Ez a valódi Soros-terv

„Nemzeti konzultációt” indít a kormány az úgynevezett Soros-tervről, amely szerintük arról szól, hogy bevándorlókat kell Európába telepíteni. Ilyen terv valójában nem létezik, pláne nem igaz, hogy Soros György alapítványai ennek érdekében támogatnak különböző szervezeteket. A magyar származású milliárdos tavaly júliusban egy cikkben fejtette ki álláspontját.

A cikk az egyik legelismertebb külpolitikai magazinban, a Foreign Policyban jelent meg, tavaly július 19-én, Ez Európa utolsó esélye, hogy rendbehozza menekültpolitikáját címmel.

Ebben Soros György azt írja, hogy

a menekültválság és a Brexit megerősítette a nacionalista, idegengyűlölő mozgalmakat
a térségben, és az Európai Unió országai, ahelyett, hogy közösen szállnának szembe ezzel a fenyegetéssel, egyre kevésbé hajlandóak együttműködni.

Soros György szerint az átfogó megoldásnak része kellene, hogy legyen 300 ezer menekült letelepítése a háború sújtotta Közel-Keletről – de az is kell, hogy a világ más részein is fogadjanak be menekülteket. Ez a szám szerinte elegendő lenne, hogy meggyőzze a menedékkérőket, nem érdemes életük kockáztatásával átkelni a Földközi-tengeren, hogy illegálisan jussanak be Európába. Főleg akkor, ha kimondanák:

aki illegálisan érkezik, az nem kaphat menedékjogot.
Emellett pénzügyi támogatást kell nyújtani azoknak az Európán kívüli országoknak, ahol a legtöbb menekült van, és kérelmeket feldolgozó központokat kell ide telepíteni.

Soros György szerint meg kell erősíteni az EU határvédelmét.
Soros ellenezte a törökökkel kötött megállapodást: többek között azért, mert nem értett egyet a menekültkvóták kötelezővé tételével.

K_EPA20170427066.jpg

Soros György
Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Szerinte egy hétpontos cselekvési tervvel lehetne kezelni a válságot:

  1. Az Európai Unió tagjainak, de a világ más országainak is egyenesen a frontországokból kellene átvenni menekülteket, előre szabályozott módon.
  2. Az Európai Uniónak vissza kell nyernie az ellenőrzést a határain, a többször látott káosz ugyanis bizonytalanságot és ellenérzéseket szül, mint ahogy az is, hogy azt látni: Görögországban rendezetlen táborokban élnek a menekültek.
  3. Az EU-nak pénzügyi eszközökkel kell lehetővé tennie, hogy szembe lehessen szállni a hosszú távú kihívásokkal. Soros György szerint évi legalább 30 milliárd euróra van szükség, hogy egy átfogó válságkezelési terv működjön. Ez soknak tűnik, de például a schengeni rendszer feladása ennél sokkal többe, 47-140 millárd euróba kerülne évente.
  4. A válságot fel kell használni arra, hogy közös európai határvédelmi mechanizmusok jöjjenek létre, amelyekhez hozzátartozik a menedékkérelmek elbírálása és a menekültek áttelepítése is.
  5. Ki kell dolgozni az elfogadott menedékkérelemmel rendelkezők Európán belüli áttelepítésének szabályozását. Soros György szerint az EU senkit nem kényszeríthet arra, hogy részt vegyen ebben a programban – se a menekülteket, de a tagországokat sem. Ennek szerinte önkéntesnek kell lennie, oly módon, hogy abból mindenkinek előnye származzon. Jó példaként erre Kanadát említi.
  6. Az EU-nak és más nemzetközi szervezeteknek sokkal jobban kell támogatni azokat az országokat, ahol a legtöbb menekült van, például Jordániát. Ez elősegíteni, hogy például tudjanak iskolába járni, dolgozni, legyen megfelelő egészségügyi ellátásuk.
  7. Figyelembe véve, hogy az Európai Unió lakossága erősen öregszik, Soros György szerint meg kell majd fontolni a gazdasági bevándorlás szabályozását is. Szerinte Angela Merkel módszere, amikor „kinyitotta Németország kapuit”, nem működött, mert hirtelen egymillió menedékkérő érkezett, ami meghaladta az ország kapacitását. Az Európai Uniónak Soros szerint meg kell határozni egy limitet, hogy mennyi embert tud befogadni – és ebbe egyelőre nem férnek bele a gazdasági bevándorlók.
Soros György szerint a bevándorlás előnyei sokszorosan felülmúlják az integráció költségeit. A jól képzett munkaerő elősegítheti a gazdasági növekedést. Szerinte

a hét elv abban is segítene, hogy csökkentse az emberekben élő félelmet és a menedékkérők kaotikus áramlását is.
Magyarul: szó sincs arról, hogy Soros György évi egymillió illegális bevándorlót „szabadítana rá” Európába, ahogy azt a magyar kormánypropaganda hangoztatja.

refuge.jpg
 
"Görögországban rendezetlen táborokban élnek a menekültek."

Azt hiszem, bármelyik mianmari muszlim boldogan elfogadná, ha ezek a rendezetlen, és más számára élhetetlennek minősített táborok valamelyikében egy icipici kis helyet adnának nekik.
 
Mert Soros nem politikus es senki nem fogadja meg tanacsat .Sem az Eu sem a kormanyok , meg a magyarok se, sot meg akkor is ellene mennek ha veletlen egy kovet fujnak.

Egy dologban azért Soros is tévedett, mégpedig:

"Szerinte Angela Merkel módszere, amikor „kinyitotta Németország kapuit”, nem működött, mert hirtelen egymillió menedékkérő érkezett, ami meghaladta az ország kapacitását. Az Európai Uniónak Soros szerint meg kell határozni egy limitet, hogy mennyi embert tud befogadni – és ebbe egyelőre nem férnek bele a gazdasági bevándorlók."

Éppen Németország, azon belül is Bajorország esete azt bizonyítja, hogy minél több tényleges menekült érkezik, annál több gazdasági bevándorlóra (és itt nem menekültstátuszért folyamodó gazdasági bevándorlóra gondolok!) lenne szükség. A helyi tv, rádióból folyamatosan azt halljuk, hogy soha ekkora munkaerőhiány még nem volt Bajorországban, mint most! És itt ne gondoljunk valami extra képzettséget igénylő munkakörökre, mert nincs elég takarító, szobalány, konyhai kisegítő, építkezésre segédmunkás stb. sem. Ezek a munkakörök pedig sem speciális tudást, de még különösebb nyelvtudást sem igényelnek.
 
Kár azon kérődzni, hogy Soros mit mondott vagy nem mondott. A szándéka ismert, a pénzével pedig - akár tisztán szerezte, akár nem - képes a szándéka megvalósítása érdekében tenni. Nem ez a lényeg! Ahogy tkp. az sem lényeges, hogy az illegális bevándorlók nem kaphatnak menedékjogot. Ennek alig van jelentősége, ha egyszer a legális bevándorlás előtt szélesre nyitjuk a kaput. Tény, hogy maguk az EU vezetők azok, akik állandó kötelező betelepítési kvóta tervbevételéről beszélnek. Soros szerint a bevándorlás előnyei sokszorosan felülmúlják az integráció költségeit. Álláspontom szerint ez az állítás hamis - különösen a terror eddigi és jövőbeli áldozataival, és az akkulturáció további hátrányaival számolva. Persze a gazdasági növekedés szűk perspektívájába minden nem férhet bele! Ahogy az EU tagállamok egyes vezetői is könnyen elfelejtik, hogy korábbi döntéseik miatt részben felelősek az iszlám fundamentalizmus kontinensen való terjedéséért. Hiába lesz olcsó és továbbra is kizsigerelhető a munkaerő, ha mindez a terror vagy az iszlám hódítás árnyékában történik. Bár úgy tűnik, az EU vezetők között is akadnak jócskán fanatikusok!
 
Utoljára módosítva:
CasaLoma
Soros sikeres ember, rengeteget segit, es az o elkepzelese Afrika megsegitese mint a MAshall segely az megoldhatna a menekult valsag problemat. NA ebbe se sokan osztjak a velemenyet.
Sok ellen velemeny is van. Europa el van oregedve. Nemetorszagra hivatkoztok sokan ketelkednek de rengeteg munkaerot tud felvenni evi 800ezer korul, ez a keleti tobb folyamatosan adta, most a bevandorlok menekulok migransok vettek at ezt. Regen a torokoket hivtak be dolgozni a YUgok is tizezres letszamba dolgoztak Ny-Nemetbe, az egyesuesnel a kelet nemetek tomeges atkoltozese vagy helybeni tamogatasa oldotta meg a gazdasagat.
Ezeket ha figyelembe veszuk, nem igazan lehet azt allitani hogy az 1 millio meghaladja az orszag kapacitasat, raadasul a legnagyobb gazdasag Europanak ami nem vegetal hanem szaguldozik.
 
Utoljára módosítva:
CasaLoma
Nemetorszagra hivatkoztok sokan ketelkednek de rengeteg munkaerot tud felvenni evi 800ezer korul, ez a keleti tobb folyamatosan adta, most a bevandorlok menekulok migransok vettek at ezt. Regen a torokoket hivtak be dolgozni a YUgok is tizezres letszamba dolgoztak Ny-Nemetbe, az egyesuesnel a kelet nemetek tomeges atkoltozese vagy helybeni tamogatasa oldotta meg a gazdasagat.
A 2 évvel ezelőtti menekülthullám éppen hogy nem oldotta meg a problémát, és a következő 1-2 évben sem fogja. Ma már 5-10 évre saccolják, mire megjelenhetnek a munkaerőpiacon, legalábbis azok, akik majd maradni akarnak.
Miért ne lehetne addig is a munkaerőproblémát albán, koszovói stb. gazdasági bevándorlókkal megoldani? Miért nem mindegy nekünk, hogy ki, milyen nemzetiségű takarít, ki mosogat, és hordja ki a csomagokat, ha a munkáját tisztességesen elvégzi, magát eltartja és nem szorul a német állam segítségére, támogatására?
Szerintem a munkaerőhiányt éppenhogy a gazdasági bevándorlókkal lehetne csökkenteni, mert azok vagy felveszik az itteni munkatempót és dolgoznak, vagy mehetnek vissza haza.
 
Sok ellen velemeny is van. Europa el van oregedve. Nemetorszagra hivatkoztok sokan ketelkednek de rengeteg munkaerot tud felvenni evi 800ezer korul, ez a keleti tobb folyamatosan adta, most a bevandorlok menekulok migransok vettek at ezt. Regen a torokoket hivtak be dolgozni a YUgok is tizezres letszamba dolgoztak Ny-Nemetbe, az egyesuesnel a kelet nemetek tomeges atkoltozese vagy helybeni tamogatasa oldotta meg a gazdasagat.
Ezeket ha figyelembe veszuk, nem igazan lehet azt allitani hogy az 1 millio meghaladja az orszag kapacitasat, raadasul a legnagyobb gazdasag Europana ami nem vegetal hanem szaguldozik.

valahogy mégis ezeket lehet olvasni a témával kapcsolatban.
Of the 1 million migrants Germany accepted, 54 got jobs!

belátom, hogy valószínüleg túloznak, de akárhogy keresem a neten nem találom, hogy a beérkezett 1 millió illegális migránsnak két év alatt hány százaléka állt munkába.
 


"Még senki sem védte meg Európát úgy a tömeges bevándorlástól, mint Orbán Viktor"
-
Örülök neki, hogy rábukkantam erre a videora, én is ezt bizonygatom már régota: Orbán nem védte meg se Mo.-ot, se Europát a menekültektöl söt a terroristáktol sem.
 
Utoljára módosítva:
valahogy mégis ezeket lehet olvasni a témával kapcsolatban.
Of the 1 million migrants Germany accepted, 54 got jobs!

belátom, hogy valószínüleg túloznak, de akárhogy keresem a neten nem találom, hogy a beérkezett 1 millió illegális migránsnak két év alatt hány százaléka állt munkába.
Azért az az 1 millió közel sem 1 millió, mert amelyik nem jogosult menekültstátuszra, és távoznia kell, az gondolom, munkavállalóként sosem jelenik meg a munkaerőpiacon.
 
Azért az az 1 millió közel sem 1 millió, mert amelyik nem jogosult menekültstátuszra, és távoznia kell, az gondolom, munkavállalóként sosem jelenik meg a munkaerőpiacon.

Jogos ... a menedékkérők kb. felét kitoloncolják....azaz próbálják
"In the state of North Rhine-Westphalia alone, there were roughly 47,300 asylum cases in 2016, up from 21,300 the year before." 2016-ban csak Észak-Rajna-Vesztfáliában 47 300 pert indítottak a migránsok a német állam ellen


Még keresem az infókat a menekültek a német gazdaságra gyakorolt hatásáról de csak ezt találtam.
"Összesen mintegy 322 ezren keresnek aktívan munkát a menekültek közül, ebből 141 ezer regisztrált munkanélküli a hivatal adatai szerint. Nyelvi és integrációs tanfolyamokon jelenleg 135 ezer menedékkérő vesz részt, további 32 ezret pedig elhelyezkedést segítő tanfolyamokon képeznek. Ez a két csoport nem szerepel a munkanélküli statisztikákban." .... ez is 2016 -os adat, szó sincs az aktívan dolgozókrol.
 
Utoljára módosítva:
valahogy mégis ezeket lehet olvasni a témával kapcsolatban.
Of the 1 million migrants Germany accepted, 54 got jobs!

belátom, hogy valószínüleg túloznak, de akárhogy keresem a neten nem találom, hogy a beérkezett 1 millió illegális migránsnak két év alatt hány százaléka állt munkába.
-
Kedves kein
-
látom ujra és ujra probálkozol ösrégi fake-news-szal hangukatot kelteni.
Van valami megbizhatobb informatiod mind a chat amit belinkeltél? :)
 
-
Kedves kein
-
látom ujra és ujra probálkozol ösrégi fake-news-szal hangukatot kelteni.
Van valami megbizhatobb informatiod mind a chat amit belinkeltél? :)

az újsághír ez volt (2016-os hír):
"The Frankfurter Allgemeine Zeitung reported a month ago that the 30 biggest DAX-listed companies had until June employed only 54 refugees, including 50 who were hired by logistics provider Deutsche Post DPWG.DE."

Mint láthadod igyekszem keresni valami statisztikai adatot, hogy a 2015-ben Németországba beérkezett migránsok milyen arányban dolgoznak, járulnak hozzá a német gazdaság felvirágoztatásához. Nincs valami adatod?
 
Utoljára módosítva:
Nyelvi és integrációs tanfolyamokon jelenleg 135 ezer menedékkérő vesz részt, további 32 ezret pedig elhelyezkedést segítő tanfolyamokon képeznek. Ez a két csoport nem szerepel a munkanélküli statisztikákban."
Ők a szírek lehetnek, akik megkapták a védelmet. Akit elutasítanak, azt nyilván integrációs tanfolyamra küldeni/kötelezni is értelmetlen lenne.
 
az újsághír ez volt (2016-os hír):
"The Frankfurter Allgemeine Zeitung reported a month ago that the 30 biggest DAX-listed companies had until June employed only 54 refugees, including 50 who were hired by logistics provider Deutsche Post DPWG.DE."

Mint láthadod igyekszem keresni valami statisztikai adatot, hogy a 2015-ben Németországba beérkezett migránsok milyen arányban dolgoznak, járulnak hozzá a német gazdaság felvirágoztatásához. Nincs valami adatod?

Segitek neked leforditani magyarra. A cikk arrol szol, hogy "hány menekült van állando alkalmazásban a 30 legnagyobb DAX-listán szereplö cégnél " ez nem jelenti azt, hogy nem lenne más munkaado Németországban.
-
Nézzd már meg, mit jelent a DAX, nézzd már meg milyen vezetö positioban van az az 54, aztán gyere vissza.
-
"Deutschlands große börsennotierte Unternehmen haben bislang laut Umfrage nur rund 50 Flüchtlinge fest eingestellt und 2700 Praktikumsplätze zusätzlich geschaffen. Regierungssprecher Steffen Seibert verwies am Montag aber auch auf den Mittelstand und die vielen kleinen Betriebe. Dort werde "Integration durch Arbeit schon jetzt sehr tatkräftig geleistet"."
-
Mégegyszer megismétlem, 2016 elsö felében 50 menekült dolgozott állando alkalmazottként a 30 legnagyobb DAX cégnél 2700 kapott egy praktikumhelyet. .... ugyanakkor Seibel utal a sok közepesméretü üzemekre és kis üzemekre ahol a menekültek már most "sehr tatkräftig" résztvesznek a munkában.
-
 
Utoljára módosítva:
Segitek neked leforditani magyarra. A cikk arrol szol, hogy "hány menekült van állando alkalmazásban a 30 legnagyobb DAX-listán szereplö cégnél " ez nem jelenti azt, hogy nem lenne más munkaado Németországban.
-
Nézzd már meg, mit jelent a DAX, nézzd már meg milyen vezetö positioban van az az 54, aztán gyere vissza.

igen-igen azt felfogtam, hogy a német posta alkalmaz 50-et az 54-ből (gondolom takarítanak vagy valamit szortíroznak a postán) és hogy a 30 legnagyobb németországi cégnél összesenkb. 54 menekült talált munkát, szóval négyen nem a postán.
A kérdés az volt, hány százaléka dolgozik a többinek, kb. 500.000 illegálisan érkezettnek, aki menekült státuszt kapott 2015 óta.... most ugye 2017 -et írunk.

én elhiszem, hogy nagyon lelkesen dolgoznak ... de mégis hány százalékuk dolgozik?
 
Utoljára módosítva:
igen-igen azt felfogtam, hogy a német posta alkalmaz 50-et az 54-ből (gondolom takarítanak vagy valamit szortíroznak a postán) és hogy a 30 legnagyobb németországi cégnél összesenkb. 54 menekült talált munkát.
A kérdés az volt, hol dolgozik a többi kb. 500.000 aki menekült státuszt kapott 2015 óta.... most ugye 2017 -et írunk.

Hülyeségeket kérdezel, csak fárasztasz. Megegyszer válaszolok aztán hajjál meg hülyén.
-
Elöszöris a menekültek legalább fele fiatalkoru, iskolaköteles, szakmai kiképzésben van, egyetemre jár.
A felnöttek legalább fele nem kapott, vagy nem kapta meg még az ittartozkodási engedélyt
.
A többi pedig a qualifikátios programmon (szakmai vagy nyelvi) vesz részt, munkát keres a lakása közelében, vagy lakást a munka adojátol nem messze.
-
Nem értem miért aggodsz enyire miattunk? A magyar és Lengyel tanárok tavasszal eljönnek spárgát szedni No.-ba, ahogy letették a koffert mehetnek a földekre. Nos a menekültek akik megkapták a menedékjogot azok szeretnének a szakmájukba dolgozni ezért kell a minösités ami eltart egy darabig.
-
Látod mire jo az EU és milyen szar lesz ha már nem vagytok közöttünk. Most mindenki elfogadja a magyar végzettséget, talán egy pár honap probaidö és dolgozhatsz a szakmádban. Ha a vasfüggöny ujra állni fog ugyan olyan hátrányba lesztek mind a menekültek.
-
Mielött további hülyeségeket, hamis számokat mondasz megint látogassad meg a Bundesrepublik egy hivatalos oldalát. Mondjuk ezt.
-
https://www.bpb.de/politik/innenpolitik/flucht/218788/zahlen-zu-asyl-in-deutschland
 
Utoljára módosítva:
szegény Ernoe ... még mindíg nem fogtad fel miért nevezik elhibázott migránspolitikának a Merkel bevándorláspolitikáját.

Elhibázott vagy nem elhibázott annak semmi jelentösége nincs.
Kudarcot azok vallanak akik megsem probáltak segiteni és ezt kezdettöl fogva.
-
Nállunk van több százezer menekült Magyarországrol
és mi megprobálunk a menekültekkel egyetemben megoldásokat találni. Orbán keritése egy fabatkát sem ért
-
A menekültek már 2. éve itt vannak, rengeteg eredményt értünk el velük és erre mélton büszke Németország nagy része.
-
Látom savanyu a szöllö ;)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,623
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére