Gyermek és ifjúsági könyvek III.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

liliom1821

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Bond-Paddington a kertben

Paddington számára roppant boldogság, hogy a Brown család tagja lehet. De a legnagyobb öröm mégis az, hogy a Windsor Gardens 32. szépséges kertje is az övé.A kertek azonban nem a semmiből születnek, így a család mindig is odaadóan szorgoskodott az ő kis birtokuk építésén, szépítésén. És ebből a munkából Paddington is lelkesen kiveszi a részét: segítő mancsot nyújt, ahol csak tud, ám ezáltal elkerülhetetlen bonyodalmak felé kormányozza a család hajóját… azaz kertjét.

Letöltés:
https://data.hu/get/10900839/Paddington_a_kertben.pdf
 

Csatolások

  • upload_2017-12-6_21-46-3.jpeg
    upload_2017-12-6_21-46-3.jpeg
    72.1 KB · Olvasás: 96
Utoljára módosítva:

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Rakovszky Zsuzsa (szerk.) A megbabonázott puding
Ír tündérmesék és babonák


upload_2017-12-7_6-40-40.jpeg

Írország - Erin – ősi földjén mindig dúsan burjánzottak a mesék és a legendák. A pazar tájakkal ékes, vadregényes „zöld sziget” a kora középkorban a kereszténység előretolt nyugati bástyája volt, Írországból rajzottak ki azok a szerzetesek, akik sorra megtérítették a pogány briteket, skótokat és germánokat – aztán sorra jöttek a hódítók, a vikingek, a dánok és a norvégok, majd végül akik a legsúlyosabb, századokig tartó igát hozták, a protestáns angolok. A nyelvében és vallásában egyaránt elnyomott ír paraszti nép koldussorba süllyedt, s babonás vallásossága benépesítette az országot nem evilági lényekkel. Tündérek, manók, „jóemberek” sürögtek-forogtak mindenütt, a vizek mélyén víziemberek tanyáztak, az embereket holt lelkek kísétetei riogatták, boszorkányok és varázslónők bűvöltek és bájoltak, miközben soha nem merült feledésbe a dicső régmúlt, amikor még ír királyok uralkodtak Erin tartományai fölött, óriások viaskodtak egymással, és tűzokádó sárkány szedte véres adóját Dublin királyságában.
W. B. Yeats, a nagy ír költő két nagy gyűjteményt tett közzé 1888-ban és 1892-ben. Az ő gyűjteményei alapján készült ez a válogatás, amely a magyar olvasóknak is bemutat egy csokornyit az ír mesekincs gazdagságából.

William Butler Yeats gyűjtése nyomán

_♥_/°°

 

Csatolások

  • a_megbabonazott_puding.pdf
    5.1 MB · Olvasás: 391

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mechler Anna - Bartoló, a markoló (Kerék mesék 1.)

upload_2017-12-7_21-35-43.jpeg

Mechler Anna első könyvének főszereplője Bartoló, a kis markoló. Egy építkezés az otthona, ahol társaival, a többi munkagéppel együtt egy új metróvonal kialakításában vesz részt. De vajon milyen lehet a világ az építkezést körülvevő kerítésen túl? Bartoló kíváncsi, akár egy kisgyerek. Kalandjai során eljut egy játszótérre, rájön, hogy kirándulni nagyon jó, és azt is megtanulja, hogy a tűzijátéktól nem kell félni. A kötet tizenkét izgalmas mesét kínál a munkagépekért rajongó óvodásoknak.

Bartolót és a többi munkagépet egy tehetséges fiatal illusztrátor, Hajba László keltette életre ceruzáival. De nini, ki bujkál itt, a védőkorlát mögött? A könyvből ez is kiderül!
 

Csatolások

  • bartolo_a_markolo_kerekmesek_1.pdf
    3 MB · Olvasás: 370

liliom1821

Állandó Tag
Állandó Tag
Bűvös Mesetorna - Béres Alexandrával és az Alma együttessel

80 oldalas mesekönyv és egy 60 perces DVD


A Bűvös Mesetorna kiadvány egy mesekönyvbe ágyazott DVD, melynek célja, hogy újra a sportra, a mozgásra irányítsa a figyelmet, a gyerekeket és akár szüleiket is mozgásra késztesse vidám, zenés - mesés, interaktív formában ösztönözzön az egészséges életre.

Béres Alexandra komoly szakmai tapasztalattal állította össze a gyakorlatokat, melyek nagyobb  egységeket (bemelegítés, állóképesség, egyensúlyérzék stb.) ölelnek át és a zenével karöltve a megfelelő tempóban kerülnek begyakorlásra és bemutatásra.

A kiadvány egy nyolcvan oldalas, színes, gazdagon illusztrált könyv,  mely magában foglalja a DVD-t, szakmai leírást a gyakorlatokról, és az interaktív meséket is, melyeket Kálloy Molnár Péter színművész ad elő. A mesékhez is tornagyakorlatok párosulnak és a vidám Alma dalok alatt is megmozgatjuk a gyerekeket. Az egyes paneleket sok humoros felkonf, jelenet, varázslatos és csak ehhez a kiadványhoz kidolgozott bűvész trükkök kötik össze, melyek megálmodója Kőhalmi Ferenc bűvész.

A közreműködők mind a szakmájukat magas szinten művelő ismert előadók, színészek, zenészek. (Béres Alexandra, Alma Együttes, Kálloy Molnár Péter, Ganxsta Zolee, Kőhalmi Ferenc)
A kiadvány varázsát, hangulatát és báját a vadnyugati környezet adja, a  vidám animáció és a rengeteg gyerekszereplő.


Letöltő link a dvd-hez:
https://mega.nz/#!Ey4SWLQL!2J6onlbX-5-3CUmtsXAbxC_R-IQz3XSeKM3w4cJrKKs
 

Csatolások

  • kép.JPG
    kép.JPG
    129.2 KB · Olvasás: 79
  • Bűvös Mesetorna.pdf
    6.8 MB · Olvasás: 308
Utoljára módosítva:

zsaniadam

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Liliom 1821! Nagyon örültem a Bűvös mesetornának, már régen kerestem. Sajnos a DVD-t nem tudom letölteni, írási hibát ír. Mi lehet a probléma? Anikó
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi a gyors választ. Nekem is elindul, végig is megy, és utána írja ki a hibát a végén, és nincs letöltve, többször is próbáltam. Anikó

Nos ilyen akkor fordul elő ha nincs elég hely a meghajtón
Esetleg lehet olyan helyre akarod elmenteni ami lehet írásvédet pl pendrive stb
Próbáld meg lementeni másik mappába, másik helyre.
 

violavirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos ilyen akkor fordul elő ha nincs elég hely a meghajtón
Esetleg lehet olyan helyre akarod elmenteni ami lehet írásvédet pl pendrive stb
Próbáld meg lementeni másik mappába, másik helyre.
Lehet, hogy az a gond, hogy csak akkor engedi letölteni, ha letölt egy alkalmazást az ember plusszban.Nekem legalábbis ezt írta ki. Mega desktop app
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mechler Anna - Tóbiás, a kukásautó (Kerék mesék 3.)

upload_2017-12-14_21-15-52.jpeg

A Kerék mesék legújabb részének hőse Tóbiás, a kukásautó, aki szemetet szállít hétről-hétre és egy sor izgalmas kalandot is átél: kincset talál, lomtalanít az Operaháznál, és még a budai Várba is ellátogat egy éjjel. Lehet, hogy Bartolót, a markolót és Pedrót, a tűzoltóautót is viszontlátjuk? Vajon milyen lehet egy karácsony a munkagépeknél? A könyvből ez is kiderül!

A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nem csak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a kukásautók munkájával kapcsolatban.
 

Csatolások

  • tobias_kukasauto.pdf
    2.9 MB · Olvasás: 427

liliom1821

Állandó Tag
Állandó Tag
Brumi Mackóvárosban

Brumi mackó, Bodó Béla kedves medvebocsa olyan hallatlan emberszabású állatfigurája a magyar irodalomnak, amilyen Milne Micimackója az angol gyerekirodalomnak. Abban is rokonai egymásnak, hogy mindketten bájosan naivak és lusták, de eme gyarlóságaik csak még inkább az ifjú olvasó szívébe lopják őket. Hiszen ki ne ismerne magára legalábbis gyerekkori önmagára Brumi mindenkire rácsodálkozó, csetlő-botló, olykor nyafogó, vagy éppen falánk figurájában?!

A sorozat első kötetében bemutatkozik Brumi, aki izgalmas utazása, kalandjai során felfedezi Mackóvárost, valamint megismerhetjük családját, barátait.
 

Csatolások

  • Brumi Mackóvárosban.pdf
    4.3 MB · Olvasás: 464
  • Brumi.jpg
    Brumi.jpg
    58.3 KB · Olvasás: 227
Utoljára módosítva:

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Zebulon, az autódaru (Kerék mesék 4.)

covers_420178.jpg


Hallottatok már pizzaimádó autódaruról? És olyanról, aki barátságot köt egy kiselefánttal? A Kerék mesék legújabb részének hőse – Zebulon – ilyen. Ellátogat egy cirkuszba, egy osztálynyi gyerek pizzakirállyá választja, irodaházat épít, majd máskor Bartoló, a markoló segédletével medencét varázsol egy udvarra. A tizenegy izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a daruk munkájával kapcsolatban. Ajánljuk a daruk és járművek szerelmeseinek, és annak, aki szerette a Kerék mesék korábbi köteteit – most sem fog csalódni!

_♥_/°°
 

Csatolások

  • zebulon.pdf
    2.9 MB · Olvasás: 367
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére