Két honfitársunk keltette a magyarság rossz hírét Bécsben

Két honfitársunk keltette a magyarság rossz hírét Bécsben - az osztrák rendőrök hihetetlen dolgot tette.

Ez a nem semmi: az osztrák rendőröknek sikerült rábeszélniük magyar tolvajokat, hogy adjanak vissza egy lopott bőröndöt. Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, két magyar odakint komoly értékű szállodai lopásokra szakosodott...



A bőröndben ékszerek mellett életmentő gyógyszerek is voltak - jelentette be kedden a bécsi rendőrség.


Egy idősebb svéd házaspár bőröndjét Bécsben, az egyik belvárosi szállodába való bejelentkezés közben lopták el még pénteken, a poggyászban mintegy 1000 euró értékű (valamivel több, mint 320ezer forint) ékszer mellett életmentő gyógyszerek is voltak a pár szívbeteg nőtagja számára.


A tettesnek sikerült megszöknie a zsákmánnyal, ám a helyszínre érkező rendőrség nem sokkal később őrizetbe vett a hotelben egy másik tolvajt, egy 48 éves magyar férfit, akiről gyanították, hogy a svéd turisták bőröndjét ellopó tolvaj cinkosa.


Kihallgatás közben az elkapott szállodai szarka eleinte minden tagadott, de a rendőröknek végül egy tolmács közreműködésével sikerült meggyőzniük őt a bőrönd tartalmának fontosságáról, és arról, hogy felhívja bűntársát. A másik tolvaj, egy 44 éves, ugyancsak magyar férfi nem sokkal később be is állított a belvárosi rendőrőrsre a lopott bőrönddel, benne az ékszerrel és a gyógyszerekkel.


A "becsületes" tolvajokat feljelentették a lopásokért, de szabadlábon védekezhetnek.

(MTI)

6sNktkqTURBXy82MTdkOWFkMGYxNzlmNmQ3OTkyZjI2MmNjNTBhMGUyZi5qcGVnkpUDAFbNCWnNBUuTBc0DFM0BvA.jpg

 
Szereted idealizálni a helyzetet.
Ha ez lenne a valóság azzal semmi probléma nem lenne ... de a valóság hogy a két kultúra nem fér meg egymás mellett egyik el kell pusztítsa a másikat. Nézd meg micsoda feszültségek vannak ahol ezek a kultúrák össze vannk zárva, nézd meg hogyan gyilkoják egymást és évszázadok óta.
Említed a török hatást ... csak gondolj bele mi lenne ha ez a befolyás nem csupán 150 évig tart?

Na mi lenne? Magyarország nem két hanem három részre volt osztva és az Osztrák befolyás 1918-ig tartott, akkor lettünk elöször függetlenek. Azután jöttek a nacik és a kommunisták.
-
Naiv gondolkodás azt képzelni, hogy létezne valahol "feszültség" vagy konfliktus mentes világ.
A cél a konfliktusok békés megoldása, az okok idöbeli felismerése, mindenkit kielégitö megoldások keresése.
-
Ha jol látom a CEU is ezt tüzte feladatának, örülök neki, hogy nem sikerült Orbánnak szétzuzni ezt az intézményt magyar területen. Sokkal vadabbul néznénk ki ezen intézmény nélkül mind a Török megszállást követö évszázadokban.
-
Te abbol indulsz ki, hogy a kulturák antagonisztikus ellentéteket tartalmaznak, honnan szeded ezt az örültséget? A kultura az amit ápolunk, gyakorolunk. Hát ne kultiváljunk olyasmit ami a másik megsemmisitését vonja maga után.
-
Mi a terrorista IS-t, a más nemzetet elnyomni akaro nationalizmust akarjuk kivenni a kulturánkbol. A rablo lovashordák nem tartoznak a napjaink kulturájához, és ez igy van jol.
-
Az emberiség evezredeken keresztül csak azzal foglalkozott, hogyan lehet megnyerni egy háborut, még 50 éve sincs, hogy "békekutato intézetek" nyilottak világszerte a konfliktusok békés megoldásának a keresésére. En bizom benne, hogy ez sikerülni fog.
-
Nézzd meg hol állunk most, népek akik nemrég még az anyatejjel szedték magukba az idegengyülöletet barátok. A Németek és a Franciák, a Franciák és az Angolok, a Magyarok és az Osztrákok... példamutato barátságban élnek. Az Europai Unio a legjobb garantia a békés egymásmelettéléshez.
-
A kulturák szimbiozumot, hidat képeznek egymás kötött, nem ellenségei egymásnak. A nationalizmus ami egy kulturát a másikkal megprobált összeugratni. Elég ha a kedvenc iroimat, zeneszerzöimet, filmrendezöket, filozofusokat, vagy a konyhát felsorolom, csak ugy hemzseg közöttük az internationalizmus.
-
Nem gondolhatod komolyan, hogy a Sushi, a Dönner vagy a Gulyásleves veszélyezteti az életünket? Lehet, hogy egy menühöz nem passzol a francia vörösbor de amig teret adunk mindennek addig lehet vállogatni, az élet szép. :)
-
1006425_928x522_1pPX4g_xSv3ux.jpg

-
Europai bevándorlok, Ellis Island 1908. Az emberek nem azért vándoroltak ki, hogy, hogy Amerikaiak legyenek. :)
-
A kulturális sokféleség nem utopia hanem Status quo. Nézz körül a könyvespolcodon, a szobád targyai között, az utcán.
-
 
A rendőrségi feljelentésnél a kép bizonyára sokat segít.

Igen,, a rendörség rögtön felhivta az éttermet, hogy van e kamera a bejáratnál? Nem volt.
A képet a handyn akkor fedeztük fel, amikor hazaértünk No.-ba.
Még most is azon gondolkodom mit tegyek, küldjem el nekik egy-két honap után?
Mindenesetre a pincérek, a vendégek és a családom tagjai szerint ez a pár volt aki a hátammögötti bárszékre üllt és anélkül, hogy kiitták volna a Colájukat gyorsan eltávoztak. A nö smink nélküli sápadt, ilyedt arca többnek feltünt.
Nem a zsebemböl hanem a tarisznyámbol szedték ki a pénzt egy kötegre valot, válogatás nélkül forintot és eurot.
-
A fiam szerint egy dilyat érdemelnének a kézügyesség miatt.
Továbbá azzal vigasztalt "Örülj neki, hogy nem eröszak álldozata lettél." :(
 
Kedves medvegy, köszönöm, hogy vetted a fáradságot és megprobáltál megérteni, ennek ellenére sokszor félreértesz.
-..........
Amit sokan integrálodás cimszo alatt itt elakarnak adni az nem más mind elnyomás, szeretnék ha lennének elöjogaik ezt láttuk nemrég amerikában............ A "be-illeszkedés" nem azt jelenti, hogy ne hozzunk életet az uj környezetünkbe, ne adjuk valamit ahoz ami itt van, hanem azt, hogy összefogjuk és elörevigyük ezt a társadalmat, kulturát amibe belecseppentünk.;)

Kedves Ernoe,

Ezt a kommentedet nem ok nélkül lájkoltam. Mégis, az integrálódás az tulajdonképpen elnyomás és előjogokat szeretnének gondolat számomra nagyon nem egyértelmű. Integrálódni sokféleképp lehet, évezredek tapasztalatai állnak rendelkezésre az egész világból. De valahogy mindíg kétféleképp működött a dolog: vagy erőszakkal elfoglaltak egy területet és kényszerítették az integrálódást (gyakran még itt is megengedett volt a saját vallás és szokásrend használata, bár szabályok között mozogva), vagy fordítva. Tehát mások mentek egy új helyre, új helyzetbe és ők akartak beilleszkedni oda. Ami minden esetben azzal kezdődött, hogy elfogadták és tiszteletben tartották az őket befogadó környezet törvényeit és szokásait - emellett megtartva sajtjaikat is, amennyire az nem ellenkezett az ottani élettel és elvárásokkal.

Nagyon másképp most sincs. Ám az a sebesség és erőszakosság, ahogy itt jogokat kívánnak formálni és fellépnek az ellen, ami várja őket, időnként több, mint vissztetsző. A helyi törvények és szokások el nem fogadása az egész gyökere - ők kívánják ráerőltetni az ottaniakkal azt, ami nekik természetes és megszokott. Ez bizony a nagyon megfordított ló esete.

Hogy nem a levegőbe beszélek, magad is tudod. És épp egy friss osztrák példa erre - ahol egyszerűen be lett jelentve, hogy ő bizony nem köteles és nem is akarja betartani a törvényeket. Nem először hangzik el ilyesmi - és pár egyéb mellett épp ez az, ami már több, mint bosszantja a normális embert.

Idézem szó szerint a lenti hír egyik kommentjét - mi sem mondunk itt mást egyébként: "" Ganz einfache Regel: die Burkaträgerin hält sich nicht an unsere Gesetze, also soll sie doch bitte in ihr Herkunftsland zurück gehen und die tobenden Männer gleich mitnehmen, dann haben wir unsere Ruhe und die Dame kann sich wieder voll verschleiern, eine win-win Situation. Provokationen von Gesetzesbrechern nicht dulden ""

A hír:

Erster Zwischenfall wegen neuem Burkaverbot
http://www.krone.at/592120
 
a fentebb említettek nem török hatások , a fürdőépítés Magyarországon Luxemburgi Vilmos és Corvin Mátyás alatt virágzott (leghíresebb talán ebből a mai napig meglévő Rác Fürdő) , csak ugye ezeket a a törökök sétb@szták. Levétári adatok szerint maximum 75 fürdőt létesítettek a törökök és mintegy 150-200 fürdőhelyet romboltak le . Az első magyar gőzfürdő pedig 1840-ben nyitották orosz mintára, nem törökre.
Az első feljegyzett kávészállítás 1579 -ben szállítja egy zsidó kereskedő Budára , ekkor viszont Budának szinte nincs magyar lakosa , mivel magyarok ebbe az időbe nem léphetek be a városkapun.
Az első kávéház jelegű vendéglátó egységet pedig 1727-ben nyitották Budán 41 évvel a város viaszfoglalása után . A kávé általános elterjedése viszont csak a 18-század végétől és a 19 század elejétől kezdődik hazánkba , nem a török , hanem a velencei mintára épülnek ki a kávézók és kávézási szokások.
A paprika nem a törökökkel éri el hazánkat , hanem portugál és velencei kalmárok hozzák be , egyébként a bors kiváltására használták, aminek a kereskedelmét a törökök elvágják, a bors termő területek meghódításával, általános elterjedését pedig annak köszönheti, hogy könnyen termeszthető az éghajlatunkon.

A Budapesten található gyógyfürdők hivatalos megnevezésük szerint is törökfürdőnek számítanak:
A Rudas gyógyfürdő, a Király gyógyfürdő, a Veli bej fürdő....
-
A keleti fürdőkultúra csak a 19. század második felében lett népszerü Angliában? A késedelem oka nyilvánvalo.
Szemere Bertalan irja, hogy "...nincs török kis falu, melyben egy fürdő nem volna."
-
Nem tudom miért szégyelled, hogy nem minden magyar találmány, a kulturák összefonodnak.
Bartok Béla nem ok nélkül ment Törökországba kutatni a magyar zene után. A paprika neve magyarul nem hiába "Törökbors".
-
Lehet, hogy a Kávét elöször egy zsido hozta Pannoniába, végülis ök is közel-keletiek közel voltak Ethiopiához.
Ethiopia volt az egyetlen hely a világon (hangsulyozom egyetlen hely) ahol a kávé megtermett.
-
Kétségtelen, hogy az Arab- és az Ozman birodalmon keresztül került a "kávé" Europába.
Maga a szo "kahwa" is töllük ered.
-
A kávéházak történetének egy kiemelkedö történelmi dátuma 1683,
Bécs ostromához füzödik, ahol az Ozmanok egy döntö vereséget szenvedtek.
-
Egy Bécsben lako Lengyelnek sikerül török egyenruhába kiszökni a városbol és segitséget hoznia.
Bécs felszabadult, a Törökök elvonultak, visszahagyva egy csomo barna babot
"Teve-eledelt", gondolták a Bécsiek és elkezdték elégetni, és a Dunába dobni a zsákokat.
A Lengyel megmentett belöllük egy párat, mert ö ismerte az "Islam borát".
Egy évvel késöbb Georg Kolschitzky megnyitotta az elsö Bécsi kávéházat.
-
Igaz, hogy armeniai levélhordok megprobálkoztak már korábban kávéházat nyitni Bécsben de eredménytelenül.
-
Mindenki undorodott a tintára és koromra hasonlito, fekete, homokszerü, keserü italtol.
Amikor a kávéház-tulajdonosok tejet, mézet tettek hozzá, amikor a kávéfözökböl "kávé-szürök" lettek
született meg a "kis-fekete" és a "melange" ahogy Bécsbe ma is kávét rendelünk.
-
A Törökök megmaradtak a Török-Mokkánál, a Görögök a "Görög-Mokkánál", igy ha
Görögöknél eszem török-Mokkát, a Törököknél görög-mokkát szoktam rendelni,
hagy csorbuljon a nationalizmusuk :)
 
Kedves Ernoe,

Ezt a kommentedet nem ok nélkül lájkoltam. Mégis, az integrálódás az tulajdonképpen elnyomás és előjogokat szeretnének gondolat számomra nagyon nem egyértelmű. Integrálódni sokféleképp lehet, évezredek tapasztalatai állnak rendelkezésre az egész világból. De valahogy mindíg kétféleképp működött a dolog: vagy erőszakkal elfoglaltak egy területet és kényszerítették az integrálódást (gyakran még itt is megengedett volt a saját vallás és szokásrend használata, bár szabályok között mozogva), vagy fordítva. Tehát mások mentek egy új helyre, új helyzetbe és ők akartak beilleszkedni oda. Ami minden esetben azzal kezdődött, hogy elfogadták és tiszteletben tartották az őket befogadó környezet törvényeit és szokásait - emellett megtartva sajtjaikat is, amennyire az nem ellenkezett az ottani élettel és elvárásokkal.

Nagyon másképp most sincs. Ám az a sebesség és erőszakosság, ahogy itt jogokat kívánnak formálni és fellépnek az ellen, ami várja őket, időnként több, mint vissztetsző. A helyi törvények és szokások el nem fogadása az egész gyökere - ők kívánják ráerőltetni az ottaniakkal azt, ami nekik természetes és megszokott. Ez bizony a nagyon megfordított ló esete.

Hogy nem a levegőbe beszélek, magad is tudod. És épp egy friss osztrák példa erre - ahol egyszerűen be lett jelentve, hogy ő bizony nem köteles és nem is akarja betartani a törvényeket. Nem először hangzik el ilyesmi - és pár egyéb mellett épp ez az, ami már több, mint bosszantja a normális embert.

Idézem szó szerint a lenti hír egyik kommentjét - mi sem mondunk itt mást egyébként: "" Ganz einfache Regel: die Burkaträgerin hält sich nicht an unsere Gesetze, also soll sie doch bitte in ihr Herkunftsland zurück gehen und die tobenden Männer gleich mitnehmen, dann haben wir unsere Ruhe und die Dame kann sich wieder voll verschleiern, eine win-win Situation. Provokationen von Gesetzesbrechern nicht dulden ""

A hír:

Erster Zwischenfall wegen neuem Burkaverbot
http://www.krone.at/592120

Kedves medvegy, hagy válaszoljak elöször a Krone Zeitung beli hirre, mert mennem kell, az integralodásrol késöbb.
-
A tanárnö támadása a Burkaviselöre mutatja, hogy ez a törvény csak arra jo, hogy összeugrassa az embereket.
-
A tanárnö ugy látszik felhatalmazva érezte magát, hogy átvegye a rend-örének a szerepét ami tulzás.
Ez olyan mindha valaki nekiesne egy tilosban parkolo autonak, ez önbiráskodás, amit a törvény büntet.
-
heino-inszeniert-sich-als-rocker-.jpg

-
Mindenki szeretné tudni, hogy Heino egy albino vagy sem de nem rántjuk le rolla a szemüveget.
Conchita Wurstot sem fogjuk megmogyorozni, hogy biztosak legyünk a nemét illetöen. :)
-
Mondom, az ilyen törvények csak felhatalmazzák az embereket tetlegességre.
-

No.-ban (érdekes modon ugyancsak egy tanár) rendreutasitott néhány suhancot, hogy a nyitott pályaudvaron ne dohányozzanak, mire a törvénysértök megütötték a tanárt aki egy szivszelhüdést kapott es ebbe belehalt.
-
 
A tanárnö támadása a Burkaviselöre mutatja, hogy ez a törvény csak arra jo, hogy összeugrassa az embereket.
-A tanárnö ugy látszik felhatalmazva érezte magát, hogy átvegye a rend-örének a szerepét ami tulzás.
Ez olyan mindha valaki nekiesne egy tilosban parkolo autonak, ez önbiráskodás, amit a törvény büntet.
Mondom, az ilyen törvények csak felhatalmazzák az embereket tetlegességre. -
Szeretnélek pontosítani. Nem a tanárnő támadt a kendősre, hanem fordítva. A tanárnő egyszerűen szóvá tette, hogy van egy ilyen törvény, itt jogállam van és illene a törvényeket betartani. A kendős válasza erre a fizikai agresszió és a nekem ez nem törvényem, nem tartom be válasz volt. Valakinek felhívni valamire a figyelmét - nem támadás. Vagy ha ezt annak tekintik, akkor minden más szólam és fenköltség már önmagában is egy rossz vicc.

Így pontos a dolog.

Abban sem értünk egyet, hogy egy ilyen törvény tetlegességre jogosítana fel (tudom, te sem így gondoltad). Nem kell vele egyetérteni, de attól még törvény, amit be kell tartani. Magad is számtalanszor hivatkozol ugyanerre és a jogokra - ám joguk nem csak egyeseknek vannak - és a törvények nem csak egyesekre vonatkoznak és azokra is épp akkor, ha kedvük szottyan rá.
 
Újabb ország döntéshozói tervezik a nikáb és társai betiltását...
Az arcot fedő muszlim női kendőket október 1-től betiltó Ausztria után Dánia lehet a következő európai ország, ahol betiltják a hagyományos muszlim női viseletek közül az arcot is takaró burkát és nikábot. A dán parlament pártjai közül a hárompárti centrista kisebbségi kormány mellett a jobboldali Dán Néppárt és a baloldali Szociáldemokraták is támogatják a tilalmat, bár annak részleteiben és betartatásának módjában még nem sikerült megállapodniuk.
(444)
 
Nézzd meg hol állunk most, népek akik nemrég még az anyatejjel szedték magukba az idegengyülöletet barátok. A Németek és a Franciák, a Franciák és az Angolok, a Magyarok és az Osztrákok... példamutato barátságban élnek. Az Europai Unio a legjobb garantia a békés egymásmelettéléshez.-

azért kizártnak tartom, hogy a németországi média teljesen elszakadt volna a valóságtól és nem tudósít példáulul az arab-izraeli konfliktusokról (ott is tanulmányozhatod a kultúrák találkozását), de aktuális példa a spanyol - katalán konfliktus, vagy nézd meg a török-görög viszonyt ...ez egész Európa egy lőporos hordó.
Méghogy "példamutaó barátságok", "az EU garancia a békés egymásmellettéléshez"... emlékezz már Jugoszláviára, Koszovóra, az EU egy nagy zéró semmit sem képes megoldani.
 
.... aktuális példa a spanyol - katalán konfliktus, vagy nézd meg a török-görög viszonyt ...ez egész Európa egy lőporos hordó.
Méghogy "példamutaó barátságok", "az EU garancia a békés egymásmellettéléshez"... emlékezz már Jugoszláviára, Koszovóra, az EU egy nagy zéró semmit sem képes megoldani.
Nem tudják, mert nem tehetik. Ha megtennék, össze is dőlne hamar a háttérbenfurmányosan és mindenen keresztül csörtetve felépített, számukra rendkívül hasznos és kényelmes világmindenségük. Az pedig nem azért épülgetett évszázadok alatt, hogy most csak úgy huss - elrepüljön. Túl sok disznóságot kellene elismerni és rendbehozni, ami egyszerűen képtelenség.

Igen, Európa legalább tíz helyen forrponton van, vagy lehetne már megint. A régi Népszövetségnél egy fokkal impotensebb, ám több fokkal dörzsöltebb és gátlástalanabb jelenlegi EU irányítás a feta compli-t próbálja tartani, meglehetős kaméleonpolitikával és igencsak részrehajló értelmezésekkel.

Ami a szerencsétlen katalánokat és egyáltalán a dolog hátterét illeti - egy egész érdekes összefoglalás a témában: http://index.hu/kulfold/2017/10/06/...eg_nemzetkozi_jog_delszlav_haboru_elszakadas/
 
elméletileg ez így is van ... a valóvilágban már az állásinterjú alkalmával feltérképezik a magánéletedet és e szerint is szelektálnak. A kiválasztás folyamatában szerepe van az egészségi állapotnak, családi állapotnak, a tervezett gyermekvállalásnak... van ahol direkt rákérdeznek terhes-e a jelentkező.
Én nem azt írtam amit beidéztél
Ezt írtam:
Nem joga van a cégek öltözködési túlzásait előírni, hanem hatalma
Ez nagy különbség!!
A jog és az erőszak közti különbségre mutatok rá.
Te mondtad hogy joga van.
Én azt mondom nem joga hanem hatalma.
A hatalom az nem jog, és nem erkölcsös, a hatalom az erőszak.
Persze elméletileg közelítettem meg a mibe szólhat bele egy vállalati vezetés.
És hogy ne szólhasson bele mikor védekezzünk mikor szüljünk. Egy nap hányszor csináljuk
Ez ellen csak az emberi jogi aktivista szervezetek védhetnek meg.
Persze most éppen Ők itt Magyarországon az egyik fő ellenség éppen kormány szinten
Pl a TASZ
Látható mennyire kell a védelem a hatalom ellen
Legyen az a hatalom egy öltözködést irreálisan előíró cég egy iskola.
Legyen az maga az állam.
Kell a polgár védelme.
 
Utoljára módosítva:
Újabb ország döntéshozói tervezik a nikáb és társai betiltását...
Az arcot fedő muszlim női kendőket október 1-től betiltó Ausztria után Dánia lehet a következő európai ország, ahol betiltják a hagyományos muszlim női viseletek közül az arcot is takaró burkát és nikábot. A dán parlament pártjai közül a hárompárti centrista kisebbségi kormány mellett a jobboldali Dán Néppárt és a baloldali Szociáldemokraták is támogatják a tilalmat, bár annak részleteiben és betartatásának módjában még nem sikerült megállapodniuk.
(444)
A divathullám (a fősodor)most arra megy.
Majd megy az másfelé is.Most jobboldali hullám van
Majd lesz baloldali hullám utána pedig ismét zöld vagy liberális
Hogy most elmegy az eszük némely országnak?
Hát politikusok nem az ésszerűség vezeti őket. Nézik a tömeget, vagy elébe mennek vagy irányítják,vagy gerjesztik.
Úgy írtad mintha örömujjongást tennél.(Na végre!! a kurva anyjukat a burkásoknak)Vagy nem örömujjongsz
Hullám van
Volt már kommunista hullám is 1919 után
A félvilág arra az esznére kattant.Nagy demokratikus államok is.
 
Utoljára módosítva:
Utoljára módosítva:
Persze most éppen Ők itt Magyarországon az egyik fő ellenség éppen kormány szinten
Pl a TASZ

Kiváló példát találtál, egyik fő útmutatásuk "Tanácsok plakátrongálóknak", részletesen leírják hogyan kell rongálni a kormány által kihelyezett plakátokat.
Kár, hogy tilos belinkelni az oldalukat.
 
Tornando , ne essél már át a ló másik oldalára ! Igen is joga van egy munkaadónak elöirni a dolgozója munkaidöben való ruházkodását ! Mert sem egy sebész orvos vagy mütös , de egy hentes vagy szakács sem dolgozhat az utcai ruhájában !! Aztán egy szállodába se pálma ingbe -rövid nadrágba fogadjon Bécsben a portás ezt tegye meg Hawai szigetén . A munkaidö kérlek nem magán élet ! Ha Ö ezt ugy gondolja akkor lépjen ki a cégtöl , mindenkinek jogában áll máshol dolgozni , ha a körülmények nemtetszenek neki .
Nem esek túlzásba(a ló másik oldalára) biztos használtam a túlzó előírások vagy az irreális szót!
Mert ugye mindennek lehet túlzó állapotú előírása amit semmi se indokol
Ott a kurta szoknya Tanú című filmből. Ötvenes évek
A legjobb példa arra amikor beleszól és csőszt játszik az állam.
Öreg róka vagy már te is tudod mi a hajviselet rendőri ellenőrzés.A rúzstilalom iskolában.Semmire nem volt jó.
Arra figyelj mi a lényeg: az elv a magánéletbe való indokolatlan és túlzó beleszólás olyat diktatúrák tettek
Le velük
Nem munkavédelmi előírásokról beszéltem.
És éppen én is belevettem olyan eseteket mint a alul-öltözöttség

De elméleti kérdésként betettem a nők viseletének alul-öltözöttségét is érdekességként.
Próbáld megérteni a lényeget
Többet írtam én annál mint amit idéztél vagy kiszúrtál magadnak.
 
Utoljára módosítva:
Kiváló példát találtál, egyik fő útmutatásuk "Tanácsok plakátrongálóknak", részletesen leírják hogyan kell rongálni a kormány által kihelyezett plakátokat.
Kár, hogy tilos belinkelni az oldalukat.
Nem gondolod hogy a polgári engedetlenség is egy végső eszköz a hatalommal szemben?
A TASZ éppen a hatalom ellen próbál védeni bennünket állampolgárokat.

Nem tudom kié a plakátok szemét áramlata elleni fellépés
De ez is egy olyan eszköz amit becsületes arányos, túlhatalom mentes időkben nem alkalmaznak!!!
Kivételes elnyomás mellett kivételes eszközök
Az is a szabadság jogokhoz tartozik amit tesznek a kormány túlsúllyal szemben
Persze ez nem jog kérdése már megint hanem kényszer eszköz, nincs más
Hogy én mit gondolok róla?
Az magánügy
De ha sikert érnek el, hajrá van mi előnyt csökkenteni a kormánytól.
Le a kormányplakátokkal!!
---------------
Polgári engedetlenség utcai tiltakozás?
Orbán is utcára vitte a tömeget
Mi lenne ha most éppen ellene mennének ugyanúgy?
Ne legyen
De
Védelmünkben
Kell a TASZ! Legyél Te is a Szabadság Részvényese!
 
Utoljára módosítva:
Szeretnélek pontosítani. Nem a tanárnő támadt a kendősre, hanem fordítva. A tanárnő egyszerűen szóvá tette, hogy van egy ilyen törvény, itt jogállam van és illene a törvényeket betartani. A kendős válasza erre a fizikai agresszió és a nekem ez nem törvényem, nem tartom be válasz volt. Valakinek felhívni valamire a figyelmét - nem támadás. Vagy ha ezt annak tekintik, akkor minden más szólam és fenköltség már önmagában is egy rossz vicc.

Így pontos a dolog.

Abban sem értünk egyet, hogy egy ilyen törvény tetlegességre jogosítana fel (tudom, te sem így gondoltad). Nem kell vele egyetérteni, de attól még törvény, amit be kell tartani. Magad is számtalanszor hivatkozol ugyanerre és a jogokra - ám joguk nem csak egyeseknek vannak - és a törvények nem csak egyesekre vonatkoznak és azokra is épp akkor, ha kedvük szottyan rá.

En másképp olvastam a történetet. Mielött a dulakodásra került a sor sokminden történt. A német ujságok szerint a nö csak ellökte magatál azt a személyt aki kényszeriteni akarta öt az arcának a felfedésére. Ajánlom, hagyjuk a biroságnak eldönte hogy itélkezik.
-
Egy biztos, hogy Magyarország kormánya nem veszi komolyan a törvények betartását de ez nem kibuvo akar lenni csak megjegyzés.
-
https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn....=054faffd540d87641bd13bad9bc39fef&oe=5A564712
-
Megvagyok lepödve, hogy egy értelmetlen törvény nem-betartása miatt igy kivagy kellve magadbol. :)
-
Maradjunk ott, hogy nem a tanárnö feladata a törvény betartatása hanem a rendörségé. Mivel a törvénysértö senkit nem veszélyeztetett, senkinek nem korlátozta a szabadságát a tanárnö a viselkedésével tullöt a célon és jomaga követett el törvénysértést amit "Nötigungnak" neveznek nállunk.
-
Biztos vagyok benne, hogy ezt a buta törvényt sorozatosan megfogják szegni az emberek és több burkahordozo lesz az utcán mind törvény nélkül.
-
Nem is tudtam, hogy te ilyen érzékeny vagy. Hány cigarettázonak mentél már neki aki a nyitott pályaudvaron bagozott? :)
-
Még mindig nem értem kinek árt a lefátyolozott nö? Németországban nincs ilyen törvény. Ha jol tudom Jeruzsalemben sincs.
-
2fa1ffab86526645855e345b5c2c298e--israel-culture.jpg

-
Mig Europában a Burkini körül vitáznak Azsiában "Face-kini" a divat. :rohog:
-
facekini2.jpg

-
 
azért kizártnak tartom, hogy a németországi média teljesen elszakadt volna a valóságtól és nem tudósít példáulul az arab-izraeli konfliktusokról (ott is tanulmányozhatod a kultúrák találkozását), de aktuális példa a spanyol - katalán konfliktus, vagy nézd meg a török-görög viszonyt ...ez egész Európa egy lőporos hordó.
Méghogy "példamutaó barátságok", "az EU garancia a békés egymásmellettéléshez"... emlékezz már Jugoszláviára, Koszovóra, az EU egy nagy zéró semmit sem képes megoldani.

En nem mondtam, hogy az idegengyülölet teljesen felvan számolva, különösen nehéz ott ahol olyan sürün élnek az emberek, hogy egy ökologiai katasztrofa szélén állnak. En már annak is örülnék ha legalább magyarországon megszünne az antiszemitizmus.
-
Jugoszlavia egy része sem tartozott az EU-hoz a háboru kitörésekor. Nem tudom mit beszélsz. A Görögök és a Török viszály bizony nemzetközi befolyás miatt csitult le. Viszályok a nacionalizmus miatt robbannak ki és nem a kulturák szintézise miatt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,289
Tagok
615,596
Legújabb tagunk
Herceg Pálné
Oldal tetejére