieket.

Hosszú Katinka a második saját és a magyar küldöttég harmadik aranyérmét nyerte, amely ezzel megérkezett a hatodik helyre az éremtáblázaton.

Női 100 m hátúszás, olimpiai bajnok:

HOSSZÚ KATINKA 58,45
2. Kathleen Baker (USA) 58,75
3. Kylie Masse (CAN) és Fu Jüanhui 58,76
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ez valóságos csoda, meglepődés, hurrázás és a végtelen öröm:

no és a kiérdemelt tisztelet.
Hihetetlenül hatalmas teljesítmény!
Az eredményei Hosszú Katinkát igazolják. Kitartás és soha, soha nem adja fel a céljait. Nem váltja fel sem a hitelét, sem a becsületét semmire. Megy az általa kijelölt úton és sikerrel. Büszkék vagyunk Rá és nagyon boldogok. Köszönjük! Ő a Riói Olimpia eddigi legnagyobb sztárja. Egymaga annyi győzelmet szerzett, mint például a brit, a spanyol, a francia és a német küldöttség együttvéve.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes



Kenderesi Tamás bronzérmet nyert, Cseh László pedig világbajnoki címvédőként hetedik lett 200 méter pillangón a riói olimpia úszóversenyeinek keddi napján.
A legjobb idővel Kenderesi Tamás készülhetett a fináléra: a 19 éves magyar versenyző először az előfutamban, majd az elődöntőben is egyéni csúcsot úszott, emellett mindkét alkalommal legyőzte példaképét, a 19-szeres olimpiai bajnok amerikai Michael Phelpset.


Minden idők legeredményesebb olimpikonja a második, míg az idei eredmények alapján ranglistavezető Cseh a harmadik idővel jutott döntőbe. Az elképesztően erős mezőnyben ott volt még a szám címvédője, a dél-afrikai Chad Le Clos, valamint 400 méter vegyesen már bronzérmes japán Szeto Daija.

Az Olimpiai Uszoda jelentős része Phelpsnek szurkolt, óriási ovációval fogadták a szupersztárt. A rajt előtt hatalmas hangzavar volt, a nézőket figyelmeztetni kellett. A start után Cseh nagy lendülettel kezdett először mégis Phelps érintette a falat. Féltávnál az amerikai mögött Cseh és Kenderesi volt a sorrend, a szám 30 éves világbajnoka azonban fokozatosan lassulni kezdett és már ekkor látni lehetett, hogy nem tud beleszólni az érmes csatába. Kenderesi ezzel szemben nagy hajrába kezdett, az utolsó métereken még az ezüstre is volt esélye, végül 1:53.62 perces egyéni csúccsal harmadik lett. Cseh ideje 1:56.24 perc volt.

Az 1:53.36 perccel győztes Phelps ezzel pályafutása 20. olimpiai aranyérmét szerezte a japán Szakaj Maszatót mindössze négy századdal megelőzve.


11789454_1d3e59e5bc0f0989b2355828fc78582f_wm.jpg
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hosszú Katinka olimpiai bajnok 200 méter vegyesen is

Hosszú Katinka harmadik aranyérmét 200 méter vegyesen nyerte a riói olimpián.
A szám világbajnoki címvédője és világcsúcstartója kedden 2:06.58 perces olimpiai rekorddal diadalmaskodott, ezzel ő az első, aki a brazíliai metropoliszban triplázott.

Az ötszörös világbajnok 27 éves versenyző korábban 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal, 100 méter háton pedig minden idők második leggyorsabb úszásával győzött.

A bajai úszó ugyan csak a második legjobb idővel várhatta a finálét, de ez annak volt betudható, hogy egy nappal korábban a 100 méter háton aratott győzelmét követően kellett helyt állnia az elődöntőben. Annak érdekében, hogy pihent legyen, kedden visszalépett a 200 méter pillangótól.


A rajt után pillangón kicsivel, de vezetett, majd a várakozásoknak megfelelően háton ellépett, mellre közel egy testhosszal - öt századdal világcsúcsrészidőn belül - fordult, gyorson pedig már nem lehetett megelőzni.

"Még mindig nem fogom fel, hogy háromszoros olimpiai bajnok vagyok. Mondjuk, az volt a cél, hogy úgy ússzak itt, mint egy átlagos versenyen" - mondta Hosszú, aki saját bevallása szerint amit lehetett, mindent elrontott 200 méter vegyesen, példaként említette a fordulókat és a rajtot. "Nagy szerencse és a sok munkának köszönhető, hogy így is nyertem".

Hosszú ezzel beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében: a legendás Egér 1992-ben Barcelonában 100 és 200 méter háton, valamint 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre. A sportágtól független magyar csúcs Keleti Ágnes nevéhez fűződik, a fantasztikus tornász 1956-ban Melbourne-ben négy aranyat nyert. Hosszú akár ezt is beállíthatja, hiszen Rióban még egy egyéni számban, 200 méter háton ugrik vízbe - szintén éremesélyesként.

Ez volt a magyar küldöttség hatodik érme, közte a negyedik aranya

Eredmény:

női 200 m vegyes, olimpiai bajnok:

----------------------------------

HOSSZÚ KATINKA 2:06.58 perc

2. Siobhan-Marie O'Connor (Nagy-Britannia) 2:06.88

3. Maya DiRado (Egyesült Államok) 2:08.79


images
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
HUHAAAAAAAAAAAAAAAA
Ez aztan az orom mindenkinek ezerrel gratulalunk...................ilyen teljesitmenyt ...fantasztikus.
*
Katinka!
Veled együtt örömködünk!
"Felírjuk az égre, Katinkának sok az érme!" :hurra:





Fotó: Europress / Odd Andersen - AFP

Katinka ismételten, esélyeshez méltóan olimpiai csúccsal diadalmaskodott 200 méter vegyesen, korábban pedig 400 méter vegyesen és 100 méter háton nem talált legyőzőre, így ő lett az első riói triplázó.
*

Jó volt látni!


 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Megvan az ötödik arany! Szilágyi Áron mindenkit levert!


Megvédte olimpiai aranyérmét kardban Szilágyi Áron, így megvan Magyarország ötödik aranyérme!

Négy éve Szilágyi szerezte országunk első aranyát, most "csak" az ötödiket, de nyilván nem rajta múlott.

A Vasas 26 éves vívója a mexikói Julian Ayalát 15-9-re, a fehérorosz Aliakszandr Bujkevicset 15-12-re, a román Tiberiu Dolniceanut 15-10-re, majd a dél-koreai Kim Jung Hvant 15-12 győzte le, a döntőben pedig 15-8-ra verte az amerikai Daryl Homert.

A magyarok közül Fuchs Jenőnek és Kárpáti Rudolfnak sikerült a címvédés az olimpia kardversenyében. Előbbi 1908-ban és 1912-ben, utóbbi 1956-ban és 1960-ban győzött. Legutóbb ez a bravúr ebben a fegyvernemben a francia Jean-Francois Lamournak jött össze, aki 1984 után 1988-ban is első lett. Magyar címvédésre vívásban volt példa nem is olyan régen: a párbajtőröző Nagy Tímea 2000-ben és 2004-ben bizonyult a legjobbnak.



1025240_debre20160810054.jpg


Akárcsak az elődöntőben, magabiztosan kezdett a fináléban is Szilágyi, a hozzá hasonlóan 26 éves, tavaly világbajnoki ezüstérmes amerikai 3-0-nál adta az első találatot. Igaz, utána gyorsan megvolt neki a második is, csakhogy a nap során egyre jobb formába kerülő Szilágyi akkor előbb megelőzte ellenfelét, majd alulról indítva vágta meg. A lendülete továbbra is megmaradt, így 8-4-nél következett a szünet. A pihenőt követően az első tust úgy szerezte, hogy először együttest ítélt a zsűrielnök, de Szilágyi videót kért, és igaza lett. Egyre magabiztosabbá vált, szebbnél szebb akciókat mutatott be, miközben az érzékelhetően talajvesztett Homer csak elvétve találta el őt. Csakhamar nyolc találatnyira nőtt a különbség, többek között egy szép elővágásnak köszönhetően. 14-6 után kétszer a színesbőrű amerikai akciója volt eredményes, de Szilágyi nem hagyta, hogy magára találjon, bevitte a 15. tust, majd sisakját ledobva felszabadultan lökte magasba karját a nagyszerű címvédést ünnepelve. A lelátóról pedig a magyar olimpiai csapat számos tagja tapsolt a kivételes teljesítményhez.

Szilágyi a magyar küldöttség hetedik érmét, egyben az ötödik aranyát szerezte. Győzött a párbajtőröző Szász Emese, valamint három számban - 400 és 200 vegyesen, illetve 100 háton - az úszó Hosszú Katinka, második lett férfi párbajtőrben Imre Géza és harmadik 200 méter pillangón Kenderesi Tamás. Az összes eddigi győztes a Vasas versenyzője.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
Kalapot elötte és szivböl gratulálok minden versenyzönek , de azért hogy a kardnál maradjunk és majd minden nyertest megemlitettünk nem kéne Gerevich Aladáról elfeletkeznünk aki igaz csak "csapatban" de 1932-töl 1960-ig minden Olimpián aranyérmet szerzett miközben volt 2 kiesett Olimpiai is ! Azthiszem ezt überelni nem tudja senki sem ?!
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Melitta ,
jó , jó csak ugy hirtelen eszembe jutott a dolog , hagymá hadd "vakaitsak" néha , hogy tantó néni én is tudok valamit :).
Persze hogy örülök magam is minden sikernek amit Sportolóink szereznek hiszen sok év szenvedése , lemondása van mögötte ! Aztán mindegy szerintem milyen is a szine annak az éremnek , ha már megnyertük :)jó lehetne arany is de néha vannak jobbak is a porondon . Aztán jobban "kaszáltunk" eddig mint sok más nagy ország:D
 
Oldal tetejére