Meglepő program: kecskéket kapnak a migránsok

Különös programot indított egy svéd szervezet: a térségben veszélyeztetett kecskék gondozását bízzák afgán migránsokra, akik épp a menedékkérelmük elbírálására várnak.

A Get2Gether csoport igazgatója, Henrik Ponten szerint a pásztorkodás csökkenti a magányos fiatalokban felgyülemlett stresszt, lefoglalja őket, és segít feldolgozni az átélt tragédiákat – miközben a kecske is jóllakik.


A 17 éves Hanif Mohammadi Afganisztánban a családja farmján élt, sokféle állatot tartottak, míg a tálibok meg nem gyilkolták a szüleit. Hanifnak sikerült elmenekülnie, de hosszú út vezetett Stockholmig. Most viszont úgy érzi, hazaért, hiszen azt csinálhatja, amihez a legjobban ért: kecskékre vigyáz

Hanif nem az egyedüli afgán fiatal, aki részt vesz a programban. Ponten szerint ez Svédországnak is a javára válik: egyrészt a kecskékkel foglalkozó fiatalok nem fognak fenyegetést jelenteni a közbiztonságra, másrészt az országban egyre kevesebben tartják a haszonállatot, amelynek teje viszont nagyon fontos a svéd sajtgyártók számára. Ezzel a projekttel azonban mindenki nyer, és a folyamat eddig nagyon sikeresnek bizonyult.

The Local.

kecske.jpg
 
A pásztornak alkalmatlan, agresszív, bosszúvágytól fűtött migránsokat pedig vissza kell szállítani a hadműveleti területre, ahol kedvükre öldökölhetnék a tálibokat, a Boko Haramot, a radikális iszlám harcosokat, stb. Win-win.
 
A lanyom az iden juniusban lefutotta az Ultrabalatonn 217 km-t. Rendszeresen indul hazai maratonokon.

Edzeni a kornyekbeli hegyeken, erdokben szokott.

Akkor ennek most vege????
(nem burkaban fut)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére