Egymillió gazdasági migránst fogadna be három év alatt Kanada

Kanada három év alatt majdnem egymillió gazdasági bevándorló befogadását tervezi .

2018-ban 310 000, 2019-ben 330 000, 2020-ban 340 000 engedélyt akarnak kiadni, amivel az állandó tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkezők száma elérné a lakosság egy százalékát.

A bevándorlással foglalkozó miniszter, a szomáliai felmenőkkel is rendelkező Ahmed Hussen elmondta: a bevándorlók tehetségükkel hozzájárulnak majd a gazdasági növekedéshez és innovációhoz, és segítenek az országot megtartani a globális gazdaság élvonalában.

Kanada GDP-je három százalékkal nő idén, ezt részben bevándorlók munkájával érték el; 2011 és 2015 között évente átlagosan 259 542 bevándorló kapott letelepedési engedélyt a mintegy 35 milliós országban.

A bevándorlók zöme Ázsiából – főleg a Közel-Keletről – jött; a helyi statisztikai hivatal szerint 2031-re a népesség 28 százalékát teszik ki azok az emberek, akik a világ más fertályain születtek.

canada1.jpg
 
Nem volt benne kotekedes. De ha ugy erzed hogy le kell tiltanod akkor emiatt ne legyenek almatlan ejszakaid. A nem tetszesedet termeszetesen tudomasul vettem es meg kell mondjam szarok ra.
Jó, hát nézd én azt hiszem eddig tökéletesen kultúrlényként viselkedtem, de ez a „szarok rá”, ez, hm... szóval ez se tetszik nekem, na, maradjunk ennyiben. Nem tudom miért érdeklődöl egy olyan ember művei után, akinek SZARSZ a véleményére... Arra nem gondolsz hogy a műveimben végülis csupa olyasmit írok ami a VÉLEMÉNYEM?! Ha te szarsz a véleményemre, s mégis a könyveimet olvasod, akkor az amiatt van talán mert oly sokat akarsz szarni? Vagy székrekedésed van s reméled az olvasástól majd rádjön a megkönnyebbülés?

Nézd, ha ez a vágyad letiltalak itt is és kész, ezen ne múljon az örömed...
Pá!
 
Íme az a weboldalam ami a kultúrlények nyelvén alkottatott meg:
https://haroldking.weebly.com/... Mindenesetre, a fenti weboldal az enyém.
First of all: Köszönöm ezt a lehetőséget és persze a munkásságodat. Rövidesen az egyik olvasóddá válok. Addig túlzás lenne a további dicsérgetés.
Egy apró és mellékes "kötekedés": nagyjából és egészében egyetértek a keleti "nemcselekvés" kapcsán írt gondolataiddal, ezzel a kivétellel: "...Most se tennék, ha nem lennének rákényszerítve Amerika miatt." Szóval a mai "kelet" már nem az, ami régen. Japán, majd Dél-Korea hihetetlen előretörést produkált, Kínának nagyobb a tehetetlensége, de ők is felfelé ívelnek (lásd űrkutatás és pl. az új szabadalmak listáját ők vezetik állítólag kb. 1 millió/év bejegyzett szabadalommal).
 
First of all: Köszönöm ezt a lehetőséget és persze a munkásságodat. Rövidesen az egyik olvasóddá válok. Addig túlzás lenne a további dicsérgetés.
Egy apró és mellékes "kötekedés": nagyjából és egészében egyetértek a keleti "nemcselekvés" kapcsán írt gondolataiddal, ezzel a kivétellel: "...Most se tennék, ha nem lennének rákényszerítve Amerika miatt." Szóval a mai "kelet" már nem az, ami régen. Japán, majd Dél-Korea hihetetlen előretörést produkált, Kínának nagyobb a tehetetlensége, de ők is felfelé ívelnek (lásd űrkutatás és pl. az új szabadalmak listáját ők vezetik állítólag kb. 1 millió/év bejegyzett szabadalommal).

Ez amit írtál, igaz. Ne feledd azonban, ez az „új kelet” épp azért jött létre mert muszáj volt neki a Nyugat miatt!

Ezzel nem akarom mindenben védeni a nyugatot, tény hogy az úgynevezett „fehér ember” művelt bőségesen iszonyú dolgokat is, igazságtalanságokat is okozott, rabolt, gyarmatosított meg minden. Ez is azonban mind amiatt következett be, mert e negatív CSELEKVÉSEK is — cselekvés! A keleti ember se volt hülye, már az ősidőkben se, nyilván idejében észrevette hogy mint majdnem mindennek, a cselekvésnek is 2 oldala van: a jó és a rossz. Úgy döntött, inkább teljesen lemond a cselekvésről, hogy ezáltal megmenekedjék a rossz oldalától. A nyugati ezzel szemben felvállalta az esetleges haszonért - tehát a JÓ oldalér - annak kockázatát hogy néha a cselekvés során melléfog és bekövetkezik a ROSSZ, akár úgy hogy tévesen dönt, akár úgy hogy maga az ő döntése gonosz, azaz a cselekvés erkölcsileg helytelen.

Én helyesebbnek tartom ezen utóbbi álláspontot, mert ha eleinte nem is eredményez netán összességében több jót mint rosszat, de benne van a bizakodás, annak reménye hogy a nyugati ember hisz abban hogy képes FEJLŐDNI, s idővel megtanulni hogy elkülönítse egymástól a JÓT a ROSSZTÓL.

És minő csoda, a Bibliában épp a Jó és Rossz tudásának fájáról van szó, annak almájának megevéséről...

Ha ezt szimbólumnak tekintjük, még akár azt is állíthatjuk hogy ilyen értelemben a kereszténység (és a zsidóság is) magasabb szintű vallás mint a keleti mindenfélék amik a nemcselekvést hirdetik! Mint ateistaféleség mondom ezt, szóval ne úgy tessék érteni hogy egyetértenék e vallások apró részleteivel, de mert én a vallásokat bizonyos értelemben mesének tartom, elfogadok annyit belőlük is mint a mesékből, és tudjuk hogy a legtöbb mesében rejtezik valami apró igazságmag.

A keleti ember a maga döntésével megpróbált „középen” maradni, s ez is szimpatikus nekem a maga módján mert én a politikai kérdésekben is igyekszem „középen” maradni, tartózkodva a szélsőségektől. Sajnos azonban ez így nem lehet ahogy a keletiek akarták. Az ugyanis hogy soha semmit se cselekszem, hogy erre törekszem, maga is egy szélsőség! És ezzel még a rosszat se kerülhetik el, mert akkor legfeljebb nem tőlük függ mikor sújt le rájuk a rossz, hanem a Természet véletlen eseményeitől. Ez tehát egy növényi lét vagy legalábbis állati lét. Legalábbis az én szememben.

Ha nem lenne a Nyugat, ha nem alakult volna ki, és igenis ha nem megy oda, megismertetve őket az addigi technikai leleményekkel, és - elismerem! - eközben számos gonopsz és kegyetlen dolgot is művelve, akkor ma se tartana a Kelet sehol, csak középkori szinten!

Ebből az is látszik, az ő nemcselekvésük GYENGE: nem volt képes ellenállni a nyugat cselekvésének! Amelyik keleti nép tényleg „nemcselekedett”, ELPUSZTULT — Amelyik fennmaradt, behódolt a nyugat cselekvő filozófiájának, életformájának!

A tibetiek máig nem nagyon cselekszenek, a legjobb úton is vannak a kihaláshoz, még ha ezt nem is a nyugat teszi velük, hanem a kínaiak, a mai kínaiak amik már CSELEKEDNEK...
 
Most olvasom hogy az előjelzések szerint a következő 20 évben több tíz millió ember indulhat el európa felé......A tanulmány azzal számol, hogy Afrikában a felmelegedés, és az azt kísérő szárazság miatt több tízmillió embernek kell majd elhagynia az otthonát, ők pedig valószínűleg Európa felé veszik az irányt.
 
Most olvasom hogy az előjelzések szerint a következő 20 évben több tíz millió ember indulhat el európa felé......A tanulmány azzal számol, hogy Afrikában a felmelegedés, és az azt kísérő szárazság miatt több tízmillió embernek kell majd elhagynia az otthonát, ők pedig valószínűleg Európa felé veszik az irányt.

Én emiatt nem aggódom. Figyelj setni pajtás, a Történelem arra tanít, hogy teljesen mindegy mi hirdeti a legnemesebb eszméket - egy nép, ország, vagy vallás - ha a fennmaradás érdekében nem marad más lehetősége mint az, hogy a hirdetett eszméivel ellentétesen cselekedjék (másképp ugyanis elpusztulna) akkor igenis MEG FOGJA SZEGNI a hirdetett eszméket, és elkövet akár olyasmiket is amik a legnyilvánvalóbb módon ellentétesek a hirdetett filozófiájukkal!

Mert a fennmaradás nagy úr.

Közben meg természetesen mindenféle nyakatekert módon kimagyarázzák hogy ez amit tettek természetesen mégse ellentétes az elveikkel, mert ez meg az ami tötént mind SPECIÁLIS KIVÉTEL (persze, mindig mindenbe bele lehet magyarázni hogy épp miért kivétel), meg hogy amit korábban hirdettek az ma is áll de nem erre meg arra (a népre, helyzetre, időre, stb) vonatkozott/vonatkozik, vagy hogy amit ők hirdetnek nem is e világra vonatkozik hanem valamiféle általános elvek és egy eszményi tökéletes világra vonatkoznának...

Holott francokat. Egyszerűen arról van szó hogy a fennmaradás kényszere nagy úr! És minden fiolozófiai elv ott vérzik el, hogy semmi se lehet ÖRÖKÉRVÉNYŰ és ABSZOLÚT. Még a nemes eszmék se. A legvégső elv ugyanis mindig az, hogy te kizárólag addig teheted meg hogy nem ölsz, amíg a másik meg nem akar ölni téged. És akkor vagy az van hogy védekezel, vagy az hogy hagyod hogy megöljenek. Utóbbi esetben szart se értél el vele mert veled pusztul minden nemes eszméd is. Ha védekezel, akkor meg az van hogy kettőtök közül az erősebb fog győzni és kész. Ez ilyen egyszerű.

És a fenti képleten semmit se változtat az, ha a másik aki rádtámad egy nyomorú szerencsétlen aki önhibáján kívül éhezik. Sajnálhatod őt, de attól még muszáj védekezned.

Ha tehát elindulnak majd a milliók Európa felé, igenis az lesz hogy épülnek majd kerítések, mert cirkálnak majd őrhajók a tengeren, feljogosítva őket a TÜZELÉSRE is, lehet hogy még víz alatti aknazár is lesz... Nem zárom ki azonban a tényleges háborút se, népirtást se, stb.

A történelmet ismerve semmin se lepődnék meg.

Ha mégse ezt választja Európa, elbukik, de akkor meg az lesz hogy az USA és Kanada tanul majd Európa sorsából.
 
Azért írtam mert a cikk felettünk azt írja hogy kanada egymillió bevándorlót akar befogadni, nos arra céloztam hogy lehet hogy kevés lesz az egymillió...

Nyilván kevés lesz az egymillió. De mondok neked valamit: az se oldana meg semmit ha Kanada képes lenne egymaga befogadni tíz MILLIÁRD bevándorlót - nem elírás, nem milliót de milliárdot! - az USA meg még befogadna tízszer ennyit, s Európa százszor ennyit!

Semmi se változna hosszútávon, csak ideiglenesen. Mindaddig ugyanis amíg ezek Afrikában (meg Indiában, akárhol) úgy szaporodnak mint a nyulak, állandóan utántermelik majd a nélkülöző néptömeget.

Nézd, mi van ha télen élelmet szórsz ki szegény éhező nyusziknak? Több marad életben, persze, jót tettél velük. Jön a tavasz majd a nyár. Ha nem szórtál volna nekik élelmet ki, lenne most X nyúl, s a tél kezdetére mittudomén 6X nyúl, amiből a fagy miatt elpusztul 5X, s marad megint X, azaz a populáció állandó szinten maradna, s természetesen a legellenállób nyulak maradnának életben. Így működik a Természet. De te jószívű vagy, szórtál ki nekik ennivalót, az előző nyáron megszületett 6X nyúl mindegyike életben maradt, így mikor megint eljön a tél, már 36X*X nyúl lesz, s teljesen valószínűtlen hogy ezt is mind etetni tudd a télen! S így az lesz hogy ezek majdnem mind éhenhalnak, tehát iszonyatos gigahalál lesz, messze többen halnak meg mintha korábban egyáltalán nem is szórtál volna ki élelmet nekik.

Efféle dolgokkal tehát hogy élelmiszersegély küldözgetése, jótékonysági szervezetek stb, semmit se lehet elérni hosszútávon. De a BEFOGADÁSSAL SEM. Mert mi van ha te a 6X nyúlból 5X nyulat áttele3pítesz egy másik szigetre? A maradék 1X nyúl megint egykettőre utántermeli a hiányzó 5X nyulat, lesznek ugyanannyian megint, s egy év múlva megint kezdődik náluk a pusztulás! És úgyse tudod áttelepíteni minden évben a felesleget!

Tetszik vagy sem, ugyanez van az emberekkel is. Akik olyan állati szinten gondolkodnak hogy basznak (már bocs a szóért) napról napra, basznak a jövőre gondolni is, „valami majd csak lesz” alapon, mert „Ha Isten ad báránykát ad hozzá legelőt is”, „valaki majd megszánja a kicsikémet”, stb, nos azokon nem lehet segíteni úgyse tömegméretekben!

A gondolkodásukat kéne megváltoztatni, de annak egyik legnagyobb akadálya épp a vallás egyrészt, másrészt hogy sokfele már hozzá is szoktak az állandó segélyezéshez.

No meg hogy ami forrásból fejlődni tudnának, épp a saját kormányuk lopja el tőlük.

Tetszik vagy se, nekem az a véleményem nincs más mód mint igenis erővel rájuk kényszeríteni a nyugati értékrendet, az erő alatt meg nyiltan bevallom, fizikai erőszakot, háborút értek, aminek során mindenkit MEG KELL ÖLNI, aki nem vállalja a behódolást, s a nyugati értékek elfogadását!

Elismerem, ez az ottani lakosság legkevesebb felének megsemmisítésével jár.

Tudom, szörnyű szavakat irtam le. Ha azonban nem ez lesz, AKKOR IS meghalnak ugyanennyien, még többen is, csak akkor nem fegyvertől hanem éhen döglenek, vagy járványok végeznek velük, vagy úgy halnak meg fegyverektől hogy egymást mészárolják halomra. Akkor meg már inkább egyszer legyen csak nagy mészárlás, ami után a túlélők végre civilizált módon élhetnek!

Civilizálódásuk legfőbb hátráltatója a vallás, legalábbis ahogy azt ők értelmezik. Például a Boko Haram megöli azokat a nőket akik olvasni tudnak, akik tanulnak. Nem értem, ezek után mit kell kényeskednie a Nyugatnak az effélékkel: aki annak a szervezetnek a tagja, meg kell ölni és kész! Ők ölik az okosodni akaró lányokat, oké, akkor mi meg megölünk titeket, rohadék primitív macsó barmok!

Kultúrharc, igen. A civilizáció harca a középkori babonaság ellen. Mit kell ezen vitatkozni, szörnyülködni?! A haladás áldozatokat követel, s inkább a barbárok pusztuljanak mint mi!

A másik megoldás e népek teljes elszigetelése, karanténba zárása, de ez nehéz ügy, látjuk Észak-Korea kapcsán is.
 
Azért írtam mert a cikk felettünk azt írja hogy kanada egymillió bevándorlót akar befogadni, nos arra céloztam hogy lehet hogy kevés lesz az egymillió...
Talán nem is olyan sokára olyan lesz az éghajlat Nunavut és Northwest Territories térségében, hogy a "polar bear"-eket a polár-pulcsis letelepülők milliói váltják fel és a forróság elől menekülő ex-torontóiakkal gyűlik meg a bajuk. :)
 
Talán nem is olyan sokára olyan lesz az éghajlat Nunavut és Northwest Territories térségében, hogy a "polar bear"-eket a polár-pulcsis letelepülők milliói váltják fel és a forróság elől menekülő ex-torontóiakkal gyűlik meg a bajuk. :)

Ja, épp ezen töprengtem én is az imént de megelőztél. Hogy Kanadának óriási területei vannak arra észak felé, amik most a fagy miatt lakhatatlanok... Bár, a baj ezekkel az hogy többnyire elég lapos szigetek, így ha tényleg alaposan megemelkedik a tengerszint, víz alá kerülnek. Afrikának viszont szerencséje van mert még egy kb 50 méteres tengerszintemelkedés se változtatna jelentősen az alakján, ugyanis viszonylag hirtelen emelkedik a partvonala.

Esetleg még szóba kerülhet Grönland újbóli benépesítése is... Végső esetben a Déli-sarké is ha ott teljesen elolvad a jég, bár a helyzet az hogy attól még ott továbbra is elég hideg leszu ahhoz hogy kényelmetlen legyen az emberi élet.
 
Nyilván kevés lesz az egymillió. De mondok neked valamit: az se oldana meg semmit ha Kanada képes lenne egymaga befogadni tíz MILLIÁRD bevándorlót - nem elírás, nem milliót de milliárdot! - az USA meg még befogadna tízszer ennyit, s Európa százszor ennyit!

Semmi se változna hosszútávon, csak ideiglenesen. Mindaddig ugyanis amíg ezek Afrikában (meg Indiában, akárhol) úgy szaporodnak mint a nyulak, állandóan utántermelik majd a nélkülöző néptömeget.

Nézd, mi van ha télen élelmet szórsz ki szegény éhező nyusziknak? Több marad életben, persze, jót tettél velük. Jön a tavasz majd a nyár. Ha nem szórtál volna nekik élelmet ki, lenne most X nyúl, s a tél kezdetére mittudomén 6X nyúl, amiből a fagy miatt elpusztul 5X, s marad megint X, azaz a populáció állandó szinten maradna, s természetesen a legellenállób nyulak maradnának életben. Így működik a Természet. De te jószívű vagy, szórtál ki nekik ennivalót, az előző nyáron megszületett 6X nyúl mindegyike életben maradt, így mikor megint eljön a tél, már 36X*X nyúl lesz, s teljesen valószínűtlen hogy ezt is mind etetni tudd a télen! S így az lesz hogy ezek majdnem mind éhenhalnak, tehát iszonyatos gigahalál lesz, messze többen halnak meg mintha korábban egyáltalán nem is szórtál volna ki élelmet nekik.

Efféle dolgokkal tehát hogy élelmiszersegély küldözgetése, jótékonysági szervezetek stb, semmit se lehet elérni hosszútávon. De a BEFOGADÁSSAL SEM. Mert mi van ha te a 6X nyúlból 5X nyulat áttele3pítesz egy másik szigetre? A maradék 1X nyúl megint egykettőre utántermeli a hiányzó 5X nyulat, lesznek ugyanannyian megint, s egy év múlva megint kezdődik náluk a pusztulás! És úgyse tudod áttelepíteni minden évben a felesleget!

Tetszik vagy sem, ugyanez van az emberekkel is. Akik olyan állati szinten gondolkodnak hogy basznak (már bocs a szóért) napról napra, basznak a jövőre gondolni is, „valami majd csak lesz” alapon, mert „Ha Isten ad báránykát ad hozzá legelőt is”, „valaki majd megszánja a kicsikémet”, stb, nos azokon nem lehet segíteni úgyse tömegméretekben!

A gondolkodásukat kéne megváltoztatni, de annak egyik legnagyobb akadálya épp a vallás egyrészt, másrészt hogy sokfele már hozzá is szoktak az állandó segélyezéshez.

No meg hogy ami forrásból fejlődni tudnának, épp a saját kormányuk lopja el tőlük.

Tetszik vagy se, nekem az a véleményem nincs más mód mint igenis erővel rájuk kényszeríteni a nyugati értékrendet, az erő alatt meg nyiltan bevallom, fizikai erőszakot, háborút értek, aminek során mindenkit MEG KELL ÖLNI, aki nem vállalja a behódolást, s a nyugati értékek elfogadását!

Elismerem, ez az ottani lakosság legkevesebb felének megsemmisítésével jár.

Tudom, szörnyű szavakat irtam le. Ha azonban nem ez lesz, AKKOR IS meghalnak ugyanennyien, még többen is, csak akkor nem fegyvertől hanem éhen döglenek, vagy járványok végeznek velük, vagy úgy halnak meg fegyverektől hogy egymást mészárolják halomra. Akkor meg már inkább egyszer legyen csak nagy mészárlás, ami után a túlélők végre civilizált módon élhetnek!

Civilizálódásuk legfőbb hátráltatója a vallás, legalábbis ahogy azt ők értelmezik. Például a Boko Haram megöli azokat a nőket akik olvasni tudnak, akik tanulnak. Nem értem, ezek után mit kell kényeskednie a Nyugatnak az effélékkel: aki annak a szervezetnek a tagja, meg kell ölni és kész! Ők ölik az okosodni akaró lányokat, oké, akkor mi meg megölünk titeket, rohadék primitív macsó barmok!

Kultúrharc, igen. A civilizáció harca a középkori babonaság ellen. Mit kell ezen vitatkozni, szörnyülködni?! A haladás áldozatokat követel, s inkább a barbárok pusztuljanak mint mi!

A másik megoldás e népek teljes elszigetelése, karanténba zárása, de ez nehéz ügy, látjuk Észak-Korea kapcsán is.
Érdekes elgondolkodtató eseményt vázoltál fel.
 
Érdekes elgondolkodtató eseményt vázoltál fel.
Logikusan következik mind a természet törvényeiből és a matematikából. A természet kegyetlen, a matematika pedig megkerülhetetlen.

Képzeld el a Földet mint egy nagy űrhajót amiből nem lehet kiszállni. Véges az élőhely rajta. Ez van.

Tudod hogy én kedvelem az USA-t, de ott is mi volt? Jött a fehér ember. Kitört a kultúrharc. Nem az indiánok győztek. Amiatt nem, mert a fehérek voltak az erősebbek és kész. Nem, nem irtották ki az indiánokat ahogy ezt sokan sommásan állítják. Élnek indiánok ma is. Tény azonban hogy SOKAT kiirtottak közülük, még egész törzsek is eltűntek. Kik lettek kiirtva? Akik makacsul ellenálltak és NEM ALKALMAZKODTAK a fehérek, tehát az erősebbek értékrendjéhez!

Persze, vannak most is rezervátumok. De már ott se minden úgy megy mint régen. És a rezervátumok létezése is AZ URALKODÓ NÉPCSOPORT, tehát a fehérek kényétől függ!

Hiszem azt, a mostani állapot jobb az indiánoknak is mert megvan a lehetőségük művelődni, élni a modern technia lehetőségeivel, stb. Ettől azonban tény, hogy akkoriban ez kultúrharc volt, amiben az erősebb győzött.

Most már, visszatekintve, lehet nosztalgiázni, lehet merengeni a „nemes vadember” teljesen légbőlkapott, illuzórikus és alaptalan eszméjén, lehet szörnyülködni a fehérek kegyetlenségén (ami részben igaz volt, de tényleg csak részben), lehet sajnálni is az eltűnt törzseket...

Állítom azonban ha hirtelen megjelenne az óceánban egy addig ismeretlen kontinens hasonló bennszülöttekkel, MEGINT UGYANEZ LENNE a helyzet! És ha a Marson találunk netán fejlettlenebb lényeket, ott is ez ismétlődik majd meg.

Lehet persze békében is élni egymás mellett két kultúrának, de csak ha nem nagyon eltérőek. Minél eltérőbbek, annál többet kell alkalmazkodni egymáshoz. Na már most a következő variációk lehetségesek:

"A" változat: a két kultúra nagyon hasonló egymáshoz:
1. Az egyik nép jóval erősebb mint a másik: A gyengébb nép beolvad az erősebbikbe, viszonylag kevés konfliktus árán, az erősebbik nép kultúrája fennmarad, néhány színfolttal gazdagodva amit a gyengébbikből vesz át.
2. Mindkét nép kb egyforma erős: Mindkettő fennmarad nagyon sokáig egymás mellett, szívélyes gazdasági/kulturális kapcsolatokat ápolva egymással. Nagyon hosszú idő alatt lehet hogy békésen egyesülnek is, mint az USA államai tették.

"B" változat: a két kultúra nagyon eltérő:
1. Az egyik nép jóval erősebb mint a másik: A Történelem tanúsága szerint ennek a következménye KIZÁRÓLAG az lehet, hogy a gyengébb kultúra megsemmisül, méghozzá többé-kevésbé véres, kegyetlen háborúk és népirtások során. Akkor is megsemmisül ha ő maga nem akar harcolni, mert az erősebbik nép mindenféle ürügyekkel (többnyire gazdasági érdekből) apránként kiszorítja azta népet a területéről. Ha a gyengébb nép ellenáll, a háborúk rövidebb ideig tartanak majd de kegyetlenebbek lesznek, ellenben ugyanúgy az erősebbik fog győzni. A győzelem után azonnal lelkiismeretfurdalása lesz a győzteseknek, megindul a nosztalgiázás, önvizsgálat, s a gyengébb nép kevés számú túlélőjének „kárpótlása”, ugyanakkor viszont e túlélőknek más nem sok lehetőségük van visszatérni az ősi életmódhoz, többnyire azonban nem is akarják azt maguk se.

2. Mindkét nép kb egyforma erős: Kereskedelmi/gazdasági kapcsolatok kialakulhatnak a két nép közt, kulturálisak azonban... eleinte igen. Később azonban ez óhatatlanul azzal jár hogy mindkét fél a maga kultúráját igyekszik ráerőszakolni a másikra, pláne, ha egyik vagy másik kultúrában a vallás domináns szerepet játszik. (jelenleg az iszlámnál ez így van, a „fehéreknél” csak mérsékelten). A sorozatos ebből adódó konfliktusok fokozatosan elmérgesítik a helyzetet. Ezt mesterségesen is igyekeznek felfokozni mindkét oldalon egyes érdekcsoportok, melyeknek anyagi érdekük fűződik akár a fegyverkereskedelemhez, akár máshoz ami egy sikeresen megvívott háború után adódhat. Vallási fanatikusok is szíthatják a feszültséget (öngyilkos merénylők stb). A bizalmatlanság egy adott fok fölé nőve nem csökkenthető vissza már elviselhető szintre az akkori generációban, mert „a múltat nem lehet eltörölni”. Azután tehát csak 2 út marad:
—Háború
—Bezárkózás, és minden kapcsolat megszakítása a másik féllel. Ez utóbbi azonban szintén csak akkor lehetséges, ha egyik félnek sincs szüksége nagyon a másik országában található nyersanyagforrásokra. Ha azonban a bezárkózás lehetséges, akkor ez TALÁN megoldhatja a konfliktust úgy, hogy egy-két generáció múlva újrakezdik az „ismerkedést” egymással, közben mindkettőjük kultúrája változhatott is annyit hogy már elviseljék egymást.
 
Mi történik már szászországban?...
A szász belügyminiszter kiszivágott belső jelentése elképesztő állapotokról számol be a menekültszállásokon. Az adatok csupán a jéghegy csúcsát jelentik, mivel a bosszútól való félelem miatt sok eset egyszerűen titokban marad. A német belügyminisztérium szerint az erőszak egy részét meg lehet akadályozni azzal, hogy a migránsokat és menekülteket megfelő szabadidős tevékenységgel kötik le.
Nos, a rendkívül civilizált frankfurtiak félrenyeltek a napokban, amikor kiszivárgott a szász belügyminiszter egy belső jelentése. Szászország szövetségi állam 40 ezer migránst és menekültet szállásol el napjainkban, így a jelentésnek érthető módon komoly politikai súlya van. Az eddig titokban tartott jelentés szerint a szász menekültszállásokon tavaly 10 gyilkosság, 960 testi sértés, 671 súlyos testi sértés, 10 kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak és 268 kábítószer-bűncselekmény történt.
(privátbankár)
Vagyis azok a hírek amik a fű alatt terjednek terjedtek...igazak.
Miért is fél a magyar ember az ismeretlentől?
Ahogy egy mondás tartja jobb félni mint megijedni.
 
Mi történik már brüsszelben....?
Nem látogat el a brüsszeli Molenbeek negyedbe és nem tartja meg az „iszlám szafari” címmel péntekre meghirdetett gyűlését Geert Wilders. A bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője ezt a brüsszeli sajtótájékoztatóján jelentette be, biztonsági okokkal indokolva a döntését. Azt mondta, nem akar semmilyen rendelkezést megsérteni.
Csütörtökön Francoise Schepmans, a brüsszeli Molenbeek negyed polgármestere rendeletben tiltotta meg, hogy Geert Wilders és Filip Dewinter pénteken gyűlést tartson a javarészt muzulmánok lakta városrészben. A rendelet szerint a polgármester a várható atrocitások elkerülése érdekében, a rend és a béke megőrzéséért semmilyen rendezvényt nem engedélyez. Közölték, hogy a rendőrség kész fellépni, ha a politikusok megpróbálnak bemenni a főleg muszlimok lakta városrészbe.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére