Kanadában kapott menedéket csaknem 30 meleg csecsen

Az Oroszországi LMBT-hálózat elnevezésű jogvédő szervezet májusban közölte, hogy aktivistái 43 homoszexuális személyt menekítettek ki Csecsenföldről, és arra törekednek, hogy külföldi vízumot szerezzenek a számukra.

Kimahli Powell, a torontói központú civil szervezet igazgatója pénteken a csoport Facebook-oldalára feltett üzenetben tárta fel, hogy 31, az LMBTQ-közösséghez tartozó embernek sikerült segíteniük Oroszország elhagyásában és abban, hogy menedékjogot kapjanak Kanadában. Powell a CBC közszolgálati tévének elmondta, hogy tervük megvalósításában „főszerepe” volt a kanadai kormánynak.


Kanadában kapott menedéket mintegy harminc, hazájában üldözött csecsen homoszexuális az ottawai kormány együttműködésének köszönhetően – jelentette be a Rainbow Railroad nevű civil szervezet.

„Kanada titokban adott menedéket a csecsen homoszexuálisoknak” – adta hírül szombaton a The Globe and Mail című lap, megjegyezve, hogy a kezdeményezés könnyen „elmérgesíthette volna Oroszország és Kanada már amúgy is feszült viszonyát”. A lap hozzátette, hogy Chrystia Freeland külügyminiszter, aki korábban sajtótudósítóként dolgozott Oroszországban fontos szerepet játszott a szóban forgó műveletben. A kanadai hatóságok egyelőre nem kommentálták a Rainbow Railroad bejelentését.

Kimahli Powell a Globe-nak elmondta, azért döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a csecsen menekültek érkezését, mert aki Kanadába akart közülük menni, az már mind megérkezett, s most már az otthonteremtésükkel és az országban való beilleszkedésükkel kell foglalkozni, amihez beszélni kell az ügyükről.

Az Oroszországi LMBT-hálózat elnevezésű jogvédő szervezet májusban közölte, hogy aktivistái 43 homoszexuális személyt menekítettek ki Csecsenföldről, és arra törekednek, hogy külföldi vízumot szerezzenek a számukra. Az érintettek, akiket „egyes adatok szerint” a tavalyi év végétől kezdtek el őrizetbe venni Csecsenföldön, azután fordultak segítségért a hálózathoz, hogy a sajtó elkezdett a helyzetükkel foglalkozni.

A Novaja Gazeta című független orosz napilap április elején közölte, hogy a túlnyomórészt muszlimok lakta Csecsenföldön mintegy száz homoszexuális férfit vettek jogellenesen őrizetbe. Többségüket a lap szerint megkínozták, hármukat pedig meg is ölték. Az ügy nemzetközi tiltakozást váltott ki. Ramzan Kadirov csecsen vezető többször is valótlannak minősítette a melegek üldöztetéséről szóló jelentéseket.

melegek.jpg
 
.
A kanadai hadsereg már a Pride-on toboroz - adja hírül egy korábbi topik címe.
A mostani pedig: Kanadában kapott menedéket csaknem 30 meleg csecsen.
.
Tudtommal a csecsenek jó harcosok, akkor most lehetne két legyet egy csapásra.
 
Az nekem nemegészen jön le a cikkből, h ezek kik elől is menekültek. Gondolom a kormány vett őrizetbe embereket, de meg lett említve a muszilim népesség is.
Most akkor az orosz kormány üldözte őket, ami nem egy meleg barát, vagy a szomszédságban lakó muszlimok nézték ki a Korán szerint halálos bűnt elkövetőket?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,132
Üzenet
4,802,263
Tagok
615,748
Legújabb tagunk
Miklós Viktória
Oldal tetejére