Tudomány - áltudomány

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
De Umaksuman fórumtársunk szerint a tudomány: "Folyamatosan és kritikusan vizsgálják mind a módszereket, mind az elért eredményeket, és ha bármelyikben hibát találnak, azt közzé teszik, megoldási javaslatokat dolgoznak ki ellene, és az elfogadott javaslatokat végre is hajtják!"
Ha elfelejtetted volna, "Umaksuman fórumtársunk" ezt az állítását éppen a te korábbi hozzászólásoddal tudta alátámasztani. És ez a mostani hozzászólásod sem cáfolja azt, hiszen a "beetetést", az emberek kábítását nem a tudomány csinálja, éppen ellenkezőleg, a reális tájékoztatáshoz szolgáltat megalapozott adatokat. Azért pedig, hogy ezeket sokan nem hajlandók tudomásul venni, első sorban éppen azok a hiszékeny és felelőtlen emberek a felelősek, akik az egyoldalúan tálalt információkon alapuló elvakult tudományellenes propagandát kitalálják és/vagy terjesztik.

És hát sajnos vannak olyan gyógyszerek,amik függőséget okoznak,és nem gyengén.Akit hozzá szoktattak,mint pl: Rivotril,Xanax,vagy a Frontin-hoz,onnan bizony nagy nehezen tud lejönni,mint a kábitószer!
Ha nem veszi be az adagot szédül,ideges,feszült,RR emelekedés,de sziv "remegést" is produkálhat!
Tudom, @Csillagözön-nek hiába is magyaráznám, de neked tudnod illene: azok a betegségek, amik ellen ezeket a szereket használják, viszont öngyilkossági késztetést, vagy súlyos epilepsziás rohamokat okoznak, a hozzászokást, vagy általánosságban a "ne árts" elvének teljesülését ennek figyelembevételével kell megítélni.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
"Sara Lazar, a Massachusettsi Általános Kórház és a Harvard neurológus professzora az elsők között volt, akik a meditáció és tudatosítás eddig tudományosan fel nem tárt mechanizmusait tanulmányozták, az agy digitális leképezésével. Amit felfedezett, az teljességgel meglepte - éspedig az, hogy a meditáció gyakorlatilag képes megváltoztatni az agyat.
Igen, ez is egy tudományos vizsgálat, meglep, hogy éppen te hoztad ide.;) Publikációi (pl. "Mindfulness practice leads to increases in regional brain gray matter density", vagy "Meditation experience is associated with increased cortical thickness") megmutatják, hogy a régi tudósok, és a dogmáikat ma is vakon követők kijelentéseivel ellentétben a tapasztalt hatások mögött anyagi, objektíven érzékelhető és mérhető agyi változások állnak, és ezek a változások mindenféle misztikus hókuszpókusz, mantrázás és kántálás nélkül is elérhetők.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Miért, szerinted kinek kellett volna bevezetnie? Egy szakmához, klubhoz, vagy bármi más közösséghez való tartozás elbírálásának joga mindig is az adott közösségé volt. Vagy felétek tán a rabbi írja a keresztlevelet, a migráncs ad magának letelepedési engedélyt a zemberek közé?:)


Mondod ezt te, aki a tudományról csak az áltudósok önreklámozó, szerecsenmosdató videóiban hallottál valamit harangozni. A valóságban viszont a tudományos kutatók nem azt mondják egy jelenségre, ami nem fér bele bármibe, hogy áltudományos, hanem azt, hogy nézzük meg, hátha van valami alapja. Aztán ha az derül ki, hogy nincsen, akkor nem mondják azt a süket hiszékenyeknek, hogy van. Ez szerintem nem lényegtelen különbség.
Attól pedig, hogy valaki természetgyógyász, nem biztos, hogy hülye is. Ha már felmarkolta a lóvét, természetesen orvoshoz küldi a kuncsaftot, hiszen tudja, hogy az ő kezelése semmit sem ér. Aztán ha a doki meggyógyítja a beteget, akkor ő bármikor elhitetheti vele, hogy a gyógyulás az ő "alternatív terápiájának" köszönhető, ha meg nem, akkor egyértelműen az orvos lesz a hibás.:D


A kuruzslók "gyógyhatású készítményeinél" pedig nem is írják le a mellékhatásokat, nem azért, mert nincsenek, hanem mert a törvény erre nem kötelezi őket. Ha viszont leírják, mint a törzskönyvezett gyógyszerek esetében, akkor a betegnek lehetősége van tájékozottan dönteni arról is, hogy egy nagy valószínűséggel halálos betegség kezelését megkockáztatja-e egy lényegesen kisebb valószínűséggel halálos mellékhatást okozó szerrel.


És ha leírják, akkor mi van? Írni manapság szinte mindenki tud, a kuruzslóktól pedig nem követelik meg, hogy igazolják is, amit leírtak. A törzskönyvezett gyógyszerek gyártóitól viszont igen, és ezt - amint azt a hozzászólásaitok is bizonyítják - rendszeresen ellenőrzik is, következetesen szankcionálva az esetleges csalásokat.


Tényleg, ki? A gyógyszergyártók nem, hiszen ők kuruzslószereket nem gyártanak és árusítanak, ezt meghagyják az arra hivatottaknak. A kuruzslók sem, hiszen ha csak az ő hatástalan, vagy éppenséggel káros hatásokkal rendelkező "gyógyszereik" lennének a piacon, hamar kifogynának az ügyfelekből.


Biztos, hogy jól emlékszel? Jézus, Mohamed, vagy Lao-ce szerinted diktátor volt? Nem látsz semmi különbséget az igazság kizárólagosságára, és a hazugság kizárólagosságára irányuló törekvés között?


És ezeket a következtetéseket miből vontad le? Hiszen ilyesmit sem tudományos írásokban, sem az én hozzászólásaimban nem olvashattál. Vagy csak írni szoktál, olvasni nem?
:rohog::cool::rohog:
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Általában tudok néhány választ, és azt szeretném elérni, hogy némi gondolkodással te is rájöjj még néhányra azon kívül, amit az ilyen írások a szádba rágnak. Íme egy példa: szerinted ezek a mondatok – "a gyógyszerek több kárt okoznak, mint hasznot", illetve "vannak gyógyszerek, amik nem rendeltetésszerű használat esetén több kárt okoznak, mint hasznot" ugyanazt jelentik?

Már a rendeltetés szónál meg is állhatunk.Nem Szendi Gábort idézek,
hanem egy orvost: Ben Goldacre: " Nem tudhatjuk a gyógyszerek valódi hatását,meglehet naponta irunk fel...."
Egy orvos,aki becsapva érzi magát..!!
Lám-lám,a bizonyitékokon alapuló orvostudomány itélete...

De hogy idézzek a videóból:
" Mindez nem csak a rákkutatás nagyon száraz preklinikai alapkutatásainál fordul elő. Megtörténik a nagyon is valós, hús és vér akadémikus orvoslásban is. 1980-ban kutatásokat végeztek a lorcainide nevű gyógyszerrel. Ez egy anti-aritmiás szer, mely elnyomja a szívritmus zavart. Az elmélet az volt, hogy az embereknek egy szívroham után nagyon valószínű, hogy szívritmuszavara van, így ha adunk nekik egy gyógyszert, ami elnyomja rendellenes szívritmust ez növelni fogja a túlélés esélyét. A fejlesztés korai szakaszában csináltak egy kis kísérletet alig száz beteggel. Ötven beteg kapott lorcainidet, közülük tízen meghaltak. Másik 50 beteg kapott egy cukortabletta placebót, melyben semmilyen aktív hatóanyag nem volt, és közülük csupán egy halt meg. Ezt a szert tehát joggal tekintették bukottnak, és a kereskedelmi fejlesztése leállt. És mivel leállt a kereskedelmi fejlesztése, a kísérletet soha nem publikálták.
Sajnos a következő öt-tíz év folyamán más cégeknek szintén az az ötlete támadt, hogy kezelni kell a szívritmus zavarokat azoknál, akiknek szívrohama volt. Ezeket a gyógyszerek piacra dobták. Felírták sok betegnek hiszen a szívroham igen gyakori, és igen sokáig tartott számunkra, mire megtudtuk azt, hogy ezek a gyógyszerek az okozói a nagyobb arányú halálesetnek. Mielőtt észleltük volna a veszélyeket több mint 100.000 ember halt meg feleslegesen Amerikában az anti-aritmiás gyógyszerek alkalmazása miatt.

1993-ban azok a kutatók, akik az 1980-as tanulmányon dolgoztak, publikáltak egy mea culpa-t, bocsánatkérést a tudományos közösség felé, amelyben azt mondták, "Az 1980-ban végzett kutatásban, azt hittük, hogy a megnövekedett halálozási arány a lorcainide csoportban csupán a véletlen hatása." A lorcainide fejlesztését kereskedelmi okokból leállították, és ezt a tanulmányt soha nem tették közzé. Ez egy jó példa a "publikáció elfogultságra." Így hívjuk ezt a jelenséget, amikor a nem túl hízelgő adatok elvesznek, nem publikálják őket, elhagyják őket. Azt mondják, hogy az itt leírt eredmények "korán figyelmeztethettek volna a későbbi problémára."

Ezek a történetek alapvető tudományról szóltak.
De a probléma a negatív eredményekkel, melyek eltűnnek, még mindig létezik.
Tulajdonképpen annyira elterjedt, hogy a gyökerét ássa alá a bizonyítékokon alapuló orvoslásnak. Van egy reboxetine nevű gyógyszer, ezt a gyógyszert én is felírtam. Ez egy antidepresszáns. Én egy meglehetősen alapos orvos vagyok, minden tanulmányt elolvastam amit erről a gyógyszerről találtam. Olvastam egy olyan tanulmányt miszerint a reboxetine jobb, mint a placebo. Három másikat is elolvastam, melyek arról szóltak, hogy a reboxetine van olyan jó mint a többi antidepresszáns. Mivel a páciensemnek nem voltak jók a többi antidepresszánsok, azt gondoltam a reboxetine talán jó lesz. Próbáljuk ki. Kiderült, hogy félre lettem vezetve. Valójában hét kísérletet végeztek el, összehasonlítva a reboxetinet a placebo cukor tablettával. Egyik kísérlet pozitív volt, és ezt közzétették, a másik hatot ahol az eredmény negatív volt, nem publikálták. Három kísérletet tettek közzé melyben a reboxetine más antidepresszánsokkal hasonlították össze, amelyekben a reboxetine pont olyan jónak bizonyult, mint a többi. Ezt publikálták, viszont háromszor annyi betegről gyűjtöttek adatot, melyekben a reboxetine rosszabbnak bizonyult, mint a többi gyógymód, ezeket pedig nem tették közzé. Úgy éreztem, félrevezettek.

És ez ma is, most is megtörténik. Van egy Tamiflu nevű gyógyszer. A Tamiflura számos kormány milliárdokat költött, milliárd dollárokból készletezték. A Tamiflut pánikból készleteztük, abban a hitben, hogy ez csökkenteni fogja az influenza szövődményeit.
A szövődmény egy orvosi eufemizmus a tüdőgyulladásra és a halálra."

ime a videó:
https://www.ted.com/talks/ben_golda..._the_drugs_they_prescribe?embed=true#t-782467

Az már csak apró füllentés, hogy "az igen súlyos, nem ritkán halálos mellékhatásokat okozó koleszterincsökkentőket" akarnának szabadon vásárolhatóvá tenni. Ezzel szemben ugyanis a súlyos mellékhatásokat csak nagyon ritkán okozó sztatinok egyes, már régóta forgalomban lévő, és mindeddig biztonságosnak bizonyult fajtáinak kis dózisú kiszereléseiről volt szó. A véleményét a koleszterinszint csökkentéséről a szakma többsége pedig egyáltalán nem osztja, mert az olyan vizsgálatokon alapul, amik az előző hozzászólásodban idézett cikkben leírtak szerint hibásnak minősültek, a mellette szóló jó minőségűnek ítélt tanulmányokat pedig figyelmen kívül hagyja.
A koleszterin dogma megdőlt!
Prof. Dr. Papp Lajos videója,hallgasd/hallgassák a 10 perc 38 mp.-től - 17 perc 27 mp.-ig.
Megfogalmazásai igen csak kemények,de elgondolkodtatóak..!!

 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Már a rendeltetés szónál meg is állhatunk.Nem Szendi Gábort idézek,
hanem egy orvost: Ben Goldacre: " Nem tudhatjuk a gyógyszerek valódi hatását,meglehet naponta irunk fel...."
Egy orvos,aki becsapva érzi magát..!!
Lám-lám,a bizonyitékokon alapuló orvostudomány itélete...
Lám-lám, ebből is látszik, miért ciki, ha valaki valamit csak az ellenzői által kimazsolázott rész-idézetekből ismer. (Pl. az általad idézett mondat folytatása: "..., amíg nincs hozzáférésünk az összes információhoz".) De ha ezek alapján is hajlandó vagy Ben Goldacre-t megbízható forrásnak elfogadni, akkor javaslom, próbáld első kézből megismerni a véleményét. Az írásai rendszerint megjelennek a neten, a "Rossz tudomány" című könyve pl. magyarul is fent van. Ő nálam objektívebben, türelmesebben, és sokkal szakszerűbben tudja elmagyarázni azt, amit én itt próbálok megértetni veled. Ebben a videóban pedig ha mond egyáltalán ítéletet a bizonyítékokon alapuló orvostudományról, az semmiképpen sem az, hogy indokolt lenne helyette a tudománytalan, vagy az áltudományon alapuló orvoslást választani.

A koleszterin dogma megdőlt!
Prof. Dr. Papp Lajos videója,hallgasd/hallgassák a 10 perc 38 mp.-től - 17 perc 27 mp.-ig.
Szendi ezt írta: "a koleszterinszintet nem is kéne, sőt ártalmas csökkenteni", és ez ugyanúgy nem igaz, mint a te korábbi kijelentésed arról, hogy a gyógyszereknek haszna nincs, csak kára van. A videóban Papp professzor is cáfolja mindkét állítást. Az általa hivatkozott vizsgálat ("Statins use and coronary artery plaque composition: Results from the International Multicenter CONFIRM Registry" in Atherosclerosis, 2012. Aug. 24.) - amint a címe is mutatja - nem a koleszterinszint csökkentésének hatásait vizsgálta általában (és főleg nem a kórosan magas koleszterinszintét), hanem egy konkrét koleszterinszint csökkentő gyógyszer mellékhatásait, és semmi olyan információt nem tartalmaz, ami alapján eldönthető lenne, hogy a kimutatott problémákat a szer mellékhatásai, vagy a koleszterinszint csökkenése okozta-e. Ezzel szemben a kórosan magas koleszterinszint csökkentésének pozitív hatásait több vizsgálat is kimutatta, ezt Papp professzor is megerősítette a videóban az öröklötten magas koleszterinszint esetében. (Persze itt huncutkodott egy kicsit, mert addig sem a gyógyszerek hatásosságáról volt szó, hanem arról, hogy a pozitív hatások hogyan aránylanak a negatívakhoz. A másik huncutság a cukorbetegséggel kapcsolatos kijelentéseiben volt. A negyven-egynéhány százalékos emelkedés, amit említett, ugyanis relatív százalék volt. Egy ezt vizsgáló, több mint 46000 emberen végzett kutatás ("What proportion of symptomatic side effects in patients taking statins are genuinely caused by the drug? Systematic review of randomized placebo-controlled trials to aid individual patient choice", in European Journal of Preventive Cardiology, 2014 március, amiben egyébként a korábban említett Ben Goldacre is közreműködött) szerint például ez abszolút értékben mindössze 0,5 %-os növekedés, ráadásul több mint 37000 esetet vizsgálva pont ekkora csökkenést mutattak ki a sztatinokat szedő diabéteszeseknél a szív- és érrendszer problémák okozta halálozásban.) Papp professzor abban is a bizonyítékokon alapuló orvostudomány véleményét tolmácsolta, hogy a kórosan magas koleszterinszint csökkentésének elsődleges eszköze az életmód, a mozgás, és a helyes táplálkozás kell hogy legyen. De ha erre valaki nem képes, vagy nem hajlandó, akkor sem mondják neki, hogy dögöljön meg. Ekkor segítenek a gyógyszerek. És azok, mint minden szer, aminek biológiai hatása van, mellékhatásokkal is rendelkeznek. Ha pedig nem rendeltetésszerűen, feleslegesen vagy túladagolva alkalmazzák őket, az utóbbiak felülmúlhatják az előbbit. A professzor szerintem helyesen mutatott rá a praktizáló orvosok - akiknek az orvostudomány eredményeit alkalmazniuk kellene - felelősségére is. Visszautalva Ben Goldacre kijelentésére, ha a munkájuk végzéséhez szükséges tudományos ismeretek, információk nem hullanak maguktól az ölükbe, hát tessék megkeresni azokat! Arra viszont sem Goldacre doktor, sem Papp professzor nem biztatja kollégáit, hogy munkájukhoz tudománytalan, vagy áltudományos információkat használjanak fel.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudomány-áltudomány....kit érdekel,de a beteg meggyógyult,és nem történt csonkolás,égetés,sugárterhelés.....!
Ép,és egészséges maradt,mert a szervezetünk képes az öngyógyitásra,ahogy Prof.Dr Papp Lajos mondja: " A csoda sem a gyógyszerben,sem az orvosban nincs.
Csoda az emberben van! Ez a csoda a Teremtőtől kapott Öngyógyitó Csoda!!"
Ez a férfi a GNM ismeretében gyógyult meg!!

 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudomány-áltudomány....kit érdekel,de a beteg meggyógyult,és nem történt csonkolás,égetés,sugárterhelés.....!
Ép,és egészséges maradt,mert a szervezetünk képes az öngyógyitásra,ahogy Prof.Dr Papp Lajos mondja: " A csoda sem a gyógyszerben,sem az orvosban nincs.
Csoda az emberben van! Ez a csoda a Teremtőtől kapott Öngyógyitó Csoda!!"
Ez a férfi a GNM ismeretében gyógyult meg!!
Megint egy videó... kit érdekel, ha a betegeknek csak 0,001%-a gyógyul meg így, a többi pokoli kínok közt, elevenen elrothadva hal meg? Mert azt Prof.Dr Papp Lajos elfelejtette mondani, hogy a szervezetünk öngyógyító képessége igencsak korlátozott. (Ha ez nem így lenne, neki sem kellett volna élete nagyobb részét orvosként eltöltenie, helyette hódolhatott volna kedvenc hobbijának, a politikai sámánkodásnak.:)) A csoda pedig definíciója szerint egyszeri, megismételhetetlen esemény, nem követ törvényszerűségeket, sőt, éppenséggel azok ellenére következik be. Ennél fogva persze teljesen megalapozatlan az a sokféle "népi vallásosságban" elterjedt hiedelem is, miszerint különböző mágikus praktikákkal (áldozat, imádság, önsanyargatás, stb.) rá lehetne kényszeríteni az istenségeket arra, hogy az általuk, vagy más istenségek által alkotott törvényeket megsértve csodát tegyenek. Nem véletlenül mondja a közmondás: Segíts magadon, és az Isten is megsegít.
(És megint csak a poén kedvéért: az orvos talán nem ember? És ha minden ember képes csodára, akkor "a rák" spontán remissziójának megfigyelt 0,001%-os aránya nem annak következménye, hogy minden gyógyító csodára 100000 betegítő csoda jut? Akkor ott vagyunk, ahol vagyunk: már csak az orvos segíthet.:))
Azt pedig tudhatnád, hiszen rendszeresen ilyen forrásból tájékozódsz: ha az ezoterikus reklámokat és jutyubos videókat nézzük, azok szerint a petróleum ivástól kezdve a szenteltvizes borogatáson át a vudu ráolvasásig nincsen olyan "terápia", aminek ismeretében valaki ne gyógyult volna meg. És még egyszer: az ilyesmi definíció szerint nem csoda, hanem - legalábbis a terjesztői szerint - valamilyen praktika törvényszerű következménye.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Budai L. Károly: Betegségeink valódi okai
Gyógyulási esélyeink
Vigyázz, a végén még megszólnak, hogy felcsaptál fogadatlan prókátoromnak.:rohog:
Hiszen ez a videó is igazolja azt, amit írtam: nincs olyan marhaság, amit jutyubos videóval ne lehetne "bizonyítani". Nézd meg ezeket is, bizonyítják, hogy a NGM csak mese, az igazi gyógyító erő a petróleumban, a szentelt vízben, meg a vuduban van.;)





Csak éppen a te videódhoz hasonlóan nem igazán kapcsolódnak az eddig tárgyalt témához, hiszen sem azt nem igazolják egy nem betegesen hiszékeny ember számára is hihetően, hogy ezek a módszerek hatásosabbak, vagy bármiben jobbak lennének tudományos bizonyítékokon alapuló gyógyászatnál, sem azt, hogy a tudományhoz bármi közük lenne. Így elvitatkozgathatunk akár a világ végéig is, hogy ha kifogysz az érvekből, mindig bedobsz egy újabb mesefilmet.
Persze Ben Goldacre videóját azóta sem nézted végig, ugye? Hát az említett könyvét legalább elkezdted olvasni? (Igaz, abban nincsenek képek.:D)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A bölcs Tibi atya válaszol:
- Igaz, hogy szenteltvizes beöntéssel ki lehet űzni az emberből a gonoszt?
- Igen. Csak kissé macerás odabent elkapni, hogy a fenekébe dughassuk a csövet.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr Gelléri Julianna: Öntsünk tiszta vizet az alternativ tudományok poharába

"Akadémikus orvostudomány: Akad: Megrekedt egy olyan szinten,hogy csak amit a Tudományos Akadémia kimondott,amit központilag megengedett,az működik...")

Ajánlom mindenki figyelmébe,aki nem tud részt venni különböző eseményeken,és csak a világhálón tud tájékozódni,különböző honlapok (youtube,vntv stb.)segitségével!

http://www.vntv.hu/2017/01/ontsunk-tiszta-vizet-az-alternativ-tudomanyok-poharaba/
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr Gelléri Julianna: Öntsünk tiszta vizet az alternativ tudományok poharába

"Akadémikus orvostudomány: Akad: Megrekedt egy olyan szinten,hogy csak amit a Tudományos Akadémia kimondott,amit központilag megengedett,az működik...")
A helyedben én vigyáznék az ilyen poénokkal. Előfordult már a fórumon, hogy valaki "véresen komolyan" vette az efféle "alternatív nyelvtudományos" szöveget.:D
Azért az is bájos, hogy a hölgy az akad-émikus;) rendszerben szerzett doktoriját használja a hiszékeny balekok magához édesgetésére. Úgy látszik, a "gyorstalpaló" tanfolyamok "liszence";)- bizonyítványaival már a nyugdíjas nénikéket sem lehet elkápráztatni.:)
Egyébként maga a téma kiválasztása tökéletes, ez az áltudomány tipikus esete. Spekulatív úton kialakított rendszer tudományos igényű gyakorlati ellenőrzés nélkül, a tudományosság látszatának keltéséhez mások kutatási eredményeiből mazsolázva ki a látszólag őket igazoló részleteket. Az óhatatlanul felmerülő kérdés - hogy ha a módszereik valóban működnek, mi akadályozza meg az akad-émikus;) rendszert abban, hogy befogadja őket - megválaszolására pedig ott a jól bevált Régi Germán Ideológia: a csúnya gonosz zsidók eltitkolják a zemberek elől a szép szőke árja Jézuska ingyenes adományát, így akarva kipusztítani őket.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Újbeszél szótár: bankrabló=alternatív betétes, macska=alternatív házinyúl, kontár=alternatív mester, fekete=alternatív fehér, tudatlanság=alternatív tudomány, kuruzslás=alternatív orvoslás
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr Dergez Tímea:
A ganoderma és a spirulina sejtszintű gyógyhatásai




A Ganodermá-t milyen problémára alkalmazták és alkalmazzák ma is??

1., Vérnyomás
- Magas RR
- Magas koleszterin
- Trombózis,Embólia
2., Cukorbetegség
3., Tumoros megbetegedések
4., Idegrendszeri kórképek (Parkinson-kór, Alzheimer-kór)

"A Pecsétviasz gomba tényleges értéke nem igazából 1-1 konkrét betegség gyógyitásában rejlik,hanem abban,hogy normalizálja a szervek általános működését,
erősiti az immunrendszert." (Chang,2000)

(Fogadatlan prókátor,haha :rohog:Még mindig okozol meglepetéseket..)





 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Más.

Az alábbit meg lehet nézni, és meg lehet kérdezni a "hivatalos" tudományt, hogy ugyan mikor vakkant már valamit? Ez már a sokadik "több, mint érdekes" dolog az Antarktiszon.......

".......Már eddig is számos kétes eredetű hír szól arról, hogy különös dolgok bukkannak ki a déli sarkvidék olvadó jegéből. Többször felröppent a hír elveszett városokról, titkos náci bázisok bejáratáról, vagy éppen földönkívüli támaszpontokról, vagy hangárokról. Hogy mi az igazság ebben a kérdésben, szinte lehetetlen megállapítani. Az a pár kutató pedig, akik az Antarktiszon kutakodnak, inkább a saját dolgaikkal foglalkoznak, és még ha találnának is valami szokatlant, inkább megtartanák maguknak a tudást, mintsem hogy meghurcoltassák magukat a befolyásos, vaskalapos tudósokkal...."



A mesterségesnek tűnő struktúrát a Google Earth térképén a következő koordinátákon lehet megnézni: 74 ° 35'39.74 "S 164 ° 54'44.56" E
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr Dergez Tímea:
A ganoderma és a spirulina sejtszintű gyógyhatásai
Kösz a tippet, ez tényleg érdekes eset az áltudományok területén. A hölgy ugyanis valóban végzett tudományos kutatói munkát is, ezt szakmai publikációi tanúsítják. De “ganoderma” és “spirulina” címszavakkal egyetlen tudományos publikációja sincsen az egyetemi adatlapján, és a neten sem találtam ilyet, viszont annál több a jutyubos videót, meg “étrendkiegészítő” reklámot. Amint pedig az egy korábbi hozzászólásodban beidézett cikkből is látszott, a tudományos kutatás módszertanának fontos része a korrekt publikáció, és annak szakmai megvitatása, a hibás, vagy éppen hamisított kutatási “eredmények” kiszűrése miatt. És mivel ez a feltétel ebben az esetben nem teljesül, viszont láthatóan te is hittél a doktori és adjunktusi cím keltette hamis látszatnak, szerintem ezt a témát is nyugodtan besorolhatjuk az áltudományosak közé.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Más.

Az alábbit meg lehet nézni, és meg lehet kérdezni a "hivatalos" tudományt, hogy ugyan mikor vakkant már valamit?
És mi akadályozott meg abban, hogy megkérdezd? Mert ha megkérdezted volna, mostanra már tudhatnád, hogy azon a térségen egy geológiai törésvonal megy át, ami tele van jég alatti vulkánokkal és utóvulkáni működési területekkel. Pl. a kérdéses ponttól kb. 25 kilométerre van a térség legnagyobb vulkánja, a Mt. Melbourne. Éppen ezért azon a területen nem csak pár kutató kutakodik, a legközelebbi nagy állomás (az olasz Zuchelli) szintén kb. 20 km-re van onnan, néhány kisebb, mint a Jangbogo vagy a Gondwana, még annál is közelebb.. A képen látható kerek “struktúra”:) nem néz ki semmivel sem mesterségesebbnek, mint egy kerek vulkáni képződmény. És mivel már egy 1999-es GoogleEarth felvételeken is látható (a “mostani” 2009-es), és egy állandóan jégmentes vízterületen van a jégmező közepén, nem valószínű, hogy több száz civil kutató évtizedeken át tévedett, és közvetlen közelről víz alatti vulkáni kúpnak nézte a műholdakról is jól látható, és a monitor előtt a karosszékben ülve tévedhetetlenül azonosítható “UFO-bázist”.:D
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
És mi akadályozott meg abban, hogy megkérdezd? Mert ha megkérdezted volna, mostanra már tudhatnád, hogy azon a térségen egy geológiai törésvonal megy át, ami tele van jég alatti vulkánokkal és utóvulkáni működési területekkel. Pl. a kérdéses ponttól kb. 25 kilométerre van a térség legnagyobb vulkánja, a Mt. Melbourne. Éppen ezért azon a területen nem csak pár kutató kutakodik, a legközelebbi nagy állomás (az olasz Zuchelli) szintén kb. 20 km-re van onnan, néhány kisebb, mint a Jangbogo vagy a Gondwana, még annál is közelebb.. A képen látható kerek “struktúra”:) nem néz ki semmivel sem mesterségesebbnek, mint egy kerek vulkáni képződmény. És mivel már egy 1999-es GoogleEarth felvételeken is látható (a “mostani” 2009-es), és egy állandóan jégmentes vízterületen van a jégmező közepén, nem valószínű, hogy több száz civil kutató évtizedeken át tévedett, és közvetlen közelről víz alatti vulkáni kúpnak nézte a műholdakról is jól látható, és a monitor előtt a karosszékben ülve tévedhetetlenül azonosítható “UFO-bázist”.:D


Jajjjjj!!! Hogy mindig ezek az UFO-k, meg paranormális jelenségek.....:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

Mintegy 13 millió oldalnyi titkos dokumentumot hozott nyilvánosságra a CIA


"......UFO megfigyelésekről, titkosszolgálati adatokról, pszichiátriai kísérletekről és különböző kutatásokról szóló dokumentumokat hozott nyilvánosságra a CIA. Mintegy 13 millió oldalnyi terjedelemben összesen 800 ezer aktát hozott nyilvánosságra az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség – írja mai cikkében a BBC.

A kevésbé szokványos dokumentumok között szó van a Stargate programról is, melynek keretében olyan emberek mentális erejét és különböző természetfeletti képességeit vizsgálták, mint Uri Geller.

A feljegyzésekből kiderül, hogy Geller képes volt részben lerajzolni ugyanazt a képet, amit egy másik szobában már elkészítettek úgy, hogy ő azt nem látta.
A dokumentumok tartalmaznak tovább repülő csészealjakról és láthatatlan tinta elkészítéséről szóló adatokat is – áll a BBC cikkében...."


És, még bennünket is belekevernek......:rohog::rohog::rohog:https://www.cia.gov/library/readingroom/search/site/hungary
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Jajjjjj!!! Hogy mindig ezek az UFO-k, meg paranormális jelenségek.....:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

Mintegy 13 millió oldalnyi titkos dokumentumot hozott nyilvánosságra a CIA


"......UFO megfigyelésekről, titkosszolgálati adatokról, pszichiátriai kísérletekről és különböző kutatásokról szóló dokumentumokat hozott nyilvánosságra a CIA. Mintegy 13 millió oldalnyi terjedelemben összesen 800 ezer aktát hozott nyilvánosságra az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség – írja mai cikkében a BBC.
Na, mesélj! Mit tudtál meg az UFO megfigyelésekről vagy a Stargate programról, ami ellentmond a CIA eddig ezekben a témákban kiadott dokumentumainak? Talán kiderült, hogy mégsem a haszontalansága miatt állították le az utóbbit, vagy mégis vannak bizonyítékaik arra, hogy az előbbiek földönkívüli űrjárművek?:D

Több, mint 22000 dokumentum. Jó böngészést. Majd szólj, ha találtál valami érdekeset.;)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, mesélj! Mit tudtál meg az UFO megfigyelésekről vagy a Stargate programról, ami ellentmond a CIA eddig ezekben a témákban kiadott dokumentumainak? Talán kiderült, hogy mégsem a haszontalansága miatt állították le az utóbbit, vagy mégis vannak bizonyítékaik arra, hogy az előbbiek földönkívüli űrjárművek?:D


Több, mint 22000 dokumentum. Jó böngészést. Majd szólj, ha találtál valami érdekeset.;)


Hiszen te is tudod, hogy a CIA egy komolytalan szervezet, és csak azért gyűjtött adatokat 13 millió !!! oldalon, 22 ezer dokumentumban, hogy a mi ketten megállapítsuk, hogy mekkora baromság ez az egész.....:rohog::rolleyes2::rohog::rolleyes2::rohog::rolleyes2: Az pedig, hogy eddig titkosítva volt, csupán feledékenység. Meg aztán most őszintén hoztak nyílvánosságra mindent. Semmit nem titkolnak el....:dr_4::D:dr_4::D:dr_4::D


Az alábbi esetet elég közelről ismerem. És képzeld, nem lehet az észlelőkre semmi negatív, vagy pejoratív jelzőt mondani.....



1986. november 25-én a Népszabadság című politikai napilapban egy teljes oldalon foglalkoztak egy Debrecen környékén észlelt különleges jelenséggel és természetesen ennek megnyugtató magyarázatával.



“A mentőautó rejtélye


Úgy tűnik, hogy jó pár rejtélyesnek tartott esetre a tudomány ma már magyarázatot tud adni. Nézzünk egy esetet, ami az idén történt.


Április 22-én éjjel a mentőknek vállficammal a debreceni 1. sz. Sebészeti Klinikára kellett szállítani egy hajdúnánási lakost. Este 10 óra után indultak. Hajdúdorogot elhagyva az út jobb oldalán egy nagy világító gömbre lettek figyelmesek, amely legalább akkorának látszott, mint a mentőautó.


A narancsszínű, világító gömbszerű test követni kezdte őket. Úgy becsülték, hogy körülbelül 30-40 méter magasan lebeg, és tőlük 100 méterre van. A gömböt körgyűrű vette körül, s a gömbből lángnyelvek csapódtak ki állandóan: ezek az ég felé lobogtak, kettő a gömb szélén, egy középen, és az ide-oda vándorolt.


Semmilyen hangot nem lehetett hallani, miközben a gömb követte őket. Az éjszaka borús volt, a csillagok nem látszottak, de eső nem esett, a látási viszonyok jók voltak. A gömb nem tágított mellőlük, pontosan követte a mentőautót és az előtte haladó zárt, sárga színű Nysa gépkocsit.


Tizenkilenc kilométeren át, 15 percig tartott ez a kíséret. Amikor megérkeztek Hajdúböszörménybe, a gömb hirtelen felgyorsított, majd egy erdősáv felett megállt, és lassan leereszkedett. Eközben olyan erős fényt árasztott, hogy a fák levelei jobban látszottak, mint nappal! Ezután újra sötét lett. A mentőautósok azt hitték, valamilyen katonai járművet láttak.


Miután a beteget a klinikán ellátták, újra visszaindultak mindhárman. Józsa község belterületére érve újra észrevettek egy kb. ugyanolyan, vagy becslésük szerint még nagyobb világító testet, de ennek már 6-7 lángnyelve volt. A gömb hihetetlen gyorsan áthaladt a község felett, s a lakatlan részen az út kivezetésénél “várt rájuk”.


Ismét felvette a gépkocsi sebességét, és követni kezdte. A bent ülők csodálkoztak a dolgon, és nem merték az URH-rádiót használni. Aztán elhatározták, hogy megállnak, de nem szállnak ki. A gömb kb. 5-10 km/órára lassított, de nem állt meg. ekkor éppen egy nagyfeszültségű vezeték alatt álltak.


A gömb áthaladt a drótok felett, közben olyan fényesen világított, hogy a drótfonatokat látni lehetett. A mentőautó újra elindult kb. 70 km/órás sebességgel – a gömb követni kezdte. Egy darabig követte az autót, majd nagyjából ugyanott leszállt, ahol az első. A második találkozás kb. 10 percig tartott, azután többé nem bukkant fel a jelenség.

A mentősök nem nézték meg, hogy mi van a leszállás helyén, mert a kocsiból tilos kiszállni, ha beteget visznek. Aznap hajnalban azonban egy másik útjuk alkalmával észrevették, hogy az erdősáv mellett ég a föld. Ezt már megnézték, de semmi olyat nem láttak, ami az égést táplálhatta volna: a harmatos fű fölött másfél méteres lángok csaptak fel.”


Hát, ez van......
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Hiszen te is tudod, hogy a CIA egy komolytalan szervezet, és csak azért gyűjtött adatokat 13 millió !!! oldalon, 22 ezer dokumentumban, hogy a mi ketten megállapítsuk, hogy mekkora baromság ez az egész.....:rohog::rolleyes2::rohog::rolleyes2::rohog::rolleyes2: Az pedig, hogy eddig titkosítva volt, csupán feledékenység. Meg aztán most őszintén hoztak nyílvánosságra mindent. Semmit nem titkolnak el....:dr_4::D:dr_4::D:dr_4::D
Ez fantasztikus. Meg sem nézted a linket, amit te magad ajánlottál? Az a több mint 22000 dokumentum a “Hungary” keresőszóra (ide mutatott a linked) adott találatok száma. Én találomra átnéztem belőle vagy fél tucat oldalt, de "úfós" vagy "paranormális" témát egyet sem láttam. Pedig a CIA már korábban is nyilvánosságra hozott ilyeneket, én az 1947-es fényes nappali tűzgömbről kerestem és találtam náluk UFO-észleléseket.

Hát, ez van......
De még mennyi.:D Pártunk és Kormányunk lapjában a nyolcvanas évek második felében már jócskán jelentek meg ilyen "hírek", és hát addig sem az igazság kútfejeként híresült el.:) Az akkori számok “kis színeseit” böngészve én is láttam már olyat, hogy pl. Voronyezs városának főterén négyméteres zöld ufonauták jelentek meg, és követelték, hogy a párttitkárral beszélhessenek, vagy egy magyarországi szovjet bázis közelében nagy zöld földönkívüliek malacot akartak lopni, de a gazda a moslékos kanállal elkergette őket. :rohog:
A "mentőautó rejtélye" pedig az ufó-észleléseknek egy jól ismert kategóriájába tartozik, mikor a jelenség követi a megfigyelőt, megáll, ha ő is megáll, ha megfordul, akkor pedig átmegy a másik oldalára. Ez a "nézd, hogy szaladnak a fák" effektus.:D Ilyenkor rendszerint a teliholdat, a felkelő vagy lenyugvó napot, egy fényes bolygót vagy csillagot, esetleg távoli lámpát látnak a vizuális megfigyelésben járatlan "szemtanúk", a környezetük pedig poénból még adja is alájuk a lovat. Aznap éjjel majdnem teljes telihold volt, ezért nagy valószínűséggel valaki azt nézte "ufónak", a többi "észlelő" pedig azóta is fetreng a röhögéstől, ha valakinek elmeséli a sztorit a böszme ufólátóról.:)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez fantasztikus. Meg sem nézted a linket, amit te magad ajánlottál? Az a több mint 22000 dokumentum a “Hungary” keresőszóra (ide mutatott a linked) adott találatok száma. Én találomra átnéztem belőle vagy fél tucat oldalt, de "úfós" vagy "paranormális" témát egyet sem láttam. Pedig a CIA már korábban is nyilvánosságra hozott ilyeneket, én az 1947-es fényes nappali tűzgömbről kerestem és találtam náluk UFO-észleléseket.


De még mennyi.:D Pártunk és Kormányunk lapjában a nyolcvanas évek második felében már jócskán jelentek meg ilyen "hírek", és hát addig sem az igazság kútfejeként híresült el.:) Az akkori számok “kis színeseit” böngészve én is láttam már olyat, hogy pl. Voronyezs városának főterén négyméteres zöld ufonauták jelentek meg, és követelték, hogy a párttitkárral beszélhessenek, vagy egy magyarországi szovjet bázis közelében nagy zöld földönkívüliek malacot akartak lopni, de a gazda a moslékos kanállal elkergette őket. :rohog:
A "mentőautó rejtélye" pedig az ufó-észleléseknek egy jól ismert kategóriájába tartozik, mikor a jelenség követi a megfigyelőt, megáll, ha ő is megáll, ha megfordul, akkor pedig átmegy a másik oldalára. Ez a "nézd, hogy szaladnak a fák" effektus.:D Ilyenkor rendszerint a teliholdat, a felkelő vagy lenyugvó napot, egy fényes bolygót vagy csillagot, esetleg távoli lámpát látnak a vizuális megfigyelésben járatlan "szemtanúk", a környezetük pedig poénból még adja is alájuk a lovat. Aznap éjjel majdnem teljes telihold volt, ezért nagy valószínűséggel valaki azt nézte "ufónak", a többi "észlelő" pedig azóta is fetreng a röhögéstől, ha valakinek elmeséli a sztorit a böszme ufólátóról.:)

Finoman fogalmazok, hiszen úgy is érteni fogod a megfelelő "definíciót". Nem mondasz igazat, és csúsztatsz, és kitalálsz meséket, melyet mint tudományos tényt próbálsz bemutatni.....

Azért megpróbálok a CIA dokumentumok oldaláról tudósítani:

/: https://www.cia.gov/library/readingroom/search/site/hungary :/
  1. DANUBE-83 HAJMASKER TRAINING AREA NORTH 221, HUNGARY
    TRAINING AREA NORTH 221, HUNGARY 25X1 1. (SWN) SIGNIFICANCE: ACTIVITY PROBABLY RELATED TO EXERCISE ... 'DANUBE-83 IS OBSERVED AT FOUR INSTALLATIONS IN HUNGARY; HAJMASKER TRAINING AREA NORTH 221 SZEKESFEHERVAR ... ARMY BARRACKS ZAMOLY 2/23 HUNGARY TATA BARRACKS AND DIVISION 25X1 HEADQUARTERS DOZAS GYORGY ...
Magyarul: https://www.facebook.com/rejtelyekszigete/posts/783872001629089
 
Oldal tetejére