Népszavazás: tízezernél több migráns szavazna

Lejárt a határidő, a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok eddig az időpontig kérhették felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe, hogy az októberi népszavazáson Magyarország 105 külképviseletének egyikén szavazhassanak. Londonban szavaznának a legtöbben, 1327-en.

A Nemzeti Választási Iroda adataiból kiderül: 11 233-an kérték, hogy külképviseleten voksolhassanak. 1327-en kérték, hogy Londonban szavazhassanak, a második legnépszerűbb város München, 761-en jelezték, hogy ott akarnak voksolni október 2-án, a harmadik legnépszerűbb Csíkszereda, ott 741-en szavaznának, a negyedik legnépszerűbb Brüsszel (ott 714-en szerepelnek a névjegyzékben), az ötödik pedig Bécs (501 szavazó).
Négyszáznál is többen voksolnának Szabadkán (448) és Stuttgartban (411), háromszáznál többen pedig Bernben (394), Berlinben (391), Kolozsváron (374), Beregszászon (353) és Hágában (328).

Kétszáznál többen voksolnának Párizsban (256), Stockholmban (230), Dublinban (221) és New Yorkban (201).

Száznál több szavazó van Düsseldorfban (197), Rómában (177), Milánóban (174), Ungváron (155), Barcelonában (143), Torontóban (140), Helsinkiben (137), Pristinában (133), Koppenhágában (122), Madridban (114), Prágában és Krakkóban (113-113).

Tíznél kevesebb választópolgár jelentkezett 13 külképviselet névjegyzékébe, 9 jelentkező van Bejrútba, 8-8 Brazíliavárosba, Sao Paulóba és Ho Si Minh városba, 7 Lendvára, 6-6 Algírba és Mexikóvárosba, 5-5 Asztanába, Ulánbátorba, Jekatyerinburgba és Tuniszba, 4-4 pedig Csungkingba és Abujába.

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag személyesen, Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

szavazas.jpg
 
Ha esetleg majd szurokfekete unokát tolnál babakocsiban az utcán,szerintem az embereket nem érdekelné hogy az apuka kötvényes vagy migráns.(Nem személyeskedni akarok a példával,ez csak szemléltetőpélda)
S átvilágitás junius óta nincs!!!A miniszterelnők csak hebegett-hapogott mikor orra alá dörgölték amit aláirt.
Nincs 90 napos átvilágitási idő.
S majd el felejtettem-majd a 90 milliót kamatostúl vissza kell az államnak fizetnie.Nem forintban,valutában.

Valóban nem érdekelne senkit, mert nem rasszisták. :)
Nagyon keversz valamit, mert a kötvény elbírálásának ideje 30 nap. A 90 nap a schengeni országokban való tartózkodásra jogosultság időtartama.
 
Miért,Gyurcsánnál is csak 1 mondatra hivatkoznak.

Melyik mondatára gondolsz?

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk."

"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. "


Hány mondat is ez? De lehetne még idézni. (Direkt nem tettem be az "el lehet innen menni" szövegét, mert azt rendszeresen másként használják, mint amire mondta.)
 
Ja, kint dolgozol, akkor ezért nem tudod, mi van itthon! Azóta némileg változtak a dolgok! Már lasszóval fogják az informatikusokat, orvosok mutatóban sincsenek vidéken, sok régióban munkaerőhiánnyal küszködnek!
De nem baj, majd kénytelenek lesznek végre fizetni a melósnak!

hát az az igazság, hogy tényleg lasszóval fogják sok esetben a szakembereket , de az is igaz, hogy ezekért a munkákért utazni kell. És ha valakinek odébb kell költöznie 150-200 km akkor már mehet épen 300-400 km is oly mindegy már , és még az itteni jó bér 4-5 x is megkeresi simám. Ha pedig valakinek hátra kell hagyni a szüleit, barátait sb.. akkor már mindegy, hogy 200 vagy 400 km-re van a szülőhelyétől.
Nekem is van elektroműszerész barátom és Tesco-ban árufeltöltő , mer itt esélytelen szakmába elhelyezkedni.
 
hát az az igazság, hogy tényleg lasszóval fogják sok esetben a szakembereket , de az is igaz, hogy ezekért a munkákért utazni kell. És ha valakinek odébb kell költöznie 150-200 km akkor már mehet épen 300-400 km is oly mindegy már , és még az itteni jó bér 4-5 x is megkeresi simám. Ha pedig valakinek hátra kell hagyni a szüleit, barátait sb.. akkor már mindegy, hogy 200 vagy 400 km-re van a szülőhelyétől.
Nekem is van elektroműszerész barátom és Tesco-ban árufeltöltő , mer itt esélytelen szakmába elhelyezkedni.

Hát igen, sajnos ez a kapitalizmus velejárója a világon mindenhol. Ezért laknak sokan Amerikában is mobile home-ban. Mindig odahúzatják, ahol meló van.
 
Nos képzeld, épp tavaly műtöttek vidéki kórházban, a fiam szintén volt egy másikban, barátném egy harmadikban dolgozik. Nem tudom, te hol élsz, szerintem nem láttál kórházat mostanában belülről sem vidéken, sem Pesten. Én is kívánom, hogy maradjon is ez így.
A TE állítólagos tapasztalataid nem egyeznek az átlaggal, sem a többi
emberével aki itt erről írt.
Oka vajon mi?
 
Utoljára módosítva:
Nem kell ilyen hülyének nézned a népet. Tudunk mi attól még a belső bajokról, hogy nem akarunk a nyakunkba egy külsőt is!
"A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk.
Mihelyt az ember ezt az alaptételt feláldozza és sokoldalú akar lenni, akkor a hatás elaprózódik, mert a tömeg a nyújtott anyagot sem megérteni, sem megemészteni nem tudja. Ezáltal azonban az eredmény is tovább gyengül mígnem végleg elmarad."
 
Utoljára módosítva:
A jelenleg nem Magyarországon élő magyarok jelentős része: 1. vagy a határok erőszakos átrendezése miatt rekedt egy másik állam területén, 2. vagy EMIGRÁNS szülők nagyszülők gyermeke, 3, vagy Ő maga emigrált a hazájából, 4, vagy egyszerűen megvette a hajó-, repülő- vonatjegyét, illetve beült a kocsijába és jelenleg ÉLETVITELSZERŰEN nem a hazájában élő de továbbra is kizárólag magyar állampolgár vagy esetleg kettős állampolgár. Mindenesetre migránsnak (vándorlónak) nevezni tudatlanság.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,797
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére