Kik azok a civilek, akiket el kell takarítani Németh Szilárd szerint? Itt a lista!

Emberi jogokkal, szegénységgel, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, akik teljesen átláthatóan működnek és akik nélkül az ország jóval szegényebb lenne.


„Ismerd meg te is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.”

Miért álságos az egész civil törvény?
Nagyon vicces, hogy miközben a sorban jönnek a Fideszesek az átláthatósággal, mint indokkal (Gulyás Gergely és Kósa Lajos ugyanezt a dumát nyomta le ma: azért van szükség a civil törvényre, hogy ezek a szervezetek átláthatóan működjenek - kár, hogy már most átláthatóan működnek) a Fidesz-média tételesen megírta, kinek hány forint támogatás jött és honnan, hiszen az egész már most nyilvános.

Ahogy az is, mit csinálnak ezek a civilek.

Mik azok a témák, amikkel ezek a civilek foglalkoznak?
  • korrupcióellenesség,
  • átláthatóság,
  • melegjogok,
  • abortuszhoz való jog,
  • ártalomcsökkentés,
  • menekültek
  • kisebbségek, kisebbségek jogai,
  • mélyszegénységben élők,
  • környezetvédelem.
Minden olyan téma, amiben az Orbán-kormány látványosan megbukott, amivel Orbánék nem foglalkoznak, vagy éppen amiben gyűlöletet szítanak.

Kik ezek a civilek?


Transparency International

A világ legnagyobb korrupcióellenes szervezetének magyarországi képviselője a Transparency International Magyarország Alapítvány. A Transparency International nemzetközi nem-kormányzati szervezet értékei mentén működve korrupciós problémák feltérképezése a Magyar Köztársaság területén, megoldási javaslatok megfogalmazása, a nyilvánosság tájékoztatása és képzése az átláthatóság ellenőrzése és elősegítése, különös tekintettel a közpénzek felhasználására.

Eötvös Károly Intézet

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában azzal a céllal, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. (Az intézet tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány.) Az intézmény elnöke Majtényi László, akit nemrég köztársasági elnöknek is jelöltek.

K-Monitor Közhasznú Egyesület

A K-Monitor Iroda 2007 óta küzd a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért. A civil szervezet olyan politikai, gazdasági és társadalmi környezet megteremtéséért dolgozik, ahol az állampolgárok elutasítják, a hatóságok pedig hatékonyan feltárják és szankcionálják a korrupciót.

Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Cigányok, melegek, Ligetvédők, elnyomottak, politikai aktivisták, Orbán Viktor őket képviselte már a TASZ. A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követik a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végeznek, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtanak és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtanak, képzéseket tartanak és média kampányokkal mozgósítják a nyilvánosságot.

A Roma Education Fund

A nem ideológiai, hanem inkább oktatási tevékenységet űző, a romák és a nem romák közötti szakadék betemetését célul tűző alapítvány legfőbb támogatója az Open Society Institute.

c3 Alapítvány

A c3 Alapítvány ősrégi hazai technológiai, és információs alapítvány, innen startolt a freemail, és sok más akkori webes fejlesztés.

PATENT Egyesület

A Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) szintén egy újsütetű feminista szervezet, mely leginkább azzal került be a hírekbe, hogy feltétel nélkül kiáll az abortusz lehetőségéért, mint a női önrendelkezés csúcsáért.

Háttér Társaság

Az egyik legrégebbi melegjogi szervezet, amely az LMBTQ-emberek jogainak képviseletével és társadalmi elfogadásával foglalkozik.

Artemisszió Alapítvány

Az Artemisszió interkulturális képzéseket, és felvilágosítóprogramokat tart gyerekeknek az elfogadás, és a migrációs helyzet kapcsán.

NANE - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület

A női jogvédelemmel foglalkozó civil szervezet, amely a bántalmazott nőknek nyújt segítséget.

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

A “Női Érdek” hosszú távú célkitűzése, hogy a magyar nők társadalmi és jogi egyenlőséghez hozzájáruljon, szemléletváltozást indítson el a nemek esélyegyenlősége tekintetében. A szövetség igyekszik a nők szociális helyzetét, életesélyét és életminőségét a maga eszközeivel javítani, fellép a nőkkel szembeni diszkrimináció és erőszak minden formájának tilalmáért is.

Kék-Pont

A tűcsereprogramot, és ártalomcsökkentést a zászlajára tűző szervezet. Őket zavarta el Kocsis Máté a nyolcadik kerületből.

