Cukorbetegség

leylo

Állandó Tag
Állandó Tag
Edesitoszerekkel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? gondolok itt a nyircukorra, agave-lere, sztiviara... koszonom
 

Macsi62

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Állandóan éhes vagyok... a diétát nagyon nehezen tudom tartani, ennek következtében 10 alá ritkán megy az éhgyomros cukoreredményem. Most mindenféle gyógyteákat iszom, ezek segítenek egy kicsit féken tartani a cukromat. Nagyon sokat várok a diabetológiai szakrendeléstől. Remélem ellátnak pár jó tanáccsal.
Üdv. Csilla
 

hidroponi

Állandó Tag
Állandó Tag
ket filmet ajanlanek a temaban erintetteknek.

Simply Raw - Reversing Diabetes In 30 Days
es
Forks Over Knives

sajnos az elso filmet mar toroltek a youtube-rol, ahol magyar felirattal is megvolt. de torrent oldalakrol mindketto leszedheto. az elsohoz magyar felirat is talalhato.

hihetelenul mellbevago volt amikor tudatosult bennem, hogy a gyogyszerek tobbsege amit kapok klf. bajaimra nem gyogyitanak meg, csak a tuneteket enyhitik, szuntetik meg es hany es hany problema egyszeru eletmod es etkezesi valtozasokkal kepesek a betegseg okait megszuntetni.

a legcikisebb pedig az, hogy az itthon a diabetologusok altal ajanlott magas feherje es zsir tartalmu es alacsony szenhidrat dietat a rengeteg kockazat miatt mar nem ajanljak es errol csak ilyen filmekbol lehet tudomast szerezni.

meg egy film ami nem kimondottan cukorbetegsegrol szol, de hasonlo tartalmu: Fat, Sick & Nearly Dead.
 

tokamano

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy ismerősöm nagyon ajánlotta kipróbálásra a paleolit étrendet - nekem bejött. Fogyás és vércukorszintcsökkenés egyaránt. De megúntam.... :( másnak mi a tapasztalata, mennyire lehet eltérni a sorvezetőtől?
 

Batyubácsi11

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyuri-bácsi gyógyteáját iszom és Varga-gombát szedek mellé.
Eddig bejött.
Az étkezésemen csak annyit változtattam, hogy jóval kevesebbet eszek mint eddig.
(szó szerint zabáltam)
Szerintem lehet enni a jól megszokott ételeket, csökkenteni kell a mennyiséget, a zöldséget, gyümölcsöt előnyben részesíteni.
Egy kis mozgással (napi 1/2-1 óra séta) "kordában tudom tartani a cukorszintemet.
Éhgyomri 7-7,5 értékről lement 5,8-6,2 értékre kb. fél év alatt.
A terheléses értékek 0,2-0,5-el magasabbak.
 

Zsuzska/aryes

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoó Judit - Kilófaló alapszakácskönyv (Az Orgona kúria titka)

Formátum: pdf
Méret: 1.8 Mb

1957246_5.jpg


Jelen kötetemet nemcsak a tinédzsereknek ajánlom, hanem azoknak a fiatal vagy akár örökifjú felnőtteknek is, akik most ismerkednek a főzés alapjaival. Lépésről-lépésre elsajátíthatják a magyar konyha legismertebb, alapvető fogásainak egészséges elkészítési módját, megosztom velük számos sütés nélküli, vagyis nagyon gyorsan elővarázsolható, és rendkívül finom sütemény, édesség receptjét is.
Ez tehát nem pusztán egy fiataloknak szóló szakácskönyv, hanem életkortól függetlenül Kilófaló alapkönyvnek is szánom mindazok számára, akikben megszületett az elhatározás a sütés - főzés tudományának elsajátítására és ezt már rögtön egészséges módon szeretnék tenni.
És ahogy egy Szoó Judit könyvtől elvárható, ez sem egy száraz, személytelen szakácskönyv: rövidebb receptismertetők helyett ezúttal egy életrajzi elemeket is tartalmazó novellával igyekszem olvasásra csábítani, és az internetezés világától kicsit elvonni a tizenéveseket és a csodákban még hinni akaró felnőtteket.
Egészséges és finom ételeket, és nagyon jó egészséget kívánok!

Szoó Judit

[HIDE]http://data.hu/get/8466267/Szo_Judit_-_Kilfal_alapszakcsknyv.pdf[/HIDE]

Nem saját munka, köszönet a feltöltőnek!

(Folyt.köv)
 

Gagul

Kitiltott (BANned)
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.





Sziasztok!

Én pár hete vagyok érintett a témában, és küzdök a kezdők minden bizonnyal nem kis problémájával: mit egyek, mit ehetek? Mivel főzzek, mit használjak az ételek ízesítésére? Milyen alapanyagokból készüljenek az ételek? És egy csomó mindennapi kérdés, hogy élhető és élvezhető legyen az élet szénhidrátok nélkül is.

A dietetikus nekem is adott kis könyvecskéket, melyek tartalmazzák a "normát". A lehetőségek tárháza ezekben a kiadványokban nem valami nagy. Véleményem szerint itt, e népes táborban valószínűleg nem csak én vagyok, aki ezzel a problémával küzd.

Ezért arra gondoltam, hogy megoszthatnánk egymással eddigi tapasztalatainkat, módszereinket, ötleteinket, receptjeinket, hogy tanulhassunk a már benne lévőktől, és segíthessünk a "kezdőknek". És talán lesz olyan is, aki olvasva e sorokat megelőzheti a bajt.


Lehetöleg kerülni kellene a fehérjéket.Annak amugyis egészséges ember számára is a heti (nap napi!!) adagja 40-80 g.
 
B

baggins

Vendég
Lehetöleg kerülni kellene a fehérjéket.Annak amugyis egészséges ember számára is a heti (nap napi!!) adagja 40-80 g.
Egy kis összefoglaló a cukorbetegségről a honlapomon: http://www.photo4u.hu/natura/cukorbetegseg/
Nem ingyenreklámnak, hanem segítségnek szánom, kérem tehát a Moderátort, ne törölje a hozzászólásomat.
Kis István
Természetgyógyász

Privátban szívesen adok tanácsot annak, aki megtisztel az érdeklődésével.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Hollisztikus szemlélete

Az alternatív gyógymódok


Az alternatív gyógymódok csak kiegészítései a megfelelő orvosi ellátásának. Ezek között elképzelhető, hogy szerepelnek olyanok, amelyek hatékonysága, eredményessége (még) nem igazolt, ám hatástani szempontból az ellenkezője sem bizonyított. Adott esetben ezért érdemes kikérni tapasztalt, nyitott szemléletű orvos tanácsát arra vonatkozóan, hogy mely esetben mely eljárás lehet a legmegfelelőbb a cukorbeteg számára, amely hasznára lehet a jó közérzet fenntartásában.

A cukorbetegség üzenete


A diabétesz alternatív, holisztikus gyógyítása kapcsán érdemes legelőször feltárni a cukorbetegség archetipikus jelentését, hiszen ez eleve meghatározza még egyes hagyományos gyógymódok esetében is a kezelés módszereit. Az az üzenet, amit a betegség hordoz a beteg számára, összefügg azzal, hogy a betegségek kialakulásában az esetek túlnyomó részében a lelki tényezők is fontos szerepet játszhatnak.

A cukorbetegség és a szeret

A cukorbeteg (inzulin hiányában) az élelem tartalmazta cukrot nem képes asszimilálni – a cukor átmegy rajta, s a vizeletben választja ki azt. Az analógiás összefüggésekben gondolkodó archetipikus szemlélet szerint a cukor a szeretet, a szeretni tudás képességének a szimbóluma. Ezzel összefüggésben a cukorbeteg édességek élvezetére irányuló vágya, s ugyanakkor a cukor asszimilálásának és sejtekbe való beépítésének képtelensége mögött a szeretet beteljesülésére irányuló be nem vallott vágy állhat. Ahogy a sejtek nem nyitottak a glükóz felvételére, úgy a cukorbeteg sem képes esetleg a befogadásra. A szeretet befogadásának, teljes átélésének nehézsége párosul azzal, hogy talán azzal is problémái vannak, hogyan adjon szeretetet. A szeretetet csak az tudja és hajlandó elfogadni teljes mélységeiben, aki adni is tud. Az archetipikus szemlélet értelmében tehát a cukorbeteg szeretetre vágyik, de nem meri átadni magát az érzésnek, így a szeretetet a nem asszimilált cukor formájában a vizeletében adja ki magából.

A megoldás


A megoldás, a lelki szintű feldolgozás és feloldás, ami a cukorbetegség esetében a szervezet romlását, szövődmények kialakulását előzheti meg, ott kezdődhet, hogy a beteg ráébred, hogy hozzáállásán érdemes változtatni annak érdekében, hogy átengedje magát a szeretet érzésének, mind az adás, mind a kapás terén. A következő lépésben igyekezzen megtalálni a helyes középutat a közelség és távolság között, befogadás és lemondás között, így az elfogadásban és önátadásban ismerje fel, élje meg a szeretet lehetőségeit.

forrás: macos


konkretizálnám a cukorbeteg nem gondolja h szerethető ! születése jogán
ismétlem ......születése jogán mindenki aki vállalta az életet... szerethető bármilyen is.. tehát mond el újra rosszullét esetén és gyakran gondolkozz el ezen
nem azért kapsz szeretetet mert ezt vagy azt akarok tőled hanem mert élsz ! szerethető vagy ...
mert nem azért nem kapsz szeretet mert nem vagy szerethető, hanem mert én nem merlek szeretni
téged születésed jogán megillet a szeretet mert szeretetben fogantál s vállaltad az életet
valójában a szeretet szökőkútjai vagyunk mind ezért születtünk meg , és ezért élünk
 

tibet661222

Állandó Tag
Állandó Tag
A testmozgás mindenféleképpen egészséges, megfelelő mértékben, természetesen.
Nagyon hasznos segítő a cukorbetegségnél pl. a babérlevél használata, ahol csak lehet. Paradicsomos mártásokban, levesekben, főzelékekben, húsoknál is lehet használni. Olyan anyagok vannak benne, mint ami az inzulinban is van.
Másik hasznos segítő a Grape-fruit, illetve a gapefruit lé, immunerősítő, antibakeriális hatású, továbbá a grapfruitmag kivonat cseppek ismerőseim körében beváltak a cukorbetegségnél. Nem a diéta helyett, inkább vele együtt.
Cukorbetegségre kiváló a NYERS csicsóka - a Kárpát-medencei "krumpli". Csak meg kell pucolni és ehető.
Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.
Szárított áfonyakóró
Felhasználása: Az áfonya ágait levelestől levágjuk, kiszárítjuk. A szárát és a leveleket feldaraboljuk, majd teaként felhasználjuk forrásban levő vízben. Az áfonya szárában magas az inzulin tartalom, és segít a cukorszintet a normális határon belül tartani - az így továbbra is ingadozik, de egészséges kereteken belül. Ajánlották, kipróbálták, évek óta használják.
 

kiszhalasz

Állandó Tag
Állandó Tag
Néhány éve kiderült, hogy 2-es cukros vagyok. 26-os értékekkel kerültem az orvoshoz. Azonnal gyógyszer majd inzulin (az elsővel egy órán keresztül küzdöttem sírva)
Majd ráleltem Szendi Gábor Paleolit (zöld) könyvére. Azonnali átállás, pár hónap után inzulin és gyógyszerek elhagyása, minusz 32! kg, szívgyógyszerek elhagyása (doki szerint életmentő lenne most azonnal abba hagyni őket) reflux megszűnése.
Aki hezitál, annak nagyon tudom ajánlani. Nem drágább ha az ember ésszel csinálja. Nem eszem azóta szemetet, és nagyon jól vagyok. Ha1C-m tökéletes, általában 4-5 közötti értéket mutat. Vérnyomásom azóta inkább alacsony, holott volt, hogy 240 is volt.
 

Hexe54

Kitiltott (BANned)
Ez a legrosszabb megközelítés

Ez szuper ám, igy beirni, minden alátámasztás nélkül, hogy izé, ez a legrosszabb. Miért? Min alapszik ez a vélemény? Adatok? Tények??

Van egy reprezentativ svájci felmérés több tizezres populációval amelyik 40 g/hét fehérjeoptimumot hoz ki - igaz nem olyan bontási megközelitésben, hogy cukros/nem cukros.
 

kiszhalasz

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez szuper ám, igy beirni, minden alátámasztás nélkül, hogy izé, ez a legrosszabb. Miért? Min alapszik ez a vélemény? Adatok? Tények??

Van egy reprezentativ svájci felmérés több tizezres populációval amelyik 40 g/hét fehérjeoptimumot hoz ki - igaz nem olyan bontási megközelitésben, hogy cukros/nem cukros.
egy bejegyzéssel feljebb ott vannak az érveim, orvosi papírokat em csatolok ha nem baj.
az orvosom viszont egy konferencián az én esetemet mutatta be többek között.
ezen kívül pl dr. Szendi Gábor rengeteg tudományos kutatása is ezt igazolja.
 

kiszhalasz

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez szuper ám, igy beirni, minden alátámasztás nélkül, hogy izé, ez a legrosszabb. Miért? Min alapszik ez a vélemény? Adatok? Tények??

Van egy reprezentativ svájci felmérés több tizezres populációval amelyik 40 g/hét fehérjeoptimumot hoz ki - igaz nem olyan bontási megközelitésben, hogy cukros/nem cukros.
itt a legtöbb infó elérhető és követendő annak aki meg akar gyógyulni a kettesből. nekem és sokunknak sikerült.
http://www.tenyek-tevhitek.hu/tartalom.htm#ps
 

kiszhalasz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Állandóan éhes vagyok... a diétát nagyon nehezen tudom tartani, ennek következtében 10 alá ritkán megy az éhgyomros cukoreredményem. Most mindenféle gyógyteákat iszom, ezek segítenek egy kicsit féken tartani a cukromat. Nagyon sokat várok a diabetológiai szakrendeléstől. Remélem ellátnak pár jó tanáccsal.
Üdv. Csilla
Diabetológián gyógyszereket vagy inzulint fogsz kapni, meg buta diétát.
Én ajánlom neked a paleolit táplálkozást, mert nemcsak fogyni lehet vele, de helyreáll a vércukor szintje és sok minden egyéb betegség is (pl reflux és sok más)
Rengeteg pozitív hatása van a testünkre és nem kell éhezni sem.
 

Hexe54

Kitiltott (BANned)
Diabetológián gyógyszereket vagy inzulint fogsz kapni, meg buta diétát.
Én ajánlom neked a paleolit táplálkozást, mert nemcsak fogyni lehet vele, de helyreáll a vércukor szintje és sok minden egyéb betegség is (pl reflux és sok más)
Rengeteg pozitív hatása van a testünkre és nem kell éhezni sem.


2-s typ. diabetes betegek 80 %-a teljesen normális lesz - ha lefogy 25-s BMI alá. Akármilyen módszerrel.

Az lehet, hogy Szendi ezt irja - ismerem az irást - viszont tumoros megbetegedések megelözésére tényleg a heti 40 g fehérjebevitel az optimális.
 

njulianna

Állandó Tag
Állandó Tag
MÁKOS BUKTA
/kb. 30 db/

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt, 2 dl 1,5 %-os tej, 1 db tojás, 2 db tojássárgája, 2 dkg fruktóz, 8 dkg Delma light margarin, csipet só, citromhéj. Kovászhoz: 1/2 dl 1,5 %-os tej, 2 dkg fruktóz, 3 dkg liszt, 3 dkg élesztő. A kovászt elkészítjük és kelesztjük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, a tejben elkevert tojások sárgáját, a citromhéjat, az egész tojást, a fruktózt, végül a megkelt kovászt. Jól összedolgozzuk, tetejét meglisztezzük és meleg helyen, letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk és megkenjük a máktöltelékkel. /A mák tölteléket lásd mákos kalácsnál./ Buktákat formázunk belőle. Jól kikent tepsibe rakjuk, minden darabot megkenünk olvasztott margarinnal. Kicsit pihentetjük, majd mérsékelt lángon sütjük. Ilyen módon készíthetünk ízes, túrós, diós buktát is.

A tészta és a kovász tápanyagtartalma: 10910 kJ/2598 kcal, 91,5 g feh., 56,8 g zsír, 427,2 g szénh. Máktöltelék tápanyagtartalma: 6465 kJ/1542 kcal, 45,6 g feh., 81,2 g zsír, 154,9 g szénh. Összes tápanyagtartalom: 17375 kJ/4140 kcal, 137,1 g feh., 137,9 g zsír, 582,1 g szénh. 1 db tápanyagtartalma: 579 kJ/138 kcal, 4,5 g feh., 4,5 g zsír, 19,4 g szénh.
Szia! Kérdeznék töled ezt a buktát te már elkésziteted vagy csak a receptet irtad le mert ugyanis én olvastam hogy csak a cukortol kell meg az élesztő!
 

Citrin17

Állandó Tag
Állandó Tag
2-s typ. diabetes betegek 80 %-a teljesen normális lesz - ha lefogy 25-s BMI alá. Akármilyen módszerrel.

Az lehet, hogy Szendi ezt irja - ismerem az irást - viszont tumoros megbetegedések megelözésére tényleg a heti 40 g fehérjebevitel az optimális.
Így igaz. Arról nem is beszélve, hogy a marhahúsnak nagyon magas a glikémiás terhelése. Azaz nagy inzulinlöketet használ el. A feldolgozott húskêszítmények pedig szinte mindig tartalmaznak dextrózt-sok más hulladék mellett.
 
Oldal tetejére