Az államnak ráfizetés, ha sokáig élünk...

Enmerkar

Állandó Tag
Állandó Tag
Meglátásom szerint lehetőség van csak élni kell vele.
A mai Magyarországon fizotherapias kezelésre Társadalombiztosítási Térítés mellett minden magyar állampolgárnak 2x15 nap/év lehetősége van rheumatologie vagy orthoped szakorvos rendelésére. Ez nem jelent ingyenességet és ízületi bántalmak esetén elérhető.
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
remélem az ezeréves pechszéria a végéhez közeledik már. :dr_173:
hogy is szol az a "turáni átok" ?? a valosagban inkabb joslat

"Legyen sorsuk széthúzás és belviszály, soha, semmibe ne egyezzenek,
belső féreg rágja a nemzetet, lassú pusztulás végezzen vele... "


A monda szerint az átok 1000 évig tart,--- ezen reg tulvagyunk es meg tart ...
más források szerint addig, amíg Magyarország a római egyházat követi --- ez meg varat magara ...
 

Enmerkar

Állandó Tag
Állandó Tag
A magyarok legutóbb közös akarattal akkor mozdultak, amikor a besenyők rájuk támadtak az Etel Közében. A' meg má' rég' vót ....
 
Világviszonylatban is és valószínűleg nálunk is a TB a legtöbbet az emberekre kortól függetlenül a halálba vezető úton költ. Azaz a halál bekövetkezése előtti 1-1,5 évben kerül a legtöbbe a TB-nek egy állampolgár ellátása. Az már másik kérdés, hogy a népesség mely csoportja kerül a legtöbbe egy államnak (Hollandiánban). Vizsgálták, hogy a dohányosok, a kövérek, az alkoholisták, vagy az egészségesen élők kerülnek-e a legtöbbe, és nem meglepő eredményre jutottak. Lényegesen többe kerül az államnak egy egészséges ember eltartása, mert sokkal tovább kap nyugdíjat.
 

itsadán

Állandó Tag
Állandó Tag
Bojanának: A táplálkozás csak egy része a dolognak, van benne genetikai, és számos más környezeti hatás, mint az étel. Ráadásul ha ugyanazt a tumort beoltanánk 10 emberbe, tízféle túlélés lenne, mert a daganat és a szervezet viszonya, reagálása egymásra más és más. Sajnos az utóbbi 50 év óriási fejlődése ellenére még közel sem érthető minden, néhány tumortípus jól gyógyítható, mások korai vagy akár későbbi stádiumban is megfoghatók, míg másokra még nincs hatékony kezelés. Tudomásul kell azt is venni, hogy a tumor a saját sejtekből nő, azokhoz sok tekintetben hasonló, nagyon nehéz olyan szereket találni, amik a tumort pusztítják, de az ép sejtekre nem hatnak (nagyon) károsan. Ráadásul a daganat nem egy statikus valami, egy állandóan változó "élőlény", mely alkalmazkodik, rezisztencia kialakítására törekszik.
Cukrot meg tudomásom szerint e szempontból nyugodtan ehetsz, ellenben cukorbetegség szempontjából érdemes a bevitelt korlátozni, de ha nem vagy diabeteses, azon az 1 teáskanálon nem múlik.....
Valahol azt olvastam, hogy patkánykísérletekkel igazolták, miszerint amelyik csoportot folyamatos stressz alatt tartották, ott gyakoribbak voltak az ilyen típusú betegségek. Szerintem jelenleg Magyarországon stresszesebb körülmények között élünk, mint sok más országban, ezért is több a rákos beteg.
 

Enmerkar

Állandó Tag
Állandó Tag
A stress valóban okoz fizikai elváltozásokat, de lelki áttételeken keresztül. Az egészség megtartása tekintetében mindennél fontosabb a psyché szilárdsága.
 

cola

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Olvasóink!
Hihetetlennek tűnnek az alábbi tények, de attól még tények maradnak.
Nem is kellett különösebben utána nyomoznom az itt olvasottaknak, mert igazak. Mivel nem búra alatt élek, s többnyire nyitott szemmel és füllel, közlekedem és járok-kelek az emberek között. Bizony mondom, az itt, ebben leírtak - mármint a hosszú várakozási idő egy-egy vizsgálatra, az alul fizetett eü. dolgozók, a kórházi állapotok többnyire és többségében igazak.

Három ellen példát tudnék leírni, mert az elmúlt év végén Glaukómával operáltak a budapesti Mária utcai Szemklinikán. Az orvosok türelmesek, ügyesek, kedvesek, sőt a fiatal rezisztenseket is a betegek jó ellátására okítják. A kórházi étel kimondottan ízletes volt és mennyiségileg is elégséges. A tisztaság? Kifogástalan! A Klinika minden dolgozója azért dolgozik, hogy a betegek valóban kitűnő ellátásban részesüljenek, ezért az ápoló személyzet is rendkívül udvarias, figyelmes, kedves és segítőkész.
Ez csak egyetlen klinika. No igen, a jó kórházak közé sorolnám még a Kútvölgyit és a volt MÁV, jelenleg Honvéd Kórházat is. Mindkét helyen, közvetlen családtagjaimat gyógyították.

A többi kórházról (szórványosan), az ottani állapotokról viszont, horrorisztikus történeteket hallani. - G.B.

*
Szándékosan rohasztja le az egészségügyet a kormány
- Durva beismerés egy fideszestől - Exkluzív!

2016. január 20. 13:18 - Első Kézből
:o

Egészen döbbenetes állításokat tett az egészségügy szétveréséről egy korábban élvonalbeli fideszes politikus. Részletek alább.
Évek óta figyeli az ország értetlenkedve az Orbán-kormány pénzköltési prioritásait: stadion lassan minden kisvárosba, MOL-részvények, milliárdos tanácsadói szerződések, luxusingatlanok és festmények az MNB-nek, közmédiának csúfolt fideszes hazugsággyár 80 milliárdért, felcsúti Disneyland, 50 milliárdos támogatás a vajdasági Fidesz-barát pártnak, és a sor holnap délelőttig folytatható.
Sokan nem értik, hogyan lehet fontosabb Orbánéknak szinte minden, mint a magyar emberek gyógyítása. Miközben nem kérdéses, hogy a hazai egészségügy a katasztrófa szélén áll:

1. A szakma hatalmas munkaerőhiánnyal küszködik. Orvosaink, ápolónőink tömegesen menekülnek nyugatra, és az elvándorlás mértéke egyre csak nő.

2. Életüket végigdolgozó, többmillió forintnyi járulékot befizető emberek kapnak megalázó börtönkosztot az állami kórházakban. Darált löncshús, kefír, parizer, szelet kenyér a mindennapos menü.

3. Az egészségügyi dolgozók egészen gyalázatos 80-90 ezres nettókért güriznek, állandóan túlhajszoltak, sokszor egyetlen nővér jut 25-30 betegre.

4. Egy csípőprotézis-műtétre akár éveket, de egy allergológiai vizsgálatra vagy rákszűrésre is kemény hónapokat kell várni. A várólisták miatt sokan leromlott vagy már gyógyíthatatlan állapotban jutnak el a terápiáig.



korhazak2.png



A Nyugati Fény most egy korábban a Fidesz országos élvonalába tartozó politikussal beszélgetett, aki azóta a helyi politikába húzódott vissza, de pártbeli kapcsolatait megtartotta. A fideszes informátorunk által mondottak egészen más megvilágításba helyezik az egészségügy szemmel látható sanyargatását.

A politikus elárulta: a kormány mélyreható számításokat készíttetett, melyekből kiderült, hogy mindannak az összegnek, amelyet az állam egy adott ember egészségügyi ellátására költ, a 80 százalékát 60 éves kora fölött költi rá. Magyarán: ötször annyit költ az egészségügy az emberekre 60 éves koruktól halálukig, mint amennyit a megszületésüktől 60 éves korukig.
Jelentősen csökkenthetők tehát az egészségügyi kiadások, ha úgymond nem engedik az embereket túl sokáig élni :confused: . Ezért vannak a több hónapos, olykor több éves várólisták.
Szintén gigantikus spórolást jelent a nyugdíjkasszának, ha a magyarok hamarabb meghalnak, mint ahogy az orvostudomány jelen állása szerint élhetnének. Bár a magánnyugdíj-vagyont már a második Orbán-kormány idején lenyúlták, a 3000 milliárd forint azóta elpárolgott. o_O
Minden komolyan vehető számítás szerint már középtávon hatalmas gondot jelent az államnak a nyugdíjak kifizetése, két évtizeden belül pedig a teljes nyugdíjrendszer összeomlása várható. Ezért sem érdeke a kormánynak, hogy európai színvonalú egészségügyet teremtsen, amivel átlagosan 6-8 évvel tovább élhetnének a magyarok.
Fideszes forrásunk „bónuszként” hozzátette: mivel a kutatások szerint még mindig a 60 év felettiek körében a legmagasabb a baloldali pártok szavazóinak aránya, így politikai okokból is hasznos a Fidesznek, ha közülük minél kevesebben érik meg a következő választások időpontját. Kiélezett verseny esetén akár rajtuk is múlhat a győzelem.
Az egészségügy kivéreztetése mögött tehát nem puszta érzéketlenségről, figyelmetlenségről, vagy információhiányról van szó.
Valójában egy mesterien tudatos terv zajlik, melyről mindenkinek tudnia kell.
*
Részemről: :mad:
Bár ki is volt a forrás aki ezeket elmondta, nagyon egyetértek vele! Az országban az egészségügy haldoklik és vele együtt a sok idős ember de még a fiatalabbak is. Sokan látják és tudják azt ami fentebb le is lett írva de sajnos nem tudnak ellene tenni. :(
 
Oldal tetejére