Krétakör Alapítvány

Az alapítvány egy olyan műhely megteremtését tűzte ki célul, amely hosszú távon képes biztosítani a reflektált gondolkodás alapjait Magyarországon. A Krétakör Alapítvány célja az európai közösség és azon belül a magyar társadalom érdekképviseleti és kooperációs kompetenciáinak fejlesztése.

Mindezt a Krétakör több mint 20 éves művészeti tapasztalatára alapozva szakmai, oktatási és képzési programok segítségével, közösségbővítéssel és domináns kommunikációval képzeljük el, mert ezekben látjuk a meghatározó társadalmi változások alapját – írják a honlapjukon.

Civilek a médiában

Átlátszó

Bodoky Tamás egykori Magyar Narancsos, majd indexes tényfeltáró újságíró által alapított és főszerkesztett tényfeltáró portál. Naponta hoznak le cikkeket a fideszes korrupcióról.

Asimov Alapítvány

Az Átlátszó mögött álló másik alapítvány a híres sci-fi íróról elnevezett Asimov alapítvány. Ezt 2009-ben alapították, szintén a magyar közélet megújításának és átláthatóságának célkitűzésével. Itt már megjelenik a Norvég Civil Alap is megjelenik, mint támogató és az Eötvös Károly Intézet - szintén egy másik Soros-szervezet -, mint partner. Kuratóriumának elnöke az átlátszós Maróy Ákos, aki kiterjedt üzleti kapcsolatai mellett a véleményformáló közéletben is szerepet játszik.

Az Asimov alapítvány projektjei jól rímelnek az Átlátszó tevékenységére. A fő tevékenysége, a honlap szerint emiatt jött létre a Budapest New Technology Meetup megszervezése, ami viszont jól mutatja Maróy egyébként IT-s kötődését, múltját. Az Átlátszónet Alapítvánnyal közös projekteket is bonyolítanak, amik közül több 2013-ban a Norvég Civil Alap támogatásával is valósult meg (Átlátszónet program). Az alapítvány honlapjának szerkezete és külleme szinte megszólalásig azonos az Átlátszónet Alapítvány honlapjáéval. Az Asimov közhasznúsági jelentése alapján az Átlátszó KiMitTud közadatigénylési rendszerének támogatói, és a Norvég Civil Alap kedvezményezettjei 30 milliós értékben. Utóbbi azért érdekes, mert az Asimov Alapítvány az Átlátszó Nonprofit kft. részére forrásokat biztosít, 2015-ben közel 17 millió forintot.

Mérték Médiaelemző Műhely

A HVG-ben publikáló, önmagát függetlennek tartó, a médiapiac aktuális átalakulásait monitorozó Mérték Médiaelemző Műhely. Értetően fáj a Fidesznek, maikor rámutatnak, hogyan sérül naponta a sajtó- és véleményszabadság Magyarországon.

Független Médiaközpont (Független Újságírók Alapítványa)

A Független Médiaközpont politikai elkötelezettségtől mentes alapítvány, amelynek célja, hogy erősítse az etikus magatartáson alapuló, tényszerű újságírást és támogassa a média függetlenségét Magyarországon.

Az alapítványt az amerikai Independent Journalism Foundation alapította a 90-es években, a közép-európai média függetlenségének erősítésére. Prága, Pozsony és Bukarest mellett Budapesten is működtetnek irodát.

Tilos Rádió

A budapesti underground rádióját a TILOS Kulturális Alapítvány működteti. A város legszabadabb médiája.

Mr Flynn Rider

soros-foundations-1024x490.jpg
 
most nem a szakszervezetek által szervezett tüntetésekről van szó, csak nézd meg milyen szervezetek voltak a háttérben, tehát kik a szervezők a CEU melletti tüntetéseken, a migránspárti tüntetéseken, kik próbálnak cirkuszt szervezni az orosz nagykövetség előtt ....

A NÉP NEVÉBEN

Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyû a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon õt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!
S a nép hajdan csak eledelt kivánt,
Mivelhogy akkor még állat vala;
De az állatból végre ember lett,
S emberhez illik, hogy legyen joga.
Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
Isten teremtményén, s ki rásüti:
Isten kezét el nem kerûlheti.

S miért vagytok ti kiváltságosok?
Miért a jog csupán tinálatok?
Apáitok megszerzék a hazát,
De rája a nép-izzadás csorog.
Mit ér, csak ekkép szólni: itt a bánya!
Kéz is kell még, mely a földet kihányja,
Amíg föltûnik az arany ere...
S e kéznek nincsen semmi érdeme?

S ti, kik valljátok olyan gőgösen:
Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,
Ha az ellenség ütne rajtatok?...
De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
Majd elfeledtem győri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?

Jogot a népnek, az emberiség
Nagy szent nevében, adjatok jogot,
S a hon nevében egyszersmind, amely
Eldõl, ha nem nyer új védoszlopot.
Az alkotmány rózsája a tiétek,
Töviseit a nép közé vetétek;
Ide a rózsa néhány levelét
S vegyétek vissza a tövis felét!

Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz... ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

(Petőfi Sándor, Pest, 1847. március.)
 
A magyar kormány a magyar nép legfőbb ellensége, én úgy látom. Ezek után beszélhet amit akar, nem hiszek neki, sőt, amit mond, annak talán még az ellenkezőjét se hiszem el.

eredményes a balliberális propaganda..... legalább egy embert már meggyőzött , hogy jó neki ha az energia árát az eON fogja meghatározni, vagy a Mutti dönti el mekkora hotspottot hoznak létre Magyarországon, mindent megmondanak Brüsszelböl, nem kell nem szabad gondolkodni.
 
De tudjátok az a nagy büdös igazság hogy nagyon de nagyon szomorú ha úgy kell véljem, jobban megbízhatok a valóban külföldi Sorosban, meg a német Merkelben meg még kapaszkodjatok meg akár Trumpban is (de Obamában főleg), MINT A MAGYAROK TULAJDON KORMÁNYÁBAN. Ez szégyen, na. De nem az én szégyenem, mert a magyar kormány teméntelen erőfeszítést tett azért, hogy a beléhelyezett bizalom a nulla alá erodálódjék!
.......
Mert jelenleg kénytelen vagyok úgy vélni, a külföld inkább barátja a magyar népnek, mint maga a magyar kormány!
......
A magyar kormány a magyar nép legfőbb ellensége, én úgy látom. Ezek után beszélhet amit akar, nem hiszek neki, sőt, amit mond, annak talán még az ellenkezőjét se hiszem el.
Tipikus magyar gondolkozás hű példája, melyet az elmúlt 1000 év történelmi eseményei igen sokszor igazoltak (pl. '56 Kádár moszkvai segítség kérése, stb.). Nem tudom milyen az a család ahonnan az egyik fél kintről várja a segítséget, pl. ha az illetőt anyai ragaszkodás jellemzi, azt hiszem mindenki életét megkeseríti. Csak azt felejtik el a külföld nem tesz semmit sem ingyen! Lehet itt keseregni, hogy lopnak, csalnak, stb., de szerintem egy külföldi kötöttség sokkal többet árt összegségének az országnak mint használ. Sajnos ezt Magyarország sokszor megtapaszta, azért állunk itt lyukas zsebekkel, a szomszédos országok többsége szépen elhúzott mellettünk. Nemcsak gazdaságban, erkölcsben, szemléletben, stb.
Nem tudom mi a baj, ha egy ország törvényekkel akarja szabályozni a külföldi érdekeltségű felsőoktatást, szervezetek müködését, stb. ? Ezt már több mint 20 évvel ezelőtt meg kellett volna tenni, igen sok országban ez nem okoz problémát az ilyen szabályzás, de nálunk igen, miért? Miért nem azon sírunk, hogy ez legyen teljes körű, miért csak egy magyar módra kabát gomb nélkül hozunk törvényeket? Én azt látom, hogy Magyarországon a többség pártpolitikai érdekeltségekben gondolkodik és nem ország vagy magyar érdekeltségben!
Igen szomorú ha valaki külföldi kormányban bízik, már csak azért is mert azt nem ő választotta nem az ő kormánya, az a külföldi csak addig fogja az áll érdekét képviselni amig a maga, vagy az általa választottaknak valamilyen hasznot tud elérni.
 
a törvénytervezet a külföldi támogatásokról szól ... nem értem miért idegenkednek a szerveztek miért akarják eltitkolni....mikor egy menő sportoló nyilatkozik a TV-ben és a mezén raja van a szponzorok logója, valaki fel van háborodva? Egy teljesen megszokott dolog.
Habár úgy tűnik, hogy kizárólag csak a politikával foglalkozó, külföldről finanszírozott szervezetek vannak felháborodva.
-
Egy sportolo csak reklám-felület egy sponzor számára, ezért ragasza öt össze-vissza a saját logojával.
Ha a sportolo kikerül a reklámfényböl akkor egy másik reklámhordozot választ magának.
-
Az opositiot inkább a sakkozok szekundánsának kéne, hogy tekintsed, csak az Orbán gondolja, hogy nincs szüksége kritikusokra.
-
Az NGO-k célja nem a támogatok bökezüségének a hirdetése, a nevük szobahozása, különösen nem egy quasi demokratikus országban.
-
Jo, Soros megengedheti magának, hogy szint valjon de sok állami alkalmazott elvesztené az állását, a megélhetési lehetöségét ha rajta lenne egy aláirásos listán vagy az adakozok között.
-
Mit gondolsz hol lenne a magyar katholikus egyház 40 év után ha külföldi adakozok nem nyultak volna a honuk alá?
-
Melyik magyar korház dicsekszik azzal, hogy az ágyakat, a takarokat, az ultrahangos készülékeket stb. melyik nyugati privátszervezet ajándékakép kapták? Elég ha a támogatott egyesületek igazolják, hogy közérdekü munkát végeznek, minden alkalmazott és adakozo saját maga intézi el a vagyonbevallását az állam felé.
-
Undorito ahogy a kormány az emberek alantas ösztöneire apellál, a tárgyilagosság helyett összeesküvéselméleteket talál ki mind a naci idöben. A nyugati világ ébren figyeli ahogy Orbán Soros egyetemröl, Soros organizatiorol beszél nem CEU-rol, NGO-rol. Ezt a retorikát még nem felejtettük el itt.
-
En hallottam a kormányfö ünnepi beszédét husvétkor, amiben elismerte, hogy a civil szervezetek hasznosak lehetnek csak azt sajnálta, hogy nincs hatalma az anyagi támogatás elosztásánál. Ha Soros neki adná a pénzt, hogy ossza szét akkor minden rendbenlenne. :)
-
 
Továbbá az sem véletlen, hogy e szervezetek között csak olyanokat találni, amelyek a magzat élethez való jogával szemben az abortuszhoz való jogot propagálják! A TASZ például élesen kiállt a 90-es években az aktív eutanázia mellett. Etc. Etc. Etc. Az említett civil szervezeteket tehát nem lehet azonosítani úgy általában a civilekkel, mert léteznek nem a liberális életforma értékeit védő civil mozgalmak és társaságok is. Félreértés ne essék! E szervezetek fontos és közhasznú szerepet játsza
Félreértés an a dologban: Az abortusz feltételekkel engedélyezett, támogatása nem törvény ellenes. Amennyiben bűncselekményt támogatnak, a rendőrség, igazságszolgáltatás foglalkozik velük, nem pedig átláthatósági törvény.
A 90' óta másnak is változott a véleménye. Pl. Orbán szöges ellentétét mondja, cselekszi annak, amit akkoriban mondott. Bizonyítékokat itt és videómegosztókon találsz.
A liberális miért megbélyegző szitokszó? Ha egy civil szervezet liberális eszméket vall, máris nem civil és tűzze-vassal irtani kell? Hogy ilyen a pártutasítás, az rájuk jellemző. Az viszont szomorú, h magánemberek tucatjai ezt gondolkodás nélkül harsogják, mintha önálló véleményük nem lenne. Vagy nem lehetne...
De működjenek átlátható módon!
Az Ökotárs Alapítványnál bemutatták, hogyan képzelik az átláthatóságot. A házkutatáshoz kivezényeltek 2 szakasz hamiskártyást - erődemonstrációhoz mindig a megbízható készenlétiseket használják - hónapokig vizsgálták a könyvelést és még egy sor dokumentumot. Eredmény semmi. 1 Ft csalást nem találtak a vizsgálatban résztvevő állami szervek. Pedig a Nagyfőnök személyes utasítása volt az egész.
Norvég és Svájci Alapokba nem tudták belekeverni Soros Györgyöt. Ezekre a civilekre viszont a nehéztüzérséget is bevetik. (annyi kreativitás nincs bennük, h saját fejüket használják, helyette az orosz mintát másolják :D )
 
A NÉP NEVÉBEN

Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyû a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon õt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!
S a nép hajdan csak eledelt kivánt,
Mivelhogy akkor még állat vala;
De az állatból végre ember lett,
S emberhez illik, hogy legyen joga.
Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
Isten teremtményén, s ki rásüti:
Isten kezét el nem kerûlheti.

S miért vagytok ti kiváltságosok?
Miért a jog csupán tinálatok?
Apáitok megszerzék a hazát,
De rája a nép-izzadás csorog.
Mit ér, csak ekkép szólni: itt a bánya!
Kéz is kell még, mely a földet kihányja,
Amíg föltûnik az arany ere...
S e kéznek nincsen semmi érdeme?

S ti, kik valljátok olyan gőgösen:
Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,
Ha az ellenség ütne rajtatok?...
De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
Majd elfeledtem győri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?

Jogot a népnek, az emberiség
Nagy szent nevében, adjatok jogot,
S a hon nevében egyszersmind, amely
Eldõl, ha nem nyer új védoszlopot.
Az alkotmány rózsája a tiétek,
Töviseit a nép közé vetétek;
Ide a rózsa néhány levelét
S vegyétek vissza a tövis felét!

Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz... ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

(Petőfi Sándor, Pest, 1847. március.)


A vers szép, de idézésének szándéka problémás. Egy híres liberális gondolkodót, B. Constantot parafrazeálva: vajh ki mondja meg, hogy ki beszél a nép nevében?
 
Félreértés an a dologban: Az abortusz feltételekkel engedélyezett, támogatása nem törvény ellenes. Amennyiben bűncselekményt támogatnak, a rendőrség, igazságszolgáltatás foglalkozik velük, nem pedig átláthatósági törvény.
A 90' óta másnak is változott a véleménye. Pl. Orbán szöges ellentétét mondja, cselekszi annak, amit akkoriban mondott. Bizonyítékokat itt és videómegosztókon találsz.
A liberális miért megbélyegző szitokszó? Ha egy civil szervezet liberális eszméket vall, máris nem civil és tűzze-vassal irtani kell? Hogy ilyen a pártutasítás, az rájuk jellemző. Az viszont szomorú, h magánemberek tucatjai ezt gondolkodás nélkül harsogják, mintha önálló véleményük nem lenne. Vagy nem lehetne...

Az Ökotárs Alapítványnál bemutatták, hogyan képzelik az átláthatóságot. A házkutatáshoz kivezényeltek 2 szakasz hamiskártyást - erődemonstrációhoz mindig a megbízható készenlétiseket használják - hónapokig vizsgálták a könyvelést és még egy sor dokumentumot. Eredmény semmi. 1 Ft csalást nem találtak a vizsgálatban résztvevő állami szervek. Pedig a Nagyfőnök személyes utasítása volt az egész.
Norvég és Svájci Alapokba nem tudták belekeverni Soros Györgyöt. Ezekre a civilekre viszont a nehéztüzérséget is bevetik. (annyi kreativitás nincs bennük, h saját fejüket használják, helyette az orosz mintát másolják :D )

Olvasd el újra, mit írtam! Jól ismerem a vonatkozó magzatvédelmi törvényt, azon lehetne enyhíteni is (miként azt a Pro Choice aktivisták követelik), de lehetne szigorítani is (miként azt a Pro Life mozgalmak propagálják). De ez messzire vezet!

Miért baj az, ha valakinek idővel nyomos indokok alapján megváltozik a politikai gondolkodása/világnézete vagy épp az életvitele? Magam valaha SZDSZ aktivista voltam, de amikor a liberálisok kiegyeztek a posztkommunistákkal - egyéb, itt nem részletezendő okok folytán is - végleg eltávolodtam tőlük. Ma már nem tudnék azonosulni korábbi önmagammal! Ha én így vagyok vele, feltételezhetően ez másokkal is előfordulhat!
 
Lehet valtozik a vilag es a vilagrol alkotott kep valamenyit, de nem 180fokos fordulatot nem tesz az emebr csak a politikusok kepesek komcsibol naciva valni oda-vissza vagy liberalisbol szelsojobbosa.
Aki politikusnak all, az kepvisel egy ideologiat amihez ragaszkodik es nem cserebereli mint az alsonadragjat. Part es emberek kovetik akik viszont nem tudnak ilyen pavatancot jarni.
 
