Népszavazás: tízezernél több migráns szavazna

Lejárt a határidő, a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok eddig az időpontig kérhették felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe, hogy az októberi népszavazáson Magyarország 105 külképviseletének egyikén szavazhassanak. Londonban szavaznának a legtöbben, 1327-en.

A Nemzeti Választási Iroda adataiból kiderül: 11 233-an kérték, hogy külképviseleten voksolhassanak. 1327-en kérték, hogy Londonban szavazhassanak, a második legnépszerűbb város München, 761-en jelezték, hogy ott akarnak voksolni október 2-án, a harmadik legnépszerűbb Csíkszereda, ott 741-en szavaznának, a negyedik legnépszerűbb Brüsszel (ott 714-en szerepelnek a névjegyzékben), az ötödik pedig Bécs (501 szavazó).
Négyszáznál is többen voksolnának Szabadkán (448) és Stuttgartban (411), háromszáznál többen pedig Bernben (394), Berlinben (391), Kolozsváron (374), Beregszászon (353) és Hágában (328).

Kétszáznál többen voksolnának Párizsban (256), Stockholmban (230), Dublinban (221) és New Yorkban (201).

Száznál több szavazó van Düsseldorfban (197), Rómában (177), Milánóban (174), Ungváron (155), Barcelonában (143), Torontóban (140), Helsinkiben (137), Pristinában (133), Koppenhágában (122), Madridban (114), Prágában és Krakkóban (113-113).

Tíznél kevesebb választópolgár jelentkezett 13 külképviselet névjegyzékébe, 9 jelentkező van Bejrútba, 8-8 Brazíliavárosba, Sao Paulóba és Ho Si Minh városba, 7 Lendvára, 6-6 Algírba és Mexikóvárosba, 5-5 Asztanába, Ulánbátorba, Jekatyerinburgba és Tuniszba, 4-4 pedig Csungkingba és Abujába.

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag személyesen, Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

szavazas.jpg
 
Az állásokrol mindig az jut eszembe, hogy azért dolgoznak az emberek mert van kinek.
Egy faluban ahol szinte senki nem lakik ott nincs szükség pékre. A pék is elmehet a fenébe.

-
A napokba lett nyilvánosságra hozva No. egyesitésének az eredményei. Már korábban is tudott volt, hogy a volt NDK területén nagy az idegengyülölet, alig laknak emberek, a gazdasági élet a nyugati szinvonal alatt van. Pedig a Keletnémet kutatointézetek, egyetemek nem rosszak.
-
A ball oldal rögtön diszkriminálásrol kezdett beszélni mig az országrészeket összehasonlito bizottság nyomatékosan kijelentette, "a különbbségek okát maradéktalanul megkell nevezni és ebben egy nagy szerepet játszik az, hogy a keleti részen az idegengyülölet jelentösen nagyobb mind a nyugati részen annak ellenére, hogy ott jelentösen kevesebb idegen van"
-
Röviden, a szegénységnek, elnéptelenedésnek az oka, hogy ahol idegengyülölet van onnan elszaladnak, söt oda sem mennek cégek.
A jelentös cégek nemzetköziek, mert anyi "know how" kell a munkájukhoz, hogy az csak világszerte elért tudásbol jöhet össze.
-
Nem ezt kérdeztem!
 
Ezt miért tőlem kérdezed, mi vagyok én, pénzügyminiszter?

Ha ezt nem tudod akkor az összes eddigi érvelésed levegöben logo kijelentéseken állt. Mo. csak az ugrodeszka az EU-piachoz.
Alapit valaki egy cégecskét (öt euro a tanácsházán) és máris nem kell hosszu szállitoleveleket, vámot fizetnie.
 
Ha ezt nem tudod akkor az összes eddigi érvelésed levegöben logo kijelentéseken állt. Mo. csak az ugrodeszka az EU-piachoz.
Alapit valaki egy cégecskét (öt euro a tanácsházán) és máris nem kell hosszu szállitoleveleket, vámot fizetnie.
Ernő, az 5 euróddal max. pisilni mehetsz el ma Magyarországon! De ne a Tanácsházára, mert amíg azt megtalálod, becsurog! :)
 
"Idegengyűlölő népszavazásnak minősítette a magyarországi referendumot szerkesztőségi cikkében az El País.
-
A referendumon feltett kérdés tökéletes példája a politikai demagógiának, amelyben a demokrácia nevében és a közvélekedésre való hivatkozással ugorják át a demokratikus gyakorlat minden elemét - véli az El País, megjegyezve, hogy a magyar miniszterelnök túl hamar elfelejtette, hogy Magyarország mindössze 12 évvel ezelőtt önként lépett be az unióba.
-

Mint a lap írta, Orbán nem tarthat igényt az unióhoz tartozás privilégiumaira, amikor úgy tűnik, hogy átlépi annak normáit egy referendummal, amely megkérdőjelez egy Magyarország által elfogadott szerződést. Az El País szerint a népszavazás nemcsak a menekültek ellen irányul, hanem a magyarok ellen is, mert "Orbán felelőtlensége terhet ró" rájuk."
 
Én egyetlenegy nem Magyarországon élő "magyar állampolgárt" sem engednék szavazni.
Mindegy hogy erdélyi aki 1-2 éve kapta meg a magyar állampolgárságot, vagy 1 éve Angliába, Németországba esetleg Kanadába ment szerencsét próbálni.
Mégis mi jogon dönt egy olyan aki nem napi szinten érzi a döntésének a hatását???
 
Akik Angilaba vagy Eus orszagba dolgoznak azok nem szavazhatnak levelben csak az erdelyiek, ukranok stb az elcsatolt teruleteken elok akik mostansag vettek fel az allampolgarsagot
Mert hogy az az erdélyi és ukrán lehet életében ki sem mozdult a falujából, soha az életben nem fog Magyarországon élni, de aki 2-3 évre ment ki külföldre dolgozni, mert itthon az eurós lakáshitel miatt kénytelen családját hátrahagyva.
 
Nem értetted meg a viccet.

Úgy mellesleg... mi ért hirdet a kormány Afrikában (természetesen jó pénz megfizetése mellett) letelepedési lehetőséget Magyarországra, ha annyira nem kellenek az idegenek???
Abba kellene már hagynia sok embernek a köldöknézegetést és reálisan megvizsgálva a helyzetet, ami ma ebben az országban van, reális (saját!!!) véleményt alkotnia a dolgok folyásáról ás állásáról.

Nem az idegenekről van szó általában. (De ezt te is pontosan tudod.) Hanem hogy hadd döntsük el mi, kit akarunk befogadni. Letelepedési lehetőséget, némely esetben állampolgárságot több országban is vásárolhatsz.
A véleményem minden esetben a sajátom - nem kizárva, hogy esetleg egyesekével egyezik, másokéval meg nem, sőt azt sem kizárva, hogy tévedhetek.
Örülök, hogy te ilyen magabiztos vagy, és tudod a tutit. ;)
 
Az tapasztalatod hogy jó a kórházi rendszerünk.
Erre írtam "állítólagos" jó tapasztalatokat
Mert ez elég kevés emberével egyezik meg.
Sokan mondjuk rosszak a kórházi körülmények.
Nincs takaró hozzunk be plédet.
Szakadtak a lepedők
Gyakran mondják most nincs tiszta, jó lesz még egy hétig
Kevés a nővér egyetlen van szolgálatban szinte mindég 30 betegre egy osztályon
Éppen ezért nem képesek olyan sok időt igénylő feladatot ellátni mint a mosdatás.
a mozgásképteleneket nem etetik meg gyakran
És te ilyeneket SOHA nem tapasztaltál,hanem csak jót.

Hol is írtam, hogy csak jót tapasztaltam? Azt írtam, hogy nem olyan szörnyű azért a helyzet, mint a felvető lefestette.
Mit tapasztaltam? Takaró pont volt mindenhol. A lepedő nem volt szakadt, ha szóltam, cserélték. Némelyik ágy gödrös volt. Gyógyszert kaptam. Volt olyan felszerelés, amiből hiány volt, azzal spóroltak, volt, aki hozott be, amire szüksége volt pluszban, vagy nem felelt meg a kórházi. A kaja az egyik kórházban elfogadható minőségű volt, a másikban pocsék. Két nővér volt szolgálatban egy műszakban, amíg én bent voltam, mindenhol. Többnyire segítőkészek voltak, a hívásra is hamar jöttek (volt rá példa, hogy bizonyos ok miatt óránként csengetnem kellett, és szó nélkül jöttek éjjel is). Akkor éppen mozgásképtelen voltam, igaz, enni tudtam némi segítséggel. Mosdatni volt, hogy kellett "műsoron kívül" is. Vidéki kórházak, de voltam budapestiben is már, nagyjából hasonló. Az elmúlt négy év "termése", ebből a legfrissebb "élmény" tavalyi.
Most hazudjak inkább, hogy milyen borzalmas helyek voltak? Hogy egyezzen a véleményem a többiekével?
Te személyes tapasztalataidat írtad le?
 
Kedves Jászladány
-
Nézzed már meg az Eurpamagazin mai müsorát a német televiziobol. Nem probléma a nyelv mert a Sziriábol 30 évvel ezelött magyarországra jött, magyar feleséggel és 5 gyerekkel rendelkezö orvos akcentus nélkül beszél magyarul.
-
A problémája, hogy Mo. megváltozott, az idegengyülölet olyanyira érzödik, hogy a felnött gyerekei már elmenekültek Mo.-rol ésha Orbán nem kér tölle bocsánatot akkor ö is elmegy.
-
Orjási problémák vannak magyarországon. Láthatod, hogy a fidesz kortes-elöadás után szotkért fiatalembert hogy lecikikizik, és ha nem lett volna ott a német televizio akár rég megverték volna. A történet végét még nem ismerjük, csak azt tudjuk meg a videobol, hogy egy a sok agressziv fideszesböl figyelmeztette öt, hogy "akkor majd megvárom magát odakint".
-
http://www.daserste.de/information/...n/videos/ungarn-ein-land-macht-dicht-102.html
-
Semmi értelme annak, hogy tagadsz valamit, én szivesen elmegyek veled egyszerüen egy Budapesti térre és elbeszélgetek néhány emberrel, aztán majd megjátod milyen könnyen elveszitik az idegeiket.
-

A német televíziónak lehet hinni. ;)
Ernoe, tőled mindenki könnyen elveszíti az idegeit. :D
 
Ha szimplán disszidáltál, nem vették el.
Eleg sok magyartol vettek el ano az allampolgarsagot, 60-as evek vege fele szunt ez meg. Aki kerte annak visszadtak aki nem az maradt abban a statuszba hogy elvettek tole.
Hogy tudjad , akinek lejart a magyar utlevele ujbol at kell menni az honositason , hogy ujra magyar allampolgar lehesen. Ez igy volt meg par eve azaz pontosan 5 eve meg mikor en inteztem el hogy magyar allampolgar lehessek, a canadai mellett.
Le is lehet mondani rola aki akar.
A disszidens kifejezes nem igazan aktualis ma. A regiek emigraltak mert otthon tul meleg volt helyzet.
Azt se art tudnod minden orszaggal mas egyezmeny van MO-nak.
Az ukranok automatikusan kapnak magyar nyugdijat , a canadai magyarok nem, csak ha van ledolgozott idod, az ukranoknal ,erdelyieknel ez nem szempont.
 
Mert fogalmad sincs arról, mit jelent a letelepedési kötvény. Különben nem írkálnál olyanokat, hogy magyar nyelvtudást kellene megkövetelni attól, aki befizeti a 300 ezer eurót értékpapírokért, a 40-60 ezer eurós ügyintézési díjat, a 270 ezer eurós államkötvényjegyzést.

Miért más ország hogy árulja a letelepedési kötvényeit, ha nem hirdetésekben?
Akkor nem felunk a mas kulturatol hogy elszaporodik, es a magyar eltunik? vagy a sok reklam hogy elveszik a munkatokat akkor az se igaz ebben az esetben es meg a rengeteg unfer duma.......vagy ez vagy az igaz.
 
Akkor nem felunk a mas kulturatol hogy elszaporodik, es a magyar eltunik? vagy a sok reklam hogy elveszik a munkatokat akkor az se igaz ebben az esetben es meg a rengeteg unfer duma.......vagy ez vagy az igaz.

Én nem tudok róla, hogy olyan tömeg kapkodna a magyar letelepedési kötvényekért, ami túlszaporodná a magyarokat.

Az persze, hogy hülyeség volt, hogy a migránsok elveszik a magyarok munkáját. De amit Gyurcsányék csináltak, amikor a határon túli magyarok állampolgársága ellen kampányoltak, az nem csak hülyeség volt, hanem aljasság is. Ők is azzal riogatták a népet, hogy a határontúliak milliós tömege átzúdul ide, és nem csak a munkát, de a nyugdíjat, a gyest, a segélyeket meg mindent elvesznek, kirabolnak minket! Na ez volt unfer! A saját honfitársainkkal szemben! Most ugyanezek az emberek tárt karokkal várják az arabokat!

A letelepedési kötvényt vásárlók viszont biztos nem a kecskeméti Mercédeszgyár futószalagján akarnak dolgozni. Úgyhogy ők aztán biztosan nem veszélyeztetik a munkahelyeket.
 
Én nem tudok róla, hogy olyan tömeg kapkodna a magyar letelepedési kötvényekért, ami túlszaporodná a magyarokat.

Az persze, hogy hülyeség volt, hogy a migránsok elveszik a magyarok munkáját. De amit Gyurcsányék csináltak, amikor a határon túli magyarok állampolgársága ellen kampányoltak, az nem csak hülyeség volt, hanem aljasság is. Ők is azzal riogatták a népet, hogy a határontúliak milliós tömege átzúdul ide, és nem csak a munkát, de a nyugdíjat, a gyest, a segélyeket meg mindent elvesznek, kirabolnak minket! Na ez volt unfer! A saját honfitársainkkal szemben! Most ugyanezek az emberek tárt karokkal várják az arabokat!

A letelepedési kötvényt vásárlók viszont biztos nem a kecskeméti Mercédeszgyár futószalagján akarnak dolgozni. Úgyhogy ők aztán biztosan nem veszélyeztetik a munkahelyeket.
Naiv vagy!
Szerinted a kötvényes nem fogja családegyesités cimén elhozni a tizedfokú unokatesóját is?
Nyilván azt a kérdést sem tetted fel magadnak hogy minden kötvénytulajdonos feddhetetlen üzletember?Vagy talán maffiozó,esetleg terrorvezér?
Én beszélgettem a kötvényről egy környékbeli politikussal - ő úgy tippelt akár a fele is gyanús alak lehet.
 
"A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk.
Mihelyt az ember ezt az alaptételt feláldozza és sokoldalú akar lenni, akkor a hatás elaprózódik, mert a tömeg a nyújtott anyagot sem megérteni, sem megemészteni nem tudja. Ezáltal azonban az eredmény is tovább gyengül mígnem végleg elmarad."
Csordaszellem, amit a politikusok, szektavezérek és más hasonló akasztófáravaló ki is használ :(
 
Hát igen, sajnos ez a kapitalizmus velejárója a világon mindenhol. Ezért laknak sokan Amerikában is mobile home-ban. Mindig odahúzatják, ahol meló van.[/QUOTE )
Sokan...Mo-hoz képest.
De az amerikaiak lakókocsi nélkül is sokkal mozgékonyabbak, nem kötödnek ugy a lakáshoz,mint az europaiak,ne feledd.
S ott könnyebb szállás találni relative olcsobban mint itt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,230
Tagok
615,637
Legújabb tagunk
Gyilkoska99
Oldal tetejére