„Ha nem tudod a másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, tűnj innen”

Az amerikai légierő, az Air Force akadémiáját vezető Jay Silveria altábornagy az intézmény 550 kadétját hívta össze egy eligazításra csütörtökön. Az ok az volt, hogy az akadémia előkészítő iskolájában öt fekete kadét szobája elé is a "Go Home Niggers" feliratot karcolták ismeretlenek.

Silveria ötperces beszédet adott a felsorakozott katonajelölteknek, fő mondanivalója az volt, hogy aki nem képes egy másik embert a bőrszínétől vagy a nemétől függetlenül tisztelettel és méltósággal kezelni, az takarodjon a seregből.



A mostani incidensre is utalva az altábornagy arról beszélt, naív lenne, ha azt gondolná, hogy minden rendben van. Ahogy azt sem gondolja senki, hogy az országban minden rendben lenne. Felidézte Ferguson, Charlottesville esetét, illetve az NFL-es tüntetéseket is.


De szerinte egy jó megoldás van: ha beszélnek ezekről a kérdésekről, normális körülmények között. A Charlottesville-ben történtekről volt is ilyen beszélgetés az akadémián, az a visszajelzések alapján szerinte jól sikerült.

Majd azzal folytatta, hogy 4000 kadét jár az akadémiára, akik az ország legkülönfélébb részeiből érkeztek, más bőrszínnel és háttérrel. De ez a sokszínűség épp az erejüket adja, ahogy ez összeáll az Air Force-on belül, az csak még erősebbé teszi őket. Silveria szerint ezek azok az értékek, amiket senki nem vehet el tőlük.

Végül áttér arra, hogy ha valakinek még mindig nem lenne világos, hol áll ebben a kérdésben, akkor ki is mondja: ha valaki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, akkor takarodjon innen. Majd megismételte ezt, előbb a másik nem képviselőivel, majd más bőrszínű emberekkel külön is.

Aztán közölte a kadétokkal, hogy ha akarják, vegyék elő a telefonjaikat, és rögzítsék szavait. És ha gondolják, terjesszék és beszéljék meg. Miután látni, hogy számos kadét filmezni kezdett, megismételte még egyszer: aki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, az tűnjön onnan. (Axios)

Horváth Bence
air force.jpg

 
probaltad ??
mert csak utanuk
(egy percig se zavarjon ,hogy az a munkaja -- mint neked amiert bert kapsz )
vagy te szerelembol kulizol a multinak ??
Persze, de nem misztifikálom a dolgot túl.
( nekem csak a 80 as évekből vannak tapasztalataim akkor is nagyon naív voltam, hittem hogy hűség becsület és a többi blabla...majd szembesültem azzal hogy aljasnak , becstelennek kell lenni ...hazudni és lopni kell..ez volt a katonaság...akikkel MOST beszélek azok is nevetve emlékeznek vissza hogy mennyi cuccot sikerült meglovasítani a hadseregtől...sajnálják is hogy nincs ilyen lehetőségük..)
 
Persze, de nem misztifikálom a dolgot túl.
( nekem csak a 80 as évekből vannak tapasztalataim akkor is nagyon naív voltam, hittem hogy hűség becsület és a többi blabla...majd szembesültem azzal hogy aljasnak , becstelennek kell lenni ...hazudni és lopni kell.
.ez volt a katonaság...akikkel MOST beszélek azok is nevetve emlékeznek vissza hogy mennyi cuccot sikerült meglovasítani a hadseregtől...sajnálják is hogy nincs ilyen lehetőségük..)
made in hungary ezt azeee feltetlen tartsd evidenciaba
 
az a nep amelyik sajat katonait SEM tiszteli az mire is szamithat ??
Amerika es Canada lakossaga a katonai elott mely tisztelettel adozik
mindenkor - mindenhol a hetkoznapi eletben
- katona nem tud ugy a varoson vegigmenni ,hogy nekoszonnek meg neki a szolgalatat
- nem tud kavet venni ,hogy mire a sorrakerul csak a kezebe nyomjak mert mar kifizette valaki
- a cegek kedvezmenyes csomagokkal aldoznak elottuk pl. autovasarlas - mobiltelefon szolg. - mozik - biztositas
stb. ect. sorolhatnam
DE ,hogy tudd , NEM csak a sajat katonaiknak adjak meg a tiszeletet
HANEM MINDEN KATONANAK
Ezt aláírom, mert nekem katonaként sikerült eljutnom az USA-ba és a legnagyobb tisztelettel viseltettek az egyenruha iránt (hisz azt honnét is tudták volna, hogy aki viseli érdemes e rá).
Persze hisz könnyebb úgy gyilkolni hogy nem látják az ellenfelet...ledobnak egy bombát és vissza...az hogy mi marad utánuk...jöjjenek a gyalogosok és nézzék át....
Ez azért legalább ennyire igaz a tüzérségre, rakétásokra, de még a tengeralattjárón szolgálókra is, hisz ők sem látják "szemtől szemben" az ellent...
Egyébként ma már alapvetően amúgysem a lőfegyverek és robbanó eszközök az elsődlegesek a hadviselésben.
Lásd az információs hadviselést, de már 2o éve is azzal nyitottak a jugók háborújában az amik, hogy pár grafitbombát ledobva a szomszédunkra, totálisan megbénították annak a kommunikációját.
Mennyiert vallalod a halal kockazatát?
Tulajdonképp minden hivatásos esküvel vállalja. Persze azt, hogy mentálisan ki mennyire képes elmenni a határig, csak egy éles helyzet mutatja meg (de erre inkább sose kerüljön sor).
Persze, de nem misztifikálom a dolgot túl.
( nekem csak a 80 as évekből vannak tapasztalataim akkor is nagyon naív voltam, hittem hogy hűség becsület és a többi blabla...majd szembesültem azzal hogy aljasnak , becstelennek kell lenni ...hazudni és lopni kell..ez volt a katonaság...akikkel MOST beszélek azok is nevetve emlékeznek vissza hogy mennyi cuccot sikerült meglovasítani a hadseregtől...sajnálják is hogy nincs ilyen lehetőségük..)
Most őszintén, melyik munkahelyen nem loptak az elmúlt rendszerben?
Amúgy a hűség eléggé relatív fogalom.
Ugye anno volt a hűség a néphez és a párthoz, majd a rendszergengszterváltáskor ezt érvénytelenítették és új hűségesküt kellett tenni. Véleményem szerint az elmúlt években "kitessékelt" katonák zöme a hazáért továbbra is megtenne mindent (hisz alapvetően is ez a "szakmája"), de nem a kormányért, pláne nem a miniszterért. Ezt megtanulták 2o11-ben.
 
Utoljára módosítva:
Ennekk a "tiszteletnek" volt a resze az is amikor lekopkodtek es mikndennek lehordtak azokat a szegeny fiukat, akik parancsra mentek vietnamba?

Sose feledkezz meg a dolgok arnyoldalairol, mert az amerikei nep nem szereti, ha politikusok jatszmai miatt kell elpusztulni eleteros fiataloknak!

És a tetejében a mikor hazakerültek a kutya sem törődött a PTSD-jükkel, a társadalomba való visszaintegrálásukkal.
 
A tábornok úr abban a örnyezetben nőtt fel, amikor minden szobatárs fehér volt. A jog-, és esély egyenlőség eszmevilág legnagyobb ellensége, ha együtt kell élned valakikkel, akik a kultúrális töréspontot tekintve odaát vannak. Először csak idegenkedsz tőlük majd amikor hordákba tömörülnek, már félelmet is érzel.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,577
Tagok
615,666
Legújabb tagunk
RichardLok
Oldal tetejére