Melyik magyar korház dicsekszik azzal, hogy az ágyakat, a takarokat, az ultrahangos készülékeket stb. melyik nyugati privátszervezet ajándékakép kapták? Elég ha a támogatott egyesületek igazolják, hogy közérdekü munkát végeznek, minden alkalmazott és adakozo saját maga intézi el a vagyonbevallását az állam felé.
-
Undorito ahogy a kormány az emberek alantas ösztöneire apellál, a tárgyilagosság helyett összeesküvéselméleteket talál ki mind a naci idöben. A nyugati világ ébren figyeli ahogy Orbán Soros egyetemröl, Soros organizatiorol beszél nem CEU-rol, NGO-rol. :)
-
Igen egyetértek "minden alkalmazott és adakozo saját maga intézi el a vagyonbevallását az állam felé", mint pl. így van Svájcban, ahol az adóbevallást kell tenni az adakozónak és adómányozottnak. Ezzel nincs semmi baj, csak nálunk ez sem így működik teljesen, ha én nint adómányozó akkor hol kell szerepeltetenem (kivéve 1%) azt nem tudom, de adóbevallásban nem kell beírnom, akinek adom azt csinál vele amit akar (lásd. 2010 vörösiszap) ezért így nincs miről beszélnünk. Ez a téma adómányozásról szól, a következő az egy másik ügy!
Itt mindenki ostobának nézi a másik felet, melynek vége egy undorító kutyulmány lesz. Orbán, "nyugati világ", NGO. stb. zavaros víz. Egy biztos sok ország nem engedné meg ami Magyarországon, vagy például Olaszországban folyik. Beavatkozás az ország belügyeiben, az ilyen civil szervezetek, vagy öket pénzelők megkérdezték az ország lakosságát, hogy egyetértenek-e a müködésükkel? Ráadásul külföldiek, milyen alapon avatkoznak bele egy ország dolgában, diktálják a feltételeket pl. Ukrajna, stb. Szerintem egy választott kormánynak a választói érdekében kell fellépni az ilyenek ellen. Álhumanizmus, kimentem a nemzetközi vizeken a betolakodókat, de tartsa el az országa ahova szállítom, miért nem állják a kimentettek költségeit akár évekig, miért egy adott ország állampolgárainak az adóiból kell eltartani?
A nyugati világ éberségéről már tanubizonyságot tett sok esetben a történelemben, éberek ha saját érdekeik sérülni látszanak, de abban a pillanat ha ez nem áll fennt az éberség érdekes módon azonnal megszünik. Szerintem sokkal jobban járnának, ha a saját házuk táján söprögetnének, azt hiszem mindenhol van mit.
 

Az Izraeli NGO-k csak akkor kötelesek nyilvánosságra hozni a támogatásuk forrását ha a költségvetésük több mind a fele külföldi kormányoktol származik.
Ez egészen más mind a magyar helyzet.
-
Miért? Mert Israelben számos NGO dolgozik akiket "ellenséges" Arab államok financiroznak akik Israel existentiáját vonják kétségbe.
Mo-nak nincsenek ilyen ellenségei sem az EU-n belül sem az USA-ban.

-
Hangsulyozom az Israeli törvény csak külföldi kormányok adta támogatásokra vonatkozik nem pedig privát támogatokra.
Annak ellenére, hogy Israel esetében egy létkérdésröl van szo, a Knessetben megszavazott törvény nagyon szoros 57:48 arányban lett megszavazva.
-
A törvény azok ellen van akik a támogatásuk forrását teljes titokba akarják tartani, hogy Soros támogatja a CEU-t és NGO-kat az nem számit titoknak, hacsak nem gondolja idöközben Orbán, hogy saját pénzén volt lehetösége Oxfordban tanulmányoznia a liberális filozofia történetét.
-
(Mo.-on járva feltünt nekem, hogy sokan azt képzelik Orbán "Alma Matere" Oxford lenne, ez egy nagy tévedés. Orbán csak egy tanulmányuton volt Angliában, 1989 ben és 1990-ben megszakitotta a betervezett tanulmányait a politikai karier miatt.) ;)
 
eredményes a balliberális propaganda..... legalább egy embert már meggyőzött , hogy jó neki ha az energia árát az eON fogja meghatározni, vagy a Mutti dönti el mekkora hotspottot hoznak létre Magyarországon, mindent megmondanak Brüsszelböl, nem kell nem szabad gondolkodni.

Piacgazdaság....hallottál már róla ?
Vagy központi irányításos gazdálkodás van (szocializmus), vagy piacgazdaság.
A kettő együtt nem megy.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,671
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére