Döntött a bíróság: tizennyolcszor kell elmondania az MTV-nek, hogy hazudott-nézze meg, hogy miért

Nem mindennapi ítélet született. Mindösszesen 18 alkalommal kell helyreigazítania magát a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján az MTV-nek. De azért nem ilyen egyszerű, több van az ügy mögött, mint gondolná.

A Fővárosi Bíróság egy vadi új, tényleg VALÓSÁG show műsort szerkesztett az MTV-nek, melynek a címe Valótlanul állítottuk. A Népszava értesülései szerint az állami televíziónak hat sajtóhelyreigazítási kérelmet, összesen legalább tizennyolc alkalommal kell főműsoridőben felolvasnia.

Vélhetően a műsor egész estés lesz, hiszen hat, meglehetősen terjedelmes helyreigazítást kell majd bármilyen kommentár nélkül felolvasni. Aki esetleg a premierről lemarad ne csüggedjen, ezt mindösszesen tizennyolc alkalommal kell megtennie az MTV-nek.

Így elmondható, hogy médiatörténeti mércével mérve is hatalmas pofonba szaladt bele a kormányszócsővé silányult M1 Híradó.

S, hogy kinek köszönhetjük hogy az MTV-t igazmondásra kötelezte a bíróság? Természetesen a koholt vádak alapján, rácsok mögé tett, ellenzéki, fiatal sikerügyvédnek Czeglédy Csabának.

Ugyanis a “hírcsatorna” folyamatosan róla nem mondott igazat. Czeglédy Csaba, az MSZP meghurcolt képviselője az ügyet így kommentálta: „Ha ez az ügy egy valódi büntetőügyről szólna, akkor a kormánypárti sajtónak nem kellene éjjel-nappal hazudoznia rólam”

A sikerügyvédről állított valótlanságok miatt már az Origo is terjedelmes helyreigazításra kényszerült.

S itt és most hagyj mondjak egy pár nagyon komoly mondatot.

A hatalom csőrét Czeglédy nagyon b@szkurálhatja, hiába nyeri meg zsinórban a pereket a sikerügyvéd, jogállamtól teljesen idegen módon a Fidesz néhány képviselője a parlamenttel mondatná ki Czeglédy Csaba bűnösségét. Ráadásul a novemberben elfogadni tervezett koncepciós javaslat szövegében pedig éppen azokkal az állításokat írták bele, s ítélné el Czeglédyt, amelyeket sorban valótlannak ítélt a bíróság.

Ez olyan szintű jogtiprás amit az ifjú, szárnyait bontogató Joszif Visszarionov Visszarionovics Sztálin kolléga is megirigyelne. S azoknak, akik ezt pontosan értik, hogy mit jelent, nagyon nagy felelősségük van abban, hogy Orbánnak mennie kell.

Akik pedig értik ezt és mégis személyi, netán párt érdekből vagy szimplán gyávaságból nem azon ténykednek, hogy ezt az alávaló rendszert elkergessük: egy napon épp olyan bűnössé és alávalóvá lesznek, mint ez az undok kis hörcsögdiktaúra melyben élünk.

gw_hum_recht_moraal_justitie_770x510-696x461.jpg
 
Kaptam privit,hogy nem tudhatom en mert nem otthon elek , hogy igen is jobban elnek, tobb penz keresnek mint a sok sirankozo mondja.
Nem mernek velemenyt mondani ha nem sajat tapasztalatom lenne.
Az en Anukam nyugdija 105 ezer Ft volt.es ebbol nem lehetet megelni Bp-n. Mar 5 eve se.2 szoba oszkomfortos felujitott kifizetett lakasa volt. 3.8m belvilaggal amit felfuteni a nyugdija nagyreszet felemesztette, a gyogyszer szamlaja 17 ezer Ft volt. tv internet telefon par eve meg nagyon draga volt. Egyszeruen nem maradt megelhetesre penze mire a regeteg cseket befizette.
Gaz viz villany biztositas, kozos koltseg tv internet, telefon gyogyszerek stb.
Őőőőő... ha anyukád nyugdíja 2012-ben (5 éve) 105.000 ft volt, akkor szerinted az kinek a sara volt? (Segítek: 2010-ig szoci-szdsz kormány volt.) Vagy Te is olyan vagy, hogy 20 + 20 év "elcseszés" után elvárod, hogy 2 év alatt minden - MINDEN - azonnal javuljon meg?
Az én anyám pedagógus volt világ életében, állami áltlános iskolában. Ezért aztán mindig "be volt jelentve", soha nem tudott "ügyeskedni", mint egyes "borravalós szakmákban", ahol ugyan a tényleges bevétel nagy volt, de a hivatalos jövedelem kevés. 200.000 körül volt a nyugdíja. Nem dúskált, de kijött belőle. Pedagógusként!!!! Akkor most mi van!?
Nézd meg, ha Budapesten jársz, hogy mennyi nyugdíjas korú ember vett/vesz új autót. Nem mercit, meg bmw-t, de Suzuki Vitarát, SX4-et, Opelt... 4-5 milliós autókat.
Igen, vannak alacsony nyugdíjú emberek MO-on. Mint ahogy vannak alacsony jövedelműek is. De nem ez a jellemző. Ha jól sejtem, Kanadában is vannak olyan nyugdíjasok, akik nehezen jönnek ki a havi járandóságból.
Légy szíves ne általánosíts egyes példák alapján.
És hidd el, valóban nem az van MOon, amit "ott kint" egyesek hangoztatnak. Gyere haza, nézz körül hétvégén pár forgalmas piacon. Az emberek - a lakótelepeken is - megvásárolják a téliszalámit, a drága francia sajtokat, a primőr epret, málnát, szedret ... stb.stb.
Volt olyan ismerős - Ausztráliából -, aki sajnálkozott, hogy milyen rossz nekünk itthon, és nem hitte el, amíg nem látta a saját szemével, hogy teljesen más a valóság, mint amit a kinti sajtó - a magyar ellenzék hathatós közreműködésére - állít.
És tudod, ez azért nagy baj, mert az itthoniak - pontosan, mert itthoniak - tökéletesen látják, hogy milyen hazugságokat terjesztenek kint - itthoni sugallatokra. És ezután márt azt sem hiszik el, amiben esetleg, ritka kivételként még talán igaza is van az ellenzéki sajótnak. (Tudod, a pásztorfiú, aki folyton farkast kiáltott, aztán mikor tényleg jöttek, senki sem hitt neki.) Ti meg elhisztek mindent. És nem értitek, hogy mi történik.
 
Utoljára módosítva:
200.000 körül volt a nyugdíja. Nem dúskált, de kijött belőle. Pedagógusként!!!!
Az óriási összeg.
Menj el vidékre és meglátod a szegénységet a nyugdíj a 100 000 sem éri el...
Az emberek - a lakótelepeken is - megvásárolják a téliszalámit, a drága francia sajtokat, a primőr epret, málnát, szedret ... stb.stb.
Biztos de, az város.
A vidékieknek sem jövedelmük sem nyugdíjuk sem földjük...mindent feléltek.
Ráadásul a gyermekeiket vagy unokáikat is ők tartják el...
És tudod, ez azért nagy baj, mert az itthoniak - pontosan, mert itthoniak - tökéletesen látják, hogy milyen hazugságokat terjesztenek kint - itthoni sugallatokra. És ezután márt azt sem hiszik el, amiben esetleg, ritka kivételként még talán igaza is van az ellenzéki sajótnak. (T
Így van.
 
Nem tartom joletnek se gazdagsagnak ,hogy egy elet munkaja utan tud valaki venni vagy fentartani egy autot, vagy van egy kis megtakaritasa .
5 ev ota se ment nagyon fel a nyugdij osszege ugy hallottam. az Anykam elhunyt igy mar csak ismerosei korebol tudom ,hogy hiaba teljesitenek jol a nyugdijuk maradt, es itt cafollak meg, mert ilyen jol ugy-e soha nem ment az orszagnak allitjatok,akkor mire is hivatkozol a kozelmultra vagy a reg multra mert akkor senki nem allitotta hogy milyen fantasztikusan megy az orszag sora.
A Te Anyukad igen jo benfektes helyen lehet pedagogus, hogy elegedett a fovedelmevel es valoszinu apukaddal egyutt van es mar ket jovedelembol meg lehet elni .
Itt tobb ezer pedagogus van, es en meg egytol se hallottam ,hogy tul vannak fizetve, es remekul keresnek mindennel meg vannak elegedve. Tobb ezer a palya elhagyo az a jo fizettseg miatt van.
Canadaba is nehez a nyugdijasok elete foleg az egyedul alloke, akik fizetese a letminimum korul volt.
A pedagogus nyugdij nem a letminimumnal van . az en Anyukam itt egy kozepes nyugdij besorolasa lenne.
Azert azt is tudni kell sok jutattas van a kisnyugdijasoknak, pl ingyenes gyogyszer, ami azt jelenti minden evben $100 kell befizetniuk es a tobbi ingyenes. Lakhatasi lehetoseg, 33% a nyugdijanak, igaz varni kell ra sokan laknak igy. Sok helyen 10% diszcontot kapnak a nyugdijasok uzletekbe ,sok etterembe mozikba szinhazakba muzeumokba stb. Az auto biztositas is olcsobb, kb $1400 korul van a nyugdijuk azoknak akik nem sokat vagy alig vagy nem dolgoztak, ez itt nem sok osszeg, rohogo gorcsot nem kapnak tole.
Majd ha nyugdijs leszek leirom pontosan mi minden fog jarni ami most nem .
Sokszor gondoltam ra milyen jo lenne nyugdijasnak lenni a kandalonal kotogetnek, a megelhetest a postas hozza. Azota a kotegetni meg nem tanultam meg jol, es a postas se hord penzt .
 
Medveczky Ilona nyugdíja mindössze 70 ezer forint körülire tehető, most pedig az is kiderült, hogy miért kap ennyire alacsony ellátást a táncművész.
A művésznő nem szeret panaszkodni, de korábban arról is beszámolt már, hogy a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem él nagylábon, igyekszik mindenen spórolni. Mindössze másfél havonta ül autóba, és mivel az ételt egy futárcégtől kapja, így a legtöbbet a kutyáira költi.

Vannak, akiknek ennél is kevesebb jut
Jelenleg az öregségi átlagnyugdíj összege 109 561 forintra tehető. De ehhez az összeghez fontos hozzátennünk, hogy a nyugdíjasoknak több mint a fele 100 ezer forintnál is kevesebből él havonta. Ráadásul 75 ezernél is többen vannak azok, akiknek havi 50 ezer forintnál is kevesebbet visz a postás.
..olvassátok?
Több mint a fele 100 ezernél kevesebbet kap....szóval a 200 ezer az már óriási összeg.
 
És hidd el, valóban nem az van MOon, amit "ott kint" egyesek hangoztatnak. Gyere haza, nézz körül hétvégén pár forgalmas piacon. Az emberek - a lakótelepeken is - megvásárolják a téliszalámit, a drága francia sajtokat, a primőr epret, málnát, szedret ... stb.stb.
Volt olyan ismerős - Ausztráliából -, aki sajnálkozott, hogy milyen rossz nekünk itthon, és nem hitte el, amíg nem látta a saját szemével, hogy teljesen más a valóság, mint amit a kinti sajtó - a magyar ellenzék hathatós közreműködésére - állít.
Ez már majdnem a Kánaán ! :)
Csak az a baj, h fych posztja nem fedi teljesen a való világot. Aki itthon él az ellenzék és sajtó nélkül tudja, a saját bőrén tapasztalja a valóságot, akár telik szalámira, akár nem.
 
Medveczky Ilona nyugdíja mindössze 70 ezer forint körülire tehető, most pedig az is kiderült, hogy miért kap ennyire alacsony ellátást a táncművész.
A művésznő nem szeret panaszkodni, de korábban arról is beszámolt már, hogy a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem él nagylábon, igyekszik mindenen spórolni. Mindössze másfél havonta ül autóba, és mivel az ételt egy futárcégtől kapja, így a legtöbbet a kutyáira költi.

Téged ismerve ezt iróniaként értékelem részedről :)

Viccet félretéve. Az egy dolog, hogy kedves Ilona elég hiányosan járult hozzá a nyugdíjkasszához, ami egy "nyugati" típusú rendszerben azt eredményezné, hogy most semmit nem kapna. Sok utódot sem produkált, akik ezt pótolnák. De én mindezen hiányosságokat elnézem neki, hiszen ezeken már nem tud változtatni.

Viszont durván visszás, hogy valaki napi megélhetési gondokról sír egy 1.5-2 millió eurós villában. Ennek az összegnek a tizedéből Magyarország egyes helyein egy komplett utcát lehet venni, a maradék 90%-ot még nagy lábon élve sem egyszerű elverni.

Azonban panaszkodni sokkal egyszerűbb...
 
A letminimum nyugdijat megkapna ,ami azert nem nagy osszeg.
Az ORI az Interconcert aki a kulfoldi fellepeseket lefolozte azoknak kellett volna befizetni a jarulekos koltsegeket.
 
A letminimum nyugdijat megkapna ,ami azert nem nagy osszeg.
Az ORI az Interconcert aki a kulfoldi fellepeseket lefolozte azoknak kellett volna befizetni a jarulekos koltsegeket.
De ugye, ezért nem feltétlenül a 2010. után kormányzók a hibásak? :D
Csak hogy tisztán lássuk, ki miért is tehető felelőssé. Megállapíthatjuk, hogy Medveczky Ilona nyudíjáért semmiképpen. Megnyugodtam.
Ez már majdnem a Kánaán ! :)
Csak az a baj, h fych posztja nem fedi teljesen a való világot. Aki itthon él az ellenzék és sajtó nélkül tudja, a saját bőrén tapasztalja a valóságot, akár telik szalámira, akár nem.
Szundi,
teljesen felesleges "jópofizni", sétálgass Budapesten vagy nagyobb városokban szombat délelőtt piacok, bevásárlóközpontok környékén. Tömeg, a parkolók tele, és jellemzően nem két kifli plusz egy fél liter tej van a kis szütyőben.
Vagy esetleg bármely tetszőleges hétvégén különféle wellness hoteleknél. Fiatal, két-három gyerekes családok jó autókkal (nem 18 éves Suzuki Swift) mennek hosszú hétvégére, és nem két-három. Tömve vannak a szálláshelyek gyakorlatilag minden jelesebb hosszúhétvégén, de egyéb időpontokban is nehéz szabad szálláshelyet találni.
Egy - matematikai - kérdés (tudom, sokaknak nehézséget okoz, meg hát mint nemrég kiderült, a matematika rasszista tudomány, de próbáljuk meg): ha 10 millióból 7 millió jobban él, a maradék 3 millió meg gyakorlatilag ugyanúgy, akkor összességében jobban élünk-e, vagy sem?
 
Őőőő... nem értem, miért jön ide a Kádár korszak? Én kizárólag a 2002-2010 közötti, és a 2010 utáni "korszakokat" hasonlítom össze. Az pedig tény, hogy a 2002-2010 közöttihez képest most a többség "jobban él". Ettől persze még nyugodtan lehet szidni a fennálló rendszert, mindenkinek szíve-joga. Csak kissé igazságtalan dolog egyrészt olyan dolgokért felelőssé tenni, amihez semmi köze: pl. Medveczky Ilona 70ezres nyugdíja, illetve valótlanul állítani dolgokat: pl. romlott az életszínvonal, nőtt a szegénység ... A napi tapasztalat pont ennek az ellenkezőjét mutatja. Természetesen "átlagban", "statisztikailag". Ettől még lehetnek olyanok, akik tényleg semmivel nem élnek jobban, sőt... De ilyen minden társadalomban van. Kanadában is, USAban is...
 
teljesen felesleges "jópofizni", sétálgass Budapesten vagy nagyobb városokban szombat délelőtt piacok, bevásárlóközpontok környékén. Tömeg, a parkolók tele, és jellemzően nem két kifli plusz egy fél liter tej van a kis szütyőben.
Kedves fych!
Örülj, h neked telik wellness hotelekre és egyéb kellemes szórakozásra. Az átlagnak családoknak nem megy olyan jól.
Azért vannak olyan sokan a piacon és a bevásárlóközpontokban mert hétköznap dolgoznak, este 6 után már nem tudnak nagybevásárlást csinálni. Ebből következik a sok teli szatyor.
Matematikai feladvány viszonzásul. (nem kell hozzá logaritmus)
5 fös családnak (2 felnőtt + 3 gyerek) kb. mennyibe kerül a heti élelmiszer ? (-tól -ig) alap cikkek - tej, kenyér, krumpli, tészta, stb) semmi extra. Átlagfizetéshez viszonyíts!
 
Kedves fych!
Örülj, h neked telik wellness hotelekre és egyéb kellemes szórakozásra. Az átlagnak családoknak nem megy olyan jól.
Azért vannak olyan sokan a piacon és a bevásárlóközpontokban mert hétköznap dolgoznak, este 6 után már nem tudnak nagybevásárlást csinálni. Ebből következik a sok teli szatyor.
Matematikai feladvány viszonzásul. (nem kell hozzá logaritmus)
5 fös családnak (2 felnőtt + 3 gyerek) kb. mennyibe kerül a heti élelmiszer ? (-tól -ig) alap cikkek - tej, kenyér, krumpli, tészta, stb) semmi extra. Átlagfizetéshez viszonyíts!
Az átlagfizetés 200.000 nettó, bruttó 300.000
Ez utóbbi (bruttó) esetén vegyük figyelembe, hogy egy 3 gyererkes családban havi 99.000 ft adókedvezmény jelenik meg.
Bérkalkulátor alapján a bruttó 300.000 Ft nettó 343.000 Ft jövedelmet jelent 3 gyerek esetén. (Családi pótlékkal, kedvezménnyel.) A másik félnél a kedvezmények nélkül 199.000 marad. Ez - akárhogy számolom - 542.000 Forint. Nettó!!!!
Legyen a havi rezsi 100.000 Ft, akkor 442.000 forint marad "élni". Az heti kb. 98.000 forint, ha 4,5 hét egy hónap. (A rezsi már ki van fizetve!!!!). Nálunk a két gyerek mellett a hétvégi bevásárlás 50-150ezer között mozog, attól függően, hogy veszünk-e extra dolgokat (eper 2000 Ft/kiloért, málna 800Ft/250g stb.stb.), vagy csak a tényleg szükséges árukat vesszük meg. Jellemzően átlagosan inkább 80ezer, mint 100ezer a heti költés. Tehát minden héten marad 18.000 forint olyan "kiadásokra", amik nem kerültek bele a hétvégi nagybevásárlásba.
Átlagbér, 3 gyerek. Szerintem egyáltalán nem olyan tragikus a helyzet, mint ahogy egyesek láttatnák.
 
Őőőő... nem értem, miért jön ide a Kádár korszak? Én kizárólag a 2002-2010 közötti, és a 2010 utáni "korszakokat" hasonlítom össze.
Azért hoztam fel mert ahogy a kisfilmből láthattad akkor is azt mondták hogy minden nagyon jó mindennel megvoltak elégedve. Akkor is tele voltak a piacok vásárlóval, teli kosarakkal mentek az emberek.
 
egy 3 gyererkes családban havi 99.000 ft adókedvezmény jelenik meg.
Igen ha keresel egyáltalán annyit, hogy érvényesítsd a kedvezményedet.
De, biztos így van csak vidéken még nagyon munka sincs csak gyerek..
Havi 200 ezer meg az álom szintje
Nettó 100 ezerből élnek az emberek.
Az is igaz hogy ezek az emberek nem fognak a politikában nagy szerepet vállalni mert a napi megélhetéssel vannak elfoglalva.
 
Azért hoztam fel mert ahogy a kisfilmből láthattad akkor is azt mondták hogy minden nagyon jó mindennel megvoltak elégedve. Akkor is tele voltak a piacok vásárlóval, teli kosarakkal mentek az emberek.
Azért az nem mindegy, hogy megfélemlített, ráadásul teljesen elszigetelt, a nyugati életszínvonalról mit sem tudó emberek mondanak valamit - tarkójukon a megfigyelők, 3/3-asok "lehelletével" akár -, vagy a mai, internettel, csillió-trillió TV adóval, nyugati reklámokkal, filmekkel, egyéb médiumokkal "felokosított" honpolgárok nyilatkoznak bármit is. Tudod, a villamos alatt fekvő ember mosolya nem őszinte. :D (1957. május 1-én is volt felvonulás. Valószínűleg az ott felvonulók legtöbbje nem meggyőződésből mosolygott és tapsolt. Ismered a klasszikus Rákosis viccet: Tapsolj kopasz, mert elvisz az AVH!)
 
Igen ha keresel egyáltalán annyit, hogy érvényesítsd a kedvezményedet.
De, biztos így van csak vidéken még nagyon munka sincs csak gyerek..
Havi 200 ezer meg az álom szintje
Nettó 100 ezerből élnek az emberek.
Az is igaz hogy ezek az emberek nem fognak a politikában nagy szerepet vállalni mert a napi megélhetéssel vannak elfoglalva.
Setni, félre ne értsd, én is ismerek olyan családokat, vagy akár egyes embereket, akiknek nem rózsás a helyzetük, sőt. De itt most nem erről van szó, hanem arról, hogy országosan, láthatóan jobb lett az emberek életszínvonala. Nem mindenkié, de a többségé. Akinek van rendes munkája, legalább valamilyen szakmája, az jobban boldogul. A képzetlen emberek mindig nehezebben boldogulnak, ez tény, de - hogy kellően demagóg legyek - a tanulás mindenki számára biztosított, senkit nem zárnak ki az iskolából, nem tarják erőszakkal távol tőle.
 
Igen ha keresel egyáltalán annyit, hogy érvényesítsd a kedvezményedet.
De, biztos így van csak vidéken még nagyon munka sincs csak gyerek..
Havi 200 ezer meg az álom szintje
Nettó 100 ezerből élnek az emberek.
Az is igaz hogy ezek az emberek nem fognak a politikában nagy szerepet vállalni mert a napi megélhetéssel vannak elfoglalva.

Ha nincs munka, akkor mire vállal gyereket?
De a kedvezményt kiterjesztették a járulékokra is, hogy érvényesíthető legyen alacsonyabb keresetnél is.
 
Ezt mondom én is.

Elég sok kérdést felvet ez a tudósítás. Mindenekelőtt a legfontosabb: igen, mindenkinek biztosítani kell a véleménye kinyilvánításának szabadságát. (Kortól, nemtől, rassztól, végzettségtől függetlenül!) Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy ez milyen formában történjen. Ha az utca túloldalán, a járdán, a közlekedést nem zavarva heteken keresztül ácsorgok egy "Orbán korrupt és hazug" táblával, valószínűleg a kutya nem piszkálna. Viszont - nagyon sarkítva - a kertkapu magántulajdon, arra senkinek semmi joga nincs semmit kiragasztani, kitűzni. (Mint ahogy egyéb rendelkezés hiányában a saját kertembe felállított óriásplakátot sem tüntethetik el, ha nem sértek törvényt a tartalmával.)
 
Ha nincs munka, akkor mire vállal gyereket?
De a kedvezményt kiterjesztették a járulékokra is, hogy érvényesíthető legyen alacsonyabb keresetnél is.
Alapvetően igazad van, de annyira hadd legyek az ördög ügyvédje, hogy a gyerekvállalás mindenkinek joga, anyagi helyzetétől függetlenül. Az állam annyit tud segíteni, hogy törvényekkel, adójogszabályokkal támogatja, részesíti előnyben a családosokat.
Az már mindenki egyéni felelősségtudata - kellene legyen -, hogy a "nyomorba", a nincstelenségbe szül 2-3-4-5 gyereket.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére