Tudomány - áltudomány

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Eddig 2 nagyszülőm lett eltemetve "idő elött", mert olyan gyógyszereket írtak fel nekik amiket nem is kellett volna szedniük, mivel egymás hatását gyengítették, vagy okoztak nagyobb galibát mint amennyit segítettek (boncolási eredmények alapján mondom). Amikor 7-10 féle gyógyszert szedetnek be az orvosok a páciensel amiknek a fele kísérleti gyógyszer (minek persze nincs tudatában az illető), akkor azért az ember elgondolkozik, hogy most akkor az öregeken kísérleteznek mert nekik már úgyis mindegy? Ráadásul ez az a korosztály ami a legkiszolgáltatottabb .
Tudom hogy a halál (főleg ha gyors, békés és fájdalommentes) az gyakran megváltás már egyeseknek mint sem elkerülendő esemény, annak ellenére, hogy a szeretteiket nem akarnák elengedni az emberek. De ez esetben több szenvedést okoznak mint amennyit segítenének az orvosok a rászorulón, és az én hozzátartozóim nem az egyedelüi eset sajnos. De vannak más jellegű betegségek főleg a pszichoszomatikus amiken előszeretettel kísérleteznek ismereteim szerint.
Hozzáteszem nem minden orvos kísérletezik pénzért gyógyszercégeknek, vannak orvosok akik tényleg segíteni akarnak és valóban vannak gyógyhatású szerek amik nagyban meggönyítik a felépülést. Viszont lássuk be a nyugati orvostudomány első sorban a tüneteket kezeli, a kiváltó ok mindig csak másodlagos-harmadlagos, már ha egyáltalán foglalkoznak vele. Márpedig pont a kiváltó ok az amin első sorban segíteni kéne, viszont mivel ez sokszor (vannak kivételek!) lelki-érzelmi eredetű ezért nem foglalkoznak vele.
Szóval jobb ha kiegyensúlyozott lelki-mentális-testi életet élünk, mert ha nincs szerencsék és muszáj orvoshoz fordulni nem biztos, hogy segítség lesz a valódi problémánkra.

Néhány éve országunk egyik jeles klinikájának egyik belgyógyászati osztályán töltöttem el egy időt. A mellettem lévő ágyon egyik nap egy nyolcvanhoz közeledő férfit marasztaltak néhány napra. Jött az osztályos orvos, és felvette, rögzítette a férfi adatait. Többek között, hogy jelenleg milyen gyógyszereket szed. Tizenhétfélét !!! sorolt fel. Volt, amelyikből napi háromszor kettőt. /: Még kapott hozzá...:(:/ A tizedik körül már mosolyogtam, és azt gondoltam, az orvos is túlzásnak fogja tartani. De, tévedtem. Ő ezt olyan komolyan vette, ahogyan egy materialista alapon tanult orvoshoz illik.

És ezt nem pejoratív értelemben gondolom. Ahogyan írtad. Nem az orvosok hibásak, a materialista világnézet - amely a valóságban rég megbukott - okozza a sok, ill. nagy galibát.

Ezért van a tüneti kezelés, ezért nem tudják megállapítani a betegségek okait. Ezáltal gyógyítani sem.....tisztelet a kivételnek, elsősorban a sebészeknek, de a többi lelkiismeretes orvosnak is!!!

Egy minapi példával lehet a legjobban szemléltetni, hogy mi is a helyzet.

".....Nem jogerősen egy év börtönbüntetést kapott Dávid Tamás, két évre felfüggesztve, kuruzslásért. Az állatorvos ugyanis 2010 és 2015 között rákos betegeket kezelt életmódváltással és intravénás C-vitaminnal. 1964-ben szerzett állatorvosi diplomát, de semmilyen más képesítése nem volt, így természetesen nem kezelhetett volna sem rákos, sem másmilyen betegeket.....

.......Az ítélet után a Mokkában mondta el véleményét az ügyről az orvos, szerinte csak a hatalmas kemoterápiás lobbi miatt ítélték őt el. "Kitüntetéseket kaptam az egész világon kutatási eredményeimért, az osztrák becsületrend keresztjétől kezdve, a nemzetközi békedíjig, címzetes egyetemi tanár vagyok a limai egyetemen. Amit mi csináltunk az arról szólt, hogy az osztrák kormány megbízásából, kutatómunkát végeztünk, először egy ortopéd sebészetit, amiből világszabadalom lett. Először nagy kutyákon végeztük el azt a sebészeti eljárást, amit aztán a humán sebészet átvett" - kezdte Dávid Tamás, aki leszögezte, megtámadják az ítéletet. Kiderült, hogy a felesége fiatalon halt meg rákban, ekkor határozta el, hogy megtalálja a gyógymódot. Szerinte azért ítélték el, mert nem mehet szembe a kemoterápiás lobbival. "A világ egyik legerősebb lobbija. A kemoterápiából ezerszáz milliárd dolláros nettó bevétel származik. Minden más, ami nem kemo és sugár, azt eltüntetik és ellehetetlenítik" - mondta, hozzátette, ő harminc éve rákkutató és szerinte boszorkányüldözés folyik ellenük...."

Nem foglalok állást, hogy kinek van igaza. De azt tudom, hogy, ha a kemo hatására nem meggyógyul, hanem meghal egy beteg, az természetes. Nem perelnek senkit....

De!!!!!!

"........Szent-Györgyi Albert egy különleges ember volt. Mai szemmel Bill Gates-hez lehetne hasonlítani. Spirituális volt és szabadkőműves,

radikális újító. Azt tanította és bizonyította, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani C-vitaminnal. Ezen felvilágosító munkássága olyan

sikeres volt, hogy megfenyegették, hogy megölik. Ő azonban nem hátrált meg. Mivel ténylegesen nem vállalták fel, hogy megöljék, ezért

kompromisszumot kötöttek vele. Megkapja az amúgy is megérdemelt Nobel-díjat, és visszább vesz felvilágosító munkájából. A díjat

megkapta, és valamelyest vissza is fogta publikációit.........


.........Mivel a fizikában, ahol a newtoni fizika mellett már megjelent a kvantumfizika, nyílt levélben szólította fel a világ tudósait, hogy


váltsanak szemléletet, a biológiában is lépjenek, és alkossák meg a kvantumbiológiát, ahol a még ma sem elfogadott energetikai szemlélet


is teret kaphatna (megj: napjainkban az EKG, EEG, MR is a szervezet energetikáját elemzi, de ezek a kivételek). Levele hivatalosan

megjelent a kor két nagy szaklapjában a Nature-ban, és a Science-ban. Évekkel később sok tudós hivatkozik erre a korszakalkotó levélre.


Érdekesség, hogy a Szent-Györgyi hagyatékban nem található ez a levél…


Szent-Györgyi 73 éves korában daganatot kapott. Környezetében mindenki megijedt, ő azonban ezt egy lehetőségként élte meg. C-vitaminnal, és

egészséges életmódjával ki is gyógyította magát néhány hónap alatt.


93 éves korában halt meg, egészséges volt. Egy autóbaleset okozta halálát. A baleset körülményei rejtélyesek…..."


Ugyan azért kap az egyik ember Nóbel-díjat, a másik börtönt.....csak emlékeztető: a Nóbel - díjat adták először.


Merre megy a Világ?


 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Részvétem.:( Szerencsétlen esetben ez is előfordulhat, de a statisztikai adatokból ítélve valószínűleg inkább az én esetem a tipikus, amikor legalább 3 nagyszülőm életét hosszabbították meg a megfelelően felírt és alkalmazott gyógyszerek.
Azt viszont nem hiszem el, hogy ma a fejlett világban bárkivel is egyszerre 4-5 kísérleti gyógyszert szedetnének be, itt valami félreértés lehet. A gyógyszerekkel való “kísérletezésnek” szigorú szakmai és törvényi előírásai vannak, és ezek mind tiltják az ilyen gyakorlatot. A “gyógyszernek nem minősülő készítmények", és az azokkal üzletelő kuruzslók körében ugyan rendszeres az embereken való kísérletezés – a szó mengelei értelmében –, de ezt aligha lehet a tudományos bizonyítékokon alapuló orvoslás számlájára írni. Ezért érdekelne, hogy ismereteid szerint kik milyen kísérleti gyógyszereket szedetnek egyszerre, egymás mellett idős emberekkel?
Az sem igaz, hogy a "nyugati orvoslás" más orvoslási rendszereknél gyakrabban kezelné a tüneteket az okoknál. Éppen ellenkezőleg, a nem tudományos alapokra épülő rendszerek többnyire még a valódi okokat sem tudják feltárni, és a tüneteket is jobbára csak lelki-érzelmi terápiákkal képesek kezelni. Ezért "vak tyúk is talál szemet" alapon ráhibázhatnak olyan kórképekre, amiknek ilyen okai vannak, de pl. a járványokkal, egyéb fertőzésekkel, fizikai sérülésekkel, vagy más szervi elváltozásokkal nem sokat tudnak kezdeni. A kiegyensúlyozott lelki-mentális-testi élet hasznos dolog, de biztosan nem minden esetben segítség a valódi problémánkra.

Tisztelem a mai orvostudományunkban és orvosokban való hitedet, és örülök hogy eddig nem voltak kellemetlen tapasztalataid ezzel kapcsolatban. Én kevésbé vagyok már optimista, az hogy törvény szerint mit lehet sajnos nem jelenti azt, hogy néhányan ne kockáztatnák meg azt is amit nem lehetne, ha megéri nekik.
Személy szerint eddig engem nem kezeltek még félre igaz, 2-3 évente ha megyek orvoshoz akkor is csak mert behívnak a "kötelező" vizitre a háziorvosi nyílvántartásom miatt (máskülönben a háziorvos kitöröl a hozzátartozó emberek listájából, utána meg kereshetk új háziorvost). Kórházba egyszer kerültem baktérium fertőzés miatt 1 hétig, akkori életvitelem mellet csoda hogy csak addig :) .
Amit írtam valóban nem túlzás, esetenként ha nem is egyszerre, de 4-5 olyan gyógyszert szedett nagyszülőm (a 7-10ből) amiből néhányat aztán hatásai miatt abbahagyatak vele, de sajnos nem eleget, amikor kórházba került kiderűlt hogy a háziorvosa által felírt gyógyszerekből többet nem is lett volna szabad beszednie, valamint voltak amik egymás hatását rontották, amiatt legyengült az immunrendszere aztán vérmérgezésben halt meg a kórházban.
A másik esetben pedig (másik nagyszülőm) rutinvizsgálatra ment be a kórházba láthatólag jó állapotban, fájdalmak panaszok nélkül. Ott fogták mert vérképe nem volt jó, csináltak neki valamilyen kezelést vérplazmát adtak neki (nem tudom pontosan hogy nevezik), 1-2 napig nem is tért magához utna is csak félrebeszélt, 5. napra rá, hogy bement meghalt. Tehát bement panaszok nélkül, úgy hogy előtte még otthon elvégezte a házimunkáit egyedül probléma nélkül, aztán korházban úgy megkezelték hogy belehalt.

Nem mondtam, hogy haszontalan a nyugati orvostudomány, sokat tud segíteni bizonys helyzetekben, de bizony vannak határai ha az eredményességét nézzük. Persze mondhatjuk, hogy de a máshol még ilyen sincs, viszont nem értem miért visszafelé kéne nézni. Azt mondom, hogy kiegészíthetnék olyan ismeretekkel amik lehet kevésbé tudományosak a mainstream számára, de kézzel foghatóan eredményesek.
 
Utoljára módosítva:

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia anom!
Mostanában csak olvasgatok a fórumon,és nem posztolok,főleg nem vitatkozom,mert senkinek nem akarok bizonyitani semmit.Erre mondják,hogy minek is,aki nem érti,mert nem akarja érteni.
Én tisztelem a tudományt,és követőit,mert magam is utána nézek dolgoknak,és minden oldalról megvizsgálom azokat (kapok is érte minden két részről),de én ezt igy tartom helyesnek.Van gyakorlatom mind két irányból,mert benne vagyok,és látom mi folyik,de elég csak körbe nézni saját környezetünkön,hogy egyre betegebbek az emberek.Igaz,hosszabbb élet kort megélnek,de nagyobb részük csak vegetál öreg korábanSzedik a sok gyógyszert életük végéig (és egyre többet!),de javulás nincs,csak romlás, főleg psychésen.Rengeteg demens beteg van,főleg öreg korban,amit végképp nem tudnak kezelni.Fiatal,és a késő középkorúaknál pedig tarol a daganatos betegség,amiről fogalmuk sincs mi okozza.

Egyre több orvos felismeri ennek tarthatatlanságát,és nem találja etikusnak azt,hogy psaxisában maradjon,ha nem tud segiteni,mert ők még nem felejtették el,amit eskü alatt vallottak,hogy "Nil nocere" soha ne árts...
-Kérlek nézzél meg 2 videót Dr. Lenkey Gábortól.Az első riport( 2 részből áll) egy gyógyszeripar képviselőjével készült,a másik egy psychiáter orvossal,aki úgy tartja helyesnek,hogy a gyerekeknek kokain-származékú gyógyszert kell kapniuk a hiperaktivitásukra (ami csak egy kitalált betegég!)





http://www.drlenkei.org/tv2-mokka/


Nem lep meg amit hallok itt, örülök viszont annak hogy orvosok között is vannak olyanok akik ki mernek állni és beszélni erről. Ehhez azért kell kurázsi is meg kellő tudás ebben a témában.

A tudomány ha a tényleges tudást és ezt a tudást a realitásba valóban felhasználható hasznos ismeretről van szó, azt én is tisztelem ( ha nem él vissza vele, az illetőt is, aki rendelkezik ezzel a tudással).
Én magam részéről azt tapasztaltam, hogy a legtöbb esetben az ember előszőr a lelki problémákat éli meg, majd ez vetül ki fizikálisan a problémától függően. A balesetek és a "szándékos megbetegítést" nem sorolm csak ide, de valahol az is úgy látom karmikus vagy figyelmetlenségből, tudatlanságból történik velünk amiből tanulunk ha túléljük, ha nem akkor is akármennyire érzéketlenül is hangzik (a halált én mint átmeneti állapotot tekintem nem a tudatunk létezésének végének).
A fájdalom a szenvedés motiváció arra, hogy ne kövessük el ugyan azt a tudatlanságot újra, ez persze nem jelenti azt hogy szándékosan kéne okozni fájdalmat, viszont a fájdalomnak ez a célja a természetben. Az hogy egyesek tudatosan mások szenvedését okozzák ezzel az megint más téma és nem értek vele egyet.
Én is úgy látom hogy sokan szenvednek lelkileg ami aztán fizikálisan is vagy mentálisan is (esetleg mindkettő) kihat. A legnagyobb probléma az ebben, hogy ez a legtöbbünkben nem is tudatosul, hogy a döntéseink, viselkedésünk, tetteink és azok ellenhatásai, érzelmi megélései okoznak aztán olyan problémákat amik megbetegítenek. Sőt sajnos jelenleg az orvostudományunk (kifejezetten a nyugati) vesz erről legkevésbé tudomást. A pszichológia volt erre egyféle kísérlet, de azt is leredukálták pusztán biokémiai rendelleneségekre, amik szintén csak a hatások vagyis tünetek már, nem pedig az okok az én meglátásom szerint (és ehhez nem kell orvosi diploma hogy az ember lássa, sőt lehet még segít is ha nincs mert nem leszünk elfogultak).
 
Utoljára módosítva:

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Néhány éve országunk egyik jeles klinikájának egyik belgyógyászati osztályán töltöttem el egy időt. A mellettem lévő ágyon egyik nap egy nyolcvanhoz közeledő férfit marasztaltak néhány napra. Jött az osztályos orvos, és felvette, rögzítette a férfi adatait. Többek között, hogy jelenleg milyen gyógyszereket szed. Tizenhétfélét !!! sorolt fel. Volt, amelyikből napi háromszor kettőt. /: Még kapott hozzá...:(:/ A tizedik körül már mosolyogtam, és azt gondoltam, az orvos is túlzásnak fogja tartani. De, tévedtem. Ő ezt olyan komolyan vette, ahogyan egy materialista alapon tanult orvoshoz illik.

És ezt nem pejoratív értelemben gondolom. Ahogyan írtad. Nem az orvosok hibásak, a materialista világnézet - amely a valóságban rég megbukott - okozza a sok, ill. nagy galibát.

Ezért van a tüneti kezelés, ezért nem tudják megállapítani a betegségek okait. Ezáltal gyógyítani sem.....tisztelet a kivételnek, elsősorban a sebészeknek, de a többi lelkiismeretes orvosnak is!!!

Egy minapi példával lehet a legjobban szemléltetni, hogy mi is a helyzet.

".....Nem jogerősen egy év börtönbüntetést kapott Dávid Tamás, két évre felfüggesztve, kuruzslásért. Az állatorvos ugyanis 2010 és 2015 között rákos betegeket kezelt életmódváltással és intravénás C-vitaminnal. 1964-ben szerzett állatorvosi diplomát, de semmilyen más képesítése nem volt, így természetesen nem kezelhetett volna sem rákos, sem másmilyen betegeket.....

.......Az ítélet után a Mokkában mondta el véleményét az ügyről az orvos, szerinte csak a hatalmas kemoterápiás lobbi miatt ítélték őt el. "Kitüntetéseket kaptam az egész világon kutatási eredményeimért, az osztrák becsületrend keresztjétől kezdve, a nemzetközi békedíjig, címzetes egyetemi tanár vagyok a limai egyetemen. Amit mi csináltunk az arról szólt, hogy az osztrák kormány megbízásából, kutatómunkát végeztünk, először egy ortopéd sebészetit, amiből világszabadalom lett. Először nagy kutyákon végeztük el azt a sebészeti eljárást, amit aztán a humán sebészet átvett" - kezdte Dávid Tamás, aki leszögezte, megtámadják az ítéletet. Kiderült, hogy a felesége fiatalon halt meg rákban, ekkor határozta el, hogy megtalálja a gyógymódot. Szerinte azért ítélték el, mert nem mehet szembe a kemoterápiás lobbival. "A világ egyik legerősebb lobbija. A kemoterápiából ezerszáz milliárd dolláros nettó bevétel származik. Minden más, ami nem kemo és sugár, azt eltüntetik és ellehetetlenítik" - mondta, hozzátette, ő harminc éve rákkutató és szerinte boszorkányüldözés folyik ellenük...."

Nem foglalok állást, hogy kinek van igaza. De azt tudom, hogy, ha a kemo hatására nem meggyógyul, hanem meghal egy beteg, az természetes. Nem perelnek senkit....

De!!!!!!

"........Szent-Györgyi Albert egy különleges ember volt. Mai szemmel Bill Gates-hez lehetne hasonlítani. Spirituális volt és szabadkőműves,

radikális újító. Azt tanította és bizonyította, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani C-vitaminnal. Ezen felvilágosító munkássága olyan

sikeres volt, hogy megfenyegették, hogy megölik. Ő azonban nem hátrált meg. Mivel ténylegesen nem vállalták fel, hogy megöljék, ezért

kompromisszumot kötöttek vele. Megkapja az amúgy is megérdemelt Nobel-díjat, és visszább vesz felvilágosító munkájából. A díjat

megkapta, és valamelyest vissza is fogta publikációit.........


.........Mivel a fizikában, ahol a newtoni fizika mellett már megjelent a kvantumfizika, nyílt levélben szólította fel a világ tudósait, hogy


váltsanak szemléletet, a biológiában is lépjenek, és alkossák meg a kvantumbiológiát, ahol a még ma sem elfogadott energetikai szemlélet


is teret kaphatna (megj: napjainkban az EKG, EEG, MR is a szervezet energetikáját elemzi, de ezek a kivételek). Levele hivatalosan

megjelent a kor két nagy szaklapjában a Nature-ban, és a Science-ban. Évekkel később sok tudós hivatkozik erre a korszakalkotó levélre.


Érdekesség, hogy a Szent-Györgyi hagyatékban nem található ez a levél…


Szent-Györgyi 73 éves korában daganatot kapott. Környezetében mindenki megijedt, ő azonban ezt egy lehetőségként élte meg. C-vitaminnal, és

egészséges életmódjával ki is gyógyította magát néhány hónap alatt.


93 éves korában halt meg, egészséges volt. Egy autóbaleset okozta halálát. A baleset körülményei rejtélyesek…..."


Ugyan azért kap az egyik ember Nóbel-díjat, a másik börtönt.....csak emlékeztető: a Nóbel - díjat adták először.


Merre megy a Világ?


A kemoterápiáról gyakran az jut eszembe, hogy olyan mintha taktikai atombobával halásznánk.
Most is van egy új hír "kis" radiokatív felhőről ami észak-kelet európa felett terült el még januárban. Mivel jód-131 izotóp tartalmú ezért szinte biztos hogy gyógyszeripari termék (kemoterápiánál használják) ami valami eltitkolt baleset révén kijutott a légtérbe. Sőt magát az eseményt is jó 1 hónappal az észlelése után hozták csak nyílvánoságra a nemzetközi hatóságok. Valamiért az a agyanúm hogy itt is üzleti okok lehetnek a háttérben, és ehhez nem kell nyomozónak lenni.

Ha ilyen nagy léptékű dolgokat így kezelnek nem lep meg, hogy személyeket tesznek félre (baleset, eltűnés...), vagy próbálják őket hiteltelenné tenni eljárásokkal, mert a törvény is a mainstream mögött áll és őket védi jelenleg a legtöbb helyen.
A józan ész ellen mennek sokszor a magukat tudósoknak mondó emberek, legyen szó akár orvoslásról, fizikáról, geológiáról, régészetről és még biztos kihagytam néhány dolgot. Ezért is tökéletes a boszorkányüldözés példa, mivel pont azt teszi a régi ismeretekhez, hagyományokhoz ragaszkodó tudós közösség azokkal akik nem értenek egyet bizonyos ismereteikkel és ezek felhasználásának hatékonyságával, mint amit a boszorkányoknak nevezett javasasszonyokkal, gyógyfűvesekkel tettek anno a vallás nevében. annyi hogy most nem nyílvános a kivégzés (azt balesetnek nevezik), de az ellehetetlenítés igen.
 
Utoljára módosítva:

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem lep meg amit hallok itt, örülök viszont annak hogy orvosok között is vannak olyanok akik ki mernek állni és beszélni erről. Ehhez azért kell kurázsi is meg kellő tudás ebben a témában.

A tudomány ha a tényleges tudást és ezt a tudást a realitásba valóban felhasználható hasznos ismeretről van szó, azt én is tisztelem ( ha nem él vissza vele, az illetőt is, aki rendelkezik ezzel a tudással).
Én magam részéről azt tapasztaltam, hogy a legtöbb esetben az ember előszőr a lelki problémákat éli meg, majd ez vetül ki fizikálisan a problémától függően. A balesetek és a "szándékos megbetegítést" nem sorolm csak ide, de valahol az is úgy látom karmikus vagy figyelmetlenségből, tudatlanságból történik velünk amiből tanulunk ha túléljük, ha nem akkor is akármennyire érzéketlenül is hangzik (a halált én mint átmeneti állapotot tekintem nem a tudatunk létezésének végének).
A fájdalom a szenvedés motiváció arra, hogy ne kövessük el ugyan azt a tudatlanságot újra, ez persze nem jelenti azt hogy szándékosan kéne okozni fájdalmat, viszont a fájdalomnak ez a célja a természetben. Az hogy egyesek tudatosan mások szenvedését okozzák ezzel az megint más téma és nem értek vele egyet.
Én is úgy látom hogy sokan szenvednek lelkileg ami aztán fizikálisan is vagy mentálisan is (esetleg mindkettő) kihat. A legnagyobb probléma az ebben, hogy ez a legtöbbünkben nem is tudatosul, hogy a döntéseink, viselkedésünk, tetteink és azok ellenhatásai, érzelmi megélései okoznak aztán olyan problémákat amik megbetegítenek. Sőt sajnos jelenleg az orvostudományunk (kifejezetten a nyugati) vesz erről legkevésbé tudomást. A pszichológia volt erre egyféle kísérlet, de azt is leredukálták pusztán biokémiai rendelleneségekre, amik szintén csak a hatások vagyis tünetek már, nem pedig az okok az én meglátásom szerint (és ehhez nem kell orvosi diploma hogy az ember lássa, sőt lehet még segít is ha nincs mert nem leszünk elfogultak).
Ezt a rövid videót,muszáj volt betennem ide ;)


 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Ébert Jenő és Jakab István beszélgetése.

"A tradicionális nyugati orvoslás zsákutcája, hogy nem okozati kezelést végez. Az esetek többségében tanácstalanul “javítgat” valamit a szimptómákon, és nem egészségessé, hanem betegebbé teszi az embereket. A tablettanyelés nem elég ahhoz, hogy kiderüljön, hogy egy adott betegséget mi okozott, ennek ismerete nélkül pedig folyton folyvást azt tapasztaljuk, hogy a teljes gyógyulás a kezelések ellenére nem következik be. Miért fogadjuk el és vesszük teljesen természetesnek azt, hogy folyamatosan mellékhatásokkal és maradékpanaszokkal kell együtt élnünk? Nem kellene mindezt elszenvednünk, csak körül kell néznünk és meg kell keresnünk a megfelelő alternatív gyógyászati lehetőségeket IS.

Egyre gyakrabban halljuk azt, hogy a propagált védőoltások, valójában egy álnéven futó népirtás eszközei és már maga az oltás is egy test ellen elkövetett erőszak. Az emberek pedig, a tiszteletre méltó tudással rendelkező orvosokban a teljes kiszolgáltatottság miatt feltétel nélkül, vakon megbíznak. Valóban ez lenne a halálipar legkönnyebb útja?"

http://www.vntv.hu/2017/02/miert-mondja-azt-egy-orvos-hogy-vigyazat-orvos/
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
De!!!!!!

"........Szent-Györgyi Albert egy különleges ember volt. Mai szemmel Bill Gates-hez lehetne hasonlítani. Spirituális volt és szabadkőműves,

radikális újító. Azt tanította és bizonyította, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani C-vitaminnal. Ezen felvilágosító munkássága olyan

sikeres volt, hogy megfenyegették, hogy megölik. Ő azonban nem hátrált meg. Mivel ténylegesen nem vállalták fel, hogy megöljék, ezért

kompromisszumot kötöttek vele. Megkapja az amúgy is megérdemelt Nobel-díjat, és visszább vesz felvilágosító munkájából. A díjat

megkapta, és valamelyest vissza is fogta publikációit.........


.........Mivel a fizikában, ahol a newtoni fizika mellett már megjelent a kvantumfizika, nyílt levélben szólította fel a világ tudósait, hogy


váltsanak szemléletet, a biológiában is lépjenek, és alkossák meg a kvantumbiológiát, ahol a még ma sem elfogadott energetikai szemlélet


is teret kaphatna (megj: napjainkban az EKG, EEG, MR is a szervezet energetikáját elemzi, de ezek a kivételek). Levele hivatalosan

megjelent a kor két nagy szaklapjában a Nature-ban, és a Science-ban. Évekkel később sok tudós hivatkozik erre a korszakalkotó levélre.


Érdekesség, hogy a Szent-Györgyi hagyatékban nem található ez a levél…


Szent-Györgyi 73 éves korában daganatot kapott. Környezetében mindenki megijedt, ő azonban ezt egy lehetőségként élte meg. C-vitaminnal, és

egészséges életmódjával ki is gyógyította magát néhány hónap alatt.


93 éves korában halt meg, egészséges volt. Egy autóbaleset okozta halálát. A baleset körülményei rejtélyesek…..."
Szent-Györgyiről ezt a szöveget 2008-ig tudtam visszakövetni ezo- és kamu-oldalakon, de forráshivatkozásokat sehol sem találtam a benne foglalt állítások alátámasztására. A hivatkozásokkal alátámasztott életrajzi források szerint viszont sem nem tanította, sem nem bizonyította, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani C-vitaminnal, Hitler fenyegette meg megöléssel, amiért a háború alatt részt vett az angolokkal folytatott titkos béketárgyalásokban, a Nobel-díjat 1937-ben kapta, híres ismeretterjesztő könyvei pedig mind ezután jelentek meg. A világ tudósait a kvantumbiológia megalkotására felszólító állítólagos nyílt levelét a Nature és a Science archívumában sem találtam, és tudományos hivatkozásokat sem láttam rá, ezért megköszönném, ha legalább egyet mutatnál, hogy tudjam, merre keressem. A daganatos betegségéről sem találtam életrajzi adatot, viszont rendszerint megemlítik, hogy második felesége, és a lánya is rákban halt meg. Az ő halálával kapcsolatban pedig a magyar wikipédia (szintén források megjelölése nélkül) megemlíti, hogy 1985-ben kezdett el betegeskedni, 1986 júniusában már komoly szív- és veseproblémái voltak (lehet, hogy csak véletlen, de ez utóbbit a C-vitamin túladagolás mellékhatásai között is megemlítik), meg is operálták. A még fellelhető korabeli amerikai laptudósítások szerint pedig októberben otthonában halt meg, veseelégtelenség következtében.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit írtam valóban nem túlzás, esetenként ha nem is egyszerre, de 4-5 olyan gyógyszert szedett nagyszülőm (a 7-10ből) amiből néhányat aztán hatásai miatt abbahagyatak vele, de sajnos nem eleget, amikor kórházba került kiderűlt hogy a háziorvosa által felírt gyógyszerekből többet nem is lett volna szabad beszednie, valamint voltak amik egymás hatását rontották, amiatt legyengült az immunrendszere aztán vérmérgezésben halt meg a kórházban.
Akkor itt lehetett a félreértés. A "kísérleti gyógyszer"-t én kísérleti gyógyszernek értettem.:) A konkrét esetet nem ismerhetem, de pl. egy antibiotikum-rezisztens fertőzés kezelése lefolyhat így is, próbálkoznak különböző kombinációkkal, aztán ha egyik sem jön be, előbb-utóbb a bacik győznek, kialakul a "vérmérgezés". Én is voltam hasonló helyzetben, nálam egyszerre két "kórházi törzset" próbáltak különböző koktélokkal ollóba fogni. Szerencsémre az egyik próbálkozás bejött, így megúsztam.
És én sem azt mondtam, hogy a "nyugati", tudományos bizonyítékokon alapuló orvostudomány eredményességének nincsenek határai, hanem azt, hogy ezek a határok sokkal távolabb húzódnak, mint a tudománytalan, vagy az áltudományos orvoslások esetében. Azt mondom, hogy a kiegészítésénél meg kell különböztetni a kézzel foghatóan, tehát tudományos módszerekkel igazolhatóan eredményes ismereteket azoktól, amiket csak megalapozatlan kijelentések támasztanak alá.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
A kemoterápiáról gyakran az jut eszembe, hogy olyan mintha taktikai atombobával halásznánk.
Most is van egy új hír "kis" radiokatív felhőről ami észak-kelet európa felett terült el még januárban. Mivel jód-131 izotóp tartalmú ezért szinte biztos hogy gyógyszeripari termék (kemoterápiánál használják) ami valami eltitkolt baleset révén kijutott a légtérbe. Sőt magát az eseményt is jó 1 hónappal az észlelése után hozták csak nyílvánoságra a nemzetközi hatóságok. Valamiért az a agyanúm hogy itt is üzleti okok lehetnek a háttérben, és ehhez nem kell nyomozónak lenni.

Ha ilyen nagy léptékű dolgokat így kezelnek nem lep meg, hogy személyeket tesznek félre (baleset, eltűnés...), vagy próbálják őket hiteltelenné tenni eljárásokkal, mert a törvény is a mainstream mögött áll és őket védi jelenleg a legtöbb helyen.
A józan ész ellen mennek sokszor a magukat tudósoknak mondó emberek, legyen szó akár orvoslásról, fizikáról, geológiáról, régészetről és még biztos kihagytam néhány dolgot. Ezért is tökéletes a boszorkányüldözés példa, mivel pont azt teszi a régi ismeretekhez, hagyományokhoz ragaszkodó tudós közösség azokkal akik nem értenek egyet bizonyos ismereteikkel és ezek felhasználásának hatékonyságával, mint amit a boszorkányoknak nevezett javasasszonyokkal, gyógyfűvesekkel tettek anno a vallás nevében. annyi hogy most nem nyílvános a kivégzés (azt balesetnek nevezik), de az ellehetetlenítés igen.
Jajistenemmostaztánmegintmindmeghalunk!:)
A valóságban szerencsére szó sincs sem felhőről, sem eltitkolásról. A földfelszín közeléből vett mintákból kiszűrt porszemcsékhez tapadva találtak jód-131 izotópot Európa különböző területein, nagyjából azonos, kb. 0,5 mikroBecquerel/köbméter aktivitás-koncentrációban. (Csak hogy fogalmad legyen, ez milyen kis mennyiség: egy átlagos, 70 kilós emberben a természetes kálium-40 izotóp aktivitása 4-5000 Becquerel körül van. Ha az említett "felhőből" akarnál ugyanennyit összeszedni, azt minimum 2 000 000 000 köbméter levegőből kellene kiszűrnöd.) És ha utánanézel, pl. a stuk.fi (a finn nukleáris biztonsági hatóság) honlapján már tavaly október végén jelezték a jód-131 megjelenését a mintákban, megemlítve azt is, hogy a rendkívül kis mennyiség miatt semmiféle egészségügyi kockázata, ezért tömegtájékoztatási hírértéke sincsen. A január végi, Európa több országára kiterjedő észlelés pedig egybeesik az akkori szmogos időszakkal, amikor minden más szennyező anyag koncentrációja is megemelkedett a talaj közeli légrétegekben. Az ezek után már a bulvársajtó sara, hogy csak most csináltak belőle hírt.:)
Ebből, és az izotóp viszonylag rövid felezési idejéből pedig szvsz nem egy egyszeri, hanem inkább több folyamatos kibocsátó forrásra lehet következtetni. Az urán egyéb hasadási termékeinek hiánya valóban orvosi alkalmazást valószínűsít. Az így felhasznált izotóp nagy része pedig a szennyvíztisztítókban köt ki, ahonnan bizonyos tisztítási technológiák mellett egy része a levegőbe is kikerülhet.
Ahhoz pedig szintén nem kell nyomozónak lenni, hogy ezek után felmerüljön az emberben a kérdés: ha a "felhőt" illetően ennyire hiányos ismeretek birtokában ilyen határozott véleményt tudtál mondani, nem lehet, hogy a többi megállapításod sem nyugszik sokkal szilárdabb alapokon?:)
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Jajistenemmostaztánmegintmindmeghalunk!:)
A valóságban szerencsére szó sincs sem felhőről, sem eltitkolásról. A földfelszín közeléből vett mintákból kiszűrt porszemcsékhez tapadva találtak jód-131 izotópot Európa különböző területein, nagyjából azonos, kb. 0,5 mikroBecquerel/köbméter aktivitás-koncentrációban. (Csak hogy fogalmad legyen, ez milyen kis mennyiség: egy átlagos, 70 kilós emberben a természetes kálium-40 izotóp aktivitása 4-5000 Becquerel körül van. Ha az említett "felhőből" akarnál ugyanennyit összeszedni, azt minimum 2 000 000 000 köbméter levegőből kellene kiszűrnöd.) És ha utánanézel, pl. a stuk.fi (a finn nukleáris biztonsági hatóság) honlapján már tavaly október végén jelezték a jód-131 megjelenését a mintákban, megemlítve azt is, hogy a rendkívül kis mennyiség miatt semmiféle egészségügyi kockázata, ezért tömegtájékoztatási hírértéke sincsen. A január végi, Európa több országára kiterjedő észlelés pedig egybeesik az akkori szmogos időszakkal, amikor minden más szennyező anyag koncentrációja is megemelkedett a talaj közeli légrétegekben. Az ezek után már a bulvársajtó sara, hogy csak most csináltak belőle hírt.:)
Ebből, és az izotóp viszonylag rövid felezési idejéből pedig szvsz nem egy egyszeri, hanem inkább több folyamatos kibocsátó forrásra lehet következtetni. Az urán egyéb hasadási termékeinek hiánya valóban orvosi alkalmazást valószínűsít. Az így felhasznált izotóp nagy része pedig a szennyvíztisztítókban köt ki, ahonnan bizonyos tisztítási technológiák mellett egy része a levegőbe is kikerülhet.
Ahhoz pedig szintén nem kell nyomozónak lenni, hogy ezek után felmerüljön az emberben a kérdés: ha a "felhőt" illetően ennyire hiányos ismeretek birtokában ilyen határozott véleményt tudtál mondani, nem lehet, hogy a többi megállapításod sem nyugszik sokkal szilárdabb alapokon?:)

Tény nem vagyok mindentudó, de ki az? Ettől függetlenül azért tájékozódik az ember ha érdekli valami, ez a fórum is részben ezért jó. Például lehet hogy többen nem hallottak arról, hogy a "hideg fúzió"-nak nevezett kísérleteket is ezzel az izotóppal (jód-131) hozták összefüggésbe. Azért az is érdekes számomra, hogy az arktikus területen (ahonnan hosszabb ideje és folyamatosan történik ez a szennyezés) mi lehet ami ilyen hosszú ideig, ezt az erősen radioaktív izotópot kibocsátja magából. Mert ha még nem is nagy mennyiségről van szó ez azt jelenti, hogy hónapok óta "szivárog" a levegőbe ami nem normális dolog.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Tény nem vagyok mindentudó, de ki az? Ettől függetlenül azért tájékozódik az ember ha érdekli valami, ez a fórum is részben ezért jó. Például lehet hogy többen nem hallottak arról, hogy a "hideg fúzió"-nak nevezett kísérleteket is ezzel az izotóppal (jód-131) hozták összefüggésbe. Azért az is érdekes számomra, hogy az arktikus területen (ahonnan hosszabb ideje és folyamatosan történik ez a szennyezés) mi lehet ami ilyen hosszú ideig, ezt az erősen radioaktív izotópot kibocsátja magából. Mert ha még nem is nagy mennyiségről van szó ez azt jelenti, hogy hónapok óta "szivárog" a levegőbe ami nem normális dolog.
Hát, szerintem tudományos kérdésekben való tájékozódásra az efféle “tudományos” fórum nem éppen a legmegfelelőbb hely.:D Látod, ha nem dumálok bele a hozzászólásodba, mások most csak a személyek félretételéről szóló pletykákat alátámasztó nagy léptékű ““kis” radioaktív felhőről” tájékozódtak volna, a magamfajta kekec alak az ilyen helyeken pedig ritka, mint a fehér holló.:) De például a “hideg fúzió” és a jód-131 kapcsolatáról én sem hallottam, pedig szvsz ismerem annyira a témát, hogy ez alapján azt mondhassam: ez sem tűnik túlságosan megalapozott kijelentésnek. Ezért megköszönném, ha valami konkrétumot is tudnál írni ezzel kapcsolatban.
Néhány éve pl. egy Budapest-környéki üzemből szivárgott hónapokig a jód-131, amit a környező országokban megfigyelt koncentráció-gradiens alapján egyértelműen vissza tudtak vezetni hozzánk. A mostani esetben viszont ilyen gradiens nem figyelhető meg, a koncentráció minden mérési helyen azonos nagyságrendű volt. Ezért én lehetségesnek tartom azt is, hogy azért az arktikus területen észlelték először a szennyezést, mert onnan terjedt dél felé az a légköri jelenség, ami Európa nagy részén a hetekig tartó szmogos időjárást, és a helyben kibocsátott szennyező anyagok feldúsulását okozta. (Nem is beszélve arról, hogy amíg a jómódú skandináv országoknak telik ilyen érzékeny mérési technikára, a csóró közép- és kelet-európai országoknak valószínűleg nem, vagy legalábbis nem használják túl gyakran.)
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, szerintem tudományos kérdésekben való tájékozódásra az efféle “tudományos” fórum nem éppen a legmegfelelőbb hely.:D Látod, ha nem dumálok bele a hozzászólásodba, mások most csak a személyek félretételéről szóló pletykákat alátámasztó nagy léptékű ““kis” radioaktív felhőről” tájékozódtak volna, a magamfajta kekec alak az ilyen helyeken pedig ritka, mint a fehér holló.:) De például a “hideg fúzió” és a jód-131 kapcsolatáról én sem hallottam, pedig szvsz ismerem annyira a témát, hogy ez alapján azt mondhassam: ez sem tűnik túlságosan megalapozott kijelentésnek. Ezért megköszönném, ha valami konkrétumot is tudnál írni ezzel kapcsolatban.
Néhány éve pl. egy Budapest-környéki üzemből szivárgott hónapokig a jód-131, amit a környező országokban megfigyelt koncentráció-gradiens alapján egyértelműen vissza tudtak vezetni hozzánk. A mostani esetben viszont ilyen gradiens nem figyelhető meg, a koncentráció minden mérési helyen azonos nagyságrendű volt. Ezért én lehetségesnek tartom azt is, hogy azért az arktikus területen észlelték először a szennyezést, mert onnan terjedt dél felé az a légköri jelenség, ami Európa nagy részén a hetekig tartó szmogos időjárást, és a helyben kibocsátott szennyező anyagok feldúsulását okozta. (Nem is beszélve arról, hogy amíg a jómódú skandináv országoknak telik ilyen érzékeny mérési technikára, a csóró közép- és kelet-európai országoknak valószínűleg nem, vagy legalábbis nem használják túl gyakran.)

Az évek alatt azért jó pár érdekességet olvastam már itt. Youtub-os dokumentumfilmek közül is voltak jók amit ha nem nézek ide fel lehet sosem látok, (pl amit Evapatocs belinkelt legutóbb szintén ilyen). Persze lehet, hogy java részt szimpla beszélgetés laikusokkal az oldal, de akad mindig 1-1 újdonság aminek érdemes lehet utána járni.

Azért is furcsa nekem ez az izotóp szivárgás, mert igaz nem veszélyes mennyiség (ezúttal), de mégis milyen gyár, üzem vagy létesítmény az ahonnan 3-4 hónapon keresztül folyamatosan szivárog nem is olyan kis mennyiségben ez az anyag? Főleg, hogy Norvégia északi területe ami ha nézem térképen nem a civilizáció csúcspontja, tehát milyen létesítményt építenek a kietlenségbe amiből jód-131 szivároghat? Norvégiában az emberi jogokat elég komolyan veszik, az hogy ennyire hallgatnak erről miközben az ott dolgozókat nagyobb mennyiségben is érhette ez a radiokativitás elég különös. Én minden esetre nem akarnék olyan helyen dolgozni ahol hónapokig ilyen hatás ér. o_O

A hidegfúzióval kapcsolatosan ugye, egy olyan folyamatról van szó amit sokan próbáltak "beindítani", de eddig hivatalosan nem sikerült még. Vagy ha valakiknek sikerült nem tudták megismételni, legutóbb egy Indiai tudós próbálkozott vele amiről hallottam, de nem járt sikerrel. Ezzel kapcsolatosan vannak érdekes kísérletek, youtubon fent van pár.
A jód-131 annyiban van kapcsolatban ezzel, hogy a nukleális kémiában a béta radioaktivitás gyakran jód-131 kibocsátással is jár, ami a hidegfúzióval próbálkozó teszteken gyakran előfordult. Persze ezen kívül még többféle gamma, alfa meg béta sugárzás fajtákat is mértek a kísérleteknél. Nem vagyok otthon ennek a fizikájában, de hallottam róla és ennyit megjegyeztem. :confused:

Egyébként vannak érdekes kísérletek nagy frekvenciájú hanggal, aminek a segítségével próbálnak fúziót létrehozni (vízzel teli tartályba egy hangbuborékot hoznak létre). . Nagyon látványos fényjelenséggel jár.

Hát, szerintem tudományos kérdésekben való tájékozódásra az efféle “tudományos” fórum nem éppen a legmegfelelőbb hely.:D Látod, ha nem dumálok bele a hozzászólásodba, mások most csak a személyek félretételéről szóló pletykákat alátámasztó nagy léptékű ““kis” radioaktív felhőről” tájékozódtak volna, a magamfajta kekec alak az ilyen helyeken pedig ritka, mint a fehér holló.:) De például a “hideg fúzió” és a jód-131 kapcsolatáról én sem hallottam, pedig szvsz ismerem annyira a témát, hogy ez alapján azt mondhassam: ez sem tűnik túlságosan megalapozott kijelentésnek. Ezért megköszönném, ha valami konkrétumot is tudnál írni ezzel kapcsolatban.
Néhány éve pl. egy Budapest-környéki üzemből szivárgott hónapokig a jód-131, amit a környező országokban megfigyelt koncentráció-gradiens alapján egyértelműen vissza tudtak vezetni hozzánk. A mostani esetben viszont ilyen gradiens nem figyelhető meg, a koncentráció minden mérési helyen azonos nagyságrendű volt. Ezért én lehetségesnek tartom azt is, hogy azért az arktikus területen észlelték először a szennyezést, mert onnan terjedt dél felé az a légköri jelenség, ami Európa nagy részén a hetekig tartó szmogos időjárást, és a helyben kibocsátott szennyező anyagok feldúsulását okozta. (Nem is beszélve arról, hogy amíg a jómódú skandináv országoknak telik ilyen érzékeny mérési technikára, a csóró közép- és kelet-európai országoknak valószínűleg nem, vagy legalábbis nem használják túl gyakran.)

Az évek alatt azért jó pár érdekességet olvastam már itt. Youtub-os dokumentumfilmek közül is voltak jók amit ha nem nézek ide fel lehet sosem látok, (pl amit Evapatocs belinkelt legutóbb szintén ilyen). Persze lehet, hogy java részt szimpla beszélgetés laikusokkal (mint én) az oldal, de akad mindig 1-1 újdonság aminek érdemes lehet utána járni.

Azért is furcsa nekem ez az izotóp szivárgás, mert igaz nem veszélyes mennyiség (ezúttal), de mégis milyen gyár, üzem vagy létesítmény az ahonnan 3-4 hónapon keresztül folyamatosan szivárog nem is olyan kis mennyiségben ez az anyag? Főleg, hogy Norvégia északi területe ami ha nézem térképen nem a civilizáció csúcspontja, tehát milyen létesítményt építenek a kietlenségbe amiból jód-131 szivároghat? Norvégiában az emberi jogokat elég komolyan veszik, az hogy ennyire hallgatnak erről miközben az ott dolgozókat nagyobb mennyiségben is érhette ez a radiokativitás elég különös. Én minden esetre nem akarnék olyan helyen dolgozni ahol hónapokig ilyen hatás ér. o_O

A hidegfúzióval kapcsolatosan ugye, egy olyan folyamatról van szó amit sokan próbáltak "beindítani", de eddig hivatalosan nem sikerült még. Vagy ha valakiknek sikerült nem tudták megismételni, legutóbb egy Indiai tudós próbálkozott vele amiről hallottam, de nem járt sikerrel. Ezzel kapcsolatosan vannak érdekes kísérletek, youtubon fent van pár.
A jód-131 annyiban van kapcsolatban ezzel, hogy a nukleális kémiában a béta radioaktivitás gyakran jód-131 kibocsátással is jár, ami a hidegfúzióval próbálkozó teszteken gyakran előfordult. Persze ezen kívül még többféle gamma, alfa meg béta sugárzás fajtákat is mértek a kísérleteknél. Nem vagyok otthon ennek a fizikájában, de hallottam róla és ennyit megjegyeztem. :confused:

Egyébként vannak érdekes kísérletek nagy frekvenciájú hanggal, aminek a segítségével próbálnak fúziót létrehozni (vízzel teli tartályba egy hangbuborékot hoznak létre). . Nagyon látványos és rendkívűl magas hőmérsékletű fényjelenséggel jár.

 
Utoljára módosítva:

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Az évek alatt azért jó pár érdekességet olvastam már itt. Youtub-os dokumentumfilmek közül is voltak jók amit ha nem nézek ide fel lehet sosem látok, (pl amit Evapatocs belinkelt legutóbb szintén ilyen). Persze lehet, hogy java részt szimpla beszélgetés laikusokkal az oldal, de akad mindig 1-1 újdonság aminek érdemes lehet utána járni.
Én is éppen erre céloztam.;) A "Tudomány - áltudomány" témához a hozzászólók többsége előszeretettel linkel be áltudományos videókat, amiket csak a jutyubon láthatsz, de ott dögivel.:D

Azért is furcsa nekem ez az izotóp szivárgás, mert igaz nem veszélyes mennyiség (ezúttal), de mégis milyen gyár, üzem vagy létesítmény az ahonnan 3-4 hónapon keresztül folyamatosan szivárog nem is olyan kis mennyiségben ez az anyag? Főleg, hogy Norvégia északi területe ami ha nézem térképen nem a civilizáció csúcspontja, tehát milyen létesítményt építenek a kietlenségbe amiból jód-131 szivároghat? Norvégiában az emberi jogokat elég komolyan veszik, az hogy ennyire hallgatnak erről miközben az ott dolgozókat nagyobb mennyiségben is érhette ez a radiokativitás elég különös. Én minden esetre nem akarnék olyan helyen dolgozni ahol hónapokig ilyen hatás ér.o_O

Magyarországon pl. az Izotóp Intézet kft. csillebérci üzeme "szivárogtatott" hónapokig, ahol orvosi célokra készítettek sugárzó preparátumokat. Ott egyébként éppenséggel a dolgozók voltak a legnagyobb biztonságban, ugyanis az anyag egy 80 m magas kéményen át szökött ki. Másrészt, amint már említettem, semmi sem bizonyítja, hogy Norvégiában lett volna a kibocsátó forrás, ill. hogy egyetlen forrás lett volna. Ilyen izotópokat Magyarországon is sok kórházban használnak az ország minden részéről érkező betegeken. Az általuk kiürített anyag aztán kis mennyiségben folyamatosan a levegőbe kerülhet a szennyvíztisztítók levegőztető medencéiből, és szmogos időben feldúsulhat a talaj közeli légrétegekben. De hallottam már olyan sztorit is (ellenőrizni nem tudtam, de egy rákban haldokló állítólagos résztvevő mesélte), hogy egy kórházból az "izotóptemetőbe" küldött kis ólom konténereket a karbantartók rendszeresen megdézsmálták, lánghegesztővel megolvasztották, és horgászathoz való súlyokat öntöttek belőlük. Gondolom, a jód, és a hasonló illékony izotópok ilyenkor is a levegőbe kerülnek, sugárzás ellenőrzés pedig csak az izotópos laborban van, a lakatos műhelyben nincsen.

A hidegfúzióval kapcsolatosan ugye, egy olyan folyamatról van szó amit sokan próbáltak "beindítani", de eddig hivatalosan nem sikerült még. Vagy ha valakiknek sikerült nem tudták megismételni, legutóbb egy Indiai tudós próbálkozott vele amiről hallottam, de nem járt sikerrel. Ezzel kapcsolatosan vannak érdekes kísérletek, youtubon fent van pár.
Hát igen, a jutyubon valamiért csak ilyenek vannak. Tudományos publikációs fórumokon persze vannak hivatalosan sikeres, megismételhető eredmények is ebben a témában, de ezek valamiért nem érdeklik a könnyen emészthető kis videók célközönségét.:D

A jód-131 annyiban van kapcsolatban ezzel, hogy a nukleális kémiában a béta radioaktivitás gyakran jód-131 kibocsátással is jár, ami a hidegfúzióval próbálkozó teszteken gyakran előfordult. Persze ezen kívül még többféle gamma, alfa meg béta sugárzás fajtákat is mértek a kísérleteknél. Nem vagyok otthon ennek a fizikájában, de hallottam róla és ennyit megjegyeztem.:confused:
Vagy rosszul jegyezted meg, vagy csúnyán átvertek. A jód-131 bocsát ki béta-sugárzást, ami viszont a fúziós reakciókra éppenséggel nem jellemző. Ott elsődlegesen alfa-részecskék (hélium-4 atommagok) és a kiindulási anyagoktól függően neutronok keletkeznek, valamint másodlagos gamma-sugárzás. Ezért érdekelne, ki, hol terjeszt olyan huncutságot, hogy fúziónál jódot, vagy béta-sugárzást mért.

Egyébként vannak érdekes kísérletek nagy frekvenciájú hanggal, aminek a segítségével próbálnak fúziót létrehozni (vízzel teli tartályba egy hangbuborékot hoznak létre). . Nagyon látványos és rendkívűl magas hőmérsékletű fényjelenséggel jár.
Csak nem elég magas hőmérséklettel.:) Talán tíz éve is megvan, hogy egy Taleyarkhan nevű fazon publikált egy ilyen - állítólagos - eredményt (nem vízzel, de ez csak részletkérdés) egy jó nevű tudományos folyóiratban, de azt sem sikerült reprodukálni.
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is éppen erre céloztam.;) A "Tudomány - áltudomány" témához a hozzászólók többsége előszeretettel linkel be áltudományos videókat, amiket csak a jutyubon láthatsz, de ott dögivel.:D



Magyarországon pl. az Izotóp Intézet kft. csillebérci üzeme "szivárogtatott" hónapokig, ahol orvosi célokra készítettek sugárzó preparátumokat. Ott egyébként éppenséggel a dolgozók voltak a legnagyobb biztonságban, ugyanis az anyag egy 80 m magas kéményen át szökött ki. Másrészt, amint már említettem, semmi sem bizonyítja, hogy Norvégiában lett volna a kibocsátó forrás, ill. hogy egyetlen forrás lett volna. Ilyen izotópokat Magyarországon is sok kórházban használnak az ország minden részéről érkező betegeken. Az általuk kiürített anyag aztán kis mennyiségben folyamatosan a levegőbe kerülhet a szennyvíztisztítók levegőztető medencéiből, és szmogos időben feldúsulhat a talaj közeli légrétegekben. De hallottam már olyan sztorit is (ellenőrizni nem tudtam, de egy rákban haldokló állítólagos résztvevő mesélte), hogy egy kórházból az "izotóptemetőbe" küldött kis ólom konténereket a karbantartók rendszeresen megdézsmálták, lánghegesztővel megolvasztották, és horgászathoz való súlyokat öntöttek belőlük. Gondolom, a jód, és a hasonló illékony izotópok ilyenkor is a levegőbe kerülnek, sugárzás ellenőrzés pedig csak az izotópos laborban van, a lakatos műhelyben nincsen.


Hát igen, a jutyubon valamiért csak ilyenek vannak. Tudományos publikációs fórumokon persze vannak hivatalosan sikeres, megismételhető eredmények is ebben a témában, de ezek valamiért nem érdeklik a könnyen emészthető kis videók célközönségét.:D


Vagy rosszul jegyezted meg, vagy csúnyán átvertek. A jód-131 bocsát ki béta-sugárzást, ami viszont a fúziós reakciókra éppenséggel nem jellemző. Ott elsődlegesen alfa-részecskék (hélium-4 atommagok) és a kiindulási anyagoktól függően neutronok keletkeznek, valamint másodlagos gamma-sugárzás. Ezért érdekelne, ki, hol terjeszt olyan huncutságot, hogy fúziónál jódot, vagy béta-sugárzást mért.


Csak nem elég magas hőmérséklettel.:) Talán tíz éve is megvan, hogy egy Taleyarkhan nevű fazon publikált egy ilyen - állítólagos - eredményt (nem vízzel, de ez csak részletkérdés) egy jó nevű tudományos folyóiratban, de azt sem sikerült reprodukálni.

Hegesztővel a veszélyes hulladék (ráadásul radioaktív) tároló tartályt?? Ekkora "okosságot" még nem hallottam, az ilyenek azért 4-5 év börtönt kaphatnának gondolkozó időnek. :eek:

De a hidegfúziós folyamatot sikerült előállítania már valakinek hivatalosan is? Erről még nem nagyon hallottam, ha van már ilyen mikor fogják használni mondjuk erőműként?
 
Utoljára módosítva:

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Hegesztővel a veszélyes hulladék (ráadásul radioaktív) tároló tartályt?? Ekkora "okosságot" még nem hallottam, az ilyenek azért 4-5 év börtönt kaphatnának gondolkozó időnek. :eek:
Már ha megérik. Az a szaki, akivel én beszéltem, nem érte meg.

De a hidegfúziós folyamatot sikerült előállítania már valakinek hivatalosan is? Erről még nem nagyon hallottam, ha van már ilyen mikor fogják használni mondjuk erőműként?
Ezért mondtam, hogy tudományos kérdésekről nem ilyen fórumokról, meg jutyubos videókból kellene tájékozódni.:) Természetesen sikerült, csak nem úgy, ahogyan a kedvenc videóidban mesélik a "beszélő fejek". Erőműként pedig tudtommal egyik ilyen módszert sem lehet használni, mert egyelőre több energia, pénz, paripa, fegyver, stb. kell a fúzió létrehozásához, mint amennyi kinyerhető belőle.
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Találtam egy érdekes és tudományosan is bizonyított :p cikket, a szív-agy kapcsolatárol. Nem egy nagyon régi felfedezésről van szó, legalább is tudományos szempontból, mert ugye a régi kultúrák hagyományaiban, vallásaiban, filozófiáiban sokszor említenek ilyet. Azért érdekes szerintem, hogy a szív is egy kis agyként funkcionál saját neuronjai révén. Valamint bizonyítja, hogy valóban hatással van a közérzetünk az egészségünkre, nagyon jelentősen!

http://avilagtitkai.com/articles/view/a-szivnek-sajat-tudata-van
 
Utoljára módosítva:

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Találtam egy érdekes és tudományosan is bizonyított :p cikket, a szív-agy kapcsolatárol. Nem egy nagyon régi felfedezésről van szó, legalább is tudományos szempontból, mert ugye a régi kultúrák hagyományaiban, vallásaiban, filozófiáiban sokszor említenek ilyet. Azért érdekes szerintem, hogy a szív is egy kis agyként funkcionál saját neuronjai révén. Valamint bizonyítja, hogy valóban hatással van a közérzetünk az egészségünkre, nagyon jelentősen!

http://avilagtitkai.com/articles/view/a-szivnek-sajat-tudata-van
És tessékmánmondani, ebből a cikkből hogyan vonható le az a következtetés, hogy tudományosan is bizonyított akár a címében kérdésként megfogalmazott állítás, akár a te következtetésed, amire az elolvasása után jutottál?:D

Mind az avilagtitkai.com, mind a cikk forrásaként megjelölt ujvilagtudat.blogspot.hu közismerten kamu híroldal. Azt pedig már a régi görögök is tudták;), hogy az olyan kamu sz*rt sem ér, amiben az igazságnak legalább egy aprócska magja ne lenne megtalálható. Arra még mindenki emlékszik az általános iskolából, hogy az agyunkban jó sok neuron van, és az kell a tudatos gondolkodáshoz. Arra persze már kevesebben, hogy neuronok szinte minden más élőlény szinte minden más testrészékben is előfordulnak. Megtalálhatóak pl. a végbél záróizmában is, és pl. pszichés stressz hatására olyan döntést hoznak, hogy annak fokozott összehúzódását okozzák ("zabszem sem fért volna a v*lagába az idegességtől", ahogy a dörék, nagybajuszú parasztasszonyok szokták volt mondani:)). Egy "A s*ggnek saját tudata van?" című cikket viszont pusztán a prüdéria okán biztosan kevesebben lájkolnának, vagy idéznének be "tudományosan is bizonyított" információként egy "Tudomány, technika" fórumra. Ezért egy másik régi bölcsességgel is újra csak arra hívnám fel a figyelmedet, amit már többször javasoltam: "...meríteni csak tiszta forrásból...".
 
Oldal tetejére